Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iOS alkalmazások
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Az iPhone 17 gáncsolta el a Galaxy S26 Prót?
Új hozzászólás Aktív témák
-
saiyajin
senior tag
Bar lehet a javaslatommal nagyon egyedul leszek, de szemely szerint nagyon kivancsi lennek egy Bulova Super Seville-re, plane a velemenyedre, mint DJ tulaj.
Sajnos nem reg lecsusztam egy 92-es, elso tulajos, acel+feher arany lunettas peldanyrol president bracelettel. Kicsit meg mindig siratom. -
atilius
tag
Nem tudom, hogy nem az én hozzászólásomra akartál-e válaszolni, de én nem konkrétan a szóban forgó cikkre reagáltam (vagy céloztam bárkinek az irományára), hanem magára a jelenségre amely szerint 10 éven keresztül az ismertebb portálokat látogatva szinte nem is találkoztam órás cikkekkel, ezzel ellentétben az elmúlt fél évben nem volt olyan hét amikor ne jelent volna meg egy két órát ajánló blogbejegyzés ezeken a portálokon, főleg divattal foglalkozó blogerek tollából, ami miatt általában tele is vannak pontatlanságokkal.
Említhettem volna az oldaladat mint üdítő kivételt amelyet az említett blogbejegyzésekkel ellentétben el is olvasok, nem csak átfutok, de nem tettem mivel nem áll jól nekem a hízelgés. -
squir
aktív tag
válasz
atilius
üzenetére
Nem a márkákkal van a baj, hanem a "cikk" szövegével, tárgyi tévedésekkel.
Oris: nem választható szabadon bármelyik modellhez bármilyen szíj, a kaucsuk az szilikon és nem vanília illatú (bár van olyan is). Az Aquis-ok legnagyobb része integrált szíjas, nincs variálás
Tudor ne bonyolódjunk bele a történetbe de pont fordítva volt jellemző, mint a cikkben. Rolex Oyster tok, benne AS, vagy ETA szerkezet. És nem fordítva. A heritage modellek bevezetése-bemutatása nem idei újdonság, ahogyan az in-house szerkezet bevezetése sem (amiből nem több darab van)
Panerai: a rádiumos rész úgy baromság az elejétől a végéig, ahogyan van. A láthatóság miatt valóban tartalmazott rádiumot a festék, de nem kezdett tőle sugározni sem az óra, sem a búvár és még sorolhatnám tovább
Zenith: a márkáról gyakorlatilag nem ír semmit, ami az előzmények tekintetében talán nem is baj... a dőlt betűvel szedett "Mesterképző" rész viszont... WTF?
Az Omega leírását inkább hagyjuk... -
atilius
tag
WiZARD: Valamelyik WUS tokikban olvastam, hogy a nagyon távoli jövőben van egy egészen halvány esélye annak, hogy talán újabb színekben is elérhetőek lesznek a Phenomenato szíjak. Nem emlékszem melyik volt ez a topik, meg sajnos arra sem emlékszem, hogy írtad-e egyáltalán melyek lesznek ezek a színek.
Terepszínű, nemzeti színű, esetleg szivárvány színű?
-
atilius
tag
Lassan több ilyen-olyan szempont alapján 5-10 órát ajánló blogbejegyzés lesz mint hasonló jellegű filmes. Mostanában mindenki úgy érzi meg kell nyilvánulnia ebben a témában, miközben szinte lehetetlen belőle jól kijönni, hogy ne köpködés legyen a vége a hozzászólók részéről. Ha ajánl 5 órát amivel nem lehet mellényúlni akkor csak hibátlanul felmondta a leckét, ha ajánl 5 kevésbé ismert alternatívát akkor meg még azt sem tudja melyek a kötelező darabok. Ha ajánl 5 drága órát akkor sznob, ha 5 megfizethetőt akkor meg miért nincs közötte egy rendes óra sem.
-
squir
aktív tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Azzal mi bajod?! Ott keresem a leki segélyt!

-
squir
aktív tag
Az Oris elég extravagáns, formára elüt a többiektől kategóriájában. Nem is túl gyakori és tetejébe nem olcsó.
Mondjuk a lista szubjektív, jó pár márkát oda lehetett volna tenni (vagy cserélni).
Az meg megint más kérdés, hogy a szöveg tele van tárgyi tévedésekkel, az "érdekes" jelzőt irónikusan értettem...
-
squir
aktív tag
Érdekes cikk...

Márkák tekintetében ok, csak a szövegben vannak hülyeségek. -
Aladdin
aktív tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
És összességében melyik a kényelmesebb?
-
Aladdin
aktív tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Olyan vegyes érzelmeim vannak ezzel az órával kapcsolatban.
A gyári fotókon jól néz, semmi gond. De ezeken a fotókon valahogy nem adja ki. Nem csúnya, félre ne értsd, de nem dobogtatja meg a szívem.
Élőben kéne ezt megnézni...
-
WiZARD
veterán
Személyeskedés, reklám, offolás, stílus vita és társai miatt töröltem az elmúlt pár postból.
Régiekkel nem fogok már foglalkozni, nincs értelme visszamenőleg gyomlálni mindent.Viszont mostantól sokkal szigorúbban törlök mindent, amit szabályzatellenes. Legyen az flame, trollkodás, provokáció, túlzott személyeskedés bármi formája.
-
squir
aktív tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
-
fagyalllo
őstag
-
squir
aktív tag
válasz
csabulaxi
üzenetére
Az Oysterquartz egy fantasztikus szerkezet, aminek sokan örülnének, ha visszakerülne a kínálatba. Merész húzás lenne az biztos és kétséges az eredmény. Sok "rajongó" valószínűleg elfordulna a márkától. Minden esetre ilyen kategóriájú és minőségű Quartz szerkezetet jelenleg csak a Grand Seiko készít.
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
Tiszteletes
üzenetére
A bicskanyitogatás a lényeg.
-
Tiszteletes
aktív tag
Csiga: Köszönöm!
Frenk:
Az éles szemeddel kiszúrt üvöltő vessző hiány jogos. Mondatértelmezésed azonban elégtelen. Nem a véleményeket tartom bicskanyitogatónak, mint ahogy nem is ezt írtam, hanem azok megfogalmazásának stílusát. Az azokat megfogalmazó ember(ek) stílusát.
Immáron javítva, de értelmét tekintve változatlanul:
"a többi, véleményét gyakran bicskanyitogató stílusban megfogalmazó, és arra tényként tekintő fórumtárs lehetőleg kíméljen."Fagyi: Kérlek te se légy provokatív, cinikus! Nem vagyok az a beletörődős fajta, a megalkuvást meghagyom a nálam sokkal jobban fizetett állami funkcionáriusoknak.

Varázsló és mindenki: Akár mindenki kezdhetné azzal, hogy nem választ magának oldalt, hiszen ez nem más mint illúzió, minden értelemben, itt a virtuális térben.
-
WiZARD
veterán
válasz
fagyalllo
üzenetére
Egy sarkosan megfogalmazott vélemény a szabályzat mely pontjával ellentétes?
Rengeteg hozzászólást lehetne törölni, ha az alapján törölgetnék, hogy mi az ami belefér szerintem és mi nem. A rakás offtopic egymásnak beszólogatással, és provokációval kezdeném legszívesebben, ami sajnos minden oldalról megvan, és addig meg is lesz, amíg nem bírjátok felnőttként kezelni, átugrani/elengedni ezeket, és mindenáron reagálnotok kell minden vélt vagy valós beszólásra. (Vonatkozik ez mindenkire, mindkét "oldalra") -
fagyalllo
őstag
válasz
Tiszteletes
üzenetére
A szabályzattal ellentétesnek vélt hozzászólások miatt lehet írni a moderátoroknak, illetve a topikgazda is kérhet moderációt, vagy teljesen nyilvánvaló esetben törölhet is. Mivel egyik se történt meg, ebben a topikban ez elfogadott és megengedett, törődj bele!

-
phranxinatra
aktív tag
válasz
Tiszteletes
üzenetére
"a többi véleményét gyakran bicskanyitogató stílusban megfogalmazó, és arra tényként tekintő fórumtárs"
Ha a többi és a véleményét között direkt nincs vessző, akkor konkrétan egy fórumtársra gondoltál (viszont kissé hebehurgya a megfogalmazás). Ebben az esetben érdekelne, kire gondolsz. Ha csak központozási hiba és valójában többek véleményét tartod bicskanyitogatónak, akkor nem kérek részletes listát. -
vadászcsiga
félisten
válasz
Tiszteletes
üzenetére
Ámen

-
Tiszteletes
aktív tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
"ahol a fagyi által imádott Seiko felirat nem hangsúlyos és nem emlékeztet a gagyi olcsóbb modellekre amit annyira szeret."
Tisztelettel kérdezném (félreértések elkerülése végett csigától, a többi véleményét gyakran bicskanyitogató stílusban megfogalmazó, és arra tényként tekintő fórumtárs lehetőleg kíméljen) :
Tényleg rosszul éreznéd magad, ha ezeket a mondataidat nem, vagy nem így vésnéd ide? (Ha igen, akkor én kérek elnézést, tudom, hogy az írástudó társadalom döntő többsége nem képes disztingválni, szája, ujja előtt nincs szűrő, vagy legalábbis ritkán van bekapcsolva.)Tényleg, csak azért kérdezem, mert itt a fórumon, és egyéb helyeken már több produktumodat láttam, olvastam segítőkészségedről. Ez alapján egy rokonszenves figura képe rajzolódott ki előttem, de amit itt az elmúlt hetekben művelsz...
Ha a Varázsló nem fikázta a "gagyi" Seiko feliratot, (konkrétan annyit írt, hogy neki anélkül jobban tetszik) akkor miért kell ezt a szájába adni? A hangulatkeltésen és a véleményed kinyilatkoztatásán kívül volt ennek bármi
értelme? Ha Fagyival vagy bárki mással vélt/valós problémád van miért nem lehet ezt privátban/kulturáltan elintézni?Mert hozzászólásodnak véleményem szerint az általam idézett részt kihagyva lett volna csak relevanciája. Kérlek téged és mindenki mást is, hogy mielőtt ilyen stílusban írogattok, vegyetek egy mély levegőt, és kérdezzétek meg magatokat, hogy a közösségnek tényleg erre van-e szüksége?
-
WiZARD
veterán
-
ricsik
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
A piros szerintem nagyon feldobja a másikat, ez túl steril.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
phranxinatra
üzenetére
Egész pontosan a 2017-es verziót, ahol a fagyi által imádott Seiko felirat nem hangsúlyos és nem emlékeztet a gagyi olcsóbb modellekre amit annyira szeret.

-
WiZARD
veterán
válasz
phranxinatra
üzenetére
hasonlót

-
Aladdin
aktív tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Szerkezetileg én is, ez nem is kérdés

-
condy
senior tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Ez a svájci "mélyrepülés" még ki is termelheti.
Ne kerüljön rá sor. -
Aladdin
aktív tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nem volt azokban rossz szerkezet.

csak most már kicsik és régiek... -
Aladdin
aktív tag
Nekem ez a HAQ dolog nagyon bejött, több, mint 10 éve már csak ilyen óráim vannak.
Előtte volt egy Fortis, meg 2 éve megpróbáltam megint egy Omegával ezt a mechanikus vonalat, de valahogy nem.
Nekem annyira kényelmes és megbízható egy ilyen hőkompenzált kvarc.
Ez_mindig_pontos.
Szóval ilyen hozzáállás után kéne belevágnom ismét egy mechanikusba.
Hát dilemma.
Viszont a Rolex meg kurvára tetszik
-
Aladdin
aktív tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Tudom, tudom, az nagyon klassz, de nincs kedvem meg a datummal is bajlodni...
De ez csak puhatolozas, meg mindig ott vagyok, h kell-e nekem mechanikus?
))) -
chef69
tag
Üdv az uraknak.
Tanácsot szeretnék kérni. Vennék egy használnát búvár Omegát, vagy valami hasonlót. Hol érdemes keresgélni?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
phranxinatra
aktív tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Ha nem, akkó' sör!
(#1705) Aladdin: Nehezen tudnék dönteni a kettő közt.
-
Skimaster
senior tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nem is szakmai szempontból néztem a két órát,hanem minőségérzet szempotjából.Persze ez kicsit szubjektív,ezért nem is vitaindítónak szántam. Te biztos azt látod,hogy a két óra között valójában nincs is különbség, ezért nem érted miről beszélek...Ez tök normális.
-
condy
senior tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére

Szinátra: Neked is

-
Aladdin
aktív tag
Jó, hát be kell, h valljam, egyre többet nézegetem a Rolex honlapját.
Álmodozni csak szabad
Szóval ott tartok, h egyre többet konfigurálgatok, egyre több R tesztet elolvasok, lógok a YT-on.
Nem lesz ennek jó vége, érzem
Ha (HA!) vennék, akkor az dátum nélküli verzió lenne. Természetesen nagyon tetszene a DJ41 az új szerkezettel, de a dátum, meg a fényes szíjközép, valahogy nem.
Namost akkor ott az örök szépség, a Sub. Ennek azért van ára is, nyilván...
Viszont megakadt a szemem még két modellen, tök jól néznek ki, olcsóbbak is.
Szerkezet azonos, minőség (gondolom) szintén, szálrahúzott a szíj, hát nincs 300 méteres vízállóság, viszont menetes a korona.
Na mindegy, csak leírtam a gondolataimat
-
vadászcsiga
félisten
válasz
phranxinatra
üzenetére
Talált. Azt hittem tovább játszunk kicsit

-
BAti77
aktív tag
Nálam tavaly volt egy olyan pont, amikor két búváróra között "örlődtem"....

Mindkét órát próbáltam, kézben vizsgáltam és pro-kontra érvek elé állítottam. Végül az Omega mellett döntöttem szubjektív és az észérvek alapján.
Egyrészt a Sub engem nem győzött meg, hogy annyival különb minőség, hogy indokolt legyen a másfél-kétszeres felára az Omegához képest. Másrészt szubjektíven a külső jellemzők, méretei alapján is a 300 győzött nálam.
Ettől független a Rolex talán tényleg jobb kivitelezésre, de az árakat nézve drága is, az Omega szerintem ma már nem marad el ennyire...
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
P*na?
-
vadászcsiga
félisten
válasz
phranxinatra
üzenetére
Tudod mire gondoltam

Új hozzászólás Aktív témák
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Linux Mint
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Háztartási gépek
- Valami baja van a tápomnak
- AliExpress tapasztalatok
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Autós topik
- Itt van Elon Musk chat alkalmazása, nem fogod elhinni, mi a neve
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Bomba ár! HP ProBook 450 G1 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- WYBOT C2 Vision AI vezérelt medenceporszívó
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(ami egy másodregtől nem annyira meglepő)

![[link] [link]](http://08.ae/imgs/TZ/SBGA129_detail1_2.jpg)

A kvarc is onnan ered.
)))