- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Microsoft Rewards
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
shev7
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
egy ferrari/schumacher fan nem tud ilyet?
A szegyenteljes 2002-es ev 5 utolso futama: magyar, belga, olasz, amerikai, japan
Ferrari kettos gyozelmek, bar 3x Bari nyert
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
''aranykor''

-
-Mike-
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
majd Csepy belebújik az ekszeltáblájába és megmondja neked

wild: hiszek neked![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
Motion_Blur
félisten
Az aranykorban (2000-2004) emlékszik valaki 4 egymást követő kettős győzelemre? Volt ilyen?
-
Levi123
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
jó kép

-
KrAt
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ejj ez nagyonállat kép

-
wildrain
addikt
Nem, frankón ott volt minden. Ahogy Massának befejezték a kerékcserét és még nyomták a benzint, már ráfogtak az új gumira, a benzincsövet meg addig cserélték, amíg Schumacher beállt a helyére. Na, mondjuk azzal talán veszítettek plusz időt, hogy neki azzal a Massa mögötti elindulással hosszabb volt a kerékcseréje (nem lendületből érkezett). De a 11mp a tiszta idő, amit állva töltött, tehát ilyen hosszú kerékcserével esélye sem volt Alonso elé jönni (a 9 mp előnyből kiindulva).
-
Motion_Blur
félisten
Asszem a török vaterán lesz pár első szárny
[link]
brownus: igen, hivatalosan a karosszéria sérült meg
szerk: szegény Kimi-t úgy sajnálom, honnan van még motiváicója?
[Szerkesztve] -
brownus
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
hehe
jó kép
kiminél a hátsó szárny is megsérült?
[Szerkesztve] -
Motion_Blur
félisten
[link] valaki nem jófele megy

-
wildrain
addikt
Átgondolva ezt az SC-s taktikázást, amit valaki egy cikkből másolt ide... tulajdonképpen baromság. Lemértem, Massa kerékcseréje 8.9mp-ig tartott. Liuzzi megforgásánál lemértem Schumacher előnyét Alonsoval szemben, az is 9 mp körül volt. Tehát ha a SC bejövetelekor egymás után kimennek a boxba (és Massa versenytempóban teszi meg kivezető kört), akkor Schumacher pont akkor áll be a boxba, amikor Alonso. Csakhogy Alonso kerékcseréje másodpercekkel rövidebb volt (8.7 mp; Schumacheré 11 mp körül), mint ahogy aztán később jóval rövidebb etapot is futott.
Ha a szabályok nem tiltották volna, hogy feltartsa Alonsot, mit ért volna vele? Teljesen ugyanaz lett volna a helyzet, mint így, mert ha ők ketten egymás után érnek be a boxba, akkor is csak a boxkiállás hossza döntötte volna el, hogy ki ér ki előbb a pályára.
Tehát a legjobb, amit tehettek, hogy Massával együtt jól meghúzva a kivezető kört minél nagyobb előnyt kaparnak össze Schumachernek annak érdekében, hogy előbb kezdhesse meg a cserét, mint Alonso. -
Motion_Blur
félisten
válasz
X Factor
üzenetére
Sokan nevezik robot-nak Schumachert, csak azt nem tudom, hogy miért

Meg kellett nézni a futam után az arcokat. Schumié ugyan gondterhelt volt, de biztos vagyok benne, hogy Massa győzelmének örült. Ezzel szemben Alonso arckifejezése végig komor és érzéketlen volt. Pedig tényleg nagy lépést tett a bajnoki cím felé.
Na akkor most ki a gép, ki a robot? (egyébként szerintem senki..) -
X Factor
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Abban a sziutációbn márpedig szvsz ez volt a jó döntlés, SF kijött egyből dönteni kellett. MS nem hibázik hosszú balosban megnyeri, bezsélhetünk itt arról h. sok mindenkivel megesik de épp azért ő MS mert ilyen szituációkban egyszerűen mint egy gép teljesíti a feladatát és nem hibáz. Ha amiatt kapki egy futamon mert a csapat rossz döntést oz, k megesik, de most igencsak tehet róla. Másfelől épp ezé tiszteleme és nagyrabecsülöm, h. bármi van bármennyire is vészes a helyzet vagy szinte lehetetlen ott van a láng benne és mindent belead lsd. utolsó kör célegyenese. Illetve gondolom most sem az jár a fejében h. jaj 12 pont most mi lesz velünk, hnem hogyha még 4 futamot megnyerek és abrazil tesó végig 2.ik akkor megcsináltuk és h. ő ezt komolyan is gondolja, mert ezért van ott, ezért csinálják ez az életük ... nyerni és ezaz ami erőt ad nekik h. amikor olyan futamot ''vesztenek'' el amit jóformán ''megnyertek'' mégis ugyanazzal a lendülettel folytassák.
-
-Mike-
addikt
végre megtaláltam Mósön veres szemüvegét [link]

-
-Mike-
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
szerintem ezen már kár keseregni
tekints előre, jön monza, ott szinte kötelező lesz a ferrari győzelem és alonso-t meg még megcsíphetik a mclarenek, hondák, szal ott is nagyot fordulhat a világ -
brownus
veterán
a futam utáni interjúk:[link]
''...Michael, in practice and qualifying you were by far the fastest in sector two whereas in the race it was just the opposite picture: you gained time in sector one and three but you lost time on Fernando in sector two. What was the reason?
- It's a good question, don't know. The car was very difficult, particularly in turn eight for me, whereas in free practice, for sure I had a very good car there, so we need to check.''
[Szerkesztve] -
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
egy ilyen első kanyar után (rajtnál) rögötön Safty Car-t kellett volna beküldeni!
Nem értem, miért kellett volna, már az első kör végén üres volt az első kanyar kijárata, teljesen zavartalanul ment át a mezőny, még egy sárga zászló sem volt. -
-Mike-
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
mi lett volna a helyes döntés? sumi mennyen még egy kört, akkor a sc-t utolérte volna és úgy boxba menni nem nagy királyság. esetleg masszát kinnhagyni? akkor meg az ő versenye szállt volna el...
[Szerkesztve] -
Motion_Blur
félisten
Egyébként a közvetítés színvonala (kamerákra gondolok) szerintem nagyon gyér volt.
Ezen kívül a pályamunkások, pályabírók se voltak a helyezt magaslatán, egy ilyen első kanyar után (rajtnál) rögötön Safty Car-t kellett volna beküldeni! -
Csepy
őstag
Tényleg, megnéztem az itthoni video-archívumot, emléxem már, amikor Herbertet helyettesítette.
Mondjuk az tény, hogy nem kellett sokáig várni Herbert visszsatérésére. 
A nickem Csepy és nem csepi (2 hibával). Kérlek, ha én megtisztellek azzal, hogy nem mikónak hívlak, te is írd helyesen a nevem. Előre is köszönöm.
[Szerkesztve] -
Oliverda
félisten
Champ Car az Eurosporton. Montreal, esős verseny!

-
viharhozo
addikt
válasz
Oliverda
üzenetére
Elvileg a Ferrarinal dolgozik az atomfizikus, ugyh igazan eszebe juthatott volna, h MS lassitson le meg a boxutca elott, a boxutca bevezetojen pedig tartsa fel Alfonzot, es ne Massa mogott alljon. Igy teljesen szabalyosan kesleltettek volna Alfonz cserejet, es MS eleje johetett volna vissza.
Picsaba, most mar a joisten se mossa le rolam, h Joo Gabort olvasok, pedig inkabb a halal.
[Szerkesztve] -
OTee
aktív tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Szvsz ez is 1 ''jó'' +oldás lett volna!
Index:
''A pályára Massa, Alonso, Schumacher sorrendben tértek vissza, azaz a Ferrari taktikai hibát követett el: nem az volt a gond, hogy egyszerre hívták ki a két kocsijukat, hanem az, hogy mire a boxba értek, Schumacher ráfutott csapattársára. A bejövő körben a biztonsági autó már a pályán volt, nem lehetett előzni, ha Massa picit jobban igyekszik, Schumacher pedig lelassít, Massa előnyt szerez, és ugyan Alonso utoléri a németet, de meg nem előzheti. Egyszerre jöttek volna a boxba, viszont Massával ekkorra végeznek, Schumachernek nem kell várnia, és ha csak le nem rövidíti a Renault sebtiben Alonso tankolását, Schumacher másodiknak megy vissza a pályára. (Valószínűleg bele lehetett volna kötni ebbe a húzásba, de ügyesen szinte észrevétlenül kivitelezhették volna, mert Alonso mintegy tíz másodperccel volt Schumacher mögött, amikor az előzni tilos érvénybe lépett.)''
OTee -
Stirlitz
senior tag
Szép volt, hogy Massát nem áldozták be, ez tetszett. Aztán meg majomgyereknek sem jön ki mindig jól a lépés. Meglehet ezt a VB-t még nyerni. Forza Ferrari!

-
-Mike-
addikt
válasz
Nowhereman
üzenetére
Azért most Sumáknak az elmegyek, vagy mindketten a gyepen kötünk ki szitu is megjátszható lett volna.
még szerencse hogy nem te vezetsz ferrarit hanem ő
-
Nowhereman
őstag
Azért most Sumáknak az elmegyek, vagy mindketten a gyepen kötünk ki szitu is megjátszható lett volna.
Kiminek a yachtját még nem torpedózták meg? Mert ahogy a pályán vonza őket...
Williamsnél most újítottak. Csak a 2. etapot qrák el Webbernek/mert a többiben meg nyomta mint a meszesegér/. Niconak meg a hűtőjét...
Maszatnak meg gratula. -
törölt tag
-
-Mike-
addikt
ez tényleg közel volt [link]
massa sasolja is micsinál ''apuci''
[Szerkesztve] -
-Mike-
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
majd monzában odapakoltok nekik

ross brawn mért kapott lefelémutató ujjacskát? -
tuttika
tag
Schumacher +tett minden a gyözelemért csak nem jött össze

-
-Mike-
addikt
válasz
Printszkrín
üzenetére
b+ nem látod hogy írta hogy Bernoldi volt az? vízfejű *******
-
Motion_Blur
félisten
Massa
![[kép] [kép]](http://www.sg.hu/kep/faces/eljen.gif)
Alonso:![[kép] [kép]](http://www.sg.hu/kep/faces/eljen.gif)
Schumacher:![[kép] [kép]](http://www.sg.hu/kep/faces/eljen.gif)
Button:![[kép] [kép]](http://www.sg.hu/kep/faces/eljen.gif)
Barrichello:![[kép] [kép]](http://www.sg.hu/kep/faces/levele.gif)
Ross Brawn:![[kép] [kép]](http://www.sg.hu/kep/faces/levele.gif)
![[kép] [kép]](http://www.sg.hu/kep/faces/levele.gif)
Fortuna:![[kép] [kép]](http://www.sg.hu/kep/faces/levele.gif)

-
Motor túlmelegedési problémákat írnak. De ez utólag a lényegen nem változtat hogy a Ferrari csapat a vb szempontjából nagyon rossz hatékonysággal dolgozott az elmúlt 2 futamon.
Nem hiszem hogy Schumachert kellene szídni, a hétvégén hibázott egyszer az időmérőn, a verseny közepén pedig szemcsésedett a gumija és lecsúszott egy ívről 4-5mp-et vesztve, szerintem ilyen mással is előfordult már. A szomorú az hogy ezekkel a hibákkal együtt is nyerhette volna a versenyt ha Massát 'beáldozzák'.
----
Írták itt még a Hungaroringet és ott az utolsó köröket. Az eredeti formula1.com-os és ferrari-s nyilatkozatok alapján annyi történt hogy a csapat rábízta Schumacherre a döntést mi legyen. Utólag Todt azt mondta ez hiba volt, nem az autóban ülő versenyzőnek kell látnia egy kaotikus verseny végén hogy ki körönként mekkora különbséggel közeledik rá hátulról hanem a csapatnak. -
-Mike-
addikt
válasz
Printszkrín
üzenetére
lol
-
aesir
veterán
válasz
Printszkrín
üzenetére
Valószínű, hogy Te Luciano Burtira gondolsz, aki 2000-ben a Jaguar, 2001-ben pedig a Prost csapatnál versenyzett.
Ezzel szemben Enrique Bernoldi Arrows-al tartotta fel Coulthardot
-
viharhozo
addikt
válasz
hobizoli
üzenetére
Az almoskonyvek nem sok jot josolnak a fanatikusokkal valo szocsatazast illetoen, de legyen.

Az 1-es pont minden valoszinuseg szerint ebben a topikban is kivesezesre kerult, csak a nagyon elfogultak gondolhatjak ugy, h a Ferrari es MS jol dontott.
A 2-es pont egyszeru teny, MS az edzesen kicsuszott, utana meg gyenge kort ment. Ennyi.
A 4-eshez nincs hozzafuznivalom, a letezo legidiotabb dologgal probalod vedeni a vedhetetlent.
Az 5-oshoz annyit fuznek hozza, h ezen a palyan ket ember nem tudott rendesen elozni: Birka es MS. Birkanak mondjuk legalabb azutan sikerult, h a boxbol szoltak neki, melyik gombbal lehet rettenetes fokozatba kapcsolni.
-
aesir
veterán
válasz
wildrain
üzenetére
Én úgy láttam, hogy az első szektor viszonylag lassabb kanyarjai nagyon mentek neki, aztán a 8-as nagyon nem, viszont a 9-be durvábban ment bele mint Alonso. Az egyenes végére valamit mindig hozott rajta, de ettől függetlenül a top speedje lassabb volt mint a verseny elején.
A leggyorsabb kör pedig elsősorban NEM a top speeden múlik, főleg nem egy ilyen kanyargós pályán. -
wildrain
addikt
Én úgy láttam, hogy a kanyarok nem mentek neki, de az egyenes részeken visszahozta a lemaradást. Pont ezért nem logikus, amit írsz, mert ha a 8-as kanyarbeli lassú autózásából arra következtetünk, hogy gondok voltak a gumival, akkor hogyan tudta visszahozni a lemaradást az egyenes részeken, miközben a motor is gyengült (ráadásul még a szélárnyékot sem tudta elkapni)?
Plusz ott van még az, hogy leggyorsabb kört futott a végén is... -
hobizoli
nagyúr
Ugyan mar, Verstappan is beszopatta Coulthard-t pedig akkor csucson volt a Mekklaren koronkent 3sec-l volt gyorsabb annal az autonal, megsem tudta megelozni...vagy, hogy messzire ne menjunk iden tavasszal amikor meg a Renault volt a menoauto, hiaba is erte utol Pajesz MS-t, akkor sem tudta megelzoni, ahogy forditott esetben tavaj sem sikerult a hatsonak elore kerulni.
Egy dolog vkit utolerni, meg egy masik dolog megelozni, vagy megvarod, hogy hibazzon es Te nem, vagy annyival gyorsabbnak kell lennie, hogy erobol legyozze, ami a elcsapatoknal nem eppen all fent, 1-2km/h sebessegkulonbseg pont nem eleg semmire
hobizoli -
aesir
veterán
Valóban egyszer írták ki, viszont az pont benne volt abban a 15 körben ''Currentnek'', amikor egyszer sem tudott rámenni Alonsora ott. Ez az én olvasatomban annyit jelent, hogy mind a 15 körben ugyanolyan ''lassú'' volt a verseny elején mért csúcssebességéhez képest. Ez, számomra egyértelmá lóerővesztést jelent, amiben megerősít az is, hogy nemcsak a 8-as, hanem más kanyarokban is plusz egyet vissza kellett kapcsolnia.
Persze nem fogom rákényszeríteni senkire a véleményemet, ha jobban esik fikázni a Ferrarit vagy Schumachert, tegye mindenki nyugodtan. -
hobizoli
nagyúr
válasz
viharhozo
üzenetére
1. Kockaztatott, nem jott be, utolag konnyu okosnak lenni, ha bejon akkor meg, ja en is igy dontottem volna cimu okossagot olvashatnank.
2. Miert is...?
3, Ja igen, az atlo rovidebb, mint az egyenes
4. Ha nincs az SC akkor 2x is kicsuszhatott volna Pajesz akkor is csak talan meglatja az egyenesben
5. Orulok, hogy masoknak szerinted ijen kielezett helyzetben egybol osszejon
hobizoli -
aesir
veterán
Azt még csak valahogy beveszem, hogy a 8-as kanyarban a nem megfelelő gumi okán kellett visszakapcsolnia a jobb stabilitás miatt, de azt nem, hogy a rossz gumi miatt a pálya hosszú egyenesében ettől csökken a csúcssebessége 20 km/h-val, pláne szélárnyék-közeli helyzetben. Különösen azért nem, mert a 9-es kanyarba mindig kicsit jobban be tudott esni Alonsonál, és ott a kigyorssal sem volt probléma.
-
aesir
veterán
A lényeg persze megint elsikkad. Lehet szidni a csapatot meg a Ferrarit, de furcsállom, hogy a sok itteni ''hozzáértő'' között senkinek nem tűnt fel egy olyan egyszerű dolog, hogy a 3. etapban nem volt a Ferrarinak ereje. A 8-as kanyarban is rendre vissza kellett kapcsolni 5-be Schumachernek, és a hosszú egyenesben még szélárnyékban sem bírt igazán feljönni Alonsora. Arról nem is beszélve, hogy a végsebessége is csekély 20 Km/h-val volt kevesebb a verseny végén, mint az elején.
-
Markgx10
őstag
Hát először is nagyon nagy gratula Massának
nagyon szépen vezetett, minden versennyel egyre jobb a versenytempója is, minden tiszteletem az övé. Na mégegyszer

Csak számomra sajnos, hogy Alonso is ilyen tökéletesen vezetett, neki is jár a gratuláció, nagyon sajnálom, hogy nőtt a különbség MS és közte. Nagyon szép csatát vívtak, de ez nem volt elég ma (sem), még egy lapáttal rá kellene tenni MS-nek, hogy meglegyen az a 8-ik, de ez borzalmasan nehéz lesz, remélem, a következő futamokon, még jöhet valami pozitív változás az ügyben.
Érdekes, hogy nagyon nagyon vártam már Massa első győzelmét, most mégis olyan letört vagyok, mint ritkán.
Na de mindegy, ez már az én gondom. -
simonzé
addikt
Még két dolog:
1: 400Ft-ot buktam azon, hogy nem első lett Alonso. Szemét ez a Massa gyerek hogy nyerni mert, de lassan csak méltó lesz a Ferrarihoz.
2. Az mért van, hogy a Renaultnak még midig kell fisichella, holott az elmúlt 5-10-15-20-25-30 futamban gyakorlatilag nem volt képes Alonsonak asszisztálni. Persze nyert pár futamot, de az kevés a mezőny (akkori) legjobb autójával nem? Ma hanyadik lett? 17.? 79.?
3. Gyula szerint most majdnem (ferráriegykettő) lett a szorrend. Ez a gyerek hiányzott amikor a sorszámneveket vették? Köcsbuz. -
LittleG
tag
Bazzzeg ilyen nyomorult bagázst mint a Ferarri élükön Schumival!!! Ennyi hibát egy versenyen.

-
lacafaca
addikt
na emberek....azt hiszem hogy itt az ideje suminak hogy elgondolkodjon komolyan a folytatáson.....egyszerűen +ették ma a fiatalok. ennyi volt sumi
irány a csapatvezetői szék! kell egy jó fönci kiminek és felippének...... 
Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Dell notebook topic
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- VGA kibeszélő offtopik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

fákk!...
Mondjuk az tény, hogy nem kellett sokáig várni Herbert visszsatérésére.