Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ubul86
őstag
újratelepítettem a win-t, sima alap dolgok, sallangmentes, armory crate sincs rajta, és így is 60 fok fölött van csendesben. Régebbn ez ~50-55 volt
van, amikor 70re is felmegy átlag felhasználás mellett, amire nem volt példa :/lehet cserélni kéne most már a pasztát, márciusban csak pótolva lett, mert nem volt beszáradva, mikor Killhates-nél járt.
hwinfo + ghelper [kép]
folyamatok [kép]
-
válasz
RM007
üzenetére
Miki a te vasadat eleve nem illene nagyon összehasonlítani az itteni gépekkel; ez kb olyan mintha az én gépem hasonlítanánk össze az itteni notebook-okkal. Mert oké, hogy az enyémben egy mobil 13900HX van (az előbb említett kínai merítésből) de egy nyolc hőcsöves hűtés alatt és delidelve is van. De ez ettől soha nem lesz notebook

Hiába akkora az egész gép mint egy cipősdoboz.... -
Sziasztok!
Olvastam, hogy elszabadultak az indulatok a "milyen meleg a gépem"-témában. Ez a kérdés nem lesz releváns már egy idő múlva, mert az új processzorok másképpen dolgoznak. Ugyanis most már nem az van, hogy elérik a CPU-k a papíron írt teljesítményűket és akkor oylan melegek amilyen jó a hűtésed, hanem most már a beágyazott vezérlő addig nyomja a gázt nekik, amíg tud a throttling határon teljesítményt kitaposni belőlük.
Ez régen úgy nézett ki, hogy volt egy proci annak volt egy alap órajele, egy all-core boost órajele és egy max boost órajele. A proci mikor éppen nem volt terhelve akkor mindegyik magot a baseclock-on járatta, ha jött valami egyszálas terhelés (régi játék, vagy valami böngésző ablak nyílt) , akkor az első két magot a max órajelig tudta kergetni ha arra volt szükség. Amikor meg kellett a párhuzamos művelet végrehajtás akkor a magokat a hajtott számuktól függően (ezt lehetett egy csomó proci manage-elő szoftverben beállítani) hajtotta a megadott frekvenciákra;
Vegyünk példának egy igazi klasszikust egy 10700K-t ami egy elég agilis proci volt így a:
base clock-ja; 3800 MHz
boost clock-ja; 5100 MHz
igenám, de ezt az 5100-at csak maximum 2 magon tudta!
de van erre egy EC clock táblázat:
Azaz minél több mag állt szolgálatba a boost órajel annál alacsonyabb lett, azaz ez a proci (ideális esetben) ALL-CORE 4700MHz-et tudott! (de általában 4600-on volt stabil, mert a táp fogyott el az alaplap vonalon)
A mostani procik nem ilyenek; ide tartoznak a 13-14th generációs és az ULTRA Intelek és a 7xxx óta az AMD-k is. Ezek a procik úgy csinálják, hogy van a max boost órajelük és annyi magot állítanak be ezen a frekvencián mögé amit a throttling határ mindig enged; (Intelnél ez csak a power-core-okra vonatkozik, de ott még bekavar az úgynevezett thermal velocity boost is, ami az eddig megjelent procik közül a legmagasabb volt; 6 GHz!!! )
Azaz érthetőbben; ezek a procik terhelve MINDIG a throttlig határán fognak menni.
Mert ha nem ott vannak akkor gyorsan befognak még magokat ezen a frekvencián és hadd szóljon!
Gyakorlati példa erre; Kínából hoztunk be notebook processzoral szerelt asztali alaplapokat. Ebben a konfigban egy Ryzen9 7940HX mobil proci van directdie hűtéssel a 12 hőcsöves dupla ventis hűtés alatt: (16mag, 32 szál, 64 MB cache)
És azt hinné az ember gyereke, hogy ennek a hűtésnek elégnek kell lennie, mert hol van ekkora monstrum egy notebook-ba?
De nem; ha ez alatt meghajtom a 7940HX mobil procit akkor azt fogja csinálni amit a mérnökök a tervezőasztalon anno elképzeltek; szépen felúzza egyesével a magokat a max. boost frekvenciára, azaz az 5.2GHz-re, ami nagyon beteg teljesítmény. De ez a hűtés alatt is meg van a 80-82 fok! Éppen az alsó throttling határ alatt balanszírozva! Mondjuk így maximumra hajtva simán hozza azt a teljesítményt amit az asztali párja; a 7950X!
Szóval tök felesleges egymást heccelni a "milyen meleg van a gépedben" kérdéssel, mert mindenkinek pokoli meleg van a procija kupakján, mert mindig fog ügyelni az EC arra, hogyha még nem throttling-olnak a hajtott magok, akkor rakjon melléjük a nem hajtott magokból max frekvencián.
Ha mindenáron e-pöcsméregetésbe szeretnénk fogni, akkor lehet jönni a CINEBECH adatokkal és akkor ott elválik, hogy kinek milyen a hűtése azaz hány magot tud hadbafogni az EC a amaximum frekvencián. Aztán, hogy azt 110 fokon vagy 95 fokon csinálja a gép, az már tökmindegy, mert az fontos ami teljesítményt kapunk!
Egyébként ennek az egésznek én vagyok a legnagyobb károsultja; régen úgy volt, hogy bejött valaki a 95 fokos gépével, hogy pasztázzam újra. Megcsináltam a kért feladatot és lett a gépe 75-80 fokos, sehol egy piros csík az AIDA-ban és mindenki örült!
Most behozzák a legújabb Legion7PRO-t, avalmi brutál procival, ami 100 fokos a gépben. Újrapasztázom és lesz 95 fokos. Az ügyfél meg csak néz. hogy "csak ennyi?" és akkor jön az, hogy a gépe 100 fokos volt két maggal 5600MHz-en, most meg lett 95 fokos 8 maggal 5600MHz-en! Úgyhogy most már nem is a hőfokokat szoktam mutatni az AIDA-ban, hanema CINEMBECH-et, hogy lett a 28000-es multicore-ból 35000!
A 100 fok és az üvöltő ventik maradtak
-
mistake767
csendes tag
válasz
peet05
üzenetére
Ez az LOQ annyira budget kategória, hogy ez a bios-ra is igaz - tényleg csak a legalapabb beállításokra korlátozódik a felhasználó beleszólása.
Sem olyanok, mint amit felsoroltál, sem hasonló funkciójú kapcsoló nincs benne.Ugyanez igaz a Vantage programra is. Helyesen felismeri a gépet - pl látja a warranty állapotát is, - de az a tab, ahol a felhasználási profilok között lehetne szoftveresen váltani hiányzik (quiet-balanced-performance),(és a billentyűzet világítás konfigurálás is nuku).
Pedig minden szükséges driver, service, program, frissítés, stb- fel van telepítve.Elhiszem, hogy nehéz elhinni, de tényleg nincs a Vantage-ben.
Nem user error - találtam redditen hozzászólásokat, hogy bizonyos típusoknál egyszer csak egy lenovos frissítés után eltűnt a lehetőség.A Lenovo Legion Toolkit viszont gyönyörűen ad hozzáférést ezekhez a beállításokhoz, de sajnos egyedi ventillátor profilozásra nem ad lehetőséget - így nem tudom kiküszöbölni a leálló-újrainduló ventillátor problémát.
Na és a billentyűzet világítást ez sem kezeliNem baj, gugli a barátom, sikerült feltúrni a LegionSpace programot (pont úgy néz ki - azt tudja, mint amit a Vantage-nek kéne...) - ez már kezeli a billentyűzet világítást, szoftveresen tud váltani a 3 teljesítmény mód között, sőt van benne lehetőség egyedi teljesítmény mód létrehozására is.
(UV-t ugyan nem lehet a Ryzenen állítani, de igazából a hőfokokkal nincs is problémám - játékok alatt sem megy fel kényelmetlen kategóriába)
Azonban azt vettem észre, hogy hiába állítok be egyedi ventillátor curve-t kb leszarja és a lenovo által meghatározott értékeket használja.
Sajnálom egyébként, mert a laptop teljesítménye tényleg jó - főleg ezért az árért. A teljes értékű optimus abszolút nyerő nálam (most is usb-c porton van rádugva monitor és az nvidia kártyát lekapcsolta magától, de ha játékot indítok, akkor aktív lesz), csak erre a ventillátor dologra kéne valamit kitalálni

Remélem idővel előrukkol a community valami LegionFanControl szerű dologgal.
Szóljatok majd!
-
Na sziasztok! Mivel visszajöttem panaszkodni nektek ezért kaptam 1 teljes napot. Azért amíg ment köszönöm mindenkinek a beszélgetést.

[link] Továbbá ezért a kérdésemért szeretnék mindenkitől elnézést kérni, azért amilyen hangnemben tettem. Azt hittem az illető a barátom ezért sikerült úgy ahogy végül is lett megfogalmaznom, nem figyeltem rá eléggé. Soha többé nem követem el ezt a hibát.

Viszont volt pár érdeklődő a témával kapcsolatban, ezért megpróbálom én megválaszolni a kérdésem nekik.
200W 81C amiről szó van most. Vajon nekem sikerül-e rendben megvalósítani.
Nos mint látjátok nekem ez nem sikerült, pedig van egy kicsike vízhűtésem is a laptopom alatt. Maga a külső vízhűtő egység ami elég hangos is az nem laptophoz lett kitalálva. Már több mint egy éve használom, és valami folyadékocska azért csörgedezik általa a hűtésemben.
A CPU-n van UV is nem kicsi, azért hogy a jelen beállított órajel minél kevesebb fogyasztással tudjon érvényesülni. Ez 4,8Ghz átlag 150+W. akkor ha a háttérben nem kezd el valami dolgozgatni. Nálam csak P magok vannak ezért ez fontos. 200-ról nem is álmodhatok. Igaz van kupak a procin ami egy + hátráltató tényező, mindent nem lehet ráfogni.Van még itt egy téma az pedig a VGA.
Sokat gondolkoztam azon amit páran megfogalmaztatok.
Én egész pontosan 2016 decemberétől lettem tulajdonosa egy gamer laptopnak amit Kanadából vásároltam. Az első kártyám egy Nvidia Quadro K3100M volt. Az volt az első és az egyetlen igazi gyári vga kártya a laptopjaimban. 2017-től mikor is elmentem KillHates mesterhez vga upgrade ügyében, na onnantól kezdve mókolt, barkácsolt vga volt mindig is a laptopomban. Miért? Azért mert ez a laptop ilyen, így találták ki, én pedig próbáltam kihasználni minden egyes lehetőséget, kiskaput is ha volt olyan. Szóval 2017-től egészen mostanáig semmi nem változott, amióta itt vagyok ugyanolyan a kártya használatom. Nincs digitális aláírás mellékelve egyszerűen csak el van fogadtatva, össze van párosítva és ami a lényeg a fő grafikus porton vagy interfészen (nem tudom hogy nevezzem) keresztül kommunikál a CPU-val. Ha valakinek ez nem tetszik sajnálom. A hozzáértő régi topiklakók ezt a témát vágják. Volt egészen 60W TDP -től több száz TDP-s ig mikor mit üzemeltem be sokszor mások segítségével.
( A 60W vbios egy bizonyos Nvidia Quadro RTX 5000-es kártyán volt és az volt a legérdekesebb ugyanis a laptopom (MSI) úgy érzékelte mintha gyárilag hozzá tervezték volna, úgy átverte a rendszert és ez a ledek világításában is megmutatkozott(narancs).....a jelen használt p5200-as kártyámnál a HP bios miatt más színt ad, fehéret......) Érdekes témák ezek.Az évek során ezt a topikot átnevezték Gamerről játékosra, mivel ...és most figyeljetek megváltoztak a trendek. Szóval onnantól kezdve jöhet ide bármilyen laptop, akár üzleti is ebbe a topikba, laptop amivel lehet játszani, ami alkalmas, tudunk vele játszani...ezt csak úgy érdekességképpen. Bennem ez maradt meg.

Szóval majd később ha tudok hozok én is Battlefield 6 tapasztalatot, vajon az én laptop összeállításom a maga hátrányaival vagy éppen előnyeivel, attól függően mit használok, számoltatok, mire képes jelen felállás fényében.

-
Ubul86
őstag
válasz
Adi01
üzenetére
nem próbáltam, de elvileg a "csendes" üzemmód alapból korlátozza, vagy legalábbis a turbo-t kikapcsolja
intelnél tudtam a 99%-os magic-et, amd-nél nem próbálkoztam még mással.Amúgy most szerintem lesz egy windows újrarakás is, lehet simán befolyásoló tényező nálam (munkára is volt használva sokáig a gép, de most már kezd megint átmenni casualabb gamingre)
-
válasz
peet05
üzenetére
Számomra az furcsa, mint ahogy mondtam is korábban, bármely beállításon is van, független 50w vagy 80w a max. vagy tök8, akkor is felmegy 90c fok fölé és ha 200W+ fogyasztás van, akkor is.
Tehát nem tudom hogyan vannak ezek be állítva, de jól meg van csinálva.
Fontos dolog, hogy a ventik sose üvöltenek.
/jól megalkották/
Én ahhoz vagyok szokva (Clevo DTR - i9 ami 5GHz-re volt állítva), ha van kakaó és 96c+ (akár 100c+ is volt) akkor ott van hangja is a hűtésnek, ventiknek.
Azért az süvített, ez meg csendben van .... azért nem mind1!

Mintha az ventikkel hűtött volna elsődlegesen, ez meg inkább szoftveresen van "szabályozva" .... (ez csak feltételezés, találgatás részemről)
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Chiller
üzenetére
Egy normális kétkörösnél pont az ilyen dolgok hogy pl. nézel egy videót és ki-be kapcsolgat a venti ezek nem voltak,mivel passzívan le tudta fogni a hűtés a procit is meg a GPU-t is még akkora terhelésen,de egy egykörösnél alapból "melegen tartják egymást".
Mondjuk én csak a saját gépeim tapasztalataiból tudok meríteni,nem biztos hogy minden gépnél így volt. -
Chiller
őstag
válasz
Muerte
üzenetére
Mert ezen is spórolnak biztos 5dollárt. Egy 3000-es laptopnál ne becsüljük ezt le :S
15" alatt még érteném is, mert helyszűke van, de 16 felett ez csak dilettantizmus.Amúgy meg, ha külön körön is lenne/van, amíg maga a gépház zárt, sokat nem számít a két kör se, mert a hő bennmarad. Hacsaknem teszi valaki elvetemült tartóra a gépet, és leveszi mondjuk a hátlapot (de a felső rész, nyák, stb akkor is átadná a hőt)

Egyébként ha valami kis CPU van éppen erős GPU mellett, ott azért nem annyira gáz (pld. valami kis 8magos és 5070+), de nyilván egy 275HX/14900HX/9955 mellett csak egymást forralják fel sajnos

-
peet05
senior tag
válasz
mistake767
üzenetére
A Vantage mellett fent van a Vantage Service is (legfrissebb verziók)? Esetleg mindkettőt újratelepíteni. Ha így nem, akkor még ezeket megnézheted:
BIOS - configuration - power - intelligent cooling (vagy thermal management, smart power mode) - disabled
Nézd meg, hogy lett-e custom profile.BIOS - security (configuration) - device mode - management mode - admin control - consumer/gaming mode
Szintén nézd meg, hogy van-e custom profile -
peet05
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Korrekt!
Tegnap, részben ezt (HWInfo idősáv) "hiányoltam", így teljesebb a kép (az én hsz-em is törölve lett) mindenki számára. -
Muerte
Topikgazda
válasz
MaxxDamage
üzenetére
"mikor a laptopba van egy CPU-d, de a GPU az nincs mellette és az nem tolja a rendszer hőfokot felfelé.." Pár évvel ezelőtt még minden valamire való gaming laptopba kétkörös hűtés volt.Az utóbbi pár évben lett megint nagy divat az egykörös.
-
Raymond
titán
válasz
Bluesummers
üzenetére
Volt valami diskura egy masik kollegaval aztan a takaritas es figyelmeztetes utan egyszercsak szurke lett. Nincs mar nyoma hogy mi volt igy gondolom "he had the right to remain silent, but not the ability" ami tortent.
-
-
válasz
Ubul86
üzenetére
Én is b*lf*szkodtam kicsit és hoztam pár eredményt.
Hozta a kötelezőt és a hőmérsékletek is rendben vannak, a fogyasztást nézve.
A CPU és GPU hűtés egy körön van, nem is tudom hogyan tudja így tartani még a jó hőmérsékletet a GPU, ha a CPU elég magas hőfokon megy. Jól meg van csinálva.
Azért azt lássuk be, hogy ne vegyük egy lapra azt mikor a laptopba van egy CPU-d, de a GPU az nincs mellette és az nem tolja a rendszer hőfokot felfelé..mert ha egy körben van a proci és videó rész, na azok ketten szokták tolni terhelés alatt a hőmérsékletet.Ez így releváns, mert egy gép, egy rendszer.
Azzal semmi baj nincs mikor ez külön van, de nem szabad össze hasonlítani (vagy egy lapra venni) egy "normal" Gaming laptoppal, mert teljesen más kategória.

Toltam SPECviewperf® 15-t (Full test) FHD és 4K-n (mind2 alkalommal 144Hz)
FHD:

HwInfo:

4K:

HwInfo:

Egy Prime95 kép, mikor a FurMark is futott, de pont a HwInfo és Prime95 ablak mögött volt.

Ezzel lezárom a teszt fázist. /nem szabad gyilkolni a vasat/
Jó játékot, időtöltést mindenkinek a laptoppal.
Várok játék teszteket mindenkitől, hogyan fut pl. BF6, Delta Force, új COD meg bármely új Gamek FHD, QHD, 4K-n is esetleg.

-
Muerte
Topikgazda
válasz
mistake767
üzenetére
Sajnos a Legion Fan Control [link] már nem megy az újabb gépeken és ha le van quiet módra korlátozva a kraft,akkor nem lesz rá megoldás.Próbálj egyéni profilt létrehozni.Kb. 1 hete írtam be ide mi a menete.Nálam egyébként ritkán csinálja (Pro 7) és csak akkor ha YT videót nézek,de engem is rohadtul zavar.
-
peet05
senior tag
válasz
mistake767
üzenetére
Szia!
Vantage-ban nincs custom mode, vagy custom profile lehetőség?
-
Adi01
tag
válasz
Roland861010
üzenetére
Erről, hogy a fejlesztők úgy ítéltek meg jó, szerintem KillHates sokat tudna mesélni.
Ha úgy van szoktam korlátozás nélkül is hagyni de ha olyan a környezet pl. éjszaka a barátnőm alszik nem annyira akarom 4-5 ezer rpm-el pörögjön a laptop ventije, mert egy szobában vagyunk.Nem szeretnék annyira asztalit. Tetszenek meg nagyon szépek de ha az élet úgy hozza akkor repülőre kell üljek és mennem kell külföldre. Nekem megnyugvás az, hogy ha mennem kell akkor belerakom a gépet a laptop táskába hozzá az egeret és velem a gamer élmény és úgy alapból a gépem maga amit már egy éve belaktam.
Most ha belakok mondjuk egy asztalit utána azt, hogy viszem magammal?
Ha kell a csend akkor notebook és víz hűtés is lehetséges;
XMG-s gépek tetszenek és ahoz vízhűtés ahogy itt a kollégának is van. -
mistake767
csendes tag
Sziasztok!
BF akcióban vásároltam egy Lenovo LOQ 15AHP10 (Ryzen7 250, RTX5060) gépet.
Alapvetően elégedett vagyok a géppel, parádés a teljesítménye (mert 1660-ról váltottam
), csak egy dolog van, ami nem sikerült megoldanom:
Ha quiet-csendes üzemmódba váltom a profilt, és nincs terhelés, mert csak windowsban vagyok, akkor az optimus kikapcsolja az Nvidia kártyát, a hőfokok 32-35 körül állnak és a ventillátor(ok) lelassulnak 1100-as fordulatra. Ez még egy abszolút halk, nem zavaró surrogás. Ami viszont zavaró, hogy időnként fogja magát és teljesen leállítja a ventillátort, majd ismét elindítja 1100-on és ezt így ismételgeti hosszú időn keresztül, pár másodperces szakaszokban. Ez a leállás-elindítás viszont engem tökre zavar
Nem hinném, hogy hardver hiba, mert nagyobb profilban - pl balanced - nem csinálja.Vantage-et, Lenovo Toolkit-et, LegionSpace programokat próbáltam. Mindent szépen jeleznek (hőfok, fordulat, processzor kihasználtság, stb), de állítani csak a 3 gyári profil között lehet velük váltogatni. (LegionSpace-ben ugyan van user template, de a ventillátort, abban is csak korlátozottan lehet szabályozni, ami a fenti problémát nem oldja meg).
Sajnos a LegionFanControl amit eddig használtam, nem támogatja ezt a típust
Tudtok ajánlani esetleg valami ventillátor vezérlő programot, ami eddig elkerülte a figyelmem?
A másik kérdésem pedig, hogy általában külső perifériákkal használom a gépet. Ehhez szeretnék venni egy USB-C hubot - arra lennének a perifériák kötve. A gép elvileg támogatja az usb-c töltést, de a redditen azt olvastam, hogy tök lutri, hogy hubon keresztül működik-e az usb-c töltés. Hub-tól, kábeltől, töltőtől is függhet.
Van itt aki használ ílyen módon Lenovo gépet?
Megtenné, hogy megírja a hub és a töltő pontos típusát, amivel megy az usb-c töltés?Köszönöm.
-
peet05
senior tag
válasz
Roland861010
üzenetére
Optimalizálás. Van, akinek fontos.
Kevesebb fogyasztás, kisebb hőtermelés, nincs "trotty", alacsonyabb venti fordulatszám, stb..
Mint GPU-nál az UV. Miért egyen 250W-ot, ha egy kis beállítással 180W-ból még teljesítmény növekedés is van.
CPU, szintén (AMD, 9700X), egy kis CO-, PPT limit 88W, léggel, 62-64 fok (BF6), no problem. -
Roland861010
veterán
-
BalageK
tag
válasz
peet05
üzenetére
@peet05: persze, minden relatív, csak az elvárás legyen a helyén. Az idő meg, hja. Csak kevesen fiatalodnak az idő haladtával :-D
@.mf: silent módban azt mondom, rendben van / volt a gép, performance esetén már azért hangos, de a non plus ultra a turbo / custom + max fans. Eddig 4 G14 Zephym volt (1660 Ti, 2060, 6800s, 4090) és ezek közül a 4090-es volt az, ami mindenre is jó. Meleg, mert játékok közben performance módban a kijelző alatti rész (ahol ezek (2020 - 2023) kifújnak) és annak környékén konkrétan kellemetlen volt hozzáérni a géphez. Hang - ez szubjektív - halk gamer laptop (nem vízhűtéses változatok) szerintem nincs és nem is lehet, hacsak nem teljesen kasztrált teljesítmény mellett. Otthonra 45-52 dBA szerintem nem halk - de pl. irodai környezetben elmegy.
-
Chiller
őstag
Kijött végre az első értelmes teszt az Asus TUF A18-ról (ráadásul egyből 5070-el):
https://www.notebookcheck.net/Flat-quiet-and-efficient-the-18-inch-Asus-TUF-Gaming-A18-review.1168036.0.htmlÖsszességében elég kiegyensúlyozott gép, bár főleg 5050/5060-al javasolnám. Kiváló hűtés, jó belső, elfogadható billentyűzet, korrekt kijelző, 5db USB, HDMI 2.1, stb.
Kb. csak azt sajnálom, hogy nem választható 3xx-es, vagy erősebb proci, ill. hogy hiába a nagy fizikai méret, kívül (bill. kiosztás, numpad méret) és belül (aksiméret, modem, M2 elhelyezés) is megy szokás szerint a szarakodás. Kíváncsi lennék, vajon a bal oldali m2 slotot ki lehetne-e kókányolni a bal alsó sarokban lévő szabad térbe és duplásítani
amúgy értelmesebb aksival akár mehetett volna bele egy teljes értékű 2,5" sata slot is 

-
echterion
nagyúr
Én nem tudom, kinek mi a hangos, de pl. egy LOQ hangja performance módban engem sokkal jobban zavart, mint a kis Zephyrus-é. De én silent-ben használtam szinte mindig, mert amire akkoriban kellett, elégséges volt úgy is a kraft, cserébe alig-alig lehetett hallani a hangját játékok alatt is, így akár nyugisan filmeztetett is a család többi része ugyanabban a helyiségben, ahol én játszottam.
-
.mf
veterán
válasz
peet05
üzenetére
Köszi, már csekkoltam a tesztet NBC-n, mindig azzal kezdem
BalageK: én is túlvagyok már a tenyerem felén (ha a magyar várható élettartamot nézzük, akkor 42-vel már jóval többön is
), de hozzászokok a kisebb képernyőhöz is - múlt héten hazaugrottam szülinapozni, a 27" monitorra rádugva a 13.3" laptopot fura volt a nagy képernyő
Szerintem nagyrészt Silent vagy Balanced módban használnám, esetleg Performance, ha kell a kraft, ott is volt gond a hanggal, vagy csak a Turbo volt túl hangos? Bakelitlemez: nagyon ritkán játszok, akkor is valami retrót veszek elő nosztalgiázni (na jó, a felújított Obliviont lehet kipróbálom majd, ami UE5); 14" 2560-os képernyőn nekem talán az 1280 is vállalható kompromisszum. A 6700S verzió 8 GB forrasztott RAMja jobban zavar, akkor csak 16 GB-ig DC, és 24 GB a max.
-
peet05
senior tag
válasz
bakelitlemez
üzenetére
De Neki nem a játék az elsődleges, így lehet, hogy elég lesz. Az, hogy a Resolve mennyire "szereti" a Radeon-t, másik kérdés.
-
arcsi84
aktív tag
válasz
bakelitlemez
üzenetére
Nekem 6800s-es G14-én volt. A kijelző az parádés volt, imádtam, a súlya és a design perfekt. Egészen addig amíg nem akarta az ember keményebben meghajtani, addig rendben volt, de vapor Chamber ellenére, komolyan melegedett. Lehetett jó szinten tartani de az teljesítmény vesztéssel jár. A fizikát nem lehet átverni, a vékony laptop nagy teljesítménnyel valahol mindig problémás.
-
peet05
senior tag
válasz
BalageK
üzenetére
Persze, kompromisszumos, de azért egy ~4-5 évvel ezelőtti állapothoz képest, most egy CP2077-et lokálisan futtatsz egy igp-n...és nem kaputelefon minőségben..azénna'. És itt most nem a 8060S-ről beszélek, mert az egy másik szint.
A kis méret miatt hangosabb az igaz, de valamit valamiért. A szem "problémát" megértem, telik az idő, hogy rohadjon meg.
-
.mf
veterán
válasz
Chiller
üzenetére
Köszi a válaszokat!
Strix Halo, ha már bejelentettek új modelleket a fullos (40CU) IGP-vel de CPU-oldalon kevesebb maggal, gondolnám jönnek új laptopok ezekkel, de továbbra is semmi. De már a 7840U is elég nagy előrelépés lenne CPU-erőben, s remélem az IGP-nek 8/+ GB-ot allokálva már a Resolve sem nyávog.
Vacillálás: a max 14" alternatívákat nézem. A Strix Halo nyilván jó lenne, mert egy erős APU köré kisebb, könnyebb gépet lehet építeni, mint egy CPU + GPU -> nagyobb fogyasztás -> erősebb hűtés; de a Rog Flow akciós 25k azaz 800k-ját vagy a HP 26.7k = 850k-ját nem szívesen perkálnám ki érte, ha nem muszáj. Plusz sokat gépelek, cikkeket írok, rendes bill kéne, nem tabletes lecsatolós, azokkal nincs jó tapasztalatom.
Peet05: köszi! Találtam is pár eladó G14-et, igaz inkább az előző generációkból (6800 HS + 6800S 8 GB, 32 GB, 1 TB, 2560*1600 DCI-P3 az egyik szimpatikusabb, olcsóbban a 6700S, a GPU nekem még bőven jó, inkább a 16 GB RAMból forrasztott 8 GB zavar; a régebbi 3060 és 2060 verziókból van még több, de azokban csak 6 GB VRAM van)
Balage: köszi, azonban MSI Stealth 14-est nem látok a norvég használt piacon.
-
BalageK
tag
válasz
peet05
üzenetére
A legtöbb igpu, amivel találkoztam, azért kompromisszumos. A 140V is - nem kivétel. Főleg teljesítmény terén, ha játékra akarja használni az ember, mondjuk FHD felett. De ebben nincs semmi meglepő - olyan, mint mondjuk a 4 évszakos gumi. És a fizika is fizika - nincsenek csodák.
A kis G14 ha G16 lett volna, ugyanolyan kiépítés mellett, megtartásra került volna :-) Meleg volt és tényleg hangos - na meg mivel a kefírem javán már bőven túl vagyok, a 14" nem "kényelmes" a szememnek (szemüveggel sem) :-) -
peet05
senior tag
válasz
BalageK
üzenetére
Igen, de arról csak olvastam, nincs tapasztalat.
Az Intel nagyon eltalálta 140V-t, és handheld alapon bátran oda lehet tenni a 890M mellé.
115245-re: fájt is szívem a kis G14-ért, 4090-nel, pláne 750k-ért..de erős maradtam, nem írtam pü-t.
Ubul86 - a chiplet kialakítás miatt (2CCD), nehezebben hűthető a 7945HX.
-
válasz
RM007
üzenetére
Prime95 is megy kérlek, gond nélkül!
DE biztos nem fogom feleslegesen strapálni a gépet, mert nem arra van....
Inkább tedd el magad holnapra.
Amúgy letoltam azt a SPECviewperf® 15-t (Full) 2x is (kíváncsiságból) és ott volt 225W+ CPU fogyasztás, GPU meg 201W+ (=420W+ fogyasztás) és mondom oké.

Te meg tedd be a laptopba a CPU mellé az MXM kártyát és akkor verd itt a tamtamot (egyenlő esélyt adva a többi "teljes mértékű" Gamer laptop felhasználónak is...), köszi!
/teljesen más hőfokokat kapsz...úgy!/Jah és egy asztali VGA (2-3 ventis, meg vastag bordás) sose fog úgy melegedni mint egy laptopba lévő VGA és fogyasztása is duplája, vagy triplája egy laptopéhoz képest (külön tápot igényel)... laptop GPU max 200 FPS , asztali GPU meg 400+ ... teljesen más kategória, gondolkozz el.
-
válasz
Ubul86
üzenetére
Az is meglepő, hogy ha a ventiket maxra tolom, akkor se nincs közelébe (hangzás) egy Clevo X170 max. ventihez képest. és ezen egyáltalán nem is zavaró (TV is mehet mellette)..persze szerencsére felesleges is lenne úgy járatni, mert van vizes rendszer is ami dob rajta nem keveset.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Toljál neki 5 perc folyamatos strapát, úgy mint én korábban tettem nem is egyszer. Szétfőne az a laptop hosszú terhelés alatt. Értem ezt 200W magasságában nem bírná a procid az biztos, szép lassan ahogy elindítanád a terhelést felkúszna a melegedés. Amit betettél ide az csak egy pillanatkép lehet.
-
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
amúgy balfaszkodtam kicsit
felvettem g-helperben csendesben is a ventit, 4400 rpm-en "duruzsol", szintén grid legends
előzőhöz képest azért szignifikáns változás van.
csak hát hallatszik
ez most mondjuk 20 perc játék volt, 3 egymás utáni külön pálya. Előző 37 perc volt, bár abban volt egy nagyon esős rész is, az lehet simán megdobná
De tény, hogy a ventivel kéne játszadoznom és nem sírnom

-
válasz
Ubul86
üzenetére
Nehezen hihető, tudom.
DE
IDLE is a CPU ennyi [kép]
A GPU meg mellette ennyi [kép]Ha meg tolok neki kis plusz kakaót...akkor 210W+ (hőfokok teljesen rendben!), de tegnap láttam 225W+ is a procit és mellette a GPU meg 201W+ volt!
Szóval tolja a delejt rendesen...panaszra nincs okom és durva gép ez.
Egyetlen gyengéje a 2x2TB SSD ... na azt lehet cserélni kéne 2x4TB vagy 2x8TB-ra , de nem futok ennyire előre... majd 1x. addig beosztom ami van.
Van sok 2TB SSD-m meg sok-sok TB-os HDD-m amire mentve van sok ez-az..
-
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
durva, miilyen jó hőfokok 5090hez képest. Nálam hiába felsőkategóriás Asus a 4090-el, és hiába volt Killhates-nél, pl most ilyeneket produkált WQHD-ban a Grid Legends
Bár gondolom, ha a maxot nézem, az nem feltétlen gond, mert most egyszer kiugrott annyira...amúgy persze csendes üzemmódban van a G-Helperben, szóval a hűtést is állíthatnám, stb...de laptophoz képest amiket írtál, az viszont durva, sose volt olyan értékem

(jah, érdemes +5 fokot hozzáadni mindegyik értékhez az átlagosnál, én hülye már akkor készítettem a screenshotot, mikor 10 perce idle-ben van a gép, elmentem fürdeni
) -
peet05
senior tag
Említetted a használtat, esetleg még a ROG Zephyrus szériára ránézhetsz a 2023-as évjáratból. Ryzen proci, RTX 4060-4090, IPS, az egyik slot forrasztott, a másik cserélhető RAM fronton.
2024-től már OLED, és csak forrasztott RAM-os a széria.Amit Chiller említett Z13 akció, megfontolandó.
-
Chiller
őstag
Szia, lehet pesszimista vagyok, de strix haloval kapcsolatban javulást nem várnék.
Medusa halo pedig 2027-ben érkezik pletyka szerint.HX 4xx széria jön jövőre valamikor, de nagy fejlesztés nem lesz, memória is marad 128bit. De legalább növeli a választékot

Amúgy nekem ez fura, az 1millás strix halo és félmillás DVGA-s gépek között vacillálsz? Azért árban elég nagy eltérés van. Strix halos laptop vagy ROG Flow azért teljesítményben elég sokáig elég lesz. Külföld amúgy nem játszik? Fapadossal kiugorva UK, DE, ES, PL vonalon biztos jobb árak/akciók vannak. UK-ban adott az ENG billentyűzet is.
Az MSI helyett pedig itt van pld az Asus TUF A14:
https://www.notebookcheck-hu.com/Asus-TUF-Gaming-A14-FA401WV-feluelvizsgalat-Zen-5-Ryzen-9-tovabbra-is-lenyugoezo.881400.0.html
Létezik HX 3xx/2xx és RTX 4xxx/5xxx szériával is. IPS, 3db USB, USB charger, stb. Arra figyelj, hogy a ram forrasztott, így ha kell 32GB, akkor olyat vegyél.Amúgy most a magyar asus webshopban kuponnal a rog flow:
768 792 Ft
Asus ROG Flow Z13 (2025) GZ302EA; Copilot+ PC - 13,4" / AMD Ryzen™ AI MAX+ 395 Processor / 32GB / 1 TB SSD -
.mf
veterán
Megkérdezem megint, mert a készlet apad, ki tudja még, milyen BF akciók lesznek, pár napon belül döntenem kell.
Eddig sosem gondolkoztam gaming laptopban, mindig IGP-s 13-14" laptopjaim voltak a hordozhatóság miatt, így ezeket nem ismerem annyira. (A 14" még talán belefér a táskáimba, nagyobb kétlem.) Ti jobban benne vagytok ebben a világban, láttok-e olyan trendet, hogy jönnek még 14" hordozható gépek dGPU / erős IGP-vel, vagy ezek fehérhollók és a Strix Halo a két megjelent gépen kívül vaporware?
Mert ha ilyen irányú trendek is vannak, akkor a régi gépet még helyrepofozom (16 -> 32 GB RAM, a billt már beszereztem, csak teljesen szét kell szedni ahhoz) és kihúzom még egy kicsit vele, ha tavaszig még várható valami Strix Halos.
Vagy esetleg volt a közelmúltban ilyen sorozat (14" IPS 100% sRGB, dGPU min 8GB, 32 GB vagy bővíthető RAM), amit használtan kifoghatok?A korábban linkelt MSI (VenturePro 14 AI+ - R350, 5060 8 GB, 32GB, 1TB, 2.8k OLED) 15k NOK, majdnem fél milla, de sajnos van pár elég fájó hiányossága (egyetlen USB-C, s az is csak 3.2, HDMI csak 4K30, OLED ami beégés és túlszaturáltság miatt nem jó szerkesztésre), ezért hezitálok.
Van még akciós Thinkpad 14s G4 (7840U / 780M IGP, 32 GB, 1 TB, 14" ISP 100 sRGB) - 14k NOK, azaz 450k - maga a hardver jó lenne, csak még akciós árán is túl drága.Előre is köszi a válaszokat, tippeket.
-
Chiller
őstag
válasz
Roland861010
üzenetére
Az RTX 4070 laptop is 8GB VRAM-os, így azt már nem nagyon javasolnám.
A 4080, ami 12GB. -
Roland861010
veterán
válasz
chris0000
üzenetére
Mindenképpen ajánlott a 12GB Vram én inkább egy régebbi 4070-et lőnék azzal vagy 4080-at.
Az összes játék nálam GPU-ban bukik amiket próbáltam igaz csak RTX 5050.
Ram-bol megeszik a 32felet a GPU 99%-on megy mind a 8GB Vram oda a proci meg 30%on pörög.Szóval ez a gép megy vissza és Hardveren keresek inkább egy olyan laptopot ami 500-600k körül mozog és tudja a 12GB Vramot.
Majdnem egy év garanciával és 690k
Acer Predator Helios 16 PH16-72-90ZU | RTX 4080 175W TGP | i9-14900HX | 32GB RAM | 2TB SSD | QHD Mini LED 240Hz
-
chris0000
őstag
válasz
axlfsi
üzenetére
hi. jó kis gépek ezek, én is ilyet akarok majd venni mostanában..
játékoktól is függ, h mit tolsz + a jövőre nézve sajnos/nem sajnos valszeg felfele változnak majd a vram igények. itt a CRONOS-nál már FHD-ben is bekér 12gb vramot natívban.
DLSS upscalelel lemegy 8-9-re, de ha már egy FG-t ráraksz egyből vissza ugrik 12-re újra.
mert mondjuk jó dolog a +fps az FG 2x, max 3x-el, de be is kéri a +vramot rendesen és még mindig csak FHD-ről beszélünk. de szerencsére ez 2K-ban is marad 12-őn az upscalekkel. egyébként kifejezetten IPS-el kérted/akartad a gépet? üdv. -
echterion
nagyúr
válasz
axlfsi
üzenetére
Ahogy előttem is írták, én inkább a ram mennyiség miatt jobb a Ti verzió, ugyanis AC Shadows-nál már 4060-nál is sikerült kifutnom belőle fullHD felbontáson.
Még gondolkodom, mi legyen, eladtam a gépem, szóval valamit vennem kell még karácsony előtt, még az is lehet, hogy ennél a LOQ-nál fogok kikötni, mert magának a gépnek a minőségével amúgy teljesen elégedett voltam (meg is lepődtem ezen, de hibátlan volt a cucc). -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ha megtörténik úgy lesz.
-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Akkor a Clevo nálad most retro laptoppá avanzsált mint nálam az MSI. Fogom is szerelgetni mikor megjönnek a ramok és a belevaló legerősebb proci. Aztán ki tudja, lehet lesz egy utam Budapestre, mert mint néztem legutóbb a laptop leggyengébb pontja a proci lefogatás része, a 3 csavar fogadó sín amibe ráfogatom a hűtést hamar meg szokta adni magát. Ilyenkor rögtön belenyal a 90C-be.
Szóval szemrevételezve elég furcsán állt az egyik, még rajta az alaplapon, hozzá sem merek nyúlni jelenleg. 
A pillanat ragasztós próbálkozás meg nem annyira szimpi megoldás lenne részemről.
(bár egyszer már csináltam, utána a másik oldalon jött föl....
) -
válasz
axlfsi
üzenetére
Nekem is i9-275HX proci van az 5090 (175W) mellett és elképesztő a cucc, igen.

Az a legjobb, hogy a Profile bármire is van állítva, azt mindig ahhoz képest maxon hajtja és a hőfokok pírosba nem mennek át és ez nagyon jól optimalizált!
Ha csak a proci 75 vagy 85W eszik max., akkor is ugyanaz a max. hőfok mint mikor 200W+ fogyaszt...és a GPU ettől teljesen független! (és nincs trotty)Nálam a CPU 225W+ max. a GPU is bőven 200W+ (max. Profile beállításon) és nagyon tetszik!

Még a max. értékeket kell finomhangolni, mert PL 1-3 a 210W és PL4 420W max. szerintem kicsit sok lenne.
A vizes rendszer sem rossz, mert teljesen hangtalan marad a gép.
A Clevo X170-m meg azóta el lett téve a dobozába mióta ez az új megvan.
Majd szerelgetni támad kedvem, előveszem azt.
-
axlfsi
veterán
válasz
RM007
üzenetére
Persze, nem is vitás, hogy van létjogosultsága a több RAMnak a GPU-n, ... ahogyan a proci sem a legújabb (nem Ultra es nem is Ryzen 9955), de lehetne akár, ... ennek függvényében írom, hogy amit tapasztalok, ámulatba ejtő (de persze, tegyük azt is hozzá, hogy előtte régen cseréltem a vasat, egy Rog Ally Z1 és az aktualgenes konzoljaim a TV-re kötve más liga
).Mindegy, summa-summárum, talán csak annyi a konklúzió, hogy ha nem feltétlenül kell a leg-leg, ami által +200-300k -val is több lehet a végösszeg, bőven nagyon jó az "alap" 5070 és mellé egy - akár csak - Core i9
-
válasz
axlfsi
üzenetére
Szia! Csak egy észrevétel a részemről.
Számottevő különbség nem a sebességben van, hanem az egyik 8 a másik 12GB grafikus memóriát kapott. Ez lehet valakinek fontos tényező beállítások terén. Ha van erő a laptopban akkor bizonyos esetekben belefuthat az ember abba, hogy elfogyott vagy közben fogy el játék alatt egy bizonyos ponton és az elég bosszantó tud lenni akkor, ha amúgy sebességben meg simán vinne mindent. Mikor kifut az ember belőle akkor jöhet szaggatás, belassulás stb....persze ez beállítás kérdése is, lehet okosan csinálni. Ilyenkor vissza veszünk valamiből, és máris meg van oldva, akár úgy hogy nem is észrevehető a különbség. -
axlfsi
veterán
válasz
echterion
üzenetére
Tudom, nem tegnapi a komment, de csak érdekességképpen írom; ugyan nem tudom mennyivel ad többet az 5070 Ti a nem Ti GPU-tól és a Core Ultra 9 275HX a Core™ i9-14900HX -tól, de pár napja van egy ilyen notim (bőven misi alatti kategória tehát) és a pofám leszakad, hogy mennyire brutálisan jó gép
-
válasz
RM007
üzenetére
Kapott még hozzá eddig általam sosem látott 1866Mhz laptop memóriákat is.
Ez egy olyan téma ami sok évvel ezelőtt itt jelen volt a topikban, mégpedig hogy olyanok sosem léteztek csak asztalihoz. (bár a nyitott bios menümben jelen van mint opció)
Nos nem, még itt a hardveraprón is van rá találat. Amúgy érdekes, mert régen is kerestem eredménytelenül, most meg van sok találat az Alin nem is sokért.
Ilyen egy igazi laptop építés idő lejárta nélkül.
-
Lehet meghibbantam, elmászott valami a toronyban mint azt már mondta valaki.
Vettem egy elvileg új (Kína ezt már másolja?), nincs ott a használt megnevezés, Intel i7-4940mx procit az Ebay oldalán. Természetesen Kínából lesz postázva. Mondhatnátok minek hisz már van olyanom. Van, csak az másik laptopban és félig hibás. Egy bizony áramszünet által megdöglött alaplap magával vitte az igpu részét. Azt használom nyaranta utazás alkalmával ugyancsak asztali kártyával összekötve, hasonlóan mint a komolyabb Clevo laptopomat amiről most írok. Na hát nem tudom elengedni a témát továbbra sem ezzel a laptoppal, főleg mert ez így ahogy most van jelenleg teljes értékű laptopként funkcionál és azért az nekem is számít. Ugyanakkor ebben a formában akár több évre előrekalkulálva, lekopogva, van esélyem még belső vga kaland témában erősíteni, ami a komolyabb Clevo p751tm1 laptopomnál teljesen esélytelen. Szóval építgetem, fényezem, az új operációs rendszer is rajta meghozta ehhez a kedvem, nem lejárt lemez. Ahogy nyomkodom egyre jobban tetszik. Biztos nektek is van otthon dédelgetett kis kedvenc korábbról, hát nekem ez most az egy karbantartott retro laptop ami még mindenre is alkalmas.
A Clevo nem az a státusz.
(Jensen féle AI-val felvértezve megnézném a jövőben mire lehet még képes a házba beférős alsó vagy közép kategóriás mxm kártyával.)
-
capulet75
addikt
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Megrendeltem végül a 9955-el szereltet. Remélem bírni foga a gyűrődést, mert sokfelé elviszem.

-
válasz
peet05
üzenetére
Igen az a kártya már elég öreg.
Gondoltam ezt még elmondom. A legújabb MSI AB-t telepítettem és alig lehet valamit piszkálni rajta. Régen minden ablak piszkálható volt. Venti vezérlés rész kuka, de a lapos saját vezérlése jó, állítható, szabályozható, hibátlan mint régen volt. Na most szerencsére annyira piszkálható volt, hogy az UV görbét és az alap feszt tudom mozgatni. Levittem a fogyasztást 150W-ról stabil "egyenletes" 99W körülire. Így nem fagy ki semmi, nem indul újra a lapos a VGA TDP miatt. Gyakorlatilag így hibátlan és ezt mondjuk tapasztalatból tudom 120W-ig akár még tolhatom fentebb.
A jövőben fogom nézegetni milyen új vga kártyák fognak feltűnni, amik közül ha Isten is úgy akarja lesz utód a laposba és akkor biztosan meg fogom ismételni ezt a tesztet.
-
peet05
senior tag
válasz
RM007
üzenetére
Végre egy kis bench!
Az MSI-nél lehet, hogy ezért nem ment le az unreal engine teszt:
"An AMD, Intel, or NVIDIA graphics card that supports DirectX 12 (with Shader Model 6.6 atomics), hardware ray tracing (DXR Tier 1.1 and Resource Binding Tier 3); at least 8 GB of video memory." -
Tegnap este háziversenyt rendeztem. Annyiban nem volt teljesen fer, hogy az MSI sem proci sem ram terén nem volt kicsutkázva finoman szólva. Az a 8GB ram épp hogy elég volt, illetve valami miatt az utolsó grafikai tesztet teljesen kizárta, fel sem települt.
MSI GT70

Clevo P751tm1

Elvérzett mindkettő ebben a quadro versenyben.

Érdekesség volt számomra mindkettőnél az inaktivitás gpu részről. A proci és a vga csak malmoztak, kivéve mikor ment valami töltögetés pályarészek között. Akkor a proci bekeményített, a Clevo esetében 175W kezdett dolgozni valamit, öröm volt nézni a hőfokot meddig rohan.
-
válasz
Storm666
üzenetére
Hát így ebben a formában nem biztos...."Please note this is ONLY for the Clevo X170KM!!!
It will not work on any other laptop!!!"Két dolog lehet. Egyik a rajta lévő bios, másik a heatsink kérdés. Kell hozzá venned olyan hűtőt ami fogadni tudja. Legyen az léghűtéses vagy vizes változat. Ezek komolyabbak mint a gyári. Azért ha belevágnál illetve még előtte az eladót feltétlenül kérdezd meg, te mihez hogyan, az a biztos. [link] Oda van írva mihez van. Nekem van vizes és Air is a kisebb változatból.( [link] )
A bios változatoknak meg utána kellene nézni, van-e erre valami jó. Én egész máshogy használom a clevo laptopomat. Az MSI laptopomnál ami ugyancsak MXM-es ott más a helyzet, van igp vagyis kép, tudok mokolni. Rá kellene írjál KillHates mesterre és MaxxDamage topik társra, van-e nekik ehhez bios anyaguk, meg ötletük, nekem sajnos nincs.
De logikusan nézve ha van heatsink a te és az én laptopomra RTX30 felállásban, akkor kell hogy legyen hozzá megfelelő bios is, amit csak jó esetben rá kell írni.
(Most nézem vannak tört bios változataim, nyitott bios modok, de nem tudom mihez jók még pontosan.) Ezt KillHates vágja nagyon. Sokan látogatták ebben a témában.
-
capulet75
addikt
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Igen, én i erre hajlok, azért ez még is csak fizikai 16 mag, és állítólag elég jól bírja a terhelést huzamosabb ideig. Az Intelről viszont kb semmit sem tudok, csak hogy jobban fogyaszt idle.
-
capulet75
addikt
Szóval lenne ez a lenovo, nagyjából ugyanaz a konfig. 5070, 32gb RAM, 1TB, de a proci, az vagy a Ryzen 9955HX, vagy az Intel 275HX. Melyiket válasszam?
-
.mf
veterán
válasz
consono
üzenetére
Kellett nekem átírogatni és rövidíteni a bejegyzést, azt a bekezdést úgy néz ki töröltem, hogy ugyan a videók triggerelik a cserét, azonban vannak más területeken (pl fotózás, asztrofotózás) olyan programjaim, amik win-only; és az applet mint márkát sem szívlelem. A videós topicban is macet mondták, most az azon kívüli alternatívákat mérlegelem.
S ha már dGPU, lehet, hogy télen rossz időben újra elővenném a Skyrimet (és ha végre elkészül, a Skywindet), valamint hallom van egy UE5-alapú Oblivion remaster is... még ha az utóbbi években alig játszottam pár órát, jó lenne a tudat, hogy legalább valamin futnának, ha kedvem támadna hozzá.
13-14", aránylag erős proci, sok VRAM (vagy erős IGP sok hozzárendelhető RAMmal), strapabíró, nem túl drága, létezik egyáltalán más alternatíva?Chiller: ez itt Norvégia, itt a fél vese alap
A Zbook 385 / 32 / 1 TB verzió 26.7k NOK, a Flow Z13 395 / 32 / 1 TB 25k, a Misihez képest az már egy kicsit nagy különbség hasonló teljesítményért.
Mikor érjük már végre meg, hogy kijön valami jó AMD noti proci és van kínálat is...
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Gumi és felni topik
- Milyen videókártyát?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple MacBook
- Projektor topic
- Ford topik
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Thinkpad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- X1 Carbon Gen12 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 512GB magyar vilbill ujjlolv új akku gar
- Apple Macbook Pro 15.2- A1989 - 13" CORE I5 8259U
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- Samsung Galaxy Watch 6 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3854,94% Akkumulátor
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- Xiaomi Redmi Pad 2 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nos mint látjátok nekem ez nem sikerült, pedig van egy kicsike vízhűtésem is a laptopom alatt. Maga a külső vízhűtő egység ami elég hangos is az nem laptophoz lett kitalálva. Már több mint egy éve használom, és valami folyadékocska azért csörgedezik általa a hűtésemben.
/jól megalkották/

), de hozzászokok a kisebb képernyőhöz is - múlt héten hazaugrottam szülinapozni, a 27" monitorra rádugva a 13.3" laptopot fura volt a nagy képernyő