Hirdetés
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beorn
csendes tag
Üdv urak!
Váltáson gondolkozom és abban kérnék segítséget.
Jelenleg egy Legion 5 Pro-t nyúzok, R5 5600H + 3060, de kezd karcsú lenni a vas gamingre.
Amit kb belőttem:
Proci mind1, lásd lentebb
4070/5070 vonal
32GB RAM
Új, üzletből ÁFA-s számlával.A kiszemeltek: [link] [link]
Ha jól látom, a különbség, csak a kijelző. Az intel OLED-del van szerelve IPS helyett, ezért hajlok inkább afelé + tetszik a Legion gépek letisztultsága, most is az van ugye
Az ár már a lélektani határon van, szóval ennél fentebb nem mennék.
A kérdésem az lenne, hogy Ti, akik benne vagytok nap mint nap, tudtok-e valami más opciót/deal-t a BF miatt akár, vagy észrevételt a típussal kapcsolatban.Előre is köszi!
-
Andrisod
tag
Ha valakit érdekel boltból egy fullos Legion Pro 7 5090-el akkor most elég "jó" áron van: [link]
Mondjuk hardveraprón egy százassal olcsóbb ugyanaz
-
Andrisod
tag
válasz
NomAd_82
üzenetére
A boltot magát nem nagyon ismerem, de ez egy jó vétel ha boltból szeretne vásárolni:
Tudom kicsit túlmegy a kereten de kb a legolcsóbb 5070 Ti ami már 12GB vrammal van.
A te keretedbe az új szériából a 5060/5070 fér bele aminek 8GB vramja van és azt manapság már "kevésnek" mondják.
A gép maga sztem nem túl szép de megéri a felárat ha játék a fő cél.
Bár nem mondtad hogy boltból szeretnéd (magyar vagy esetleg külföldi?) vagy jó e hardverapró is.
-
echterion
nagyúr
válasz
NomAd_82
üzenetére
Nézd meg ezt, most van rá 10% kedvezmény samu ssd-vel: XMG APEX 16 MAX (M25). Miniledes kijelzővel, 5070ti-vel és magyar billentyűzettel kétezer ojróért így elhozható.
-
NomAd_82
aktív tag
Sziasztok,
egyik ismerősöm kért segítséget gamer laptop vásárlással kapcsolatban. Milyen gépet ajánlanátok 700.000-800.000 körül? Alapvetően játék a felhasználás 2K-ban.
Az előzőnél (Asus) hűtés gondok voltak, ami miatt beesett az fps szám + mikrolaggok és fagyások, így élvezhetetlen volt a használat. MSI, ASUS és Lenovo vonal érdekli a srácot.
Előre is köszönöm. -
Shade45
senior tag
Sziasztok!
Egy technikai kérdés:
Vásároltam egy Lenovo LOQ laptopot, amire 3 év Premium Care garancia van; ezt látom is a weboldalon, aktív.
Van azonban lehetőség hosszabbítani, de ha rányomok a weboldalon, akkor 404-es hibát dob.Van valakinek ezzel tapasztalata? Lehetséges magyarországi gépen további bővítést vásárolni?
-
Angelland13
tag
Sziasztok. Csak és kizárólag classic wowozáshoz milyen laptopot ajánlanátok, ami 40 fős raideken is nyújt játszható fps-t? Ez a minél olcsóbb annál jobb kategória, de jó legyen 3-5 évig.
-
Andrisod
tag
Ha valakit erdekel az Asusnal is megy most 2 akcio:
Az egyik ma ejfelig: 20% kedvezmeny eleg sok laptopra (mar ami van raktaron)
[link] ASUSDAY kód
G14 5070Ti-al "csak" 1.2m a kóddalA másik pedig nov14-ig megy: SINGLESDAY11
[link]Talan igy mar elfogadhatobb aron vannak a magyarorszagon tularazott Zephyrus csalad
-
MacEdm
tag
Sziasztok!
Szerintetek most érdemes venni új generációs laptopot ?
Ilyet nézegetek elsőkörben:
[LENOVO LOQ 15AHP10 83JG002THV Szürke Gamer laptop (15,6" FHD/Ryzen7/16GB/1024 GB SSD/RTX5050 8GB/NoOS)] 429.999 Ft -
Smithy87
senior tag
Mx-6 lett a győztes mert az volt a boltban.
-
arcsi84
aktív tag
válasz
RM007
üzenetére
A gépeimet magam szoktam tisztítani, pasztázni, de biztos lenne mit tanulni KillHates-től.
Sajnos a matrica miatt nem szedhetem szét az Asus-t, de szerencsére nálam egyelőre jól teljesít a gyári megoldásokkal. Természetesen jobban bíznék abban amit magam apkilálok fel, de ez van. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Most néztem rá a Legion 5-re. A Zephyrus g16 teljesen más árkategória, ráadásul nincs is 5060-nal szerelt.
Gondolom ezt nézted ki (83M0001NHV), ami a Radiumban 620k.
1663 euróba kerül a Core 15 5060-nal & AMD Ryzen AI 9 365-tel.Magyar beszerzés és az OLED miatt a Legiont mondanám és nem hiszem, hogy külföldről lesz ennél jobb ajánlat, trükközés vagy kiutazás nélkül.
Chiller: Ezt nem tudtam, köszönöm a felvilágosítást, hát ez tényleg szomorú. Lehet, a töltőt nem viszi magával, mert mondjuk a munkahelyén van 100-140 wattos PD töltő.
-
Chiller
őstag
válasz
alpihun
üzenetére
Ne érts félre, csak hajt már nagyon a kíváncsiság. Miért ez a 2kg-os limit?
Csak mert általában úgyis megy hozzá a töltő is, ami szintén nem pehelysúlyú, meg hát a vászontáskába se szoktunk ilyen értéket rakni, pár pendrive, vezetéknélküli egér, stb.Nem cseszegetés, kíváncsiság. Ha nem titok.

#115079 Buboraek
Bestware-n elvileg már a fekete péntek él. Csak itt black deals-nek nevezik, dec 2-ig tart. Nem egy nagy akció mondjuk, ha ez az tényleg, ennél egy random akció évközbe is jobb volt (15% samsung SSD-vel). Sőt, inkább jó nagy csalódás. -
válasz
arcsi84
üzenetére
Ha a szerviz engedi, meg kell kérdezni. Vagy ha profi szerelőt veszel igénybe olyan feladat elvégzésére amit a szerviz nem végez el, akkor KillHates mesterre bármikor számíthatsz, ő megtud mindent úgy csinálni, hogy ne vesszen el a garancia. Matrica sem gond. Közben te is megtanulhatsz tőle mindent amire később szükséged lehet. Megéri.
-
törölt tag
válasz
alpihun
üzenetére
Esetleg ez ? A teszt 2.1kg, az oldal kb. 1.95kg ír. Ez már a magyar áfás ár, de csak most van 10% kedvezmény. 5060-nal és gyengébb CPU-val is lehet kérni.

Részletes teszt: XMG Core 16 M25 review - AMD gaming laptop with 300 Hz display and RTX 5070
-
törölt tag
válasz
alpihun
üzenetére
Kivárnám a fekete pénteket.
Computeruniverse (az oldal legalján Magyarország legyen kiválasztva az ÁFA miatt)
Bestware (csak XMG/Schenker gépek, de az EU területén belül ingyenes oda-vissza szállításos garanciát adnak, a szerviz Lipcsében található, lehet közvetlen support tickeket nyitni és emailen/discordon is kommunikálnak)arcsi84: Meg kell kérdezni a szervizt, mit engednek, de az újrapasztázás garanciavesztéssel járhat.
-
arcsi84
aktív tag
válasz
RM007
üzenetére
Szia, egy olyan kérdésem lenne a témához, hogy amiről beszéltek azok már garancia időn túli laptopok? Mert én így tudom hogy pl az Asus laptopomon ha leszedem a hűtést, hogy pusztát vagy bármilyen puttyt vagy gap padot cseréljék akkor sérül a csavaron lévő matrica, ezáltal pedig megy a garancia. Vagy tévedek?
-
válasz
üzenetére
Hát nem így értettem, de végül is igazad van.
Nálam nagyon számít a "paszta" vagy hívjuk akárminek, annak a hővezető képessége. Ha tehetem jelenleg vásárláskor az döntene, nem az hogyan mixelték majd csomagolták és adtak neki nevet. Momentán a procimon grafén lapocska csücsül, oda mehetett a kupak miatt és tenném máshová is, csak azt nem lehet.
Felrakás után kb 10-15 évig használható. És ha nem piszkálnám sosem a laptopom akkor esetleg valami folyékony fémet rakatnék inkább fel az tuti.
A kondik ramok az más kérdés....inkább valami gap pad. -
alpihun
senior tag
Sziasztok!
A laptop nagyjabol el lett dontve: Legion 5 vagy zephyrus g16 lenne, valszeg egy 5060-al. Kiveve ha van hasonloan jol ertekelt 2kg alatti alternativatok?
A fo kerdesem viszont inkabb az lenne, hogy ha akarok kicsit nezelodni egy jobb ar erdekeben, milyen kulfoldi oldalakat ajanlotok? Tehat honnan szallitanak ki gond nelkul a nemet amazonon kivul? (trukkozes/tovabbadas nelkul, mint pl a nemet mediamarktrol olvastam valamikor). -
törölt tag
válasz
Smithy87
üzenetére
Itt egy összehasonlítás : Duronaut vs MX-6 (Ez egy elég részletes adatbázis, keresgélhetsz benne).
Szerintem a Duronautnál nincs jobb paszta, ami GPU-ra is jó és Magyarországon is elérhető. Jobb teljesítményt PTM lapkákkal érhetsz el vagy folyékony fémmel.Ahogy RM007 írta, egy jó puttyval többet lehet nyerni a GPU memóriachipjein illetve minden olyan GPU alkatrészen, amin thermal pad volt, mint egy jó pasztával a CPU-n.
(Kivéve persze, ha a régi paszta tönkrement és nem volt kontakt vagy vesztett a hűtési teljesítményéből, így 5 perc után 90 fok közelébe került a CPU/GPU.
Emiatt szerintem a legfontosabb indikátor a durability score, ami kb. a legnehezebben mérhető.) -
Én tegnap egy régi MX-4 pasztát kentem a procira. Még az is teljesen jól szerepel. Szerintem olyan kis különbségek lehetnek egyes paszták között hogy szinte teljesen mindegy melyik megy fel egy adott kategóriában. Többet számít hogy van mellé pakolva a gyurma és a hűtő hogyan fekszik fel.
-
Smithy87
senior tag
Hali, ha a régen pasztázott laposomat szeretném újra kenni, akkor most mi az ajánlott trutymák? MX-6 ot néztem ,az elvileg jó féle. Ez menne mind a cpura, mind a vga-ra.
-
Ubul86
őstag
hány évig vannak el a paszták? nekem az mx2 már szerintem 10+ éves a fiók mélyén

meg van noctua nt h2, de szerintem már az is 5+na nem mint ha már mostanság használnám még őket, max ha jön ismerős a saját kis konzumer gépével hogy takarítsam ki
-
Adi01
tag
válasz
echterion
üzenetére
Nem innen akarom venni csak KillHates mester hővezető lemezkére gondolt én pedig a pasztára.
Meg ezt a honeywell pasztát is csak feldobtam, hogy kinek mi a tapasztalata.
Igazából szerintem duronaut lesz a nyertes eléggé dicsérik. De még az alphacool apex is szimpatikus . (Legjobb persze a folyékony fém lenne vagy a speckó cucc amit KillHates tud mixelni.)
-
válasz
KillHates
üzenetére
Ilyet tényleg nem akarok látni. Tudod hány alaplapot láttam megdögleni a kezeim között is volt talán. Aztán ott volt a sárga alapon hibaüzenettel féle még a zöldhasú gtx 1070-el. Az is csak nálam volt. Azóta nem sikerült megismételni.
Most azért jobb a helyzet. Bár meglepett ez a szoftveres reagálás a touchpad hiányára reagálva, amit a lapos végigszenvedett, már kezdtem feladni. Azért örülök hogy egyedül sikerült megoldanom utazást kihagyva. Persze nem azért hogy ne találkozhassam veled, mikor nem csak rombolok hanem sikerül valamit összehoznom az mindig megelégedéssel tölt el. És ez a Win11 ezen a régi kedvenc laptopomon jól feldobta a hangulatom. Volt pár hardver elem ami még a nyáron vásárolt alaplapból hiányzott. Azt pótolnom kellett a meglévő anyagokból. És közben szereztem pár tapasztalatot.
-
válasz
Šolaire
üzenetére
Inkább hozzál tartalmat óbégatás helyett. 8 éve ilyen vagyok nem most fogok változni főleg miattad. Aki olvas még tanulhat is belőle. Nem véletlen hoztam ide, sem ezt sem a korábbi laptopos témáimat. Nem kötelező hozzászólni. Ez a topik nem csak adás-vételről szólt sosem.
-
válasz
RM007
üzenetére
Na csak folytatni vagyok kénytelen nagy bánatotokra.

Szóval nem rég teljesen feladni kényszerültem, már addig ment a dolog hogy a 24 órás újraindítás sem akart abbamaradni
aztán a kékhalál Mekkája, sosem láttam ennyi kék hátterű hibaüzenetet. A frissítések is csak szétbasztak mindent. Bios menüben az összes mentőövet végigpróbáltam volt mikor sikerrel, de aztán másodjára már az sem. Úgyhogy szétszedtem újra a laptopot szalagkábel ügyében.....nem volt semmilyen ledem, se bill, se hdd, se touchpad reagálás, ráadásul a rendszer is folyton megdöglött.Szóval a touchpad alatti hosszúkás szalagkábeli rész volt a hibás, amit rá kell húzni az alaplapra. A csatlakozó résznél lévő kék szar miatt nem feküdt be a helyére. Vékony vastag kábel.Tudtam cserélni mert egy másik korábban megdöglött 3.gen GT70-es laptopból ki tudtam szedni a jót. Most villám gyors lett minden és a rendszer sem döglik meg. Ja hardver hiba miatt úszott el egy csomó időm. Legalább szereztem némi tapasztalatot bontáskor, már nagyon elkoptam, nem vagyok már a régi.
Sőt a kulcs problémám is eltűnt teljesen magától. 
-
válasz
bakelitlemez
üzenetére
Bocsánat, akkor csak számomra volt félreérthető

-
bakelitlemez
tag
válasz
RM007
üzenetére
Jogos meg igazad is van, gondolkoztam, hogy elkérjem az eladó nevét és megvegyem helyette, hiszen az eladó szp így vele még egy kört, csak azért, mert valaki nem tudott rendes döntést hozni, de az a baj, hogy a tényen/a gép állapotán nem változtat.
Abba reménykedek így utólag, hogy valaki olyan fogja megvenni, aki ért is hozzá vagy van/lesz belőle valami haszna is

@KillHates: nem vettem magamra
szerintem is igaza van, túl nagy fába vágta a fejszét az emberke és mellé még nem is akarta felvállalni -
válasz
RM007
üzenetére
Miki! Engedelmeddel megjegyezném, ha félreérthetően személyeskedsz, akkor azzal kezdd a mondandódat, amivel most befejezted:
Amúgy ne vedd magadra, nem pont rád értettem. :R
Mert ez így elég gáz amit leírtál, Bakelitlemez így könnyen magára értheti és az sértő lehet számára
-
válasz
bakelitlemez
üzenetére
Erről mindig az jut eszembe mikor a júzer állítja a barátom így meg úgy aztán persze hogy nem, saját magáról van szó, csak nem meri felvállalva kimondani. Sok ilyen megfogalmazást olvastam már. Mert a nem merünk ide jönni személyesen kérdezni történet elég bizarr már így manapság mikor 20 éves gyerekek többet lógnak neten politizálva mint a felnőttek.

Nyilván nem adott érte akkor semmit sem. Ha valamit megvettünk, kifizettünk ahhoz köt a becsület. Én biztosan nem fizettem volna vissza a másik balfasz átgondolatlan cselekedete miatt. Tessék felnőtt módon gondolkozni, viselkedni, felvállalni a tetteinket.Amúgy ne vedd magadra, nem pont rád értettem.

-
válasz
bakelitlemez
üzenetére
Így járt a legjobban, nagyon jó gépek a Razer-ek; de ha lekotlanak akkor nagyon el tudnak romlani, azaz jobbára körülményes és drága a javításuk, mert alig van hozzájuk alkatrész.
-
bakelitlemez
tag
Végül megijedt és visszamondta az itteni kommentek miatt
Pedig biztos fun lett volna.
Elmondása szerint a 10. genes i7 sem tetszett neki - túl régi -, pedig azért a 3080ra kiváncsi lettem volna
-
Adi01
tag
Lassan itt az ideje egy paszta cserének. Jelenleg thermal grizzly kryonaut van helyette szeretnék valami jobbat. (fém az kizárva egyelőre.)
problémám ahány teszt annyi eredmény.
Listám:
Alphacool Apex (17W/mk) vagy Subzero (16W/mk)
Thermal Grizzly Duronaut (nem találtam adatot hővezetőképességéről)
Honeywell PT7950 SP (8,5W/mk)
Ebben a videóban az Apex a legjobb ha jól értettem.
Toms Hardware tesztben meg a Duronaut.
Kinek mi a tapasztalata?
Azt tudom sokan szeretik a Honeywell-t de a hővezető képessége nem túl magas papír forma szerint. -
Adi01
tag
válasz
sisi24
üzenetére
Nekem anno egy sony bravia theater U-val gyűlt meg a bajom.
BT módban lehetett a win 11 csatlakozni. Na már most amint elinditottam mondjuk egy játékot akkor a win 11 átkapcsolt a mikrofon csatornájára és szokol rádió hangzása lett.
Megoldás 1: kikapcsoltam win 11ben a sony theater u hangbeállításoknál a mikrofont.
Megoldás 2: játékok belül kapcsoltam ki a chat-et.
Valamiért a windows 11 BT hangszoróként ismerte fel és nem
lehetett átállítani fejhallgató opcióra.Végső megoldás: vissza vittem a boltba és vettem helyette egy turtle beach atlas air fejhallgatót.
-
válasz
bakelitlemez
üzenetére
Ehh, az egyik legbonyolultabb notebook-al kezdni a "barkácsolás-tapasztalatszerzést" ...
Látom szeret a szopórolleren kőrözni a f@szerdőben!
Nagy valószínűséggel EC hiba; nézze át a primer tápot és a standby kört.
De lehet CPU hiba is, csekkolja le a vapor chamber-t.
De ezt talán jobb lenne szakemberre bízni, mert kár lenne mélyebbre lökni ezt a gépet abba posványba amiben van már most is. Ha gondolja, jöjjön el Csepelre és megpróbáljuk együtt feltámasztani a gépet, és akkor egy csomó mindent tanulhat is közben! -
válasz
bakelitlemez
üzenetére
Ott vannak még a ramok is és minden ami benne van és esetleg hibátlan. Amúgy meg ki tudja, lehet még szerencsés is.
Jelenleg azt a laptopot amit fentebb piszkálgatok az USA-ból vettem sok éve szinte ingyen. Leírás szerint alkatrésznek volt hirdetve, aztán mint kiderült csak az akku döglött meg benne. Szóval sosem lehet tudni. Lehet valami apróság is meg kell keresni....Simán megléptem olyan dolgokat a múltban mint most a barátod. Bátraké a szerencse
, ha meg nem akkor még mindig ott van KillHates mester mint utolsó mentsvár. 
-
válasz
bakelitlemez
üzenetére
Csak azt tudom remélni, hogy kellemes meglepetés lesz az neked, haverodnak majd...
-
BalageK
tag
válasz
bakelitlemez
üzenetére
Razer-t működőképesen is csak a bátrak vegyék, nemhogy a hibásat :-)
-
válasz
bakelitlemez
üzenetére
A fotós helyében előbb kifújattam volna. Mennyit adott érte? Ezzel a laptoppal barkácsolni nem lesz könnyű, nem úgy tervezték. Lehet akár patyolat tiszta is olyan hiba mellett ami miatt mehet egyenesen a kukába, vagy eltenni alkatrésznek és hasonló laptop nézésbe kezdeni. Kíváncsian várom mi lesz belőle. Az akkuval vigyázni kell. Én már szívtam miatta nem is egyszer.
-
bakelitlemez
tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Köszi szépen az őszinte szavakat, egyelőre akkor nem fűzök sok reményt az egészhez
Hátha a szerencse is úgy akarja, akkor egy kitakarítás és komplett szétszedés/összerakás életrekelte, de legrosszabb esetben majd átveszem én tőle és futok vele egykört. Legvégén max itt kiköt HardverAprón, ha valaki szerencsét akar vele próbálni
-
-
FőDudu
veterán
válasz
bakelitlemez
üzenetére
Akku le van huzva.
A vapor chamber csavarjairol hianyzik a muanyag tavtarto, ami a hatlapot tavol tartja a fem reszektol.
Aki ilyen koszos gepet hagy maga utan attol nem szabad vasarolni.
Ez egy hanyadek. Az enyem belsejebol enni lehetne, patyolat tiszta.Sosem rakom szoros pokrocra, nem dohanyzom, olben sem hasznalom.
En eleg jo vagyok a mindenfele barkacsolasban, szakiranyu vegzettseg es gyakorlat is van, de barkacsolni nem egy javithatatlan Razer Blade lenne amivel kezdenek.
Meg bontott alkatresz sincs hozzajuk, nemhogy gyari.Nekem meg akkut is csak azutan adtak, hogy bizonyitottam kepes vagyok kicserelni es nem a szemetben vegzi a regi akku.
-
válasz
bakelitlemez
üzenetére
Hát képről senki nem mond semmit...de koszos nem is picit!

Aztán ha csak tisztítás meg újra pasztázás kell oda, akkor oké, de szerintem más gondok is vannak.
Mindenesetre sok szerencsét hozzá!

Az a gép a megvétele óta tuti nem volt 1x sem ki pucolva és újra pasztázva sem.
/bár a csavarokon az látszik, hogy már valaki szétkapta.../
-
bakelitlemez
tag
Uraim, szakmai segítségre lenne szükségem, jóbarátomnak közvetítve:
Ismerősöm vásárolt nem is olyan rég egy tudottan hibás, nem bekapcsoló Razer Blade 15 2021-est és egyelőre csak ez a képe van róla, ameddig az meg nem érkezik valam ikor a jövőhét folyamán. Esetleg a képen lát valaki valami rosszat/a hibát, azon kívül, hogy a laptop belsejéhez képest a Nyugati aluljáró patyolattisztának minősül?
Még mielőtt valaki kérdezni, azért vette meg, mert szeretne laptop barkácsolásban is tapasztalatot szerezni, illetve elméletileg egy RTX 3080 van benne a hirdetés szerint.
-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Én még maradok a régi szarjaimnál. Nehéz eset vagyok.
-
válasz
RM007
üzenetére
Akkor el is jutottam a végére ennek a történetnek. Végül bizonyos problémák miatt egy másik Win11-es rendszert tettem be véglegesnek, ami majdnem tökéletes látszólag.

Hiba maradt a billentyűzet és a touchpad érzéketlensége. Ezt már az elején és még az MSI Win10-es rendszernél is érzékeltem, ezért külső bill.-el és egérrel irányítottam mindent.
Win10-es rendszernél bekapcsol a bill. világítás, Win11-nél nem.Most tehetném fel az MSI driver fájlokat ennek orvoslására, de én azt gondolom itt valami rosszul összerakás áll a dolgok háttere mögött. Vagy 3-szor szétszedtem a laptopot emiatt, hiába. Lehet valami nem jó helyre lett bedugva, vagy kábel szakadásom is lehet.
Szerintem a hónap vége felé megkeresem KillHates mestert egy időpont kérés ügyében átvizsgálni hol lehet itt a hiba.
Pár fotó akkor most mi is a helyzet.

Jó ez még itt nem tökéletes, sem az alatti kép látványra. Lenne pár kérdés, azért biztos ami biztos átállítottam a horror számokat. 

A lényeg nekem amúgy a Win11 aktivált léte. Ez ne sérüljön és akkor minden rendben. Az hogy később milyen szoftverek maradnak fent a laptopon, mit mire cserélek majd idővel kialakul. Egyenlőre látványpékség.
U: Közben kiírta aktiválnom kell a Windows-t. Keresek hozzá valami kulcsot, azon nem fog múlni és akkor a frissítésekkel sem lesz gond.
Javítás. Változás történt.....
-

-
válasz
peet05
üzenetére
Köszi. Én azt a képet kaptam olvasgatva hogy "bizonyos tényezők" miatt negatív irányba tolódik a hardver piac árazása. És akkor ahogy mondod a korábban hírként belengetett rtx 5080 Super is kitolódott jövőre. Májusban még arról írtak, az év vége felé elérhető lehet. Meglátjuk mi lesz.
Más: Erőszakosan leállítottam az MSI laptopot. Az a fránya újraindulás nem akart megvalósulni. Újraindítást után alul nagy fájl szektor javítgatásokat követően azt hittem ugyanaz lesz mint a korábbi Win10-es rendszer esetén, ahol egy ponton nem tudott túlhaladni az a bizonyos tű.
De sikerült ezen túl lendülni. Most éppen a Win update leszedett anyagot rendezi százalékos formában mutatva, hátha bejön az a fránya rendszer, aztán gyorsan kiveszem a lemezt és klónozom SSD-re. Teljesen lázba jöttem, mi lehet még ebből. 
-
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Akkor jó, minden rendben van.
-
-
válasz
RM007
üzenetére
Nekem is volt sok bőven, de mikor váltottam csak olyan laposra amibe csak M.2 volt, így a sima Sata3 -as lemezek a fiókból ürítve lettek.

Nekem lemezképen voltak a teljes lemez mentések, de azokat is kukáztam, mert amik vannak M.2 SSD-k azokon a teljes rendszer rajta van és csak be kell tenni.
Ez Clevo X170-nél van így, mivel van SM-G és KM-G lapom is, így mind2 géphe van külön M.2-es SSD amin a rendszer van és a többi SSD is meg van természetesen.
Gondoltam eladom a 2TB M.2-es SSD-ket, de sok nap van bennük és az miatt sokat nem kapnék értük (én még drágán vettem), így inkább megtartom.
Memóriát is e-el adogatom aztán nem olcsón vettem azokat sem...de minek annyi, ha többet már tuti nem is kell? 4x32GB DDR4 3200MHz CL-as Kingstonokat megtartom, többi mehet... (na jó, lehet a dobozos 2x16GB-t megegyező MHz/CL-s Kingston KIT-et lehet nem adom el, mert minden megvan hozzá...és az is közel 80k volt nem is olyan régen..)
Az 5090 is majdnem megfizethetetlen...főleg ha eltűnik készletről és 1-1 bukkan csak fel...!
De árakból kiindulva, mondok még egyet, vegyünk egy mobilt pl. Samsung Z Fold 7 (1TB) készülék ami 1 Milla+ áron van "hivatalosan" és ha egy mobil annyi, akkor egy csúcs kártya miért is lenne csak 500 ezer mondjuk?
Nekem a mostani laptopom (és a Clevo X170-esek) jó darabig elég lesz...úgy érzem..remélem!
-
Hagyjuk az előző okfejtésemet, inkább valami érdekesebbet.

Nézegetem a rendszer lemezeimet és az egyiket berakom a régi MSI GT70-es laptopba. Indítom, persze kúrva lassú minden mert HDD lemezről van szó....bejön a kép, forog alul egy karika kígyó mozgásban, majd rendszer összetevők beolvasása, valamiféle javítás féle, valszeg gubanc van. Aztán bejön az ablak. Csak ülök az ágyon ölemben a laptop és nézegetem a widgeteket.

Valami nem stimmel.....baszki rossz rendszert tettem be, ez egy régi Clevo rendszer mentésem volt és Windows 11 van rajta.....(most éppen frissít a laptop). Ott van minden a Control Station ami belőtte az órajeleket a Fan Control is felállt.......a Wifi meg elkezdte lehúzni a frissítéseket.
Dedikált vga kártya nincs benne ezért forog a venti jobban mint kellene.
Majd hozok fotókat az esetről.

Kérem szépen ezek a régi laptopok még egészen alakíthatóak voltak. Ha nincs MSI akkor jó a Clevo rendszer is a gyári programjaival?

Remélem nem hal be frissítés után................ -
válasz
Raymond
üzenetére
Az Aqua webáruházat néztem ma, és olvastam is valahol hogy egyre kevesebb új kártya kapható chip hiány miatt.
Nem egy cikk foglalkozik ezzel a témával, topikban beszéltek erről páran....stb. Annak a rohadt rtx 5080S kártyának is már rég ki kellett volna jönnie. Valahogy mindenből kevesebb van. Még itt az aprón sincs túl sok választék ahogy nézem. Korábban nem így volt. Ebay is rohadt drága lett, igaz ezt nem most kezdte. -
törölt tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
User error. Neki kell futni még1x.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Elkezdtem nézegetni a régi főleg 1TB-os laptop lemezeimet. Ezek szinte mindegyike tartalmazott egy rendszert mivel folyton klónoztam és most szembesülök azzal, de jó hogy megtartottam őket. Egyrészt van kb 4 lemezem amivel nekiugorhatok újból a piros MSI laptopom feltámasztásának((minden más ehhez a nyaralómban fekszik....jaja a ram moduljaim is ott maradtak, van 2db valamilyen 4GB-os ddr3 modul amivel próbálkozom)), mivel ezek a rendszerek még nem mentek tönkre, vagy nem töröltem le még eddig őket. Másrészt van sok tárhelyem menteni, ha ezeket összeszámolom, hozzávéve a sok asztali HDD lemezeket amiket még az azelőtti időszakból gyűjtöttem. Na arra akartam reagálni, hogy igen mindennek megy fel az ára. Azért is ugrottam nvme ssd vásárlásnak, ha várok vele csak rosszabb lesz. Asztali VGA kártyák szinte eltűntek az üzletekből az AI őrület miatt. Szerintem nem is lesz olyan hogy 5080 több vram-os Super kártya. Majd jön valamikor a 6000-es nvidia széria olyan áron ami megvehetetlen lesz és nem túl sok darab szám stb.....remélem változni fognak a dolgok, mert kezd elmenni az életkedvem.
Az biztos a vga kártya AI tudása miatt az újabb genes megoldások nálam a befutók, semmi 4090, arra nem érdemes építeni már. Csak hát a memória és chip árak nem a játékos társadalmak polcait erősítik jelenleg, van ahol többet fizetnek értük.
-
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Égett kéken a power gomb és nem volt kép ? Néha gyorsan megvan, néha nem.
Nálad biztosan lassabb lesz a folyamat, mert vissza kell vennie az órajelet, be kell állítania az időzítéseket stb. BIOS verzió is bekavarhat. BIOS memory training, keress rá. -
válasz
üzenetére
Olyan 5 percet volt vele várva, aztán ment vissza régi RAM amivel 1 perc után OK volt.
5 percnél többet kellene várni? Na ne!
Egy BIOS Update (nem Winfosba) sem tart addig...pár perc és mehet tovább a csapatás..Így mennének fel a RAM árak?
Akkor várok az eladással még!
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
De visszafelé kompatibilis. Persze ettől még lehet valami inkompatibilitás, de kétlem. Vártál eleget ? Néha akár fél óra is eltelhet, míg magához tér.. Anno olvastam, hogy a Lenovo több modellnél 5600Mhz-es memóriákat rakott a gépekbe, ahol max. 5200-at vitt a CPU.
Ha már 4800Mhz-es RAM.. Őrület, ami elkezdődött..
09.17. 38k
11.08 128k -
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Második fordulat van? Kinek a laptopját érinti? Előzmény?

Már régen afelé megy a piac, hogy ne piszkáld, ne cserélj, hozzá se nyúlj még gondolatban sem. Nem hiába nyílt titok az is milyen belülről manapság egy laptop amit árulnak. Van 10 fotó az adott boltban, belső látkép az sosincs. Használható azzal amivel vetted.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ryzen 7 7735HS proci van a laposba, ezt tudja hivatalosan.
System Memory Type: DDR5 , LPDDR5
Memory Channels: 2
Max. Memory: 64 GB
System Memory Subtype: UDIMM, SO-DIMM
Max Memory Speed: 4x1RDDR5-4800, LPDDR5-6400
ECC Support: Yes (Requires platform support)Tehát "not supported" ?
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ez volt a gépbe gyárilag [link] - ez helyett lett volna a linkbe található (2 db)
-
Az elő fordulhat, hogy egy MSI Bravo 15 C7V laptop nem veszi be a 2x16GB DDR5-5400MHz memóriát? [link]
-
Mrdevil
addikt
válasz
bakelitlemez
üzenetére
Nekem be volt kapcsolva a nahimic vagy mifene appban ilyen 3d hangzas, azt kinyomtam és jobb lett a hang.
-
sisi24
tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Sikerült megoldani, igazándiból hosszan kellett nyomni a bekapcsoló gombot rajta..

A másik érdekesség hogy ha rá van csatlakozva (BT) akkor úgy szól mint egy szokor rádió.. De ha windows sound menüben ki be kapcsolom a Térbeli hangzást, akkor 1mp-re vissza áll, elég jó hangzásra.
Ezt nem értem miért csinálja. Úgy használom vezetékkel mert itt legalább fix, hogy jó! De már vezettékkel is feljebb hangositom, akkor fura hangja van. Eddig nem volt. Nem értem ezt már... -
válasz
bakelitlemez
üzenetére
Az a 275HX proci van nálam is és lazán elbír a (175W) RTX 5090-el (ami 200W+ is tud) és a proci is 200aw+ max simán megy bármi gond nélkül.
-
bakelitlemez
tag
Megjött végül az OLEDes Legion, amit @Chris0000 linkelt fentebb.
Igazából teljesen az általam elvárt szintet hozza, eddig sok komolyabb cÍmet nem próbáltam vele, de pl a mostani Skate alapból Ultrara rakta fel a presetet, Balanced DLSS-szel Quiet módban 55-70 fps között mozog, Turbo módban meg 90-110 között.
Érdekes mondjuk - de gondoltam, hogy ez lesz -, hogy pl a pár évvel ezelött MWIII benchmarkon High grafikával és ugyanúgy Balanced DLSS-szel Quiet módban az átlag FPS 80-ra jön ki, ahol jelzi is a Benchmark, hogy 100%os GPU bottleneck van. De ezzel ellentétben Turbo módban, ugyanezzekkel a beállÍtásokkal az átlag FPS 122re jön ki és ott már csak 87% a GPU Bottleneck -, de itt már van 13% CPU bottleneck is, ami eddig nem volt. Úgy látszik, hogy az Ultra 9 275HX elbÍrna egy kicsivel erősebb GPUt is
Ezeken kÍvül amúgy a laptop eléggé rendben van, nekem szokatlanul szÍnes az OLED kijelző gyári Lenovo kalibrált profillal is, de ami mindenhogy gyenge a gépben, az a hangszóró. Lehet a G14 tette fel nekem magasra a lécet, de ez valami nagyon gyengusz szintet hoz rap-phonk-funk kategóriában
Na de mindegy is, nem lehet minden tökéletes
A billentyűzet meg olyan US kiosztás, amit itt beszéltünk is a fórumban, hiányzik róla a hosszú Í, de helyette van Copilot gomb
Ugyanitt lassacskán eladóvá válik egy 2022es Zephyrus G14 (Ryzen™ 9 6900HS, RX 6700S 8GB, 16GB RAM és 512GB SSDvel, szürke, Anime Matrix nélkül) még garisan, ha valaki pont olyat keresne
-
Növeltem a belső tárhelyem 3 ssd tárhely méret duplázással. Az HDD lemez maradt. Ugyan mi lenne nélküle, úgy hozzám nőtt.

Közben alaplapot cseréltem a régi vagy mondjuk úgy egy bizonyos MSI laptopban, minek eredménye nem lett teljesen felhőtlen. A laptop működik, van kép meg minden csak az ősrégi rendszerem Win10 frissítés közben behalt. Rendszer visszaállítás követően is ugyanaz lett miután újra nekiment a frissítésnek. Van rá gondolatom talán miért, úgy most azt a projektet elraktam későbbi időre.
-
bakelitlemez
tag
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Jogos, nem végeztem alapos kutatómunktá, csak eMagon meg digiprimeon néztem meg a 17-18as laptopokat
-
Juhaszatti
addikt
válasz
bakelitlemez
üzenetére
Ugyanez az A18 van magyar billentyűzettel is, picivel olcsóbban, ha nem csak az emagot nézzük.
-
Chiller
őstag
válasz
fcbarca
üzenetére
Ez 8C/16T magos egész vállalható CPU (főleg gaming notiba).
Igazi előrelépés szvsz AMD oldalon egy HX 370 lenne, esetleg 9955HX3D. Intelnél 275HX. Viszont ezeknél vastag a ceruza eléggé, és nincs is túl nagy választék.17-18" laptop szintén elég kevés van amúgy is, már az XMG se jött új szériával. Lenovo is csak intel alapon. Minőségre meg kell a legalább 100% SRGB vagy tesztet nézni. Ha még a 16:9 igény is befigyel, hát...
Sok opciót biztos nem találsz, max 1-2 gép lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 32C GPU / 36 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- Dell 2in1,Érintős,12.gen.Intel Core N100(4x3,4Ghz)INTEL UHD VGA,DDR5 RAM,Nagyon jó akku
- HP Elitebook 845 G10 - 7540u - 32GB DDR5 - 1TB 980 Pro
- HP EliteBook 840 G9 i5-1235u/16GB/256 SSD/14 " WUXGA magyar bill. laptop
- TAVASZI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R5 9600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070XT 16GB Lian Li LANCOOL II Mesh C RGB 750W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8265U I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Jó ez még itt nem tökéletes, sem az alatti kép látványra. Lenne pár kérdés, azért biztos ami biztos átállítottam a horror számokat. 

Muerte