Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
-
Mobilarena

X-E5 tulajdonosok olvassák el: [link] 
⭐️ Fujifilm GFX / X Cashback promóció fut jelenleg.⭐️
Részletekért nyisd le az összefoglalót. 👇
Új hozzászólás Aktív témák
-
s4tch
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Azzal én is kínlódtam anno Nikonon, de Z8 user cimbora azt mondja, azért javult sokat. Illetve szeretek raw-ban lőni, jpeg-hez sosem voltam elég ügyes és gyors, úgyhogy nem baj, ha korrigálni kell a wb-t. Mondjuk ezen a Fuji automata, félautomata módjai sokat segítenek.
Illetve ha már színeknél tartunk, nekem a Fujin mindig van egy zöldes-sárgás tint. Olyan pirosakat, mint amit a Nikon tud, raw-ból sem tudok kitekerni. Úgyhogy valamennyire még hiányzik is a Nikon raw. El tudnék vele létezni.
A T2 (illetve T sorozat úgy egyáltalán) ergonómiája az, amivel semmi nem tud versenyezni. Az, hogy nem menüből kell záridőt, rekeszt és iso-t állítani, hanem mindnek van állandó, dedikált és egy perc alatt megszokható helye a vázon, számomra tökéletes. A kezelhetőség borzasztóan hiányozna, bármit is vennék Fuji helyett. Nincs az objektíven rekeszgyűrű? Az nem is igazi fényképezés úgy.
-
s4tch
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ráér bármi, alig jut idő fotózni... Amúgy nekem az X-E5 is kiváló lenne, de az ára szerintem egyszerűen botrányos. Ha a T40 megjelenik, és visszafogottabb lesz az ára (ami gyakorlatilag kizárt), akkor megfontolom, amúgy meg bőven megfelel a T2+35mm és az M1+27mm pancake. Bár utóbbit mostanában alig használom, annyira bajnok a traktor 35 f1.4 a T2-n.
Szóval éljen a Fuji meg minden, akkor is, ha az árakat nem a hozzám hasonló, kelet-európai ~átlagbérből élő hobbista tárcájához igazítják.
Egyébként az E5-höz képest minimális felárért adnak egy Nikon Z5 ii-t, ami azért más kategória. És abból is elég szép jpeg jön ki: [link] [link] (nagy fájlok, mobil lassan töltheti be őket).
-
Stauffenberg
nagyúr
Utoljára EVF nélküli gépem az X-A1 volt, de ott gyorsgombon volt az kijelző fényerejének boostolása. Csak akkor kapcsoltam be, ha éppen kellett. Szerintem nem volt vele gondom soha, de nem tudom az X-M5 kijelzője csillogósabb-e (érintőképernyőkre ez jellemző).
De tény, hogy én is jobban szeretem ha van EVF.
Ha nem sürgős, várj egy kicsit, pletykák szerint még idén bemutatkozik az X-T40, ami egy EVF-es X-M5 lesz (sajnos továbbra is IBIS nélkül, hogy csapjam agyon őket). Ha idén akarják bemutatni, akkor legkésőbb novemberig piacra kell kerülnie, ami szerintem ilyen szeptember-október körüli bemutatót feltételez. Aztán persze lehet kacsa lesz az egész.
-
turbulencia8
addikt
-
s4tch
veterán
-
madgie
titán
válasz
mikrofon
üzenetére
Fú, ezt így neked nem tudom megmondani, még én is ismerkedem az újdonsággal. Végtelenül leegyszerűsítve az X-M5 kicsit videósabb, az X-E5 kicsit fotósabb gép, de nyilván a pénztárca is közbeszólhat, mert hiába nagyon szimpatikus nekem az X-E5, ha kétszer annyiba kerül, mint ez a kis gyösz.
Ami tök jó és nincs benne az X-T5-ben sem, hogy a zóna AF testre szabható, akármilyen XY koordináták alapján, így akár mittomén 7x1 méretben is beállítható, így mondjuk egy autóversenyen csak a pályára figyel az AF, a környezetet figyelmen kívül hagyja.Gondoltam most egyet, "befűztem" egy California Summer nevű filmszimet és csaptam egy kört a városban... előre is bocs, de ez inkább Miami, a fiatalok ki se merészkednek ebben a hőségben, az idősebb korosztály meg akkor is menne, ha 74 fok lenne árnyékban
Egyébként ilyen hülye pózban volt a gép a kezemben, így az alkaromnál van az LCD, valamennyire takarásban, kisujjal alulról körbefogom, a jobb kezemnek meg csak annyi a dolga, hogy kattintson.
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Uhh ennyiért bőven jó ha 3an összeállnak
Szerintem meretèhez képest meglepően nagyot villan. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
randras_83
üzenetére
az enyémeim kifutottak, max 1 embert tudnék hozni, de az előzőnél ő is kétesélyes volt.
-
randras_83
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Volt de lemondtam. Hat ha vannak még jelentkezők akkor talán. Van három 685-ös itthon. Ez leginkább jól nézik a vázon
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
randras_83
üzenetére
Na végre megtudtam milyen akciós vakuról maradtam le

rábsztál, ~10k/db megint van
[link] (ha nincs alzaplusod, szólj és rendelek) -
madgie
titán
Aranyos gép ez, egyedül a tekerhető LCD-t utálom rajta, de hát ez van, az X-E5 "kicsit" drágább lett volna. Hajnalban guberáltam hozzá egy játszós Viltrox 28/4.5 AF-et kemény 26 ezerért, nem tudom, fogom-e valaha így használni, de eszméletlen cuki-vékonyka lesz az a szett.
DIS is teljesen okés a kittel, legalábbis az itthoni próbálgatásoknál az volt.
-
válasz
turbulencia8
üzenetére
Állításra tudnék 3d nyomtatni valszeg, de nem a stackelés a fő cél jelenleg.
-
turbulencia8
addikt
-
madgie
titán
válasz
ULPIUS
üzenetére
Mert termékfotónál alapvető, hogy minél kevesebb zajjal dolgozunk? Értem én, hogy Fuji meg analóg érzetű lumizaj, de az alapérzékenység vagy akár az az alatti ISO érték az, amire ilyen esetekben törekedni szoktak, már csak azért is, mert ha kivágni, hátteret cserélni, akármit machinálni kell, sokkal egyszerűbb kvázi zajmentes képpel megtenni ezt.
-
-
s4tch
veterán
válasz
laskr99
üzenetére
Néztem a többit is. Van, aminél gyakorlatilag egy nagyon keskeny sáv éles. Kb. olyanra lehet számítani egy jobb objektívvel, focus stacking nélkül. De amikor az érzékelő és a tárgy nem párhuzamosak, sőt, ennyire döntött a téma az érzékelőhöz képest, akkor szerintem képtelenség ennyire éles képet focus stacking nélkül.
Itt egy videó a témáról: https://www.youtube.com/watch?v=bQBNVCQ67VY
Itt egy hasonló termék, ami talán vállalható lehet: https://www.aliexpress.com/item/1005006821841004.html -
ULPIUS
őstag
Mi hülyeség azon, hogy növelje az iso-t? Attól még, hogy állványon van miért alapvetés az, hogy a legalacsonyabb, jelen esetben iso 160-al kell fotózni?
laskr99 eredeti kérdéséből nem derült ki, hogy mennyi fénye van, sem az, hogy már eleve lerekeszelve próbálkozik de mégsem éles a teljes felület. Ha ezeket tudom nyilván nem válaszolom azt amit.Amúgy én f8-16-ot írtam nem, f22-t.
Egyébként nézz meg egy akármilyen probe optikát, általában f13-16 a teljes nyílásuk, ennek azért oka van, a laowának a pro2be lencséi már T8, meg a DZO-nak is van valami ami tudja a T8-at, de nem gyakori. -
-
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ezen is van menet, de jobb kézben tartva eltalálni a "szöget" minden magnál. Amúgy ő pl még profibban csinálja már, nem tudom milyen anyag a háttér.
[link] -
-
Stauffenberg
nagyúr
Vannak már magas CRI értékű LED-ek is, de nem ismerem a CPU fotózás szakmai hátterét, hogy tényleg indokolt-e egy full spektrum izzót beszerezni.
Amúgy meg ha lapul otthon vaku (fotósoknál néha előfordul
) , akkor szerintem azzal lenne a legprofibb, hiszen eleve van hozzá mindenféle dedikált kiegészítő (állványmenet-adapter, diffúzor vagy softbox tartó, stb). -
válasz
ULPIUS
üzenetére
Hülyeségeket nem kéne javasolni. Alap iso természetesen, hiszen állványon van záridő nem limitál.
F22 szintén indokolhatatlan, ahogy előttem is mondták f8 untig elég.
Kell játszani míg el nem kapja a síkot, ennyi. Led lámpát is hanyagolnám, full spektrumot adó wolfram izzó meg valami diffuzor elé. -
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Bőven elég, ugye a fényvisszaverő tulajdonsága miatt tökéletes lett a kép. Minden ami kell látszik, még a kamera is +1/3-2/3 tulexpot mutat.
De még a kis ledes asztali lámpa is elég:
-
válasz
Elektrosokk
üzenetére
7artisans 60mm F2.8 Macro. Azt is vedd figyelembe, hogy a stacking is kicsit rontott a képen meg a 2mpx ph korlát.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
turbulencia8
üzenetére
Nézd meg a tükrös videót, ennél egyszerűbben nehéz hozzászintezni a kamerát az asztal síkjához (az asztal meg állhat ahogy akar).
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Igen, ez a baj főleg. Megnézem.
-
válasz
turbulencia8
üzenetére
De ha már emiatt vettem egy 70 ezres objektívet, nem szívesen vennék egy "rosszabb" tudású cuccot, mikor kb a 26mpx cuccot még megvágva is kb 10+ mert nem sokat kell vágni, van, hogy teljesen kitölti minimum fókusznál a mezőt, sőt...
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
ULPIUS
üzenetére
f/8-tól már elkezd megjelenni a diffrakció egy APS-C szenzoron és minél jobban lerekeszel, annál inkább látható lesz.
Amúgy a fényképezőgéppel film szkennelésbőlé jövő ötlet, hogy egy kis tükörrel be kell állítani a tökéletes vízszintest, mert ha jól veszem ki a probléma az, hogy jelenleg nincs meg a vízszintes, így a CPU egyik fele kicsit kilóg az élesség síkjából.
-
turbulencia8
addikt
válasz
laskr99
üzenetére
Van nagyobb targytavolsagu Dino-Lite mikroszkop is, es ezek nem draga cuccok. En felhivnek egy ilyen forgalmazot, ott ki tudod probalni. Ezek jellemzoen 5MP, azaz majdnem 4k-s kepet adnak. Az allvany es a vilagitas nagyon sokat szamit, de ezekhez mar eleg sok tartozekot arulnak.
-
válasz
turbulencia8
üzenetére
Nem, mert makro obinak nagyobb a felbontása, és a blogra kell fotózni.
-
válasz
ULPIUS
üzenetére
F22-őn se volt full éles. 5 éve fotózok, ismerem az alapokat. Ezért kérdeztem ötletet arra, hogy hogy rakjam egyenesbe a tárgyat.
És igen, iso160, mert még így is túlexpós a kép F11-22 körül is.
Ez nem sima tárgy, visszaveri elég erősen a fényt, de 2 felől megvilágítva minden részlete látszik.

-
ULPIUS
őstag
válasz
laskr99
üzenetére
Kell "sok" fény, vagy nagyobb iso érték és f8-f16 rekesszel fotózz, így nagyobb lesz a mélységélesség.
Ehhez nem ötletelni kell, hanem ismerni a fotózás alapjait és ezt most nem rosszindulatúan mondom, hanem mint alapvető tanács.
Szerk: most nézem a fotódat, iso 160, ne viccelj már, nyugodtan told feljebb, akár 3200 ra, vagy ameddig még nem csúnyán zajos, nem tudom milyen géped van.
-
-
Arra mondjatok jó ötletet, hogy a blogomon vannak cpu magok, azokat fotózom. Van egy kis "bibi" hogy nem tudok full síkra állítani a magot így valamennyire elmegy a fókusz és stackelve meg érdekes eredményeket csinál, van ahol full elmossa az egészet, mivel oldanátok meg a full egyenest? Most lett egy teli egyenes felületem, ami egy 12x13cm réztömb
-
Viltrox 27/1.7 point shoot

-
madgie
titán
válasz
madgie
üzenetére
Azt elfelejtettem odaírni, hogy most is ott a két IBIS-es gépemben a DIS, amit simán bekapcsolok az OIS/IBIS mellé, ha nem kell a nagyon nagy látószög és piszok jól dolgozik, soha semmilyen anomáliát nem okozott... hozzáteszem eleve próbálom szépen, lassú mozgással felvenni ezeket.
-
madgie
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Gimbalról biztos nem fogok 6K-zni, egyszerűen azért mert minél stabilabb footage kell azoknál az építészeti videóknál. Tehát általában 4K50p, utólag a felére lassítva, gimbal+bármilyen kéznél lévő szabi (IBIS/OIS), majd még ezt az 50%-ra lassított anyagot is majdnem mindig szoftveresen stabilizálom.
Nyilván nem tudom előre, milyen a DIS, de nemsokára kiderül
Állványról tervezek 6K-t lőni, ha kell, van olyan meló időnként, ahol nem kell mozognia a kamerának. Vagy nagyon ritkán előfordulhat, hogy gimbalon kell a teljes képkocka, minél nagyon látószöggel (4K50p croppol ugyi az X-H2S kivételével), akkor fokozott figyelemmel hajlandó leszek 50p alá menni

-
madgie
titán
válasz
turbulencia8
üzenetére
Nem kapcsolnám be mindig, de itt most arra gondoltam, hogy a plusz crop miatt is jól jön, mert az egyik gépen ott a 10-24, nagylátóval gimbalozni, ezen meg a 15-45-re rájön a DIS plusz cropja, amivel ügyes szűkebb vágóképeket lőhet az ember.
-
mikrofon
veterán
AF-ben és film szimulációban van különbség az e5 és m5 között?
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Szerintem arra gondolok, a piros kabátos hölgy. Nekem nincs insta appom, böngészőben hozta be, azt hittem alatta a többi kép ilyen "fedezz fel egyebeket is" dolog.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
csaabz
üzenetére
Videóban, AF-ben és üzemidőben is sajnos elég nagy a különbség. Csak fotóra szerintem sem éri meg az X-S20 felára az X-S10-hez képest, mert nem abban fejlődött igazán nagyot.
Az X-S20 szerintem az egyik legjobb Sony A6700 alternatíva (bár én utóbbit venném ha nem lennék már eleve ezen a rendszeren, az az AF rendszer egyszerűen űrtechnika bármilyen Fujihoz képest, a filmes tesó FX30-at néha használom és legurul egy könnycsepp minden alkalommal, mikor vissza kell adnom).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
"szép-szép a telefonos fotózás, de azért nem ugyanaz"
Viaszbábú HDR, blöehh... Sajnos nagyon-nagyon nem ugyanaz. Bármikor szívesebben nyúlok a fényképezőgéphez, mint a mobilomhoz Néha ProRAW-ban fotózok az iPhone-nal és kellő körülményességgel ki lehet olykor egész jó eredményeket hozni belőle, de a hangsúly a körülményesen van. Gyári algoritmust hagyjuk is, még bele sem kell nagyítanom, már rosszul vagyok tőle.
-
madgie
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Pont ezért engedtem el az X-S20-at, az X-M5-öt az itteni belinkelt árnál jóval sikerült megvenni, egyszerűen nem találtam más opciót, ami a mostani árak mellett olcsó, amivel lett volna Nostalgic Negám/Realám fotóban, kitűnő minőségű videóm és jó AF-em (az X-T4-féle videós AF-et soha nem szerettem, gyors akart lenni és ez a megbízhatóság rovására ment).
A 15-45-tel szerintem egész jó kültéri B-Cam lesz belőle, ha a DIS-t is bekapcsolom a gimbal mellett, különösen jó szűkebb snitteket lehet vele majd szerintem gimballal mozogni. Aztán majd meglátjuk, a gyakorlatban milyen (fotóban meg annyira nem hatott meg az IBIS, a 18-120-at úgysem erre a gépre tenném).
És végre talán a családot is fotózom néha, tegnap az egyik meló után itthon is lőttem párat, szép-szép a telefonos fotózás, de azért nem ugyanaz
-
csaabz
őstag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Az X-S10 alig marad el képességekben tőle. A mai napig az egyik legjobb ár/érték arányú Fuji váz.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Na most megnéztem mennyire nem létezik az X-S20 a használt piacon:
Hardverapró: Nulla
Marketplace: Nulla
Index: Két hónapja volt egy, de csak komplett felszereléssel együtt
MPB: Nulla
Ebay: Pár darab, drágábban a magyar bolti árnálVégtelenül elszomorít az ahol a Fuji használt piac jelenleg tart.
-
madgie
titán
válasz
Elektrosokk
üzenetére
A Provia és az Astia teljesen másképp működött azon a szenzoron, olyan szépen kiemelte az árnyék-napsütés színkontrasztot, gyönyörű hűvöskéket adva az árnyékokhoz és finom sárgát a napsütötte részekhez, mellé a Provia rettentő finom görbével ejtette be a fekete felé az árnyékokat... tényleg, nyami, kár, hogy azóta sem tud egyik gépük sem olyat (GFX-ek picit talán hasonlóak, legalábbis az eredeti ötvenes szenzorral).
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Persze, mindig a célhoz kell kalibrálni...
-
turbulencia8
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Köszi szépen a választ!
Azóta látom, hogy a 220Volt-nál bérelhető is az RS3 mini, ráadásul nem is vészes, napi 3300 forintért (kaució 70eFT). Szerintem élek azzal a lehetőséggel valamelyik hétvégére.
Valószínűleg tényleg szokatlan lesz és nehéz, de látatlanból elképzelni sem tudom, hogy mit nyerek vele vagy vinném-e valaha is kirándulásra. Családi eseményekhez viszont jó poén lehet. Sajnos elvileg nincs az X-M5 a hivatalos DJI kompatibilitási listán, remélem ez nem lesz gond! -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
turbulencia8
üzenetére
Ha nem változtatsz a setupon, akkor egyik gimbalt sem kell újrakalibrálni.
De azt is vedd figyelembe, hogy az önkalibráció is csak akkor működik, ha legalább valamennyire egyensúlyba hoztad kézzel. Ez csak annyit csinál, hogy beállítja a motorokat, viszont mivel ezeknek ilyenkor nagyobb nyomatékot kell adnia, drasztikusan megnőhet a fogyasztás. Szóval minél precízebben állítod be úgy, hogy lekapcsolt állapotban is egyensúlyban maradjon a géped, annál jobban leveszed a terhelést a motorokról és megnő az üzemidő.
Olyanokra is érdemes figyelni, hogy a kalibrálást úgy végezd el, ahogy a gépet használni akarod (pl: kihajtott kijelzővel használnád, akkor úgy kalibráld, zoom objektív esetén ha sokat mozognak a lencsék előre-hátra, az is elhúzza a tömegközéppontot).
Amúgy a DJI RS3 Mini egy jó gimbal, az X-M5-öt valószínűleg még alaposan túl is biztosítod vele. Alapvetően Full Frame MILC-ekhez kitalált belépő szintű gimbal.
Szerk: Én használtan néznék egyet, néha 50-60 körül is kifoghatók Weebill meg régebbi DJI gimbalok. Legalább látod bejön-e. Ha hozzá vagy szokva az X-M5 kompaktságához, gyűlölni fogod, hogy cipeled magaddal ezt a kilós dögöt. Én szóltam!

-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
lugosi
üzenetére
Mindegyik linken több fotó is van.
Az utolsó poszt nyitóképe az egyik kamu street fotó a teljes pozsonyi útról, az a barátnőm. Csak eltűntem egy percre, hogy az utca túloldaláról fotózhassam. Már kezdi megtanulni, hogy ha eltűnök, nem kell megállnia körbe-körbe nézelődni, hogy hol a fenében vagyok. -
turbulencia8
addikt
Fölhívtam a Fotoplust, ott a DJI RS3 mini-t javasolják a mechanikus gimbal helyett. Ha mindig pl. X-M5 és Viltrox 15/1,7-et használok (ami alig több fél kilónál), akkor állítólag 2 perc alatt lehet kalibrálni összecsukás után is.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Ez abszolút így van, ezért vettem egy cage-et az X-T3-ra, gondoltam egy dummy akku kivezetésre és kívülről megtáplálom egy rárakott külső akkuval, plusz egy olcsóbb kontroll monitort még elbírna a setup (nem kell rögzíteni, nekem az internal is jó, csak ez a váz még nem tud LUT preview-t és az hasznos lenne LOG-hoz). Ez már adna annyi súlyt, hogy a teljesen handheld sem remeg be annyira (meg én szeretem a fullosan handheld felvételek stílusát, de igazán jól nyilván egy legalább 5-6 kg-os felszereléssel néz ki... na ilyesmivel utazna a fene).
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Az utolsó kép tetszik a legjobban. Jól összeraktad a filmszimet is.
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Elnéztem, tényleg felbontott. Az a múltkori 300 körüli nagyon jó vétel volt.
-
turbulencia8
addikt
Használ valaki sima mechanikus gimbalt? Wallimex Easy Balance Pro szimpatikusnak tűnik alkalmi/hobbi célra.
Amúgy Budapesten a Ferdinánd a kedvencünk, ott is iszonyat jó cseh sörök vannak.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Súly kell a vázra, aztán nem fog remegni a kezedben.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
újracsomagoltból több dolog van kint, meg akciók is (pl. random vga-kra adatlapos kuponnal 5%), az alapár difi tényleg nem nagy dealbreaker.
mi anno a Karmina-ban fogyasztottunk egészséggel

-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
A tipp jó, de itt éppen alig látok 10 ezer forint különbséget a magyar és szlovák árak között. Pedig tudok Pozsonyban egy elég jó sörözőt, ahova bármikor szívesen kiruccannék.
Ontopik:
Van pár Classig Neg-es fotóm Pozsonyból, szerintem egy kifejezetten fotogén óvárosa van, nem annyira "Disneyland steril", mint amilyenre egy csomó nagyváros pucolja a sajátját.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
turbulencia8
üzenetére
Van gimbalom és még a fiókból sem vagyok hajlandó kivenni amíg nem fizetnek érte. Egy-egy casual projekthez, utazáshoz egyszerűen sokkal jobban passzol az a minimalizmus, hogy az IBIS miatt nem kell semmilyen extra segédeszközt vinned. Munkára viszont a gimbal üti az IBIS-t minőségben.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
side note, érdemes néha kis kirándulást tervezni, mert hiába egy régió, nem mindig ugyanazok az ajánlatok élnek. Digitálne fotoaparáty | Alza.sk
(én vga-t fogok venni így, ha lezárul a mostani gariztatása)
-
Ezek a filmsimek szenzoronként változnak olykor elég sokat. Astia anno az x-trans 1 első gen vázakon volt a legfaszább, mostanra a legritkábban hasznámom. Ha ember is van a képen, biztos nem, olyan sárga bőrtóusai vannak x-s10gen fujj!
Ami szívfájdalmam, hogy a gfx50r szimjei sem tetszenek igazán. Mondjuk majd csekkolom, vannak-e arra receptek... -
Ijk
nagyúr
válasz
vakablak93
üzenetére
Én meg gfx100rf-en leginkább pont astiat használom, gyerekekhez passzol a képi világa, de mégsem eltulzott standardhoz képest.
-
madgie
titán
válasz
turbulencia8
üzenetére
Videóra általában elég, ha nem, itt a Vili 13/1.4.
-
madgie
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Nálam a sztori körbeért, 11 éve az X-A1-gyel jöttem át a cserélhető objektíves X-családba (azért mondom így, mert X100-am volt előtte is), ez az X-A1 minden fogyatékossága ellenére nagyon megszerettette velem a Fujit, majd most, ennyi idő múlva szellemi öröksége (az X-A1 az X-M1 Bayer-szűrős ikertestvére volt), az X-M5 jön hozzám.
Közben előkerestem egy régi kisebb gimbalt, ami évek óta fel sincs töltve (Sirui P1), simán be fogom fogni a videós melókra is az X-M5-öt
Annyira drágának tűnt az X-T4 javítása, hogy inkább veszek egy új fényképezőt, az meg marad gimbalos főkamera, ott lesz összeszerelve, rágyógyult 10-24-gyel, 16:9 cropban úgyse látszik a lézer okozta lila folt. -
turbulencia8
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Annyit emlegeted az IBIS-t, hogy nézek most már egy könnyen beállítható gimbalt. Kíváncsi vagyok, hogy mit lehet kihozni az X-M5-ből, egyre többet videózok.
A Weebill 3e-re gondoltam, van benne rezgetős, automata kalibrálás, és nem is drága. Van benne ráció? -
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Én azért morgok magamban, hogy annyiféle modelljük van, hogy még egy lapáttal rátesznek, megint hónapokat kell várni majd egy vázra a rendelés után.
-
arn
félisten
válasz
turbulencia8
üzenetére
Te tudod, mi a kenyelmes
en outin megyek 28assal 4.3/4.6on, a 32eset 4 bar korul hasznaltam. A hatarertekkel vigyazz, az arra van, hogy nem robban le a gumi a felnirol.Gordules/nyomasban van egy sweet spot, a magas nyomas vs jobb gordules csak tokeletesen sima feluleten ertendo, valos korulmenyek kozott mar nem. Ez montin nyilvanvalobb, de aszfalton is el, foleg ha nem tul jo. [link]
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
X-T5
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy az X-S20 nem lenne jó erre a célra?
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
lugosi
üzenetére
Az isten verje már meg ezeket, az X-M5-el is a fő baj az IBIS hiánya, nem kéne más csak ugyanezzel a béllel egy IBIS-es és EVF-es gépet kiadni és az X-T50 maradjon azoknak akiknek kell a 40 megapixel, de a videósok is örülhetnének valami kicsike, kompakt cuccnak.
De megint kihozni valamit IBIS nélkül… agyam eldobom már. -
turbulencia8
addikt
Köszi! De a DT Swiss táblázata alapján 6,8 bar a felnimen simán megengedett, és a Continental Contact Urban is bírja az adattáblája szerint. Régóta így használom és elég jó a gördülési ellenállás, a rezgéseket pedig szépen csillapítja az első ill. a nyereg alatti teleszkóp. Egyedül a presta+slime nem túl tartós, eddig ezzel a szettel 2 év alatt egyetlen defektem volt a Kecskemét melletti homokos utakon midig ott kapok defektet), de a slime azt is megfogta igaz csak kb. 2 baron).
Új hozzászólás Aktív témák
⭐Cashback promóció.⭐
Részletekért nyisd le az összefoglalót.
A promóció időtartama:
2025. Nov. 13. - 2026. Jan. 14.
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad X13 Gen2 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 5650U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

X-E5 tulajdonosok olvassák el: 
Majd írj még a tapasztalataidról légy szí'!

hemaka