Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chumlee
senior tag
Na napok kérdése és jön házhoz a Legion 5 rtx 3060-as kártyával és ryzen 5 5600H procival.
-
vakablak93
őstag
Az nvidiáékat se kell védeni szerintem, annyiszor szívtam már a "szuper támogatásukkal" amivel semmi mást nem kaptam csak egy-egy játékban -30 FPS-t vagy folyamatos akadást, meg fekete képet meg hasonlókat....
A két DOOM fenn van most a gépemen , és hát ha játszani akarok, akkor a legújabb és a legrégebbi még a winemmel kompatibilis között kell váltogatnom
-
2018
senior tag
válasz
vakablak93
üzenetére
Amd cuccok ilyenek. Legutobbi szopasom: doom eternal. Lefrissitettem mindent, amd chipset driver stb. Elindult. Aztan jott az rt patch majd megint nem indult el g733qs en. Megint inditom auto driver update-t amdtol errel lehuzza a legujabb amd graph vezerlot amivel ujra elindult a doom.
-
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Teljesen normálisak ezek az értékek
Nem a procival, nem a hűtéssel van a baj, hanem a ventilátor vezérléssel. Nagyon el van fuserálva. Már volt nálam 3 Ryzen-es Lenovo és mind ezt produkálta a legjobb paszta után is! -
motifator
senior tag
válasz
vakablak93
üzenetére
Ez a beli az R3-nak.
Nem igazán indokolt, a rendszer egy Kingston KC2500-on van, a gamék, egyebek meg egy A2000-en. Egyik sem fűt igazán, de rend a lelke mindennek.MaxxDamage: Igen, ez kimondottan az R3/R4 féle ssd bracket.
-
-
Gergello
addikt
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Brutál pech ami sújt téged.
Legalább nem pixel hibás.
Hardveraprós gép? -
FőDudu
veterán
válasz
yoogie
üzenetére
Nekem nem OLED van, csak sima 2070 Super Max-Q verzio.
Mindent tud amit kell.Usb toltes, Thunderbolt (1 kabelen megy minden), jo kijelzo, normalis teljesitmeny.
Azt szoktam mondani, hogy a Razer nem a legerosebb gep, hanem egy jo kompromisszum a minoseg/teljesitmeny vilagaban. Kozep kategoriatol feljebb a teljesitmeny szintben.
Egy jo kompromisszum a melegedes/teljesitmeny/minoseg tekinteteben.
Tuningolosoknak nem idealis - nem a legerosebb TGP-s verziok vannak bennuk.A Vapor Chamber hutes miatt eleg vekony es ahhoz kepest nem melegszik nagyon, a femhaz miatt kb windowsos Macbook Pro.
Nagyon gyujti az ujjlenyomatot, a kamera egy kalap szar, de ettol fuggetlenul nagyon jo gepek.
Nekem 6-8 orat elmegy akkurol, mert tudtam undervoltolni a CPU-t es a 80Wh akku eleg hozza, hogy normal webezes/yt/tavmunkara ezt adja. 1 munkanapot kb kibir.
Kozben ha kell egy komolyabb mobil toltovel toltheto, mert ugye USB-c portrol is tudna 100 Wattot felvenni ha kell. 65 wattos USB-C tolto tok pici mar.Massziv gep, nincs flex sehol.
Ujabbakban mar 2 SSD slot van, a memoria ezekben cserelheto (de 1,2 Voltos, azaz nem minden sarki cucc jo bele).Nincs ujjlenyomat olvaso, de van Windows Hello (arcfelismeres).
Per key RGB - azt mondjak az egyik legjobb - szuperjo touchpad (Macbookhoz hasonlo).Osszessegeben en imadom.
Advanced verziot kell venni - a base modellek hutese hangos.Az enyem normal hasznalat mellett total nema es nem melegszik.
Jatek kozben azert van hangja, de en ugyis Noise Canceling fulest hasznalok. -
echterion
nagyúr
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Auu, ez tényleg csúnyán melegszik. Lehet, rosszul lett összeszerelve a gyárban, egy sima szétszed-összerak akciót megérne a dolog. Ha az se segít, akkor lehet, lyukas az egyik hőcső talán. De szerintem csak simán szerelési hiba lesz.
-
yoogie
aktív tag
válasz
motifator
üzenetére
AW-ben gondolkodtam én is első körben, de nem találtam nagyon amelyik megfelelne a kritériumoknak. Ez is lett volna a kérdésem, hogy Clevo-ból létezhet, de ezek szerint igen.
Ezek szerint alább kell adni a feltételeknek, csak jó lett volna egy "ehhez hasonló" (OLED, Touch) gépet találni, amelyikben teljes értékű a GPU..
Razer-t is néztem, brutál jók. Egyébként AW- t összehasonlítva vele, megérheti a többletköltséget a Razer?
-
yoogie
aktív tag
Sziasztok,
gondolkodom egy Alienware 13 R3 cseréjén, ellenben nem nagyon találok olyat gépet aminek hasonlóan OLED és touch-os a kijelzője, illetve valamelyik RTX-es kártyával legyen szerelve. Milyen alternatívák lehetnek?
-
Imre9211
aktív tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Nyár van
Ezek meg kb 1centibe préselt chipsetek. Nekem is 80fok körül megy aktív játék közben a gpu meg a cpu is.(Ryzen 7 4800H / Gtx1660TI) Ha nem játszom hűvös. Sztem potyára veszek hűtőpadot de majd kiderül. Csak nehogy az legyen hogy a meleget tolja vissza. Bár azt majd úgyis látom egyből.
-
2018
senior tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Killhates ujrakeni akkor lehet jo lesz.
Csak vettel notit?
-
2018
senior tag
válasz
vakablak93
üzenetére
Afterburner on screen display sem mukodik a doom alatt mar.
-
-
-
-
2018
senior tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Nekem így alakultak a hőmérsékletek. [link]
Ekkor még meg se volt a mobilklímám, de hűtőpadon van a gép.Maga a gép az oldalt és hátúl fújja ki a meleget, a hűtőpad pedig a gépből szivja ki.
-
-
Djatis
senior tag
Előbb-utóbb az lesz, de gariba újratöltik füsttel
MaxxDamage: Feleslegesen én sem húzom a kártyát, tudja amit kell alapjáraton.
-
Ubul86
őstag
válasz
üzenetére
oh, ha látnád a konzol áraikat is
mondjuk most notebook.hu feltette a ps4-et ~230-250 között
szóval nemcsak a telekom nyomatja a durva árakat (telekomnál pl az 170ért volt először fent, megakartam venni, csak épp nem volt raktáron már, azóta meg már egyáltalán nem is listázzák)nagyon durván elszálltak minden részen az árak, de a laptopok kiváltképp náluk. Tavaly vettem tőlük egy gépet, amit végül visszaküldtem, akkor itt beszéltük hogy ha sztornózzák és tudok venni msáik gépet, akkor Asus lett volna 2070-es kártyával. Mire sztornózták a rendelésem, addigra felvitték +150-el

-
-
22balu
aktív tag
válasz
Norberto008
üzenetére
Mert sajnos nincs Mo-n jelenleg és nem is tudni, hogy mikor lesz. Nálunk a 1650 meg a 1660Ti-vel akarják lenyomni a torkunkon 400ezerért ami szerintem vicc kategória. Én várok továbbra is, biztos nem fogok kiadni ennyi pénzt egy belépő szintű vga-s laptopra.
-
törölt tag
No. Fasza. Telekom pontot is tett a kérdésemre. A megvenni kívánt rog masina árát felemelte 876ezerre.
Még jó hogy azt cikkezik sokhelyen hogy bedőlőben a kriptovaluta és bezuhannak a vga árak. Erre ezek meg emelnek még az egyébként is szopós áron 26ezret.
Viszont még jó hogy maxdamage említette.
Megjelent a 17colos rogmasina a kínálatban 1M53ezerért.
-
Djatis
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ez pontosan így van 2080/2080 super, de megkockáztatom 2070/2070super is bőven elegendő még egy darabig!
Ezeket a “tuningokat” csak polgár pukkasztásnak csinálom, hogy ne érezzék jól magukat a fórumtársak
-
-
2018
senior tag
Na kijött az rt , dlss update doom eternalhoz. A legion 5 nél bekapcsolhatatlan az rt , csak a dlss t lehet beállítani. Ekkor megnéztem a g733qs laposon. Szépen megy 150 fps körül dlss qualityvel.
Üvegdarab , minden tükröződik. -
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Csak sokan nem gondolják át, plusz a normális karbantartást is hanyagolják. Ezért írtam, hogy jobb a rendszeres karbantartás.
örülök, hallgattál a szakikra te is. 😀 -
2018
senior tag
válasz
Norberto008
üzenetére
Az , minosegi.
-
2018
senior tag
válasz
Norberto008
üzenetére
Lenovo legion 5 ryzen 5600h val rtx 3060 al.
-
Norberto008
tag
Sziasztok!
5k körül vennék valami új laptopot, nem vagyok benne mostanság a hardver témában. Mit ajánlotok?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
Imre9211
aktív tag
Szóval azért tartom hülyeségnek hátlappal mert levegőt alig kap. Most azt hiába fújatom.
Aranyos ez a honeycomb design de lósz*rt sem ér mert csak néhány cellán van kivágás.*
Illetve van egy másik hűtési lehetőség, nem tudom van e valakinek tapasztalata vele. Ez amit a lapos oldalába kell bedugni vmi vacuum cooler.. -
-
Djatis
senior tag
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Nekem 200watt és kapott a gpu a tesztre 195mhz-et a ramok meg 1000mhz-et
-
-
Dhampir
félisten
válasz
radi8tor
üzenetére
A Bacsis-tuningot érdemes átböngészni.

Hűtőpaszta vs. lekvár reloaded
Idéznék belőle a képek elhagyásával, a pasztákat félkövérrel kiemeltem:
Elősnek a klasszikus sárgabarack lekvárt vettem be a tesztembe
Kicsit savanykás illatú, elég sok rostot tartalmaz, igyekeztem úgy felkenni a CPU-ra és a GPU-ra, hogy a rostokból ne jusson a felületre. Nem volt egyszerű mutatvány, mert állandóan összefutott a felületen a lekvár. De azért sikerült
Az eltávolítása nem volt olyan könnyű, eléggé ráragadt a processzor és a GPU felületére is, nedves törlőkendővel azért könnyebben lejött.
...
Chillis paprikakrém
Erős szúrós szagú cucc ez, ami jó sok magot is tartalmaz. Persze itt is igyekeztem a magokat nem felhordani a processzorra és a GPU-ra. Aránylag könnyen kenhető
Eltávolítása valamivel könnyebb volt mint a lekvároké, ez nem ragadt annyira
Garnier arc alapozó:
Feleségem szokta használni, igaz kicsit más célra, de gondoltam kipróbálom. állagra eléggé hasonlít a hűtőpasztára, csak némileg hígabb. Elég könnyű volt felvinni a felületre.
Az eltávolítással sem volt semmi gond, könnyedén le lehetett törölni
Lábizzadás elleni krém
Elsőre kicsit furcsa volt állagra, elég sűrű, ennek ellenére könnyen lehetett felhordani. Mintha apró szemcsék is lettek volna benne, kicsit mintha fogkrém lett volna állagra.
Kenőzsír
A nevéhez illően nagyon zsíros tapintású szagtalan cucc ez a kenőzsír, állagra picit hígabb mint egy átlagos hűtőpaszta. Könnyen kenhető, szépen egyenletesen fel lehetett vinni a felületre.
A letörlése sem volt körülményes, simán le lehetett törölni használat után.
Szilikon+teflon:
Nagyon hasonló volt állagra, mint a kenőzsír. Ebből adódóan ezt is könnyedén fel tudtam vinni a felületekre, és a tesztelés után is könnyen le tudtam törölni.
Bőrzsír
Szintén elég zsíros kicsit tapadós sűrű állagú anyag ez. könnyen felkenhető, és az eltávolítása is problémamentes volt.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Evil Snowman
üzenetére
De az nem jár garivesztéssel? (a folyékony fém pasztázás)
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Az ára elég fájdalmas, de legalább kerek a perforrációja.

#65830: nekem úgy rémlik a hővezető paszta fő ellensége a hő, attól keményedik meg. De persze ami már dobozban állva is romlik azt megette a fene. Úgyis kiderül amint újrapasztázod. Csak legyél konzekvens a teszteléssel.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Én a HP Microserverben műanyag szúnyoghálót alkalmaztam 2 rétegben (a szürke színűt). Nekem bevált.

-
válasz
radi8tor
üzenetére
HA minden jól megy hamarosan kiderül. Július elején berendelek egy csere "back plate"-et -> [link]
Dremellel kikanyarítom kb az egész alját csak ezt a pirossal határolt keretet hagyom meg, lehet opcionálisan kap egy kis porvédő mesh-t a kivágott részre:
Alá kerül a hűtőpad, aztán meglátjuk mi lesz.
-
isti0308
csendes tag
válasz
echterion
üzenetére
Hát igen, azért az nvidia oda tette magát

Valahogy én sem érzem a viszketést, hogy lecseréljem a chimerát ( max ha Djatis végre ráun a mothershipre)!
Szerintem egy A51 R2 2080s-el még nagyon sokáig ki fog szolgálni, szerintem sokkal jobban megéri egy olyan, mint egy mai "csúcs" noti a konzumer palettáról! Az időtállóságról, meg az élettartamról nem is beszélve!
sylex1:Nincs itt semmi csoda, egy asztali 3080 320w-ot fogyaszt miközben "oda vissza hajtogatja a régit" azonban a notikba szerelt 3080-ak között a legerősebb is pillanatnyilag 150w+15w dynamic boost!
Ezzel szemben az asztali 2080 215w, amíg a DTR notikban pedig 210w-ot is símán bekajál ugyan az a gpu!
Sajnos ilyen világot élünk, hogy ez kell a népnek! Legyen vékony, meg rgb-s, aztán ha trottyol és megfő a hardver az sem érdekel senkit, mert a billentyűzet legalább csak langyos!
-
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Nyilván a 3 filléres 50CFM-es padok nem érnek semmit.
Évekig ugyanígy voltam vele mint te, a korábbi rossz minőségű laptop hűtőim által tapasztaltak alapján. Aztán unszolásra megvettem az itt ajánlottat.
Azóta IDLE-ben nem pörögnek 2500-on a ventik, a hőfokok meg így alakulnak:
És ez egy elég zárt aljú lapos. Nyilván egy DTR-ben vagy egy nyitottabb aljúban jobb hőfokokat lehetne elérni, de nekem ez is megfelel jelenleg.
-
hpeti3
tag
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Az enyém 130 Watt, és gyári pasztás, mókolatlan 3080.
-
-
echterion
nagyúr
-
frame120
tag
válasz
motifator
üzenetére
Amit a 3xxx és 4xxx ryzenek hűtésével műveltek, az biztos nem véletlen ... Az elég szar duma volt, hogy a belső légáramlás hűt bizonyos alkatrészeket és azért van olyan kevés kivágás. Intelnél érdekes módon nem volt rá szükség, meg tudtak nagyobb rézlapot tenni a hőcsövek alá, hogy aktív hűtést kapjanak azok az alkatrészek.
Azért szerencse, hogy most az AMD proci lett a mainstream és így ezt nem lehet büntetlenül megcsinálni. -
-
-
motifator
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Horgász topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Robotporszívók
- DUNE médialejátszók topicja
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De én nem akarok kontárkodni..
Ezek meg kb 1centibe préselt chipsetek. Nekem is 80fok körül megy aktív játék közben a gpu meg a cpu is.(Ryzen 7 4800H / Gtx1660TI) Ha nem játszom hűvös.
Muerte