- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #7193 üzenetére
Kicsit utánajártam, az eltűnt textúrák, gauge-ek úgy néznek ki, hogy a DX10 problémák miatt jönnek elő, állítólag ki kell kapcsolni és rendbejön. Ha hazaértem, akkor kipróbálom. Korcsii, ma délután teszt alá veszem a tegnap küldött dll-edet. Annyira szép az FSX így, hogy nincs kedvem nagy gépezni, úgyhogy a kis hidroplánommal fogom tolni a mérföldeket a mai nap - remélhetőleg fagyi nélkül...
Na ennek utánajárok, mert kíváncsivá tettél. Ha felszállásnál van, leszállásnál miért ne lehetne? Vagy lehet azért nincs, mert leszállásnál a STAR és az ILS úgyis adott, mindenki a szerint jár el?
-
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #7191 üzenetére
Nyilvánvalóan az irányító felel értük, ez nem is kérdés. Amúgy van minden repülőtéren "lost communication" eljárás, így azért olyan hatalmas nagy halálveszély nincs ha CAVOK van. Ha mondjuk bejön egy alacsony felhőalap, vagy van egy faca kis forgalom, na akkor már cudarabb a helyzet...
-
GrooveHero
addikt
válasz
Korcsii #7187 üzenetére
De bakker, ez nem egy biztonsági őri állás, hogy alhatok éjjel, minta jobb helyeken
Meg nem is egy vécésnéni, aki azt mondja, hogy jóvan, máma nem jönnek má tööben sza*ni, hazamegyek
Nem sok nagyobb felelősséggel járó meló van, hiszen oké, hogy nem közvetve, de akkor is felelős utasok ezreinek az életéért. -
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #7180 üzenetére
Nincs még telepítve, gyorsan felrakom. De neked volt ez a gondod? Merthogy a .dll már maga megvan (egy bizonyos, javasolt .dll). Most az a furcsa, hogy valaki azt mondja, hogy regisztrálni kell, valaki azt, hogy csak az FSX könyvtárba kell bedobni. Ez azért furcsa, mert ott nincs is ez a .dll.
-
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #7178 üzenetére
De-de, valóban ez volt az. Mondjuk érdekes, de most nem látom magát a hiba okát (lehet ez a W7 miatt van), csak fatal error, szevasz menj aludni.
Most nekiestem megint külföldi fórumoknak, pedig erre esküdnek többen is, hogy ezt kell cserélni. Anno mondjuk nem volt lehet megfelelő forrásom a dll-re, de most azt is találtam ahol kimondottan ezt írják, hogy innen töltsem le. Megpróbálom most este még cserélni, mert holnap már PMDG-zni szeretnék...
-
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #7176 üzenetére
Igen, attól. Legalább abban segíts már, hogy mire keressek (jobb katt hiba fsx = nincs találat)
Egy fórumon azt írják, hogy rakjak fel egy bizonyos .exe file-t, ami engedélyezi az FSX.exe-nek, hogy 64 bites oprendszernek lássa a rendszeremet. Felteszem én, csak az nem stimmelne, hogy nekem az XP x64-em szintén 64 bites volt és soha, de soha nem volt ilyen kifagyásom. Ellenben win7 alatt már anno is volt, azért töröltem 1 éve a projectet, hogyá áttérek.
-
GrooveHero
addikt
válasz
Korcsii #7170 üzenetére
Hát naggyon durva, elolvastam, nem gyengén kicsesztek szegényekkel
Mennyél ide, egy perc múlva: A reptér fullon. Mennyél amoda, egy perc múlva: A reptér fullon.
Hja hát és az a 9 órás várakozás egy létráért
És általában igen, mindíg akkor üt be a gikszer, amikor a porzik a tank -
-
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #7103 üzenetére
Nagyon jó!
Hát, rohadt nagy mákjuk volt!
Más: felraktam szinte mindent, ma megy a REX. Háááát, azért annyira még sem vagyok elájulva az FPS-től. Nem rossz, de ha megy a "light bloom", akkor pl. felejtős továbbra is LHBP. Ezenkívül a látvány maga nem az az őrület. Az extremly dense add-on és épületek nem azt jelenti, hogy mindenhol az van, hanem azt, hogy körülöttem x km-re van nagyon sok, utána nudli. Ez mondjuk tök hülyén néz ki LHBP 31-es pályáról felszálláskor, ugyanis látsz pár tucat magas házat Óbudán, de körülötte puszta. Azért ez nem egy őrület. Na, majd referálok, hogy milyen az érték mindenfelé.
Japán segélyszállítmányt valaki? Szomaton sztem kiviszek egy gépet. Már voltam Kansai-on, olyan 10-12 órás út lehet. Persze most Tokió lesz inkább.
-
sqpp
őstag
válasz
Korcsii #7032 üzenetére
Köszönöm
sajnos nem tudom még mindig melyiket telepítsem
mert már minimumon az fsx jól ment habár nagyobb helyeken pl las vegas vagy
new york már eléggé szaggatott
habár én mindig pest környékén repkedek vagy hawainál.
Szóval szerintem Fsx lesz belőle
Az oldalakat köszönöm a flightsimet ismertem én is de a másikat nem -
válasz
Korcsii #6993 üzenetére
Ez tkp csak a hang fele, egészben így fest:
Geryson: az enyém 94 cm-es, ha filmet nézek, akkor 3 méterről teszem, mert úgy érzem kényelmesnek; ha levelezek, fórumozok, csetelek, akkor kb. 2 méter ez a távolság; ellenben, ha játszom, akkor olyan 1 méterrre vagyok a monitortól, és hatalmas élmény, hogy a játék betölti a perifériális látómezőt is, FPS-ezni, szimulátorozni nagyon jó így, de mondjuk RPG-t játszani, ahol a képernyő tele van funkciókkal már fárasztó a sok fej-tekergetés miatt, ezért WoW-ozni pl. "cset-távolságból" szoktam.
-
fatal`
titán
válasz
Korcsii #6783 üzenetére
Érdekes, ezekszerint pár reptér van. LHBP-n szoktam nézni, mert egyrészt arra repülök a legtöbbször másrészt itt nincs STAR (Lehet épp ez a gond?) szóval könnyű meglesni.
#6782: Jó az iFLY, de egyelőre csak FS9re van, az NGX pedig úgytudom nem jön csak FSXre. Viszont ha jól tudom, lesz iFLY FSXre is, kérdés, hogy mikor, melyik jön előbb. Igényes gép, szinte minden kapcsoló / rendszer működik rajta és az ára is mellette szól. 54.95$ az egész csomag (6,7,8,9,bbj,bbj2,bbj3). Az NGX 90$ lesz a BBJ-k nélkül.
-
fatal`
titán
válasz
Korcsii #6778 üzenetére
PMDG nem dolgozik A320on sajnos, 777 és Dash 8 várható tőlük idén elvileg az NGX mellett.
Wilcohoz nekem (igaz FS9) van STAR és Transition is, igaz néhány reptéren hiányos, de ez az AIRAC hibája nem a gépé. vasFMC-vel az a baj, hogy az összes Transition hiányzik a navdataból, csakúgy, mint a PSSnél. Pedig a PSS az iFDG-vel mergelve állítólag egész jó (ha leszámítjuk ugye a VC hiányát).
-
Korcsii
őstag
válasz
Korcsii #6737 üzenetére
nya, aszongyahogy...
LHBP 261300Z 30012KT 7000 -SN OVC022 M03/M05 Q1019 R13L/19//95 R13R/650268 TEMPO 3000 SN DRSN SCT005 OVC010
Reptér ICAO kódja: LHBP
Dátum: 26. nap, 13:00 UTCJelenlegi időjárás:
Szél iránya: 300°
Szél erőssége: 12 csomó (22 km/h, 6 m/s)
Látótávolság: 7000 m
Időjárási jelenségek: gyenge havazás
Felhőzet:
- borult, felhőalap: 2200 ft (660 m)
Hőmérséklet: -3°C
Harmatpont: -5°C
Páratartalom: 86%
Légnyomás (QNH): 1019 hPa
Pálya állapota [13L]:
- Lerakódás: nyirkos
- Kiterjedése: 51% - 100% között
- Vastagsága: nem meghatározott, vagy nem jelentős
- A fékhatás jó.
Pálya állapota [13R]:
- Lerakódás: latyakos
- Kiterjedése: 26% - 50% között
- Vastagsága: 2 mm
- A súrlódási együttható: 68%Előrejelzés:
Látótávolság: 3000 m
Időjárási jelenségek: havazás, (alacsonyan sodródó, mozgó) havazás
Felhőzet:
- elszórt, felhőalap: 500 ft (150 m)
- borult, felhőalap: 1000 ft (300 m) -
Korcsii
őstag
-
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #6741 üzenetére
Nem, az 1 éves fiam kinyomta a gépet a kikapcsológombbal. Tudod, a fekete házon az olyan szép ezüstös volt, muszáj volt a kis ujjakat odahelyezni...
Sajnos le kellett mennem offline leszállás előtt kb. 1 órával a family miatt, amúgy végig online lett volna. Nagy gépet idén már nem megyek, de kisgépezni fogok Afrikában valamit. Majd figyellek, hogy vagy-e. A HAZSE gépet viszem!
-
-
-
BinLaden
tag
válasz
Korcsii #6684 üzenetére
Hali!
reptérkiegészítő nincs, md-11, pl genoa, moszkva, és tegnap este pozsonyba is mellészálltam, szerintem a szisztemmel lesz gond mert még az md-11 load manager is hibát észlel és leáll fuel szelektor 0, ezért mindig kiirja tippként, hogy tankoljak ,de 77 tonna üzemanyagom van gépben sőt még a 747 load manager is hibát észlel és leáll ebből uninstall lesz
load manager hibája miatt most a topcattal próbálkozom -
fatal`
titán
válasz
Korcsii #6684 üzenetére
Scenery is lehet bugos. Pl. az ISDProject LIRF valamelyik pályája is bugos és a taxiwayre akar vinni az ILS szóval ott inkább Visual Approach mert jobb scenery sajna FS9hez nincs. Van még a lago rome de ahhoz nincs AES. Meg az MK Studios Warsaw is bugos volt, de azt már patchelték.
-
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #6665 üzenetére
Hallod-e, pont a napokban jutott eszembe, hogy mennyire jó, hogy a sz@r idővel bejött a köd! Ma 2x voltam kint Ferihegyen és akkor köd volt 4 körül már, hogy a gépeket felszállás után 20 másodperccel elvesztettem szem elől. Sajnos ellenben most a hétvégén nem tudok repülni, de szeretnék már megint, annyira jók ezek a műszeres megközelítések ilyenkor télen.
-
Korcsii
őstag
válasz
Korcsii #6663 üzenetére
ez lol, de ha este repülök, akkor az esetek túlnyomó többségében telihold van (vagy majdnem telihold, pl ma)...
EGFF-nél felszállás után megint nem akarta az igazságot a 767-es FMC-je, de utána jól viselkedett, majd a szokásosnak mondható -165 fpm varióval értem földet... előttem valaki egy wilco A320-ast erőltetett le a pálya végére (EGLL 27R A11-12 kijárata környékén), de satufékkel megállt... go around, mi... amúgy jól esett...
-
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #6582 üzenetére
Nem fikázásképpen, de elég üres a táj, nálam azért nem így néz ki, dobjak képet? Soha nem mondtam, hogy az én procim a csúcs, de a 4.1 egy i7-nél sztem azért ütős, ennek ellenére nincsennek ilyen FPS-eim. Mondjuk grafika és grafika között hatalmas beállítások vannak, többek között a REX-nél már kapásból irdatlan sokat számít a felbontás, ami nálam max.
-
GrooveHero
addikt
válasz
Korcsii #6559 üzenetére
Szuper. Holnap este meg is nézem. Csak azt nem tudom, hogy az általad leírt dolgok...METAR...és társai működnek e offline módban. Mert ugye azért ott még nem tartok/tartunk, hogy Watsim-ben repülljünk...
Viszont lenne még valami.
Felszállásnál a sidnél vannak felszállási eljárások. GILE01D, meg GILE03D, meg ilyesmik, de én úgy tudom, hogy tök mind1, melyiket választod. Viszont mi a helyzet leszálláskor? Ott melyik eljárást kell alkalmazni? Vagy itt is tökmind1? Mert ugye úgy történik, hogy pölö LMML-nél(Málta) az LMML-pont előtti ponthoz kell felprogramozni az FMC-t, aztán STAR, és a többi...na ez után melyik eljárást kell választani?
Remélem vki tud segíteni. Előre is köszi.
Hali. -
GrooveHero
addikt
-
GrooveHero
addikt
válasz
Korcsii #6549 üzenetére
Értem és köszi. De akkor ennek a szélnek van köze ahhoz, amit a feslzállás előtt írok be az FMC-be? mármint hogy ugye ha felhőtlen időben repülök, akkor elméletileg szél sincs,ezért az FMC-be lazán beírom, hogy 0/0
Lehet itt nem stimmel vmi?
Amúgy a multkor írtál egy dologról, nevezetesen arról, hogy amikor a gép száll le, a hátsó futóműnek kell előbb leérni, mert csak akkor kapcsol be a sugárfordító. De van amikor a robotpilóta sem húzza fel az elejét, így nekem kell joystickkal, és néha nem is sikerül, aztán csodálkozok, hogy csak a susnyásban tudok megállni -
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #6544 üzenetére
De hát ha offset nélkül szinkronizálsz, azaz ráállsz a magyar időre pontosan, akkor is az FMC automatikusan zuluban ad meg Neked mindent, ő soha nem ad meg local időt az adatokhoz.
Más: ha sikerül ma stabilizálnom a gépet, merthogy újra elkezdtem tegnap, akkor holnap nyomok egy Alaszkát sztem, az olyan 11 óra. Te nem tervezel semmit a 3 napra?
-
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #6501 üzenetére
Nah, most nézem, hogy a Vataware elmehet a búsba. A múlt heti repülésemnek semmi nyoma nincsen, 2 repülés teljesen hiányzik úgy, hogy ebből a szombati végig online 14.47 perccel Servinfo alapján. Engem nem érdekel abszolúte a stati, de sajnálom, mert most hiányzik az, hogy egy bizonyos chilei repülőtéren soha nem járt CLX, ami történetesen nem igaz. Az Atacama sivatagban voltam és SCAT a reptér neve. Mondjuk írja is a Vataware, hogy nem tud garanciát vállalni a feltüntetett adatok pontosságáért...
Ami viszont érdekes, hogy most kifelé és most hazafelé is bejött egy ATIS a 122.8 és amíg a körzetében voltam, addig nyomta az infót. Megnéztem, EIME, Baldonnel AB a neve és tényleg 122.8 az ATIS, de mondom eddig soha nem vettem ezt észre, pedig 2 hete repültem ugyanígy ezt az utat.
-
-
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #6495 üzenetére
Hogy érted, hogy magában? Én a Malévnál is otthagytam a gépet, gondolod, hogy kb. 25-30 KJFK és CYYZ járatot végigültem?
Érdemes ránézni a Servinfora, 5 vagy hány gép AFR és DLT repült Párizsba, tuti együtt vannak. Mi miért nem csinálunk ilyet?
Más, anno - amikor még repdestek a haverjaim -, akkor volt, hogy kisgépeztünk, pl. végig a Grand Canyonon, de csakis kisgéppel. Vannak erre csapatok is, csütörtök este, péntek este, de csinálhatnánk mi is egy ilyet, kisgépes móka...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest