- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Most a Honor 400 Prón a sor
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #101710 üzenetére
Tokeletes, na az a T-34-es joszag jusson eszedbe...atgazol mindenen,eszre se veszi ha nyikorog itt-ott valami akatresze
-
Peetta14
tag
válasz
Peterhappy #101668 üzenetére
30km Suhanjt a Deviate Nitro Elite-ben teljesítettem, de maratonra már én is inkább a Novablastot viszem.
-
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #101674 üzenetére
oke
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Peterhappy #101674 üzenetére
A pega krumplit kiásni jó csak
.....Rebel 2-nek hosszú a maraton. A Puma LN2-ben meg eszembe sem jutna.
Speed2 a jó választás. -
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #101672 üzenetére
az ironmant amiben letoltad, az nem megfelelo?
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #101668 üzenetére
Rebel 2-bel 20km fole nem mennek
meg az en sulyommal se. Szoval max felmarcsi,de az porogjoooon
Speed 2 maratonra jobb valasztas...Novablast meg jobb (ha nem kell a lap bele) -
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #101641 üzenetére
tudsz elni
-
norby_42
aktív tag
válasz
Peterhappy #101641 üzenetére
Ez szép!
Jobb alul miért hiányzik? Kóstoltál?
-
run4fun
tag
válasz
Peterhappy #101601 üzenetére
Én az idei NYC Marathonra bejutottam, alig várom.
Első külföldi versenyem, pedig már 2016 óta járok versenyekre.
-
norby_42
aktív tag
válasz
Peterhappy #101600 üzenetére
Még szerencse, hogy nem túrós batyut
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #101600 üzenetére
Bele sem merek gondolni,hogy hol fogod lehuzni a kartyas fizetest
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #101594 üzenetére
Maratont valoban nem,viszont lehet hosszabbat lassabban pl 50km vagy lehet dupla eros napot tartani
delelotti edzesben 16-20km maratonos munka + delutan 10x1000m picit erosebbre (de azert ne FM sebesseggel mert az kemeny menet a reggeli utan). Bemelegites + kifutas kb 40km aznap meg is van.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Peterhappy #101594 üzenetére
Nekem mindegy lenne mi a "szokás"....én akarnám tudni, ha amúgy érdekelne a dolog. btw, most neveztem a jövő évi New York maraton lottóra....de csak mert miért ne. Ha ki is sorsolnak az még nem kötelez semmire. Őszintén, most egy porcikám sem kíván 42k-t
...de még 21et sem nagyon.
-
INTELligent
senior tag
válasz
Peterhappy #101589 üzenetére
Peterhappy: Koszi!
Az Uphill book az ez esetleg? Illetve milyen hirleveleket olvasol? Minden is erdekel
.
Amugy annyira mar en is vagyok tapasztalt roka, hogy ertsem a balettos referenciat. A Macskafogon nottem fel.
tomcica: megvolt az utolso futasom a maraton elott, vegul csak 2x1k lett LT korul (3x1k volt a terv) , integralva 7 dombosprinttel (ott lett csak magasabb a HR). Nem tudom, hogy mi van, de mindket sipcsontom feszul, pedig aztan nem toltam tul. Szeretnem azt hinni, hogy csak a fejem szorakozik velem (ez tuti, csak nem tudom, hogy az kijohet-e a sipcsonton), mert van bennem stressz.
Lehet ezzel valamit kezdeni?
Nyujtani nyujtok es hengerezek, van hogy ketszer is naponta. -
INTELligent
senior tag
válasz
Peterhappy #101579 üzenetére
Peterhappy: miket olvasol?
En amit mindenkinek jo szivvel tudok ajanlani, az Jay Dicharry konyvei, ill. a Science of Running Steve Magness-tol (neki van podcastja On Coaching neven, az is jo). A konyvek nekem elektronikusan vannak meg, just saying...xy.zsolt: azt tudod, hogy a bojtolos tempo miert fogyaszt? Mert az en szereny fiziologiai ismereteim alapjan ha nagyobb a terheles, akkor cukrot eget a szervezet. A zsiranyagcsere pedig kisebb intenzitason dominal.
A bringazast a heten kb teljesen megvontam magamtol (tegnap napsutesben elegge nehezen ment), ugyhogy nem fogok zakozni. Szerintem a konyoklest majd gorgon fogom gyakorolni. Bringan eddig olyat csinaltam, hogy also fogasban jobban behajlitottam a konyokomet, de csak par percig. Erzesre az volt a jo testhelyzet, csak nem birtam sokaig kitartani.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Peterhappy #101575 üzenetére
Párszor leírtam itt a mindenből IS sos fogyás receptjét
....ami nálam működik. Ma mondjuk reggeliztem is mielőtt tempóra mentem (2db gofri + 2db zabkeksz)
Plusz van egy titkos fegyverem amit addig nem osztok meg amíg tom nem erősíti meg saját tapasztalattal.az jó jel ha már lejjebb kell állítani a kormánymagasságot
Ha majd rákönyökölve is kényelmes lesz már akkor még jobb....de el ne zakózz nekem verseny előtt a teszteléssel
-
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #101579 üzenetére
marmint egy pro nezzen meg, ez nem biztos, hogy megy sajat kutfobol
most van a fiameknal eronleti edzo heti 1x 60p, futoiskola, focispecifikus mozgasok/jatekok, erositesek
na o pl. javitgat mozgasmintakat is pl. a futoiskolas gyakorlatok kozben.
na hajra, maratonon meg ugyesen
ironman utan laza lesz. mi lenne, ha elotte uszikaznal egyet es tolem tekernel fol bp-re? -
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #101575 üzenetére
lehet technika javitassal + celzott erositessel jobban jarnal es tolhatnad a kakaos csigukat is.
-
válasz
Peterhappy #101571 üzenetére
Jovo heten az lesz a hosszum, meglatjuk, mit segit, ha alszok elotte
-
INTELligent
senior tag
válasz
Peterhappy #101565 üzenetére
Mindenkeppen
. Irok PM-ben.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #101563 üzenetére
Ugy 36km tajan,majd jusson eszedbe
"csupa moka es kacagas"
Egy kalappal mindenkinek aki hetvegen versenyez. A maratonistakkal egyutterzek a taper utolso napjai szinte fajnak -
válasz
Peterhappy #101551 üzenetére
Akkor hallucinaltam, 175 vagyok
-
norby_42
aktív tag
válasz
Peterhappy #101558 üzenetére
Mese nincs, akkor tényleg a vízkiszorításoddal lesz a gond
-
INTELligent
senior tag
válasz
Peterhappy #101557 üzenetére
Melyik távra? Illetve ki jön még?
Én szombaton megyek rajtszámot átvenni 11 körül, meg akkor már regisztráltam lábdiagnosztikára is. -
Peetta14
tag
válasz
Peterhappy #101557 üzenetére
Kéreted itt magad!
Örülés van, juhhée!
7.10kor ott vagyok érted vasarnap. -
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #101558 üzenetére
nehezek a hegek
-
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #101554 üzenetére
ja regen en is
vicces, hogy mindig elol legnagyobb, hatul legkisebb fokozaton jartam az outivalmost meg azt mar lejton lefele se birom megtekerni
-
norby_42
aktív tag
válasz
Mondd, hogy erős a csontod
De biztos genetika, én hasonló magassággal "elhízva" voltam 75 kiló -
válasz
Peterhappy #101547 üzenetére
behajtom
kíváncsi vagyok a fasza rekortán pályátokra!
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Az én combjaim sosem voltak nagyok
.....bringán pörgetni kell, nem pedig taposni a pedált.
Szintén 179cm vagyok -
válasz
Peterhappy #101546 üzenetére
De varj mar, mi nem kb egy magasak vagyunk? En meg alig vagyok 72kg.
-
válasz
Peterhappy #101542 üzenetére
ezt most miert kellett, az itteni pekek nem ismerik a kiflit
se a sosat, se a kis patko vajas kiflit. Ezek baromira hianyoznak. mondjuk kakaos csiga sincs
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Peterhappy #101542 üzenetére
Én ezt eskü nem értem....Amennyit te mozogsz abba majdnem mindennek is bele kéne férnie. Én azért eszek ennyit (most épp gumicukrot), hogy ne fogyjak, pedig fele annyit sem mozgok mint te és idősebb is vagyok 🤔 Kakcsigából szerintem napi 5öt is ehetnék gond nélkül
-
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #101536 üzenetére
nincs burek a listaban, meg a lanyoltozobol is ki leszel zavarva
-
Studi
veterán
válasz
Peterhappy #101536 üzenetére
A lidlben van most pisztáciás-málnás csiga!
-
norby_42
aktív tag
válasz
Peterhappy #101525 üzenetére
Már olyan öreg vagyok, hogy tényleg azt hittem, ez a 6.-a az a 6-a
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #101524 üzenetére
-
válasz
Peterhappy #101514 üzenetére
De ha nem viselkedtek, kihozunk ide obudara es a szintes rekortan nyolcason fogtok korozni a 400 metereken. Van benne talan koronkent 5-10 meter szint
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Vaaagy, viszel minden alkatreszt @tisn-nek,es amikor mar kezd a kave lefoni (majd jon,a faj a derekam szoveg stb.) akkor kihuzol a zsakodbol egy uj gerincet,terdet vagy ami epp kell
-
tisn
addikt
válasz
hat ezt most elkepzeltem
-
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #101512 üzenetére
persze 1 kor alatt kettot versz ram
hat az a focipalya az nem kezilabdapalyanak nez ki, szoval szerintem az std 400m-es -
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #101508 üzenetére
le is kerulhet az onnan
tessek csak melozni rendesen
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #101508 üzenetére
Felem combos hetfo volt -> 31km ebbol reggel 12km @4:18-on az volt a "jo reggelt" + delutan 19km benne 25 x 200/200m a palyan a gyorsak 16:20-as 5K-t dobtak,a piheno 21:58-at = 38:18-as 10km ez volt a "szep napot"
Kifutasnal jottek a tini csajok,en meg mezitlab romboltan a focipalyan epp,mondom besegitek nekik (5x1000m volt a penzum 4:40-4:50-re 200m seta az ismetlesek kozott) beugrottam ugy mezitlab a harmas palyara,lett is 4:35-os az az egy darab...mezitlabas nyulazas "mi baj lehet?!" -
norby_42
aktív tag
válasz
Peterhappy #101457 üzenetére
Nagy gratula, amit te mostanában leteszel az igencsak elismerésre méltó -
válasz
Peterhappy #101484 üzenetére
Szomoru csig hangok a dunapartrol. En azert kinezek ra, hunyoritani.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #101484 üzenetére
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Peterhappy #101476 üzenetére
Gratula az újabb PB-hez
Speed2 vs rekortan..... nekem túl süppedősnek bizonyult az OB-n....LN2 jobb választás lett volna számomra. Becsapós volt nagyon a szitu mert WU-nal csak az érezhetően gyorsabban felpőrgethető 100-200m tudatosult, de a versenyen 3k utan mar azt ereztem mintha sivatagi homokban futnék. Szóval csakis outra fogom a speed2-t hasznalni mert oda is való. -
válasz
Peterhappy #101476 üzenetére
Johetsz helyette borzsony trailre
Ha kicsit hunyoritasz, az L befer a 30 ala.
-
válasz
mondanam, hogy szep futas de igazabol csak a statisztikaban mutat jol, amugy ennel sokkal tobb van benned
szoval tessek ezt valamikor szepen, igenyesen kifutni, ne ilyen osszecsapott “pb”-ket viritani, ami biztosan percekre van a mostani formadtol es kepessegeidtol
-
válasz
Szep munka! Csigajat vegye at az asztalanal. Megreklamoztad ezzel rendesen a kozos futasokat.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
Szép munka.
Még az ősszel ebből én biztos faragénk a helyedben 2-3 percet, mert az simán benne van, nem így elszüttyögve az elejét.15 km után egy jó 25-30 mp-et gyorsulni km-enként a hátralévő távon, abban még van mozgástér.
-
Peetta14
tag
válasz
Parádés! Az egész heti PB-k sorozata! Nagy gratula!
Spar? -
INTELligent
senior tag
válasz
Peterhappy: nagyon szeeeeep!
Remelem megvolt utana a jutalomcsiga
. 5 masodpercet ramvertel 10 merfoldon
.
Pttypang: nem semmi szint volt az elsoben, utana pedig nagyon szep az az FM.
Maraton taper: en tegnap az utolso (?) ehgyomros 16k subLT-t futottam - 14.5k-nal ettem egy pocket coffee-t, mert eddig igy meg nem vittem be koffeint, es akartam tesztelni a csoki+kave kombinaciot egyben is (szuper, semmi gyomorpanasz- nem annyira meglepo, mert kulon volt kave es csoki is). Megvolt a maratoni menetfelszereles (ruha+ov+gelek+soft flask) foprobaja is. Plusz befigyelt egy 10 mile PR
.
Az elso felen hatszelem volt, ezert gyors az elso par k. A 16. k-t pedig felkaptam.
A futomuvek kimelese miatt a Z2-k jelentos reszet bringara csereltem (nagyon vicces latni, hogy Z1/Z2 efforton, ehgyomorra dolnek a PR-jaim) - amit utana jo kis hazi nutellas gofrival es mezes kremessel meg is unnepeltem
.
tomcica: a verseny hetere rafordulva a HM/15k iramon valo tempok meg maradjanak? Gondolom a hosszu subLT mar erre a hetre nem kell.
Illetve mi lehet szamomra a realis maratoni cel? Tudom, hogy ez lesz az elso es meg lesz alkalmam, de total elbizonytalanodtam. A Garmin 4:22-re predikal, Z3 tetejen inkabb 4:20 korul/valamivel alatta futok. Viszont nem akarom tulfozni. -
tomcica
Topikgazda
válasz
Bravooo
van abban meg 2perc igy ezzel a kondival amivel epp rendelkezel
de szerintem 1:30 alatt befer, ha rendesen megfutod (pihent labra,taper hettel,az elejetol adagolva tempon
)
-
tisn
addikt
válasz
kis vasarnap delutani kocogas
szep munka!
-
Chuck Norris
senior tag
válasz
Gratula itt is, lassan beérsz 1:30 alá, akkor majd előre köszönök kezicsókolommal.
-
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #101451 üzenetére
igazan rendes vagy, de bicoval sem birnam tartani a tempot
-
válasz
Peterhappy #101392 üzenetére
szép, bár az egyenletesen lassulótól messze van
szóval én nem bízok ezekben a zászlós csókákban. ott a pace pro.
-
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #101373 üzenetére
az mar a focitudasabol latszik, hogy nem az en ver szerinti kolkom
-
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #101301 üzenetére
De életem legjobb döntése volt, mikor tavaly év elején feladtam az elveimet, és CsatlósAti invitálásának eleget téve, csatlakoztam egy közös edzéshez (nyilván ott is ragadtam, ahogy illik). Azóta, és mióta rengeteget futok Peti barátommal, brutálisan megnőttek a heti adagjaim. Azóta szeretem igazán a futást
És óriási motiváció mikor tudod, hogy a másik ott lesz a találkahelyen másnap reggel pl. 5:30-kor.
akkor lehet be kellene allnom a noi nordic walking csoportba. kb. azzal a sebesseggel "futok", es minden nap lenne friss suti(mind 55+-os nember
)
elgondolkodtam keresztedzeskent a jogan is.
-
Peterhappy
őstag
válasz
Peterhappy #101300 üzenetére
Még annyi, zenére is, podcast-re is jó futni, van, akit ez kapcsol ki, van, akit az. Bár én ha fülhallgatóval megyek, tipikusan erdőbe vagy sportpályára, és addig is csak a legkisebb forgalmú utakon, a biztonság kedvéért.
Én szeretek végighallgatni lemezeket, ha zenére futok, igyekszem úgy menni, hogy az utolsó dal végére érjek haza - volt már olyan, hogy szó szerint a lemez legutolsó hangjára értem a kapu elé, na az óriáskirályság pl
Csak jól meg kell választani a zenét, mert sokszor tudat alatt képes az ember felvenni az ütemet, aztán azon kapja magát, hogy a tervezettnél sokkal gyorsabban (vagy épp lassabban) meg.Anno én is magányos futóként tekintettem magamra, engem aztán hagyjanak békén, azért futok, mert egyedül akarok lenni, nem azért, hogy ott is az aurámat baszogassák.
De életem legjobb döntése volt, mikor tavaly év elején feladtam az elveimet, és CsatlósAti invitálásának eleget téve, csatlakoztam egy közös edzéshez (nyilván ott is ragadtam, ahogy illik). Azóta, és mióta rengeteget futok Peti barátommal, brutálisan megnőttek a heti adagjaim. Azóta szeretem igazán a futástÉs óriási motiváció mikor tudod, hogy a másik ott lesz a találkahelyen másnap reggel pl. 5:30-kor. Akkor igenis felkelsz, legyőzöd a kis belső démonjaid, a hangokat a fejedben, és mész, és öltözöl. Télen is, hóban, fagyban
Mindettől független még mindig gyűlölök versenyre járni, most is csak azért kapacitáltam magam, hogy menjek a NATO-ra, hogy Lortech-kel lepacsizzak, de azért rendesen megkönnyebbültem, mikor előző este kiderült, hogy a Feleségemnek közbejött valami, és nekem kell a verseny idején otthon maradnom a Gyerekekkel
-
Lortech
addikt
válasz
Peterhappy #101279 üzenetére
Köszi neked is és mindenkinek, hosszú távon megmaradok már a futásnál, csak nem a hosszútávfutásnál (
), biztos összefutunk még versenyen a következő évtizedekben.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #101288 üzenetére
Tomi-bacsit nem kell felteni
megoldja
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #101286 üzenetére
A "kicsik" most kivetelesen a 17-18eves csajokra ertettem,nekik volt delutan edzesuk.
Mar valtottak a kozepsuliban,oktoberi uzemmod.
-
Chuck Norris
senior tag
válasz
Peterhappy #101246 üzenetére
Köszi
D80
Odaértem egy órával korábban, a bemondó közben mindent bemondott többször is de azért odamentem hozzá, hogy ugyan a futás után hol tudom felvenni a bringás cuccomat meg utána visszavenni a futósat, mondta, hogy ilyen kérés még nem jött -persze mert mindenki triatlonos gúnyában tolja- csak nekem intéztek egy sátrat.
3 körben volt meg a 10km, az elején néztem az órámat, hogy olyan 4:40-4:50-nél ne menjek gyorsabban, hogy biztos maradjon erő a bringára is.
6x10km, valami brutál szél fújt, nagyjából 1.5km pont hátba, azon a szakaszon visszafelé még volt amikor 25-el sem tudtam tekerni, a többi részem meg oldalról jött ott meg csak kapaszkodtam a kormányba.
A következő 3 körben már nem néztem az órámat csak nyugtáztam, hogy jó hogy 5 perces km alatt tudok maradni. Az első két km-en nagyon furcsa volt futni.
Minden fordítónál adtak iso-t, vizet meg zselét, a saját készletemből egy müzli meg egy gyümölcs szeletet és egy kókuszrudat toltam csak be.
Az öltözéssel egy csomó időt elvesztettem de akkor sem fogok bringás cuccban futni :)
Különösebb tervem nem volt az egészre pont jó volt ez így nagyon kellemesen elfáradtam de semmi holtpont nem volt. [link] -
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #101250 üzenetére
Hosszu futasban a Z3alja az a futas kozepen legyen,ne az elejen. Kesobb versenyhez kozelitve (plane ha Fm v maraton a verseny) akkor mehet a Z3 a hosszu futas tulso felen.
-
válasz
Peterhappy #101218 üzenetére
Nagyon komoly fejlődés, le a kalappal
-
válasz
Peterhappy #101250 üzenetére
ha ez a vagyad, akkor ikyen ernyovel valamelyest helyettesitheto szerintem a gumi [link]
-
válasz
Peterhappy #101209 üzenetére
Koszi, de csak kisergettem az esoben kalauzkent a kedves es szep holgy ismerosomet
ma voltam setalgatni a nagyszaloki csucsra es egy srac rovidnadragban jott a csucsra, amikor ott szobroztam, azt mondta, hogy 1:30 alatt jott fel 1500 szintet 8 km-en. Ott kicsit ledobtam az ekszijat, volt nala egy szem kulacs
Balboa kör kérlek!
-
SpaceKombajn
aktív tag
válasz
Sokakat leUFOztál már itt, most már magadat is nyugodtan, te, te, IRONUFO
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #101245 üzenetére
Ez egy klasszikus epitkezes/alapozas maratonos tavig
az Uphill konyvben is hasonlo van leirva,de ultra tavokra nagyobb heti edzesmunka van,igy tobb a Z1 (150km+ vagy 15-20ora/het).
Uphill konyvben sokszor hasznaljak anaerob munkara az emelkedore felfutast,persze az is hasznalhato pl 400m-es palyamunka helyett,plane ha a celverseny gyors szintes terep...akkor olyan korulmenyek kozott kell az elezes nagy reszet vegezni...de gondolom ez logikus is.
Kiveve amikor nincs csak 10m szintemelkedesen 100km-es korzetedben,na olyankor kell ez:
vagy futopadon elvegezni az emelkedozest. -
Chuck Norris
senior tag
válasz
Gratulálok én is itt is.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #101240 üzenetére
Tel = aerob,aerob teteje fokent
melle a sebesseget orizni rovid emelkedore sprint es/vagy sikon 70-100m fokozos gyors (85-95% erzesre). Heti 2-3x erinteni a sebesseget.
Aerob az Z1-Z2 ugye, aki keves heti kilometerrel dolgozik (a keves az ugye <100km) az ne sokat maszatoljon Z1-ben,annak a Z2 kell.
Az aerob teteje az subLT,ergo FM tempodtol lassabb futas,akar maratonos iram is lehet,sot ha nem adja nap van meg attol lassabb (szurke is) CSEREBE 12-16km/edzes munkarol beszelunk heti 2x. Ez adja a minoseget telen,nem szabad ilyen par x 5-10percet maszatolni,itt mennyiseg kell ebbol is.
Hosszu futasba illik rakni telen 40-60perc lenduleteset ez Z3alja...pl 120perc futas,ebbol 30perc Z2alja-Z2,majd 40-60perc Z3alja,a tobbi Z2. -
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #101236 üzenetére
Nezd csak 200/200 edzesnel a kovetkezo lepcsoket kinalom:
- 200m gyors 50mp (csoffadt 50mp!) 200m utazos 65mp x 25 (ergo 10km)
Heti egyszer,amikor mar ugy megy,mint a karikacsapas,akkor johet a level 2
- 200m gyors 45mp 200m utazos 60mp x 25
Heti egyszer,amikor mar ezt is megemesztetted,az utazoson nem kriziselsz,akkor level 3
- 200m gyors 40mp 200m utazos 55mp x 25
Heti egyszer,amikor mar nem csak tuleled,hanem indulna a gyorson a labad meg jobban,akkor johet a 5km felmero -
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #101233 üzenetére
Erre egy oreg zen mondas jutott eszembe:
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Peterhappy #101233 üzenetére
Ha elfogyott a motivációd akkor egy 8-10x [30mp@3:15/30mp@3:45] -öt ajánlok új kihívásnak
...ami egy brutál cooper vagy 3k alapja lenne.
Egyelőre avg 3:40 a 3k-s pace-em.....szóval ezt kell nekem is produkálnom februárig ha a célomat el akarom érni.
Ezután a maraton pace-ed álmos zötyögésnek fog tűnni, ígérem
Ez lenne Pepe 4:20on újságolvasós tempó álmának is az alapja isSzerintem
-
tisn
addikt
válasz
te (is) egy allat vagy.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Mar irjak is a neved a fiu oltozo szekrenyere
gratulaaaa
-
Fred23
nagyúr
válasz
Gratula, brutálisan jó eredmények! Vérnyomást mikor mértél utoljára? Ha ismered, dobhatnál róla egy képet, vagy akár csak egy leírást.
Én heti 80 km körül kocogok mostanában, és bírom, de csak nagyon ritkán nyomok tempót, szóval elég lassú vagyok. Másrészt azt érzem, hogy végre sikerült kiépítenem egy alapot, olyan alacsony pulzus mellett futok már lassan, amiről korábban álmodni se mertem volna, és (alapos) kévézás után van csak 50-55-ös nyugalmi pulzusom. Alapból inkább 46-48, és hozzá a vérnyomásom is alacsony:
-
norby_42
aktív tag
válasz
Itt is gratulálok, szerintem megérdemelsz egy fél linzert
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Peterhappy #101213 üzenetére
Az ő korában én nem is ismertem a túledzés fogalmát pedig edzettem heti 4-5x rendesen (sulicsapatban is kézilabdáztam mellette)....szóval rengeteg energiát tolt bele ha lesérült. Egy jó edzésterv lesz a megoldás és ha eldönti, hogy a futást veszi komolyabban.
Itt is gratula a mai 5k & 10k PR-hoz !!
Motivál engem is egy gyorsabb 10k-ra...amit ezúttal majd én is rekortánra tervezek, most hogy már éreztem a különbséget az aszfalthoz képest
Fantasztikus érzés egy jó rekortánon futni
...nem csapágyasan pláne az lehet.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #101208 üzenetére
18eves,egy GEPET epitunk belole, "ido mint a tenger"...vigan tanulhat es kezilabdazhat amennyit csak akar,szepen gyujti a kilometereket melle,az 5-7evig eleg is
Utana ra lehet allni a specibb munkara. -
rszmark
csendes újonc
válasz
Peterhappy #101182 üzenetére
Ha már így "le lettem buktatva", hogy csendes tagként olvasgatom egy ideje a fórumot, akkor bemutatkozom.
18 éves gimnazista vagyok, lassan 8 éve kézilabdázom, sprinteknél hosszabb távot labda nélkül sosem szerettem futni korábban, mert úgy gondoltam, annak nincs értelme.
Tavaly egy iskolai nyári táborban viszont egy kerékpáros barátom lefutott egy kb 220-250 méteres aszfaltcsíkon egy félmaratont és megtetszett a kihívás, ezért másnap én is lefutottam a távot, 2:15 körüli idővel, majd két nappal később ugyanott együtt lefutottunk egy maratont is vízen és 1 csomag gumicukorral (utólag lemérve közelebb volt az 50km-hez a táv) bruttó 7 óra fölötti idővel. Bár napokig alig bírtam mozogni, megtetszett a hosszútávfutás és október óta napi rendszerességgel futottam.
Idén áprilisban A Vivicittán taper nélkül, egy szombat esti és egy vasárnap délutáni meccs között egy jelentősen jobb, 1:32-es félmaraton sikerült, majd a Futókörök Napján, szintén rápihenés nélkül 4 óra és 45+ km után, 5km-vel vezettem és bár mentem volna tovább, de sajnos ki kellett állnom, mert aznap szintén meccsem volt és át kellett érnem.
Sajnos májusban lesérültem. A sérülés és a sok kihagyás meglátszódott és UTT130-on sajnos féltávig sem jutottam, 30km-nél kezdte megadni magát a térdem ( valószínűleg a rossz terhelés miatt) és 55 km-nél végleg elszállt és fel kellett adnom.
Végül az egész nyarat ki kellett hagynom és csak augusztusban sikerült egy szakembert találni, akivel sikerült megoldani a problémát és a héten újra el tudtam kezdeni futni rendszeresen.
A célom, hogy általánosan gyorsuljak, valamint majd a jövőben hosszabb ultratávokat teljesítsek. Az év hátralévő részét az edzésvolumen és tavaszi állapot visszaépítésére fogom fordítani.Jövő évre a terveim az XVIII. kerületi Futókörök Napja megnyerése (sajnálom Peterhappy
), valamint teljesíteni az UTT 65 km-es távját, illetve ősszel a Wizz Air Félmaratonon és Spar Maratonon új PBk megfutása.
-
Studi
veterán
válasz
Peterhappy #101185 üzenetére
Én skót vagyok ezekhez a versenyekhez, úgyhogy nyugis Long Easy runt fogok pötyögni valamerre, Garmin Greg ajánlásával. Tudja valaki rakpartokkal/Margitszigettel mi a helyzet aktuálisan?
-
tomcica
Topikgazda
válasz
39eves koromban 72-ot meg lattam en is az oran
most jobb esetben 65 kornyeke.
Viszont a futasnal az is fontos,hogy ehhez a Vo2max-hoz milyen sebesseg (velocity) parosul,tehat Vvo2max milyenezert nem tudnak sokszor mas sportban igen magasra feltolt Vo2max-al olyan jo futast produkalni,mint amekkorara szamitanank a szamok alapjan.
-
Lortech
addikt
válasz
Peterhappy #101185 üzenetére
Ja, Holnap.
Én még krákogok, ma épp fáj a fejem, a borda sérülésem azóta se múlt el, rásérültem, a hét elején tervezett tempón kompartment szindróma is beköszönt, örömfutás lesz ez, érzem.De azért letolom, ha már beneveztem. Át se vettem a rajtcsomagot, írok majd privátban holnap, merre vagyok, aztán összefuthatunk.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Peterhappy #101188 üzenetére
na, abban sem szégyenkezhettem
....pl az éjszaka alatt leküldött 0,75L arany tequilával
Volt honnan visszajönni
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Szörnyű leírni, de a srác a korunk alapján akár az unokám is lehetne.
Kívánom, hogy a köv 36évben se menjen 60alá. Én pl extrém módon elhagytam magam 18-32éves koromban.
-
--Robi--
kezdő
válasz
Peterhappy #101139 üzenetére
[link]
Vannak gondok vele, de hátha kijavítják. A Kínában készült feliraton nem csodálkozom. Ettől még magyar márka.
Persze, hogy nem versenyezhet a nagy márkák felsőkategóriás termékeivel.
Azért drukkolok.Ez a beszéd! Én is elengedtem a Dél-afrikai srácot.
-
Peetta14
tag
válasz
Peterhappy #101124 üzenetére
Az lesz a legnehezebb
MIndenestere most annyit nyújtok, SMR-ezek (naponta
), mint amennyi egész évben volt. Ment a core erősítés is (korábbi években egyáltalán nem csináltam futáson kívűl mást), így jobb alapokkal vágok majd neki a mostani megmérettetésnek. Aztán majd az aznapi forma/csillagok állása megadja, mire elég ez.
Gyerekeimet is az utolsó 2 hétben már csak seprűvel simogatom, szigorúan 2m távolságot tartok mindenkitől -
norby_42
aktív tag
válasz
Peterhappy #101074 üzenetére
Ez egy levehető fül, nem tört, hanem valszeg rosszul raktam össze, sima user error
-
INTELligent
senior tag
válasz
Peterhappy #101040 üzenetére
Peterhappy, Peetta14: koszonom a tippeket. Lehet, hogy elsore akkor inkabb biztosra megyek es hatizsakkal keszulok.
jimpo, norby_42: hatalmas gratula, es koszi a beszamolot.
----
Szerintem ma jott ki rajtam az elegge orult elmult masfel het, pedig az elmult ket napban 9-10 orakat aludtam es a HRV-m is eleg magas. A mai hosszun a bojtolos reszen sokszor azon kaptam magam, hogy de jo lenne mar csokit majszolni. Nem volt meg sem a lepeshossz, sem az spm. Csak az elso Z2-ben ketszer kezdett el szurni az oldalam, raadasul szunni sem akart ket k-n keresztul.
Aztan vegul a maratonos iram sem jott ossze - a pulzus igen, de a vegen mar Z3 teteje melle 6 perc koruli iram tarsult. A vizem is elfogyott (nagyon konnyen hozza lehetett szokni, hogy mindig van ivokut 5k-n belul...), vegul a buszpalyaudvarnal abbahagytam. Remelem nem toltam tul.
A kovetkezo ket nap hesszeles lesz (marmint futas kapcsan, munkaban pont jon a kovetkezo hatarido). -
norby_42
aktív tag
válasz
Peterhappy #101051 üzenetére
Köszi. Nem nagy cucc, a többség gyorsabban fut bemelegítésnek, de hátha valakit visz előre, hogy 50 felett is lehet elérni célokat, (még ha nem is XXL Zsolt az ember
)
Érdekesség: szörnyülködtünk Tom három Cooper-én, így nézve nálam most 2700, 2600, 2500 és 2400 méter, szép egyenletesen lassultam -
Lortech
addikt
válasz
Peterhappy #101037 üzenetére
Sajnálatos, ami történik, de nincs ebben szégyellnivaló, csak tudni akarja az ember, hogy hogyan készüljön. A többi az ettől függetlenül megtörténik.
Pttypang: telef**ott?
jimpo: gratulálok!
-
jimpo
senior tag
válasz
Peterhappy #101014 üzenetére
A magam részéről meg volt a Keszi FélMaratonon.
Tegnap este háromnegyed 10-kor feküdtem. Jól aludtam, úgy éjfélig...
Aztán fent voltam egy bő két órát. Megittam egy csomó vizet, illetve jártam pisilni. Nem volt semmi bajom, csak szomjas voltam. De elég rendesen, este Gulyásleves volt a vacsora...Kettő után sikerült elaludnom, addigra átértékeltem a helyzetet.
Lehet nem is megyek.
Nem lesz itt holnap még 1 óra 30 perces idő sem.
Címszavakkal.Mindenesetre öt óra után keltem, de ahhoz képest kipihenve. Na mondom akkor uccu neki, összepakoltam mindent egy rövid buszozás Polgárra. Onnan kocsival. Majd 9 előtt ott is voltam, voltunk. Örültem hogy nem busszal kellet mennem végig. Akkor tuti nem indultam volna neki.
Meg volt a nevezés, mindent megkerestem hol van. WC, öltözés. Ittam egy kis "elő" szénhidrát, karnitin és pici koffeines pörgető kombót. Pacsizás és közös fotó norby_42 -val.
Majd neki is indult a futók apraja nagyja, ~1:10 után van a videóban... Sokan kicsit erős tempóval, szerencsére nem én voltam az egyetlen.Igaz viszonylag hamar kapcsoltam, hogy ez bizony sok lesz, nem Cooper futás lesz!
Miután elfogyott a fiatalság, azaz a tizenévesek ereje, tüdeje.
Az első kanyar után már csak négyen haladtunk elől. Nem sokkal később beértem a negyedik futót is, így hármán haladtunk elől körülbelül 50 méteres távolságokra egymástól. Én voltam az "utolsó", egy darabig még láttam hogy jönnek mögöttem is. Viszont az első kör végére már nem volt látótávolságban senki mögöttem, de legalább a Piros felvezető autót láttam magam előtt.
A második kört követően már csak ketten maradtunk elől, mire a gátra "felhajtottunk" már be is értem az addig első helyen lévő szintén félmaraton távot futót.
Kis beszélgetős, pofaszeles futás, az "utolsó" frissítőpontig. Ami egyben fordító is volt. Mondta a srác hogy erősen kezdett, kicsit lehet sok is volt. De amúgy 1:30 alatt akarja lefutni, mondom simán meglesz. Odaérve becsaptam egy "pofa" korty vizet, mint addig szinte mindenhol. Persze vittem i:am Mineral + Energy Drink-et is, 40g/4deciliter keveréssel. El is fogyott a végére az is.
Ő kicsit többet állt mint én... Nem szöszöltem én robogtam is tovább, aztán persze volt "HAJRÁ"-zás oda-vissza azokkal akik még a fordító felé tartottak.
A Gáton mielőtt lefutottam volna még visszanéztem, meg közbe közben is. De láttam hogy csak nő a távolság, így nem aggódtam.
Meglesz itt az első hely kérem.
Még facsartam, tapostam a végét. Azonban már kezdett a sav visszafojtani kicsit, a tüdő és pulzus engedett volna még.... De jó volt, ADTA!Az időm az óra szerint 1:24:59 20.97 km AVG 309 W 4:03 /km 173 spm 176 bpm 212 ms Air Power 4 %
Tehát ha szigorúan vesszük ez nem Félmaraton PB, az a Garminban maradt változatlan.
A Stryd Critical Power 318 W lett ami 4.60 W/kg lett, a beállított és a reggeli rutin után mért 69 kg mellé.
A Garmin versenyjelzőnek megint adtam egy bő percet, illetve a tegnapi Tejsavküszöb sem valós szerintem.
Mindenesetre a befutó után készült kép a frissítőnél. Csak annyit mondtak, nem nézek ki olyan szarul.Azért persze elkészültem... Az időjárás pazar volt, igaz miután beértem még akkor melegedett csak igazán. Hozzáteszem az utolsó akkor futott fel a gátra, amikor én jöttem lefelé. De beért 3 órán belül, na Ő sem fázott szerintem.
Az ebédkor a pörköltre esett a választásom, krumplival tálalták csaptam egy kis kenyeret mellé. Közben előtte Linzert is. Majd legurult a "söröcske" is Norbival. Itt is köszönöm, és Gratula.
Ő is jót ment egyébként, de majd ír beszámolót gondolom.
A Dobogón is készült fotó természetesen. Előtte persze ettem keszeget is, de fotóval nem szolgálhatok.Jobban sikerült, mint amit "megálmodtam" hajnalban.
Mondjuk ha a tavalyi első helyezett is ott lett volna, illetve úgy tapos mint akkor, kicsit máshogy alakult volna.
A rajtszám és a táv azért eléggé passzolós lett. -
stefyY
őstag
válasz
Peterhappy #101030 üzenetére
Az a baj, hogy hasonlóan leszek. A sípcsontom mondhatni rendben lenne, de napok óta a bal combtövem vacak. A formám megy a kukába, SPAR-ig 3 hét, de itt biztos, hogy semmilyen taper nem lesz...
-
Lortech
addikt
válasz
Peterhappy #101029 üzenetére
Hydroinfon van a friss, budapesti
Pacsiban benne vagyok, ha nem leszek kehes és indulok. Egy nem túl ambíciózus 50:00 alatti idő a cél. -
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #101030 üzenetére
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Peterhappy #100998 üzenetére
Ne mááár, hogy ez pasiknak szánt cipő?!
Mivel tegnapra már meg is duzzadt kicsit a csípőmnél ezért mostantól satufék és minden egyéb
A HR még oké legalább
-
válasz
Peterhappy #100998 üzenetére
Akkor plane venni akarok egyet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest