Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HdRew
    őstag

Nos, mint habfehér szurkoló én is leírom a véleményem akkor már.

Ramos nem azért világklasszis, mert ő egy annyira jó védő. Baromira nem. Átlagon felüli, de ennyi. Ahogy én elnézem, van egy olyan karizmája, amivel vezéregyéniség tud lenni a csapatban, ilyen nem sok játékosnak van, illetve nem mindegyik játékos születik tehetségesnek és vezető típusnak is. Ramosszal az a baj, hogy néha mentálisan tud elgurulni nála a gyógyszer, holott a kvalitásai mellett nagyszerűen ért a futballhoz is, szóval tudja ő az eszét használni, ha nagyon muszáj. :D

A mostani időszakban nem tudok olyan védőt mondani, aki ekkora befolyással lenne ilyen kvalitású játékosokra. A legutolsó, akit mondani tudok, az Puyol volt. Hiába volt a Barcában, imádtam, látszott rajta, hogy ő a kapitány és talán a valaha volt legjobb védő, akit láttam játszani. (2000-es évektől.)

Manapság, ahogy elnézem, nem sok ilyen játékos van amúgy sem, nemhogy a védelemben. Talán egy kezemen meg tudom számolni. A korai 2000-es években meg rengeteg meghatározó egyéniség volt a pályán, aki nemcsak klasszis volt, hanem vezéregyéniség is. Szinte minden akkori topcsapatból tudnék írni kettőt. Most pedig? Alig vannak..

Szerintem Ramos ezért lehet benne a legjobb védők között.

Új hozzászólás Aktív témák