Hirdetés
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Dupla kamerával menekülne az iPhone Air a kaszától
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tulku
veterán
Hááát...ott azért ÉN tudom, hogy mit kapok...
1. nem zsebóra szerkezetet
2. Minőségi tokozást, mechanikát
3. Tapasztalatból írom: kivételes megbízhatóságot!4. Most jön az igazi sznobizmus, de vállalom: a brand-et és eladhatóságot...sajnálom ez nálam eléggé fontos körülmény...még véletlenül sem szeretnék az általad hülyének ítélt kategóriába beletartozni

-
fagyalllo
őstag
Nem rossz, én a 679.000-es eredetijét találtam meg az ebay-en, mikor még nem volt ár, csak beharangozó. Jól alábecsültem az 500-as tippemmel.

-
Tulku
veterán
No csak nem állom meg szó nélkül...tehát neked és az utánad szólónak (Tecsu):
Rendben a vevő a hibás, nyilván az adja ki a pénzt, az a hülye...igen árulnak sok gagyit marha drágán...de...
Hát....mondjuk nem lenne morális kötelessége 1-2 szakértőnek helyére tenni ezeket az ügyeket?
Félreértés ne essék, pont az említett hirdetéshez is hozzászóltak már a túlzó árat kritizálva (naná...) de ha leviszi 500 ezerre, még az is horror érte...szerintem... -
oba
addikt
Én is csak pislogok sok ilyen hirdetésen. A legszánalmasabb az egészben, hogy jött-ment noname zsebóra werkeken ott virít a frissen gravírozott "International Watch Co" felirat. A számlapokról nem is beszélve. Úgy látszik a hamisítás e formája megengedett
Ez van, ahogy alattam is írják, túl kell tenni magunkat rajta. Szegény vevőket sajnálom, akik kiadnak egy valag pénzt egy hamisítványért. -
Tulku
veterán
Elhatároztam, hogy nem hozom fel az FB-s beépítés témát....de...
720 ezret kérni egy beépítésért...az már kissé vérlázító!
No offense...nem az FB kezelőinek szól...csak hát ez már exkluzív...legalább is az ár...
-
resool
aktív tag
Koszonom mindenkinek. Valoban Daytona a kovetkezo nagy cel, de azzal meg boven raerek, meg egy Neomatik Nomos van tervben elotte.
-
-
resool
aktív tag
válasz
Tiszteletes
üzenetére
@Milu köszi

Köszönöm szépen. Részben igen, bár ezt már megvettem, tehát nem volt feltétele a Moon eladása, de azért jobban érzem magma ha eladok 1-2 dolgot. Ez talán még nagyobb ikon, valamint a hétköznapokban is többet tudom hordani, hétvégére meg már ott van a DJII és a NF is.
Fehér a dress-esebb oldal, a fekete pedig kicsit casualabb, valamint a GMT funkció oldala.
Egy aranybarna struccbőrt fog még kapni a hétköznapi business casual napokra, ha pedig komolyra kell venni, akkor visszarakom rá ezt a krokot.
-
Milu87
csendes tag
Gratulálok! Ez valami gyönyörű

-
g0n21
senior tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
-
g0n21
senior tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
-
resool
aktív tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Majd megvarom vele gonzit. Egy eletre eleg kepet csinalt rola

-
ronin s8
senior tag
Rolex Explorer legenda:
-
squir
aktív tag
Szerviz van, amelyik foglalkozik Hamiltonnal, de annyira nem egyszerű kérdés.
Hazai garanciát az a szerviz intézi (tudtommal), amelyikkel szerződésben van a bolt, amelyiknél bevásároltad.
A Hamilton gyártói oldala szerint nálunk a Miracolo a hivatalos viszonteladó : [link] -
toto.tl
csendes tag
Sziaztok!
Hamilton óráknak van itthoni garis szervize?
Köszi -
Tulku
veterán
Szép...bár...
Vagy ne tegyen dátumot, vagy ne tegyen órajelzést...az ilyenek nekem utólagos DIY dolognak tűnnek kissé,még akkor is, ha szépen vannak kivitelezve...
Dátum szerintem amúgy sem létszükséglet (ez lehet polémia tárgya) de mondjuk ettől a dupla dátumtól kiütést kapok minden órán....persze tudom, ez egyéni ügy, kezeltetni kell....
-
alphaville
aktív tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
És nemcsak a dátumtárcsa árnyalatával, a rajta pöffeszkedő számok színeivel is lehetne játszani. Mennyit filóztam már azon, sokkal intenzívebb megjelenése lenne, ha piros, vagy éppen a mutatók színével megegyező számokat kapott volna a dátum.

-
ricsik
őstag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Lehet tényleg van ilyen opció, variáns:
[link]Így látva, igazat adok magamnak, jobb a fekete

-
5-ös kezelő
senior tag
Igaz, kinek mi tetszik. De mondjuk lehetne opció, nem olyan költséges egy dátumtárcsa legyártása sztem.
Nekem könnyű a helyzetem, többnyire fekete számlap a kedvencem, és kis utánajárással lehet szerezni fekete dátumtárcsát. Legközelebb a DS Powerhez kellene, majd a kötelező szerviznél vadászok hozzá /ha létezik/. -
ricsik
őstag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Nekem kimondottan tetszik, hogy nem kék, hanem fekete a tárcsa. Feldobja az összképet, jobb így, mintha minden egy színű lenne szvsz. Kinek mi.
-
resool
aktív tag
Nekem tetszik. A kéken harmonizál a PRel és a hónappal ahogy írtad, viszont a fehéren ott a fekete PR, ami kicsit nekem így kilóg az extra infot szolgáló kijelzők közül. Meg azért ez nem egy Seiko, hogy éppen amilyen anyag van abból dobjanak össz egy órát. A designernek a fekete jött ott be és nem a kék.
Egyik kedvenc GO-m, mondjuk nem tudom mikor tartok majd ott, hogy ha van felesleges 15k-m akkor abból GO legyen ne egy JLC/Rolex vagy már lassan AP. Kb nekem ez olyan, mint neked a Rolex.
Amúgy milyen az értéktartása a GO-nak? Valaki tisztában valamennyire a használt árakkal a retailhez viszonyítva úgy nagy átlagban? -
squir
aktív tag
Újabb cikk a témában. Pl nem is tudtam, hogy a Movado is beszáll a hibrid-okosóra piacra:
Luxusokosóra: zsákutca vagy bombaüzlet?
5-ös kezelő: nem hiszem, hogy ne próbálták volna ki azt a verziót is.
A Glashütte Original nem éppen az a kísérletezős fajta, hogy vakon ugorjun fejest! 
Volt már a kezemben olyan óra, ahol a ötétebb számlap színével megegyezett a dátumtárcsáé. Annyira nem egyszerű eltaláklni a megfelelő színt a számoknak rajta, hogy látható is legyen és passzoljon is az óra stílusához/színeihez. Nehezen tudom elképzelni, hogy pl a képen szereplő órán milyen színnel szerepelne a mondjuk kék színű tárcsán a számok. A fekete és a fehér biztosan kilőve, az ezüst eltűnne, a többi meg nem igazán passzol hozzá. Szerintem. -
-
ricsik
őstag
A másikba tették, de ha valaki nem jár oda. Ez nekem nagyon adja, 15e dodo.

-
ronin s8
senior tag
-
tecsu
addikt
válasz
phranxinatra
üzenetére
Mint az embléma a Rolls Royce kerekén.
Nem rossz. -
resool
aktív tag
Szerintem ennyiert csak akkor ha nagyon tetszik. Jo dolog hogy rendben van, de ez nem egy tul ritka ora es a formaja miatt sem tul konnyen eladhato.
Ha tetszik es megtartanad eleted vegeig akkor meg alkudj egy kicsit. Elketyeg ez meg boven tobbet, mint amit emlitettel ha figyelsz a szervizre. -
Horovic
aktív tag
Sziasztok Óraguruk!
Adott egy 1973-as szervizelt Omega automata ketyegő, külsőleg szép állapotban. Érdemes erre az órára egy új középkategóriás automata óra árát elkölteni. Ha vigyázok rá elketyeg még nekem 20-30 évig vagy elkopik ennyi idő után a benne lévő szerkezet?
Hozzáértő válaszotokat előre is köszönöm!
-
oba
addikt
Arra a részre nem is reagáltam, az tényleg így van. De nyilván nem az utóbbi pár évben jelent meg a szürke-import mint olyan, hanem már nagyon-nagyon régóta létezik, tehát a hatására fel lehet készülni. Szerintem ebben a mondatban benne van a lényeg: "Amikor csökken a kereslet és nehezebben lehet eladni az órákat, akkor a gyártó nem engedi a kiskereskedőnek, hogy túl sokat csökkentsen az árakon, ennek oka a márka presztízsének megtartása. Többek között egyébként ez vezeti a kiskereskedőket a szürkepiacra."
Ronin S8: volt már rá példa, amikor egy cég ilyet csinált, mármint, hogy direkt hamisított adózott eredmény értéket (vagyis pontosabban adózás előttit, hogy kevesebb legyen a fizetendő adó). Azt nem vitatom, hogy csökkenőben van az eredményük... de nem hiszem, hogy maga az az érték valaha is pontos volt.
-
squir
aktív tag
Köszi a beszámolót!

Az a kompozit tokos óra jó ötlet szerintem, de a dizájnon még dolgozhatnának kicsit. Igaza van KelemenUhr-nak, elég Luminox-os lett (vagy Traser, vagy...).
Nekem mondjuk tetszik a "barter" a Tudor-al, egy kiváló hárommutatóst kaptak egy kiváló chrono-ért. A Chronograph komolyabb, a hárommutatósnak meg szélesebb a piaca (és persze olcsóbb, már csak az előállítási költségeket is tekintve).
Mondjuk azt hiányolom a Breitling-től, hogy nem erősíti a quartz szerkezeteit több modellben. Az oké, hogy nincs akkora presztizse (főleg felénk) a quartz óráknak, mint a mechanikusoknak, de ugyanakkor nincs még egy olyan gyártó, aki annyira komoly szerkezettel rukkolt volna elő, mint náluk a Superquartz. Azért az egy hőkompenzált, igazi strapa-katonai, nagytudású és megbizható szerkezet. Azért az Aerospace szériával kezdve komoly eredményeket tettek le az asztalra.
(sajna nincs ilyenem. még. de kéne. nagyon!
) -
squir
aktív tag
Ha elvonatkoztatunk a számoktól, szerintem egyáltalán nem ír hülyeséget, elsősorban a "szürkeimportról".
Jóval a "listaár" alatt lehet hozzájutni elsősorban új Omega, vagy Longines, Paul Pickot, Fortis, vagy tömegével TAG modellekhez.
Elég csak szétnézni az FB csoportban...
vagy méginkább a ch24-en.
Nem egy igazán jó tendencia...
Mondjuk VC-vel nem nagyon találkoztam eddig listaár alatt olyan sokkal és nem is gyakori. Pedig annak lehet örülnék is...
-
oba
addikt
válasz
phranxinatra
üzenetére
Szegény Swatch -nak tavaly csak 7,7 MILLIÁRD dollár volt a nettó árbevétele...
Elmorzsolok egy könnycseppet komolyan
(Az hogy a grafikonon az adózott eredmény mennyi az senkit ne tévesszen meg... az már csak könyveléstechnikai dolog... _papíron_ ennyi csak az eredményük.) -
phranxinatra
aktív tag
-
KelemenUhr
aktív tag
A legszebb búvár az LLD után
, és ebben a formában gyakorlatilag minden szempontból tökéletes - nekem: klasszikus dizájn, nem tucat werk, kerámia lünetta, zafír üveg, swiss made. És végre a helyére került a lume pötty is a lünettán, mindig kvázi fizikai fájdalmat okozott, mikor láttam az előző verziót... 
Ez a Colt Skyracer viszont valami borzalom, ezek a Luminox krumplik jutnak róla eszembe:

Kicsit olyan arca ez a márkának, mint az Omega és a gumiberakásos lünettás, fekete-színes csodái.
-
Milu87
csendes tag
Mea culpa szeretem a Breitlinget

Én is meglepődtem,hogy nincs belőle Quartz.
A Co-Axialnál arra gondoltam,hogy mostmár egy megbízható szerkezet elvileg a 3 mutatós Coax,de kemény tanulópénz volt. A Breitling egy ilyenbe lehet belebukna, míg az Omega a Swatch Group flagshipje így nem engedik,hogy elsüllyedjen
-
Milu87
csendes tag
Megfogtad a lényeget, nekem is a Sellitából van elegem. Ehhez képest egy Tudor igenis nagy előrelépés. Sajnos a Szilícium rugós fejlesztést azt nem engedte át a Tudor.Swatch groupon és a Rolex Brand aki tőkeerős. Ezekhez képest a Breitling kis cég. Fejlesztések : Co-Axial szerkezet pl lélegeztetőgépen volt sokáig, a Rolex meg s küklopszon variál
szóval en meg vagyok elégedve 
Új hozzászólás Aktív témák
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- Kuponkunyeráló
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Robotporszívók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gitáros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Futás, futópályák
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - i7-10G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Szép ez is, az viszont egy ikon.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A Glashütte Original nem éppen az a kísérletezős fajta, hogy vakon ugorjun fejest!

LOL

Elmorzsolok egy könnycseppet komolyan

szóval en meg vagyok elégedve