- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Beni2360 #9352 üzenetére
A kommentekben találtam:
1. A teflon rendkívül ellenálló anyag,kivéve a fizikai behatásokat pl.: karcolás.A zsíroldó nem károsítja.Én is rendszeresen használom,semmi bajuk tőle.
2. Egy hiperszuper amerikai teflonos tepsim volt - Well Done-os kezelés után úgy nézett ki, mint egy leégett fürdőző.... Tenyérnyi darabokban hámlott le róla a teflon. :-(
3. Sokáig ne hagyd rajta, nekem lemarta a teflon bevonatot a tepsiről (nem kínai gagyi volt)A welldone-t használtam eddig, de most egy újat vettem kipróbálni, de eddig nem vagyok vele igazán elégedett: a spriccelője nagyon tré, nem porít, úh kiöntöttem tálkába, onnan vittem fel szivaccsal, de nem lett tiszta. Jó, lehet, h a Wd se csinálta volna jobban, mert a bérlők évekig nem takarították le a tűzhely felett, de azzal megszoktam, h leszedi, másrészt az a bőrömet is leszedi, van pár pöttyöm fröccsenéstől...
Amúgy az ilyen vastag zsíros izéket úgy szoktam leszedni, h a legsimább pormosószerbe áztatom be, és fél nap után már úgy elmosódik, mint a kisangyal. Csak a teflonra eddig ezt se mertem ráereszteni...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Beni2360 #9323 üzenetére
Nem. Ne haragudj de nem jó. És ezzel most nem segítesz senkinek sem. Számos étel van amit már nagyon sok forrásból kóstoltam és ebből kifolyólag igen eltérő volt a minőségük.
Rengeteg különböző helyen rengeteg féle péksüteményt is...Az, hogy krizmo_ ételei úgy néznek ki ahogy, és olyan az íze amilyen az annak köszönhető hogy meghatározott alapanyagokat használ fel és egy meghatározott recept szerint készíti el azokat... Itt nincs helye ilyen jellegű egyszerűsítésnek...
Annyiszor találkoztam már ezzel a mentalitással és nincs is vele bajom. Ha valaki beéri kevesebbel, hát lelke rajta... De ne degradáljuk már le más kiemelkedő teljesítményét azzal, hogy egyenragúvá tesszük egy egyértelműen gyengébb produkcióval.
A szokásos autós analógiát tudom mondani... Krizmo_ villant egy A8-as Audit, és amikor valaki rákérdez, hogy mit tud a verda, mert ő is akar ilyet, akkor azt javaslod, hogy tessék itt egy Suzuki Swift... kezdetnek jó lesz.
-
Essejó
veterán
válasz
Beni2360 #9316 üzenetére
Nekem csak 1 problémám van a levegős frituval. Mosogatógép nélkül nem lehet a ráégett zsírt lerobbantani a kosárról. A fém dörzsi tán segítene, de a "teflon" bevonat miatt az nem használható. Lehet ki kéne próbálni a sütő tisztító habot, ráfújni, és hagyni pár órát hatni rajta.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Beni2360 #9249 üzenetére
Az 5kg egy példa volt. Próbáld a sémát megérteni belőle és megoldás orientáltan gondolkodni... Mindenkinek más a lakása, konyhai körülményei. Én nem fogom tudni megmondani te hogyan tudsz kiszárítani 5kg tésztát. Én csak azt tudom kitalálni én hogyan tudom megoldani a saját otthonomba. Egyébként ezért is mondtam, hogy ez csak egy példa... Lehet, hogy nektek 2,5kg is elég...mert ha csak ennyit esztek akkor ez is hetekig elég...és akkor máris könnyebb megoldani a szárítást...mert fele mennyiséget kell eltenni.
A miből mennyi jön ki kérdés a receptúrán is múlik. Többféle tészta recepet van, eltérő arányokkal. -
MrSealRD
veterán
válasz
Beni2360 #9247 üzenetére
Itt az előre gondolkodás és a tervezés lenne a cél... Most gondolj bele, hogy azt az 5kg száraztésztát nem megveszed, hanem elkészíted. Ezt egyébként sose hetente szokták 10-20dkg-os adagokban...soha...régen se... Nagyobb blokkokban gondolkodtak. Egyszerre megcsináltak mondjuk 5kg-ot.
Ha ugyanolyan minőségű alapanyagokból készíted, akkor az idődet kell alapvetően beáldozni...de anyagi oldalról nézve megtakarítottál. Ennek egy részét jobb alapanyagra költheted. Ekkor még mindig spóroltál, de jobb minőségű terméket fogyasztottál.Sokan keseregnek az idő miatt...na ezért kell átgondoltan és szervezetten csinálni az ilyesmit, mert akkor nem kibírhatatlan a mennyisége cserébe nagyban javítottunk a táplálkozás minőségén.
-
válasz
Beni2360 #9096 üzenetére
Igen, erre én is gondoltam, csak ha van olyan gyümi, ami jól kijön a fügével, akkor még érdekesebb lenne. Az első fügeérésből tettünk el sok lekvárt, az menne a tésztára kicsi, rá a füge és még valami gyümi. Egyelőre a körtéhez jutottam, olyan receptek vannak, ahol ez a kettő együtt van.
Alapból a fügét prosciutto és gorgonzola párossal szoktam pizzára rakni, de az a pitéhez nem megy. -
krizmo_
Topikgazda
válasz
Beni2360 #9077 üzenetére
Korábban tettem be egy receptet, most annyit módosítottam, hogy 250 fokra előmelegített vaslapon sütöttem ki(15 perc alatt), ahogy a pizzat szoktam, valamit nem hűtőzött, a tetejét vizes-olívaolajos keverékkel kentem le.
Mi se eszünk sokat, sőt nem eszünk minden este/reggel kenyérfélét, ma is pl. sushi lesz a vacsora.
-
Beni2360
félisten
válasz
Beni2360 #9060 üzenetére
A mai kenyerem felvszeletelve.
Nagyon finom lett. -
perempe
veterán
válasz
Beni2360 #9031 üzenetére
A helyi Coop-ban van csontos és filé is, mindkettő hatósági áras; ezekből szokott lenni, nincs lerabolva, mint a sertéscomb. A filé minősége egyszer nagyon rossz volt, azóta veszek csontosat, azt nem filézem, egyből sütöm.
Most szerencséd volt, valószínűleg nem állandó a minőség.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Beni2360 #9006 üzenetére
A kovász is rozslisztbol van etesd sima BL55-l és majd idővel kifeheredik.
Neeeeeeeeeee! Legalábbis semmiképp ne bolti finomítottal. Jó liszttel etesse, különben éhen hal szegény. KBL100 a legjobb a semleges, kicsit édeskésebb íz eléréséhez.Én is kezdő vagyok de órákat lógok a yt-n és lesem el dolgokat.
Szabi péktől is nézz néhány jótanácsot, és inkább azokat fogadd meg.Ja és a szűrt vizet nem ajánlják mert nincs benne elég baktérium a kelesztéshez.
De buták akik ezt mondják.
Használjon szűrt vizet továbbra is, én ezt tanácsolom. Sokak kovászát kinyírta már a csapvíz.
-
fradi81
veterán
válasz
Beni2360 #9006 üzenetére
Ételhez csak szűrt vizet rakok, semmi gond a kelesztéssel. A baktériumok a kovászban vannak az a lényeg szerintem. Teljes kiőrlésű lisztből is lehet szellős kenyér.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Beni2360 #9006 üzenetére
Ez kb. 2kg nyers tészta, fele teljes kiőrlésű liszt, négy púpos evőkanál sikér, előtésztával, ami a teljes kiőrlésű liszt nagyjából feléből készült. Másfél óra kelesztéssel kb. Nekem ebből olyan 25 kenyérke lesz.
A teljes kiőrlésű liszt magában mindig laposabb lesz megsülve, nehezebb a tészta. Vagy formában érdemes sütni, vagy kisebb darabokban, amit elnyújtott tészta feltekerésével formázok. -
perempe
veterán
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Beni2360 #8901 üzenetére
Nagyon sok bölcsesség van benne, érdemes meghallgatni amiket mond.
Tetszik, hogy ilyen szeretettel van a pék szakma felé, és annak ellenére szerény maradt, hogy mennyi mindent elért már. A legjobb mondat: " A pénz nem cél, csak eszköz..."
Igyekszem az ilyen emberektől tanulni. -
krizmo_
Topikgazda
válasz
Beni2360 #8899 üzenetére
Sok érdekes dolog hangzik el, ebben a Szabi Pékkel készített interjúban.
-
Beni2360
félisten
válasz
Beni2360 #8845 üzenetére
Na a lecsóhoz egyet ketté törtem. Végre sikerült jól zsemlét sütöm.
-
norbi2010
őstag
válasz
Beni2360 #8800 üzenetére
#8796Ance, #8797perempe, #8799krizmo_, #8800Beni2360: köszi!
Következő projekt nápolyi (jellegű) pizza lesz elektromos sütőben, csak ahhoz először be kell szereznem egy pizzavasat.
Én pl. este fél kilenckor kezdtem gyúrni a tésztát, reggel 9 körül valahogy vettem ki, aztán kelt 2 és fél órát + sütés + hűlni hagyás, fél kettőre lett meg. Hétköznapon nem feltétlen erőltetném, még ha éppen home office-ban is van az ember.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Beni2360 #8746 üzenetére
Vajjal készítek mindent(margarin helyett), vagy ha semlegesebb ízvilágra van szükség, akkor kókuszzsírral. Vajjal minden sokkal finomabb.
Nekem van ennél sokkal gazdaságosabb zsemlereceptem is. Egy kis olvasztott vajjal is meg lehet kenni a tetejüket, nem kell egy ekkora tömböt rárakni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged