- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
bugizozi
őstag
válasz
krizmo_ #7014 üzenetére
Pont most ültem le a géphez hogy írjak róla, de megelőztél
Én is kértem, hogy számolj be róla, de ma Veresegyház felé vitt a sorsom és beugrott az új pékségébe, vettem egy csomó mindent, illetve belelapoztam a könyvébe és tényleg jó, remélem a gyermekünknek is tetszeni fog.
-
válasz
krizmo_ #7008 üzenetére
Kicsit elbeszéltek egymás mellett, a rizsfőzős és a serpenyős metódus nem konkurensei egymásnak, más eredményt adnak.
Itthon főleg rizsfőzőben készül a rizs (ragus, szaftos ételek, távol-keleti kaják), de sült mellé pl jobb szeretem a piláf módszerrel készültet, akkor én is inkább pirítok meg felöntök 2x vízzel. -
FerNandor
őstag
válasz
krizmo_ #6947 üzenetére
Az lesz, mert ez így nem jó...
Múltkor, azt hiszem vettem is basmatit, amikor ezt vettem. Azt hogyan kell megfőzni, hogy szépen különváljanak a rizsszemek, gurulós legyen?
Mindenesetre utálom az ilyet, amikor valami bevált dolgon változtatnak.Amúgy ez volt a tökéletes receptem: mondjuk 250ml rizs átmosva + 1.75x-ös mennyiségű víz, só, olivaolaj. Felraktam egy vaslapra a legkisebb gázégőre a legnagyobb fokozaton, ahogy elkezdett gyöngyözni a víz, legkisebbre tekertem és fedő, 17 perc időzítő, lejárt félrehúztam és hagytam egy negyed órát fedővel. Utána átkevertem, tökéletes volt.
Cheddar szószos csirkemell, nyálkás rizzsel
A csirkemell szeleteket megforgattam olivaolajban, só, bors, kevés őrölt kömény, majd a rajta lévő olajjal kisütöttem, nem adtam hozzá többet.
Rizs a fenti módon.[link] cheddar szósz a link alapján. Vaj, liszt 3.5ek ment most. Tej 1 cup, 200ml lidl laktózmentes habtejszin, mert egy olyan receptet néztem korábban, amibe kellett tejszín, de mégsem azt csináltam és így inkább ebbe raktam, ezért a több vaj és liszt. Sajtból talán 1.5cup. Finom lett, de a vajat lehet, hogy kicsit túlkaramellizáltam. A sajttal együtt ment bele még só, frissen őrölt bors, szárított chili és kozverves karikázott jalapeno paprika összevágva.
Cheddar sajt a lidlből 1kg tömb. Ehhez a folyadékmennyiséghez, legközelebb több sajtot fogok rakni és hamarabb megy majd a vajra a liszt. Nem tudom amúgy, hogy ilyennek kellene-e lennie a cheddar szósznak, amilyen ez ízre lett..
-
Ispy
nagyúr
válasz
krizmo_ #6928 üzenetére
Hát egy kicsit sótlan lett és talán egy picit szárazabb, mint kéne, szóval legközelebb szaftosabbra csinálom. A recept ilyen mindent is elolvastam, aztán majd lesz valahogy típusú.
Szóval a libamellett lesóztam, borsoztam és ment rá egy kevés majoranna is. Hagytam állni egy órát a pulton.
A kacsacombot egy nagy fazékba felraktam főni egy nagy adat egész feketeborssal és 1 darab babérlevéllel és 4 gerezd fokhagymával. Kb. 1,5 órát rogyogott forrás után. Ekkor ment bele fehérrépa, sárgarépa, karalábé és zellergumó. Só nem. Hiba.
Tk. főztem egy kacsahúslevest...aztán amikor minden puha volt, kiszedtem hűlni. Menet közben a habot leszedtem és a végén egy tonna zsírt is, egy olyan 3 deci biztos lejött a tetejéről.
A libamellett alaposan körbepirítottam egy száraz forró serpenyőben, a bőrös részt jó sokáig, hogy minél több zsír kisüljön belőle. Aztán bedobtam egy tepsibe, ment rá alufólia és 30 percig sütőttem így 200 fokon. Majd levettem a fóliát, mellédobtam 4 darab csirkemájat és egy 10 percig pirítottam. Amikor készen volt kiszedtem hűlni.
Amikor már semmi nem égette le az ujjamról a bőrt, minden kockákra vágtam, külön a húst és külön a zöldséget. A húst mégegyszer megsóztam.
Egy magasfalú serpenyőben egy fej finomravágott hagymát megdinszteltem a levesről leszedett zsíron, rádobtam vagy 5 darab szeletelt gombát, 25 dkg előgőzölt barnarízs és köles keveréket és fél pohár fehér rizst. Sóztam, borsoztam és ment rá egy fél tasak szárított petrezselyem. Majd elkezdtem főzni, mint egy rizottot, egy merőkanál leves, közepes lágon rotyogtatás, amikor kezdett fogyni még 1x és így tovább. Kb. a 3. körnél beleszortam vagy 2 marék fagyasztott zöldborsót és belekevertem a húst. A legvégén meg a főtt kockázott zöldséget. Meg még egy fél zacsi petrezselymet. Utána lefedtem egy fél órára.
A libamellnek csak a felét raktam bele, a másik felét vacsira fogyasztottam vékonyra szeletelve, hidegen.
A kacsacomb bőrét meg a kutya folyasztotta el lelkesen.
Nem tudom, finom lett, de talán valami erősebb fűszer még elférne benne, lestyán, majoranna, valami.
-
Top cat
addikt
válasz
krizmo_ #6920 üzenetére
Ilyenről se hallottam még. Ez ugrott be hirtelen róla.
-
bugizozi
őstag
válasz
krizmo_ #6778 üzenetére
Húdejólnézki
Mennyit kellett várni mire bejutottatok? Hihetetlen hogy csak ennyibe kerülEgy ideje én is átszoktam erre az alap pizzára, persze csak megfelelő helyen, ahol próbálnak ilyesmit csinálni.
Facebook-on a Nápolyi pizzát kedvelők klubja csoportban osztottak meg egy térképet ahova felrakták hol kapható nálunk említésre méltó nápolyi jellegű pizza. Kipróbáltam már párat, tényleg nagyon jók: Amore di Napoli, Panificio Il Basilico, Pizza Mamma, Veszprémium, Pizza sztori, Major - Korty és Falat stb. Ezek után kb nem is eszek máshol pizzát, vagy ilyet vagy semmilyent. (mint a papi szeme: Vagy kék, vagy semmilyen!(És megint dühbe jövünk))
Próbálok otthon is ilyesmit kreálni, de villanysütő + pizzakő még édeskevés a boldogsághoz. Ariete 909 vásárlása van tervben de most épp nem kapható sehol 30k körül. -
-
-
-
FerNandor
őstag
válasz
krizmo_ #6681 üzenetére
Köszi. Azért a fűszermennyiségeket ellenőrizni kell, ha valaki megcsinálná, mert emlékezetből írtam leginkább.
Amúgy 2 receptből/videóból csináltam és egészítettem ki és szójaszószt nem raktam hozzá, meg ugye erős pistát sem.
[link]
[link]De amúgy jó home office kaja, egyszer összekészítem az alapanyagokat, felrakom a rizst, aztán következő körben meg elkészítem a csirkét és lehet enni, hamar megvan
-
-
válasz
krizmo_ #6626 üzenetére
Milyen a konzerves/üveges babcsíra? Még nem próbáltam, eddig csak a frissel bohóckodtam, de az meg elég húzós tud lenni, meg sok is általában egyszerre.
Ha már betárazás, ugyanígy szoktam tenni a konzerves kókusztejjel is (Aldiban kb állandó, de Lidlben is elég sokat van).
Viszont feltűnt, hogy az ázsiai boltokban finomabb (és valamivel drágább) konzerves kókusztejeket kapni, ezt most csak azért írom, hátha másnak is újdonság, mint nekem volt. Már az állaguk is más, nincs úgy leülepedve az aljára a sűrűje, mint a diszkontokban kaphatóknál. -
FerNandor
őstag
válasz
krizmo_ #6612 üzenetére
Én most kíváncsi vagyok. Sokszor amúgy sem eszek "kínai" kaját, de nátrium glutamát szinte már mindenben van, ha elolvasom akárminek az összetevőit.. úgyhogy nagyjából mindegy is
Nem fogom ezentúl sem kanállal enni, de a következő levesbe rakok egy kicsit. Ha ugyanúgy szar lesz, akkor a következő 50 évben nem csinálokHa meg nem kell, kidobom és 400Ft-ot bukok vele. Vagy eladom valamelyik kínai büfének
-
#73959936
törölt tag
-
-
válasz
krizmo_ #6598 üzenetére
"Mint írtam egy egészséges ember számára nem egészségtelen..."
Ezért reagáltam az előbb, mert ez így nem igaz, az egészségesre is veszélyes lehet, ha túlzottan fogyasztja. A többiben egyet értünk.#6597 Donki Hóte
Hajjaj, veszélyesen is élek, krizmo_-hoz hasonlóan én is szeretek sósan enni, csak én nem keveset eszek. -
válasz
krizmo_ #6595 üzenetére
Pont erről beszélek, s a link is erről ír, hogy a túlzott sóbevitel magas vérnyomást okozhat. Tehát előbb van a túlzott sóbevitel, utána az egészségügyi probléma.
2 pontot idézek:
2. A magas vérnyomás okozója a só
Igaz. A túlzásba vitt sóbevitel növeli a vérnyomást, mindkét nemnél és minden életkorban, a jelentős mennyiségű tartós sófogyasztás pedig magas vérnyomást (hipertónia) okozhat. A magas vérnyomás a magyar felnőtt lakosság 1/3-át érinti, az egyik legfontosabb kockázati tényezője a túlzott sóbevitel. Az agyvérzések 62 százalékának, a szívkoszorúér-betegségek 49 százalékának hátterében a hipertónia áll.
3. Túl sok sót eszünk
Így van. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) sóbeviteli ajánlásának (5 g/nap) több mint a háromszorosát fogyasztjuk naponta. Hazánkban az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) által 2009-ben végzett reprezentatív állapotfelmérés adatai szerint az átlagos sóbevitel nőknél 12 gramm, míg férfiaknál 17,2 gramm naponta. -
válasz
krizmo_ #6586 üzenetére
Egy csomó dolgot fogyasztunk, ami nem tesz jót az egészségnek, pl a só se. Nyilván a kulcs a mennyiség. Sok mindenben természetes módon is előfordul a Na-glutamát.
De amúgy igen, azért raknak ilyen sok MSG-t az itteni kínai büfék a kajákba, hogy elfedjék a gyengébb minőséget.#6584 Donki Hóte:
Wang is simán nyomatja, pl itt: YT videó -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest