- Egy óra, két rendszer
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Gabesz87 #44300 üzenetére
Ja, hát annak ez a gyári értéke.
Teljesen rendben van, a gyárit hozza a tiéd is. Ott más probléma volt akkor
Sequential Read 530MB/s
Sequential Write 130MB/s -
King Unique
titán
válasz
Gabesz87 #36524 üzenetére
A klónozás általában egy bevett és bejáratott művelet, meg azért annyira nem bonyolult. Valamint egyes SSD-k gyártói is nem véletlenül mellékelnek ilyen célra szoftvert. Valamint ha a Macrium eszközével szabod át a partíció méretét a klónozás előtt, akkor az eredeti telepítéshez nem is kell hozzányúlni. Ha valakinek egy belakott rendszere van, akkor pedig pláne nem kérdés, hogy ilyenkor egyszerűbb és praktikusabb 1:1-ben átklónozni, mint a 0-ról újratelepíteni, mindent újra felrakni és beállítani. Akinek egy csupasz Windowsa van, az telepítse újra, ha annyira akarja, de amúgy az XP-s időkben volt ez divat. De mindegy, a te dolgod, te SSD-d. Ha egyszerűbb számodra újratelepíteni, hát akkor csináld azt.
-
Amazonas
senior tag
válasz
Gabesz87 #36520 üzenetére
Mivel "a rajta lévő tartalom az simán ráfér az SSD-re, mivel csak irodai célra van használva a gép (Word, Excel, adó, ill. netezés)", feltételezem, hogy magán a rendszeren kívül túl sok programot nem kell pluszban feltenni, ezért lehet, hogy egyszerűbben és gyorsabban végeznél egy friss telepítéssel, külön adatpartícióval, amire a HDD-ről át lehetne másolgatni a kívánt adatfile-okat. (Jó, mondjuk a Win7 frissítéseivel lehet, hogy ellenne a gép egy jó darabig, de még mindig kevesebb a hibalehetőség.)
-
King Unique
titán
válasz
Gabesz87 #36520 üzenetére
Mármint úgy érted gondolom, hogy a HDD-n a Windows működésére. Normál esetben nem, meg a lemezkezelő ilyen szempontból amúgy is biztonságos, mivel csak addig engedi zsugorítani a kötetet, ahol a nem áthelyezhető fájlok találhatók. Vagy van amikor addig sem...
De a lényeg itt másrészt nyilván az, hogy túl kicsire sem javasolt zsugorítani a C-t, akár a lemezkezelővel, akár a Macrium saját eszközével csinálod. Fontos, hogy maradjon rajta elég szabad hely, már csak az SSD, illetve az OP miatt is. Aztán még az is lényeges, hogy nyilván nemcsak a C rendszerpartíciót, hanem ha van, akkor a Windows 7 által létrehozott 100 MB-os kicsi partíciót is át kell klónozni, ami a screenshoton is látható.
-
King Unique
titán
válasz
Gabesz87 #36517 üzenetére
Itt a HDD-n lévő partíciók mérete a lényeg. Ha jelenlegi állapotában nem férnek rá, illetve fér rá a C az SSD-re, akkor a lemezkezelőben a kötet zsugorítása opció használatával lehet csökkenteni a méretét. De a Macrium Reflect programban is lehet, annál is van lehetőség megváltoztatni a klónozás előtt. Azt viszont nem írtad, hogy milyen Windowst akarsz klónozni, de egy másik topikban le van írva még néhány + infó.
-
-
válasz
Gabesz87 #21286 üzenetére
Nyilván az OS meghajtót nem szokás legyalulni, amíg nincs egy másik meghajtód, amiről OS-t tudsz indítani.
Nem igazán értem, hogy pl egy Live Linux-t indítva(pl pendrive-ról), legyalulod az SSD-t, akkor utána csak nézed a lapost, amíg meg nem jön az új SSD?Normál esetben az ember készít egy rendszermentést a mostani mSATA SSD-ről, az lementi a HDD-re(gondolom az azért még van a laposodban...), aztán mostani Msata SSD gyalu(igaz, ez esetben muszáj lesz valami valami Live Linux-al kivitelezni), régi mSATA SSD kiszed, új mSATA SSD betesz, HDD-re mentésből rendszer visszaállít...
Persze ha friss telepítést szeretnél az új mSATA SSD-re, akkor nincs szükség előzetes mentésre.
-
válasz
Gabesz87 #21282 üzenetére
Igen, ADATA-nak van SSD Toolbox alkalmazása és ahhoz tartozó manual is(kamu, nem létező email-t is megadhatsz a letöltéshez).
Szerencsére támogatja is a Te SSD típusodat(mert nem mindet) és tudja a Secure Erase műveletet is.
Annyi kitétel van(benne van a manual-ban is), hogy Secure Erase előtt le kell törölni az összes partíciót SSD-ről, amit lemezkezelővel is megoldhatsz(mondjuk azt nem tudom, hogy mennyire naprakész a manual, lehet, hogy az újabb Toolbox-nak nincs már erre szüksége, de azért célszerű mégis az szerint eljárni).Annyit azért még hozzátennék, hogy a Secure Erase közben nem lehet áramszünet, mert az egyes gyártók, egyes termékeit hazavághatja...
-
válasz
Gabesz87 #21280 üzenetére
1. Linux-al is megoldható természetesen, de ha nem vagy otthon benne, akkor inkább hagyd.
2. Nem írtad milyen gyártmányú az SSD, de jópárhoz adnak gyári SSD Tools progit, amelyekben lehetőség szokott lenni az ún. Secure Erase metódusra. Ez egy igen gyors módszer és semmilyen adatot nem lehet visszahozni a meghajtóról természetesen. A metódust követően inicializálatlan helyzetbe is szokott kerülni a meghajtó, azaz újra kell inicializálni és particionálni.
3. Windows alól is megoldható, ehhez indítsd el a parancssort admin-ként.
(W7 esetén WIN gomb+R, cmd beír és CTRL+SHIFT+ENTER. W8 vagy újabbnál meg WIN gomb + X éa Parancssor (rendszergazdai) )
Add ki az alábbi parancsokatDISKPART
LIST DISK
SELECT DISK X (ahol X az SSD-d sorszáma, amit a LIST DISK parancsnál látsz)
LIST DISK (ezt most csak azért használtam ismét, hogy lásd, hogy valóban a megfelelő eszköz lett-e kijelölve, egy csillag lesz a kijelölt eszköz előtt a listában)
CLEAN
CREATE PARTITION PRIMARY ALIGN=1024
FORMAT FS=NTFS LABEL="ELADO_SSD"
EXITUI: Biztos kéz és szem kell ehhez a módszerhez, mert a műveletek nem visszavonhatóak, azaz ha rossz meghajtót jelölsz ki véletlenül, akkor arról is megy minden a levesbe és lassú formázás miatt semmivel nem hozhatóak vissza az adatok.
-
Bodor
veterán
válasz
Gabesz87 #18333 üzenetére
Nem sértődök meg. Alaposan elolvastam, azért írtam amit. Én is olvastam az a cikket , amit linkeltél, és az áll benne, hogy:
Úgy néz ki, hogy egy másik, egészen pontosan a 840-es SSD sorozatot hasonló gond sújtja, főleg a lassuló olvasási sebességre gondolva. A Samsung tud a hibáról és már dolgoznak a javításon, ami egy firmware formájában fog megérkezni. Vélhetőleg később konkrét leírást is kapunk majd a hiba forrásáról.Tehát az egész 840-es sorozattal van gond, nem csak a 840EVO-val, ezért válaszoltam neked azt, amit. A javítás gondolom nem csak az EVO-ra érkezik , hanem a sima 840-re is, csak a cikkben erre nem térnek ki külön.
-
Bodor
veterán
válasz
Gabesz87 #18327 üzenetére
Hamarosan érkezik a Samsung 840-es EVO SSD-k újabb javítása 2015-04-02 19:16
-
Balázs1986
őstag
válasz
Gabesz87 #4654 üzenetére
Szerintem ez RAM hiba. Első körön azt mondanám, nem volt nyerő ez az eBay memóriarendelés. Ilyesmiből sok az utánzat. Vedd ki az új modulokat, próbáld meg csak a régi memóriamodulokkal üzemelni a gépet. Ha ott minden oké lesz, akkor azokat vedd ki, és próbáld ki csak az újonnan rendeltekkel. Nyakam rá, hogy utóbbi esetben szintén kék halálok lesznek.
Teszteléshez ajánlom a Memtest86-ot, akár ahogy írtam, páronként, vagy akár 2Gb modulonként külön-külön is. Hosszadalmas, de jó eséllyel a dolog végére járhatsz vele.
Nem hiszem, hogy ez SSD gond lenne. A Vertex meg vagy a sok random restart-ba halt bele, vagy véletlenül az is pont hibás lett. -
atika88
senior tag
válasz
Gabesz87 #3804 üzenetére
Nálam ugyan ez a jelenség előfordult (igaz asztali PCn)! Boot, majd windows tölt és tölt és addig még csak fekete háttér egy kurzorral és egy tálcával előttem, majd pár sec és beugrik...
A megoldás (Nálam!) az lett, hogy másik vírus irtót tettem fel és voálá: a probléma megszűnt. Vmiért nekem az eddig bevált (avast) irtóm megfogta a gépet (frissítésekkel, netkapcsolat ellenőrzéssel, boot idő stb..) Konkrétan úgy belassult, hogy még az sima ablak animációk is akadtak a zsír új konfigomon
Probáld ki, hátha...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Lexar NM790 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Samsung 960 EVO 250GB 2280 M.2 NVMe SSD
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Szuper ár! 480GB Ipari Minőségű, Sata SSD-k, kevés írt adattal! PC-be és Laptopba is kiváló!
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 49" monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest