Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Az iPhone 17 gáncsolta el a Galaxy S26 Prót?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SH4D0W2011
őstag
Sziasztok!
Viszonylag régebben volt a topikban valakinek egy talán Snoopy Timex-e, ahol csak a hó, vagy hópelyhek világítottak. Ha látná ezt a tulajdonosa, vagy valaki tudja esetleg, melyik modell ez, tudna dobni egy referenciaszámot?
Köszönöm! -
insight
aktív tag
Miután milliókat költöttem modern órákra, azt hiszem végre megtaláltam az igazit. 1982-es évjárat, mint én.
A másodpercmutató hibátlan seprése, a hangvillás technológia különleges zaja... Imádom.
-
public NMY
csendes tag
válasz
public NMY
üzenetére
1 éve már … nagy a szerelem 🙂 -
Veron
addikt
Ma délelőtt csörög a telefon és nagy meglepetésemre a Rolex butikból ajánlottak fel megvásárlásra egy darabot. Szinte el is felejtettem, hogy rajta vagyok a listán.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
bigmasterg
üzenetére
Jó lett. -
bigmasterg
addikt
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Lünetta:
-
bigmasterg
addikt
Kicsit csalóka a L2L, mivel integrált szíja van, optikailag olyan a lug, mintha a szíj első szeme lenne és rögtön a toktól indulna lefelé a szíj. Az én képeimen a fólia miatt kicsit kevésbé látszik, de rakok lentre neteset.
Most nem vagyok otthon hogy lemérjem, de netről:
Oris Aquis Date 39.5
Case diameter: 39.1 mm
Lug-to-lug: 45.9 mm
Thickness: 12.5 mmTudor Black Bay Fifty-Eight
Case diameter: 39 mm
Lug-to-lug: 47.5 mm
Thickness: 11.7 mm
Ez meg egy 43.5, de ugyanaz a lug kialakítás
-
Veron
addikt
válasz
bigmasterg
üzenetére
tényleg nem tűnik nagynak, mekkora a L2L?
-
bigmasterg
addikt
Ez 39,5-es aquis date. Tungsten (wolfram?) lünettával.
Valóban kompaktabb méret, mint amit a specifikáció sugall.
Azért van rajta a fólia, mert a feleségemé lesz, de még nem kapta meg. Néztem a 36,5-es verzióját is, de szereti a nagyobb órákat, az számára, búvarnak lehet kicsi lett volna. Főleg hogy kisebbnek tűnnek mint ami.
A vastagsága egyébként megvan, de búvárból eleve az extra nagyokat kedveli (pl planet ocean ultradeep az egyik kedvence, persze esélytelen lenne hordani
)Nekem ilyen 16,5-17cm csuklóm van, attül függ mennyire szorítom meg a mérőszalagot.
[link] reddit thread 41,5 és 36,5. Ez pont a kettő között van.
A nivada 38as [link]
-
rbalint88
veterán
válasz
phranxinatra
üzenetére
Elkepzelem a fejuket, hogy “jajj mar megint egy rendes orab.zi, nem csak valami gazdag hulye, aki flexelni akar a vackunkkal”
-
lenox
veterán
válasz
bigmasterg
üzenetére
Nyilvan, nem egeszen komoly volt a kerdes, ugy ertem az vilagos, hogy a keses az kifejezetten rossz, inkabb azt akartam megtudni, hogy ki mit tapasztalt mostanaban. Gondolom, hogy be tudjak allitani. Illetve a beat errort kerdeznem meg, hogy ez mennyire rossz, eddigi uj vagy eppen szervizelt oraim 0.0-0.1-0.2 beat errort mutattak. Ez meg elvileg uj allapotaban 0.6-0.7 ms.
-
phranxinatra
aktív tag
Nekem idén a Pepsi és a Sub is bent volt az Andrássyn garis szervizen. Hogy a 32xx családdal valami nem stimmel, azt régóta tudjuk, de az igazán szomorú az, hogy a Rolex részéről nem látszik a szándék, hogy ezt helyrehozzák. Jóvanazúgy. Aztán lehet, hogy innentől mindkét órám tökéletesen fog járni 10 évig, abban az esetben a fentieket visszavonom.
-
WiZARD
veterán
válasz
phranxinatra
üzenetére
Ezt legalább nem kell mindig szervizbe vinni
-
Aladdin
aktív tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Es ahogy mondottad volt, nem ilyen mutatoval 😁😁
-
12 eve ez volt az első "prémium" órám. Ma meg már ez a jatszós. 😅👌
-
Macyke82
tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Szintúgy jár a gratula!
Amikor nekem volt ugyanez a szín emlékszem azt írtad nekem, hogy miért nem a kék vagy a fekete volt a választásom?
De akkor te is látod már, hogy nagyon vad ez a kék/ezüst kombó is
WiZARD: az a türkiz számlap szín szerintem überelhetetlen a kategóriában, egyedül a GS tudja felvenni vele a harcot (szintén árkategórián belül)
-
WiZARD
veterán
válasz
bigmasterg
üzenetére
HMC 200 - 72 óra járástartalék, 21600 bph
-
WiZARD
veterán
válasz
phranxinatra
üzenetére
Végre neked is lett egy jó órád?
-
válasz
bigmasterg
üzenetére
Gratula! Szép az Oris. Nekem harmonikus.
-
bigmasterg
addikt
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Nem is hülyeség
Oldalát “políroztam” már [link] kb középen a képek .
Talán nem is lenne olyan nehéz csak a számokra rámenni, csak tévedni nem szabad.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
bigmasterg
üzenetére
Csak a számok felpolírozása a lünettán? Kiváló hétvégi időtöltés lenne.
Én vagyok olyan (hülye?), hogy megcsinálnám ha az enyém volna. -
bigmasterg
addikt
-
SnakeHUN
csendes tag
válasz
bigmasterg
üzenetére
Nekem alapból tetszik a Nautilus,
de ha azt mondana valaki, hogy ezt az új Cubitust lehetne csak hordanom, hát … nagy duzzogva … 🤭🤭🤭🤭
-
Aladdin
aktív tag
válasz
bigmasterg
üzenetére
Lehet, hogy egyedül leszek, de nekem valamilyen szinten jobban tetszik, mint a Nautilus.
-
lenox
veterán
válasz
bigmasterg
üzenetére
Vedeni nemigen. A Pt ultra gagyi, a tobbi elmegy, csak tul nagy, es egy Santos szebb. Viszont hasonlit valamennyire a Nautilusra, ha valakinek az tetszik, abbol ugye acel mar csak a komplikaltabb van, es abbol se adnak elo embernek, ebbol esetleg lehet, hogy adnak, es van/lesz belole mezei acel. De kb. egy celt tudok elkepzelni, hogy sok db-ot akarnak gyartani egy Nautilusra hajazo orabol, de nem akarjak, hogy az eddigi Nautilus userek felcseszodjenek, ezert csinaltak egy gagyi kocka Nautilust, amibol beszedik a penzt, az ertekes ugyfeleknek meg marad a Nautilus. Szoval nekem nem kene.
-
WiZARD
veterán
új órákhoz gratula
Cubitus hányinger, de igazából 1 PP sincs amire vágynék, ami tényleg tetszene, amit szívesen hordanék.
Úgyhogy egyelőre maradnak a névtelen órák, mára ez

-
Macyke82
tag
válasz
bigmasterg
üzenetére
Köszi.
Ha a Cubitus-ra gondolsz akkor nekem ez a forma nem jön be.
Kidolgozás műszaki tartalom nem kérdés, de biztos nagyon megosztó lesz még saját vevőkörében is ez a model.
Bár az is lehet, hogy csak "le kell ülnie" a dolognak illetve megszokni és már egyből szebb lesz az óra. Első blikkre nem kellene, ha potenciális vásárló lennék.... -
Veron
addikt
válasz
bigmasterg
üzenetére
még nem
-
Macyke82
tag
Maradok én is a búvárok vonalán (aktuális szerzemény).

Grat Aladdin a Yacht-Master-hez.
-
bigmasterg
addikt
Ha már csuklóméret szóba került: Oris aquis date 39,5-et próbáltál már?
Mostanában olvasgattam róla és az integrált lug miatt jelentősen kisebbnek érződik, mint amit az átmérő sugallna. Kompaktabb mint egy Tudor BB58. Időre link, csak a méret miatt.
Olyat írtak, hogy 37-38mm-esnek érződik, illetve az összes aquis-ra azt mondják, hogy érdemes az általában pont jó méretnél eggyel nagyobbat választani belőle. -
FLx
addikt
Annak adnak orat aki sok penzt hagy naluk, ez ennyi. Ha elso vasarlo, akkor felmerik, hogy varhatoan mennyit fog meg kolteni. Akirol azt gondoljak, hogy egy orat vesz es soha tobbet nem latjak, annak kisebb esellyel adnak barmit is. Kivetel persze amibol vegtelen van. Arany-acel modelleket barkinek adnak heteken belul.
Batgirl amugy vitrinbe kene csak? Mert neked az oriasi nagy ora...
-
Veron
addikt
válasz
Misi1979
üzenetére
Akkor elmondható, hogy teljesen nemdeterminisztikus?
Konkrétan Batgirl-re vagyok feliratkozva évek óta, és semmi. Szerintük nagyon keveset kapnak és nehéz hozzájutni.
Explorer I 36 esetében egy éven belüli dátumot mondtam, de mivel nem akartam annyira, ezért kicsit sem voltam rámenős. Lehet ezért nem kaptam infot róla már 1,5 éve. -
Misi1979
őstag
Acél Daytonát nem kapsz vásárlási előzmény nélkül (évi 10M+ költés esetén kb 2 év a wishlist). Jelenlegi (aktuális) tapasztalat összegezve:
-Utcáról, nulla vásárlási előzménnyel, fél-1 év várakozás után: DJ41-ek tömkelege, Sub -No/Date több is értékesítésre került, amikről tudunk konkrétan (ismerősök, ügyfelek).
-Ar-ac Daytona, illetve Batgirl is került nulla előzmény után 1 éven belül ügyfélhez, utóbbi ritka kivétel, de van rá konkrét példa már.Tehát amikor azt mondják, hogy 10 évig kell várnod a Daytonára, akkor inkább ne is számíts hívásra.
-
-
Aladdin
aktív tag
Köszönöm szépen mindenkinek

-
Aladdin
aktív tag
Szűk 2 év volt, de hívtak, én meg mentem
.
-
Veron
addikt
válasz
pulutodurumo
üzenetére
-
válasz
rbalint88
üzenetére
Elférni egy darabig biztosan nem fér el mellette. Volt egy nagyobbacska kiadás mostanában. Le vagyok tiltva óra téren egy darabig. De azért a házassági évfordulóra egy Snoopy befigyelt. 😅
Kíváncsi leszek, ez a FOIS mennyi lesz c24-en. A 3861 SS is 6800€ volt onnan. Na ahhoz képest a mostani 8800€ retail price nagyon durva.
-
rbalint88
veterán
válasz
bigmasterg
üzenetére
Ja, kimaradtam egy aremelesbol, mar 8800€
Szepen pockolik fel az arakat rendes penzben is. Ket ev alatt 1000€+-t dragult es szepen kezdik tavolitani a plexistol, amikor en vettem, akkor 5-600€ kulonbseg volt, most mar 1200€ -
válasz
bigmasterg
üzenetére
A hesalite like Sapphire és a méret engem megvesz kilóra. A radium like lume nekem nagyon bejön, ahogy a régi logó is. Jajj, kellene. Lehet el kell adni a 3861-et?
-
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Az Old Radium az nem a régi festék, hanem rádium mentes új. Valszeg nem egy tolakodó szemkiverő lumé van rajta.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
bigmasterg
üzenetére
Igazán elfelejthetné már az óraipar ezt a kamu régilume dolgot. Értem, de nem szeretem. Csillogó új óra a butikból, minden vadi új, de valamiért a "rádiumos" festék ötven éves.
-
bigmasterg
addikt
Ma bejelentett Speedmaster First OMEGA In Space vs Speedmaster Moonwatch Professional
fois - SMP
Between lugs 19 mm - 20 mm
Lug‑to‑lug Open 48.0 mm - 47.5 mm
Thickness 13.4 mm - 13.2 mm
Case diameter 39.7 mm - 42 mmSzerkezet mindkettőben Omega 3861.
A fois 39,7-es átmérője szimpatikus, de ugyanakkor lug to lug kicsivel nagyobb, vastagabb az óra és 19mm a tokfül távolság.
Élőben kellen ezeket egymás mellett látni, ott derülne ki, hogy kinek melyik áll jobban.
-
FLx
addikt
válasz
Attila!
üzenetére
Teljesen normalis minden oranal. Pl. egy macbook 5 masodperc alatt ennel sokkal nagyobb karcokat is csinal, ha nem veszed le az oradat, amikor gepelsz. De egy kemenyebb feluletu asztalon is siman ilyen lesz az elso ebed utan.
Ha butikbol veszel orat, altalaban mar az atvetelkor vannak hajszalkarcok az oran, aztan max 1-2 nap, de neha 1-2 ora mulva jonnek a komolyabb karcok. Orulj neki, hogy nem 18k arany orat vettel, az lesz igazan karcos. 
-
Attila!
tag
Még egy kérdés felmerült bennem. Alig pár napja hoztam el az órát, mondanom sem kell vigyázok rá. Nem ütöttem neki semminek, de a csatton máris megjelentek használati nyomok, ez normális ennél a csatt típusnál?
-
Attila!
tag
Pont a tegnapi napon hoztam el az órát Hantostól. Összesen 105 ezret fizettem, ebben benne volt a nagyszervíz, egy alkatrésznek a cseréje (automata kerék) és a csatt felújítás. A tok nem lett polírozva, vannak rajta hajszál karcok, de gyári állapotú.
Beteszek pár képet róla.
Pont kérdeztem a 8ezres szerkezetekről, ugyanerről számolt be ő is. Összességében örülök, hogy ezt a modellt választottam, a picit kisebb tok és a letisztultabb számlap nekem jobban tetszik és az ETA alapú 2500c werk is tökéletes nekem.
----
A befektetés témához pedig: szerintem már az több mint kielégítő, ha egy mindennapokban viselt óra, az inflációval korrigálva tudja tartani az értékét. (Ezalatt használt modellekre gondolok, ahol a "boltból kihozod" értékcsökkenés már megvolt. Kivétel ez alól persze a Rolex.)
-
bigmasterg
addikt
" vettem a Datejustom 2019 januárban"
Egészségére mindenkinek!

Szerk.: Ha már 8000es omega. Ismerősnek most ugrott szét , az alig hordott 8800as semaster 300M-ben a rugó. (Tudja a fene pontosan mi volt, telefonban mesélte, hogy szervíz mondta neki. Meg előtte hogy nem indul sem koronáról, sem lóbálásra.)
Sas utcán is néztek, hogy ilyet elég ritkán látnak.Még kérdéses hogy gariban csinálják-e meg neki, vagy nem.
Ami szerintem elég furcsa, ennek garis hibának kellene lennie. -
g0n21
senior tag
válasz
Attila!
üzenetére
Attila! A külső AR: Kimész az utcára, belenézel az órába, ha meg tudod számolni hány ablak van a mögötted levő házon, és melyiken milyen rács van, akkor nincs külső AR, ha néhány szögből olyan mintha nem lenne üveg az órán, akkor van.
Az állapot nem katasztrófa, ha már elviszed Hantoshoz a szervizre, kérd a tok-,és szíjfelújítást (polír, ki hogy hívja), kihangsúlyozva, hogy gyárira kéred. 40-50e körül van mostanában, jó lesz.
És így 1.120.000 -ból lesz egy szinte új állapotú órád.
----------------
Órát befektetésnek venni kifejezetten ilyen célzattal lutri.
Nem lehet tudni, hogy mi hogy fog változni. Én még 900.000 forintért vettem a Datejustom 2019 januárban, most 2-2,4m között lehetne eladni. De van, aki 2022-ben 9 millióért vett mondjuk Pepsit, és most csak 6 körül lehet eladni. Hogy lesz-e megint 9 millió a 126710BLRO? Nem hiszem. A kérdés, hogy mikor szállsz be jó áron, ezt pedig csak 2-5-10 év múlva fogod tudni megmondani.
1-2-3 millióért nem nagyon van olyan óra, amiből annyira kevés van, és akkora az érdeklődés, hogy befeketetésként lehessen rá tekinteni. Ha valamire mégis nagyon nagy, az csak egy szubkultúra (órab.zik) számára olyan érdekes, rövidesen alább fog hagyni.
Napjainkban a hype-vonat miatt ez kiszámíthatatlan. Hányan voltak akik a 100 ezer forintos MoonSwatchot 2-3-500 ezer forintért, sőt akár egymillióért megvették az első napokban, hetekben? Sokan. Ha nem is itthon, de világszerte voltak... Amerikában már lehet kapni online, Európában pedig mindegyik kijelölt Swatch boltban készletről elérhetőek. Volt hype-nincs hájp.
----
2500 a,b Aqua Terrákban kezdték, aztán PO.
-----Ha 8ezres szerkezettel szerelt használt Omegát vennétek, akkor csak bevizsgálás után: eljött az idő, hogy egyre több ilyen óra néz szembe a billegőcserével. Erős lupe és jószemű órás észreveszi azt az egy-két jelet, amiből látszik a kopás. Az alkatrész ára pedig nagyon durva.
-
@mriya@
őstag
-
FLx
addikt
válasz
MrSealRD
üzenetére
Annyira gyorsan valtoznak a trendek, hogy 30-40 ev tavlataban mar az is siman elofordulhat, hogy a mechanikus orakrol csak a tortenelemoran hallanak majd. Ha megis leteznek meg a koztudatban, akkor a maiak biztosan nagyon oldschool-nak fognak hatni, ergo maximum par gyujto veszi majd oket, de ok is csak ritka darabokat, amik biztosan nem a most par millios es nem is par tizmillios orak, hanem sokkal dragabbak.
Az ember sajat maganak akarja megindokolni a vasarlast azzal, hogy az unokanak majd jo lesz es mennyire fog neki orulni. Az igazsag inkabb az, hogy ezek a nagypapa orai es stb. dolgok szinte mindig mennek a szemetbe, ha esetleg ertekesek, akkor pedig rogton eladjak potom penzekert, BAV aukcion sok ilyen van. Az esetek igen kicsi szazalekaban megtartjak szentimentalis okokbol, de egy felujitast, karbantartast mar tuti nem fizetnek ki, mert horror ara lesz a nem letezo orasmesterek miatt.
Csak peldakent mondom, hogy egy mai olcso Rolex olyan 3-4 millioba kerul. Evente gyartanak belole sok 100ezer darabot. Ebbol ritkasag tuti nem lesz. Ha maradna a hype korulotte, meg akkor is nagyon jo esetben az inflaciot tudod hozni vele, de inkabb azt se. Minden mas brand tutira buko, de nagyon. Amikor a boltbol kijossz, mar -30%. Ha esetleg listaaron veszel egy RM-et, azt is inkabb most kene eladnod, nem 30 ev mulva, amikor a brand se biztos, hogy letezni fog. Bar amilyen hulyek, lehet, hogy akkor meg dragabb lesz a szurkepiacon.
Szoval vegyel magadnak olyan orat ami tetszik es hasznald napi szinten. Minden mas onbecsapas, az elet meg rovid.
Új hozzászólás Aktív témák
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- The Game Awards 2025 - Íme a jelöltek listája
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- OLED TV topic
- One mobilszolgáltatások
- Mini-ITX
- Horgász topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Napelem
- Itt van Elon Musk chat alkalmazása, nem fogod elhinni, mi a neve
- További aktív témák...
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878, 100% Akksi
- Huawei P30 Lite / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Jetblack Titán dizájn, 120 Hz AMOLED, AI Pro kamera
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
1 éve már … nagy a szerelem 🙂
Jó lett.
)
Én kéket vennék vagy summer blue-t.

Én vagyok olyan (hülye?), hogy megcsinálnám ha az enyém volna.
(ez vásárláskori kép, akkor még nem szedtem le a patinát es egyenletlenebb volt, mint most)

]