Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #16514048

    törölt tag

    válasz Dr. 444Hertz #54794 üzenetére

    Ha a szerkesztés tiltva van, akkor a makrólencséket sem kéne engedélyezni szvsz, mert sokak szerint azért van ez a topik, hogy a telefonok kamerás képességeit lehessen összehasonlítani.

    De ha tényleg ez a cél, akkor a RAW-ből szerkesztett képeket is tiltani kéne, mert ott elég sok függ az utómunkán. Pedig azt olvastam, hogy szabad azt is feltölteni "de csak alapvető feldolgozás, szerkesztés lehet rajtuk". Tényleg az a kérdés ugye, hogy ez kinél mit jelent, illetve akkor már miért nem lehet minimálisan szerkesztett/ vágott jpg-ket is ide rakni...

    Továbbra is azt gondolom, hogy feleslegesen van túlbonyolítva ez, elég lenne egy topik, annyi szabály kéne csak, hogy ha szerkesztett a kép, akkor jelezni kell, vagy linkelni az eredetit is. Aki "tesztképeket" keres, az ugyanúgy megtalálná őket.

    Vagy akkor legyenek fekete-fehér szabályok, és ide csak tényleg teljesen érintetlen, segédeszközök nélkül készült képek kerülhessenek.
    Szigorúan auto módban fotózva, mert ugye ha babrálunk a beállításokkal, akkor már nem csak a kamera, hanem a felhasználó tudásán is múlik a dolog, és úgy már nem lehet rendesen összehasonlítani a telefonok képességeit. :U

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák