- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Kategóriájának kuriózuma a Motorola Edge 70 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
Aktív témák
-
t1
veterán
ideje volt már megbünetni vesszen a spanyol. Hajrá Kimi és Sumi

-
aesir
veterán
Érdekes, hogy számolni tudó emberek a célvonalon mért cca 2 mp különbséget tekintik mérvadónak a két versenyző között, egymáshoz viszonyított távolságuk tekintetében, mikor az már jóval az esemény UTÁN mérhető különbség. Alonso körét és kigyorsítását nem zavarta semmi, viszont Massa aki az első két szektor alapján az addigi leggyorsabb körön volt, elvette a gázt (hogy Alonso miatt, vagy más miatt az most lényegtelen), megtört a lendülete, ezáltal közel sem volt ideális a kigyorsítása, és érzése szerint magához képest veszített 3 tizedet, de ez a 3 tized a köztük levő távolsággal, a megfordult sebességkülönbséggel, simán eredményezheti a célvonalnál levő 2 mp különbséget.
Tehát nem az a mérvadó, hogy a célvonalon mekkora a különbség közöttük, és ebből levonni azt a következtetést, hogy messze voltak egymástól... kicsit dőreség. -
AMD Power
titán
Alonso büntetése: a hivatalos indoklás
[link] -
Stirlitz
senior tag
Ezt most Alonso nyeli be szépen. Kész. Mások is benyelték már évközben, jogosan, vagy sem, ez van. De hányingerem azért nincs az esettöl.

-
-Mike-
addikt
nem mindegy hogy pontosan 2mp, vagy 2.3, 1.7? ekkora távolságból főleg a parabolica kijáratánál ahol massa elvett kicsit a gázból nem jelent vki számára hátrányt hogy előtte megy ennyivel vki... ezt massa baszta el és keresett pár bírót aki benyelte h a spanyol miatt....
[Szerkesztve] -
Csepy
őstag
Az a különbség pedig megvan 2 másodperc. Eléxem, mert mikor néztem tegnap, arra voltam kíváncsi, vagyon Pajesz bejut-e egy flying lap-re. Pont 4 másodpercen volt az óra, amikor bejutott. Tehát a különbség: Lonzi a 0 ponton van, Massanak be kell fejeznie a körét, ami: 1:21.704, tehét a 2 másodperc, az tényleg és elég pontosan 2 másodperc.
-
shev7
veterán
Biztos sokan emlekeztek arra az esetre amikor Lonzi elott jo parszaz meterre ment (talan) Button, es elkezdett neki integetni, hogy huzodjon mar le, mikozben ket-harom (vagy tobb
) kanyar mulva erte csak utol. Ha akkor ot zavarta Button, akkor miert elkepzelhetetlen szamukra, hogy most Massat zavarta Lonzi.
Alonso azonnal elkezd hadonaszni, ha ugy erzi, hogy valaki egy ezredmasodpercre is feltartja, (raadasul jelentektelen helyzetekben), majd hatalmas arccal olyanokat nyilatkozik, hogy ''en voltam a gyorsabb, mert az en autom a jobb, el kellett volna engednie'', a mostani esetben egyertelmuen Massa autoja volt a jobb, sajat gondolatmenetetkovetve Alonsonak felre kellett volna allnia, hogy elengedja Massat. Megkockaztatom, forditott esetben Alonso mar a celegyenes vegen ''torlesztett'' volna...
[Szerkesztve] -
Symonds szerint az utóbbi években az F-1 elfelejtette, mi a lényege: ''Úgy tűnik, nem emlékszünk, milyen egy időmérő, milyen volt 2003-ig, amikor a mezőny fele azért panaszkodott, hogy forgalomba került. Úgy látszik, elfelejtettük, mi az az autóversenyzés. Politikailag korrektek lettünk, nem is tudom, mi jöhet ez után. Talán irányjelzőket szereltetnek a kocsikra, hogy lehessen látni, balra vagy jobbra akar-e menni valaki''.

-
-
-Mike-
addikt
[link]
Nehezen tudja elfogadni Fernando Alonso megbüntetését a Renault istálló. A team angol technikai igazgatója rendkívüli sajtótájékoztatóján elmondta, látta Felipe Massa autójának számítógépes adatait, amik bizonyították, az utolsó kanyar előtti pontig időt nyert Alonso mögött, majd a Parabolicában elvette a gázt, és veszített egy keveset. A versenybíráknak azt mondta, Alonso miatt tette, és elhitték neki. -
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Javítom magam: a 3 fószer közül csak 1 olasz...
''A sportfelügyelői testület egyébként három tagból áll, akik közül az egyik - a brit Tony Scott Andrews - az idei szezon óta minden versenyen részt vesz a munkában, a második mindig a pálya hazai autósport szövetségét képviseli, a harmadikat pedig rotációs rendszerben sorsolják. Monzában Alessandro Tibiletti a nemzeti, azaz olasz sportfelügyelő, a harmadik pedig a venezuelai Enzo Spano, aki a NACAM (a közös észak- és közép-amerikai, valamint mexikói autósport-szövetség) elnöke, a Motorsport Világtanács tagja, és aki aktívan részt vesz a 2004-ben felállított FIA Biztonsági Intézet munkájában is.'' -
Motion_Blur
félisten
Uhh, oddsok kicsit megváltoztak a bünti hatására:
Winner
Michael Schumacher (GER/Ferrari) 1.55
Kimi Raikkonen (FIN/McLaren) 4.30
Felipe Massa (BRA/Ferrari) 7.50
Fernando Alonso (ESP/Renault) 15.00
2006 Constructors' Championship
Winner
Ferrari 1.15
Renault 4.75
2006 Drivers' Championship
Winner
Fernando Alonso (ESP/Renault) 1.75
Michael Schumacher (GER/Ferrari) 1.95 -
-Mike-
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
de a formula.hu ezt nem íííírja.......

-
bdav
őstag
formula.hu fórumból: ''aztán meg kimire rávarják h ittasan vezet''

a végén még lehet h. lesz belőle valami (ezek után). Képzelem ahogy fényvisszaverő mellényben ott áll az egyik FIA ellenőr a pálya mellett és kiinti Kimit az első helyről és megfújatjavele az alkoholszondát 
-
-Mike-
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
de hogy lett volna még bajnok?? holnap még lesz egy sprintfutam..
-
-Mike-
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
a gp2 világbajnoki sorozat?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
madster
tag
Az időmérőn mikor Alonso defektet kapott igencsak elmosolyodtam a hanghatásokra....
A TVben is jól hallatszódott a tifosók üdvrivalgása. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mennyi az 58 meg a 77 Fahrenheit?
[Szerkesztve] -
Motion_Blur
félisten
Hamilton vb lett
fákk! -
Skipp
senior tag
Uhhh bazze ez a büntetés fáj...
Csalódott vagyok, de valami iszonyatosan. Megy itt a sírás, minden szabályt összevissza változtatnak, panaszkodnak, hogy nem izgalmas a vb. Tessék, most izgalmas, aki ponthátrányban van, az a jobb jelenleg, 12 pont 4 futam pont olyan, hogy akármi lehet. Erre bele kell nyúlni.
Persze biztos sokkkkkal jobban tetszett volna a tisztelt döntéshozóknak meg az egész pereputtynak, ha kiszáll, amikor kidurrant a kereke, leül a kocsi elejére aztán levágja a sisakját a boxba. Végülis az eredmény ugyanez lett volna. Ezek a szemetek meg nem visszaküldték? Előrébb akartak végezni! Hihetetlen! -
madster
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
bocsi

-
george11
addikt
válasz
madster
üzenetére
Már a sniperek sem a régiek

Mellesleg tényleg fura,hogy az utóbbi évekban annyi sok szabály lett elővéve, hogy azt sem tudom hol áll a fejem néha.
Ezzel elégé megölik az f1-et, vagyis nem ölik meg, mert az csak a pénzről szól, de azért így mégsincs olyan igazi nyíltsisakos küzdelem, mert bármikor közbeszólhat a ''három tenor'' aztán mindeki mehet a homokozóba ...
Alonso nekem sem szimpatikus,mint ember(mert phavaszt), de mind pilóta nagyon jól teljesít. Ettől függetlenül annak drukkolok,aki a fullpiros autóban ül(lehet tőlem zsótika, vagy Sato is
) -
joergie
őstag
Mit érdemel meg a Hungaroring után?azt hogy 50mpes vezetés után safety cart kapott?
Vagy hogy önhibáján kívül kiesett? Ezzel szemben Schum kockáztatott és nem jött be.
Nem ugyanaz.
Máskülönben a döntés szerintem is felettébb inkorrekt, csak úgy mint Schumi monacói esete esetén. Magyarul tundi kell.
Mit lehet tenni...lenyelik. Ezt a VB-t a döntőbírák nyerték. -
Pompi
nagyúr
Akkor gyakorlatilag az olaszok (hazai pálya) miatt csináltak magukból hülyét a bírák?
Kiváncsi lennék, hogy ha nem a Ferrarival történik ez akkor mi történt volna.
Mint ahogy írtam már ma is nem vagyok Alonso fan, de egy ilyen húzással a VB kimenetelét is erősen megváltoztathatják, ráadásul látszólag teljesen alaptalanul. És ettől nem lesz jó egy normális F1 szerető ember szájíze sem attól függetlenül, hogy kinek szurkol
-
Jetpilot
csendes tag
Briatore: Räikkönen már régen a Ferrarié [link]
-
Kimi fan vagyok, Schumachert nem szeretem, Alonso-t se nagyon, szóval nekem mindegy mi van köztük, de sztem most nagyon ki lett baszva a spanyollal... néztem a tv-be meg fel is vettem, Massa sehol se volt Alonso-tól a feltartáshoz... ez szemétség és fölösleges.
-
Integra
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
ezért büntették meg?!?!?!
-
madster
tag
Egyébként Alonsonak már kijárt egy kis pech. Gondolok a defektre és a büntetésre. Korábban annyira nemfigyeltem, de az utóbbi két évben tényleg nagyon szerencsés volt. Bár sok fórumon már nagy pechesnek meg nagyon szerencsétlen kis Lonzikának kiáltották ki, de holvagyunk a Raikonneni pechszériától kérdem én? Sztem ha valamiben Kimit nem lehet majd felülmúlni akkor az az egységnyi időalatt bekövetkezett szerencsétlenségek száma

-
Chili7
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Alf most épp a célvonalon halad át?
Mert ha igen akkor az időkből látszik, hogy 2 mp különbség van kettejük közt! -
Motion_Blur
félisten
![[kép] [kép]](http://img205.imageshack.us/img205/3641/snapshot20060909193810dl7bhf9.jpg)
Chili7: Tuti biztos hogy így van.
[Szerkesztve] -
george11
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én vidéki vagyok
, csak annyit szűrtem l ebből, hogy nem nagyon tartott fel senki senkit. -
george11
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére

És ez alapján a 3 versenybíró hogy hozott döntést???
(bár a belső kamera az sokat csal,mert sokkal távolabbinak látszanka a dolgok,mint a valóságban,de ez azért khm
) -
george11
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Na ez no comment ...
Hogy lehet ilyet csinálni az F1-ben?
Még országúton elmenne, hogy valaki bunkó a másik meg visszabunkózik,de azért ezek nem buzuki swift-ek

-
madster
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Sima tv adásból azthittem, hogy a Parabolikában látótávba ér legalább, de még azsem... Áááá nemidegesítem tovább magam.

szerk: a kocsi orrán az új kis vízszintes légterelő elem baloldalra tényleg jobban kinyúl, vagy csak benéztem
[Szerkesztve] -
lacafaca
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
nem kerül rossz helyre......nem csináltak rossz boltot

-
lacafaca
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
(magyarázatként: akadályozta mivel nem hagyta hogy rátapadjon massa a szélárnyékára így teljes mértékben jogos a bünti...hehe..kezd magávalragadni a ferrari életérzés
)
nagyon szól a ménes
-
-
Motion_Blur
félisten
[link]
pff... -
Motion_Blur
félisten
Itt a video: [link]
Nem volt itt semmi...viszont a motorhang nagyon ütős
[Szerkesztve] -
Peat;)
veterán
Azért szomorú hogy a 2006-os vb-re úgy is vissza lehet emlékezni hogy a FIA(most ez a 3 jómadár mind1) intézte a vb sorsát, vagy a feltartós mutogatós vagy a parkolós pilóta nyert. A mai esettel meg schuminak ártanak rengeteget mert ha visszavonul úgy h övé a vb, minden rosszmájú pilóta /szurkoló mutogatni fog rá, hogy így nyert. Mutattak egy felvételt még tvben amikor Vettel megnyerte a szabadedzést, előtte asszem egyik williams volt, sokkal közelebb volt hozzá mint massa alonsohoz, mégis jó időt tudott menni. Mert akart. Massat nem szeretem látni az f1 mezőnyben, egy kis homo***uális talpnyaló, ez a véleményem róla
Schumi meg alonso legalább ha nem szép dolgot csinálnak azt tökösen, bevállalósan nyomják, vagy ésszel a pályán etetik meg a másikat és nem kis sunyi módon a felügyelőknél. Aminek nagyon örülök hogy kedvencem Kimi valahogy elkerüli az ilyen eseteket, pl schuminál is csak annyit mondott hogy eltakarta volna a kamerát
és jövőre már 2 finn pilóta lesz, nekem valahogy bejön a gondolkodásmódjuk (mikát is szeretem) -
Maxxter
senior tag
jo én is erre gondoltam hogy valami szutyokba belement de kár érte nagyon vártam mi lesz a vége az idömérönek de nem erre számitottam.
-
Maxxter
senior tag
válasz
george11
üzenetére
Könnyen megeset, egy szál egy ezredmilivel vékonyabb és már meg is van a baj. nem olyan lehetlen ez. Mért az olyan lehetetlen hogy a felniröl leforduljon a gumi amikor amikor elötte már 200szor bevetted olyan tempoval a kanyart? A végén az is gyártási hiba volt. De ez csak a gokart gumi volt, és persze hogy az enyém

-
Maxxter
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Héhéhé ezt csak most látom, komolyan törölték Alonso 3 legjobb idejét? Mert most nem azárt de ez k***a nagy hülyeség volt. Mivel Alonsonak nyomnia kellett a pedált mint állat hogy felérjen az utso köréhez ezért biztos nem azzal törödött hogy most feltartsa Massát. Ez nagyon nagy hülyeség
-
Maxxter
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Az is lehet mindegy nem érte be. És azt nem tudja valaki hogy Alonso mért kapott defektet? Mert a japo még talán okés hogy nagy volt a terhelés a parabolicában és gyártási hibás volt a gumi ilyet én is éltem, de hogy a bal hátso gumi elduranjon? Nem mondtak olyat hogy valami alkatrészre ment rá?
-
madster
tag
válasz
lacafaca
üzenetére
Nemérzek ilyen húdenagy mclaren fölényt. Kimi megint bealázta Delarózsit de más nincs. Volt már két poleja idén azt akkor se lett semmi. Alig van benne benya, Sumi simán lenyomja. Nameg a ferka hosszú távon is képes jó eredményre a mclaren annyira nem tud hosszú távon következetes lenni sztem. Deha meglenne a versenytempó meg minden akkor tuti hogy közbejön valami (akármi, egy Liuzzi vagy mittomén...)
-
lacafaca
addikt
mi a szart kell itt túlreagálni ezt az ügyet? találtak pajeszon fogást és bevitték a pontot. ennyi. legközelebb jobban résen lesz

egyébként + leszarós hogy hol a majomarc, elhagyta a kurva nagy szerencséje. mér ideje volt. ha nem ilyen mákos mint amilyen akkor nem lenne itt ahol van amúgy sem. koncentráljunk végre az idei 1. győzelmére és a vörösbe vedlésére kiminek...ez a hétvége nagyon úgy érzem most az övé lesz ...mert +érdemli!!!
tipp:
1--kimi
2--sumi
3--massa
.
.
.
.
alfonso---out

-
george11
addikt
Nem érdemel senki semmit, csak amit megcsinál azért felelősséggel tartozik.
Lehet,hogy nem tartotta fel,de vétett a szabály(ok) ellen.
(ez olyan,mint amikor az útépítés után kinntmarad a 30-as tábla(indokolatlanul),és megbüntet a rendőr, hogy 50-el mész, holott már nincs ok a korlátozásra. Csakhát ott a tábla ... a szabály meg szabály)
/szerintem/ -
deter
aktív tag
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Fernando ''NagySzemöldökKirályVagyokSchumacherWho'' Alonso megérdemeli.
Hungaringen történtek után minimun. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Remélem nem gondolod komolyan, hogy egy ilyen kaliberű versenyen megengedhetik maguknak azt a bírók,amire te gondolsz !!!
-
Motion_Blur
félisten
Az indoklásban három pont szerepelt:
1. Fernando Alonso a felvezető körön volt. Felipe Massa felzárkózott mögé, így a
kadályozás történt.
2. Szabálysértést követ el az, aki egy másik versenyzőt akadályoz az időmérő edzés alatt (Sportszabályzat 116b cikkely)
3. Ilyen szándékosság nélkül is megtörténhet
Tony Scott Andrews, Enzo Spano és Alessandro Tibiletti versenybírók a felvételek megtekintését követően úgy ítélték meg a szituációt, hogy Alonso vétett a szabályzat ellen. A Sportszabályzat 112-es cikkelye értelmében úgy határoztak, hogy törlik Alonso három leggyorsabb idejét.
Milyen szép olasz nevek
[Szerkesztve] -
Pá
addikt
Neked meg talán van annyi realitásérzéked, hogy belátod, Schumi ha akarta sem tudta volna ezt megszervezni(miközben ő maga is gyorskörön volt) arról nem is beszélve, hogy az itéletet sem ő hozta.
Igen valóban Schumi profitált ebből a büntiből a legtöbbet, de ebből még nem következik, hogy ő is idézte elő.
Pl Schumi monacoi büntetéséből meg Alonso profitált, nyilván akkor arról meg Ő tehet, ugye? (költői kérdés volt)
Aktív témák
Hirdetés
- HP Victus Ryzen 7 8845HS /16GB DDR5 RTX 4060 / 1TB / 144Hz
- Dobozos ÚJ Lenovo Legion 5 2.5K OLED i7-13650HX 32gb ddr5 1 TB RTX 5070 Garancia
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, számla, 6 hó gar
- HP EliteBook 840 G8 14" i5 1145G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 279 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ma +kapja ami kijár neki.... 

) kanyar mulva erte csak utol. Ha akkor ot zavarta Button, akkor miert elkepzelhetetlen szamukra, hogy most Massat zavarta Lonzi.

a végén még lehet h. lesz belőle valami (ezek után). Képzelem ahogy fényvisszaverő mellényben ott áll az egyik FIA ellenőr a pálya mellett és kiinti Kimit az első helyről és megfújatjavele az alkoholszondát

fákk!

. Talán még megváltozhat, talán még lehet normális emberileg. Talán