Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ggg1

    aktív tag

    válasz bkercso #38417 üzenetére

    Szia!

    Csatlakozom az előttem szóló fórumtárshoz: egyiket sincs lehetőségem meghallgatni, mert mind csomagküldő cég, de elhiszem Nektek.
    Én nem vagyok audiofil, nagy valószínűséggel ezen az árkategórián belül sok különbséget nem hallanék ki két olyan eszköz között, amiket egyaránt ajánlotok, tehát elsősorban arra lennék kíváncsi, hogy egyik-másik milyen közismert szempontok miatt ajánlott-e vagy sem. Magyarul bízok a hozzáértésetekben.

    "Olcsóbb hifi DAC-októl én nem várnék midit meg ilyeneket"

    Azon a kettőn pont van, amiket belinkeltem. A Muziker oldalán több is van MIDI-s ebben a kategóriában. De mint mondtam, ez nem feltétel, csak, ha mondjuk azt mondjátok 3-4 típusról, hogy egyformán jó a bennük lévő DAC, akkor azt fogom választani, amelyiken több a bemenet/kimenet.

    "Hangkártya vagy DAC kell?"

    USB hangkártya kell, amit elsősorban DAC-nek használnék PC és analóg erősítő közt.

    "Vagyis ADC van-e megfelelő minőségű, ill. kell-e egyáltalán?"
    Nincs ADC, nem feltétel, de ugyanaz vonatkozik rá, mint amit az előbb a MIDI-re írtam.
    Látom, hogy egy SMSL Sanskrit-on nincs analóg bemenet, nem is kell, ha ez egy annyival jobb DAC, mint pl. a fönti példákban szereplő Steinberg, Focusrite vagy Tascam. Ha viszont DAC-nek annyival nem jobb, mint a három másik (vagy amit ajánlotok helyette), akkor inkább nem azt veszem, és akkor már lesz ADC is.
    Ezen múlik.

    "aztán ha továbblépnél, mehet mellé egy jó SPDIF-es DAC"

    Az S/PDIF csak arra kell rá, hogy egyéb alternatí jelforrásokat is rákössek, pl. TV. Tehát emiatt nem is fontos. Amiket fönt linkeltem, egyiken sincs S/PDIF, mert más, normális zenét adó forrásból ilyen amúgy sem jönne. Másik topicban lebeszéltek arról, hogy pl. valami egyszerűbb kártyából optikai úton menjek DAC felé, ezért szeretnék inkább USB hangkártyát, és ezt használni DAC-nek egyben.

Új hozzászólás Aktív témák