- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DaFunk1511
tag
Bocsi, az lehet lemaradt a regényből hogy a mobilitás miatt kell laptop.
Nincs sem hely sem kapacitás hogy plusz egy asztalit vegyek, így sajnos csak a laptop marad.
Van asztali gép otthon (Magyarországon) és PS4 Pro. Utóbbit preferálom egy ideje, valószínűleg PS5-öt veszek a jövőben kimondottan játékra.
Igazából pont ezért nem tudom hogy teljesítmény/ár érték arányban melyik jobb vétel. Egy új nem "gamer" laptop jobb processzorral (pl ryzen 5-7 radeon vega gpu-val, vagy esetleg intel...), vagy egy használt 2-3 éves "gamer" laptop...
YouTube-n van pár teszt a Vega-rol, 40-50 fps-t hoznak ott is. Vagy az kamu? -
Dan-szan
senior tag
és Csupati , echterion.
Nos, hogy jobb döntést lehessen hozni.
A fiam játszik a WoW-al, az albérletben van asztali gép, mikor több napra jön haza akkor szeretném a játék lehetőségét biztosítani neki.
A laptopot mi is használjuk majd de csak hagyományos dolgokra, ezért tűnik ez kézenfekvőnek és ha kell az erő akkor jönne a gamer része a laposnak vagy az egpu.
Tudom egyáltalán nem gazdaságos egyik megoldás sem.
1, lásd fent ezért laptop
2,3,7, hordozás és bármi azzal kapcsolatos nem lényeges
5, inkább hosszabb táv
8, nem sürgős ráérünk alaposan kitárgyalni, kivárni a kedvező alkalmat
9, használt is lehet, viszont ilyen összegnél már a garancia számít
10, 300k körül nézegettem 3050 vga-val rendelkező laptopokat szóval ilyen összegben gondolkodom.Saját kútfőből én arra gondoltam keresek egy erős procival rendelkező használt üzleti laptopot és köré építem az egpu-t, ez akár több lépcsőben is mehet ahogy az anyagiak engedik és ha szükséges egy vga cserével lehet később fejleszteni. Persze ez lehet rossz irány és vannak buktatók amiről nem tudok.
Vagy veszek egyszeri befektetéssel egy játékos laptopot most és használjuk míg elegendő erő van benne, később eladhatom ha szükséges és némi bukóval/pótlással veszek egy másikat az akkor ajánlott felszereltséggel.
Köszönöm.
-
laposonly11
senior tag
Kösz, de azért ne loholjuk bele magunkat, egy indie studio, hol fog tudni megfizetni licenc jogokat pl. egy Star Warshoz, de ha még meg is kapnák, hol fognak tudni megfizetni ismert vagy akár olcsóbb színészeket hogy az arcukat és a hangjukat adják egy játékhoz, átvezető jelenetekhez, mert ugye ha be "motion captureled" a programozók, grafikusok, és a takarítónéni arcát, hangját, ugye mondanom sem kell hogy a löttyedt izomzatú programozó, dadogó kapa hanggal barbár harcosként és a nyugdíjas takarítónéni, rekedtes hanggal, hercegnőként max akkor fog ütni, ha direkt vígjátéknak készül a játék.
Az indinek pont az a lényege hogy olcsón is össze lehet dobni valamit, hiszen ma is vannak már brutális grafikájú pl. fps horror játékok, de mégiscsak 2-5 óra alattt végi lehet játszani őket. 5 dolláros kategória az 5 dolláros kategória a grafika nem sokat segít az egészben, kell egy összetett, kidolgozott sztori lásd pl. Resdient Evil 7-8 na ott látszik a befektetett meló, idő és a hollywoodi, részletesen megrendezett világ.
-
laposonly11
senior tag
Jó persze, van egy tökéletes példa a jól kihasznált forrásokra. pl. Battlefront 1-2 része, statikus árnyékok, sok olcsó statikus fénnyel agyon színezett objektumok, viszont brutálisan részletes modellek, szép textúrákkal ami orgiát okoz a szemnek és közben a gépigény is minimális: [link] Szóval ilyen részletességi szint mellett, senkinek sem tűnik fel hogy az egész egy régebbi "elavultabb" frostbite enginen fut.
-
MaxxDamage
félisten
Amúgy nagy marketing és egy kis dologból hatalmasat csinálnak (jó pénzért meg eladják)
Van neki kis látszata is, de véleményem szerint egy mai Gamet egy GTX 980 Ti vagy GTX 1080 Ti-vel (FHD) is max. grafikán (RT nélkül) simán lehet tolni és élvezni a "csúcs" grafikát jó FPS-l.../ez csak egy vélemény/
Az új kártyák főként azért vannak, hogy eladják őket jó pénzért és arra fejlesszék a játékokat meg a felbontás nő stb..stb..
Emlékezzetek, mikor a HD volt a mindennapi (annyira nem megyek vissza) vagy a HD+ vagy az FHD mondjuk, FHD-n most miért nem jó játszani? Arra elég egy 980 Ti/1080Ti nem kell oda 2080/xx meg 30xx meg 40xx ... az már 4K amire való (legalábbis úgy lenne a jó) de ez még kezdetleges...majd még előadják jobban és dupláznak ezt-azt hardverileg és szoftverileg javítgatják.
-
laposonly11
senior tag
Akkor 5.1 lumenekkel megoldották, és a shader magok terhelése mennyi?
Kiveszem a tükörpocsolyát, de meghagyom a nedves sarat, akkor is szebben fog mutatni RTX el, hullámmentes tócsa, teljesen mindegy hogy görbe a felület vagy sem, ugyan van egy késése a sugaraknak, de még így is százszor jobb, mint ha 2-2,5D s ócska trükközéseket alkalmaznak, amit ha egy pillanatra is leállsz egy játékban kiszúrja a szemedet. Az ilyen trükkök dieig óráig fognak csak menni, mivel minél jobb a hardver, annál inkább az egyszerűbb és minőségibb eljárások kerülnek előtérbe, márpedig a sugárkövetés ennek a csúcsa, így simán 5 éven belül animációsfilm szinten fognak kinézni a játékok.
Én nem értem ezt a jajj ne RTX hozzállás, akinek nem kell az vegyen AMD kártyát, de egy jövőbeli technológiát fikázni, csak mert alapon, nem látom értelmét.Ennyi erővel az élsimítást is lehetne fikázni, mert jajj vastagabb lesz tőle a vékony drót a két villanypózna között, mekkora "parasztvakítás" ez az antialiasing...
-
laposonly11
senior tag
1. Nem szúrt fény, hanem szórt. Mi a faxom az a szurt fény?
2. Ja megoldották a tükröződést mi van a tükörben, hú tényleg, eszed tokja, csak azt felejted el hogy ahhoz az egész jelenetet duplázni kellett újra okoska, mit szólnál hozzá ha egy battlefield 2042 ben ahol 128 játékos rohangál a képernyőn, őket most duplázd egy tükör kedvéért, és végül mekkora gép kellen hozzá, ehelyett ezt most az RTX magok elvégzik.
3. A lumen nem old meg semmit, statikus objektumoknál lehet alkalmazni, azonban bármi ami mozog, karaktered, fű, fa élőlények már nem működik, marad a sugérkövetés.
4. "Nagyon durvan benyaltad az RT marketinget. Az RT egy grafikai effekt, ami iszonyatos koltsegen ad minimalis latvanybeni javulast."Szóval neked csincs szemed, akkor veled sem állok többet szóba. Na megyek játszom a Resident Evil 3 al, annyira de annyira minimális látványt ad, hogy basszus a kórház folyosóján tükröződnek a csempék és látom a zombikat a sarok mögött, de még a takarítónéni fém vödrén is ott mozognak real timeban, a fényesre súrolt padlóról visszapattanó reflexfény ahogy átszínezi a falak alját, arról már nem is beszélve...
-
vakablak93
őstag
+1 én a GTX 1060-as szívások óta tudom hogy nvidia drivert egyből telepíteni öntökönlövés....
Soha többet.Az öcsikém épp néhány hete szívott az rtx 3060Ti-al, jött a "csodás, mindigtökéletes"
nvidia driverfrissítés aztá hirtelen nem kezelt több monitorcsatit a kártya csak egyet.....
Mit össze kínlódott mire megtalálta az egyetlen portot amire adott képet a gép, és visszaallított egy korábbi drivert....Sosem értettem ezt a dolgot higy az nv driverei perfektek mikor nagyon nem.....
-
Speedy007
őstag
ha jól rémlik ezt a videót ajánlották mikor a 6600M és az rtx 3060 között gondolkodtam [link] FHD-ban csak-csak "egál" meg olyan címek esetén ahol a játékok inkább a vörösöket támogatja de már 1440p-n már inkább az RTX 3060-é az előny. Mikor 5700XT-t használtam meg RX 580-t talán míg az XT szervízben volt mindig bajom volt vele sőt ismeretségi körömben is hogy vissza kellet állni korábbi verzió amin még "normálisan" ment minden. Mert volt olyan mikor egyet javítottak vele együtt rontottak is mást egyes hiba javítások alkalmával.
-
patyil
tag
Halas koszi a reszletes valaszert
nem tudtam hogy ilyen gamer laptopoknál van értelme akkuidőről beszélgetni, de igazság szerint előny lenne ha egyetemre bevihetném brick nélkül, vagy tudnék dolgozni cloud desktopon innen onnan egy pár órát. Ilyenkor jol gondolom hogy a DGPU kikapcsol es kepes a prociban levo integraltat hasznalni?
De meggyőztetek az amd + 3070el megyek tovabb.őszintén szólva nem vettem észre hogy van L5 pro is 3070el az árlista alján, nagyon szimpatikus a jobb kijelző felbontás és 16:10miatt, de ha még a kasztni es a hutes is jobb akkor megpróbálom kitolni a keretet és ezt elhozni
-
Speedy007
őstag
Tegyük hozzá azt is hogy NV erősebb driver téren a pirosok képtelenek egy normális drivert össze hozni valami gebasz mindig van velük. Úgy emlékszem bár lehet hogy rosszul hogy a 6600M gyengébb kicsivel mint a 3060 anno én is e kettő között vaciláltam de a 3060 lett a befutó
-
-
opr
nagyúr
ui2.: Amugy ha baromi jo gepet akarsz, baromi jo aron, akkor ebay-rol (vagy hasonlo modon mukodo bolttol) veszel workstation-t. Van uj, illetve kibontott de sose hasznalt kategoria, valami megbizhato bolttol, brutalis, milyen ajanlatokat lehet kifogni.
Pl nagyon jol jarnal es sokaig kiszolgalna egy ilyen: Dell Precision 3571 Laptop, 15.6" FHD , i7-12800H, 64GB RAM, 1TB SSD, NVIDIA RTX A1000. Van ra 3 ev gyartoi garancia, szoval azzal se lehet gond. Az RTX A1000 az kb a 3050-nek felel meg.
Ha a billentyuzet nem tetszik, otthon cserelheto.
A kijelzoje eleg ratyi, az teny, de... Igen, jol sejted, otthon cserelheto. Kis hozzaertessel. De ha nem, akkor hivatalos szerviz, vagy akar itt valaki a PH!-n is megcsinalja neked, toredek aron ahhoz kepest, mintha ezt a gepet a gyartotol kimaxolva venned. Es gyakorlatilag felaron van.Persze ez UK bolt, tehat vammal megszivathatod magad, de vannak hasonlo ajanlatok EU-n belul is (vagy ki lehet erte repulni, az se draga es ugy mar hasznaltkent viszed vissza taskaban, ugy meg nincs vam). Es minosegre, supportra, garancia minosegere meg ugy minden szempontbol ossze se lehet hasonlitani oket egy gamer notival, olyan nagyon sokkal feljebb vannak.
-
FőDudu
veterán
Cegnel mi is HP Zbook Studio gepeket hasznalunk. Es ha eleg sokat rendelunk beloluk (10+), akkor nem veszes az aruk. Marmint cegnek.
Ugy ertem, hogy 32GB ram, 3070 kartyaval es 2TB SSD-vel volt 2K eur korul (netto).
(persze en eleve erre kertem be arat, nem tudom tobb memoriaval vagy nagyobb GPU-val hogyan emelkedik az ar. Az viszont erdekes volt, hogy a kijelzoje eleg hasonlo a Razerem kijelzojehez - marmint ranezesre, szinhelyessegre - holott tuti nem 300Hz frissitesu panel). -
FőDudu
veterán
-
arcsi84
aktív tag
Igen, és ilyenkor legyen okos az ember, amikor úgy kellene meghoznia egy döntést, hogy közben fél információk vannak a birtokában.
Most a kifutó szériában ki lehet fogni 1-2 jó ajánlatot, de nagyon úgy néz ki, hogy a következő generáció feljebb lép egy szintet árban
Valamint a jó magyar infláció is ellenünk játszik.Mondjuk jó ez a dlss, de amíg olyan jól optimalizált játékok jönnek, mint a CP2077, ami kb 3080 alatt csak dlss-el futtatható normális fps-sel, az elviszi a technológiai előnyt.
-
laposonly11
senior tag
Na igen a DLSS 3.0 + FG 60fps ig, gyakorlatialg nem sokat ér, hiszen ha pl. 40 fps ből csinál 80 at, a kép akkor is úgy vibrál/késik, mintha 40 fps lenne, szóval, nem véletlenül csak 60+ felett tesztelik, és így úgy látszik az alsó-közép kategória RTX 4050/60 teljesen kimarad a technológia előnyeiből. Szóval csak 60+ fps nél van értelme, mert azalatt így is, úgyis kifolyik a szemed és megfájdul a fejed.
-
laposonly11
senior tag
Ha még hozzácsapjuk a DLSS 3.0 át az FG vel, akkor az a 20-30%, máris valami 90-115%, szóval semmiképen sem éri meg ez a generáció, látván a legújabb technológiák előnyeit: [link] A baj az hogy a tesztek egyelőre kizárólag 4K és RTX 4090 vs RTX 3090 ről készültek, majd meglátjuk mit jelentenek ezek a számok pl. 1080p és RTX 3050 vs RTX 4050 esetében. Mondjuk itt a késleltetéssel gondok vannak, szóval pl. multi fps esetében, mondjuk egy COD, vagy Battlefield, esetében lehet hogy nem ér semmit a több fps, ha a késleltetés a duplázott képkockaszám felének felel meg. Látni kéne élőben, vagy rendesen végignézni ahogy tesztelik: [link]
-
FőDudu
veterán
Razer feketere eloxalt? aluminium hazarol legalabb eleg jol le lehet takaritani.
Meg eleg komoly matricazast lehet rajtuk vegezni - dbrand cuccok allitolag jok. -
[link] Az Ali tele van velük, de pl ott van az is amit én használok ugyanonnan mint amit most neked linkeltem. Jó minőségi árú mindegyik. Vannak külön tartók amire még ezt a cuccost rá lehet helyezni stb amit csak a fantázia megenged.
Ez meg az én tartóm az előző kártyámmal. (A mostanim a másik gépemen van.)
A tápegység külön van, mehet bárhová. Alig foglal helyet azt is könnyen lehet alakítani.
Aki nem akarja látni az teszi az asztal alá.
Vagy.... [link] nem olcsó TB3. Szerintem a csatlakozás szerint minden lehetséges csak meg kell találni, -
-
MaxxDamage
félisten
"Belső LCD-t lehet használni egpu rendszer esetén?
- nVidia gyártmányú Optimus kódkészletes VGA kártyák esetén lehet, azonban teljesítmény csökkenés várható a külső monitorral szemben (természetesen a vga kártya kimenetéhez képest)." forrás: eGPU topik Összefoglaló GYIKThunderBolt 3 pl. Itt/így gyengélkedik egy MXM 3 csatihoz képest.
A témába olcsó? Nem igen van!
/meg kinek mi az olcsó?/
-
k-adi
nagyúr
Amiket felsoroltál az mind mehet majd a 2024-es L7-be (vagy 2025-ös).
Ha lenne L9 is, akkor túl gyorsan kellene hozni az újításokat, így meg el tudják nyújtani... ugyanaz megy mint az okosmobil szegmensben is, pl. apple esetén az iphone-oknál... már évekre előre megvan a feature set, a tavaly+idei konkurencia tapasztalatokból merítve úgy igazgatják a portfóliót meg az elnevezést, hogy "passzoljon" kb. a többiekhez. Nem lehetnek túlságosan elmaradottak se, se túlságosan jók se, mert akkor "nincs hova fejlődni" a köv. szériában.... ki van ez találva hidd el
Remek példa rá a miniLED boom idén. Eddig sehol nem voltak szinte, most meg nem egy hanem jó pár gyártó rögtön hozott miniLED-es változatot is. Asus, Razer, AW, ezek szerint lehet Lenovo is... stb...
Mondjuk a webkamera felbontáson én sem értem mit tökölnek, mikor már egy középkategóriás mobilban is jobb a frontcam, mint egy (gamer)laptopban.... jó tudom, a gamer nem azon fogja magát streamelni de na, a covid-nak hol a hatása itt?
-
ja, de erre tényleg tökéletes!
Azért sokan csak otthon játszanak, akkor jó alternatíva, hogy asztalon elfogadható gamer laptopot csinál egy ultrabookból és végül nem feltétlen fizetsz többet hasonló teljesítményért, mintha gamer laptopot vettél volna eleve.KillHates: azért megnézném, hogy nagyobb asztal és kevésbé dinamikusan változó helyigény esetén a dobozt kvázi szem elől elpakolva változna-e a véleményed.
Félreértés ne essék, tényleg nem való mindenkinek, el is szoktam mondani, csak van, akinek kell kisebb mászkálós, hosszabb akkuidővel, azt pedig így lehet könnyebben menedzselni.
-
Az eGPU lassan kötelező lesz mindenkinel olyan magas árak mentén amik kezdenek kialakulni. Minden komponens nem lehet a toppon az új laptopnál mert nem fogod tudni megfizetni. Elég a procira fókuszálni, a többi sem annyira fontos a házban. Az eGPU meg relatíve olcsó megoldás, főleg nálam.
-
k-adi
nagyúr
jarrod videójában elmélkedik erről amit be is linkeltem, kb:
- az 5 és 5pro között kevés volt a különbség valóban, ezért összevonták, ami érthető
- a 7 esetén meg sose volt pro, de ha 5 pro "lett", akkor legyen a 7 is az elven, az is az lett...
- 9 nem hiszem hogy lesz, mert abba mit raksz bele? 4090 Ti nincs, a 7-be már benne a fullos konfig (13.intel / ryzen7 + RTX4090)Szerintem ezt most benézték egy kicsit.
Így se rossz a gép (mármint a 7, mert az 5 kiherélték kicsit), félreértés ne essék, csak azért az elmúlt évek trendjei alapján többet vártam... főleg úgy, hogy látva a többiek mit villantanak,pl. idén a ROG Scar 16 eléggé szimpatikus lett... meg az AWX16 is
Az, hogy nincs miniLED, OLED az fájó pont, de talán van panel oka, beszállítói gond, stb... de az, hogy ennyire visszább vettek az RGB-ből az számomra nagyon meglepő... talán ennyi negatív visszajelzést kaptak volna?
-
banda76
csendes tag
Igazad van, de kit tudja, talán ez az egy darab van... elhordják mire odaérek... közel 800 km lenne oda-vissza az út. Azért elég rizikósnak látom. Ha tuti lenne, akkor vállalnám.
Azért írtam, hogy valaki vegye meg, én pedig átveszem egyből. 🙂 Egy óra macera neki, meg mondjuk 20e profit. 🙂 -
törölt tag
Sajnos a portfoliójuk nagy része tényleg nem valami jó, de vannak jó szériák. A Raider/GT77/GS szériás gépek ott vannak a legjobbak közt (minőségben is, nem csak teljesítményben), a GP bár nem olyan jó minőségű, de nagy teljesítményt kínál elfogadható áron. Ráadásul ezeknek a gépeknek a speciális BIOS-a kuriózum a notebookok között.
Én pl. a Gigabyte-al vagyok úgy, hogy a notebookjaik számomra elég nagy csalódások (az a borzasztó toka/orr webkamera..) és nem is olcsók..
-
-
consono
nagyúr
MacOS-ből is van x86 verzió még mindig, szóval
Konkurencia meg még mindig nincs, aki letarolhatná őket, bár a Steam Deck megmutatta, hogy bizonyos helyzetben a Linux lehet ugyan olyan jó, mint a Windows. De amíg az MS Office és a csak Windowson elérhető appok az elsődlegesek vállalati környezetben, addig az MS biztosan ül a nyeregben, próbálkozzon is bármivel ... Szerintem. -
FőDudu
veterán
Nem probaltam meg. Review mutatta a belsejet, eleg szar a Razerhez kepest.
Hajtogatos Yoga 14 az eleg minoseginek tunt.
Ugy ertem: massziv.Sajnos meg nem lattam belole Oled verziot, addig meg nem merem berendelni.
Sulyban jo. Az egy kilos kategoriaban valami szep, feher, 14 " Galaxy vagy hasonlora futottam ra tegnap.
1260p, Oled kijelzo, TB4, jo nagy akku.... Ilyen kell hurcolosnak, nem 2+ kilos gamer gep. -
Én sem értem, miért nem ment, meg kicsit "csiribú-csiribá"-nak tartom a support hozzáállását is. Gyanítom, hogy a RAID whitelist-je nem tartalmazta a protokolt.
Volt egy kis cumi vele, mert két 1TB-os Samu 9A1-et vettem -szerencsére jó áron Potter-től, de aztán utána kellett gazdát találni nekik, ami ilyen méregdrága hardvernél nem egyszerű. Mázli volt, hogy egy ember vitte el mindkettőt. -
Igen, igazad van. Nekem RAID-ben nem volt hajlandó működni, Dell gépben. Külön-külön látszott, de a kontroller BIOS-a hiába fűzte össze, boot után "szétesett" a kötet. 2-3 napig kínlódtam vele, mert szoftveres nyűgre tippeltem, de aztán felhomályosított a support, hogy engedjem el, valami natív bizb@sz hiányzik a Gen4-es rendszerekből ami kell a régi PCH-nak a RAID-hez.
-
FőDudu
veterán
En eleve nem gamingre kerestem gepet - csak jo eroset akartam aminel keznel van a teljesitmeny ha szukseg lenne ra. Sikerult.
Ha mar hasznaltal Razert, akkor tudod mirol van szo. Kijelzo, touchpad - etalon. Ennel jobb touchpad csak MAC gepeken fordul elo - legalabbis eddig a tesztelok ezt nyilatkoztak. En mai napig hasznalok Mac-et.
Letezik fenyesebb, esetleg OLED kijelzo (ami alom a szemnek) - majd ha a 120Hz-es Oled kijelzos gep ugyanigy kibir 8 orat es elbirja a CS:GO-t ahogyan ez viszi, akkor valtok ra.
Persze mindenzt olyan minosegben ahogy Razer/Apple csinalja, es 2 kilo alatti sulyban.
Valoban allatorvosi lo esete. Munkara kerestem celeszkozt. -
FőDudu
veterán
Neha jatszok egy kis CS:GO-t....vTehat nem art ha azt siman birja....
Valoban jo lehetne egy kulso GPU-s megoldas, de eddig nem igazan volt ra pelda.
Marmint jo minosegu, ami nem megy 15,6" verzioban 2 kilo fole. Razer kb ott van.Meg a 300Hz-es kijelzo is jo - nem a szokasos mosott szar ami mondjuk HP/Lenovo uzleti vonalon elofordul. Bar multkor lattam egy jo 1000 nites Hp kijelzot - az tetszett.
Cegnel most Hp Zbook sorozat van rendszeresitve - az mar nem rossz (hasonlo a kijelzoje, de nem ilyen frissitesu), csak kicsit melegedos. en meg szeretek elvonulni es egyedul dolgozni egy targyalobol. Ugy senki nem zavar.... Ezert jo a hosszu akkuido. Zbook nem bir ennyit. Toltot mar nem szeretek hurcolaszni - pedig Usb-C verziobol mar vannak meglepoen kicsik is.
Egyeni bekattantsag... Razer letisztult, marmar uzleti megjelenesu.
Ezt nem szolja meg senki aki laptopot hasznal egy megbeszelesen. -
FőDudu
veterán
HDMI-nek en egy hatranyat lattam eddig - altalaban a dedikalt gpu-hoz csatlakoztatjak, igy kurvara meriti a projectorra kotott laptopot.
Erdekes modon, egy usb-c kulso monitor altalaban mar konfiguralhatoan mehet az integralt GPU-rol.
egy jo 2 oras meeting kepes leszivni az akkum felet a HDMI porton at (mert ott bizony megy az RTX videokartya) - mig sima usb-c esetben siman elmegy 8 orat a gepem.
-
Speedy007
őstag
Akár hurcibálós akár fix van létjogosultsága a laptop oldalán elhelyezett interfészeknek.Mert elég macerás hátra hirtelen csatlakoztatni bármit is vagy úgy adja ki a helyzet hogy hátulra nem ér el kényelmesen a kábel csak az oldaláig. Bőven elég lett vollna 2DB USB Type-C csatlakozó de viszont a HDMI esetleg a 3-ik USB Type-C portot simán elcseréltem volna egy DP portért. Már jóformán minden TV/Monitor HDMI-DP port található USB Type-C meg ritka mint a fehér holló monitorok csak DP-n adják le a teljes teljesítményüket átalakító kábelek kb. annyiba kerülnek mint egy jobb minőségű DP kábelek egy dokkoló meg egyszerűen drága ahhoz hogy csak egy monitort akarsz a laptopra kötni
-
FőDudu
veterán
Nem igazan erzem a hatulra rakott portok jogosultsagat.
Ha valamit hozdozni kell, akkor jobb/bal oldalt a csatlakozok elerese kenyelmesebb.
Kezre allnak. Szerintem ott jobb helyen vannak, mint hatul.Tudom, hogy mostanaban a laptopok oldalanak hatso reszet elfoglalta a hutes miatt jobb/bal sarkokba rakott ventiracs - ez azonban nem ok arra, hogy a csatlakozokat a laptop eleje fele kozelitsek. Az meg nagyobb balfaszsag, mint hatra rakni. Elol ugyanis utban van.
Sok laptopon pl. a tap csatlakozo az adott oldal kozepen van. Mekkora baromsag az....Igy kizarasos alapon hatra raktak (amit lehet) - ami USB es egyeb (siman) kihuzos cuccoknal meg elmegy, de peldaul egy RJ45 csatinal kurva kenyelmetlen tud lenni amikor azt a kis fulecsket akarja benyomni az ember. Ennel mar az is jobb lenne, ha adnanak a gepekhez egy kulso HUB-ot. 1 kabellel bedugod barhova, azon meg ott van minden ami kellhet. TB4 port jobb es bal oldalon, tiszta, szep, egyszeru megoldas. Toltes es minden egyeb atmegy rajta.
(valamelyik XPS modell igy csinalt TB portbol USB-A-t)(ha kell hasznalod, ha nem akkor elfer a taskaban)(az Apple fele lehuzunk a csatlakozokkal megoldasa sem teljesen jo - valoban HUB kellene az osszes letezo csatival. Hdmi/DP, USB-A, USB-C, kartyaolvaso, RJ45,Power delivery). Szerintem.
-
FőDudu
veterán
Aldom az eget, hogy a gepemen van 2db USB-A bal oldalon, mellette egy USb-C.
Jobb oldalon van USB-A es Usb-C (ami Thunderbolt), meg meg HDMI is.Igy ma, amikor nekialltam masolgatni - hogy ismet adjak egy eselyt a W11-nek - volt radugva 2db kulso SSD, 2db kulso 2,5" Hdd, 1db kulso 3,5" Hdd (Tb dokkoloba dugva).
2-2 kulso vinyo jobb es bal oldalon. jo volt.
Most persze a 2 honapja nem piszkalt W11 nekiallt mindent IS frissiteni, a game ready drivertol kezdve a WSL driverig az osszes idokozben kijott frissitst probalja felrakni....
Aztan meglatjuk. -
Speedy007
őstag
Jó kis gép. Én nekem is azzal van gondom mint neked az ICUE szoftverrel illetve előtte Legion 5-m volt ott eggyel több USB-A csatlakozóm volt itt meg eggyel kevesebb nem értem mai napig hogy ez miért volt jó
hogy jobb oldalról el kellett venni azt az egyetlen USB-A-t.
Redragon K580 Vata mechanikus billentyűzetet használok mikor asztali üzemmódban használom a gépet annál a "noname" gyártónál is tudtak gondolni arra hogy alapból több féle RGB színezés közül lehessen választani hanem elég akkor le lehetett tölteni mellé a gyári szoftvert igaz akkor US kiosztássá vált a billentyűzet de akkor is volt megoldás mert egy billentyűzet kombinációt megnyomva egyénileg is testre tudtad szabni
-
k-adi
nagyúr
Az rgb-s szoftver nélkül az alap pár statikus opciód lesz (6 db kb.)
[https://youtu.be/NCjqw-froAI?t=279]
2022-es legion7-ek kaptak "spectrum" rgb szoftvert, nem tudom visszafelé kompatibilis-e de volt már róla korábban komment itt
-
Speedy007
őstag
erről megoszlanak itt a vélemények én mint aki mániákusan szeretem hogy minden napra készre friss én szoktam frissíteni de vannak olyanok hogy minek azt piszálni ami eddig tökéletesen tette a dolgát.De álltalában mindog optimalizálnak finomítanak a dolgokon vagy éppenséggel sebezhetővé teszi a gépet mint volt os egy bios update-ja a legionnak amit viszonylag gyorsan orvosoltak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Robotporszívók
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Xbox tulajok OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos cigaretta 🔞
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest