- One mobilszolgáltatások
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Redmi Watch 5 Lite - filléres fitnesz felügyelő
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz pikszel #53499 üzenetére
Igen. Kissé zajos. De egy zajszűrés Lr-ban szokott segíteni. Meglátjuk majd főverzió frissítéskor belenyúlnak-e a kamera szoftverbe.
Pl:[link] Ez azért is jó, mert legalább ismerkedem kicsit a szerkesztéssel is Egyelőre még a Lr is eléggé ismeretlen, de gyűlik az anyag, amin tudok tanulni -
pepe10.10
tag
válasz kengyel #53496 üzenetére
Sziasztok!
Van valahol valami komolyabb magyar leírás a HUAWEI P9 kamera kimaxolásáról? Szívesen néznék valami oktatóvideót mi mire jó pontosan és hogy lehetne kihozni a kamerából a maximumot (legfőképpen a PRO kamera mód érdekelne). Köszönöm!Laza vagyok szétesem, kezemben a GSM.
-
Arcképgyáros
-
natë
nagyúr
-
törölt tag
válasz tirszin #53481 üzenetére
Jön a tél. Felveszi a téli bundát is a drót
Jót tett az RGB érzékelő a rendszernek. Már csak egy jó szoftvert kéne aládobni, mást nem kérek. Talán az XZ-ben van a legkisebb kamera szenzor, amihez óriási felbontás társul, egy pixel alig egy mikrométer. Az már olyan kicsi, hogy minden hiba hatványozottabban előjön. Ehhez kell lencsét gyártani. És szoftvert írni. Ha pont fele ennyi pixeles lenne legalább kétszer, de talán háromszor jobb kép is lenne.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Direkt Linkek !
Iphone 5s
-
SybenX
őstag
válasz BigBlackDog #53485 üzenetére
Károlyi-kastély parkja Füzérradványon.
-
Viper26
nagyúr
-
Quqesz
nagyúr
-
Viper26
nagyúr
i6s
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
taxy88
aktív tag
Sony Z5
-
peppe
csendes tag
Bocsánat,valahogy nem megy a linkelés azért gondoltam az albumot sajnos időm sem sok van,majd a hétvégén lehet többre jutok Galaxy s7-es fotópróbálkozások
-
Bozek
nagyúr
válasz Just_Reboot #53462 üzenetére
Megnéztem volna, de Z5 Compact-tal nem kompatibilis, pedig az tudja a Camera2 API-t. A Z1 Compact nem tudja a manuális beállításokat, arra bezzeg le tudnám tölteni... Így marad a Camera ZOOM FX.
-
peppe
csendes tag
album[link]
[ Szerkesztve ]
-
peppe
csendes tag
Rózsa
[link]Ha jól sejtem, Samsung Galaxy S7.
[ Módosította: BigBlackDog ]
-
Just_Reboot
addikt
válasz enginev3.0 #53460 üzenetére
Várjuk! A footejbe belekerült a HDR funkció.
-
peppe
csendes tag
ezek az első próbáim,kérlek ne haragudjatok ha némelyik nem lesz jó
[ Szerkesztve ]
-
Köszi a tippeket, most sokkal jobban oldom meg mint a korábbi tesztben, támadt hozzá egy jó ötletem
Hamarosan jelentkezem.
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
bebolint98
tag
válasz enginev3.0 #53452 üzenetére
FreeDCam beta
-
peppe
csendes tag
Sziasztok Egy Samsung Galaxy S7-el szoktam néhányszor fotózni Flickr oldalra tettem fel a képeim....Szeretném megkérdezni,hogy minden egyes képet linkelni kell,vagy pedig a kíváncsi szemeknek elég lesz ha az albumom URL címét adom meg?
Köszönöm a segítséget
-
Arcképgyáros
Manual Camera, Footej camera
Justreboot: megelőztél
[ Szerkesztve ]
iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
Just_Reboot
addikt
Footej,Manual camera, Google kamera
-
törölt tag
Snap camera, Camera FV5, Proshot, A Better camera, Camera zoom fx, DSLR camera pro,
-
Srácok írnátok pár kedvelt androidos kamera appot, csinálnék tesztet róluk, már fejben meg is van hogy hogyan állna össze, egy rövid de lényegretörő teszt lenne minőség szempontjából
Fizetős meg ingyenes is jöhet, meg olyan is ami mondjuk csak xdan van fent
[ Szerkesztve ]
-
bebolint98
tag
Köszönöm szépen mindenkinek!
#53429 Quqesz Igen én is beletörődtem, hogy minőségben ennyit tud, mégis csak egy középkategóriás telefon.
[ Szerkesztve ]
-
TomiJordi
tag
válasz ToniSoprano #53406 üzenetére
Kösszönöm szépen a fenyők és fenyőfák hegyoldalon lehet azért ilyen mert ha nagyon felemeltem a telefont akor sötét volt a kép ha lefele fordítotam akor meg világos és próbáltam gyorsan középtály fényképezni.
bebolint98:szép képek jók a szinek rajta és a témák is jókdroid16:komoly kép tetszik nagyon
olympus E-420,LG G4,gitup git2 silver Elnézést a helytelen írásért Slovakia magyarként kicsit nehéz
-
kengyel
nagyúr
-
Quqesz
nagyúr
válasz Quqesz #53442 üzenetére
Sajnos manuális módban nincs hdr, így bár ott tudok fehéregyensúlyt állítani, de a hdr előnyeit nem tudom kiaknázni. V van hdr, de nincs wb állítás.......igen, ennyi változás kellene a wb-ben..arra tudok tippelni, hogy túl sok a meleg szín a képen és emiatt húzta kicsit hidegebbre a wb-t az automatika.....
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
moleculez
veterán
válasz pikszel #53438 üzenetére
Adnak egy profi fotósnak egy sótartót (mármint a telón kívül, mint téma), nekem egy ritka virágot. Ő ki tud abból hozni valamit, én meg el tudom rontani, csupán a komponálással. Tehát komponási ismeretek nélkül egy érdekesebb téma is csak kihagyott ziccer.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
törölt tag
válasz enginev3.0 #53435 üzenetére
Az is tudja, de csak a fizetős változata...
-
moleculez
veterán
Köszi mindenkinek!
A fenti összefoglaló hasznos, első a komponálás.[ Szerkesztve ]
-
-
Joker88
őstag
Sziasztok !
Szeretnék egy kicsit komolyabban elmerülni a mobilfotózás témakörében.
Ebben kérném a segítségeteket.
A telefonom - szerintem- egész jó kamera szempontjából ( Telefonom ) egy Lumia 640 XL, Zeiss optikával, Windows 10 mobil operációs rendszerrel.Mintaképp, hogy mégis milyen képeket készít mellékelek pár fotót. Szerintetek, mit lehetne a képeken javítani, hozzáadni/elvenni ?
[ Szerkesztve ]
In loving memory of Garrett Lockhart
-
Quqesz
nagyúr
válasz bebolint98 #53420 üzenetére
Bakker tetszenek. Belenagyítva vannak hibák, de lettek olyan jók a képek, hogy be törödjön vele az ember 👍
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Aryon87
félisten
válasz #96302336 #53424 üzenetére
Filmezni akartam + boltba lemenni. Jatszottam 5 percet a kutyakkal, es ahogy voltam az agyon, siman bealudtam. Banom is hogy akkor nem indultam ki mikor akartam...
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
SybenX
őstag
Ma esti naplemente:
[link]
(szándékosan nincs pontosan középen a 2 fenyő,mivel akkor belelógna egy másik fenyő jobb oldalról)LG G4
bebolint98: Nagyon szépek a képeid!
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz bebolint98 #53420 üzenetére
Nagyon jo kepeket csinalnak a Xiaomik, nekem bejonnek.
Sajna nekem nincs lehetosegemnilyen remek temakhoz. Ma ki akartam menni olyan szep ido volt, de BP mar unasig van fotozva.. Inkabb aludtam egesz nap
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
bebolint98
tag
[ Módosította: BigBlackDog ]
-
moleculez
veterán
Az lenne a kérdésem, hogy milyen kamera alkalmazásban tudom a jpeg tömörítés szintjét állítani? A telefonom P9, és nevetségesek ezek a 3-4mb méretű képek, mert szépnek szép (mármint nekem, tudom itt nem menő), csak ez zavar.
-
Bukk900
őstag
válasz ToniSoprano #53412 üzenetére
Nekem is az első tetszik.
A nagylátószögűt 9 képből rakja össze, itt lehet, hogy rossz szögben tartottam, ezt még gyakorolni kell!
A panoráma azért lett sötét, mert balról sütött a nap és onnan kezdtem a kép sorozatot, fényt viszont csak az első képnél mér... majd megnézem gépen is, én még csak telefonon láttam...[ Szerkesztve ]
-
Bukk900
őstag
Variációk egy tájképre, Nexus 5X
Kilátás Magos-kőről
Nagylátószögű kép
Panoráma kép[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok
Ha raw-ban fotózok, fel tudom tenni Google fotókra? Nem baj ha az átkonvertálja jpg-re, és rosszabb lesz a minősége, vagy van valami megoldás hogy a telefon automatikusan dng-ből jpg-et csináljon, de kevesebb veszteség nélkül mintha alapból jpg-ben fotóznék?!
[ Szerkesztve ]
-
no more
veterán
Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx
-
ToniSoprano
addikt
válasz TomiJordi #53378 üzenetére
Jó képek szépen elkaptad a természetet, szépek a közeli képek, jó élénk, szaturált színeket használ a Samsung. Érdekes, hogy a fenyők, fenyők hegyoldalon képek kicsit fakóbbak a többieknél, mintha más fényképezőkészültek volna.
(#53381) bebolint98 szép képek, a sárga leveleket nagyon jól elkaptad, és a vörös szőlő is nagyon jól visszaadja az őszi hangulatot. Ez a nappal szemben leveleket fotózok téma szinte nagyon sokszor szerepel a képeid között, visszatérő motívumod. Itt [link] is nagyon jók lettek az őszi levelek, ez a forgásos kép, nagy ötlet, mozgást vitt a kihalt őszbe.
[ Szerkesztve ]
-
kengyel
nagyúr
-
bebolint98
tag
Köszönöm mindenkinek!
pikszel A minőséggel én sem vagyok elégedett, szerintem sokkal többet nem lehet ebből a kamerából kihozni.
-
TomiJordi
tag
válasz bebolint98 #53381 üzenetére
Negyon jóképek tetszenek ügyes vagy jók a meglátásaid
olympus E-420,LG G4,gitup git2 silver Elnézést a helytelen írásért Slovakia magyarként kicsit nehéz
-
pikszel
addikt
válasz Quqesz #53399 üzenetére
Semmi különös, pláne annak fényében, hogy egy DSL-re még kell valami üveg is, melyek rajzolata nagyban eltér(het), amire persze a cikk, illetve annak írója nem tér ki...
@bebolint98: Nem rossz képek, de a minőségük csapnivaló.
[ Szerkesztve ]
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal