- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
-
Mobilarena
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
jones965
Modder
válasz
subaruwrc #4638 üzenetére
Még ismerkedem a konfiggal, most óvatosabb kézzel bántam a procival.
06-ban szerettem volna, de most nem jött össze.
Az 1 gpu-s állításom töröltem.#4639) toyone _ először is gratulálok az eredményeidhez.
Szépen megy az Asrock, bár -155°C-nál jobban nem hűtöttem be, így is 3 óra alatt a gondos szigetelés ellenére a cpu back plate és a PCB körülötte tiszta dér volt. -
jones965
Modder
válasz
subaruwrc #4613 üzenetére
Most már tudom, hogy 1,8V fölött kapott, mivel elköltözött az örök vadászmezőkre.
Valószínűleg a 3Dm2001SE is csak azért hozott 105xxx pontot, mert kezdett degradálódni.
Ennek a példánynak -130°C-nál volt coldbug-ja.Hozzá szoktam az asus bios-ához, bár az asrock-é sem rossz, csak tudni kell vele bánni.
Holnap gariban cserélve lesz, úgyhogy estére remélem ismét jelentkezem már jobb eredménnyel. -
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc #4472 üzenetére
Próbálgattál BIOS -okat? Itt van egy rakat, isten tudja melyik a legjobb. Nekem most a 1101 van fent. 0002B -re lennék kíváncsi.
Továbbá észrevettem, hogy PLL emelésre nagyon jól reagál. 1.875v-n semmi, Win töltéskor kifagy. 1.9v-al mindig eljutok az asztalig, igaz ott random fagy. De akkor is eljutok. Kíváncsi vagyok mi az a határ, amíg növelhetem a feszt.Ajj, de ezt nem itt kellene megbeszélni, jobb lenne egy laphoz tartozó topicban. Majd holnap kérvényezek egyet.
-
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc #4472 üzenetére
Úgy már más. Nem említetted... Nem elég hogy a hidegre nem skálázódik, még a feszültségre is kényes. Büdös egy rib*** ez a Szandy.
Persze, a Gulfown alapjaiban is más felépítésű, sajnálom hogy ezen jó tulajdonságait nem sikerült továbbvinni. Ivy ilyen szempontból érdekes lehet, igaz egyenlőre még csak morzsácskák potyognak, de nagyon úgy néz ki az tényleg jól fogja magát érezni nitro alatt, talán elköszönhetünk a CB-től.04ahgy: 990X -nek is adtál annyit?
Azért az viszonylag jól ment. Na meg a különleges FPO-snak se kellett akkora fesz, elég szépen szaladt.
-
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc #4470 üzenetére
Nekem szobában 5GHz-n 1.47v körül lefut a Vantage. Ettől függetlenül megeshet, hogy itt is stop lesz egy bizonyos órajel után, hiába menne még többet a logika szerint.
A maximum feszültség is attól függ, meddig tudom rendesen lehűteni. Azért ahogy nézem, az eredmények többsége mind 1.6v -al készült. Sokan jeges víznél is adnak neki annyit, mások nitroval sem adnak neki többet. Mondjuk ezt sem értem teljes egészében, a jeges víz, és a nitro között van vagy 60 fok különbség legalább, már ha a magokat nézzük. Mégse látom azt, hogy nitroval 1.7v fölé mennének. Gulf -ot azért Ti is belekergettétek az 1.9v-ba, igaz -150-en.FPO -at már nem is nézem, 04ahgy esetéből látszik, hogy nem kell szilárd alapokat építeni arra.
-
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc #4468 üzenetére
Nekem 17 fok csökkenés a maximális maghőben hozott 100MHz+-t. Ez azt jelenti, hogy 73 fokról 56-ra csökkent a hőmérséklete. Ugye meleg szoba, vs. hideg, léggel szűkek a korlátok. 0 fokig szerintem szépen fog skálázódni, ráadásul a feszt is fel tudom húzni még 0.07v-al, ami ahogy számoltam pont 100MHz pluszt hozhat. Aztán, hogy mit fog művelni behűtve, az már megint más kérdés. Főleg ha wall -os lesz...
Léggel milyen eredményeket értetek el vele a nitrozás előtt?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
subaruwrc #4435 üzenetére
"a dewarokat nem lehet légmentesen lezárni tehát előfordulhat hogy kifröcsög belőle, de mint mondtam kárt nem valószínű hogy okoz hacsaknem tartosan oda ér valahova"
Nem lehet - nem véletlenül - és épp ezért nem is szabad önkényesen, mert akkor borítékolható a robbanásveszély.
HGyu
-
helkis
veterán
válasz
subaruwrc #4432 üzenetére
"és addig addig gondolkodtunk a szétfagyott rendszer felett ameddig a cpu vrm részen elkezdett kiengedni és indításnál pukkant."
ugyanígy szállt el a hétvégén a ds4-em..
(kompi és q6600 kombóval, szerencsére minden túlélte a lapot kivéve..)köszi a sötét oldalt is!
máris jobban látszik, hogy micsoda idegőrlő egy munka ez..
illetve ha több hsz is születik a témában, akkor mindenképp egy blogba, vagy saját weboldalba kéne feltolni, hogy egybefüggően meglegyen, mert aki csak az első hsz-t olvassa az hamar beszívhat..
még valami eszembe jutott, ln2-öntözés/fröcsögés, beszerzés/tárolás +biztonságos szállításról és esetleg munkavédelmi szempontokból körbe kéne járni a teljesség kedvévéért! -
helkis
veterán
válasz
subaruwrc #4427 üzenetére
onnan jöttem..
várom! + "action movie" -t a népnek!
igaz nem cél, de ha vannak régebbi félresikerült setup-ok, elrettentésnek, azokat is betolhatnád..
szóval, ha valaki ki akar hagyni pár lépcsőt az tudja mire számítson, mert elég gyerekjátékként van leírva, de azért tudatosuljon mindenkiben, hogy itt azért nagy erők vannak alkalmazva..
-
ferike123
csendes tag
válasz
subaruwrc #4362 üzenetére
Igen,én is az önálló tanulást preferálom.egyébként jobb nélkül léggel toltam,viszont fentebb akarok lépni,persze tudom,hogy türelem és gyakorlat kell hozzá,de a türelem megvan, mivel sokszor órákat töltögettem el a gép mellett keresve a stabil és helyes bios beállításokat.Nem beszélve arról,hogy bitang sok hangerősítőt építettem,amihez megintcsak sok türelem kell.
A gond az,hogy nehéz oda jutni a többiej mellé,ilyen kezdetekkor minden ember kicsit hűbele Balázs módjára cselekszik,remélem én nem tartozom közéjük.Egyébként az előbbire viszatérve,tudnál olyan példát mondani, akit a téma felé mutatott komolytalansága miatt rugtak ki a fórumról? -
ferike123
csendes tag
-
-
kop8
őstag
válasz
subaruwrc #4306 üzenetére
Igen, felkészültem, már procit csináltam kétszer most vga-t akarom mert a procim elég erős így is azt nem kell, de a vga tesztekben jó lenne meghúzni rendessen a gpu-t!
Egyébként ha egy 2literes flakont félbevákok akkor azt tölcsérnek tudom használni és hozzá sem kell érni a pothoz.
Így csináltam a procinál is, evőkanállal pakoltam a jeget a potba!
Denaturáltszesz is van még itthon, csak jeget kell venni majd! -
Axel pRo
aktív tag
-
-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc #4222 üzenetére
te egy boldog ember vagy
nálam 5 óra teszt után valami ilyesmi fogad szétszerelés után
-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc #4199 üzenetére
...hiszen az országban elsőként sikerült AMD processzorral 10mp alá jutni superpi 1m-ben...
nem lehurrogás vagy belekötés, csak egy kis helyesbítés
.... szóval másodikként
király amúgy, gratula
de egy próbára belökném egy Gigabyte 990FXA lapba....magasabban mehetne az NB freki, meg talán órajelbe is átlépné a 7GHz-et
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest