Hirdetés
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pierre75
senior tag
-
peet05
senior tag
-
-
-
Amúgy a mai napon megjött a processzor. Mikor megjöttek a ramok is, visszaállítok egy régi 2019-es állapotot az MSI laptopomnál aztán még egyszer letesztelem. 100% laptop lesz belső igaz módosított hűtővel.
-
echterion
nagyúr
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Mert lassú és nem úgy van megírva a játék (lehet, ilyet nem is lehet csinálni a windows-os kitekkel). A ram még az igp-knek is túl lassú, az erősebb igp-k azért nem elég jók, mert szignifikánsan lassabb a ram, mint a vram.
-
-
echterion
nagyúr
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Azért 16 gigával is meg lehet élni átlagos felhasználás mellett (főleg a mostani árak láttán...), "csak" egekbe kell emelni a virtuális memóriát, különben néhány játék random ki fog dobni az asztalra. Most már ott tartunk, hogy egy gép árához képest nem elhanyagolható mennyiségű pénzbe kerül egy memória upgrade.
-
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Nem is rossz ötlet betolni ilyet DDR5 (2X64GB) modullal. Lenne aki kiátkozna.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Barkácsoltam, egy ezüst nyaklánc ezüst lapján fekszenek kétoldalas ragasztószalaggal odarögzítve kék és fekete oldallal. DDR3 modulok 2GB kapacitással.

-
válasz
S.O.S.
üzenetére
Hát beárazni nem tudom így, mert látni kellene milyen állapotban van hány éves ilyesmi. Mi a pontos hardver benne... Én a helyedben első körben elvinném kipucoltatni. Itt a fórumon vannak profik akik szenvedéllyel és rendesen megcsinálják. Aztán egy full reinstall neki
Esetleg memóriabővítés. És új gépet kapnál.A lányod nem tudom mennyire durván gamel a géppel, de RTX 4060 alá ne adja és 32GB ram is fontos és a terra SSD. A proci kb majdnem mindegy, mert a dedikált videókártya az egész gép meghatározója.
Én is ezért árulom a Nitro V14 em, mert az RTX 2050 kevés már nagyon. A videókártya vért izzad, közbe a Ryzen 5 8645HS meg lógatja a lábát lazázik.
-
Chiller
őstag
válasz
Raymond
üzenetére
Nagy kár értük, mert nagyon csíptem a termékeiket.
Amúgy nem idén kaptak valami nagy támogatást gyárépítésre?Nem elég, hogy akkor ez a pénz is a teljesen káros ai-ba ment
De még a régi gyártósorokat is átállítják. Nem mellesleg ebből még nagyobb consumer piaci hiány lesz akkor.
-
válasz
Roland861010
üzenetére
Csinálsz belőle nekünk olcsóbb újracsomagoltat?
-
válasz
Roland861010
üzenetére
Én nem sokkal többért vettem az aláírásomba található Erazer.
-
Roland861010
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Hát csak tesztelésre lesz nálam!
Számomra ezek nem érnek ennyit.Csak hajt a kíváncsiság.
-
Raymond
titán
válasz
Bluesummers
üzenetére
Ehhez kapcsolodo szomoru hir:
Micron to Exit Crucial Consumer Business, Ending Retail SSD and DRAM Sales
Nagy ervagas lesz ez a piacnak foleg igy a hianyos idokben.
-
válasz
Roland861010
üzenetére
Na ilyet vettem most, csak 192GB RAM-mal és RTX 5080, és 100k-val olcsóbban, 2 év garival. Szerintem az eladó nem tudta, hogy aranyat árul (és nem az RTX 5080 miatt), haha XD
-
válasz
Roland861010
üzenetére
Azon az áron, ha annyiért vetted, na közel kaptál volna sokkal jobbat is.
Amúgy gratulálok hozzá és jó használatot!
Pár tesztet tolhatsz majd, hogy mit tud és megosztást köszi!
-
Roland861010
veterán
17-en leállás lesz a cégnél 3 hétig, addigra sikerült berendelni egy ilyen csodát.
Kíváncsi leszek rá.Tetszik hogy 18" -os a kijelző viszont csak gen 4 az SSD.
-
S.O.S.
senior tag
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Köszi a választ !
Én is mondtam a lányomnak, venni akar egy új gamer laptopot
Mivel én vettem neki mondtam adja vissza jó lesz nekem
Eladni szerintem nem érdemes annak ideján 270k köröl vettük.
Most nem tudom mennyit érhet
Üdv,
szép napot -
-
Pierre75
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
A gép egy 83KY002JHV. Ahogy írtad, gpu nyűg.
Minden driver friss. Vantage talált új bios-t, de nem javította a hibát.Viszont eszközkezelőből eltávolítva az intel graphic drivert, az nvidia maradt aktív, így megszűnt a hibajelenség (háttérben futott a widgetboard.exe és aktív volt az nvidia). Feladatkezelőben ezt kilőve, újra inaktív lett az nvidia és mégse jelentkezett a hiba. Figyelem pár napig, remélem nem kergül meg.
-
S.O.S.
senior tag
Sziasztok !
A lányomnak régebben vettünk egy MSI Gamer laptopot.
Régebben ment rajta az Apex Legend játék most meg szaggat és sokáig tölti be a játékot.
Szerintetek mi lehet a probléma? Win 10 renszer van rajta sose volt újra telepítve.Link a laptophoz...
Kifutott - MSI GF63 Thin 10SC (9S7-16R512-213) fekete Laptop
Előre is köszi a választ. -
válasz
Pierre75
üzenetére
Ilyenkor gondolom az első gondolat ami felmerülhet bennünk hardver vagy szoftverhiba. Úgy Legion szoftver hiba sem feltétlen, mert akkor mindenkinél ez lenne. Én biztos hogy használnék és használok is olyan szoftvert a laptopomon, számítógépemen nem is egyet, ami az idő közben becsúszott Windows hibákat javítani tudja. Ha aztán sem javul akkor kacsintanék más irányba.
Ez nem reklám helye, de én pl egy MiniTool System Booster nevű programmal futtatom át néha a rendszert, ha van mit javítja. Ez egy fizetős alkalmazás, évente kell újítani. Nálam van pár ilyen, nem vírus meg hasonló okoskodás.
Sok nappal ezelőtt egy bizonyos laptopon voltak hasonló problémáim, nem ilyen csak Win jellegű. Tudtam miért, ezért elkezdtem tisztogatni a rendszert az oda nem illő dolgoktól. Rá sem ismertem. Nem a gyorsaság miatt, a stabilitás miatt. Ezt a progit is futtattam.
-
Pierre75
senior tag
Új lenovo legion gép előtelepített win 11-el, az alábbi hibajelenséget produkálja: egér jobb klikk után kiválasztva a képernyő-beálltásokat 2 mp-re lefagy míg meg nem jelenik a gépház majd újra használható. Ha ugyanezt a startmenüből indítom, nincs ilyen hiba. Játékból kilépve a steam keresősávjára kattintva ugyanez a hibajelenség.
Eszközkezelő szerint minden megfelelően működik.
Mit javasoltok? Hogyan találjam meg a hiba okát? -
-
peet05
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ezért írtam a legelején, hogy a vizes rendszer miatt alapból előnnyel indulsz a léghűtéseshez viszonyítva. Nem vagy annyira "rákényszerülve", hogy visszafogd a gyeplőt.
Ha már tesztelgeted, megtalálni egy optimális beállítást. -
-
peet05
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
De báeg', ne CB alatt teszteld a "sweet spot"-ot, alá is húztam, hogy játék a fő csapásvonal azokkal az értékekkel.
-
válasz
Roland861010
üzenetére
Kint már ez megy! 7945HX-el szerelt mini-PC-kel van tele a net, ram nélkül!
(DDR5 lenne bennük) -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Hallod én most számolgatom, hogy meghirdettem a Nitro V14 es notimat 24GB DDR5 5600 rammal. Lassan a ram többet ér mint az egész gép

-
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Amúgy van 64GB modul is és van laptop amibe 4x64GB (=256GB) RAM megy, na meg 4 db M.2 SSD hely...árat inkább ne is kérdezd...
-
echterion
nagyúr
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Lányomnak is jobban bejön a TUF.
-
-
antocian
csendes tag
Low budgetben ( max 4K, win-nel) ti melyiket ajanlatatok? TUF vagy LOQ? Ryzen vagy I5? Gari miatt honnan érdemes, ha játszik itt ajánlás ? Köszönöm előre is.
-
-
Raymond
titán
válasz
RM007
üzenetére
Mert az aktualis termekekbe DDR5 kell es azt gyartjak. A DDR4--nek honapokkal ezelott kezdett mar el felmenni az ara mivel fogynak a raktarrol. De egyebkent a mostani helyzet miatt azok is megugortak. Ezt a 64GB (4x16) DDR4-2666 kit-et [link] 90EUR-ert vettem majus vegen, ahogy lathatod most 297EUR.
-
-
peet05
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A max-ot már kitesztelted az előző oldalakon.
Nézd meg mit ad így az alsó tartományban, de játék közben:
PL1: 55W
PL2: 75-80W
fPPT/PL4: 120-130W -
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Na nekem pont ilyen ramok vannak a laptopomba csak DDR4-ben. Szinte már gazdagnak érzem magamat tőle. Szerintem aki eddig aranyba fektetett az most vált ramra.
A világ változik. Simán vehetnék új videokártyát ha hajlandó lennék megválni a készleteim egy részétől. (És ez a gondolat fáj.) Csak nem az aprón, mert ott még baráti ár van mindenhol.Amúgy mekkora hülyeség. Csak mert DDR5 picit gyorsabb viszont mintha köze sem lenne az előző generációhoz annyival drágább. És hatalmas a szórás is van árazásban. Majd pár hónap múlva ismét ránézünk.
-
-
-
peet05
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ja, akkor így:
PL1: hosszú távú teljesítmény limit - stabil
PL2: rövid távú teljesítmény limit - 5-25mp
fPPT: gyors boost - turbo határ -
-
peet05
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Minden gép más, minden proci is, még azonos szérián belül is, így azt mondanám, hogy ezt magadnak kell kitapasztalni.
Nálad extraként ott a vizes rendszer, így sokkal jobb a helyzet.
Ha nem nyúlsz hozzá, akkor alapon milyen értékekre van beállítva? -
A PL1/SPL (*max. 210W), PL2/sPPT (*max. 210W), PL4/fPPT (*Max. 410W) értékeket mire érdemes állítani?
Erről tud valaki valamit? Linket is elfogadok, köszönök!
* - max. érték amire állítható
-
válasz
peet05
üzenetére
Az én régi laptopomnál 180W-os töltő volt gyárilag. Mikor cseréltem 230W majd 330W-ra, tök felesleges volt, mert 180-200W fogyasztás fölé nem tudott menni bizonyos korlátozás miatt. Szóval ilyenkor érdemes lenne megmérni használat közben mennyit enged át az alaplap. A quadro kártyám is azért fagy be, vagy indul miatta újra a gép, mert sokat akarna bekérni, táp felől minden rendben, az alaplapnak nem tetszik. (biosz)
-
Muerte
Topikgazda
válasz
peet05
üzenetére
Srácok ha van itt Legion 5 15IRX10 tulaj legyen szíves nézzen már rá nála is így van-e.
Megkeresett privátban egy kedves fórumtársunk,segítettem neki az optimalizálásban.
14700HX proci.Kapott egy órajel downgrade-t Legion Space-ben 4,8/3,7GHz plusz a gyárilag engedett alulfeszeket is megkapta,illetve egyéni módban a power limiteket.Eredmény:sacc/kb. -20°C.
A tiszta CPU terhelés résznél viszont csak 50W a legalja amit enged nála.Erre lennék kíváncsi mindenkinél így van-e,mert logikátlan ha ezt gyárilag így lőtték be.Nálam ennek az értéknek 30W a legalja 14900HX procinál.Egyébként nincs sok jelentősége,ha van GPU terhelés is akkor már nem fogja 50W-ig engedni a procit,de ha csak kizárólag CPU terhelés van akkor igen. -
peet05
senior tag
válasz
pista1235
üzenetére
Amit írtam, ott inkább az volt a probléma, hogy a 170W-os töltő nem tudta kiszolgálni, így cserélték 230W-os töltőre.
A 13700HX elég nagy étvágyú, ha meg is lesz a gép, és lesz lehetőség Vantage-ban, vagy BIOS-ban szabályozni, akkor jó - mert kb. lehet ezzel kezdeni.
LOQ-nál elég szerény a beállítási lehetőség, mert kb. van három alap opció (quiet, balance, performance), ezt oszd be, jóccakát'.
Így marad a Lenovo Legion Toolkit vagy LegionSpace, amivel lehet "mókolni". -
peet05
senior tag
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Akkor lehet, hogy rossz a PD vezérlő/kontroller. Ha számodra nem jelent problémát, akkor használd így, ha nem, akkor írhatsz egy ticketet az MSI-nek. Amivel nem leszel előrébb, mert ez hardver probléma (és ha minden igaz, akkor nem egyedi, széria hiba), patt helyzet.
Az a borzasztó, hogy a Thin nem lenne rossz gép (ár és kategórián belül), ha tudja az ember, hogy mire számítson a fojtott teljesítményével, stb., helyén kell kezelni, de az ilyen balf@szságok miatt még jobban elmegy az ember kedve, és megint ott vagyunk, ahol a part szakad, hogy az alsó polcról marad kb. 2 márka, ami ajánlható..
-
Ubul86
őstag
válasz
Roland861010
üzenetére
korábban 6000 ft-ért nem tudtam eladni a 8 gb-os ddr5-ös ramot, akkor most talán elmegy ?
-
Roland861010
veterán
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Rendesen ahogy ezeket látom sirnom kell! Komolyan ezt a részét jelenleg nem tudom feldolgozni.
Főleg úgy hogy egy ideje már figyelem a piacot de ez a szinte egyik napról a másikra való kilövés félelmetes.Kb mint 21-22-ben a VGA piac. 85k körül vettem egy 1660Ti majd 2 hónap múlva bontottam a gépet mert 190k-ban elvitték.
-
-
-
válasz
Roland861010
üzenetére
Van "jobb" is: [link]
-
Raymond
titán
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Jo reggelt!
RAM hiany van/jon. Annyira kacifantos a helyzet hogy a Samsung a sajat cegen belul se kot egy negyedevnel hoszabb szerzodeseket az egyes diviziokkal. 
Ez minden ami raktaron van per pillanat.Egy 96GB kit kozel 600eur, 48GB pedig 400eur es minden tunik el az uzletekbol.
-
válasz
Roland861010
üzenetére
Mivan???
-
válasz
Roland861010
üzenetére
Brutál lett a RAM árak, sajnos.
-
Roland861010
veterán
Pár hét és tele lesz minden is felkonfigos laptopokkal és pc-vel.
Ez egy vicc ami megy.
32-64GB ramokat arany árban adják...
-
-
peet05
senior tag
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Akkor a kábel ezek szerint rendben van.
BIOS-ban (vagy MSI Center) nincs olyan lehetőség, hogy usb-c PD max W állítás?
Win-en belül: control panel - power options - change plan settings - advanced settings - usb settings - usb selective suspend settings - disabled
-
válasz
peet05
üzenetére
Hali.
Az MSI 45-90W ig Írja. Ryzen 5 7535HS és RTX4050 45w van benne. A gyári tápja 90W os.
A nitroban meg ryzen 5 8645 HS van, RTX2050 60W al. 90W ig támogatja talán 100 ig a PDt. A gyári tápja 135W
A monitor 65 öt ad le. Ha nem játszok simán tölti a nitrot. Az MSIt szinten tartja de állandóan villog a képernyő és USB hibát jelez. A monitor kábele meg 200W ig támogatja.
Érdekes hogy a Nitronál melegszik a kábel a csatlakozónál, az MSI nél semmi.
Külföldön találtam hogy más is panaszkodott ugyanerre a hibára. Másoknák még adapterről sem tölt.
-
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Elnezve az aktualis RAM arakat, az akkor a #114202-ben irtakkal ellentetben meg kellett volna venned a 128GB kit-et es most downgradelhetnel 96GB-ra szep profittal

-
peet05
senior tag
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Szia!
Az MSI Thin hivatalosan mennyit vehet fel type-c-n?
A monitor mennyit tud leadni?
A Nitro milyen hardver-rel van szerelve, hogy a monitor ki tudja szolgálni? -
peet05
senior tag
válasz
pista1235
üzenetére
Szia!
Ha 500-ig el tudsz menni, akkor én inkább az RTX 5060-nal szerelt verziót mondanám.
Érdekes, mert a leírásban ( [link] )170W-os töltővel adják, régen ezzel volt egy-két probléma, hogy nem tudta kiszolgálni a gépet, ezért 230W-ra kellett váltani. Illetve a billentyűzet hivatalosan RGB, de a boltok szerint White.
Ezeket vásárlás előtt kérdezd meg a boltoktól, és nyugodtan hivatkozhatsz a linkelt hivatalos oldalra. -
Adi01
tag
válasz
RM007
üzenetére
Itt már semmi sem megy vissza úgy. Maximum mérséklődik kicsit majd de igazán csökkenni az ár akkor fog ha ddr 6 lesz az elterjedt.
Covid óta mi az ami olcsóbb lett? 2020-ban azt mondom neked, hogy az üzemanyagárak másfél-kettő év múlva elérik majd akár a 600ft/L-t is elhiszed? Mennyit ment azóta vissza? Mindig van valami mindig van mire fogni. Covid, infláció, háború itt-ott.
Autók? Élelmiszer?Alkatrészek? Építőipar alapanyagok?
Ingatlan árak? Legjobb; 3 éve nagy tik tok/YT ingatlan szakértő azt mondta; "mindenki adja el most az ingatlanját, mert kifog pukkanni az ingatlan lufi és hatalmas árzuhanás lesz."
Ez a lufi most ott tart akkora, hogy ingatlanos ismerősnél a XV kerületi panel lakásra licitálnak és versengenek a vevők ki tud többet adni érte.
Én nem hiszek a csökkenésben amit eltudnak adni dupla/tripla áron azt később nem fogják eladni olcsóbban utána. Hülyék lennének.
Akkor csökkenne az ára pl.: a ramoknak ha nem lenne rá kereslet vagy azt mondaná a fél világ köszönjük de nekünk nem kell ennyiért.
Szóval ha valaki gépet szeretne venni az még ez évben tegye meg, mert nagyon kicsi rá az esély, hogy jövőre olcsóbb lesz ugyanaz. Kiszórják a készletről ramokat most, utána dupla és tripla áron adják majd őket. Árukeresőn nézegettem a desktop ramokat nem tudom pontos tipust már hirtelen 32gb-os valami speckó rgb-s kivitel jó márka egyik helyen még 100ezer körül volt rákattintok készleten már nincs. Többi bolt rendelésre tudnak hozni 1-2 hét és 200ezertől indultak az árak. Itt aprón már jegelve volt 120-130e-ért 1-2 napja rakták fel.
Szeretném, hogy jövőre azt mond látod csak várni kellett és lementek az árak 50%-al. -
válasz
Aljasvip
üzenetére
Semmi pénz, mert már régen meg van az a 32GB-os modul amit még szeretnék berakni.
Egyszer próbáltam és nem sikerült. 64GB az rendben volt, felette falakba ütköztem. Jött a tipp KH részéről a TB3 port kikapcsolására, akkor 3 memória slot el lett fogadva együtt.... a 4. memória modul megmaradt és eltettem későbbre. Ez egy régi vágyam megvalósítása lenne.
Mire kell? Most még semmire.
1, Mert van és szeretném beüzemelni, ha nem adom el, azért ne legyen kidobott pénz.
2, Nem tudom mit hoz a jövő. Lehet egyszer veszek egy AI kártryát a laposba és annak kelleni fog a sok ram.
3, Quad channel megléte.....64 felett ha belekóstolna valami miatt, semmi se változzon.Még sok évig ezzel a konfiggal szeretném tolni. Állítólag a sok vram fogyasztás viszi a ram használatot is felfelé, és igaz attól még nagyon messze vagyunk, hogy 64 és felette belekóstoljon, de ki tudja 3-4 év múlva egy rtx 6080/90-es vga kártya mellett mi lesz az optimális AI vezérelve játékok alatt. A maximumot akarom látni ami a lehetőségeimet illeti abban a konfigban amit használok. Legyen több nem baj mint fordítva.

(Jelen pillanat nem látom annak lehetőségét még vastag pénztálcával sem hogy laptopot cseréljek valami másra. Nem jön be az a irány amit a piac képvisel, kérném vissza a régi építkezést....legyen minden moduláris stb húzom az időt amíg lehet.)
-
Sziasztok!
Lenne egy kis technikai problémám!
Adott egy MSI Thin 15 B7Ve gép. Ryzen 5 7 gen, RTX 4050
Na most a gép type c vel megy a monitorra ki...A gép is és a monitor is támogat a Displayportot az adaptiv sync et és természetesen a PD 3 at is.
Ha a gép nincs töltőt, csak type c vel megy a monitorra, akkor a monitor alaphelyzetben nagyon lassan de tölti. Ha megkapja a terhelést a gép akkor ki bekapcsolgat a monitor és egy nagyobb USB logo jelenik meg a képernyőn.Ha kikapcsolom a PD töltés a probléma megszűnik...
BIOS frissítve, nem oldotta meg. Full friss telepítés 25H2...Bármi tipp?
Nem létezik hogy nem ad elég delejt a monitor mert a Nitro gépem vígan elvan type cn... még játszani is simán tudok rajta. -
pista1235
tag
Sziasztok! Gamer laptopot szeretnék venni, a keret 4-500k körül lenne. Lenovotól néztem a LOQ szériát, de olvasom, hogy régebben jelentkeztek alaplap problémák. Ez csak a Intel procisokra jellemző, vagy mára már eltűnt? Konkrétan ő lenne a kiszemelt. Köszi a válaszokat!
https://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=83JE00QNHV
-
válasz
KillHates
üzenetére
Akkor megnézem majd rajta, hogy a super márióhoz elég-e ez a 192GB RAMocska. Amúgy igen, én anno vettem Legion Pro 7-esekhez jó sok 64GB kiteket, pár hónapja. Aztán néztem, hogy pár hete a duplájukra növekedtek az árak. Eladtam mindet pár óra alatt, csak 50%-kal növeltem az árat.
-
válasz
RM007
üzenetére
Mi az az otthoni használat, amihez ennyi RAM kell amúgy?
Local AI modell, fotó vagy videó vágás, esetleg te is statikai szimulációt futtatsz raktárházak acélszerkezetéhez?Workstation gépekbe is csak most kezdték el 128GB-ot szórni, eddig a szimulációs cluster volt 128/256GB csak, ahol tényleg muszáj.
Csak a játékok 32GB-os ajánlott követelményeit 2/4x túllőni, és még ráadásul nem is olcsón...Félre ne értsd, nem irigység, de nem értem minek ennyi pénzt olyan hardverbe ölni, amire előreláthatólag 5-7 év múlva lesz még szükség. (a mostani memória árak miatti 'naugye igazam lett' érvelést hagyjuk ki a képletből)
Mire oda kerülsz, hogy 128GB RAM kell majd, már neked is egyel újabb géped lesz, DDR5- vagy 6-al. -
capulet75
addikt
válasz
Adi01
üzenetére
Nem tudom mivel van bekenve, 3 napos a cucc. Van itthon TG Cryonaut, MX2, meg Honeywell, de egyenlőre nem baxtatom, mert nem érzem szükségét, hogy kifacsarjam belőle az utolsó megahertzet. Nem akatok alátenni hűtőt, mert állítva van az asztalon, küső monitor ( 3440x1440 ), meg az összes periféria. Kicsit nehezebb is, a régi laposon kb minden egy oldalon volt, USB, lan, HDMI, ezen meg nem. Egyébként még maxon sem olyan zavaró a hangja, a hajszárítóeffektus valahogy kevésbé érezhető. Mondjuk az asztalinak használt barkácstuningolt előző ASUS-al termikusan semmi sem veszi fel a versenyt. A végére addig "finomítottam", hogy full load 63-65 fok volt a maximum. Nyilván ezzel nem tervezek ilyesmit.

-
baro32
aktív tag
válasz
RM007
üzenetére
Most nagyon magasan vannak a RAM árak még tavaly vettem a HyperX RAM-ot a 64GB (2x32) kitben valami 80-alatt most meg hogy megy ez a hiszti hogy emelik az árakat mert hiány van mondom meglesem az Árukeresőn hogy most mennyi az annyi csak pislogtam 203 790 Ft-tól kezdődik
-
válasz
Adi01
üzenetére
Jelen pillanat pl játékoknál amik támogatják a legjobb használni. Sokkal több fps és érzésre is jobb mint nélküle.
Viszont vannak olyan alkalmazások a legtöbb benchmark (nem mindegyik) aminél drasztikusan visszavesz a teljesítményből sőt a bench végén lefagy mikor a pontszámot kellene kiírnia, vagy el sem indul.
Nagyon változó mihez jó és mihez nem. Az NV panelban én külön a játékok alá nem jelölgetek beállítást, azt magában a játék menüjében csinálom, viszont a mindenre érvényes globális részt beállítva tartom, szeretném ha mindenre érvényes lehetne és nem kellene piszkálgatnom alkalmazás támogatás miatt.Amúgy örülök neki hogy
bejön/bazz vagy nem az SM. Hiába rinyáltam ódákat, eddig mindenki szidta, végre van egy ember akihasználja/nem használja.

BF6-nál 100+ fps-t az SM átlag 190-re tolta. Megjegyzem nálam nélküle is tökéletes volt.
Mint láthatod ez a dolog mindenkinél máshogy szerepel......érdekes.
Elsőre pont az ellenkezőjét olvastam, ezért húztam át a szavakat és javítottam....
u: Lehet nincs ilyon opció a BF6-ban.....csak most rohanásban vagyok,de a lényeget leírtam, nálam játékoknál az NV panel tartalma nem szokott bezavarni.
-
Adi01
tag
válasz
RM007
üzenetére
Régebben nem tudom Te vagy MaxxDamage írta be, hogy Stalker 2 alatt bekapcsolta a smooth motion funciót (globálisan) nv panel-ben és milyen jó. Bekapcsoltam akkor én is de aztán feledésbe merült. Jött a bf6 beta simán elindult semmi baj nem volt. Utána kijött a bf6 és nem indult el. Vagyis elindult de amint bejött volna a kép kilépet asztalra. Legalább 2 órát sz*ptam mire elhatároztam jó clean gpu driver install és elindult a játék. Utána vissza töltöttem az NV beállításaim és újra nem indult a játék.
Elkezdtem végig nézni mi van bekapcsolva stb és amint kikapcsoltam a smooth motion-t elindult a bf6.
-
Adi01
tag
válasz
capulet75
üzenetére
Elvileg amit KillHates mester is leírt betudsz állítani egy fix mhz-et. Nem olyan rég tettem be linket, hogy tudod beállítani és ami fontos a windows game mode-ot kapcsold ki, mert felül írja a fix mhz-es beállítást.
Amit még megtehetsz veszel alá egy normális laptop hűtőt. Legdurvább és legjobb az Llano V12 de elég hangos.
Jelenleg egy flydigi bs1-et használok az egyik leghalkabb. Teljesen meg vagyok vele elégedve és szoftveresen belehet állítani, hogy magától növelje vagy csökkentse a sebességet, mert figyeli a cpu hőmérsékletét.
Pasztával vagy folyékonyfémmel van kenve a laposod?
Ha pasztázva van akkor a Thermal Grizzly Duronaut pasztát tudom ajánlani. 5-10 fokot segített nálam. -
Ez a tegnapi linkelt PREDATOR Helios 18 AI laptop és vele az a sok ram teljesen behúzott.

Olvasgatok régi Clevo oldalakat, aztán erre megnézem a bios gyűjteményem. Hoppá ott is van az amiről beszélnek. Szóval van egy rom fájlom dsanke változat 128GB ram fogadására alkalmas nyitott bios. Benne is van a fájl nevében. Van olyan is ami nem erre van kihegyezve.
Állítólag kell még az amit én is megtettem letiltottam a TB3-mat és azt is javasolják, hogy az XMP-t ki kell kapcsolni. Amúgy a laptopom gyári oldalán rögtön a bios opciónál is ott a 128GB ram lehetőség, meg lehet venni azt a változatot ami ezt tartalmazza. [link] Még fontos 4 egyforma modul, de ez egyértelmű.
Szóval úgy látszik nem egy nagy dolog, majd lesz nálam is valamikor, a + modul megvan már régen, de most még bőven elég a 96GB. Baszki, azért elég figyelmetlen vagyok, hogy most veszem észre.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Projektor topic
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Autós topik
- Apple MacBook
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- iPhone topik
- Hardverfogócska a kertben
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- X1 Carbon Gen10 27% 14" FHD+ IPS i7-1260P 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- MacBook Pro 14" M3 Pro /11C/14C/18GB/1024GB/ 100% Akku / 2027.12-ig garancia
- Macbook Pro 14" M1 Pro - 2022 gyártás, 10 GPU, 14 CPU, 32 GB / 1 TERA - garancia (102)
- Asus 15.6,core i3 5005(4x2,0Ghz)IntelHD VGA,8-16GB RAM,SSD,,Win.11,Jó akku
- MacBook Pro 15 A1707 (2017) asztroszürke és Apple Magic Mouse A1296 Olvasd el figyelmesen kérlek
- Apple iPhone 17 256GB & 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- Gamer PC! i9-9900K / RTX 3060 Ti / Z390 / 16GB DDR4 / 500GB SSD / 850w!
- HP ELITE 8000 SFF PC: passzív VGA HDMI, C2D E8400 + 4GB RAM
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4426, 100% AKKSI
- 27% - ÚJ ASUS ROG Strix 27" XG27AQDNG OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De még a régi gyártósorokat is átállítják. Nem mellesleg ebből még nagyobb consumer piaci hiány lesz akkor.

Megkeresett privátban egy kedves fórumtársunk,segítettem neki az optimalizálásban.