- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
FőDudu
veterán
Jelenleg ez probal meg telepulni es ilyen lesz az eredmeny.
A telepites az megfelel az ajanlasoknak - titkositott particion, tpm modullal telepitett W11.Fura, hogy mindket Windows verzio ugyanolyan hibauzenettel hasal el. Lehet van ra magyarazat - VmWare forumot majd megturom. (minden jogtiszta - nem warezolok).
-
FőDudu
veterán
Windows eseteben akadnak furcsasagok.
Most peldaul elkezdtem frissitgetni a honapok ota nem hasznalt virtualis gepeimet.Erdekes modon, a W10 es a W11 is megpusztul (QR kodos hibauzenetes kek keprenyo) amikor a friisitesek telepitese utan ujraindul.
A w10 azt irja ki, unsupported processor. Na erre varrjal gombot.
Vmware Workstation, w10 legfrisebb verzion, Intel 10875H procin.A W11 az insider preview telepitese utan jatszik hasonlot.
A gep stabil, nincs vele gond.
-
FőDudu
veterán
-
-
úgy értem, hogy 16 colos 2k-s (legion 5 pro-legion7-most zephyrus 14col) high end ips paneleket hamar megszoktam. Ott tű éles a kép mivel kisebb. Most van ez a böhöm nagy monitorom, ami nem is entry level elvileg nem szar, de hiába 1440p a felbontás, mivel nagyobb 27 col így látom a betűknél a recéket, a pixeleket, azaz egy full hd élményt kapok nagyméretben. Játéknál abszolút nem zavar, ott már inkább az IPS panel hiányzik, ez ugye qled VA.
Megtudom szokni, meg ezért eladni nem fogom, de csalódásos a történet mert a asztaltól ránézek a szoba másik végében tündöklő kis zephyrus paneljára, és sóhajtok 1-et.A legion 7, viszont nem hiányzik, a legjobb laposom amim valaha volt, de teher az a tudat hogy 1 misis gép napról napra értéktelenedik el, mondhatni utolsó high end laptop konfigom.
Bika pc mellé innentől mindig lesz egy flagship minőségű kis laposom, ahol a proci lesz a főbb szempont mellé pedig egy adott gen 3050ti-3060 nak megfelelő kártya.
Lanozni úgy is mindig csak E-sport gamek miatt ülünk össze, aztán volt már olyan is hogy lol közbe haver felkapta a másik haver laposát, hogy ezt most össze töri mert borzasztó a srác -
Közben igyekszem teljesíteni. Egyenlőre nem tudok többet kicsikarni.
Ez a produkció viszont már nem jöhetett volna létre, ha nem lenne 32 felett betárazva.
Mindent felnyomtam a beállításmenüben ami még egy picit rátett adott helyeken, és még jobban belassultak a dolgok.....dlss beállítás nincs sajna remélem pótolni fogják. -
Nem értelek. Nem biztos hogy ellennék asztali gaming elképzelésekkel, csúcs játékokkal még legalább 2 évig, nem tudhatjuk. Mikor kelleni fog 32 GB tisztán akkor még mindig nem kell a mind a 64! Dual Channel-hez kellett a +32 például. Szóval ha picivel többet akarok most mikor még van, kapható és olcsóbb mint lesz később ha egyáltalán kapok (használtan vettem 39 ezer volt postával amúgy 37) akkor evidens főleg ilyen olcsón hogy az eladótól kérem mind a 32-őt nem csak mondjuk 16-ot. Nincs szándékomban a jövőben laptopot cserélni, ezért is érte meg nekem ez a upgrade, de ezt már annyiszor elmondtam.
-
Most van kimaxolva, ebbe 64GB megy max. MaxxDamage laptopja már 128GB ramot is tud fogadni. Most még nem kell, nincs ami ennyit kérne.....a Star Citizen az fullhd-n benyal 23-24GB ramot, sőt egyszer 27 volt lefoglalva, persze az a játék beállításnál is kimaxolva, nem vagyok kicsinyes.
Olvastam a hozzászólásoknál hogy többet az sem kér be. Maradjunk annyiban hogy gondolok a jövőre, felkészültem.
#86534 KillHates:
Köszi!Az biztos.
-
-
"A géped meg desktop alkatrészek nélkül már korán sem biztos hogy elpicsázná, hisz a jelenkori max konfig van az említett legion 7-ben (fullos i9-12900HX cpu, max 175 W-os 3080Ti)"
A nélkül azt lapoztam.....már megbeszéltük.
Azt a rtx3080 ti kártyát is lehet cserélni.Nem tudom hogy hol a határ. Itt érthetjük azt hogy mi tud átmenni az alaplapon, esetleg ott már lehet annyi kompatibilitás + eltérés hogy nem tudom megoldani sehogy sem, mert most is van.....ez nem a hibátlanul menő 1000-es széria az adapterrel ((régen készült és nincs szoftveres támogatás sem)), a jelenlegi kártya már tartalmaz annyi eltérést hogy alakítani kellett a történetet. Az előző GT70-es futtatás környezetre gondolok az igp mellett, itt is ugyanaz szerencsére, ami más az a laptop sajátja amit még hozzá tett. Amúgy reménykedem... [link]
(Az asztali rtx 3080 ti nem azonos a laptop változattal abban biztos lehetsz és emellett csak 175W TDP az enyém meg 350W mert nincs OC, ha lenne akkor akár 450W is lehetne.
És persze a shader processzor szám és a többi sem az a számbéli kiadás mint az asztaliknál.)
Ok, én bizony innentől csak így nézem amíg tudom.Azért nem lesz mxm 3080 féle laptop kártyám, mert.....
1, a biosz nem biztos hogy engedné.
2, méreg drága, mert kivonásra került ez a szegmens, és megcsappant a vásárlói kör. -
Visszatérve az első kommentedre irányomba. Továbbra is fenntartom a rövid belökött első gondolatomat az 1,8 millás Lenovo laptopra, hogy még az én leokádott laptopom is elpicsázza. Értsd ez alatt (nem kell senkinek) meg azt az irányt amit felvett a laptoppiac. Egyre behatároltabb módosíthatatlan hardveres felület ami így nem hogy olcsóbb hanem drágább is lett. Az embereknek ez kell, hát tessék vegyétek, és amíg fogyni fog addig ez lesz, ráadásul még ki is hagynak belőle ezt-azt. Én köszönöm nem kérek belőle, de rémélem a jövőben azért változni fog.
Nagy tévedés hogy nekem nem kell a webkamera. Nem használom és mégis kell ezt kapd ki. Nélküle csóválnám a fejem. Régen használtam ma már nem, de elvárom hogy alap szinten ott legyen mert egy laptop szerves része úgy mint egy mobiltelefon esetén. Használni asztalnál is lehessen a funkciót. Akinek meg komolyabb kell az vegyen hozzá és akassza rá a kijelző tetejére.
Egy gamer laptop legfontosabb része a vga és én nem vagyok hajlandó legálisan annyit kifizetni érte amennyit elkérnek. Véletlenül se csak mxm-re gondolj! Ha te majd megveszed a kinézett gamer laptopodat 1 milla fölötti áron nem fogok azzal jönni, fújj hogy voltál képes ennyit kiadni érte, a te dolgod mennyit áldozol rá, és milyet veszel, hogy oldod meg a minőség, teljesítmény, méretbeli adottságok függvényében. Én adtam neked tippet, azt visszautasítottad, úgy hogy le lehet rólam szállni, mert én így élem ezt a dolgot.
Ha nem volna erős a konfigom értelme sem volna így használni, a laptopokat vásárló ember dönt milyen kompromisszumok mentén fizet, alakít. Az MSI-ből többet is vettem, ha lenne most pénzem megvenném azt a másik Clevot-is pl akár alkatrésznek mert szerintem megérné még úgy is. -
Ubul86
őstag
"(ráadásul egy ilyen bika gamer gépet az esetek többségében otthon fogod kábelről használni az asztalon játék közben, ahol 0 relevanciája van mekkora a súlya)"
Ilyenkor jön a kérdés, hogy akkor miért laptop? Mármint, ugye tőlem is kérdezte Mikulásbá múltkor a monitoros posztom alatt, de azért a hordozhatóság ugye döntő ok szokott lenni.
Na, most nem egy gép volt már ennél jóval nehezebb (enyém 2.8 most + töltő , de még ez is hordozható!!!), amikre már tényleg azt mondom, hogy nem szivesen hordoznám.
Ilyenkor pl már simán jön a kérdés, hogy miért laptop, ha amúgy se hordozza az ember (egy adott súly fölött)?Bár gondolom azért a gyártók zöme megmarad a hordozhatóság mellett is azért, és nem csinál olyan gépet, ami kb az asztalon csücsül 99%-ban, mert ott már nem a júzer a puhány, hanem mert tényleg nehéz
-
És pont az mondja akinek meg semmi. Szerinted ezek az aranyköpések mennyire fognak meg, főleg mert egyáltalán nem értem mit mondasz.
(Ez torzszülött ami még igen csinos is mindent ver az itt baj nálad! )
Már rég illet volna venned valami laptopot, még linkeltem is neked, minden hiába. Fogadni mernék nincs is szándékodban vásárolni, mert használni sem akarod, nincs mire, csak a sóvárgás értelmetlenül....nem tudod mit akarsz szerintem.Ez túl drága, az túl gyenge, az nem elég mobilis aminek az értelmezése nálad hiányos mint egy laptop webkamera nélkül. Hagyjuk.
Igen van kedvem mosolyogni ezeken a 1,4-1,8 millás laptopokon, neked tetszenek ellentétben velem, mert már elég régen benne vagyok a laptopos témában és pontosan tudom mekkora a lehúzás ebben az esetben (játékos témában), vagyis nekem vannak tapasztalataim.Ráadásul olyan hiányosságai vannak amin csak röhögni lehet, felsoroltad őket.
-
Tudom menjek a fenébe.
Csak ez a már egyszer részemről idelinkelt Clevo laptop meglepett, mert eltűnt azt hittem hogy elkelt, aztán megint itt van most olcsóbban. [link]
(feltételezem jönne ez ide is, csak rosszul jelölt)Vedd úgy hogy ez mindenkinek megy. Szerintem az amit ezért elkérnek az röhejes pénz, még úgy is ha konkrétan csak a dobozban lévő hardvert vesszük figyelembe. Azért persze páran itt tudjuk ez a minőség nem az mint amit mostanság árulnak nekünk.
Talán nagy pénz szűkébe került az eladó, amin nem csodálkoznék. Hát én is abban vagyok és bizony ha tehetném megvenném ezt is a mostanim mellé.
Van a 4090 topikban aki egy i7-8700K procival használ erős asztalit. Mondja is amíg nem cseréli le addig tökéletes.
Kérdés meddig lesznek ilyen ajánlatok! -
Igen, de közben ugyanúgy használjuk.
Persze hiába mondom....bill, hűtőpad, monitor,tv stb...
Elméleti szinten persze teljesen igazad van. Holnap lesz feladva némi + ram, aztán majd anyagitól függően idővel befoltozom én azt a lyukat amivel mindig jöttök.
(nem többől és min dupla teljesítmény....ez is szempont nálam!)
#85935 Gergello:
Szeretnéd hogy hosszan válaszoljak?
Tudod én csak otthon használom, semmi cipelés városon belül. Szóval megfelel. Mozgásban nincs használat, oda a mobilom megy.
Az fontos szempont hogy A-ból eltudjam vinni B-be, de közben nincs használat. -
cs.zs.
veterán
Nem, önmagában valóban nem tűnik jelentősnek, de egy laptop soha nem egymagában van a hátizsákban.
Amikor már fel vagy cuccolva, és már épp elég lenne az ami benne van, (szendvics, ital, tolltartó, füzet, könyv, tesicucc, stb), akkor már nagyon nem mindegy, hogy apróbb-könnyebb, vagy nagyobb/nehezebb dolgot kell még beleszuszakolni. Meg ugye a töltőjét is. -
-
cs.zs.
veterán
Itt van a fiam nyáron kapott zsír új céges gépének
első munkanap első munkaóra pillanatképe.
Adatbázisokat kezel, excel táblákat szerkeszt, fűz össze
Mókásan csak ennyit írt:
"Apa! Kaptam egy új gépet! Kinyírom..."
i5-10310U + 16GB RAM, leginkább exceleznek, zéró játék
Tényleg nem kell a 16GB RAM, és az erős proci?
Jönnek itt mások is olyanokkal, hogy irodai gépbe minek...
-
Pocok256
veterán
Na ja mondjuk én a pénzzel egy szintig úgy vagyok hogy amire kell azt meg kell tudnom teremteni csak rajtam múlik.. olyan szakmám van ha nem szégyellem havonta milliokat is haza tudnék hozni senki máson nem műlik csak rajtam, szóval semmilyen kompromisszumot nem kéne kötnöm. Rögvalóság meg hát persze nálam is az, hogy még pesten önerőböl normális házat se tudok MÉG venni
De azért álmodozni szabad
Azért egy 1 misi alatti gép, ne legyen már probléma ezzel a szakmával, mert akkor igazán szégyen lennék
#85639Ubul86
Webfejlesztő vagyok én is broPHP, Laravel, Vue, Wordpress, Drupal, és Devops utóbbi csak medior szinten aws még tanulási fázisba.
Gyerkőcnek meg jobbulást.
Geci nehéz ez a felnőtt élet -
Ubul86
őstag
-
Ubul86
őstag
kb így + szekra kiegészítése
én mindig azzal szoktam jönni hogy kb 2 órányi ÉN időm van itthon mostanság, este 8-10 között. 10 után szeretek már lefeküdni aludni, 6kor kelni (mondjuk a gyerek kelt), az olyan egészséges 8 óra, ha közben nincs gond éjszaka
és akkor ott van az a 2 óra, mivel töltsem? játék? film? sorozat? esetleg munka? filmek most elmaradtak kb október közepétől, addig havi 5-6 ment. Sorozat is legutóbb Better Call Saul meg Peripheral első két része, várat magára a dara (már 6.-nál jár). Munka? az mindig van
Játék is.
És akkor sokszor van az, hogy csak azzal megy el az idő, hogy ezen gondolkodok
ilyenkor jön az, hogy valószínűleg engedni kell a 8 órás alvásigényből, ami akkor így kevesebb lesz
(egy-egy film/sorozatnál azért gyakorta be is csúszik ez)
és akkor még ott van az asszony is...
-
echterion
nagyúr
Pocok az eredmények megosztását kritizálta, erre céloztam akkor, mikor írtam, amit idéztél. Az egyéb beszámolók persze, hogy jól jönnek, sőt, kellenek is, pl. senki nem mondta a GP66-ról korábban, hogy ujjlenyomatmágnes én csak akkor szembesültem ezzel, mikor vettem egyet.
Az, hogy jelenleg nincs benne mobil mxm kártya, nem jelenti azt, hogy nem lehet benne a jövőben olyan, vehet bármikor bele, ha akar mivel működik a csatlakozó. Ergo az laptop, ezt az eszmefuttatást alapul véve.
Mivel nem csak képek, hanem a komment is ott van, hogy miről szól az eredmény, így megtévesztő nem lesz, maximum azoknak, akik felületesen nézik meg a hsz-t és csak a képeket nyitogatják. De amúgy a képeken is látszik, hogy milyen gpu-val készült az adott eredmény. Desktop topikba nincs helye, mivel laptopon készül az eredmény.
-
Pocok256
veterán
Látom nem csak én járok ebbe a cipőbe Xd
Kb nekem is enyni időm van gamelni
Egy ideig azzal nyugtatatm magam hogy ugyis ott a game pass ultimate aztán cloud al játszok ... De ott mégis csak van egy kis idegesítő késleltetés szóval vagy xbox vásárlás lett volna vagy ez a gép ... cég miatt nálam a gép lett mert így aránylag olcsón megúsztam.
40xx es szériára kíváncsi leszek remélem lófaszt se fog hozni
#85613k-adi
4090 nél nem eszik semmi sem többet bő 100 wattal többet tud kiszopni a tápból mint a 3090... legalábbis én így emlékszem.
Linusék tesztjét néztem ott asszem 3090 kb 360 wat körül végződik míg a 4090 450-460 körül. -
FőDudu
veterán
Pont ma dobta fel nekem is a YT, csak nem akartam itt a veret szivni az egyszerubb gepre ehezoknek.
45% teljesitmeny ugras proci szinten az eleg jelentos.
Es ha melle meg 4090 vagy hasonloan eros gpu is tarsul, akkor az egy szornyeteg lesz.Mint a Corsair laptopja amiben az Amd proci es gpu ellenere TB4! is van...
Eddig meg nem lattam arat arra a verziora, mert a sima 6850 es 6800 melle rakott tb3 az kb semmit nem er...
-
FőDudu
veterán
mindenki a magyar billentyuzetert es a magyar gariert sir Razer fronton.
Mintha az barmit is szamitana. Magyar garanciaval kitorolheti az illeto.
Razer eleve nem ad 3 ev garit, szoval az valami helyi sajatossag lesz.
Ja, hogy draga? Kulfoldon olcsobb...Amugy ez siman egy US keyboardos verzio.
Raadasul 3070 Ti, Pci 4.0 X4, szoval nem a regi verziok egyike.Nem mindenkinek valo a Razer.
-
Hehe, emlékszem Pécsett volt anno kb. 18 évvel ezelőtt egy olyan akció, hogy (a pontos százalékokra nem emlékszem, így csak nagyjából írok) 3 termék vásárlása esetén 20% engedmény, 4 termék esetén 30%, 5 termék esetén meg 40% árengedmény.
Kiválasztottam a 3 legfontosabb cuccot, AdiStar futócipőt, hosszú futónadrágot és hosszú futófelsőt. Ez volt anno kb. 100.000Ft (a cipő tényleg brutálisan minőségi volt és írtó drága, valami 50.000-60.000Ft, mintha most lenne ez 200.000Ft-os áron - jó 10 évig használtam, bírta rendesen - link).
Na szóval, a 4. és 5. termék egy 200Ft-os Adidas kitűző volt
S akkoriban nem úgy volt, hogy a legolcsóbb termékből jött le a kedvezmény, hanem a végárból.
így a 100.000Ft-os vásárlásból lett 60.000Ft -
FőDudu
veterán
Ugy ertem nem az lesz az elsodleges celja.
Most nagyon megy az AI meg egyeb - sok GPU eroforrast hasznalo - fejlesztesekre kello gepek fejlesztese, van a Razernek egy direktben erre keszulo linuxos gepe.Szerintem ez lesz a masodik a sorban, meg nagyobb teljesirmennyel.
-
FőDudu
veterán
Amugy az uj RTX4xxx plusz DDR5 plusz PCIe 4.0 plusz ahogy latom Inteles lesz. TB4 is lesz.
Szoval ujdonsagokban es sebesseg novekedesben ezek majd szepen ala tudnak dolgozni a teszt eredmenyeknek.Kivancsi leszek! Nagyobb meretet konnyebb hatekonyan huteni. Gondolom itt majd bejatszik az USB PD toltes 100 wattnal nagyobb toltovel. Szinhelyes mini LED kijelzovel tervezoknek es videot vagoknak idealis lesz. Mar ha nem akarnak almas okoszisztemaban dolgozni.
Nem jatek gepnek keszul szerintem. Nem lepne meg ha lenne nemi szenszalas konnyites a hazon (vagy mondjuk kijelzo fedel eseten).
-
FőDudu
veterán
Epp most gondolkodom mekkora monitorra lenne szuksegem.
Valami 24-34" kozotti.Olyan 70-80 centirol neznem. Falra szerelnem, vagy karra, de akkor lehet meg kozelebb ulnek hozza. Nem tudom az ilyen 1500R sugaru monitorok ennyire kozelrol jok-e vagy mi a helyzet....
Kezd kicsinek tunni a 15,6"...
-
Az a baj, nem rég olvasgattam, hogy a proci ebbe az irányba való eltolása sok helyen elényös csak nem gamingnál. Sokan panaszkodnak hogy nincs kihasználva a hardver futtatás alatt ami az optimalizáció miatt van. Minél több mag és szálra kell dolgozni annál nehezebb és időigényesebb. A legtöbb ember azért még mindig ha nem is 6 de mondjuk 8/16 -os felállásban van a procival. Nyilván arra fognak optimalizálni még a közel jövőben. És a lényeg a mag szám mellett az adott frekvencia ami jó ha minél magasabb. Minél több mag/szál van együtt annál kisebb az adott frekvencia és jobban is melegszik. Nem a proci itt a lényeg. Gondolom Pocok256 örülne egy ilyennek a munkájából kifolyólag meg akinek ez a erő kell csak az pont nem a mai gaming vonal. Az 1 magos teljesítmény az szép és ki is lehet használni csak úgy együtt ott marad egy csomó felesleg. Na ha ehhez még hozzá jön a sokat zabáló új vga lesz majd fűtőtest a radiátor helyett is. A bga tokozás meg a csúcs egy olyan árcinkénél amit el fognak kérni, DTR-nél illene teret hagyni a méretek miatt is ami már nem mindenkinek bejövős laptop kategória, persze csak ha DTR lenne a cél.
-
KISDUCK
addikt
Én most dumálom magam rá egy xmg fusion-re, most akciós 3070-nel csak 1480€, még párszor elmotyogom magamban hogy ezt kapom magamtól karácsonyra, megérdemlem ezt stb. és kosárba vágom még a hétvégén, lehet még egy bátorítót is iszok, hogy rányomjak majd a fizetés gombra.
-
cs.zs.
veterán
Az a baj, hogy általánosan olcsósodni semmi nem fog, hiszen szárnyal a gazdaság, a Ft-árfolyam szenzációs, a szállítási költségek még drágábbak lesznek, stb.
Csak egy-egy elvetemült akcióba futhatsz bele, mint pl ez a féláras Mediamarktos Vivobook Pro volt.
Egyrészt azt most nem tudhatod biztosan, hogy jókor jó helyen leszel-e (lemaradsz), másrészt meg nem biztos hogy az akciós cucc megfelel-e majd az igényeidnek.Szóval ha van pénzed, sztem már ne várj sokáig
-
És lehet így jársz jól. A helyedben most addig amíg ki nem derül mibe fog kerülni a köv. gen. meg mit fognak tudni, ha már ennyit vártál azt már kibírod valahogy. Nem szabad elrontani azt a sok várakozást.
#84947 Mikulásbá:
Közben lehet gyűjtögetett egy igazán komolyra.Az is igaz lassacskán ha gyűjtöget az ember is nehéz megcélozni egy komolyabb kiszerelést a pofátlan árazás miatt. Neki meg új laptop kell. Én megértem én is elég válogatós vagyok, nem mindegy milyenre, mire adok ki pénzt. Vagy van olyan mi tetszik vagy nem kell.
-
Speedy007
őstag
. Én biztosra veszem hogy a zöldek oldalán elérhető lesz a régebbi kártyák esetén is a DLSS 3.0. Korábban is csináltak hasonlót hogy a GTX 1060-ig támogatott volt egy funkció nem emlékszem rá pontosan RTX vagy a DLSS esetleg a kettő együtt? De csak saját felelősségre lehetet használni és többnyire többet ártott mint használt. De ott volt az RTX 2060 a 6GB-s verzió nem a Super annak a VGA-nak speciel semmi értelme nem volt mert RTX alatt egyszerűen megkotlott de anélkül is a 1660TI és a 1660 Super kvázi tudta ugyanazt.
Pirosok valóban nagy kérdő jel hiszen ők még egy normális VGA drivert sem tudnak össze hozni kisebb nagyobb bug nélkül? Így kérdés hogy ha ők is vissza felé kompatibilissá is teszik a 2.0-t vagy a 3.0-t milyen annomáliát csinál az előbb említettek fényében
-
Nézem nálam jó a link. Nem szoktam elbaszni az első és a 2. is jó, de az.
Mindegy jót röhögtem rajta és megosztottam ide, sajnos sok ilyen van a jóval szarabb még többe kerül vagy elírás van az oldalon és nem veszik észre. Na itt egy jó szám [link] nem akárki kérte.
Azért nem jó, mert közben már változott a státusz. A lényegen nem változtat. Kapkodják ezeket, aztán gyorsan visszaviszik mert csak tesztelni kérték ki őket. Sajnos van ez a elállás dolog és ezt sokan kihasználják a bolt és a következő vásárló kárára.
[link] Érdemes elolvasni. Teljesen egyetértek vele. -
FőDudu
veterán
Occso. Max eladom.
Bar ez az uj verzio most meg kurva draga. Majdnem 2700 Euro. Igaz 6900HX, meg 32GB, 1TB, de a tobbi az kvazi ugyanaz mint a regi L5 Pro. Az meg siman olcsobb egy ezressel.
Ha azt nezzuk, hogy egy L7 2k Eur alatt van (5800H/3070/16GB/1TB) - itt meg a kicsit combosabb proci es kicsit combosabb GPU az L7+700 Euro...
Igy szamolgatva nem eri meg, csak ha ilyen pontbevaltosan veszed ahogyan en...
Mas szemszogbol: A L7 az ugye VC hutes ahogy a Razer. A GPU 140W, Boost 1560/1620MHz. Ez pedig sima hocsoves hutes, GPU ugye 150W, boost 1485MHz.
Valoszinuleg a L7 kisse meghuzva tudja amit ez. Es ugye a hutese valoszinuleg jobb. -
FőDudu
veterán
ennyiert ki is halhat. Szerintem is. Es meg bele rakott 4x8TB SSD-t. az maga vagy 4M Ft.
Nem vagyok nagy gep epito mostananban - de gondolom ugyanugy lehet mini PC-t csinalni ahogy regebben.
Nekem anno a Shuttle XPC-ben volt a vizhutestol a WD raptor Raid-en at az X800XT VIVO kartyaig kb minden. Es elfert benne, az a vicc.
Szoval ketlem, hogy hasonlo meretben (legyen 20x20x30 cm) ne lehetne valami nagyon durvan eros kis kockat osszedobni.
Egy monitor/billentyuzet/eger meg megint csak eleg jol hordozhato.
Az egyetlen hatuluto a vonaton/repulon valo akkus hasznalat lenne.
(autora ugye van megoldas, az ilyennel is megoldhato ha mondjuk kempingezes soran kell).Szoval jah, a DTR laptop letjogosultsaga erosen megkerdojelezodik... Csak a munkajanak elo, mindig mindent hazahordo emberke marad mint felhasznalo
-
Speedy007
őstag
5700XT-s VGA-m volt és volt alkalmam 1660 Super, RTX 2060 /2070 Super-hez hasonlítani nyers erőben valóban jobb volt egyes címek esetén de kiegyensúlyozottság és teljesítmény téren az NVIDIA volt a nyerő. Szerintem laptopok esetén jobban igaz hogy ha támogatja a DLSS-t vagy egyéb úri huncutságot mert nagyon oda tesz a játék élményhez. Nagyon unatkoztam a hosszú hétvége alatt így le töltöttem a gépre a korábban ingyen behúzott The Sadow Tomb Raider-t ami egy jó ideig talán ma is gép gyilkos játéknak tartottak/tartnak kimaxolva eszméletlen szép szerintem a grafikája bár egyetlen negatívum hogy a játék a tobii-t nem ismeri fel és a gépre telpített tobii game hub sem tartalmazza hogy támogatott lenne. Én a 2.0 DLSS-ről beszélek az FSR esetén elég sok cím még az 1.0--nál van le ragadva a Sniper Elite 5 is mikor játszottam csak az 1.0-t támogatta a DLSS-t meg egyáltalán nem.
-
Speedy007
őstag
Asztali PC fronton össze hoztam egy full piros kombót anno én nekem az volt az érzésem vagy tapasztalatom bár lehet hogy amiatt mert sokáig kék-zöld vagy piros-zöld kombót használtam hogy nem olyan "könnyedten", "simán" fut minden ahogy megszokhatta az a full piros kombó esetén bár hozzá tartozik az is hogy a pirosok hadilábon állnak egy normális VGA eszköz illesztő program össze hozásában. FSR az AMD oldalon nem annyira kiforrot mint az NVDIA DLSS-e szerintem időt állóságban az utóbbi sokat nyom a latba nagyon sok játék támogatja a legújabb DLSS-t míg az AMD FSR megoldása a legújabb címek esetén többségben van az 1.0-s verzió még ahol meg van a 2.0-s nem nagy durranás a DLSS-hez képest a Deathloop játékban össze lehet hasonlítani.
-
TestamentDNR
aktív tag
Nekem sem egyértelmű, hogy melyik a legjobb kombó, én az ár/érték arányt néztem.
Kényszerből jöttem át asztaliról laptopra (költöztem, nem fért volna el a gép és a monitor), úgyhogy elkezdtem vadul tech videókat nézni, teszteket, redditet olvasni, stb.
Nagyon szerettem volna egy Legion 5 Pro-t, vagy egy Legion 7-est (nagyon tetszik a letisztultsága, és a fém háza, stb.), de egy gyengébb procis (5800H) + 3070-es variáció helyből min. 100.000,- Ft-tal jobban megterhelte volna a pénztárcámat. Aztán belefutottam az Asus Rog Strix G15 Advantage Edition-be, és piszok jó áron sikerült megvennem. Ramot cseréltem jóval gyorsabb 2x16gb-ra, kapott egy plusz 1terrás ssd-t. Kissé csiricsáré, de kárpótol a szép kijelzőjével (2k-s, 165Hz), és azzal is, hogy Silent módban is bőven jól fut rajta az összes CoD amivel játszom.
Ha létezett volna ebből fehér, tuti azt vettem volna, de sajna az nincs.
Ez a 6800m meg persze játék függő, hogy hol domborít nagyot, de nyers erőben simán beékeli magát a 3070-3080-ak közé sok játékban (már ha le tudunk mondani a RT-ről... kompromisszumot hoztam).
DLSS meg tök jó dolog, de pont most a CoD:MWII alatt találkoztam először az FSR 1.1-el, és nekem nincs oly sasszemem, hogy lássam ha esetleg rossz... mert szerintem jó, és nagyon szépen pörög a cucc.
Szóval szummázva: ár/érték arányban jó ez a cucc. A lényeg úgyis az, hogy jól fussanak azok a játékok, amivel játszani akarunk, és tökmindegy mi hajtja, csak hajtsa! -
consono
nagyúr
Én full AMD-s vagyok itthon, de szerintem CPU-ban most az Intelnél van az előny. Gyors is és a fogyasztás is jó. A GPU-ra viszont kíváncsi leszek, több pletyka is van, hogy ebben a generációban az AMD-nél lesz az előny. Legalább is nyers teljesítményben. Mert CUDA meg DLSS nincs a piros oldalon... Az FSR 2.1 meg azért még mindig nem ugyan az..
-
Miért érzem azt hogy a régebbi kártyák valós teljesítményét szándékosan szabotálja a gyártó a profit érdekében? Van az mikor egy játék cpu részről csak 2-4 magot használ, mert nehéz megírni többre és jóval tovább is tartana és ezt még meg is értem, de akkor ha a vga nem dolgozik elég erőbedobással, nincs kihasználva akár ennek is betudható lehet, nem csak a proci miatt. Ha nincs engedély akkor csak félgőz? Sokan meg azt hiszik ejnye nincs optimalizálva a games, közben meg csak annyi van hogy nincs a támogatott hardver listában?
És az AMD ahol ilyen technika nincs pedig diadalt arat az Nvidia másodvonali hardver családjával szemben, mert ott nincs visszafogás a tényleges teljesítmény mutatkozik. Amit az egyik gyártó megtehet a másik nem a piaci részesedése miatt. Spekuláció mint az élet sok területén.
-
Szerintem amíg nincs laptop verzió és megfelelő info a 4000-es modellek tekintetében addig jó figyelni az asztali vonalat. Épp ma jött hír a topikjában a 4080-as angliai árazásáról ami nem sokban tér el. 1990 vs 1600 euró körül és gondolom erre megy az áfa és egyéb költség még rá. Van is nagy felháborodás.
Én is nagyon kíváncsi vagyok vajon jól okoskodtam-e az elkapkodott vásárláson,
vagy esetleg várhattam volna még egy keveset....ez hülyeség ez volt a legjobb az ára miatt.A játéktesztek mindegyike a kiváltságos dlss3-ra hajaz. Arra lennék kíváncsi hogy ez szoftveres vagy hardveres megoldás lenne? Mert ha hardveres akkor nem lesz itt semmilyen későbbi feloldás a korábbi szériás kártyák vonalán.Engem sajnos az AMD nem érdekel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 256GB SSD Win11Pro 2,5 év garancia
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest