Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena

X-E5 tulajdonosok olvassák el: [link] 
⭐️ Fujifilm GFX / X Cashback promóció fut jelenleg.⭐️
Részletekért nyisd le az összefoglalót. 👇
Új hozzászólás Aktív témák
-
vakablak93
őstag
válasz
vadkörte
üzenetére
Szia 😊,
LR-ben es C1-ben Fuji rawokkal elérhetőek a filmszimek. Bármelyik fuji rawra rátehetem akármelyiket.
Neked lehet nem tesznek hozzá, nekem viszont ezerszer jobban tettszenek akármi másnál.A legjobb képeim szinte mind Soc jpg-k, a gépből kieső a jpg-t állítgatva. A raw nekem sosem ad annyira szépet.
(Tudom hogy, van aki meg tudja csinálni, de én nem tudom. Valamint nem fogok olyan kamerát venni amivel többet kell szenvedni..
Pardon LR-ben color gradingelni. Eleve minek ha van olyan gép ami alapból tudja?!)Ez a több rendszert használós adapterrel az FF obit a croppora dolog engem nem érint.
Hobbista vagyok, nem tartok több gépet, csak egyet.Egyesek hiperszuper AF-et meg markolatot várnak el, én olyan színeket hogy, ne nekem kelljen szenvedni vele. Prioritások beli a külömbség, semmi több.
Én szeretem a picuri gépeket fogni, tettszik hogy hüvejt és mutatóujjam közé becsúszik.Ahogy a cosplayerek a képen állnak nekem tettszik. Ha azt jelenti rossz az ízlésem, nos elfogadom.
Mint írtam csak hobbista vagyok. Valószínűleg nem értem hogy kellene rendesen állniuk.
Úgy gondolom nekem kellett volna jobban rekeszelni.
FF/KF-en még kevesebb lenne éles...Nem lennék bajban a KF obioarkkal. 2 apró fixel elvoltam évekig, most is csak 3db van és annyi.
Ezeknek megvanvak a megfelelői, a többi felőlem a Mikulás nyári zoknijában is lehet, nem érdekel. 😊Ez a fullfrém innen-onnan jövő obikat KF-re ráadaptálás nekem érdektelen. Vennék gyári üveget, normálisat...
A külsős gyártók obijaival legnagyobb részt csak szívtam eddig. Valahol mind vacaknak éreztem a gyáriakhoz képest.
Akkora értekű gépre mint egy GFX vagy hasonló, eszembe se lenne mindenféle vackot ráaggatni....Írtam hogy, nem érdekel a sebesség, sorozat nekem csak annyit jelent többet kell válogatni... Felesleges szenvedés.
#39296 hemaka: gratulálok az új szerzeményhez. Szép fenyeket hozzá
-
válasz
vadkörte
üzenetére
Pedig nagyon sokan vagyunk úgy, hogy pont a JPG tudása miatt vagyunk Fuji-n.
Az egyik lényege a Fujiknak maga a filmszim meg a saját receptek amit vázban be lehet lőni. A Richoh van még egész jól belőve JPG-re, de abban nem lehet olyan flexibilisen belőni saját recepteket.
Én rühellem a RAW-ozást. -
válasz
vadkörte
üzenetére
Én meg szinte egyáltalán nem használok raw-t. Talán akkor ha fekete-fehér van beállítva és backupnak legyen meg az eredeti. Sose szerettem az utómunkát, mindig csak minimálisan csináltam. Nyáron a Balatonon csináltam pár képet egy kicsit finomhangolt classig neg-gel a Kékszalagon, biztonság kedvéért megvannak raw-ban is de bármit állítgatok utólag nem hozzák azt a hangulatot.
-
hemaka
Topikgazda
válasz
vakablak93
üzenetére
Elhiszem. Ez az egy szerencsejuk van, hogy sok a lusta ember(mint pl en is) es nem szeretnek raw fajlokkal kinlodni. Fujinal meg nagyon jok a jpeg-ek, foleg a film szimekkel. Regen az oly volt ilyen jo jpeg-ben, csak sajnos ok maradtak az mft vonalon.
Btw tegnap hajnalban ertunk haza, sikerult venni x100vi-t, kettot is, de meg nem volt ra ido kibontani se nagyon(csak a vam miatt kiszedtuk a dobozbol). Erdekes emberek ezek a japanok, majd irok ezzel kapcsolatban, ha melobol hazaerek es kicsomizom a gepeket. -
vadkörte
addikt
válasz
vakablak93
üzenetére
"Nekem az a bajom a fullframe vázakkal, hogy mindegyiknél le kéne mondani a fuji filmszimekről, és a kompaktságról is, képminőségben meg akárhogy nézem nem olyan óriási ugrás mint én azt akkora ár és méretnövekedés mellé elvárnám."
Némi zavart érzek az erőben. Ha jól tudom a film szimulációs módok csak JPEG-ben "működnek", RAW-ban nem sok vizet zavarnak, hiszen a feldolgozás során úgy módosítod ahogyan akarod. Kipróbáltam őket, aztán hagytam alapon, számomra nem tesznek hozzá a képhez semmit. Ha egy képbe bele kell nyúlni - márpedig olyan kép nincs amibe ne kellene - akkor a JPEG-gel lábon is lőtted magad. Utoljára az FZ-20-as Panasonic-omon fotóztam JPEG-be. A kompaktsággal nem tudok vitatkozni, a munkahelyi gépem egy öreg Nikon D90 DSLR, a fő saját rendszerem egy Sony A7M2, grip-pel, mert alapból borzalmas a fogása. Így viszont minden csak nem kicsi és könnyű. Csak egy példa, a 70-210 f3.5-ös Vivitar Series1-el több mint 2Kg, egész nap, cipelje akinek hat anyja van.
Ezek mellé nemrég vettem egy X-T20-at (X-A5 volt megcélozva, X-T20 lett) munkahelyi digitalizálásra (35mm-es, KF és NF negatívok, iratok, stb...) és hihetetlen milyen kompakt, egy kicsi kit-tel ideális mászkálós gép lehet. Grip nélkül a fogása ennek is borzalmas.
Ellenben FF-en a kisfilmes objektívek látószöge nagy hirtelenjében helyre kerül, nem kell ultranagylátó, vagy majdnem halszem egy egyszerű nagylátószöghöz, nem kell baszakodni a cropfaptorral, stb...
Párhuzamosan használva a két gépet - Sony A7M2 <> Fuji T-T20 - a crop számomra inkább zavaró, egyetlen előnyét abban látom, hogy a 105-ös makróobjektívem látószöge a crop faktor miatt ~157mm-esnek felel meg.
Ha meg nagy sorozatsebesség kell, nézzetek körül a sport/riporter gépek - Canon, Sony, Nikon - között.
"A háttérmosósdi meg inkább irritál..."
Jól kell használni... A példáidban inkább a modellek beállításában látok problémát.
"Közben meg egy GFX 50Sii olcsóbban van használtan..."
A KF-nál az objektívekkel lennél bajban. Egyszerűen nincs akkora választék - pláne 3rd party gyártóktól - mint kisfilmre. Ami van az meg vintage-ben is más árszinten mozog mint egy hasonló paraméterű 35mm-es. Nem mellesleg egy KF gép nem gyors mozgások lekövetésére és/vagy mászkálásra való hanem stúdióba. Amúgy meg a GFX-50 is crop-os KF ezért nem zavaró annyira rajta a 35mm-es objektívek vignettálása. Egy teljes méretű KF-ra hiába tennél fel egy 35mm-es objektívet, ha a vignettálás miatt le kellene vágnod a kép minimum 1/3-át. -
vakablak93
őstag
válasz
hemaka
üzenetére
Nincs bekapcsolva, de nem számít annyit mint a régi gépeknél. Gondolom a sok megapixel is számít valamit, de alapvetően nem érdekel. Nem zavar.
De mivel sokszor jpgbe fotózok csak, így sokszor bekapcsolom, a végeredmény érdekel nem a sebesség. A végeredményen meg tettszik amit művel, ezek azok a dolgok ami miatt Fujim van

Egyébként ami nagyon furcsa hogy, sorozatban bezzeg nincs gondja vele... Gondolom akkor mindent is utólag mókol a váz íráskor.
-
hemaka
Topikgazda
válasz
vakablak93
üzenetére
Nem lehet, hogy a clarity be van kapcsolva azért lassú? Általában az lassítja be Fujin a képmentést eléggé drasztikusan.
-
vakablak93
őstag
válasz
hemaka
üzenetére
Eggyenlőre ez a távoli jövő, amibe nem látok. Nem vágyom KF-re sem. Ami a lassúságot illeti az nem érdekelne különösebben, a T50 is tetű lassú, a majd' 2 másodperces feldolgozás- képmentéssel....
Csak arra céloztam, ha le kéne mondani valamiről, a film szimekről nem tudnék. -
hemaka
Topikgazda
válasz
vakablak93
üzenetére
Az első mondat elég egyértelműen az apsc verzióra, minden más az ff-re.
GFX 50Sii nem rossz, de csak ha nem kell cipelni, pláne nem valami gyorsabbat fotózni, mert sorozatot kvázi nem tud, af meg nagyon lassú abban meg buta is, azért kerül csak ennyibe.
-
evo87
őstag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Az X-M5 valahogy nekem is kívánatos... Mivel régen nyomtam Panasonic GM1-essel, nekem ez a kis méret nagyon-nagyon bejövős. Az EVF hiánnyal és az oldalra nyíló kijelzővel meg tudnék barátkozni. Az X-T30-ról nem feltétlen akartam X-T50-re váltani... ellenben az X-M5 elgondolkodtat... visszalépés funkciókban és teljesítményben nem lenne, inkább a kompakt méret miatt kell kompromisszumot kötni.
-
vakablak93
őstag
Nekem az a bajom a fullframe vázakkal, hogy mindegyiknél le kéne mondani a fuji filmszimekről, és a kompaktságról is, képminőségben meg akárhogy nézem nem olyan óriási ugrás mint én azt akkora ár és méretnövekedés mellé elvárnám.
Közben meg egy GFX 50Sii olcsóbban van használtan...
Ha egy nap nem lesz 1,6-os crop, akkor nekem jó lesz a 0,79-es
Ami mindig hallgatok hogy iso meg boqeh... Én nem nagyon szoktam még buliban se 2000 fölé menni, nekem emiatt bőven elég a Fuji.
A háttérmosósdi meg inkább irritál mintsem hogy furnék utána...
Állandóan kifutok belőle így is, pedig rekeszelek azért: [kép] [kép]Persze lehet velem van a baj.
-
s4tch
veterán
válasz
vakablak93
üzenetére
Aha, a Zf full frame, a Zfc cropos. Crop vonalon én nem mozdulnék sehová. A ff érdekes lehet, de a méret miatt nálam leginkább marad a Fuji. Mondjuk ami képeket küldött cimbora, aki Z8-at használ... Arra már érdemes lehet gyűjteni annak, akinek a képminőség az első. Mindenesetre nekem a Fuji is bőven elég. Ha váltanék, azt leginkább a kíváncsiság motiválná.
-
mikrofon
veterán
válasz
vakablak93
üzenetére
Szerintem videos AF nem jó ahogy olvastam vagy legalábbis ott romlott sokat. Nekem az x-h2s-m nagyon jól fókuszál és ha befogta a célt akkor jól is tartja. De én csak fotózom és csak azzal teszteltem.
-
vakablak93
őstag
válasz
Atomizer
üzenetére
Teljesen eredeti, előrendelés volt. A legelső, amivel kijött. Azóta lenne rá már frissítés, de telepítse a fene.
#39281 s4tch: ja, értem.
Most látom hogy két féle van, ezt eddig nem tudtam. Én voltam lemaradva, köszi szépen a pontosítást.Így már értem mit írt a kolléga, ez fullframe? Érdekes.
-
s4tch
veterán
válasz
vakablak93
üzenetére
Z f = jó
Z fc = nem jóMármint a kolléga szerint.
-
Atomizer
tag
válasz
vakablak93
üzenetére
Még eredeti firmware? Nem tudom T50-hez jött-e ki AF killer firmware...
-
Atomizer
tag
válasz
vakablak93
üzenetére
Melyik Fuji vázad van? AF-C-vel tolod?
-
hemaka
Topikgazda
válasz
vakablak93
üzenetére
Az egy fos. Az FF éri meg, jó szenzor, retro kinézet, patika af, chippes adapterrel van szemfókusz manuálissal is, jó kis gép, csak a fogása retardást, kell hozzá grip. Vannak nagyon jó üvegek is hozzá, amik méretben sem nagyok, pl. 40/4, 50/1.8, 85/1.8.
-
vakablak93
őstag
válasz
Atomizer
üzenetére
Viccen kívül, most komolyan tényleg ilyen fos a Fuji AF?
Csak mert ha hazajövök ezekrő a hétvégi animekonokról vagy 300 képpel akkor azt látom hogy 300/297db-on (3db a szempillát/szemüveget kapja el, de az is a Viltrox hibája, a fujikkal nem megy mellé) tökéletesen talált az eye af...
Szóval annyira csak a nem tragikus a szitu.Például egy fórumtárs akinek Z6ii-je van, panaszkodik abban az AF-re, közbe meg irigy a Fuji Af-re amit nálam lát....
Mondom neki hogy, alapvetően az övé kéne jobb legyen, de valahogy nekem betalál az
eye af, neki meg jónéhányszor mellé megy...Oké hogy, ez csak 1 aspektusa a dolgoknak, de azért nah...
-
Atomizer
tag
válasz
vakablak93
üzenetére
Van benne AF.
-
alba-regia
aktív tag
Néhány hete írtam, hogy az Apple eszközök (iPhone, iPad, Mac) a 18-as frissítést követően leválasztják az USB-n csatlakoztatott X-T50-et. Mivel itt nem érkezett javaslat sem, azóta a végére jártam a dolognak.
A lényeg, hogy ha RAW + heic van beállítva, akkor jön elő a probléma. Valószínűleg a frissített oprendszerek hibásnak ítélik a Fuji által készített heic fájlokat (17-en nem volt ezzel gond), és leválasztják a külső meghajtót. Gondolom, X-T5-ön is hasonló lehet a helyzet. -
hemaka
Topikgazda
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Zf-ből sok fogy, sőt akik Fujiról váltanak általában ott kötnek ki.
-
kerobi
senior tag
válasz
Hobbiphotos
üzenetére
Tulkepp en a vázat szeretem a Fujiban. Ezt semmi nem tudja uberelni. De kb ennyi.
-
mikrofon
veterán
válasz
Hobbiphotos
üzenetére
Hol találtad meg azt a vonalat hogy többet adnak és kevesebbet kérnek?
-
kerobi
senior tag
válasz
mikrofon
üzenetére
En az X-H1-emet osszedugdosom a geppel, es meg igy is halas vagyok. hogy atviszi. Mac-en a preview appot hasznalom erre. A memorikartya kivetel mar nem buli, mert a sok kivetellel megnyikkant a kartya foglalat es alig akad be a kartya. Vagy 20x be kell nyomni. Vagy az ajto tartja bent

-
mikrofon
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Szerintem ez a markolat csak stúdióban releváns, ahol szupergyors LAN vagy wireless kapcsolat kell. A vázban nem tudnak elhelyezni kellően gyors transmittert.
Ezzel teljesen egyetértek.
Csak sajnos a Fuji máshogy gondolja. Biztosítja még az FTP szintű átküldést. FTP szerverre tudod át küldeni a képeket. Be is állítottam, hogy egyből a NAS-ra menjen fel egy BackUp mappába. Azonban jelenleg bármilyen vezetéknélküli kommunikációt próbálok akkor mindig az alábbi hibaüzenet jön és a képernyőn is megjelenik egy figyelmeztető jel: FILE TRANSMITTER IS NOT ATTACHED
Egyedül a vezetéknélküli Tether funkció megy. De az is csak a régebbi FUJIFILM X Acquire alkalmazással, míg az újabb FUJIFILM TETHER APP alkalmazással már nem.....Valóba a Fujinak az AutoSave PC alkalmazása elég lassúcska volt, de én használtam. X-E4-gyel elég jól működött. Bekapcsoltam a gépet elindítottam a vázról a kapcsolódást és szépen átmásolta automatikusan egy megadott mappába. Bárhol volt a laptop vagy a váz. Ne kellett semmit dugdosni, vagy ki be rakni...
Amúgy az X-H2s nem lenne lassú mert a váz tudja az 5GHz-es WiFit is, ugyhogy telefonhoz az androidos alkalmazással elég gyorsan kapcsolódik és a jpg-ket is átküldi. Tehát a váznak önmagában tudnia kéne laptop számára is átküldeni a képeket.... persze nem azzal a sebességgel mintha a markolat is rajta van, mert az valóban extra sebességet és szolgáltatást kínál. csak valamiért a Fuji nem engedi..... Pedig elég le
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
mikrofon
üzenetére
Volt régen PC-re valami Fujifilm app (Mac verziót nem tudom, akkoriban még nem voltam almás), amivel lehetett vezeték nélkül átvinni fájlokat.
De nem szerettem, sokkal gyorsabban átcuccoltam egy jó kártyaolvasóval, nem tudott elég gyors lenni a Wi-Fi sebessége.
Szerintem ez a markolat csak stúdióban releváns, ahol szupergyors LAN vagy wireless kapcsolat kell. A vázban nem tudnak elhelyezni kellően gyors transmittert.
-
mikrofon
veterán
Most komolyan?!
X-H2s vázat nem lehet vezeték nélkül összekötni laptoppal és átküldeni a képeket, ha nem veszed meg hozzá és rakod rá a markolatot? Az hagyján, hogy a váz árának a felébe kerül még, de még óriásivá is teszi.... Pedig ott van benne a Wifi meg minden funkció és mégsem kapcsolódik WiFin. Tehát marad minden alkalommal USB kábel dugdosás, vagy memóriakártya kivétel és olvasóval feltöltés....
Most tényleg ennyire tróger banda lett a Fuji vagy én szerencsétlenkedek csak?!
Remélem az utóbbi.... -
Elektrosokk
veterán
válasz
Flashback
üzenetére
Bízom benne, hogy lesz változás. .
Most komolyan elgondolkodtam, hogy milyen jó lenne "lótifuti gépnek."
Valami olyat szeretnék ami kicsi, nem sajnálom, és videózni is tudok vele rövid snitteket. Erre ez a gép tökéletesnek tűnik... csak a fránya evf ne maradt volna ki, amikor sok a fény akkor azért hiányzik... -
-
p_adam
addikt
válasz
kerobi
üzenetére
Nem pont ugyanaz a típus, de vélhetően ugyanígy működik:
Understanding Exposure Preview in Manual Mode -
kerobi
senior tag
Sziasztok azt meg lehet csinalni, hogy manualis modban ha ra akarsz fokuszalni egy targyra de az tul sotet akkor fokuszalasnal lassak is valamit?
Pl fixre van allitva a shutter speed, iso es az aperture. Flasht hasznalnek, aminek nincs segedfenye. A beallitasokkal a téma sotet. Van valami beallitas, hogy valahogy tobb feny jusson a szenzorra?
X-H1
-
Mr.Csizmás
titán
Sirui-k -25% 23-35-56 szettben (832€) [link]
-
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Szerintem sem gàz, Fuji szinten elèg jò. Persze ha be van állítva megfelelően, akkor jól müködik az AF.
Vicces mikor az XS10et megvettem marha jó ès egészen pontos volt az AF. Főleg a Canon tükrös után. Aztàn persze ezen is rontottak
De hátha èv vègèig lesz valami változás. -
s4tch
veterán
válasz
benedekco
üzenetére
Befújtam és oda-vissza tekertem egy darabig a tárcsát. Fejjel lefelé volt a váz, hogy az esetleges fölösleg ki tudjon folyni. Papírtörlő volt kéznél. A bekapcsoló gombot szintén sikerült már így gatyába rázni. Elég régen fújtam be mindkettőt ahhoz, hogy biztosan tudjam, nem lett baja a váznak. Jó cucc a Kontakt 60 (és 61), több öreg erősítőn és gitár potméteren segítettek már.
-
-
s4tch
veterán
válasz
laskr99
üzenetére
Nekem az X-M1-en volt hasonló. Kontakt 60 segített rajta.
-
Volt már valakinek a hátsó tárcsa hibás? Mennyi a javítása?
Tekerve mint az egér görgő néha random másik irányba ugrál
-
s4tch
veterán
Jó kis vlogger kamerának írják ezt az X-M5-öt, állítólag jobb benne az AF, mint a nagyobb tesókban: [link] A techradar ezt írja:
"Fujifilm has equipped the X-M5 with its best autofocus system with its latest subject-detection algorithms, including animal eye AF and touch tracking autofocus for video. In fact, it’s better than higher-end Fujifilm cameras right now, although some of those cameras, like the X-H2S, will be improved with this latest algorithm via a firmware update."
Úgy legyen.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
randras_83
üzenetére
Gyere át akkor a videós topikba, eléggé segítőkész társaság van ott. Nem nagyon tudok ilyen nagyon specifikus Fujis dolgokat mondani, mert a 8-bit 10-bit téma vagy a Log módok működése eléggé univerzális.
De ha ez a része érdekel, akkor gyúrd ki magad color management témában, mert sokkal kevésbé hülyebiztos a legtöbb NLE szoftver, mint a Lightroom például.
Inkább a Photoshophoz hasonlítanám, ahol nincs automatikus színtér konverzió (ha pro módban tolod és nem hagyod rá). -
randras_83
addikt
válasz
laskr99
üzenetére
A második az újabb verzió ránézésre vékonyabb illetve jobban mutat, önmagában szerintem sok különbség nincs köztük, nekem az első van, teljesen jó az is.
@lugosi: vagy azt

@Stauffenberg: köszi. Viszont van bennem egy ilyen megértési vágy is, ami ilyenkor előjön. Plusz van egy drónom is azt is bele kellene illeszteni a dolgokba.
-
-
s4tch
veterán
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
randras_83
üzenetére
Szerintem ne aprózd el ennyire magad ha nulláról indulsz videózásban, ez túl technikai. Tökéletesen jó vagy azzal, ha Eternában forgatsz és akkor már csak minimálisan kell szerkesztened rajta (görbézel, HSL, stb, amiket egy fotón is), csak óvatosabban kell bánni vele. Ha jól exponáltad (vigyáztál a csúcsfényekre és árnyékokra) nagy baj nem lehet vele.
De tovább megyek: Bármelyik Fuji receptet használhatod, kicsit kilapítod, ne legyen olyan kontrasztos és kész.
A videód attól fog működni, ha megérted a mozgókép formanyelvét, ehhez nem kell még ilyen mélységig beleásnod magad. Én mindenképpen a kreatív és nem a mérnöki oldallal kezdeném.
-
válasz
randras_83
üzenetére
Vagy egy videót?
-
taranis
addikt
válasz
randras_83
üzenetére
Áh bocsi esély sincs nálam erre, nincs rá idő.
-
mikrofon
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nekem elég szimpatikus a 16+75 párás €652 EUR-s áron.
Érdekes lehet ezen a két gyújtótávolságon az F1.2
Igazából 16+33+75 hármas engem ki is szolgálna fényerős fix oldalon.... -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
Nincs azzal sem baj, direkt ilyen egyszerűsített workflow volt vele a cél, de múltkor kellett egy projektet csinálnom, ahol Sony S-Log-hoz kellett matchelnem és F-Logból ez sokkal könnyebb és praktikusabb volt.
Most van vágóasztalon egy másik (teljesen saját projekt egy zenész barátommal), ott csak azért használtam Eternát, mert már 150 km-re voltunk otthonról, mikor kiderült, hogy az ND szűrő kimaradt és nappali felvételeken extrém nehéz lett lett volna menedzselni, hogy ISO 640-ről indulunk F-Logban. Így is sok helyen megszegtem a 180° szabályt és rövidebb lett a záridő valamennyivel. De itt is Sony és Fuji lesz vegyesen, csak annyiban könnyebb a helyzet, hogy a nappali felvételek készültek Fujin és az éjszakaiak meg egy A7S II-vel (amivel felemásak az érzéseim). Sajnos a 8-bit az 8-bit, ezt ő is belátta, eladta az A7S II-t és jön a helyére egy FX30 (A7S III-ra egyelőre nincs keret).

Illetve még egy gondolat: Ennél a projektnél fogjuk kipróbálni a Dehancer plugint Resolve-ban, egyelőre a trial alapján elképesztő a cucc, de csak Log felvételeken működik. De konkrétan tényleg néhány kattintás a film stock szimuláció és onnantól már csak egymáshoz kell korrigálni a snitteket. Valószínűleg megvesszük felesben, két gépre telepíthető egy licenc.
-
taranis
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Pont azért írtam a Rec.2020-at mert abba mappel az F-Log és az F-Log2 is. A "szerintem"-el arra utaltam, hogy elképzelhető, hogy a szenzor képes lenne egy Rec.2020 mappinghez viszonyítva olyan színeket is szolgáltatni, amik kívül esnek azon a színtéren, de ez egyrészt csak feltételezés, illetve a Rec.2020 is már akkora, hogy elég mindenre, nem csak a Fujinál, de más gyártónál is. (Most hirtelen a Nikon N-Log ugrik csak be.) Ezért gondolom, hogy esetleg előkészítenek valamit a jövőre nézve, vagy mondjuk később valamilyen komolyabb workflowt építenek erre a nagyobb gamutra. Bárhogy is, első körben totál feleslegesnek tűnik, és sajnos Facebook csoportokban már terjed a hülyeség, hogy így jobban szeparált színeket kapunk, meg finomabb átmeneteket, amikor a színtérnek ehhez semmi köze.
Amúgy igen, én is DI-ben, vagy ACES-ben szeretek dolgozni, aztán a végén van Rec.709 konverzió. -
madgie
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Én meg Eternázok, DR400-zal

-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
taranis
üzenetére
Nem csak szerinted fért bele, hanem a hivatalos dokumentáció is Rec2020 gamutot ír F-Log és F-Log2-re is.
Ezért hibás mikor sokszor látom, hogy DR-ben CST-vel már a node tree elején átváltják Rec709-be és eldobnak rengeteg szín információt rögtön az első kapavágással. Én mindig az első node-on átviszem DaVinci Intermediate-be, majd a legvégén váltom Rec709-re és a kettő közé pakolom a color grade node-okat.
-
-
Pimpa
aktív tag
válasz
randras_83
üzenetére
Hát lehet, nem mindig figyelem milyen ikokon jelennek meg a kijelzőn
Arra is nemrég jöttem rá, hogy ha a bluetooth kapcsolat aktív mikor fényképezek, akkor az EXIF-be lerakja a GPS koordinátákat is
Nem mintha olyan nagyon szükségem lenne rá, de feltűnt egy földgömb ikon a kijelzőn miután átmásoltam a képeket amit akartam és nem szakítottam meg a kapcsolatot, a telefonon meg futott tovább a Fuji alkalmazás. Hát ilyen ez
Egyébként azóta nem sikerült ezt így összehoznom, jók a fotók "manuális" módban is, ideiglenes hiba volt a mátrixban/mégsem oda fókuszált ahová tettem/emlékeztem.
Próbálgatom ezt a 70-300-t, hasonlítom az 50-230-l, meg szereztem egy 2*-s konvertert, így megy a 600mm is. -
vakablak93
őstag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
a kapcsolható rekeszvezérléshez FW update kell
- Ezzel meg is oldotta a Fuji, hogy a mesterséges AF rontást az emberek elkövessek maguknak
Mázli hogy, zoom és nálam a kell a fenének kategóriában van.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
Én ezért nem adtam el az X-A1-et.

Igaz szegényen problémás lett a szerencsekerék, tekerésnél van amikor egyet, van amikor négyet léptet, van amikor az irányt sem találja el. Szóval tényleg szerencsekerékké változott.
Lehet szétkapom majd, talán csak egy takarítás kell neki.
Mai léptékkel értelmezhetetlen benne az AF, de egy 27mm f/2.8-at rárakva igazi kis kabátzsebes gép lenne.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
pethob
üzenetére
Egyébként engem is jobban izgat, pont olyan irányba fejlesztették, hogy izgibb legyen, rohadt jó kis videós-fotós hibridnek néz ki, jelentősen kisebb és könnyebb is lett. Viszont a kapcsolható rekeszvezérléshez FW update kell, szóval gyanítom, hogy így választani kell majd az objektív teljes kihasználása és a váz normális AF teljesítménye között.
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
35 ezerért adtam el anno az X-A1-et

-
Mr.Csizmás
titán
jöhetne egy X10-20-30 v2
mindig sírok belül, ha eszembejut hogy anno 40-50k körül mentek 
-
pethob
aktív tag
Engem az új 16-55 F/2.8 jobban izgat. Nem mintha elegendő rendszerességgel használnám az elődjét...
-
madgie
titán
válasz
lugosi
üzenetére
Nálam is sok-sok éve ez volt az első Fuji bemutató, ami semennyire nem érdekelt már. Eleve ott volt az F-log2 C esete, amit szokás szerint nem kapnak meg az "alsópolcosabb" vázak... mint például a kétezer dolláros X-T5.
Kösz, Fuji. Nem mintha amúgy kéne, még a sima F-Logot sem használom, de akkor is nyaljatok sót, majdnem 900 ezret fizettem ezért a vázért, amiben jelenleg is a csúcs hardveretek van, erre már termékszegmentáltok, mit ne kapjon meg. -
válasz
Stauffenberg
üzenetére
3.:
RMÉATFTeljesen elment mellettem, hogy lett ilyen gép, mostanában újra játszok, meg olvasok, kevés időm van yt-ozni. De ez alapján meg se nézem a videót. Tudom, hogy nem az én logikám szerint készült a gép, de a magam laikus módján úgy gondolom, hogy ha már nincs rajta evf, akkor legyen rajta egy ütős kijelző. Ütős is lett, de a negatív értelemben.
Furcsán nézek a Fujira, jön ez a gép, pletykálják az 1"-os kompaktot. Nehogy visszafelé süljenek el ezek a nagyon fura termékek.
-
arn
félisten
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Egyszerubb volt az x-s20at felarazni, azon volt evf, ibis hasonlo aron, hipphopp joarunak tunik a kiherelt verzio is

Nekem amugy bejon a form factor kicsi fixekkel.
-
Stauffenberg
nagyúr
Na most jutottam el odáig, hogy megnézzem a PetaPixel bemutatóját az X-M5-ről és pár gondolat:
1. Majdnem rákívántam, főleg, amikor megláttam a videós képességeit, tökéletes B-kamera lenne a fő vázam mellé és 800 dollárért rég láttunk már ennyire funkciógazdag gépet, igaz itt az EVF-ről le kell mondani (különben X-E5 lenne a neve és nem ennyibe kerülne).
2. Utálom az oldalra kihajtós kijelzőt, emiatt nálam ez kiesik, de itt el tudom fogadni, elvégre vlogger kamerának szánják, nem street fotóra, aláírom, hogy itt ez volt a jobb döntés.
3. A kijelző miatt kijár a Rohadjatok Meg Érdemrend Arany Tölgyfa fokozata! Anno az X-A7-ben egy százezerszer jobb kijelző volt (3,5" és 2,8M-dot), ide meg behánynak egy 3" méretű 1M-dot kijelzőt, ami egyszerűen förtelem.
4. A PetaPixel videóját egy X-H2s-en rögzítették és sokszor huntolt az AF teljesen indokolatlanul.
C'mon Fuji!5. Nagyon remélem, hogy ezeket a videós/fotós képességeket megkapja at X-E5 is majd, csak ne oldalra forgatható kijelzője legyen és kapjon IBIS-t is, egy olyanra rákívánnék.
6. Én a Sony ZV-E10 II helyett simán ezt venném vlogra. A kitobjektív felmossa a padlót a Sony 16-50-es villanypalacsintával, egy picit szélesebb is, third party objektív kínálatban meg egy kutya. Csak sosem szabad FW frissítést ráengedni és az AF is jó lesz.

Új hozzászólás Aktív témák
⭐Cashback promóció.⭐
Részletekért nyisd le az összefoglalót.
A promóció időtartama:
2025. Nov. 13. - 2026. Jan. 14.
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

X-E5 tulajdonosok olvassák el: 

Nincs kedvetek összedobni egy anyagot kezdő videósoknak Davincihoz?