- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
baro32
aktív tag
Nekem akkor volt ugyan ilyen esetem mikor a 2. SSD-t tettem be a laptopomba és nem feküdt fel rendesen a hűtő réz lap a termál pad nem tapadt rá rendesen és idővel elengedte
Utána mivel nem volt más lehetőségem egy kicsi méretű kábelkötözővel fogattam oda és a mai napig úgy van -
-
De hallani, hogy pörög a hűtő venni.
Az igen érdekes lenne, ha a CPU venti egy tőle viszonylag távol lévő 81 fokos SSD miatt kezdene pörögni. CPU nem melegszik(Zbook sima upgrade-nél is képes 97 celsiust mutatni), fizikailag érzed, hogy tolja ki a forróságot? Én megnézném azért
sudo nvme smart-log /dev/nvme0n1
sudo smartctl -x /dev/nvme0n1
vagy hasonló paranccsal is, főleg azt, hogyan jelzi ez a smart a három sensor értékét. Nem egy eset volt már, amikor a környezeti hősensor jelzett melegedést, de ez a CPU/GPU-tól eredő hő volt.Nálam a PM961 is elég alacsony küszöbértéket mutat, szóval lehet már throttlingol 81 celsiusnál a tied is. (Sose az SSD főzi meg a CPU-t, inkább fordítva)
Warning Comp. Temp. Threshold: 68 Celsius
Critical Comp. Temp. Threshold: 71 Celsius -
-
-
King Unique
titán
Előfordulhat egyes beszámolók alapján (példa), amit ha a BIOS frissítése vagy a RAID / IDE / AHCI váltás nem old meg, akkor az szívás. Már ha valóban erről van szó és nem egyéb az oka (pl. hibás SSD), mert az ASUS X541 azért nem éppen muzeális laptop és eleve van 2,5" SATA SSD-vel szerelt változata is.
-
King Unique
titán
Ilyen célra az NVMe SSD elég overkill. Da amúgy ha van hozzá megfelelő külső házad és annál is megoldott a támogatás, akkor az NVMe a beépített Dataset Management (TRIM megfelelője) okán elvileg előnyösebb lehet. Aztán, hogy gyakorlatilag működni fog-e rendesen az esetlegesen buta tévéhez csatlakoztatva, az már más dolog. De amúgy SATA-alapú külső SSD-knél is ott pl. a GC, vagyis ha USB-n netán nem működik az UNMAP, az előbbi akkor is ellensúlyozza valamelyest a hiányát.
-
*Ropi*
félisten
Ha biztosra akarsz menni, akkor Johnny Mnemonic-ot.
A viccet félretéve: az NVMe protokollba ugyan bele van drótozva a TRIM parancs, viszont mivel azt is az operációs rendszer adná ki, nem fog menni, mivel a TV-é nem teszi (egyáltalán az is kérdéses, hogy látja-e egy USB3.0 vagy 3.1 interfészen keresztül az eszközt).
-
-
King Unique
titán
Attól függ milyen tévé, meg hogy azon milyen OS fut, az mit és hogyan kezel, ami felől elsődlegesen azon téma topikjában kellene érdeklődni. Egyébként jellemzően Linux-alapú / Unix-szerű, valamint újabban Android rendszerek. Viszont az USB-s tárolóeszközök kezelése terén nem ritkán kőbuták, pl. egyes fájlrendszerek, partícióstílusok (GPT), vezérlők stb. támogatása is hiányos. Vagyis általánosan nem feltétlen mondanám azt, hogy ilyen környezetben 1:1-ben működik minden (akár UASP + TRIM/UNMAP), ami pl. egy modern desktop OS-en.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Samsung 860 EVO 2.5 500GB SATA3 MZ-76E500 100/90
- WD Western Digital Elements 2.5 1TB (WDBUZG0010BBK) 100/100
- Lexar NM790 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest