- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
morzsol
aktív tag
Hja, ébrednek már a madárkák!
A FEFO-nál még legalább tisztességesek is.
(Már biztos láttad a másik topicot, azért kérdezted az MB-t.)
Sajnos 19''-ost bárhol elég nehéz találni! Én a nagy hiper-szupermarketeket ajánlom. A fefo-nál is biztos meg tudod nézni, csak ugye ott hasonlításra nincs lehetőség.
[Megy még ez feljebb is gyerekek(, az ár meg lejjebb)!!
Már csak mosolygok rajtatok :) (kedves Forgalmazó Urak),
-én már nyugodt vagyok.] -
morzsol
aktív tag
Én a debreceni Coraában láttam működni őket, se előtte, se azóta nem. Azt sem tudtam, hogy létezik, a szelektív látás-hallás (- ez is monitor??) automatikusan kiszűrte.
Ha nem 0Ft lenne, félő, hogy még kitéve, működés közben sem látom meg, mint ahogy az ADI-kat, stb sem. Ha egy MB 19''-es lenne a listán biztos azt választottam volna zsigerből, látatlanba, de nincs. Igy, hogy látom működni ezt, már nem biztos. De egy NF-re lehet lecserélném! :)
Amúgy szerintem nagyon eltaktikázták az agyukat a forgalmazók! Elméletek gyártanak, meg Istent játszanak, ahelyett, hogy a dolguk végeznék, és értékesítenének. Azt, ami van. Amit gyárt a cégük!
A legtöbb palimadár ennyit lát: 19'', sík, 1600-ban is megy 75-öt. Ja és ingyen van!
Fogja és látatlanba megveszi - mert neki ekkora kell! -És nem jár rosszul.
Az enyém 5 napja hagyta el a gyárat, mielőtt megvettem!(!!)
Aztán jöhetnek mások, hogy ilyen jó a 765MB, meg olyan jó... (amúgy tényleg nem rossz), de csak 17''-es!
Az én 60 ezrem (vagy többem!) már nem a samsungnál landolt, nem is a sonynál. Ha ez nekik jó?!... Akkor én sem leszek tühös! Már nem, egy fenét.
Nézem a monitorom, és gyönyörködöm! :) -
morzsol
aktív tag
Én is épp itt tartok a gyakorlati próbálkozások során.
Netezni túl kicsi a 1280, ha jó is lenne, akkor is átváltanék 1024-re, most is itt írok. (Jelen honlap kb. a felét tölti ki a képernyőnek 1280-on - ésszerűtlen pazarlás!) Se film, se kép, se játék esetén nem zavaró az én fodrozódásom - ez tutti biztos, íráskor sem veszed észre, csak néha tudatosodik, ha belebámulok a képernyőbe, a gondolata! bosszantó inkább. De másnál nem is jelentkezik.
Pl. meg kellene már szoknom ''egyenes gerinccel'' gépelni, mert itt, ha hátradőlök is látok minden betűt, nem kell görnyedni, mint 14''-on, 800x600-nál, vagy feljebb.
1600-on nagyon szép, éles 2 Mpixeles képeket lehet látni egyben... ettől még máig nem tértem magamhoz. Itt semmi fodrozódás nincs. Szinte csábít a munkára.
Baromi nagy ugrás az előző monitoromhoz képest. Rengetegszer több átnyalat, gyönyörű meleg izzó színek.
Még talán annyit tudok pontosítani, hogy a saját pénzemből valószínűleg nem ezt vettem volna, hanem samsung 975?NF-et, vagy ''jobbat'' - bár még azt sem láttam.
De ugye egy meghatározott körből lehet csak választani, hiába szánnék rá még 30-50%-ot, hogy felsőkategóriás (alja) 19-eshez jussak, nem tehetem meg, mert a forgalmazók nem tudnak elszakadni attól a gondolattól, hogy szórnak egy kis alamizsnát a népnek, mert a népnek csak az jár. (Én a kínálatokból ezt szűrtem le.) De ez egy igen jó kis alamizsna, egy (alsó)középkategóriás monitor igen szép képpel, - persze tudjuk, hogy itt is biztosan léteznek high-end cuccok.
Ha 17'' elég lenne, akkor kajtattam volna a NEC után, de ... elégedett vagyok, jelen keretek között ugyanígy döntenék.
Asszem ez a válasz: Hazajövök és rögtön be kell kapcsolni, még az ikonokban is lehet gyönyörködni, a képernyőkímélő pedig képeket mutat. A kedvenceimet, amit én csináltam a magam örömére - és nincs mese: nézni KELL őket. :) -
morzsol
aktív tag
Ja, hogy mi a fodrozódás? (#30)
Ugyanaz a szín, fényerő, kontraszt, csak ezekben a sávokban látod a pixeleket a monitoron, a melette lévőben meg nem. Mintha felnagyítaná kicsit a képpontokat. Képeken ez nem zavaró, de szöveg(homogén hátteré)nél, igen. Ha nem figyeled, nem látod, ott is éles a kép, el lehet tőle vonatkoztatni, de van.
Néztem Samsung 763MB-t meg 765MB-t. A képernyő két szélén ott is láttam, de nem csíkokban, hanem egy 2-3 centis sávban: középen nem látod a képpontokat, de a széleken, az interferencia miatt igen. Kis pálcikákat látsz, mintha a képpontok összeszerveződnének.
A siemensnél meg szabálytalan görbéket követ. Ezek kb. 3-4 mm szélesek. De zoomolás, meg moire változat rajtuk - a szélességükön is. Eltüntetni viszont (1280-on) eddig még nem tudtam.
Ennyi. -
morzsol
aktív tag
Hát, a dolgok nem fehérek és feketék!
A CD helyett elmégy a honlapra és letöltöd a monitor+ICM profilt és OK.
(A matroxom 1 Hz-enként, meg 1 pixelenként engedi állítani a képet, lehet, hogy a Te kártyád is tudja. Így 1280-on 94Hz-es frissítést is ki tudtam csiholni belőle pl. -minőségromlás nélkül.)
1600-on talán egy hajszálnyival kisebb a kontraszt, de nem állítanám biztosra, (pedig percekig cserélgettem a felbontások között,) inkább csak az, hogy tudom, hogy így kell lennie. Szóval ez kifogástalan, ezzel nem lesz baj.
Egyedül ez a fodrozódás, ami 1280-on, homogén, világos felületen azért zavaró. (Pedig a kép majd kicsattan egyébként.) Megnéztem az üzletben kitett példányt is 1280-on. Ugyanezt láttam, csak nagyon kellett nézni, mert az elosztódoboz redukál annyit,... meg kínos ott hajlongani, stb. Szal szerintem mindegyiken van. 1152-ön már alig lehet észrevenni.
Azaz, ha az 1280-at elkerülöd, akkor nyert ügyed van.
Úgy gondolom, hogy meg lehet szeretni, csak ezen a szokási időszakon kell túllenni. Megtalálni a legkellemesebb felbontást, ilyenek...
Nem tudok mit mondani, sztem mindent leírtam már korábban, ami eddig ismerté vált előttem, még vizsgálgatjuk egymást... Olvasd végig a korábbiakat, ha van mit, kérdezz. Mindenkinek mások a preferenciái, nekem ez képminőség, a kitett többi monitoré meg nem. De az az 1280 még piszkál... -
peterqe
aktív tag
Nincs ''hivatalos viszonteladójuk'', ezt onnan tudom, hogy bent voltam a Fujitsu HQ-n megnézni egy 19''P4-et :).
Amúgy a monitor, amiről beszélsz nem sík. Belül jól láthatóan homorú. Az elektronikája átlagos.
A C993-mamat egyre jobban szeretem, mióta megláttam a ''jobb'' modelleket. -
Obi-1
őstag
Az Auchanban lehetett kapni akciós áruként, hatalmas készleteik voltak belőle. Én még februárban vettem, de júliusban újra hírdették. A Media-Marktban szokott még Fujitsu lenni (a hanfalam tőlük van).
Szép monitor, szeretem :DD Lehet, hogy másoknak nem ez lenne a véleménye, nem vagyok egy vájt-szemű alak.
Aktív témák
Hirdetés
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- iPad topik
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Total Commander
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen autót vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Philips 32E1N1800LA/00 4K monitor
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- Samsung Full HD LED Monitor
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged