- MIUI / HyperOS topik
- Android szakmai topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ricardo
titán
válasz #16514048 #54797 üzenetére
"Szigorúan auto módban fotózva, mert ugye ha babrálunk a beállításokkal, akkor már nem csak a kamera, hanem a felhasználó tudásán is múlik a dolog, és úgy már nem lehet rendesen összehasonlítani a telefonok képességeit. "
Ezzel nem értek egyet. A beállítási lehetőségek részét képezik a telefon tudásának, az már egy másik dolog, ha valaki nem használja ki.
Az utólagos módosítás már valóban más kategória. -
ToniSoprano
addikt
válasz BigBlackDog #54793 üzenetére
Nagyon hangulatos képek, kellemesek, természetesek. Ezen nem látszik a túlélesítés pedig HDR-ben készültek.
Mondjuk a HDR a táj/természetfotókon nagyon jó és ekkor jön ki az előnye, de tényleg nem szabad ész nélkül használni közelre sokszor túlélesít a G4 HDR-je.Éjszaka meg főleg sötétebb környezetben teljesen túlvilágosít a G4 automata. Ebben jobb egyértelműen a Nexus 5X az fényképezőgép automatája megbízhatóbb.
-
törölt tag
válasz Dr. 444Hertz #54794 üzenetére
Ha a szerkesztés tiltva van, akkor a makrólencséket sem kéne engedélyezni szvsz, mert sokak szerint azért van ez a topik, hogy a telefonok kamerás képességeit lehessen összehasonlítani.
De ha tényleg ez a cél, akkor a RAW-ből szerkesztett képeket is tiltani kéne, mert ott elég sok függ az utómunkán. Pedig azt olvastam, hogy szabad azt is feltölteni "de csak alapvető feldolgozás, szerkesztés lehet rajtuk". Tényleg az a kérdés ugye, hogy ez kinél mit jelent, illetve akkor már miért nem lehet minimálisan szerkesztett/ vágott jpg-ket is ide rakni...
Továbbra is azt gondolom, hogy feleslegesen van túlbonyolítva ez, elég lenne egy topik, annyi szabály kéne csak, hogy ha szerkesztett a kép, akkor jelezni kell, vagy linkelni az eredetit is. Aki "tesztképeket" keres, az ugyanúgy megtalálná őket.
Vagy akkor legyenek fekete-fehér szabályok, és ide csak tényleg teljesen érintetlen, segédeszközök nélkül készült képek kerülhessenek.
Szigorúan auto módban fotózva, mert ugye ha babrálunk a beállításokkal, akkor már nem csak a kamera, hanem a felhasználó tudásán is múlik a dolog, és úgy már nem lehet rendesen összehasonlítani a telefonok képességeit.[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
A G4 egyik előnye a vízfelszín lencsevégre kapása, én ezt vettem észre.
Szép képek!iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
Burt1793
veterán
Jó képek, most, hogy mondtátok, már engem is zavar egy kicsit ez a túlélesítés, ha belenagyítok az S7-es képekbe (bár szerintem nem belenagyítva jobban néznek ki, mint a nexus/lg képei). Az a baj, hogy RAW-ban akkor lehet csak fotózni, ha tudom, hogy mit, hova kell állítani, ehhez meg kell először figyelni az automata mód beállításait. Általános képeket így is automatában csinálnék, mert gyors és elég jó funkciói vannak, de egy-kettőt megpróbálok majd tömörítés nélkül fotózni, csak most, ilyen hidegben, nem lesz kedvem ezzel bénázni.
Ui.: remélem a 7-es androiddal jön egy kis javítás (illetve nekem augusztusi 6-os android van rajta, bevált, nem barmolom szét, ha kijön a 7-es felrakom a XEU régiósat, arra sűrűn jönnek a frissítések).(#54794) Dr. 444Hertz: Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
Mostanság azon töprengtem, hogy a másik topik - ahogy arról a cím is árulkodik - szerkesztett és makró fotókról szól.
Ugyanakkor az utóbbi fajta képekböl itteni topikba is kerülnek, ráadásul nem kevésszer makró lencsével készült fotók is.
Bár ebből nem szokott probléma lenni, van egy olyan érzem, hogy egy kicsit idétlen az említett topik címe, és változratni kéne rajta, vagy pedig a segédeszközökkel készült képeknek nem ide kéne kerülnie.
(Én az első opcióra szavazok.)Burt1793: szép
iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
Arcképgyáros
válasz ToniSoprano #54790 üzenetére
Szerintem azért tűnik részlrtgazdagabbnak, mert a QHD videót a gép kicsinyíti le FHD-ra, ahogy a képeket is, míg az FHD videó már egy eleve konvertált formátumot jelent.
[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
válasz Quqesz #54789 üzenetére
Lehet 60 fps Full HD-ban kellett volna felvenni, de annyira nem volt ez fontos ott akkor, 4K-ból lehet jó minőségű képeket kivágni háttérnek.
Azt nem értem, ha az eredeti QHD videót full HD monitoron nézek a számítógépen jobb minőségűnek tűnik (részletgazdagabbnak), mint a full HD videó?
-
Quqesz
nagyúr
válasz ToniSoprano #54787 üzenetére
Nekem kamerázásban a portolt v10 kamera app bejött, bár nagy előnye a gyenge fényviszonyoknál van. A mikulás bulin elkezdtem felvenni a sima appal,de gyorsan ott is átváltottam manuálisra(portolt app), mert sokkal jobb felvételt lehetett csinálni vele+mikor belezoomoltam felvétel közben sem volt xar.
Persze haverom jobb videót csinált,de ő operatőr az mtva-nál és hát a technika kicsit jobb amit használ..[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
félisten
válasz ToniSoprano #54787 üzenetére
Van baj a 4k felvétellel Nem hiszem, hogy a jutub csinál belőle 20fps-t. Amúgy szép
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
ToniSoprano
addikt
Egyébként szerintem van amikor a fénykép kevés átadni a dolgokat:
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
-
Aryon87
félisten
válasz Quqesz #54774 üzenetére
Jó képek lettek a hangulat teljesen átjön, bár lehet az én szemem csal, de voltak ennél jobb képeid is ilyen fényviszonyoknál tény a csilivili totál be tudja zavarni a kamerát, ezzel szenvedtem én is múltkor..
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Quqesz
nagyúr
Köszi mindenkinek
-
Arcképgyáros
-
Quqesz
nagyúr
válasz ToniSoprano #54775 üzenetére
Thx! Az utolsó a kedvencem csináltam pár auto képet is az elején, de gyorsan váltottam manuálisra
Mikulás napi különvonat, egy 424-es gőzös, ami a Nyugati pu és a Vasúttörténeti park között vitt minket, de általában ezt fűtik fel minden nosztalgia szerelvényhez.
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
Darabig nem lesznek G5 fotok, szervizben van megint. De lehet hogy mar csereutalvany jon jovo heten belole. Hogy mi az utod, jo kerdes, fugg a telenor lepesetol..
Ha sikerul, akkor S7e, ha nem, akkor Huawei P9 vagy lehet P9plusXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
ToniSoprano
addikt
válasz Quqesz #54774 üzenetére
Kellemes képek lettek, nekem teljesen átjön a mikulás hangulat, milyen vonat ez, honnan van az a gőzös? Láttam sötétebb esetekben ISO 200-on volt és a záridőt változtattad, tényleg ezen a legjobb fényképezni ISO 150-200 nem zajos, kár hogy nem túl jó sötétben a G4 automatája, mert felnyomja az ISO-t nagyon.
(#54772) MikulasB aranyos, kedves képek lettek jó ez az 5X.
-
mobiltom
tag
Pár esti kép s7:
áruház auto
áruház manual
[link]
[link]
[link]
[link][ Módosította: BigBlackDog ]
-
Csarli85
aktív tag
válasz Jack Oneill #54650 üzenetére
Ha gyári effektet raksz rá pro módban a képekre még készítéskor, akkor nem engedi a raw-ot.
Galaxy S21 Ultra, Galaxy A14 5g
-
félisten
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Dr. 444Hertz #54768 üzenetére
Jól gondoltam, nem használom az auto-t. Ha bekapcsolom akkor árnyalat gazdagabb lesz a kép, viszont hajlamosabb a nagyobb mosásra is.
-
Arcképgyáros
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Plazmacucci #54761 üzenetére
Huhh, nagyon sötét.
Egyébként mi az hogy HDR, és auto HDR? Mi a különbség?
Egyébként a pluszban tök ugyan az az optika van mint a imában. A képek is tökre olyanok amit lősz.
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz Dr. 444Hertz #54765 üzenetére
Hat akkor ez ilyen marad
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Arcképgyáros
-
Aryon87
félisten
válasz Plazmacucci #54763 üzenetére
Igen, most jo
-
Aryon87
félisten
válasz Plazmacucci #54761 üzenetére
Bejelentkezest ker.
-
félisten
[ Módosította: BigBlackDog ]
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Aryon87
félisten
válasz Dr. 444Hertz #54758 üzenetére
Ahogy megfigyeltem erosen fugg nalam a szoftver verzioszamozasa is. Eddig a 10c es 10e volt amikkel jo kepeket csinaltam a d es i meg a Nugat alatt rosszak voltak. A visszajelzesek is ezt igazoljak.
HDR nelkul, sotetek lettek a kepek, raadasul az eso is esett..
G5
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
válasz BigBlackDog #54741 üzenetére
"- Jöhetnek rawok is, de csak alapvető feldolgozás, szerkesztés lehet rajtuk (tág fogalom, de lényeg, hogy ne a szerkesztés vigye a képet a hátán).
- Mindenképpen mellékelje a hozzászóló ilyenkor az eredeti raw fájlt is, vagy a raw mellett készült jpeget!
- Hozzászólásba írja bele, hogy rawból lett előhívva, és (esetleg) írja le a módosításokat is a hozzászólásban!"Ez így szerintem is megfelelő lenne.
Akkor legyen így. Beletesszük az összefoglalóba is.
-
Arcképgyáros
-
Aryon87
félisten
válasz ToniSoprano #54755 üzenetére
Furcsalnam is, mert azert a mult heten meg jobb kepeket csinaltam, igaz azok esti kepek voltak.
Frissitest meg nem kapott (ki is van kapcsolva, raadasul aprilisi szint)BBD: nem ismerem a HDR mukodeset, de azt tudom hogy mozgasnal torzit. Ha tobb kepbol all, akkor igy ertheto. Ha vegeztem itt, akkor csinalok ujra, kikapcsolva azt.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz Aryon87 #54750 üzenetére
Ugye tudod, hogy a HDR hogyan működik? Ha több képből összerakott az eredmény és a különböző bemeneti képek más-más expozíciós beállításokkal készülnek, majd mindegyik képből vesszük a nem alul és nem felül exponált területeket, akkor esélyes, hogy a végeredmény kialakításában a mozgó objektumok az egyik és a másik alapképen látható állapotuknak megfelelően is jelen lesznek valamennyire.
-
Aryon87
félisten
válasz ToniSoprano #54751 üzenetére
Elegge fuj a szel..
Igen, telon neztem meg, mert a tudogondozoban varakozok..444Hertz: automatara van allitva.
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
-
ToniSoprano
addikt
válasz Plazmacucci #54744 üzenetére
Aryon87: Nem volt ott nagy szél, viharos amikor fotóztál?
Mert nekem akkor csinált ilyet a HDR amikor borús az idő és baromi gyorsan mozognak az ágak.
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz Dr. 444Hertz #54749 üzenetére
De ennyire? HDR is bekapcsolt.
-
Arcképgyáros
-
Aryon87
félisten
Azt en is neztem.. Vizcseppre gondolok, mert szital az eso is.
Nemtom mi van ezzel a telefonnal, de par nappal ezelott nem ilyen kepeket csinalt. Se nem kapott verziofrissitest, se semmit.
De hogy miert keni szet a kepeket..Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
ToniSoprano
addikt
Szerintem jó lenne ezt az összefoglalóba beletenni, legalábbis pontosítani ami ott van. Most ez van az öszefoglalóban:
"Ez a topik csak eredeti, utólag nem módosított képek gyűjtésére szolgál, az utólag szerkesztett, módosított képek megosztásához a "Szerkesztett és makrofotók mobillal" című topikot lehet használni." -
BigBlackDog
veterán
HDR + mozgó objektum. Ha értjük, hogy hogyan működik ez a technika, akkor azért nincs ebben semmi meglepő.
-
félisten
-
Aryon87
félisten
Tudogondozora varva lottem 2 kepet:
G5, hdr on
Ha jol latom megint szetkente a kepet..
Huawei P9rol valami tud irni valamit kamera teren?[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
Hozzászólásba írja bele, hogy rawból lett előhívva, és (esetleg) írja le a módosításokat is a hozzászólásban!
Így ennek építő, oktató szerepe is lesz. Jó ötlet.
-
BigBlackDog
veterán
válasz Ricardo #54729 üzenetére
Én is amellett vagyok, hogy a rawokon engedélyezzünk alapvető szerkesztéseket. Kb. az alábbi feltételekkel tudnám összefoglalni a véleményemet.
- Jöhetnek rawok is, de csak alapvető feldolgozás, szerkesztés lehet rajtuk (tág fogalom, de lényeg, hogy ne a szerkesztés vigye a képet a hátán).
- Mindenképpen mellékelje a hozzászóló ilyenkor az eredeti raw fájlt is, vagy a raw mellett készült jpeget!
- Hozzászólásba írja bele, hogy rawból lett előhívva, és (esetleg) írja le a módosításokat is a hozzászólásban! -
balazs1022
őstag
En is orulnek ha a raw kepeket elfogadnak kis korrigalassal. Ugy is lehetne linkelni a kepeket ha egy eredeti jpg + raw
-
T0rnad0
addikt
Pár esti kép, S7 Edge:
karácsonyfa
gömb
Minorita templom
bögre
Kis-Dobó tér -
Arcképgyáros
[link]
Itt van BigBlackDog kommentje, ami szerintem törvény értékű[ Szerkesztve ]
-
DaWehun
tag
válasz Ricardo #54729 üzenetére
eddig sem szúrta senkinek a szemét, nem értettem mi volt vele ma a probléma. viszont amit Dr. 444Hertz is írt, hogy oda kellene mellé tenni az eredetit az nem rossz ötlet, vagyis csak be kellene tartatni, mert ha jól vettem ki a szavaiból akkor így kellene eredetileg is.
...
-
Arcképgyáros
-
Ricardo
titán
Ismét felmerült a kérdés, mi legyen a Raw képekkel.
A topic lényege alapból az, hogy a képek ne essenek át semmiféle utólagos szerkesztésen, hogy az idelátogató betekintést kapjon a készülékek fotós képességeiről.
a Raw azonban teljesen tömörítetlen mivoltával kicsit más. A véleményetekre lennék kíváncsi, kapjon e teret ezen képek utólagos szerkesztése, és ha igen milyen keretek között. -
Quqesz
nagyúr
-
Arcképgyáros
-
MikulasB
tag
válasz Drakmusz #54721 üzenetére
Nem is érdemes próbálgatni, a gyári minden helyzetben jobb fotót csinál.
Dr. 444Hertz: hazudsz mert 1/5
Hogy legyen egy kép is, sötétben vakuval azért lehet jó képet is csinálni:
Ez már nem olyan vészesen zajos, a háttér mosott, de az jól is áll képnek.(szerintem, bár nem értek hozzá, ha szerkeszteném még jobban elmosnám)
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/gp/144773729@N02/eSX556
-
Arcképgyáros
-
MikulasB
tag
válasz ToniSoprano #54716 üzenetére
Az a baj az 5X-el, hogy nem lehet hosszú záridőt állítani, sőt a gyári kamerával ami a legjobb képeket csinálja hdr+-al semmit nem lehet állítani. Próbálgattam nem túl jól kivilágított utcán fényképezni, és ISO 500-on leghosszabb záridővel alig látott valamit a kamera 1500-2000 ISO-n meg már nagyon zajos. A gyári kamera is 5000-re feltolta az ISO-t, nem csoda ha zajtenger lesz az eredmény.
https://www.flickr.com/gp/144773729@N02/eSX556
-
w333
félisten
válasz ToniSoprano #54716 üzenetére
Ezekkel semmi baj nincs ... inkább a zaj + túlélesítés !
Tökéletes kamera nincs, G5 esetében pedig vízfesték az egész mert annyira rossz a szoftveres lekezelése ... és semmit sem tudsz ellene tenni !
RAW -ban kell vele fényképezni, talán úgy valamivel jobb lenne !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Drakmusz
addikt
Dr. 444 Hertz Köszönöm!
ToniSoprano#54711 Köszönöm szépen,igyekszem!Igen,valóban kicsit zajosak a távoli részletek.De ebben a Nexusban ennyi van,mégis úgy érzem hogy az összkép a mai telefonos mezőnyben az egyik legharmónikusabb!
Az ünnepek alatt majd meggyötröm tesóm S7 edge-t,kiváncsi vagyok mire jutok vele![ Szerkesztve ]
https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
ToniSoprano
addikt
Itt meg a Nexus 5x-nél a jobb oldali épület az égbolt tök zaj, csak a mercin nincs zaj: [link]
Itt a háttérben Buda, meg a parlament belenagyítva teljes zajtenger: [link]
De én is jobban szeretem a zajt, mint a zajszűrést egy fokkal, de azért én nem érzem annyira erőteljesnek a a zajszűrést, mint írjátok, hogy olajfestmény a metrós kép, a monitoron éles, belenagyítva előjönnek a hibák. Szerintem felesleges a belenagyítgatás, inkább az összképet kell nézni.
[ Szerkesztve ]
-
DaWehun
tag
válasz Dr. 444Hertz #54709 üzenetére
jó ideje nézem a fórumot és konkrétan senkit nem láttam még, hogy csatolta volna mellé az eredetit is, ezért "bátorkodtam" én is iderakni, de ezek szerint hiba volt.
...
-
Jack Oneill
veterán
Keves a jo fotozni valo ebben a szintelen, fako idoben.
-
ToniSoprano
addikt
válasz Plazmacucci #54701 üzenetére
Ha ezeket a képeket amiket Nexus 5X-el csináltak ha belenagyítasz akkor zajosak teljesen sötétebb részek a háttérben, pl. a Mercis kép háttere, az kék égbolt tök zajos:[link]
De ezek mobilok, és nem tudom mit vársz, az összkép jó és éles nyilván gyenge fényviszonyok között előjönnek a hibák minden mobilon. Mondjuk a Nexus 5X ahhoz képest hogy nincs képstabilizátor benne tényleg jó képeket csinál éjszaka, azt hittem van benne OIS. Tényleg tud valamit a HDR+.
(#54706) Drakmusz: Baromi jó érzéked van a fotózáshoz, nagyon érdekes beállításokat, jó témákat, beállításokat találsz. Nagyon érdekes izgalmas képek.
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
Dehogy. Idiota pozban, mozgo metron kaptam le..
Ertheto is a tema.. Ezt akarom majd rendesben.Nugatit eszemben sincs feltenni, amig nem javitjak.
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
-
Ricardo
titán
válasz Dr. 444Hertz #54705 üzenetére
Csatlakozóm az érdeklődőkhöz
-
Arcképgyáros
-
Arcképgyáros
-
Burt1793
veterán
válasz Plazmacucci #54701 üzenetére
Az, de csinálj képet nulla természetes fénynél, nem közeli témáról bármelyik telefonnal, nem lesz sokkal jobb.
(#54689) falijja: Nem sűrűn olvasom a topikot, sajnos ezt pont láttam, kedves volt, szóval köszönöm szépen ezt a kedvességet a magam és a többi s7-es kolléga nevében.
A többit nem írom le.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal