- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Aktív témák
-
morzsol
aktív tag
Az enyém meg néha lefagy. Sleepből nem bírom felébreszteni, túl mélyen alszik.
A gép hibája is lehet: van, amikor elég a monitort újraindítani, de van, hogy a gépet is kell...
De a homályra: Valszeg hibás. 3 nap?!...
[Szerkesztve] -
Obi-1
őstag
Update: a 6500 Kelvin még mindig bántotta a szemem hosszabb idő után. A BG RG és BB értékeket mind 34 körüli értékekre állítottam. Így kicsit zöldes, de szembarát a kép.
-
Nedudgi
aktív tag
Pénteken vettem egy ilyet: 996F
1280x.... felett a
Közepe homályos. Annyira hogy szembántó. Nokia monitor tester-nél a
konvergencia vizsgálatnál látszik a legjobban hogy a vonalak ''belógnak'' és a
széleken 1-2 középen 5-8 pixel a vastagságuk.
Valaki látott már ilyet? Szerintem hibás. -
Manitou
veterán
Sokáig én is abban a hitben voltam , hogy az LG jó monitorokat gyárt de, utánnaolvasgatva elég trágyák a mostani cuccaik, ami a minőséget és a megbízhatóságot illeti. Az Ilyama tényleg jókat gyárt, a Sony se rossz (csak nagyon drágán adják) A Mitsubitsi monitorok, még a királyak, csak Mo-on nincs forgalmazójuk sajna.
-
Homér
csendes tag
Ha rám hallgattok IIyama moncsit vesztek vagy LG-t vagy SONY-t . Tudom hogy sokan veszik a Samsungot, lelkük rajta. Nem rossz az sem, de megéri kicsit többet ráfordítani egy LG-re szvsz. A Samsung olyan moncsiban mintha egy Renault Thaliat akarnál venni :):):) azt azért meg azért már még se...
[Szerkesztve] -
jherumit
csendes tag
Hi,
egész jó kis monitor, bár még csak pár napja nyúzom.
kis hullámokat csak a nokia monitor testerrel tudok előidézni, de ott is csak egy helyen, más programban nem találkoztam vele egyáltalán.
egy kis problémám van, bár inkább az én hozzá nem értésemről van szó:
játékból kilépve kicsit elcsúszik a kép és kézzel kell utána állítanom, tudtok valamit erről mondani? köszönöm -
tomnyul
csendes tag
hi all!
nekem a jobb alsó sarka a képnek egy kicsit beljebb van mint a teteje. Próbáltam állítani, de nem lett jobb. béna vagyok, telhetetlen vagy ilyen a monitor? -
Casement
tag
Jónapot! :)
Vettem ilyen monitort, az elmúlt egy napban nem volt vele semmi gondom, remélem később sem lesz. :)
Köszönöm mindenkinek a segítséget! -
stpotty
tag
HI!
Nekem is ilyen monitorom van már vagy 6 hete, tökéletesen meg vagyok vele elégedve, a megbízhatóságról még nem tudok nyilatkozni, de a színei szerintem szépek, beállítgattam magamnak, így tök jó:). Végigolvastam ezt a topicot, semmi hasonlót nem tapasztaltam (eddig).
Amúgy én egy eizo flexscan 77-en dolgozgatok, nem egy új darab, de szerintem nem olyan rossz, ahhoz hozzá vagyok szokva, otthonra tökéletes (c996), csak kicsi:).
[Szerkesztve] -
morzsol
aktív tag
Nálam semmi ''-'' változás. A sípolások is el-elmaradnak. A fényerő viszont ''újabban'' nem MIN-05 közötti, hanem inkább 50 körüli. Sajna, a korábbi értékek az Adobe Monitor Gammá-val kerültek megállapításra, amely prg-nak épp a fényerő kalibráló része (elvi)hibás. Így viszont a barnás elszíneződés is megszünt, kellően szürke a kép, a színegyensúly rendben.
(1024@100Hz-en használom. Már én is látom a ''villogást'' 85 HZ-en.)
- Szinte minden nap ment eddig 3-4 órát. -
Casement
tag
Jó estét! :)
Épp most gondolkodom ilyen monitor vételén, kinél hogyan alakult az eszköz sorsa? Megbízható? Színek? Zúgások? :)
Megköszönöm előre is, ha segítetek! -
LJoE
senior tag
Hátha már így feltevődött a kérdés, akkor elsírnám bánatom.
Szóval bementem 2hete euronics (zalaegerszegen), hogy majd ott jól megveszem a monitort, mert nagy bolt még akad is esetleg készleten, nem kell rendelgetni. Raktáron nincs, rendelni kell, határidő 1 hét, de biztos ami biztos írjunk 2őt a papírra. Jó, legyen.
Várok, várok.
Határidő letelik. Csörgök, hogy mégis mivan, erre kiscsaj: hát még jön ma egy autó hátha azzal. Másnap telefon, nem jött. :(
Haverok felvilágosítanak, hogy mostanában ez van sulinetes dolgokkal, és örüljek nagyon, ha még az idén megjön. :(
Harmadnap telefon: Sűrű elnézések, stb. Sulinetes cuccokal gondok, mert késnek blah-blah, de két hét múlva meglesz.
Kiscsaj most már tutira ígérte. Remélem meglesz, mert nem szeretek ordibálni.
No ennyi.
Sorry, ha túl hosszú lett. -
morzsol
aktív tag
Hahó!
Csak nekünk van ilyen kütyünk?! Akik tervezték, elálltak szándékuktól végül is?! Írhatnátok pár sort! -
morzsol
aktív tag
Kellemes ez a barna, de én ki akarom írtani... Csak még nem volt időm eleget szórakozni vele.
Kikapcs utáni hangokat nem tapasztalok.
Bekapcs síp néha nekem is van, ez VGA üzemmódban a 60 Hz-nél (DOS ablak) jelentkezik, aztán amikor a vindóz átállítja a felbontás/frissítést, akkor megszűnik. Nincs mindíg, néha. Nekem Tecccik! :) -
pok
csendes tag
De van.A barnák barnábbak, a szürkék barnásak egy picit.Bizonyos játékoknál ,ahol a fal texturái szürkék-barnák/pl.barlang,várfal/ lehet észreveni jobban.
Új esemény:
-bekapcsolás után kb3-4perccel ERŐS sípoló hang.Tart 5-10 mp-ig majd elhalkul és megszünik.Tegnap óta.
Kezdek erősen aggódni!!! -
pok
csendes tag
Én rögtön beállítottam 6500K-ra és azóta úgy használom.Sokkal melegebb, barátságosabb az összes szín.
Új kérdés: -a gép kikapcsolása után kb 15-20perc múlva ha a monitort nem kapcsolom ki a főkapcsolón, hanem készenlétben marad fél méteres körzetben zúgó-sípoló hang jön a hátuljából.Ha kikapcsolom megszünik. Normális??? -
morzsol
aktív tag
Na, mielőtt vkit megijesztenék!
Ezt úgy értem, hogy nagyon kicsit volt barna - és még jobb lett, mint volt! (Megdöbbentett, hogy mennyivel!) - de még lehet tisztítani rajta.
Hardverből bontosabban be lehet állítani, mint szoftverből, csak még nem tököltem vele eleget: Van egy ''user'' állítás a color temp-nél, rengeteg állítási lehetőséggel, csak nem a szokásos módon. RB, RG, BB, BG, ... %-os (arány) értékeket lehet megadni. Ezzel biztos, hogy beállítható, csak tegnap elvesztem benne! Gyárilag 9300K-re van belőve (ez is), nekem meg a 6500K kellene...
Nem tudtok tippet?! -
morzsol
aktív tag
Mondjuk ezt találtam.
Képcső: ... Dynaflat. A felhasználói kézikönyvben.
A szürkéim egy kicsit barnásak voltak. A piros gammáján visszavettem egy egységet. (Akkorák a lépésközök, mint egy lórúgás! : ( ) Így egy kicsit zöld, de kevésbé, mint piros volt - még tisztábbak a színek!!! -
pok
csendes tag
Na találtam még egy jó dolgot, refreshlock nélkül is működik.Mivel nvidia kártyám van és detonátort használok, a frissitési beállításoknál találtam egy felülbírálási lehetőséget.Na ott minden felbontáshoz amit használok beállítottam a 32bit 85hz-et.Eddig jónak tünik.Azért még mindig nekem a legnagyobb a torzulás a szélen, bár zavarónak nem mondhatnám már, inkább fura.Azért egy telefont megeresztek a szervízbe aztán majd kiderül....
-
greenface
aktív tag
Vazz, nem vagyok normális, este fél 11-kor vonalzóval kockákat méregetek a monitoromon :D. Kíváncsivá tettetek.
Az eredmény: középen 2,1mm, szélen 2,2 (Samsung 957MB).
Hagyjátok a francba, tökéletes monitor úgysincs... Gond akkor van, ha olyankor is zavar, ha nem a hibára figyelsz. -
morzsol
aktív tag
Ennyit a szememről: középen 2,15 - a szélén meg kicsit kevesebb, mint 2,3. De leolvasásnál némi parallaxis hiba azért biztosan foganatosítódik.
Ha ezt a refresh izét beteszed az indítópultba, az ne működik?
A hullámokat annyira nem kell kutatni. 2-3 perc után akkor is meglátod, ha nem figyeled. -
pok
csendes tag
Én hullámzást nem tapasztalok, bár különösen nem figyeltem, de ondolom észrevettem volna ha zavaró.
Most a refreshlockot használom, így rendesen vált mindenhova nincs torzulás.
Arra mégnem jöttem rá, hogy a winnel együtt induljon, de indulás után bekapcsolom és minden ok.
Lemérted már a kockákat? -
morzsol
aktív tag
Azért az a fél centi (+25%), az nagyon dúrva! Semminek nem kellene lennie, de mostmár megnézem én is képpel is...
Hogy ne akarod hurcolászni... - ugyanezért nem próbálkoztam még én sem a csíkjaimmal... - Tényleg, a Tiéd nem hullámzik?!
Én még csak 1 játékkal próbáltam - igaz, több felbontásban is, semmi ilyet nem vettem észre... -
pok
csendes tag
Szia Morzsol!
A monitor már több mint 1 hetes.A tesztprogiban a kockák 2cm. szélesek és 16db. van egy sorban.Namármost a középsőtől haladva kifele megmértem és a szélek elötti utolsó két kocka 2,5cm.Jobbra is balra is.Ez le-fel is valamennyire észrevehető,de nem ennyire.
A felbontásoknál /csak próbálgatási szinten/ valószínű az volt a gond, hogy a frissités is változott.Nekem is fent van a gyári driver.Majd kisérletezem a névleges beállításokkal is.De ez akkoris előjött ha játékban beállítottam egy nagyobb felbontást és begörbültek a sarkok.
Történt ma, hogy elmentem az öcsémhez aki egy 19'' Belinea monitoron dolgozik.
Nekikezdek a mondókámnak, erre ő: -Ezt nézd meg:
Berakta a barátnője fényképét középre a képernyőn kicsibe/aranyos vékony lány/, majd kihúzta a szélire és egy jót röhögtem, hogy ki ez a dagi csaj.
Akkor ezek szerint nem egyedi eset.
Különben tényleg nagyon szép a monitor, sajnálnám visszahurcibálni garanciába ha nem muszáj.Még kisérletezem..... -
morzsol
aktív tag
Szia Pok! Gratulálok a monitorodhoz, bár ez most így...
(Tegnap fél 9-kor már a lányommal aludtam... (3,5 éves) ...fantasztikus az ilyesmi!)
Ez vmi linearitási probléma lehet?... és nincs olyan mód amivel állíthatnád?! Mikor vetted?! Nem vagy még benne a 3 napban? És milyen ennek a mértéke? A kockák olyan centisek-2 centisek? a programban. (Nem otthon vagyok. Nemtom megnézni.) Mennyit nyúlik? Hogy kell ezt elképzelni?
A pasi feje: elvileg ez direkt ilyen is lehetne, attól függ, hogy milyen vetítést, milyen látószöggel végez a szoftver. De ha korábban is használtad, és nem volt hasonló sem, akkor...
A gyári beállítás... az semmire sem jó, lehet, az enyémen is van 2 centi rátartás, de rögtön el is állítottam. Akár 0 mm-re. Hogy miért kell újra állítgatnod, azt nem értem, én a gyári *.inf fájlal használom, a névleges beállításokat névleges frekvenciával, így biztos, hogy megjegyzi. Váltáskor automatikusan így hozza. A váltást a felbontások között: a tálcára kitett ''képernyő tulajdonságai'' ikonra kattintva erőszakolom ki. Próbáltam 100 Hz-en az 1024-et, nem láttam semmi különbséget, (de nem figyeltem sokáig,) ezért nem is tudom, hogy hogyan lehet ''hivatalossá'' tenni, úgy, hogy a monitor is ezt tudja annak. (Nem lehet nagy ördöngősség, de még nem kellett eddig). Azt gyanítom, hogy felbontásonként csak egy beállítást jegyez meg, azaz, ha különböző frissítésekkel is használod, azt nem tudja figyelembe venni. -
morzsol
aktív tag
Állítgatás... Annyit tudok, hogy fényerő, kontraszt, moire... asszem ezek minden beállításnál azonosak. Ha egyiknél elállítod, akkor a másiknál is olyan lessssz. De a geometriát megjegyzi! Biztos, mert próbáltam! Le van írva, hogy hány beállítást rögzít, de mert ezzel nem volt bajom, eddig nem vizsgáltam. Viszont lehet, hogy csak a standard beállításoknál tudja megjegyezni. Egyéni felbontásoknál meg nem?
-
morzsol
aktív tag
Itt-itt! Este még nem láttam, reggel igen, de nem volt időm levegőt se venni.
Na, mi van?
Az én geom igen rendben van. Az 5 körből a balfelső nem teljesen tökéletes, de semmi komoly, a többi tökre OK. A bal alsó sarokban van egy kis konvergencia-hiba... egy ócska Targát nézek most, ennek min 3x ekkora. Szóval, még csak nem is zavar. Az oldalait kb. 1 pixel pontosságra ki tudtam húzni - szinte el sem hiszem, a kockák meg kockák mindenütt. De bő 2 hétig állítgattam! Jó, béna is vagyok. Lehet, egy sasszem elkeserítene, de sokkal dúrvább hibákat - konvergencia, meg kihúzhatatlan geometriai - láttam a koreaiaknál, úgyhogy emiatt teljesen nyugodt vagyok. De biztos létezik jobb. Semmi 2 centi. 1-2 mm szegély, de azt is kihúzhatnám. -
LJoE
senior tag
morzsol!!!
Hol vagy ilyenkor?
Nézd meg mit írt pok!
Ma akarom megrendelni a C996F-emet.
De most ismét sikerült elbizonytalanodnom.
A 2-2centi talán még nem is, de ez a geometria borulás valahogy kétségbeejt. Mindig újra kell állítani? :F ez nem lesz vicces dolog
morzsol szólj hozzá plz! -
pok
csendes tag
Akkor egy kérdés: kifejezetten az fsc 996f monitort néztem meg a nokia tesztprogival/merthogy ilyt vettem sulinettel/.
Egy dolog nagyon idegesít.A kockás képen a monitor közepétől kiindulva balra és jobbra egyre szélesednek a kockák.Valamennyire ez függőleges irányban is látszik.De ezt játék közben vettem először észre, amikor az ember fejét vittem jobbra-balra és a széleknél holdvilág képe volt, középen meg már lefogyott vagy tíz kilót.Én 1024*768 100hz-en használom.A kép a képernyőnek majdnem a széléig ki van húzva,de gyári beállítással meg úgy össze van húzva, hogy hogy 2-2cm csík van a széleken.Ez hiba vagy ilyen a monitor?Hozzáteszem a 15''samtron monitoromon nem tapasztaltam ilyet.
A felbontás váltásoknál pedig állandóan utána kell állítani a geometriának mert a szélei begörbülnek.
Különben a színei, képe gyönyörű. -
morzsol
aktív tag
És egyébként sem értem, mi bajotok van ezzel a monitorral?!
(Már akinek egyáltalán van!)
Még a dobozára is rá van írva, hogy: ''quality^2'' - azaz minőség a négyzeten! Talán nem tudtok olvasni?! -
morzsol
aktív tag
Sztem nem kártyafüggő, de ha tudsz, próbálkozz!
Amúgy kár, hogy valójában ''selejtes'' monitorokat forgalmaznak... Jó. láttunk már ilyet, pl. pixelhiba - de akkor is. Ha nem ilyen király lenne a képe, nem tudnám megbocsájtani, de így már el is felejtettem.
(Most épp 1280-on használom... nem is tetszik. 1024-en sokkal jobb írni!)
Amúgy egyenes úton haladunk afelé, hogy mindenki kedvét elvegyük... De nekem nem baj. Csak vakmerő vásárlók érdemelnek ki ilyen jó képet! Ha csak nekünk lesz... még büszke is leszek! -
morzsol
aktív tag
Szia VB!
Kicsit macerás kérdés volt...
640 161Hz
800 152Hz
1024 119Hz
1152 105Hz
1280 94Hz (960)
1280 89Hz (1024)
1600 75Hz
Matroxxxal ennyit bírtam kihozni belőle maximum, mielőtt bedobta a törölközőt. Ezek az alapfelbontások. Egyébként gyári .inf fájlal mindenütt csak 85 Hz-et enged, kivéve 1600 - ott 75-öt. -
-
morzsol
aktív tag
Na bocs, így még nem jártam.
Viszont most látom, hogy TAG lettem! -
morzsol
aktív tag
Többen tervezni látszanak a vételét...
Az enyémen vannak ezek a ''hullámok'' - ld. lent. Mindent leírtam róluk, többet nem tudok. De tudjátok, hogy ilyen lehet! Lehet, hogy meg lehet csináltatni, még nem is érdeklődtem, van három évem. Már nem találkozom vele, mert 1024-en használom - sok honlap így sem tölti ki teljesen (pl. ez). Ha képekkel dolgozok, akkor meg az 1600@75. Én nem látom, hogy villódzik. (Használhatnám az 1280-at is, mert ilyen munkánál nem veszem észre, csak még eszembe sem jutott.)
Ha valaki vett azóta, írjon már a tapasztalatairól, legyen szíves!
De minél több monitor nézek, annál biztosabb vagyok benne, hogy (- ennyiért pláne -) újra megvenném. -
morzsol
aktív tag
Többen tervezni látszanak a vételét...
Az enyémen vannak ezek a ''hullámok'' - ld. lent. Mindent leírtam róluk, többet nem tudok. De tudjátok, hogy ilyen lehet! Lehet, hogy meg lehet csináltatni, még nem is érdeklődtem, van három évem. Már nem találkozom vele, mert 1024-en használom - sok honlap így sem tölti ki teljesen (pl. ez). Ha képekkel dolgozok, akkor meg az 1600@75. Én nem látom, hogy villódzik. (Használhatnám az 1280-at is, mert ilyen munkánál nem veszem észre, csak még eszembe sem jutott.)
Ha valaki vett azóta, írjon már a tapasztalatairól, legyen szíves!
De minél több monitor nézek, annál biztosabb vagyok benne, hogy (- ennyiért pláne -) újra megvenném. -
vadbarom
csendes tag
Hi!
Nézegettem a gyártó oldalán de nem találtama a 1152x864 felbontást milyen Hz-n tudja? Tudja egyáltalán? Akinek ilyen van leírná pontosan milyen felbontást milyen Hz-n tud alapból? És powerstrip mit hoz ki belőle előre is köszi :)
Üdv. -
vadbarom
csendes tag
Hi!
Tudróla valaki valami tesztet a neten?
Üdv. -
AttackR
tag
A Metro áruházakban megkapod SEXel
-
morzsol
aktív tag
Hja, ébrednek már a madárkák!
A FEFO-nál még legalább tisztességesek is.
(Már biztos láttad a másik topicot, azért kérdezted az MB-t.)
Sajnos 19''-ost bárhol elég nehéz találni! Én a nagy hiper-szupermarketeket ajánlom. A fefo-nál is biztos meg tudod nézni, csak ugye ott hasonlításra nincs lehetőség.
[Megy még ez feljebb is gyerekek(, az ár meg lejjebb)!!
Már csak mosolygok rajtatok :) (kedves Forgalmazó Urak),
-én már nyugodt vagyok.] -
morzsol
aktív tag
Én a debreceni Coraában láttam működni őket, se előtte, se azóta nem. Azt sem tudtam, hogy létezik, a szelektív látás-hallás (- ez is monitor??) automatikusan kiszűrte.
Ha nem 0Ft lenne, félő, hogy még kitéve, működés közben sem látom meg, mint ahogy az ADI-kat, stb sem. Ha egy MB 19''-es lenne a listán biztos azt választottam volna zsigerből, látatlanba, de nincs. Igy, hogy látom működni ezt, már nem biztos. De egy NF-re lehet lecserélném! :)
Amúgy szerintem nagyon eltaktikázták az agyukat a forgalmazók! Elméletek gyártanak, meg Istent játszanak, ahelyett, hogy a dolguk végeznék, és értékesítenének. Azt, ami van. Amit gyárt a cégük!
A legtöbb palimadár ennyit lát: 19'', sík, 1600-ban is megy 75-öt. Ja és ingyen van!
Fogja és látatlanba megveszi - mert neki ekkora kell! -És nem jár rosszul.
Az enyém 5 napja hagyta el a gyárat, mielőtt megvettem!(!!)
Aztán jöhetnek mások, hogy ilyen jó a 765MB, meg olyan jó... (amúgy tényleg nem rossz), de csak 17''-es!
Az én 60 ezrem (vagy többem!) már nem a samsungnál landolt, nem is a sonynál. Ha ez nekik jó?!... Akkor én sem leszek tühös! Már nem, egy fenét.
Nézem a monitorom, és gyönyörködöm! :) -
morzsol
aktív tag
Én is épp itt tartok a gyakorlati próbálkozások során.
Netezni túl kicsi a 1280, ha jó is lenne, akkor is átváltanék 1024-re, most is itt írok. (Jelen honlap kb. a felét tölti ki a képernyőnek 1280-on - ésszerűtlen pazarlás!) Se film, se kép, se játék esetén nem zavaró az én fodrozódásom - ez tutti biztos, íráskor sem veszed észre, csak néha tudatosodik, ha belebámulok a képernyőbe, a gondolata! bosszantó inkább. De másnál nem is jelentkezik.
Pl. meg kellene már szoknom ''egyenes gerinccel'' gépelni, mert itt, ha hátradőlök is látok minden betűt, nem kell görnyedni, mint 14''-on, 800x600-nál, vagy feljebb.
1600-on nagyon szép, éles 2 Mpixeles képeket lehet látni egyben... ettől még máig nem tértem magamhoz. Itt semmi fodrozódás nincs. Szinte csábít a munkára.
Baromi nagy ugrás az előző monitoromhoz képest. Rengetegszer több átnyalat, gyönyörű meleg izzó színek.
Még talán annyit tudok pontosítani, hogy a saját pénzemből valószínűleg nem ezt vettem volna, hanem samsung 975?NF-et, vagy ''jobbat'' - bár még azt sem láttam.
De ugye egy meghatározott körből lehet csak választani, hiába szánnék rá még 30-50%-ot, hogy felsőkategóriás (alja) 19-eshez jussak, nem tehetem meg, mert a forgalmazók nem tudnak elszakadni attól a gondolattól, hogy szórnak egy kis alamizsnát a népnek, mert a népnek csak az jár. (Én a kínálatokból ezt szűrtem le.) De ez egy igen jó kis alamizsna, egy (alsó)középkategóriás monitor igen szép képpel, - persze tudjuk, hogy itt is biztosan léteznek high-end cuccok.
Ha 17'' elég lenne, akkor kajtattam volna a NEC után, de ... elégedett vagyok, jelen keretek között ugyanígy döntenék.
Asszem ez a válasz: Hazajövök és rögtön be kell kapcsolni, még az ikonokban is lehet gyönyörködni, a képernyőkímélő pedig képeket mutat. A kedvenceimet, amit én csináltam a magam örömére - és nincs mese: nézni KELL őket. :) -
jss
aktív tag
;] Na, szóval én úgy gondoltam, hogy netezni meg dolgozni jó lesz 1024 x 768,
játékra pedig az 1600 x 1200 kéne. Ekkora felbontásnál is láttál fodrozódást, vagy ez csak 1280 x 1024-nél jelentkezik? Amúgy mit gondolsz, ez a fodrozódás játéknál vagy filmnél zavaró, vagy észre sem vehető, és csak mondjuk szövegolvasásnál tűnik fel?:U -
morzsol
aktív tag
Benéztem pár iiyama topicra, mert vki írta vhol, hogy tuningolt egy ilyet és szívesen megosztaná tapasztalatait, de nem találtam.
Viszont olyan érzéssel tértem vissza, hogy ''Hát hogy vehet valaki ilyen monitort?!'' - mármint 996F-t. Hogy lehet eddig sűlyedni...
Pedig pofonegyszerű!
Nem akartam még monitort venni. Fogalmam sincs, miért kezdtem el nézni őket. Abszolút nem élveztem, ez a nagy betűkavalkád... - öreg vagyok én már ehhez. A saját pénzem nem erre költöttem volna, mert nem ez a következő legfontosabb, de azért elég fontos -mondjuk úgy, az informatikán belül a(z egyik) legfontosabb.
Elsősorban a mérete miatt cseréltem volna le a 14-est, ezért nem a 17-esek között keresgéltem. Itt fentebb (19'') viszont nem túl sok lehetőség van. Jó, akad, de főleg ijesztőek. (SEX-esekre gondolok - ld. előbb.)
LG meg samsung között lehetett volna választani. De akkor már flat. Samsung 957P-t talán Békéscsabán találtam volna, de azt olvasom, hogy nem sík. Az LG F900b pedig a legtöbb helyen 90eFt. Gondoltam várok, minek ezt úgy elsietni, van monitorom... Aztán egy üzletben láttam egyszerre 763MB-t, F700b-t, meg ezt (996F). És nem volt min gondolkodni tovább és várni se nagyon. Otthon is ezt akartam látni! Ezek közzül, ezen az árszinten... újra ezt tenném. Letisztult a köd. 1280-on a kis fodrozódás... - semmi sem tökéletes. És lehet, hogy javítható. De a méret, a színek, a kontraszt... Ha bekapcsolom, elél.ezek. :) -
morzsol
aktív tag
De jó! : (
Az biztos, hogy a bolti példányon is volt, legfeljebb enyhébb mértékben, amit a kék háttérnek tulajdonítottam. Annyira nagyon nem kell keresni amúgy. Fodrok mentén rácsos a kép. Persze nyilván nem ilyennek szánták eredetileg, - épp az ajánlott felbontásban...
De most vigyem el? Csinálnak ilyennel egyáltalán vmit. Fogják (akarni) látni? Úgy értem, ha akarják (és lehet,) biztos meg TUDJÁK csinálni, de AKARJÁK? És nem lehet ezt házilag? Semmi gond, meg tudnám csinálni: állítottam én már el úgy monitort, hogy azóta sem tudom nézni! :)
Meg nekem is van talán egy csöppnyi lejtés a jobb felső sarokban. Kb. 1 pixelnyi. De nem biztos. A geometriához nincs szemem, azt az átkozott nokia tesztet meg 1 cd-n sem lelem. (Pedig tudom, hogy volt, - használtam már. Tegnap letöltöttem <300k (?!), de nem fut.)
Valaki jól lehúzta a geometriáját..., hát minimum átlagos. Ami üzletben kitett monitorokat láttam eddig, annyit, vagy többet tud. Ugye a vízszintesek görbeségét kell nézni, mert azon nem tudsz állítani. Biztos egy nokia, eizo, sony többet tud. Még jó, nem is vártunk mást.
(Amúgy ezt bírom! Valaki rojszrojszot hajt, beesik egy ilye topicra, leanyáz mindenkit, aztán eltűni, sose látod többet. Mit keresett? - Néha kell anyázni...?)
Pixel elszineződést amúgy a sarkokban sem látok. (Most egy targa előtt ülök - itt 3 pixelnyi eltolódás is összejön. Meg olyan ''S'' alakú a böngésző teteje, hogy már szép! De ezeket nem figyeltem eddig -> nem érdekel. )
Szal, ha vki állítgatás terén profi, szólhat vmit! Valami kedves - vígasztalót. -
Obi-1
őstag
Még valami, amit nem szeretek: a bekapcsolásnál a degauss hangja idegesít.
-
Obi-1
őstag
Megnéztem. Nem láttam semmi fodrozódást. Próbáltam beleélni magam, hogy látok bármit, de nem.
Viszont a bal felső sarokban nem egyenes a kép szegélye, hanem van egy 1mm-es lépcső.
Ja, 1152*-en hagytam. Azt hiszem, ez lesz a jó kompromisszum. Az 1024*-es mellett mégis nagyon nagyok a betűk.
Frissités állítása: a WinME nekem Plug&play monitorként kiírja, hogy C996, és a Display Properties/ Advanced menűn belül tudom állítani a frissítést. -
morzsol
aktív tag
Ja, hogy mi a fodrozódás? (#30)
Ugyanaz a szín, fényerő, kontraszt, csak ezekben a sávokban látod a pixeleket a monitoron, a melette lévőben meg nem. Mintha felnagyítaná kicsit a képpontokat. Képeken ez nem zavaró, de szöveg(homogén hátteré)nél, igen. Ha nem figyeled, nem látod, ott is éles a kép, el lehet tőle vonatkoztatni, de van.
Néztem Samsung 763MB-t meg 765MB-t. A képernyő két szélén ott is láttam, de nem csíkokban, hanem egy 2-3 centis sávban: középen nem látod a képpontokat, de a széleken, az interferencia miatt igen. Kis pálcikákat látsz, mintha a képpontok összeszerveződnének.
A siemensnél meg szabálytalan görbéket követ. Ezek kb. 3-4 mm szélesek. De zoomolás, meg moire változat rajtuk - a szélességükön is. Eltüntetni viszont (1280-on) eddig még nem tudtam.
Ennyi. -
morzsol
aktív tag
Hát, a dolgok nem fehérek és feketék!
A CD helyett elmégy a honlapra és letöltöd a monitor+ICM profilt és OK.
(A matroxom 1 Hz-enként, meg 1 pixelenként engedi állítani a képet, lehet, hogy a Te kártyád is tudja. Így 1280-on 94Hz-es frissítést is ki tudtam csiholni belőle pl. -minőségromlás nélkül.)
1600-on talán egy hajszálnyival kisebb a kontraszt, de nem állítanám biztosra, (pedig percekig cserélgettem a felbontások között,) inkább csak az, hogy tudom, hogy így kell lennie. Szóval ez kifogástalan, ezzel nem lesz baj.
Egyedül ez a fodrozódás, ami 1280-on, homogén, világos felületen azért zavaró. (Pedig a kép majd kicsattan egyébként.) Megnéztem az üzletben kitett példányt is 1280-on. Ugyanezt láttam, csak nagyon kellett nézni, mert az elosztódoboz redukál annyit,... meg kínos ott hajlongani, stb. Szal szerintem mindegyiken van. 1152-ön már alig lehet észrevenni.
Azaz, ha az 1280-at elkerülöd, akkor nyert ügyed van.
Úgy gondolom, hogy meg lehet szeretni, csak ezen a szokási időszakon kell túllenni. Megtalálni a legkellemesebb felbontást, ilyenek...
Nem tudok mit mondani, sztem mindent leírtam már korábban, ami eddig ismerté vált előttem, még vizsgálgatjuk egymást... Olvasd végig a korábbiakat, ha van mit, kérdezz. Mindenkinek mások a preferenciái, nekem ez képminőség, a kitett többi monitoré meg nem. De az az 1280 még piszkál... -
jss
aktív tag
Csákány!
Na, most akkor van baj vele, vagy nincs baj vele?
Merthogy én is ilyet akarok venni...ha megéri.
Nem lehet, hogy csak te fogtál ki egy gyengébb példányt, de amúgy ez nem típushiba?
Láttam már én is működés közben, nekem ilyesmi nem tűnt föl, az viszont igen, hogy 1600 x 1200-as felbontásnál egy kicsit életlen a kép...
Ja, meg nincs telepítő CD-je, bár ez állítólag nem baj, mert a W. alapból felismeri.
Nekem mindenesetre így nem sikerült WinME alatt a képfrissítési frekvenciákon állítani, és azok alapból nem a gyári értékek voltak...:F -
morzsol
aktív tag
Hja sajna ott finom kis fodrozódás foganatosítódik. Pedig én is ezt kajálnám.
Amúgy hogy van ez?
A legmagasabb freki... ugye persze, mert annál kevésbé villódzik.
De annál többször söpör végig az e- nyaláb a képernyőn -> annál nagyobb sugárzás!
(Fékezési röntgen sugárzás: amikor 1 e- vmibe beleütközik. Hiretlen lelassul. A gyorsuló töltés pedig sugároz.)
Szóval nincs vmi optimális, ésszerű frekvencia, ami még-de már?! -
Obi-1
őstag
Ja, tegnap be sem kapcsoltam...
Igen, én 1024-en használom. Kicsit furának tűnik a saját részemről, mert a 14''-ost is erőltettem 1024-en, azt gondoltam, akkor ezen az 1280-at fogom használni. De ez egy hatalmas képcső, jobban esik, ha rendesen belátom. Olyan ''messziről'' meg jobb 1024-ben...
Ma igyekszem megnézni! -
neduddki
nagyúr
HI!
Eszt vmikor enm titkoltak sot buszkek voltak ra!:-))) Mikor a ift levaltotta a nf akkor adtak ki egy meglepoen korekt, termeszetesen kicsit maguakt fenyezo, de egyebkent oleg korrekt monitor kataloghus! Nagyon sokaig megvala, de sajnos a noi pakolasi manianak az utobbi evabn nem nagyon lattam:-((((( Pediog abban irogal a df-nak a haromszog keppontjairol a szamiottt tavolsagrol meg ijjenek!
de itt egy link ahol meg emlekeznek nehany dologra [L]http://www.google.co.hu/search?hl=hu&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=nf+diamontron+samsung&meta=[/L]
udv
neduddki -
Keitaro
addikt
Nem az NF nem Trinitron, hanem a Samsung saját képcsöve.
Nálam most másfél év után az jött, hogy mintha így csíkokban fodrozódna a kép felfelé. Csak néha veszem észre, de akkor idegesít. Mivel másnak akinek ilyen van, nem jelentkezik a probléma ezért megy majd gariba, hogy majd igazi pompájában jöhessen vissza. Egyébként mint a Trinitronnak ennek is megvan a két merevítő csíkja, tehát fehér háttér előtt ha nagyon figyel az ember akkor lehet látni két csíkot. -
morzsol
aktív tag
Aha! Lentebb leírt okokból indíttatólag.
Nem bírtam má várni tovább!! Kellette egy nő! És ez oan jó kis nőcinek nézett ki!
Örömöm nem határtalan azért. Ha valaki a fodroktól megszabadítana, sokkal jobban érezném engem.
De lehet, hogy csak elvileg idegesít. Még nem tudom eldönteni... Ahhoz túl fiatal a kapcsolatunk.
Milyen csíkok az NF-en, és milyen kis hibája van és trinitron? - Na jó, ezt meg tudom nézni. -
peterqe
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #23 üzenetére
Én sem értem, mit értesz ''csíkos'' alatt.
-
Keitaro
addikt
Akkor végülis megvetted? :)
Le vagyok maradva ^^
Alvin : mit értettél az alatt, hogy csíkos a moncsim? Csak mert nekem nem tűnik annak... de ez az ideje megjelent hiba rajta, néha tényleg olyan mintha csíkoztatná :(
De két hónapja pl még nem volt ilyen, úgyhogy megy gariba nemsokára... csak várom a kölcsönmoncsit, hogy addig legyen mit bámulnom -
morzsol
aktív tag
Annyi még, hogy világos (fehér) felületen látszik (leg)jobban.
Viszonyításként: A feleségem itthon ALIG látja (csak ha megmutatom), az üzletben kitett példány Vindózkék hátterén pedig EGYÁLTALÁN NEM látta. (Persze lehet, hogy ez nem a hiba mértékét minősíti... :) -pedig annak szántam.)
Szóval (nem gyakorlott) vevőjelöltek 1000-el meresszék a szemüket és 1024 feletti felbontást kérjenek.
De, ha hazajövök mindíg be kell kapcsolnom, annyira jók rajta a képek! (Nekem ez a gyengém.)
Csak ülök előtte, és nézem! (... ez meg engem minősít.) -Még az ikonok is izzó színekkel égnek! Ezért KELLETT megvenni. Ez nem fényerő! (Az 5-ön van 100-ból.) Nem highframe, vagy mifene. (Az, ahogy figyeltem, az ''életszerűség''-en nem segít.) Fényévnyi ugrás előre az előző 14''-osom kis homály világához képest. (Persze, hogy nem látszottak azon hullámok -betűk sem látszottak!) A potenciális vevőjelöltek pedig nyilván ebből a körből kerülnek ki. Főleg-filmek és játékok esetén én (feltétel nélküli) zöld utat engednék neki.
Most figyelem csak, hogy zoom-olással el lehet tüntetni!... Na, ez megér egy kis játékot még! Sziasztok! Most ennyi.
[... és persze, hogy iMpresszionizmus.
Azok az elgépelések a legkellemetlenebbek, amik... olyanok, mint ez, na.] -
morzsol
aktív tag
válasz
Basszus, pedig az lett volna a másodig gondolatom. Persze az nem SEX-es, de egyre barátságosabb az ára.
Asszem megleszek én ezzel (egy darabig? -kiderül majd, mennyire zavar. Ha csak elvileg, akkor :) ), elfogadható belépő szintű sík 19-es, az ára is az, csak az ember mindíg jobbra számít. Szeretném szeretni! A képe (szín+kontraszt) komoly, csak most ez egy kicsit...
Maguk a képcsövek ilyen sz.rok? A maszk nincs pontosan a helyén? Vagy a tekercsek? Vagy az elektronika?
Ja, és az NF-ben trinitron van? (Mintha így emlékeznék.) -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
De asszem ez a gyártástechnológia miatt van.
-
morzsol
aktív tag
Egy kicsit én is gondolkodtam tft-ben...
De biztos csak nagyon gyengéket láttam. Persze, élességre, meg gelyometriára verhetetlenek... de a színük!, (meg az áruk...) meg a pixelek!, amik látszanak - bár biztos nem jobban, mint ezen (996F) itt most néhol :) . Na majd.
Tájékozódni kell. De engem már fáraszt! : { -
morzsol
aktív tag
Á! Szavamra mondom...! Látom már! :{
Enyhe kis hullámok szerte a képernyőn...! Nem túl intenzív, belesimul a környezetébe, de ha már észrevetted, bosszantó!
Csak annyi kis interferencia, hogy egy sávban nem látod a pixeleket, a mellettelévőben meg észreveszed, megint mellette ismét nem, aztán megint. De klassz! :{
Na ilyenkor mit lehet csinálni?! (A legkézenfekvőbb megoldásoktól megkímélhettek, azok az én agyamon is átsuhantak már 1 pillanatra.)
Nincs minden felbontásban. Csak 1024 felett, de az 1600-asban megint nem látom, viszont nekem nekem az 1280x960 feküdt volna a legjobban.
Megnéztem a vásárlás színhelyén kitett példányt újból: uez. De ki figyelte?! Az 5(?) éves 14-esemen semmi hasonlóval nem találkoztam volt. Ez még mindíg a legjobb volt a kitett modellek közzül képre ''jelenlét''-re (s nekem ez a legfontosabb), de azért bosszantó.
Lehet utólag ezen még állítani (belülről)? Tudtok vmi okosat?! (A moire csak eltolja, olyankor máshol jelentkezik)
Mennyi egy ilyen KÉPŰ, de ezektől mentes monitor? És ki az?
[Ja! az F900B-t nem láttam (mégsem?) homorúnak, de az F700b-t igen. A sony E520 pedig sosem látszott annak.] -
peterqe
aktív tag
A Fujitsu HQ szerint a 19''P4-ben Samsung Dynaflat képcső van.
A 996-ost sajna nem kérdeztem. Viszont én is megnéztem korábban a Metroban.
Szvsz elég kaki monitor a korábbi modellek tükrében.
Az egyetlen pozitívum a színvilága, eszméletlen gyenge a geometriája és a konvergencia. (Saját tapasztalat, hogy a C993-mam sokkal jobb, csak persze domborúbb...) -
Keitaro
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #16 üzenetére
Asszem csatlakozom :)
Kiváncsi vagyok mi lesz az itteni moncsi ügyben.
Jó éjt! Mindenki másnak is ^^ -
HiperG
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #16 üzenetére
Gudnájt ;]
-
Keitaro
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #14 üzenetére
Off
Bagoly mondja :)
On -
Keitaro
addikt
TFT fronton annyi szerencsém volt, hogy találtam egy Sony gazdit :)
Egyébként meg az lett leszűrve, hogy CTX P922 ami már a tesztekből is lejött. Mondjuk az ottani beszerzésben lesz ViewSonic VX2000 kiváncsi vagyok rá, biztos vetek rá egy pillantást.
Egyébként ha ennyire tetszik a Siemens akkor jó választás lehet. Ezért jó ha mindenki meg tudja nézni, hogy neki mi jön be jobban :) -
morzsol
aktív tag
Csak egy rövid beszólás, hátha valakit érdekel.
Megint nézetm a 3 (4) monitort - ki kellett menni (c.ra), mert annyira hivogatott a 996F KÉPÉNEK látványa(!). Kipróbáltattam 1280x...-ben is őket. Itt egyértelműen megverte a fenti (lenti) 4-et, az autóversenyen 1024x.../60Hz pedig minél tovább néztem, annál egyértekműbb volt a fölénye. A S. 763MB-t élességre, kontrasztra kb. 2 egységgel verte az LG F900b, azt meg kb. 1-re a Siemens. Színre a Sami persze sokkal jobb, az LG-nél. Az olyan, mint egy inpresszionista festmény, az LG pedig mint egy rideg, de éles fotó. Bevezetnék egy faktort, amit JELENLÉT (érzékeltetésének képessége) faktornak neveznék. Nos ebben a bizonyos jelenlét faktorban ott, azok között a körülmények között a Siemens (nálam) egyértelműen győzött. -> Elhoztam.
Sokmindent nem tudok még róla mondani, de Matroxxxal (G200), elosztó nélkül még... -
morzsol
aktív tag
Úgy értem, hogy a 3 monitort hasonlítottam egymáshoz...
Az LG-nél (F700B) tűnt kontrasztosabbnak a szímensz de lehet, hogy nem volt annyira éles, mint a flatron. Kontrasztosabb, de nem annyira? éles. Nehéz összevetni, mert az egyik 19, a másik 3 híján 20. De épp, mivel ez 19-es, semmi + élesség nem hiányzott, legalább annyi részlet átjött, mint a 17-esen.
A színvilága viszont sokkal kellemesebb volt, mint az LG-nek. Mintha több árnyalat? lett volna rajta, kevésbé tűnt technicistának. Mintha nem lettek volna olyan kemények? a színei...
A samsung 763MB-nek nagyon jó meleg színei voltak, de ez meg mintha nem lett volna olyan éles, mint az előző kettő. (Amit csak tudtam, igyekeztem egyformára állítani. Kontraszt, színhőmérséklet, fényerő) Konvergenciához nem nyúltam, már amelyiken volt, mert nem értek hozzá. (Több idő kellene.)
Szóval sosem láttam még ilyen szímenszt, másmilyre eddig még rá se néztem, mert valahogy nem vonzott (-taszított?). De most azon kaptam magam, hogy a 4 közzül (még egy LG sima 900B), mindíg ez előtt állok meg, holott az F700B-t akartam volna jobban kivesézni. És nézem, nézem (lehet, hogy hülyének néztek) és hihető és kontrasztos és éles... Olyan IGAZI, valódinak tűnő volt a kép. Akár hogy gondolkodok, azt kell mondjam, hogy ezt láttam a legjobbnak ezzek közzül. (Eddig még egy szímensz tesztet sem voltam hajlandó elolvasni. - Ennyit az affinitásomról, hozzá egyébként.)
Nem totál sík, a sarkai behajlanak, kb. mint a 763MB, de az lg homorú kicsit.
Egy sony 21''-os E-st, akár hogy néztem, nem láttam homorúnak. (Persze lehet, hogy az nem FD trinitron.) A F900B-t igen. Kicsit.
Szóval a legtermészetesebbnek tűnt, IGEN jó képpel. Láttam már jobbat, egy ctx-et kergettem pár topiccal arrébb, de az csak 17-es volt, (ronda) és csak 1szer láttam - így magam is alig hiszem. Azzal az volt a benyomásom, hogy ''ki tudom venni'' a halakat az akváriumból (képe.kímélő)... De meg se cáfoltak, meg sem erősítettek erről.
Tényleg, Keitaro, láttam, hogy pár topicot indítottál monitor ügyben?... 17<->19, meg sony ... 52TFT. Jól eléxem? Még nem olvastam el mindet, de tudtál leszűrni vmit ezekből? TFT-n is gondolkodom, de... elég sz.rokat láttam csak még... Szóval? -
morzsol
aktív tag
Felhozom, mert nekem most esett le, hogy ilyen van - mert láttam...
Egy másik topicban beszéltük:
Ma láttam egy siemens...996F monitort. Egy LGF700b mellett, kissé távolabb meg egy samsung 763MB volt. Ua. futott rajtuk. Nem tudom, hogy nagy szentségtörés-e, de... az LG-nél kontrasztosabbnak tűnt, meg kellemesebb színek, a 763-nál pedig élesebb(?)nek- élőbbnek. (Lehet, hogy ez rosszul volt beállítva.) De nagyon nehéz ezeket ennyi idő alatt megfogalmazni! Kellemes volt nézni, és egész élőnek tűnt. (Felette egy sima 900B volt, az a tükröződések miatt nálam leverte.) Persze elosztódobozon csüngtek egy korában...
(Annyira vagyok objektív, hogy mindet max. kontrasztra tettem, a fényerőt meg 50%-ra. Valamelyiken emelni kellet, hogy hasonlók legyenek, de nem jelentősen. Ja 9300(?)K-n - (nem 6500-on).)
Ha gondolsz erről valamit, írj! -
peterqe
aktív tag
Nincs ''hivatalos viszonteladójuk'', ezt onnan tudom, hogy bent voltam a Fujitsu HQ-n megnézni egy 19''P4-et :).
Amúgy a monitor, amiről beszélsz nem sík. Belül jól láthatóan homorú. Az elektronikája átlagos.
A C993-mamat egyre jobban szeretem, mióta megláttam a ''jobb'' modelleket. -
launcser
senior tag
sefter én láttam már ilyen moncsit
van egy ismerősömnek
az áráért annyira nem rossz..
szép bazinagy, nem domb a képcsöve szinei is korrektek voltak amiket láttam
96khz ugye az is elfogadható, tehát ugy egy nemrossz vétel lehet akcióssan :) -
jss
aktív tag
Nem igazán tudom, hogy mennyi lehet a monitor baráti ára.
Mindenesetre köszönöm szépen a válaszotokat!:DD -
Obi-1
őstag
Az Auchanban lehetett kapni akciós áruként, hatalmas készleteik voltak belőle. Én még februárban vettem, de júliusban újra hírdették. A Media-Marktban szokott még Fujitsu lenni (a hanfalam tőlük van).
Szép monitor, szeretem :DD Lehet, hogy másoknak nem ez lenne a véleménye, nem vagyok egy vájt-szemű alak. -
jss
aktív tag
Szevasztok!
Ezt a monitort a SULINET keretén belül lehet kapni, elég jó monitornak tűnik, kb. 60 000.- FT, csak azt nem tudom, hogy melyik üzlet forgalmazza...
Szóval, az lenne a kérdés, hogy hol lehet ilyet kapni (elsősorban BP-en), és egyáltalán, melyik üzlet forgalmaz Fujitsu-Siemens termékeket?:DD
KI ismeri ezt a monitort, kinek mi a véleménye róla?:U
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest