Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lacibacsi

addikt

válasz apach #7771 üzenetére

Az a helyzet, hogy egyáltalán nem vagyok otthon az xml mókolgatásban, amit írtam, azt én is olvastam valahol.

Az alaphelyzet az volt, hogy valaki szeretett volna egy erősebb traktort, mert nem bírta elhúzni a csillió literesre növelt pótkocsit.

Erre válaszolták azt, hogy alapvetően három adat határozza meg a sebességet, illetve azt, hogy mennyire pattog a traktor a földön.

1. <motor minRpm="100" maxRpm="300 800 1400 500"

Ebben a sorban a 100 az alapjárat, a 300, 800, 1400 az 1., 2. és 3. előremenet, az 500 a hátramenet.
    Tehát a végsebesség növeléséhez az 1400 értéket kell növelni. Lehet lassabban is, de lehet egyből egy nullát tenni a végére ;]

2. <torque rpm="1400" torque="0.40"/>

Amennyiben a 3. fokozat értékét megnövelted, akkor ebben a sorba is át kell írni a számot a módosított értékre. Ugyanitt lehet átírni a gyorsulási értéket is. A torque értékét 1 fölé emelve már extrém gyorsulásokat lehet elérni.

3. <downForce>40</downForce>

Na most, ha extrém módon megnöveled a sebességet és a gyorsulást, akkor a tarktor egészen egyszerűen pattogni fog a levegőben. Kormányozhatatlan lesz és/vagy el sem bír indulni a nehéz vontatmánnyal, mert rögtön "elkapar". Ezért itt meg kell növelni a leszorító erőt. A növelés igen jelentős is lehet, akár 10-20-szoros leszorító erő is szóba jöhet.

Mégegyszer mondom, hogy nem vagyok otthon az xml szerkesztésben, de a fenti leírás alapján megbuheráltam egy Valtra traktort, amivel szerettem volna elhúzni egy (a teszt kedvéért) 1 millió literesre növelt telepakolt pótot. Amit átírtam: 1: 1400 -> 14000; 2: 1400 -> 14000 és 0,4 -> 1,4; 3: 40 -> 400. Üresen a traktor 2 másodperc alatt gyorsult 100+++ km/órára, a teljesen megpakolt pótot pedig70-80 km/órával húzta. Egy-egy talajegyenetlenségen néha elrepült a szerelvény, de némi műrepülés után folytatta útját. Érdekes tapasztalat volt. Erre mondják, hogy jó-jó, de azért remélem, hogy nem lesz kötelező...

Ezekkel az értékekkel próbálj meg játszani és megtalálni azt az egyensúlyt, ami megfelelően erőssé teszi a gépeidet!

Hogy azután ez a módszer másnak hogy válik be, nem tudom. Kísérletezni kellene ezzel sokat, de arra sosincs idő.

Új hozzászólás Aktív témák