- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
Új hozzászólás Aktív témák
-
pidzse4
aktív tag
válasz
peet05 #109640 üzenetére
Igen tudom. Nagyot ugrik árban a 4060 és a 4070 között de sebességben nem olyan nagy a különbség.
A 4060 1080p re tökéletes 2K ra meg a 4070 jó de ha sporolni akarsz akkor veszel 4060 és DLSS 3 bekapcsolod és ha kevés még mindig ott van az FG amivel megvan a 2K . Mivel ezek nem 4K ra vannak igy a 4060 teljesen jó választás lehet . Szerintem nagyon túlárazták a 4070 et.
echterion: Igazad van kinek mi a normális. MIndig az dönt kinek mire van szüksége és mennyi pénze van rá.
-
Volband
tag
válasz
peet05 #109055 üzenetére
Én még sehol se láttam Radiumon feltüntetve, most rá is néztem egy irx9-es gépre, és ott sem írják egy szóval sem (vagy csak jól eldugták), csak hogy 36 hónapos hivatalos magyar jótállás. Amikor beregisztráltam, akkor láttam csak, hogy premium care - bár sejtettem, mert sokat nézegettem Digiprime-ot meg Mysoftot is, és kb. nehezebb volt olyan Lenovo gépet találni, ami nem premium care-es.
Mindenesetre megkérdeztem a Radiumon, és maga SSJ God Songoku mondta, hogy igen, premium care jár az AHP9-hez is.
Annak viszont nagyon örülök, hogy más is a tettek mezejére lépett az ügyben, mert tényleg az a legbiztosabb az ilyen urban legendekkel kapcsolatban. Én a helyedben viszont a telefonálást választanám, mert érthető mód kapni fogsz egy halom sablon szöveget is, hiszen nem tudják, hogy milyen userrel beszélnek, szóval nem fogják azt mondani, hogy fúrd meg faragd nyugodtan, mert ők ütik meg a bokájuk, ha valaki fellelkesülve kettéfűrészeli a gépet, szóval több levélbe is telhet, mire eljuttok a lényegig. Élőszóban viszont úgymond sarokba tudod őket szorítani, és fekete-fehéren kimondathatod velük, hogy ha te rongálás nélkül ramot vagy ssd-t cseréltél, azzal ugrik-e a gari, valamint ha a 4ig mégis ezt mondja (mondhatja-e egyáltalán), akkor mi a helyzet, hiszen az nonszensz, hogy egy 400 000-es gép garanciája ugrik, ha a külső csavarokat már megbontottad - ráadásul vehetne az ember milliós Lenovo gépet is, amire elvileg ugyanazok a szabályok érvényesek.
szerk.: ja látom meg is jöttek a válaszok. szembesítsd őket akkor, hogy kiderüljön, ki a nagyobb kutya. Én teszek 1000 forintot a Lenovora.
Bár ezt a 4ig-t most legszívesebben én is felhívnám, hogy halljam amit összedadognak, főleg amikor mondanám nekik, hogy oké, megkérdezem erről a Lenovot is, mert úgy érzem át akarnak verni.
-
Volband
tag
válasz
peet05 #109045 üzenetére
Igen, hallottuk, hogy premium care esetén (amivel ezek a gépek jönnek) normális a szervíz, max ügyetlen.
Elképesztő, hogy milyen mély nyomokat hagyott bennetek egy ilyen "szomszédom mostohaapjának a kutyája mondta" sztori. De aki nem hisz nekem, annak ott a premium care telefonszám, hívja fel őket ő is, és kérdezzétek meg, hogy cserélhettek-e ramot vagy ssd-t. Csak ne terjesszünk már ekkora hülyeséget. Eleve 1x16 rammal jön a loq pl., de "nyilván" nem szabad bővíteni; a másik slot csak egy rafinált csapda a cégtől, hogy elbarmolja a user a garanciát - és ezzel csak itt MO-n buktak le, egy embernél...
Arra az iskolai gyakorlatra emlékeztet ez a lenovos sztori, ami palira vett itt titeket, mikor a tanár az első padban ülő diák fülébe súgott egy kisebb sztorit, és azt kellett a mellette ülőnek továbbsúgnia, és így tovább. Valamilyen pár mondatos természetvédelmi sztori volt eredetileg, de amikor az utolsó diákot megkérdeztek, hogy ő mit hallott: "a tavaszi csicsergés nem múlik el".
-
echterion
nagyúr
válasz
peet05 #109045 üzenetére
TUF már van itthon, azt ismerem, olyat kellene kipróbálni, amit még nem láttam. Amúgy ebből a keretből sztem a TUF a legjobb, de hát már van olyan a családban. Azzal a gigával már jó ideje szemezek, ennél olcsóbban még nem láttam, csak én is tartok a hangerejétől. Semmi sincs az ember kezében nagyon ott, elvileg nem is tud olyat, hogy állnak a ventik teéjesen. Max. a grafénlapozás.
ADAM1337: vga-ban egyformák. Az i7 sajna forrófejű és nem lehet szoftveresen korlátozni, csak a turbó kikapcsolásával, az meg eléggé lábonlövés sztem. Cserébe van TB4 port is rajta, illetve fém házat írnak ott, ami plusz pont, az akku is a tesztek szerint többet bír, mint a Lenovo.
-
pidzse4
aktív tag
válasz
peet05 #109001 üzenetére
Ebben a cyberpunk 2077 [link] videoban is láthatod, hogy jó esetben 90-97% között hajtja csak ki a 13980 a kártyát ez a vége nem tud többet. Nem képes kihajtani rendesen. Ezért is rendeltem meg a 7945HX asus laptopot 4090 gpuval. Az már ha jól láttam a teszteket kihajtja a 4090 et. Az igaz, hogy jobban melegszik, de majd beállitom, hogy ne melegedjen 85-90 fok fölé. Bár az sem alacsony ,de még elfogadható laptop perifériában. Majd ha megjött rakok fel videot és megnézheted. Az szerintem már ki fogja tudni hajtani a 4090 et. Az intel nem képes rá sajnos. Ez tény. Persze sokan azt mondják a 97 is jó. Nekem nem.
Még valami ezen a képen láthatod hogy a cyberpunkban a 7945HX 99 % kihajtja a 4090 Gput a 13980HX meg nem. Azért nem mindegy.
-
Imre9211
aktív tag
válasz
peet05 #108797 üzenetére
Még nem sajnos. 1-2 nap még. De nagyon várom már.
Volt Tuf laposom már régebben. Abba valami ryzen 7 volt meg egy gtx 1660Ti. Több mint 2évig megvolt. Nagyon szerettem nem volt vele semmi gond azon kívül hogy egy kazán volt
Bár azt orvosoltam akkor. Win11-ben registryben átmókoltam egy értéket hogy le lehessen lőni a prociról a turbót.
Eredmény: Több óra masszív gaming után is max 80 fok volt a proci NYÁRON. Vga 99% on, proci meg ugyanúgy malmozott közben.
Nem értem a gyártókat miért kell sz#rrá boostolni a procikat ilyen majd 5 Ghz-es órajelig. Simàn elég lenne max 3.5 - 4Ghz ezek mellé a mobil Gpu-k mellé.
#
Természetesen majd érkezem a beszámolóval.99% stress teszt loadot viszont ne kérjetek mert nem fogom főzni a procit ha nem muszáj. Ilyen superposition benchmark, 3D Mark Time spy, meg ilyesmit szívesen monitorozok majd MSI ab-vel, meg amire kíváncsi vagy.
Engem is érdekel már nagyon milyen az i7 13620H
-
pidzse4
aktív tag
válasz
peet05 #108792 üzenetére
Az oled kijelzős gépek drágák. Ezért is ajánlottam neki használtan egy oled asus gépet. ASUS VivoBook Pro 15 M6500XV OLED - Ryzen 7840HS, 15.6 120Hz, 1000 GB, 16GB, Geforce RTX 4060
Ez 400 ért szerintem megéri megvenni. Ráadásul lehet ha ügyes le tudja alkudni kicsit mondjuk 350-380 ra ki tudja mennyit enged még az eladó? Ebben elég erős a vga és oled a kijelző aminek gyors a válaszidő és 120 herc. Minden tekintetben jó. Még gari is van rá. Újat oled kijelzővel nem fog kapni 400 ért, de használtan lehet jókat venni. -
Mobildeck
tag
válasz
peet05 #108780 üzenetére
Köszi, egy Asus TUF annyival jobb a Dell G15-nél? Sajnos még nem ástam bele magam az Intel vs AMD bugyraiba, anno amikor asztalikat építettem (jó régen) mindig AMD-t használtam mert sokkal jobbak voltak, nem csak ár-érték arányban.
Igazából ahogy nézem benchmarkokban a két CPU fej-fej mellett van teljesítményben, itt is inkább az összeszerelés minősége meg anyaghasználat ami dönthet. Meg hogy mennyire 'gagyi' egyik másik. -
válasz
peet05 #108625 üzenetére
Évekkel ezelőtt látható volt hogy ez lesz az irány. Legközelebb már a laptop bekapcsolása pillanatában ugrik a garancia, vagy megy a hivatkozás,
barátságtalan országban laksz.Hol van ma már a megveszed darabokban és összerakod magad felállás? 2016-17... -ben még meg volt. Nem voltak hozzá ne nyúlj matricák. Ez is egy ok amiért nem érzem vesztesnek magam a régi, de még komoly teljesítményt felmutatni tudó laptopommal, akkor is ha idő közben összeadva sokat költöttem rá. A szabadság érzése lassan a tényleges teljesítménynél is fontosabb lesz számomra.
-
-
-
válasz
peet05 #107784 üzenetére
Amúgy meg csak kérdem, kinek ne lenne elég egy ilyen gép még úgy 3+ évig?
Ha azt nézzük, sokan még GTX 10xx meg 16xx GPU-val tolják, esetleg kicsit jobbal és őrülnek, hogy tudnak valamivel játszani, vagy csak gépezni és nem is gondolnak arra, hogy új és új gépet vagy kártyát kéne venni, mikor kijön egy új széria
Már az RTX 30xx se mai, de bőven jó/elég...főleg ha nem is játszol, mint én, de ha játszom is, akkor ezzel is tudok úgy, hogy minden szép és jó!Volt nekem is rendes ThunderBolt 3 -as eGPU-m (gyári vizhűtéses RTX 3090-el!)
Nagyon visszafogja a kártya erejét az a TB3 port...3090 ide vagy oda... az MXM kártya ami RTX 2080 Super 8GB (200W+ TDP) elverte.... panaszoltam a Gigabyte felé is, hogy ez nagyon nem jó így, hogy azért a vizhűtéses eGPU BOX-ért elkérnek 1 Milla+ casht és a régebbi szériás 2080 Super kenterbe veri!? Jaja! Ez így volt... tessék! [link]
Ezért most azt az MXM "adaptert" csak próbaképp fogom nézni, mit tud, ha tud az én gépemben, mert hivatalos forrás szerint ez nem kompatibilis a Clevo X170SM-G gépemmel (már) és erre vagyok kíváncsi, hogy tényleg így van, vagy kamu!?Ha minden jól megy és használom is, az csak akkor lesz, ha ez az RTX 3080-as már nem lesz elegendő (bármire is) meg most itthon vagyok már 1+éve és még 1+ évet biztos itthon leszek (még egy műtét meg felépülés...) azért el kell foglalnom magam...és ez is jó elfoglaltság a sok fekvés mellett!
-
válasz
peet05 #107784 üzenetére
Majd kiderül, hogy ez széria alkalmas vagy nem az ilyen külső/asztali kártyák kezeléséhez, mert a "forgalmazó" szerint nem kompatibilis az X170-es Clevo DTR laptopba...🤔
Ezt fogom cáfolni, vagy megerősíteni... ezért is vettem!
3080 MXM kártya (16GB) nekem elég, lehet veszek majd egy alap kártyát "próbára" és tápot is (sokat ne bukjak vele ha nem lenne jó...)Ha meg jó, akkor ilyen RTX 80xx/90xx+ szériák esetén jó szolgálatot tehet még nekem!🤭
-
-
válasz
peet05 #107749 üzenetére
Én már csak a teljesítményt juttatom előnyben azzal a körítéssel amit megszoktam és ez nálam már nem fog változni. Az hogy akkora szabadságot adjanak hardver terén mint ami kezdetben volt, meg ami mellett még szemet is hunytak egy időben azt teljesen kizártnak tartom jó ideig, hogy visszajön.
A tesztekhez annyit, nem csak az a lényeg kiviszi a pálmát. Ez a topik már régen meghalt sajnos. Nincs már itt játékos szellem, összetartás stb...
-
válasz
peet05 #107742 üzenetére
Szerinted? A legkirályabb cucca nekem van az egész topikban. Lásd 1 ember sem mert a múltkor teszt eredményt berakni kérésemre, annyira gyenge lett volna a pontjaimhoz képest. És akkor még nem is tudjátok mi vár rátok hamarosan.
Próbálják újra feltalálni azt ami már egyszer létezett.
Ha valakinek nem kell költenie most ebben a témában az én vagyok.
Átmentem csendes megfigyelésbe hogyan alakul a piac. -
válasz
peet05 #107675 üzenetére
És az ami most alattam született kommentben mit sugall mikor a gyártóra gondolunk? Érted is van vagy most már nem titkolva csak magáért? Kicsit sok itt az ellentmondás. És amit az egyik bevezet azt lassan átveszi a többi is, mert jó.
Én olyan tápegységet vettem ami csak félig moduláris, kellett a vastag kábel, pont hogy ne legyen kesze-kusza. Garanciapapírt már elhagytam.
-
válasz
peet05 #107673 üzenetére
Régen nem hiszek a gyártóknak. 10-15 év, aha, mert tudják úgysem lesz addig használva, csak egymást licitálják. Annyira változik/hat a világ hogy más miatt lesz használhatatlan.
nggabi: Ez esetben az a probléma, hogy drágább valamivel, és pluszmunka. A mai világban egyre többen csak a mának élnek.
MaxxDamage: Mikor már mindent a szájadba adnak, vagyis magadból már semmit nem tudsz hozzátenni, nincs rá mód sem tervezés miatt, az nekem nem a minőséget sugallja épp ellenkezőleg. De ezt már kitárgyaltuk nem egyszer.
-
hito
nagyúr
válasz
peet05 #107445 üzenetére
Hol így, hol úgy, de ilyen gond egyikkel sem volt.
RM007: igen, oda is írtam, de nem jött válasz. Ha ennyi idő alatt nem írnak, az általában azt jelenti, hogy nem is tudnak segíteni. Gondoltam offba bedobom ide is, mert sokan használnak gamer notin Premiere-t. Egyébként nem verziófüggő a dolog sajnos.
-
hito
nagyúr
válasz
peet05 #107443 üzenetére
Mindent kipróbáltam, amit google feldobott, semmi
Mi a jó ég baja lehet? Ilyen makacs problémát még nem láttam. Most telepítsem újra a gépet? Azzal meg az a gond, hogy ha utána is ezt csinálja, tuti kárt teszek a gépben, mert már nagyon belaktam és akkor a semmiért kezdtem nulláról.
-
Adi01
tag
válasz
peet05 #107282 üzenetére
Igen a notebookcheck-en csak kijelzőt néztem meg, hogy milyen a gpu TDP-je processzort nem is figyeltem.
7535HS-el szemezgetek ami 350e ft. Amit írtál, hogy a TUF-ban legalább nem fojtott a gpu viszont az asus honlapján [link] ezt írják: "NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 Laptop GPU, 2420MHz* at 140W (2370MHz Boost Clock+50MHz OC, 115W+25W Dynamic Boost), 8GB GDDR6. "
Ez a dynamic boost ezt mit jelent pontosan? Ezt magától csinálja a kártya vagy nekem kell szoftveresen előcsikarnom belőle a 25W pluszt?Amit még nem látok, hogy memóriából lehet e belerakni magasabb órajelűt, mint 4800Mhz.
-
válasz
peet05 #107282 üzenetére
Nem azért mondom de Bluesummers ad 400 ért garanciával 2k kijelzővel loq Lenovo vagy legion gépeket 425 ért.
Nincs rászorulva az ajánlásomra de én sokat beszéltem vele és végig korrekt segítőkész volt még úgyis hogy nem vettem tőle.
Nincs bajom az Asus tuf gépekkel volt hogy kollégának ajánlottam de számomra egyértelmű lenne a legion ebbe a szituban. -
-
Dyraxx
tag
válasz
peet05 #107037 üzenetére
KÖszi !
ez, amiről beszélünk freeDos-os, erre a gépre simán fel tudom otthon telepíteni az NCore-os Win11-et, mint a PC-men? Vagy ezeken a modern laptopokon már van valami hardveres védelem az ellen, hogyha nem jogtiszta oprendszert akarok feltenni? (Bocsi a láma kérdésért, de húsz éve volt utoljára laptopom.) -
Csupati
őstag
válasz
peet05 #106989 üzenetére
Ezt veszem meg VGA nélkül. Egy 120as AIO-t szeretnék bele, meg majd amit a költségvetés enged VGA, de egyenlőre kölcsön kérek majd valami képet ad kategóriát.
#106984 thomasa
Valószínű megmarad a 14" portable kijelző ami egy telefonról is elmegy, S10 el meg megy natív 1080P ahogy korábban írtam, ha játszani akarok rajta, akkor GFN a telefonra és BT egér bill, kontrollerrel működik. -
Francia91
veterán
válasz
peet05 #106989 üzenetére
Minden hőmérséklet rendben van. Alulról 2 db 120-as venti nyomja be a levegőt, felülről 2 db 120-as húzza ki. A CPU hűtő top flow, proci teljes terhelésen 68 fok (ilyenkor a két felső venti érezhetően meleg levegőt nyom ki, a táp meleg levegőjét is kifele húzza a felső egyik 120-as venti)
Az RX580 Nitro+ tud kazán lenni, az alaplapomra (Gigabyte B450i Aorus Pro WIFI) is azt írták, hogy melegszik a VRM-je simán 80 fokig. Én az alaplapot és a Sapphire kártyát is teljesen újrapadoztam, egyikkel sincs hőmérséklet probléma a kis ház ellenére semVGA (Sapphire RX 580 8GB Nitro+) maximum 73 fok
CPU maximum 68 fok
VRM maximum 55 fok
M.2 WD SN570 1 TB NVMe SSD maximum 53 fokVéleményem szerint ezek teljesen rendben vannak, a 2 alsó beszívó, és a két felső kihúzó venti sokat dob a hőmérsékleteken
-
válasz
peet05 #106798 üzenetére
Értem.
L5 Pro is jó gép és én is gondolkodtam, hogy veszek egyet, de nem vettem.
Asus-ok rég nem rúgnak labdába nálam...régen szerettem (DTR ídőkbe, mikor még voltak Asus-nál is) de volt velük 1-2 negatív tapasztalat ami nem vitt rá többet, hogy olyat vegyek.. (lett Dell M17, aztán MSI GT , Aztán Clevo X170 és itt maradtam ennél..) -
válasz
peet05 #106784 üzenetére
Bennem ott van a tüske hogy ha alapvetően minden laptoppal lehet játszani, akkor miért kell bezárni a legfelső ágat? Gondolok itt arra a világra amivel indult a játék laptopozás maga a topik. Nem multimédia és társai valami belső gt felállásban, hanem a gtx -es verzák mindent is szabad és tudsz csinálni, vagyis teli extrával megkenve a bios állítgatással bezárva adott egy jogosítványt és életérzést stb...
Az a 4090 laptopban csak egy asztali rtx 3090 max Ti-s szint. Óriási a lemaradás, mert az erő már nem fér bele a dobozba. És szerintem ez a olló csak nőni fog mikor jönni fog az 5000-es széria asztalin és laptopon. A fogyasztás az mindkét ágon csökkenni fog az új AI vezérlés miatt, de ha nem strapálsz akkor meg nincs is fogyasztás.
Nem kellene ide kompromisszum mivel továbbra is nem egy laptop modell van a gyártók kínálatában, azért is járnak sokan keresnek laptopot a többi laptopos topikban, a mindent egyben pedig beszűkült a funkcionalitással egyetemben.
Maga a súly is relatív, kinek sok kinek nem ha mozgatni kell.
-
-
válasz
peet05 #106764 üzenetére
Most van 2 X170SM-G Clevo gépem.
Egyik vizes, a másik csak léges.
Bármelyiket tudom vinni bárhova, akár a kettőt is egyszerre, egy háti táskában is. (bár úgy a két gép meg 4x280W adapter már nem könnyű) és ha figyelembe vesszük azt is, hogy "hivatalosan" a testsúlyom 10%-t vihetem, emelhetem max. (ha betartom, a 2 gépet , 4 adapterrel már nem is vihetem!)No de Mind1
Lég vagy vizes....mind2 megoldás jó, de vizes még jobb!
Ott is a blokk/heatsink tömör réz és az önmagában jó/elég.
Ha pl. szét kapom és viszem (külső egység nélkül) bármi probléma nélkül használható!
Sokan azt hiszik, hogy a vizes verzión nincs venti...de van! Olyan mint a gyárin, van venti és az mellett a viz is kering benne és azt a vizet külső rendszer hűti le...(gyengébbek kedvéért)Gyári (csak léges rendszer) hivatalos TDP 340W (gyári adatok szerint!)
A vizes (lég+víz keringés és külső hűtő rendszer) full rendszer TDP 500W(+) is akár! (saját tapasztalat!)A tesztek szerint a gépem a 16GB-s 3080 MXM kártyával (165W TDP) i9-10900K proci társaságában (az alapjáraton 220W+ TDP) hozza az RTX 4070 Gamer noti szintet, vagy még az felett is picivel!
Sokat eszik?
Kit érdekel!? Ott a kiépített napelem rendszer...az kitermeli! (míg havi elszámolás ideje el nem jön, addig jó lesz!)
Sok milliós beruházást valamire kell használni...(abból akkor 3 db X170-t tudtam volna csak venni) és nyári időbe 1MW+ is megvan. -
laychi
veterán
válasz
peet05 #106718 üzenetére
Lényegében már mindegy is, mert valaki más is kiszúrta.
Eltűnt a választékból.
Lényegében kijelző téren nem jártam volna jobban, későbbi egpu-hoz pedig még mindig erősebb az én procim.(illetve már benne figyel 32GB-ram/nem mintha a másikba nem tudtam volna beletenni ....)
Grafikából meg lehet visszavenni.
Ez amúgy is utazós laptopként lett vásárolva.
Csak, mint PC-nél kicsit vérszemet kaptam.
Tudod ez a "kicsivel többért ott van a jobb" érzés.(Attól függetlenül, hogy szükséges vagy sem.)
Itthon úgy is asztalin tolom. -
laychi
veterán
válasz
peet05 #106703 üzenetére
600Euroért vettem a mostanit, annyiért vinnék is és 670 lenne a 4050-es
Lenovo LOQ 3 82XV00SQG39 cm (15,6")1920 x 1080 Pixel (Full HD)Display matt Panel IPSL 350 Nits 144 Hz
Ennyi adattal tudok szolgálni, ha ebből valami kiderül.
2024-ben piacra dobott elvileg.Szerk.:
Az enyémnek is hoki kijelzője van, szóval az nem mérvadó
ahogy néztem azért +35-40%-kal gyorsabb a 4050, illetve ott van valós FG, nem kell mókolni dlsstoandfsr dll-ekkel.DELL-hez hasonlóan később meg lehet oldani külső vga-t is nvme-n keresztül.
-
gyoriaa
kezdő
válasz
peet05 #106639 üzenetére
Ezeket mind próbáltam. Alap probléma hogy maga a rendszer nem kezeli a kijelző beállítási lehetőségeit... Mint pl. :felbontás módosítás vagy a hertz változtatás, fix 1-értéken van. Hab a tortán még az hogy mondta a kollégám hogy amikor megvette a média marktban és elkezdte használni aznap a gyáriwin10-el nem volt a laposon wifi. Azt hitte alapból nincs benne és azóta is USB-s wifi antennát használ... El voltam képedve.... Gondolhatjátok...no comment
szerintem egyszerű win10 illetve konfig imkopatibilitás probléma van. Megpróbáljuk a win 11-el első körben. Majd jelentkezem.
Köszi a segítséget
Üdv
Attila -
-
echterion
nagyúr
válasz
peet05 #106209 üzenetére
...és 60ezerrel olcsóbban.
Plusz a fullHD-s kijelzővel tovább kitart a 4070, a 2k gyorsan kevés lesz neki (ha már nem az) a maximális beállításokhoz új játékoknál. Főleg amennyire nem szeretnek mostanában optimalizálni a kiadók, egy-két fecskét leszámítva. Mert ugye ez volt kb. az egyetlen igény a keretösszeg mellett. De RT-t maximálisra bekapcsolva ez se biztos, hogy összejön neki a dlss+fg trükközések nélkül. -
ForRedGlory
félisten
-
Ubul86
őstag
válasz
peet05 #106106 üzenetére
ok, de akció volt...érdemes mindig az aktuális árakkal kiindulni, nem a múlttal feltétlen.
én is úgy vettem a 4090et 1 060 000-ért
nem akcióban azért még mindig szép árak vannak sajnos, és nem midnenki tudja az akciót kifogni, mert pl akkor épp nem kell gép neki, nem látta, stb...bár mostanság az emag egyre többször akcióziklenovo 4090-el is "csak" 1 245 000 volt
-
Semin
őstag
-
Semin
őstag
válasz
peet05 #106097 üzenetére
Hát inkább 20% az(1440p), bár abban igazad van, hogy erősen játékfüggő.
Ami még fontos, hogy sokkal hatékonyabb a 4070. Ahogy a lenti videóban látható, a 4070 már 65W-on elérheti a 4060 100W-os teljesítményét, ami megsüvegelendő. Tehát azonos teljesítmény mellett - ha nem a maximum a cél- sokkal kevesebb hőt termel.Eltérés még a CUDA/TENSOR/RT magok számában keresendő, annak minden előnyével.
Ebben a videóban részletesen elemzi a srác mindkét kártyát : [link]Ennek fényében megérheti a 25%-OS felárat.
-
Ubul86
őstag
válasz
peet05 #106025 üzenetére
köszi-köszi. Igen, a reg miatt az utóbbit tényleg jó, hogy mondod, beregelni minimum
közben néztem cpu z szerint micron 2x8 GB van benne, szóval hülyeségeket írtam, vehetek 2x16-ot így. Pedig bíztam benne hogy most szabad az egyik slot
ma este/holnap igyekszem a kérést teljesíteni
-
Ubul86
őstag
válasz
peet05 #105924 üzenetére
nem tudtam ellenállni az emagos 1,06 milliós asus strix scarért, szóval gondoltam bepróbálom azt, igen
folyamatosan én is úgy voltam vele, hogy asztali kell, így - úgy, de azt most - számomra , magyarországi új termékként - jó árnak találtam, főleg a 20 havi 0%-os thm miatt.tavaly befürödtem a 4080-as változatával telekomtól, de aki azt vette, kb mindneki mondta hogy maradhatott volna, mert pár apróság állításával nem lettek volna problémák (pl random újraindulás volt, stb...)
szóval bízom benne hogy a 4090-es társánál ezeket ha meglépem, nem lesz gond
-
válasz
peet05 #105864 üzenetére
"Az idézett mondatot szó szerint veheted, mert ennek ez a lényege, egy algoritmus által generált +képkocka."
Hogy nem kell komolyan venni azt főleg neked szántam, mert rugózol rajta. Az fps az fps mindegy milyen technikával készül, mindegyik értékes. Nálam működik nálad meg nem, vagy nem annyira, ebbe jobb ha beletörődsz.
(Mint mikor a programozók eldöntik milyen shader technikával számoltatják a vga kártyát, és ettől függően lesz akinek nagyon nem lesz jó, és fordítva.) Legyél vga programozó és komolyabban foglak venni a témában.
-
válasz
peet05 #105860 üzenetére
Miért venném ki, pont a dlss miatt váltottam vga-t. Az a vicc hogy anélkül is gyorsabb valamivel. A lényeg a dlss3-ban van. Ez a jövő iránya. Ez olyan mint a procinál a fejlettebb utasításkészlet, fejlődés van, jobb erősebb hardver így dolgozik. Az újabb vga kártyák még jobbak lesznek ebben, tetszik szoftveresen ami legalább olyan fontos mint a hardver felépítése....de a hardver felépítés is lehetővé teszi ennek futtatását, egy 3000-es szériás kártyán nem tudna futni jól a dlss3, ezt már korábban megírták.
Ezeket az idézeteket azért nem kell szó szerint venni. És induljunk ki abból ami a lényeg ha neked leesik az fps egy adott szint alá az látszik, ellenben dlss-el megemelve nem. Persze minden együtt számít proci, ram, vga, alaplapi sávszél stb.....
Csak kérdezném akkor mi értelme van 60Hz kijelző fölé menni? Nekem megfelel a többségnek nem. Csak nem azért mert képes becsapni? Ha igen akkor igazolja hogy jó a technika.
A kártya dlss nélkül és azzal is számol, nem kell nekünk földi halandóknak különbséget tennünk mit hogyan csinál, meg nem is értünk hozzá, nem mi terveztük. A végeredmény a lényeg, mindegy a kártyának melyik része mit számol csak számoljon és gyorsabban mint az előd. -
válasz
peet05 #105819 üzenetére
Igen. Alig dolgozik a laptop a fullhd miatt és mégis ennyi az fps. Szóval simán jöhetne ide akár a 4K.
Mondjuk van a játéknak egy nagy hibája. Meg van írva a bejárható út amiről nem szabad letérni. Nincs teljesen szabad mozgás. Talán azért is fut mindenkinél olyan jól. Könnyebb lehetett optimalizálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- HP Victus 16-d10008tx 16.1" FHD IPS i7-12700 RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Legion 5 Pro Gamer Laptop 2év garanciával (i7 13700HX, RTX 4060)
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- TUF F15 FX506HC 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest