- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Google Pixel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen GPS-t vegyek?
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
krizmo_
Topikgazda
Ha egy off hozzászólásra válaszolsz attól még a te hozzászólásod nem kerül automatikusan offba neked kell offba tenned.
Felesleges azt bizonygatnod, hogy mennyire nem vagyok férfi, tudom... de hidd el akkor se lennék jobban az, ha lenne flexem. Nem tudom miért nem érted amit írok...
Zárjuk le ezt a témát, mert sok lesz már az off.
-
mephi666
nagyúr
véletlenül vaskereskedésben dolgozom: 4x1000x2000-es sima szénacél lemez 14ezer, lencsemintás bordásból csak nagyobb táblaméret van: 4x1250x2500 listaáron nettó 24ezer
1x2m-ből mennyi jöhetne ki? (valamennyi dolgozói kedvezményem biztos lenne, de ilyenre nem gondoltam még, hogy pizzasütő lapnak táblalemezt vegyek
)
-
krizmo_
Topikgazda
Lehet párásítani a sütőt attól még, hogy ez egyenletesen eloszlatja a párát, és a felesleget elszívja. Anno nem olvastam ezt a dumát, a sütő kellett, az volt szimpatikus, és mivel ez akkoriban főleg kályha/kemence készítő cég volt nem gondoltam, hogy rosszat árulnának.
Amúgy, kemencében is lehet kenyeret sütni, pedig az is készül samottból.#3396 Essejó
Leírtam, hogy úgy általában mi egy zománcos edény hátránya, értsd jól... Ami mágnesezhető az használható indukciós főzőlapon, más csak átalakítóval, vagy sehogy. -
mephi666
nagyúr
...én a vajas-cukros-mázas tortákat rühelltem mindig, amit általában a nagymamák sütöttek 20-30 éve
...mert a tortának a nyári 40 fokban megtartott lagziban sem volt szabad szétfolyni
...aztán megettél fél szeletet és a következő villányitól garantáltan behánytál
tortából nálam az oroszkrém a kedvenc
mondjuk abból is lehet csömör változatot készíteni ...meg amivel itt elégedettek vagyunk, azok az auchan tortái: nem egyszer volt, hogy jobbnak bizonyult, mint a 2szer olyan drága cukrászdából vett hasonló
-
devil-k
nagyúr
Nem is értem a hozzászólásod gondolatmenetét.
Én nem csak azért főzök, hogy pillanatnyi éhségemet csillapítsam, hanem hogy tanuljak és fejlődjek folyamatosan. Ahogy Rimuru kolléga írta, ez egy művészet.(#3292) inf3rno
Nézz róla videókat a YouTube-on. De ne Borbás Marcsi félét. Pizza Napolenta.(#3295) inf3rno
Az egyik legnehezebb desszert, jól beleválasztottál. Eddig sosem szerettem, aztán ősszel Párizsban megkóstoltam egy cukrászdában, ahol 6 euró volt darabja (nem kicsit durva ár)... Nos, minden átértékelődött bennem a macaron-ról azóta... Ilyen fantasztikus desszertet nem ettem még, mint odakint. Sajnos, Pesten akárhány helyen próbáltam egyik sem ért még a nyomába sem a francia változatnak. Amit Pesten ettenm az mind vicc kategória volt. -
inf3rno
nagyúr
Én sem igazán értem, hogy mi a bonyolult benne. Mondjuk én csak száraz élesztőt használok. Összekeverem liszttel, vízzel, valamikor még sót sem teszek bele. Várok pár órát, összegyúrom még egy kis liszttel, hogy ne ragadjon, aztán kinyújtom sodrófával vagy ha engedi, akkor kézzel hasonlóan, mint a rétest. Soha nem értettem ezt a kézen pörgetést. Elvileg több levegő marad úgy benne, mint a sodrófánál, de nem gondolom magam Michelin csillagos séfnek, hogy ilyesmivel szórakozzak. Igazán elrontani vékony pizzát eddig csak úgy tudtam, hogy túl vizes volt a szósz, és elázott tőle. Én passatat szoktam felfőzni hozzá, aztán annak idő kell, amíg a víz elpárolog belőle. A sűrítménnyel jóval egyszerűbb lenne.
-
Rimuru
veterán
A fozes is egy muveszet.
Fozni mindneki tud ezt alairom, de van kulonbseg akozott hogy megveszed a boltban a tartositoszerbol allo pizzalapot raksz ra 30% paradicsomot tartalmazo ketchupot, hust alig latitott szalamit es random sajtot vagy meggyurod, dagasztod a tesztat, amig ez pihen csinalsz rendes szoszt, stb.
-
mephi666
nagyúr
+3075: a tésztához 4 tojást 30 dkg vaníliás (por)cukorral simára keverünk, hozzáadunk lassan 30 dkg lisztet és ezzel is simára keverjük (én kristálycukorral készítettem és párszor átkevertem-állni hagytam, hogy tökéletesen feloldódjon a cukor) tepsibe először kiskanállal raktam halmokat, de nagyra nőttek a korongok, most már a sütikinyomóval szó szerint csak 1-1 pöttyöt rakok sütőpapírra
200 fokon légkeveréssel kb 8-10 perc kell neki
a krém: 2 tojást 15 dkg cukorral habosra keverünk... hozzáadunk lassan 1 dl tejet és 1 kanál lisztet, majd ezt lassan sűrűre főzzük... tetszés szerint kakaót adunk hozzá, és ha kihűlt, 15 dkg vajat keverünk bele... (lehet ezt variálni összevissza: nővérem pl gesztenyemasszát szokott bele tenni én meg múltkor cukor helyett juharsziruppal édesítettem, mert nem figyeltem hogy kevés itthon a cukor
)
a süti először kemény, kell neki zárt dobozban 1-2 nap hogy igazán puha legyen... szerintem babapiskótát is lehetne vele helyettesíteni tiramisuban, úgy biztos gyorsabban puhulna a kávétól meg a krémtől
nem próbáltam még
-
Šolaire
veterán
-
krizmo_
Topikgazda
Nem akartam én semmit az élesztővel, csupán jelentkeztem...csak volt egy olyan kérdés,
hogy használok-e élesztőt, és én meg erre azt válaszoltam, hogy igen, de nyilván nem szegném meg a szabályzatukat és pakolnék fel hozzájuk élesztős cuccokat. Az ilyen szektaszerű végletességet amúgy sem szeretem... -
Šolaire
veterán
Azért nem szeretem így mert levet engedhet a hagyma és nem úgy pirul. Egyébként azért jobb kézzel vágni a hagymát apróra mert nem lesz tökéletesen egyenletes még ha annak is tűnik. Így ha pirítod a nagyobb darabok megfonnyadnak ezek a szafthoz adnak hozzá míg a kisebb darabok aranysárgára pirulnak ez pedig a pörk íz anyagot adnak az ételhez. Most akkor kuktába főzöl vagy bográcsba?
egyébként úgy vágod a hagymát ahogy neked tetszik semmi gond nimcs ezzel
viszont van a hagymán még egy külső fehér réteg a héjja alatt sokszor azt is le kell szedni mert az jóval nehezebben megy szét mint az alatta lévő részek.
-
Šolaire
veterán
Ha apróra vágod azért szétfő az a hagyma. De persze ezért jó a főzés mert intuitív dolog. Egyébként van oka hogy miért jó kézzel vágni a vöröshagymát pl egy sertéspörkölt alá és nem lekutterezni, botmixerezni persze ha pirítás után adol neki a botmixerrel akkor teljesen jó a dolog. Szeretem a jó késeket az ételek ha a benne lévő alapanyagok szépen egységesen vannak darabolva mindennek van kontúrja akkor sokkal szebb lesz a végeredmény szerintem.
-
krizmo_
Topikgazda
Nem lesz vastag, kemény héjuk? Képed van esetleg?
Én azt tapasztaltam, hogy magas hőfokon kell kezdeni a sütést.Amúgy, én mindig szobahőmérsékleten kelesztek minden pékcuccot, és megkelnek rendesen. A levestésztát pedig mindig hűtőbe teszem hajtogatások után, és ott is megkel.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest