Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tuninger

    addikt

    válasz MR007RM #20891 üzenetére

    Többször szóba került már a minél kisebb veszteségű képmentés. Én úgy gondolom hogy telefonoknál nincs létjogosultsága a 100%-os jpg-nek. Sokkal nagyobb lesz a kép, több képi információt nem tartalmaz, maximum a tömörítésből származó zaj mennyisége csökken. Kiváncsi voltam mennyire

    Fogtam egy képet a dpreview-s srácok 400D tesztjéből (Nem akartam túl nagy felbontást, így is sok a 12MP) és Lightroom segítségével újratömörítettem őket.

    Készült egy 60%-os, egy 80%-os, és egy 100%-os mentés ugyanarról a képről.

    Az újramentett képek felbontása csak 7MP abból az okból kifolyólag, hogyha az eredeti 12MP-s képen volt bármilyen tömörítési hiba, az ne látszódjon az alacsonyabb felbontás miatt, vagyis valóban a tömörítés előnye/hátránya jöjjön ki.

    Meglátásom szerint a 60%-os kép érezhetően, de nem látványosan gyengébb mint a másik két kép. A 80% és a 100%-os kép között viszont nem látok érdemi különbséget.

    Mivel a sample egy DSLRtől származik, aminek jóval kisebb a zajszintje vagy színhibája mint egy telefonnak, nem látom értelmét, hogy telefonnal gyengébb tömörítésű képeket fotózzak.

    Na keresek egy sötét fotót, lássuk utómunkához (világosítás pl) jobban jön e egy kevésbé tömörített kép.

Új hozzászólás Aktív témák