- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
-
zolikaDB
veterán
válasz Amazonas #36536 üzenetére
Igazad van
Igen, lathato volt a tartalma, par file-t meg tudtam nyitni.
Amint megkapom, megnezem az 5.30.9-es HDS-el.
Miert/mitol serul meg a boot szektor es hogyan kerulheto ez el a jovoben?
Jelzem, teljesen uj konfig, full szűz rendszerrel.
Semmi nem volt rajta a Win10-et es a drivereket kiveve. Egy Chrome meg Office csomag, es kesz. -
-
tyielow
aktív tag
válasz Amazonas #36442 üzenetére
Toltam 1 óra Battlefieldet, 56 °C-ig ment fel. A hűtésen nem tudok változtatni Esetleg M.2 hűtőborda? segíthet?
Nem tudom mitől "sok" a 16 TB. Lehet, mert nagy méretű játékokat telepítettem / töröltem? Mert amúgy torrentezésre van HDD, szóval semmi ilyesmi galád dolgot nem művelek ezen a meghajtón.
[ Szerkesztve ]
YouTube: toty1ka
-
Gb512
csendes újonc
válasz Amazonas #36363 üzenetére
Már nem tudom hol olvastam. A lényege az volt, hogy ha töredezett a HDD és klónozzuk, akkor átkerül SSD-re töredezve. Egyébként a Windows-os töredezettség mentesítővel már úgyis megcsináltam kb. 2 hete, ha jól emlékszem 5 százalék körül jelezte a töredezettséget. Egy hangyányival talán, gyorsabb lett. Nyúzásra tényleg nincs szüksége a HDD-nek, 10 éves WD Blue 160 Gb, 143 nap, 100/100 de tartok tőle hamarosan bedöglik, mintha mostanában többet hangoskodna.
-
galervin93
addikt
válasz Amazonas #36125 üzenetére
Azért ezek elég kemény tények, durva... Pedig egy-két éve még az egyik leginkább ajánlott márka volt az Adata az alsó szegmensben (persze egy rossz típus/széria nem kellene jelentse az egész márkát, de úgyis ez lesz).
Kis SP 920 szerencsére tök jól megy két és fél éve rendszermeghajtóként, maradjon is így.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
nagyúr
válasz Amazonas #36119 üzenetére
Nem véletlenül van a WD Outlet sekcióban, amúgy ugyanaz, csak közben a WD beindult, elkezdi számozni/elnevezni a SSD-it, ha már saját vezérlőt is dob rá. Elképzelhető, hogy az outlet névtelen még nem a saját vezérlővel jött ki. Sebességben minimális eltérés van, viszont a számozott tipusnál már van 2TB-os.
A számozás is ezt erősíti. Ja és a későbbin van heatsink nélküli is. WDS500G3X0C
WDS500G2X0C
WDS500G3XHC van heatsinkKülönben egy videón láttam, hogy az ottani mérések alapján gyorsabb a WD Black a 970 EVO és 970 PRO-nál.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
*Ropi*
félisten
válasz Amazonas #36043 üzenetére
De érted: átadás előtt ellenőrizte, akkor még megvolt (meg értelemszerűen áramot is kapott a cucc, szóval elvileg csak az utána eltelt időszakban történhetett valami). Nem tudom, hogy konkrétan milyen, különben megírtam volna (szerintem is jó lenne tudni).
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
válasz Amazonas #36037 üzenetére
Nem fotós volt hanem videós, és előtte már fél évet ott állt az az anyag mert elkészült, csak éppen a pár nem ért oda érte. Az SSD a sajátja volt, csak kölcsönbe adta nekik, mert az okosok nem vittek magukkal semmit, amire át tudták volna másolni...Így akarjon jót tenni az ember másokkal.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Frawly
veterán
válasz Amazonas #36010 üzenetére
Jellemzően már nem a cron-ban van, hanem a systemd óta külön service-ként fut. Persze le lehet futtatni kézzel is, de felesleges, ha ütemezve is van.
Az meg végképp felesleges, hogy háromszoros trim legyen, egyszer discard, egyszer fstrim service, és még rá kézi fstim --all (vagy -a).
A kézi fstrimhez egyébként még ajánlom a --verbose (vagy -v) kapcsolót, hogy lehessen látni mekkora lemezterületet trimelt. Sőt, még a time parancsot is közbe lehet iktatni, úgy az is látszik, hogy mennyi ideig trimelt:
sudo time fstim -av -
Frawly
veterán
válasz Amazonas #35990 üzenetére
Igen, ez valóban számíthat, főleg Win10-nél régebbi Windows verzióknál, de úgy általában BIOS függvénye is lehet. Amikor nem akar bootolni USB-ről, ez az első, amit meg kell próbálni, hogy USB3.x helyett USB 2-re csatlakoztatni.
(#35986) phoenix64: ja bocs, benéztem. Csak azt láttam, hogy RAM a és b, meg CDM-mérés, így azt hittem, hogy a RAM-ot mérted.
A neten utánaolvasva nem te vagy az egyetlen, aki küzd ilyen problémával. Főleg PNY SSD-k esetén jön elő, ahogy olvasom, de az okát nem tudja senki.
Amit én még megpróbálnék, hogy egy Live Linuxot beröffenteni pendrive-ról, és azzal megnézni pár nagyobb fájl másolását, hogy azon is belassult-e. Esetleg Ubuntu alatt a Lemezek alkalmazás sebességtesztjét futtatni. Illetve ha Linux alatt is belassult, akkor a dmesg paranccsal a kernelkimenetet megnézni, hátha ír valami használható hibaüzenetet.
[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
A win 8-at kb 10x.... a win 10 -et kb 5x telepítettem már újra.... pendrive-ról. Soha nem volt semmi problémám.
Optikai meghajtót jó pár éve nem használok, sút sztem a többség sem.Használd a rufus-t progit, azzal lehet bootolható pendrive-ot készíteni. De ettől még Redmond -ban nem hülyék dolgoznak, szerintem....
+1 gondolat
És usb 3 nem ajánlott (még mindig nem) usb telepítéshez, én ezt már régen tudom, te nem? Nem minden pendrive- ot ismert fel. Ezért 99% ban usb 2 -t érdemes használni![ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Egy szakmai topikban azért elvátható lenne, hogy legalább az OS nevét le tudjuk írni rendesen. Ez a "winfos" nagyon buta és primitív megnyilvánulás... Ennyi erővel akkor pl. az ilyen esetekre mit írjunk, "linfos"? Úgy meg megint érdekesen veszi ki magát, hogy ezen topik jó része is eleve valamilyen Windowst használ.
[ Szerkesztve ]
-
Lajbymester
tag
válasz Amazonas #35935 üzenetére
Linux alatt már nem emlékszek, hogy volt-e ilyen. Nem rémlik.
Azt írja: 2006.06.21-ei driver, az SSD-nél a driver fülön (eszközkezelő). Fent van az Acer weboldaláról letöltött SATA AHCI driver, ami az Intel Rapid Storage Technology programot tartalmazza. De akkor ez most nem is driver, csak egy program lenne ezek szerint?
Windows 1803 van fent. 1703-on és 1709-en is csinálta.
HDS szerint 100/100, SMART adatok teljesen rendben. -
Pityu.
nagyúr
válasz Amazonas #35799 üzenetére
Nos az ssd a hdsentinelben nem mutatja az állapotot csak kérdőjelek vannak,meg olyan hibát í ki,hogy virtuálislemez-kezelő fejléccel adathiba (CRC) hiba.
Azt mondja az ismerősöm,hogy windows 10 volt rajta de egyik nap nem jött be a windows.Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- 4TB CRUCIAL P3! GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL, ÁRON ALUL! 0 óra, 0 GB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest