- Google Pixel topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
trebrona
nagyúr
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
Arcképgyáros
-
L.L.
senior tag
Picit OFF, de tudtok esetleg ajánlani bevált tripodot, ami selfie botként is használható lenne? Nem kell a legolcsóbb, de azért ésszerű keretek között. Köszönöm
-
ToniSoprano
addikt
válasz gixxergabi #60695 üzenetére
Koszos a lámpád, le kéne takarítani.
-
cicaslany86
aktív tag
válasz Felhasználom #60690 üzenetére
Megnyugtattak a képeid. Kíváncsi leszek mit tudok majd kihozni belőle. Médiaban annyira nem voltam elajulva a kamerától, valahogy olyan tompának, mosottnak tűnt mind G4 után. Viszont ezek egész jó fotók. Bar igazából a kulseje fogott meg.
-
Aryon87
félisten
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Felhasználom
tag
válasz Dr. 444Hertz #60688 üzenetére
Köszönöm!
KB. Ilyesmit látok én is az itteni képek alapján (P9-hez viszonyítva) talán csak az OIS ami előny.
Ez a Hyibrid Zoom ötletes van egy másik képem is vele nem a legjobb a fényviszony ott sem, de iszonyatosan mosott ott is.
Megpróbálom majd a kamerát 20 megapixelen hátha több részlet előcsalható (bár inkább csak romlást várok)[ Szerkesztve ]
-
Drakmusz
addikt
válasz Dr. 444Hertz #60688 üzenetére
Hát akkor most sem cserélek telefont!!😀
https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
Arcképgyáros
válasz Felhasználom #60679 üzenetére
Ezek alapján az első benyomásom:
- Pitypangos kép olyan, mintha RAW fotó lenne.
Szép, de kissé zajos
- A cseresznye (?) virágos kép már kicsit mosott is a rosszabb fényviszony miatt.
- Az utolsó kettő nekem túl mosott lett. A Yodásnál még érthető a fényviszony miatt, de a domborműves kicsit vérszegényebb a kelleténél szerintem.
Összességében jó ez a kamera, de egyelőre nem látom, hogy jobb lenne a P9 megoldásánál.
De rosszabbnak se tűnik.
Amúgy szépek lettek a virágos képek60689 Drakmusz: mintha szerettél volna egy P10-et
[ Szerkesztve ]
iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
-
Aryon87
félisten
válasz toto0569 #60681 üzenetére
Szerk: tudom, hogy engem atlapozol, de megis megnyitottad a kepemet
Hat akkor ezzel is tanulhatom ujra a fotozast, mert a Honorral konnyebb volt
Persze a meretkulonbseg is kozrejatszik.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz toto0569 #60681 üzenetére
Akkor rakeresek, mert nem mostanaban volt az.
H8 eseteben nem kellett bokdosni a fokuszra, ott tenyleg elovesz es katt volt. Es most erzem eloszor azt hogy az OIS nem kell, az csak bezavar a minosegbe.
-
toto0569
addikt
válasz Aryon87 #60678 üzenetére
Hidd el tettem be eleget...Csak néha idegesítő számomra a kép osztásod.Na de hagyd ,ne is foglalkozz velem.
(48 évesen meg már csak inkább olvasok.A képeidet ritkán nyitom meg, mert csak...gondolom sejted.)
A sajátjaimra pedig aki kíváncsi ,tudja,hogy hol keresse...Egyébként meg sok a fény amit beeresztesz neki,és a fókuszhoz meg bökj a fókuszálandó részhez.
Ui.em akartalak megbántani,de ha kicsit odafigyelnél a képeidre...Már sokszor leírták neked,hogy mit kell tenned.A te kezedben van a teló,hát akkor gyakorolj!Próbáld többféleképpen és figyelj oda,hogy milyen hatással van az elkészített képre az adott állítás.
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz Felhasználom #60679 üzenetére
Ugyanazt latom nalad is mint nalam a Mate 9-nel.. nem ertem az okat..
-
Felhasználom
tag
válasz Dr. 444Hertz #60676 üzenetére
-
Aryon87
félisten
Hat nem tudom... Elobb toroltem, de beteszem. Mit kellene allitanom?
Nrm lefikazast kerek, plane olyanoktol, akik felevente 1x tevednek be kep nelkul, hanem otleteket..Kossuth-szobor
ibolya
japan cseresznyefa...
...kozelebbMate 9
[ Szerkesztve ]
-
Drakmusz
addikt
válasz Felhasználom #60675 üzenetére
A kolléga előttem már le is lőtte a poént!!
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
válasz Felhasználom #60672 üzenetére
Első kép tetszik
Amúgy makró, tájkép, épület messzebbről, vízpart, anyagfelület... Ezek jó alapanyagok.iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
Aryon87
félisten
...
[ Szerkesztve ]
-
Drakmusz
addikt
válasz Felhasználom #60672 üzenetére
Üdv.Nem baj hogy random,jöhetnek a képek.Mondjuk ezekből nehéz megítélni hogy milyen a kamera,főleg a perspektíva miatt.
-
dnelb
veterán
válasz Aryon87 #60660 üzenetére
belenagyítás nélkül jó, belenagyítva első kép szélei torzak, mosottak, 3. kép meg olajfestmény úgy ahogy van. egy db éles terület nincs rajta, lehet bemozdultál.. szerintem honor jobb volt sokkal. utolsó képen is nagyon sok a mosás, csak nagyíts rá a buszra vagy akármire, még az élek se egyenesek. kicsit g5 beütés amugy simán lehet csak a kevés fény átka, hozhatnál napos képeket
[ Szerkesztve ]
-
haiduo82
aktív tag
"Együtt vagyunk senkik"
-
Sirandrish
legenda
válasz Aryon87 #60665 üzenetére
Nem vagyok a téma szakértője de szerintem a Honornak azért jobb volt a kamerája.
Ez persze nem azt jelenti hogy ebben rossz a kameraEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Aryon87
félisten
válasz Dr. 444Hertz #60664 üzenetére
Az a kep azonnal keszult, semmi beallitas nem volt meg meg, valoszinuleg az volt a gond.
Akkor ezek szerint nem lesz baj a kameravalXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Arcképgyáros
-
Aryon87
félisten
válasz ToniSoprano #60662 üzenetére
Biztos? Mert az elso utani le(be)szolasbol kisse elkedvtelenedtem..
Ma akarnek menni kifele, de az ido a lakas ablakabol nezve nem epp kedvezo (19ker).[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
-
terra052
őstag
werkmania.hu
-
Aryon87
félisten
válasz Dr. 444Hertz #60650 üzenetére
Ne kezdjuk megint a vitat...
De ezek utan sztem kepet se teszek fel..[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
-
toto0569
addikt
válasz Dr. 444Hertz #60636 üzenetére
Ritkán szoktam ide írni,de ezért most kár volt elővennie...
-
Arcképgyáros
-
Aryon87
félisten
-
Aryon87
félisten
válasz Dr. 444Hertz #60636 üzenetére
Majd kitapasztalom, hogyan es mit, ez csak gyorsban lottem azt jonapot kep.
A valtas megerte, mar csak a meret miatt, is.[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
-
Aryon87
félisten
[ Szerkesztve ]
-
terra052
őstag
-
Sirandrish
legenda
válasz kacsa7 #60620 üzenetére
Mert a legtöbb képet (főleg a közelit) szelektív fokusszal csinálom...lehet az a baj.
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Arcképgyáros
-
Arcképgyáros
-
Quqesz
nagyúr
Egy kis pécsi séta:
főiskolai hídEzek "Nosztalgia" képbeállítással készültek(nem utólag szerkesztve):
Honor 8
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
kacsa7
őstag
válasz Sirandrish #60616 üzenetére
Mert S7-hez képest, aminek a fókuszát kb. nem lehet elrontani, több képednél látom, hogy nem jól fókuszál és nem elég éles. Ilyet a leggyakrabban akkor csinálnak telók, ha hangerő gombbal exponálnak, mert úgy könnyebb bemozgatni.
-
falijja
őstag
válasz ToniSoprano #60591 üzenetére
Köszi..
Kövi hasonlítás egy z5-el, sima auto mód.
xperia z5
Mate 8MikulasB.: Mind szép és jó kép lett, nekem az utolsó teszik a legjobban..
[ Szerkesztve ]
-
kacsa7
őstag
válasz Sirandrish #60613 üzenetére
Hangerő gombbal exponálsz?
-
mindthecrap
aktív tag
válasz bghistvan #60593 üzenetére
Ide jártam iskolába a legfelső emeletre, durva így látni. Volt amúgy egy elég sajátos hangulata, az egész épületben minden helyiség, bútor stb hamisítatlan nyolcvanas évek, félhomály, dohos cigis szag...
[ Szerkesztve ]
olyan cérna vagyok, akit anyám százszor tűvé tett
-
Arcképgyáros
-
csaba1203
addikt
válasz Dr. 444Hertz #60607 üzenetére
Hát ez nem éppen fotózásra van kihegyezve.
Ettől függetlenül azért a kezedben mégis benne van bármilyen telefonnal tudsz jó képeket készíteni. -
ToniSoprano
addikt
válasz gixxergabi #60608 üzenetére
Köszi nekem is.
-
gixxergabi
senior tag
válasz ToniSoprano #60604 üzenetére
sztem szűrés nélkül...
-
Arcképgyáros
-
csaba1203
addikt
válasz Dr. 444Hertz #60586 üzenetére
Nagyon jó képek!
Egyébként mivel lőtted? -
ToniSoprano
addikt
-
Helltak
őstag
Veletech után, haza felé:
[link]
Tegnap este, jött frissítés, van végre RAW támogatás. Próba képpen csináltam egy képet, csak egy beltéri semmilyen és 43 MB volt[ Szerkesztve ]
Vivo X100 Pro
-
Arcképgyáros
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal