Hirdetés
- Leica kamerával szerelték a Xiaomi Civi 5 Prót is
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Google Pixel topik
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drakmusz
addikt
válasz
mindthecrap #62096 üzenetére
Ütős sorozat!Gratulálok!
-
Quqesz
nagyúr
Bocs srácok, de lépjetek már tovább ezen a dolgon, mert oldalakon keresztül lassan semmi kép, csak az anekdóták.
Sztem több jó fotós telefon van, de mindnek van hibája is. Döntse el mindenki kinek mi fér bele. De a csúcsokkal sztem már mindel lehet jó képeket lőni, tehát a technika megvan, meg kell tanulni használni is. És azt is, ami gyengébb benne hogy lehet kieszközölni benne(manuális beáll, állvány,stb). De azért elgondolkoztam azon, ha a Pizza-i ferdetornyot fotózom telefonnal, akkor az csont egyenes lesz rajta?!
Peace
Leslien
👍 -
natë
nagyúr
válasz
Dr. 444Hertz #62089 üzenetére
Az 5X/6P még mindig az, ez pedig egy dolgot jelent 😉
-
-
S e t h
nagyúr
válasz
Aventador91 #62065 üzenetére
A mobile photography europe facebook csoportban vannak igen jó alkotások is.
-
ShadowLac
addikt
válasz
marcell2015 #62073 üzenetére
Igen a hiba létezik.
Rühellem...
mennyit lépet előre/ mert nagyon xar vót/
mind torzit de ez tulzottan...túl vannak misztifikálva...
mond! mond! még akarjuk hallani.
más szavakkal is.
A probléma az: olyan hibát nagyitgatsz az S7 nél ami minden készüléknél van és te ezen lovagolsz.
Mindenki ezt csinálná
az egész topik a mobilok fikázásával lenne tele.Mert hiba nélküli nincs.
kb 50kcm es motorok tuningjához hasonló a mobilok története.
A max lóerőt kihozták
már és keresik a növelés lehetőségét.
Az egyik nagy fordulaton erős a másik kicsin.... -
zseko
veterán
válasz
Drakmusz #62085 üzenetére
Egyrészről persze hogy csalódottságra ad okot, ha belenagyítva nem tűélesen látható minden, másrészt úgyse a falra nyomtatok belőle posztert
, legtöbbször úgyis mobilon vagy tableten mutatom meg másnak, ha 'élvezkedni' akarok a képen akkor pc-n nézem vissza, teljes képet nézve nem nagyítgatva, ha meg arra vetemednék akkor 10x15-ben kinyomtatva pedig megint nem túlzottan láthatóak a belenagyításkor előjövő 'hibák'. Lehet zavaró. De túl van ez lihegve. Ahogy mondod, a mai csúcsok mindegyikével igen jókat lehet lőni.
-
Drakmusz
addikt
válasz
Ricardo #62079 üzenetére
Abszolút egyetértek!Sokszor olyan gyorsan jönnek a feltöltések,hogy akaratlanul is lemaradunk egy pár sorozatról.De én például később otthon mindig visszanézem az alkotásokat.Mondjuk néha túlzásba is visszük ezeket a belenagyítgatásokat,nincs akkora jelentősége.A mai csúcsok mindegyikével igen jókat lehet lőni.
-
marcell2015
tag
válasz
Sirandrish #62082 üzenetére
"A hiba létezik. A panel fala és úgy minden egyenes vonal legalább 30fokot dől ha S7el fényképezel.
Mellesleg csak a Samsung felirat miatt ilyen drága a teló, mert a Kínai Huangijeu 20K-ért ugyanazt tudja, sőt...
Hja és nem mellesleg az S7 tök b*zis is...
Megértettük...lépjünk tovább...köszönöm"
Ez ugye mi is? ... Na mindegy. Ez van...Sok sikert
Ui: Amúgy érdekes, 1 hibát felhoztam amit rühellek benne, és rögtön mennyien védik a telócskánkat
..
-
leslien
nagyúr
virág.. talán már eredeti szín jön vissza...S8+
-
Sirandrish
legenda
válasz
marcell2015 #62077 üzenetére
Milyen gúnyolódás? Rajtad kívül IS mindenki tudja hogy az S7 kamerája nem hibátlan, és szerintem senki sem állította az ellenkezőjét..
Azt viszont hogy meddig akarod még nyújtani ezt a tésztát, és hogy mi a célod vele azt nem tudom.Az meg hogy érvek nélkül átmész személyeskedésbe, rólad többet elárul mint rólam.
Ismételten köszönöm! -
Drakmusz
addikt
válasz
marcell2015 #62077 üzenetére
Nagyjából annyi lehet a különbség mint a Nexusok és Pixelek vonatkozásában.Ha egy Pixel mondjuk 10 pont akkor 9-et az elődei is tudnak.S8-nál is hasonló a helyzet,elenyésző a különbség az S7-hez képest.Kicsivel jobb.
-
Ricardo
titán
válasz
marcell2015 #62075 üzenetére
"Topicgazda véleménye?"
Nagyjából annyi, hogy szerintem felesleges ennyire a szívetekre venni mások véleményét. Ezt mindkét oldalra értem.
Az S7 kiváló képeket készít, ennek ellenére megvannak a hibái.
Minden képnek (legyen akármelyik márka, akármelyik készüléke az optika gazdája), megvannak az előnyei, és a hátrányai.
Nincs egyértelmű győztes a képzeletbeli dobogón.
Az S7 ára mostanában nagyon jó lett, így népszerű típus. Ezért is van olyan sok kép mostanság a készülékkel. Ez időszakonként változik.
Véleménye mindenkinek lehet,akár pozitív, akár negatív, és addig nincs vele probléma, amíg ezt normális stílusban le tudja írni."Úgy látom eljutott oda inkább hogy nem ez a szempont, hanem hogy fényezzük az S7-et, és emellett 1-2 ember képet. Jha, és a Honor 8-at persze ..
...
Nem csoda hogy így a "mag" pár főből áll csak...".Erre csak annyit, hogy mint írtam is, mostanság az S7 nagyon jó árban van, így sokaknak az van. A Honor 8, meg a kezdetektől jó ár/érték aránnyal rendelkezik. Így ezektől van a legtöbb kép. Mivel ezek egész jó optikával rendelkeznek, az esetek többségében dicséretet kapnak.
Az egy két ember képének dicsérete szintén abból adódik, hogy (gondolom ezt észrevetted) nagyon jó meglátással rendelkezik, és rendszeresen jó képeket hoz. Neveket nem szeretnék írni, mert tuti kihagyok valakit.
Ha valakinek a képét nem véleményezik az nem azt jelenti hogy nem látták, vagy érdektelen, hanem, hogy akkor és ott valamiért nem akartak (tudtak) írni rá semmit) , később meg nem biztos hogy visszagörgetnek.Nekem is van nem egy olyan képem, amire nem jött itt reakció. ezzel semmi gond. Olyan viszont már volt, hogy egy telefon topicjában valaki megkérdezte hogy érdemes e az adott telefont megvenni, és az is érdekelné, milyen képeket lehet vele lőni. Válaszként írták neki a fotós topicot, hogy ott "valamelyik fórumtárs" szokott betenni képeket. Ez a fórumtárs én voltam. Nem írtam rá, hogy én vagyok az, mert nem az a fontos, hanem hogy meg tudta nézni az adott telefonnal készült képeket.
Én személy szerint szeretném, ha változatos lenne a topic, ezért örülök, ha "ritkaságoktól" is érkezik foto.
Azt viszont el kell fogadni, hogy mindig lesznek népszerű típusok, amik adott időszakban népszerűek. -
Sirandrish
legenda
válasz
marcell2015 #62075 üzenetére
A hiba létezik. A panel fala és úgy minden egyenes vonal legalább 30fokot dől ha S7el fényképezel.
Mellesleg csak a Samsung felirat miatt ilyen drága a teló, mert a Kínai Huangijeu 20K-ért ugyanazt tudja, sőt...
Hja és nem mellesleg az S7 tök b*zis is...Megértettük...lépjünk tovább...köszönöm
-
marcell2015
tag
Hát igen, azt a sütőt lecserélném, nem egyenletesen süt. Látszik a kroketten az egyik oldalon, ott jobban éget!
Amúgy látszik hogy vmennyit lépett előre a samsung, ha nem is szenzor terén, de optika tuti jobb...
(#62078) Sirandrish : Látod, jön a gyerekes ostoba gúnyolódás... okos ember lehetsz...
(#62079) Ricardo :
, Igaz, jó az ára, jó teló, jó kamera, de ugye megvannak a hibái. Csak van aki látja, van aki nem akarja látni, mert az van neki, és ....
... De akkor is, nem összehasonlítunk telókat????
-
marcell2015
tag
válasz
ShadowLac #62072 üzenetére
De amúgy nem is értem, nem egy ember írta hogy igen, látja a hibát, és tapasztalta is.
te is látod ha az okos hsz.ből jól veszem ki....
Magyarul ez a hiba létezik.
Miért is van ez a topic?
Ismét bemásolom, hátha nem jutott még el pár embernek.:"Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék."
Úgy látom eljutott oda inkább hogy nem ez a szempont, hanem hogy fényezzük az S7-et, és emellett 1-2 ember képet. Jha, és a Honor 8-at persze ..
...
Nem csoda hogy így a "mag" pár főből áll csak...Topicgazda véleménye?
"A többi képen látszik amit rühellek a S7-ben. Az a rettentő nagy torzulás a széleken. Pl a panel fala dől..?! ..De hát semmi se lehet tökéletes
"
Ennyi lélekbe tiportam ezzel?
....
(#62069) Aventador91 : Közösségi oldalas csoportok-at keress, ott van 1-2 profibb.
-
Drakmusz
addikt
válasz
Aventador91 #62069 üzenetére
Én azért a szerkesztett és makrofotók mobillal topikot megnézném a helyedben!Bár nem tudom hogy mi az a szint amire gondoltál.☺️
-
marcell2015
tag
válasz
ShadowLac #62072 üzenetére
Látom most se sikerült tovább olvasnod
Meg felfogni se sikerült amit írtam.
Meg ha picit még mélyebbre vinnéd az olvasást találnál még érdekes dolgokat, hogy pl milyen telefont szeretnék, stb....
Jha, S7-em van nekem is... de nem fényezem az egekig, elismerem a hibáit, de vannak itt olyanon akik kevesek ehhez, és nekik az a legjobb mindig ami van.
-
ShadowLac
addikt
válasz
marcell2015 #62052 üzenetére
Igen hátha észreveeszed hogy bizonyos szögből stb
minden telefonnak nagyon is torzíthat.Vagy bizonyos fényviszonyok stb... sikerűlhetnek rossz képek.De nem kezdjük irkálni ,témát csinálni ,hogy de xar a
telód.Persze nem azért...tudjuk előfordul...csak hát...ez nagyon xar...persze attól még nem xar a telód csak ez nagyon gáz hogy ezt meg.......csinálja
de nem azért senki ne sértődjön meg .csak hát na xar!!!!!!!!!
Légyszi közöld a honor 8 as tulajokkal
hogy nekik is xar a telójuk ugyan azt a nagyoncsúnya hibát csinálja mint az a csúnya S7 es , bi bi.
Légyszi ird meg Quqesz fórumtársnak
is hogy jó az a templom fotója de mindjárt eldől a templom torony azért ez így nagyon gáz!!!!.Egy kicsit csámcsongjunk már rajta hogy milye xar.Persze nem azért..... -
dlaj
őstag
válasz
Pont ma ajánlották. Ebben a hsz-ban találod!
-
Aryon87
félisten
válasz
Aventador91 #62067 üzenetére
Akkor rossz helyen jarsz.. ez a turistaosztaly, az elnoki osztaly meg odebb van..
-
siskad
őstag
válasz
Igen. [link]
-
Aventador91
őstag
tudtok olyan oldalt ahol telefonokkal készített képek vannak?
-
zseko
veterán
Én leírom ahogy gondolom, ha most azonnal választanom és vásárolnom kellene én S7 telefont vennék, csak hát megjelent az S8 így most az kell
A poént félretéve (amiből azért az igaz, hogy valóban S8-at fogok venni) én elég kritikusan állok a képminőséghez. Szem előtt tartva persze azt, hogy ez mobil, nem pedig profi kamera, így eszerint is viszonyulok hozzá. Engem személy szerint jobban zavar egy képen a szellemkép és a mosottság a széleken, mint az, hogy kifelé/befelé dől az épület/oszlop/egyéb. Úgy gondolom ez utóbbi talán még csökkenthető valamelyest (messzebbről fotózok, más szögből fotózok), az előbbiek ellenben nem. Vagy esetleg javítható, máshogyan fotózva a témát és megvágva a képet.
Amivel nem tudok mit kezdeni az S7-nél, emlékeim szerint ezen pont te is rugóztál már párat, a túlélesítése, amitől kicsit olajfestményszerű lesz, na ez nem szép. Sőt, ezt még én is szóvá tettem, hogy javíthatnák a szoftverét, mert ez így nem tetszik. Viszont akkor is ezt venném, mivel nálam az elfogadható éjszakai/az ideálishoz képest rossz időben készített kép készítése az elsődleges prioritás, hogy úgy mondjam, és ebben ezt találom a legjobbnak. Persze látom, hogy a Nexus6/Pixel telefonok fényes nappal azért több esetben is jobb képet készítenek. Csak azok elbuktak az éjszakai képeken, és a nem bővíthetőség terén nálam. A Xiaomi pedig a B20 hiánya miatt. HTC, LG, szimplán nem tetszik
, iPhone pedig eleve fel sem merül mint alternatíva.
Úgy hogy egyéb opció nem lévénmarad (most már hogy kijött) az S8
Aminél úgy tűnik (lehet csupán placebo), hogy valamicskével jobb a minősége, már nem mos annyira mint az S7.
A raw képeken látható zaj is jobban tetszik egyébként, mint ahogy esetenként a jpg kinéz. -
Quqesz
nagyúr
-
Aryon87
félisten
Na menten adom el az S7e-t...
Sz@rfosHat igen Marcell, szep kis hangulatot teremtettel
-
-
natë
nagyúr
Nem kell átesni senkinek sem, most pont az ellenkezője megy, az S7/Edge savazása. Ez sem jó. Elég egyszer leírni, kinek mi a véleménye. Torzít, műanyag, de arra, hogy előkapjuk és azonnal megörökítsük a pillanatot, tökéletes. Én próbálok kritikus lenni az összes készülékemmel, ez viszont nem lenne rossz ha másnál is megjelenne, mert az igaz, hogy ha valaki S7-tel lő egy fotót egy random utcáról Szuhakállón, akkor 4-en egyből beírják instant, hogy bruuutáliiiis.
-
cicaslany86
aktív tag
válasz
ShadowLac #62051 üzenetére
[kép]
[kép]
Az első egy Alcatel ot 997-tel, a második egy LG G2-vel készült mozgó buszból. Megvan mindkettőnek a maga baja, drive-bol kukáztam elő őket direkt, de szerintem egyiken sem kanyarodnak az épületek, plane olyan mértékben. Nem az s7 fikázása a cél, csak a túlmisztifikálása miatt hivtuk fel a figyelmet, hogy bizony annak sem hibátlanság az egyetlen hibája..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- iPhone 12 128GB Fekete Független
- Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium 1OO% !! még 2 Hó nemzetközi APPLE GaranciA
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Black 24Hónap Jótállással Teljesen Új Bontatlan
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest