- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
válasz
bkercso #39754 üzenetére
Kurva drága.
Hangra nyersebb, világosabb, sokkal kíméletlenebb, nagyon hiperszuperultra precíz szeretne lenni. Nem az a baromi élvezetes, játékos, selymesen zenélő cucc.
Auditor klón amúgy létezik vállalkozó szelleműeknek... eBay link.
(#39756) dgyuri0123: Drága tápkábelhez drága táp.
-
-
-
PodMAN
senior tag
válasz
bkercso #39599 üzenetére
Értem. Viszont ha úgy nézem hogy korábban egy kis "cigisdoboz" E17-ről hajtottam gond nélkül és üvöltött ha kell, hát evvel most messze nem tudom még nagyon hangosra sem feltekerni ... ha érted mire gondolok. Meg kéne nézni más fejessel is. Lehet felveszem a kapcsolatot contaxg-vel.
-
demars
addikt
válasz
bkercso #39569 üzenetére
Köszönöm az infót! ( neked is .DLL )
Szeretnék én is egy picit fejleszteni... xszekeres vagy headflow...??
Amíg még lehet...
Most Presenter2 -t használok, imádom!!! m40x fejes marad, mert azt is szeretem!
Melyiket ajánljátok mellé? Metál, rock, akusztikus zene amit inkább hallgatok. Szeretem ha kicsit mélyorientált... -
krichd1
addikt
válasz
bkercso #39513 üzenetére
Szerintem inkább a magas hangja sok és durva több erősítőről. Mély hangoknál azt a csalást csinálja, mint a kis dobozok közül néhány, amelyek nem tudnak 80Hz alá menni energikusan és a hatásvadászat miatt feltupírozzák a 100-180Hz tartományt. Például a Dynaudio olcsóbb szériás kis dobozai.
Az jó, ha a HeadFlow csinál tud ilyen simítást, folyékony hangot, sok fejhallgatóra ráfér. -
.DLL
veterán
válasz
bkercso #39487 üzenetére
Ja értem, úgy legyen.
Nálam vendégeskedő szett:
-X-Szekeres II.
-HeadFlow
-Audio-gd NFB 17.2(#39490) bkercso: Az a DAC alig melegszik.
Épp ezért nyugodt szívvel betekerte a tulaj, hogy a karcokat elkerülje, így az állapota gyakorlatilag új marad.
Nem, én bénáztam, először bettem simán, mondom HUHh, ez túl sok helyet foglal, elkezdtem szerkeszteni, aztán a kis képhez meg elfelejtettem betenni a nagy linkjét... ennyi a történet. -
Czibor10
tag
válasz
bkercso #39469 üzenetére
Bizony jó lenne hallgatózni, csak Fehérváron nem nagyon van rá lehetőség
. 35-ért jó lenne a canamp is, de nem tudom mennyire mos, és tényleg kéne egy dac is. Most max 70 ezer lenne erre a mutatványra, 2 hónap múlva tudnék 150-et rááldozni, szóval most vagy dac vagy erősítő kéne, a másik később. Csak meghallgatás nélkül nagy bátorság kell hozzá.
-
-
-
vodkaboy22
addikt
válasz
bkercso #39329 üzenetére
Akkor úgy fogalmazok, hogy nagyon nem egészséges bár nem lehetetlen
Fogtam én anno music fidelity 2*16W-os A osztályú erősítőjét aminek a teteje magas vastag hűtőborda volt az egész (a tetején az eszköznek ráadásul nem is ragad meg a hő). A tulaj saját bevallása szerint így is 5év után kondi cserék jöttek elő több is pedig 105Fokos jó kondikkal volt tele. Irgalmatlan sütött a borda...
-
vodkaboy22
addikt
válasz
bkercso #39325 üzenetére
50W passzívan? Ekkora méretben? De sajnos az lehetetlen minden belső 85Fokos kondi hamar elszáradna.
Gondolj bele 50W-ot láptopból milyen átok nehezen tudnak aktívan hőcsövekkel kivezetni úgy hogy még így is lazán 30-40 fokra melegszenek az ilyen nagyobb teljesítményű laptopok. -
Ribi
nagyúr
válasz
bkercso #39245 üzenetére
120V nem ülhet ki a házra, mert azzal kapcsolatban van minden más is és minden elszállna.
Valamint a házra direkbe rá van kötve a védőföld. -
HUNNIA1920
őstag
válasz
bkercso #39224 üzenetére
fi:zi'k kollégánál Windows 7 alatt nem volt gond és én hiszek neki. A driver is jó, amit kaptam hozzá, csak nálam van valami gebasz.
Nem tudom, hogy mennyi értelme van csökkentett módba megpróbálkozni a telepítéssel?
Vagy másik lehetőség, hogy holnap visszateszem a W7-et és használom azzal. Viszont itt fennáll annak a lehetősége, hogy ez bizony a későbbiekben W10-en sem lesz jó, ha csak nem adnak ki valami újabb driver-t. -
-
törölt tag
válasz
bkercso #38781 üzenetére
A másik készülék általában összehasonlítás miatt van benne ezekben a hirdetésekben, ilyen "hagyományos mosópor" jelleggel, csak ugye a kizárólag képekből álló oldalt nem tudja fordítani a google
Egyébként érthető érvek (már amennyire értek az ilyesmihez). Viszont most tényleg napolódott kicsit a dolog a P1 fw frissítése miatt.
Egyébként most, hoyg böngésztem az XMOS hirdetéseket, valamelyikben írták, hogy a driverek közül két fajta van, a 2.25(?) az csak Win8.1-hez való, az 1.6 meg az összes régebbi Win verzióhoz. Ha jól emlékszem neked volt gondod ilyennel, bár elvileg megoldódott, csak hogy kis szöveges magyarázat is kerüljön mellé.
-
.DLL
veterán
válasz
bkercso #38713 üzenetére
Na értem, akkor mi két különböző dologról beszélünk.
A te általad említett problémán valóban nem javít, miszerint egy pl. 22kHz-es hullámból csak kevés mintánk van periódusonként, abból kell dolgozni.De a DAC chip kimenetén még ott egy másik zaj ami, az állapotváltozásokkor keletkezik. Ha a chip 44,1k-n működik, akkor ennyi, ha pl. 192k-n, akkor annyi és afölött (felharmonikusai) lesz zaj a spektrumban.
Ezt a képet találtam ide vonatkozóan (a DSD rész most nem lényeg): [link] -
.DLL
veterán
válasz
bkercso #38702 üzenetére
Gondolom csupán a mintavételezési zajt könnyebb leszűrni róla, ha 192-n ketyeg.
(#38692) Radomer: Épp beszélgettünk ma h1mpivel, hogy nincs annyira sok fejes, ami hozná például egy DT990 dögösségét, basszusát, jó terét és kényelmét. Vannak bizonyos együttélési feltételek (súly, kényelem, stb), és hangbéli kívánalmak, sarokpontok, amik mentén már nem is olyan nagy a választék. :\
(#38691) krichd1: Meg lehet, de pl. egy jó erősítőt mindenképp érdemes beszerezni, így az a későbbi forrásokkal is normálisan meg tudja szólaltatni a fejest.
(#38690) sting2: Szerintem jó páros lesznek, sőt brutális.
(#38709) Radomer: Komolyan?
Erre akkor is megyek ha elmarad!
-
Tamoo
nagyúr
-
ggg1
aktív tag
válasz
bkercso #38417 üzenetére
Köszönöm, megnéztem az Általad ajánlott XMOS-t.
Ha a többiek szerint is ez a legjobb DAC 40 000 Ft alatt, akkor ezt fogom venni, de minden más tulajdonsága előnytelen a számomra. Fejhallhatóerősítő abszolút nem kell, viszont az analóg kimenet az egy 3,5"-es jack, ami nem olyan kedvező. Árban elég olcsó, de többet is tudok rászánni. Tehát ha csak nem ez a legjobb DAC 40 000 alatt, akkor nem túl ideális vétel nekem.
-
ggg1
aktív tag
válasz
bkercso #38417 üzenetére
Szia!
Csatlakozom az előttem szóló fórumtárshoz: egyiket sincs lehetőségem meghallgatni, mert mind csomagküldő cég, de elhiszem Nektek.
Én nem vagyok audiofil, nagy valószínűséggel ezen az árkategórián belül sok különbséget nem hallanék ki két olyan eszköz között, amiket egyaránt ajánlotok, tehát elsősorban arra lennék kíváncsi, hogy egyik-másik milyen közismert szempontok miatt ajánlott-e vagy sem. Magyarul bízok a hozzáértésetekben."Olcsóbb hifi DAC-októl én nem várnék midit meg ilyeneket"
Azon a kettőn pont van, amiket belinkeltem. A Muziker oldalán több is van MIDI-s ebben a kategóriában. De mint mondtam, ez nem feltétel, csak, ha mondjuk azt mondjátok 3-4 típusról, hogy egyformán jó a bennük lévő DAC, akkor azt fogom választani, amelyiken több a bemenet/kimenet.
"Hangkártya vagy DAC kell?"
USB hangkártya kell, amit elsősorban DAC-nek használnék PC és analóg erősítő közt.
"Vagyis ADC van-e megfelelő minőségű, ill. kell-e egyáltalán?"
Nincs ADC, nem feltétel, de ugyanaz vonatkozik rá, mint amit az előbb a MIDI-re írtam.
Látom, hogy egy SMSL Sanskrit-on nincs analóg bemenet, nem is kell, ha ez egy annyival jobb DAC, mint pl. a fönti példákban szereplő Steinberg, Focusrite vagy Tascam. Ha viszont DAC-nek annyival nem jobb, mint a három másik (vagy amit ajánlotok helyette), akkor inkább nem azt veszem, és akkor már lesz ADC is.
Ezen múlik."aztán ha továbblépnél, mehet mellé egy jó SPDIF-es DAC"
Az S/PDIF csak arra kell rá, hogy egyéb alternatí jelforrásokat is rákössek, pl. TV. Tehát emiatt nem is fontos. Amiket fönt linkeltem, egyiken sincs S/PDIF, mert más, normális zenét adó forrásból ilyen amúgy sem jönne. Másik topicban lebeszéltek arról, hogy pl. valami egyszerűbb kártyából optikai úton menjek DAC felé, ezért szeretnék inkább USB hangkártyát, és ezt használni DAC-nek egyben.
-
Lewzke
őstag
válasz
bkercso #38390 üzenetére
Igen a jelenlegi forrásom PCM2704, ami szerintem a leggyengébb része az egész láncomnak, csak azért volt beépítve az erősítőbe, hogy legyen valami extra benne, de nem ez az erőssége. A régi Rega-hoz "olcsón" hozzá tudok jutni használtan, viszont kiadtak egy új R változatot aminek XMOS USB része van, távirányítóval, de sokkal drágább. Szerintem, jobb ha maradok a régi változatnál, idővel úgyis S/PDIF-re váltanék.
-
Eli_Stone
aktív tag
válasz
bkercso #38273 üzenetére
Köszi elszigeteltem.
De amit nem értek, hogy egy földeletlen áramkörben, hogyan alakulhat ki földhurok? Főleg úgy, hogy itthon egy közös földre van kötve az összes konnektor. A fázisba és a 0-ba hogyan zavarhat bele ez mert a zúgás akkor is jelen volt, ha telefonról kapta a jelet az erősítő. Olvastam, hogy fényerőszabályzós kapcsoló + neon is okozhat ilyet de az speciel nincs azaz csak a garázsban van neon de az nem volt felkapcsolva. -
Eli_Stone
aktív tag
válasz
bkercso #38267 üzenetére
Mindkettő az előlapba van csavarozva szigetelés nélkül. A 220 tudom, hogy nem jó úgy. Én csúszósaruval akartam feltenni és arra szigetelés de sehol nem találom a kis műanyag csúszósaru házakat, pedig van valahol.
Ha nem sikerül megtalálnom miért csinálja ezt a zúgást a jack-et át fogom tenni a plexi-be.
Eddig nem zúgott mert nem ebben a házban volt, hanem egy ip67 kötődobozbanazaz mikor bekapcsoltam ebben először akkor is zúgott de csak a bal oldala most viszont mindkettő és mint mondtam amint közelebb kerül a kábel pl a trafóhoz vagy a 220-as kábelhez úgy erősödik a zúgás.
-
Eli_Stone
aktív tag
válasz
bkercso #38257 üzenetére
Igazán köszönöm, de szóban is értettem, hogy csak a továbbmenőre tegyek ellenállást
Már meg is csináltam a kondit kivéve mert benéztem és nem 16V-os kondi volt itthon, hanem csak 10V-os.így első hallásra mintha kicsit erőteljesebb lenne a basszus mint előtte.
Amit viszont nem értek, hogy mi a francért zúg az egész addig a pontig ameddig a jack-et ki nem tekerem az előlapból? De amint visszarakom a kábel azonnal úgy viselkedik mint egy antenna és még a 220-as kábelből is felveszi a zajt, ha viszont kiveszem totális csend van. Lehet, hogy az Alu előlapnak van hozzá valami köze? Vagy mi lehet?
-
bkercso
nagyúr
válasz
bkercso #38256 üzenetére
Eddig nem sokan vettek rá rajzolásra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Eladó SAMSUNG Odyssey G3 LS24AG320NRXEN 24'' Sík FullHD 165 Hz 16:9 FreeSync VA LED Gamer monitor
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest