Hirdetés
- Google Pixel topik
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- iPhone topik
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macyke82
tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
3900 dodó-ra írják a retail-t, mondjuk karcintós óráért (még ha az egy GS is) így se kevés, dacára hogy 2000-es limitáció.
Élőben biztos szép is lehet. -
K.Andras.Vfx
tag
-
Skimaster
senior tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Gratula,szerintem jó méret neked és a 8500-as szerkezettel meg tökéletes választás!
-
Tulku
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Gratulálok szép óra!
Én most egy Kalpagraph-on gondolkodom... -
yodamastah
őstag
Köszönöm mindenkinek. Régóta agyaltam ezen a verzión, és nagyon ritkán van eladó. Most volt egy, és belevágtam.
Squir!
13mm magas az óra, az üveg domború, még kicsit hozzáad. A fotó kicsit csalóka, 55mm obival készült, ami kicsit már nyomja össze a teret. Valamivel nagyobb a kezemen élőben. Ha mobillal fotóztam volna ami 28mm-nek felel meg kb, akkor meg óriásinak nézne ki

Djeperto!
Elegásnak 38.5öst. Mondjuk a feketéből sincs sok eladó.
-
válasz
yodamastah
üzenetére
Gyönyörű, gratula!
Pont egy ilyen master co-axial hiányzik a gyüjteményemből.
Elgondolkodtam rajta, feketében bőr szíjjal elegánsnak, de még nem jött velem szemben egy sem.
Nagyon szép darab, viseld büszkeséggel
-
vadászcsiga
félisten
válasz
yodamastah
üzenetére
Gyönyörű, gratulálok!
-
bobby_30
tag
Sziasztok! 20-as jó minőségű milanese szíjat szeretnék venni, ebben kérném segítségeteket. 70-es évekbeli Iwc Yahct Club órámra szeretnék egyet. Valahol a Aliexpress féle felett, de az etedeti Iwc szíj alatt gondolkodok. Szóval ha valaki tud korrekt áron, jó minőségű csatot akkor kérem ne tartsa magában.
-
yodamastah
őstag
válasz
Macyke82
üzenetére
Igen a méret nálam is határeset. Próbáltam a 38.5öst azt meg kicsit kicsinek éreztem. 40es lenne az igazi
Meglátjuk még hordanom kell hogy érezzem ez milyen.A középső szemek polírozottak voltak (rommá karcolva). A tükörre polírozott center link nekem nagyon nem tetszik és mivel ennek a szíjnak van teljesen szálcsiszolt változata, úgy gondoltam legyen ilyen. 100x jobban tetszik így. Persze megoldás lett volna az is ha skyfall modellt veszek csak azt kb lehetetlen találni és mocsok drága

-
Macyke82
tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Cool!
Ugyanilyenem volt nekem is csak fekete számlappal, iszonyat szép élőben ez az óra.
Én a mérete miatt (is) adtam el anno, az én csuklómhoz sajnos nagy volt.
A középső szemeket te políroztattad át, vagy így vetted?
Gyárilag ezek tükrösek kellene, hogy legyenek. -
BloodRay
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
De gyönyörű. Ilyen van tervben nekem is majd valamikor a jövőre.

-
consono
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Szép...
-
Skimaster
senior tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Az igen...saját werkes?
-
squir
aktív tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Gratula!
Jöhet majd a világos kép is
Melyik típus? -
Macyke82
tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Gratula az Aqua Terra-hoz, új szerzemény?
-
Spet
addikt
Igen, inkább ott kérdezd.
(leharcoltabb verzió árképzés gyanánt, hogy mennyit érhet a tied)
-
swoody
senior tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Es szerinted mennyit erdemes kiadni a szervizelesre egy ilyen kaliberu oranal?
Hmmm igazabol azt se tudom, hogy egyaltalan csinaltassam-e meg, nem tudom, hogy megeri egyaltalan eladni. Nah mindegy majd rajovok egyszer.
Viszont egy masik ora, errol amugy nem talaltam semmit vagyis talaltam, de mindig volt valami amiben mas volt.
-
koshmar
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Akkor kuka, csak ennyit akartam tudni

-
FIREBLADE78
addikt
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Armani,mint exkluzív órák topikja.
-
koshmar
veterán
Helló!
Valamelyikőtök esetleg nem tudja, milyen típus ez és mennyi volt újonnan?

A fiók mélyén találtam, annyit látok, hogy Emporio Armani (és nem jár), elég kopottas. -
pulutodurumo
őstag
Ha szerencséd van, csak a rugóházban megpunnyadt kenőanyagtól szorul, és egy tisztítás elég neki. Látszik a racsnis kerék csavarján, hogy valakinek már volt vele egyszer harca.
Ez egyszerű szerkezet, olcsó a szervize. Viszont ha hordanád, akkor óvatosan, mert még nem ütésbiztosított. -
swoody
senior tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Annal a 10.000 ft koruli arnal amit en talaltam, azert jobb.

Viszont vele van egy olyan gebasz, hogy valamiert nem tudom felhuzni, megakad amikor tekernem, viszont az orat lehet allitani.
rtivi: elsonek megijedtem, hogy megint ugyan azt az orat rakod be.
-
swoody
senior tag
Amugy igen szep ora, de nekem sajnos annyira nem tetszik. Kicsi is az atmeroje meg nagyon mas orak tetszenek, csak azok nagyon mas kategoriak.
squir:Koszonom szepen a beazonositast.
Nagyon ugy erzem, hogy valamit felre neztem, akkor. Majd akkor rakok be 1-2 orat meg, mert kivancsi lennek akkor azokra is. Azokat 5-10 ezer forintnyira lottem be, hat nem lennek szomoru ha nem annyit ernenek.
A szerkezet felujitasra vagy karbantartasara tudnal/tudnatok ajanlani? Debrecen lenne a legjobb, de ha ugy van akkor pest is megoldhato max nem azonnal hanem egyszer.
Fuuu amugy amilyen aron megy a linken par ora. Pont tegnap nezegettem omega speedmastereket es talaltam egy szamomra szepet bar nem az alom ora.
-
squir
aktív tag
Naszóval
Köszi a képeket!Röviden:
sorozatszám alapján az 1947-es gyártású
ezt a szerkezetet (Omega cal. 351 kalapácsautomata) kb 1954-ig gyártották és volt használatban
A tok acél, szépen jelzett, jó állapotú, ennek a típusnak az átmérője 34mm korona nélkül
Ha jól látom a képeken, még a korona is eredeti! (nem gyakran marad meg az eredeti korona, főleg ilyen időtávban)Az értékét "kissé" alálőtted
Parancsolj, ennek a típusnak (ref. 2577-3) a kb piaci értéke
[CH24]
(idehaza "lanyhultabb a vintage piac, de vastagon 600 eur körül mozog az értéke állapottól függően...)Szerviz kell a szerkezetnek és szakértő (!!!) polír a toknak, ha muszáj (nem szabad valami kontár kezébe adni, simán elbaszhatja egy elnyalt polírral, ahogy csak áttolja a rongykorongon...)
A számlaphoz nem nyúlnék. Szép így leöregedve, ahogy van (tok is elég jónak tűnik, felesleges cseszegetni szerintem...)
Számlapot idehaza senki nem tudja megcsinálni normálisan (eddig itthonról jellemzően csak kontár munkát láttam), normális felújításhoz ki kell küldeni egy olasz műhelybe (van olyan kontakt, aki meg tudja csináltatni). Szép fehér lesz a lap, de az óra veszít vele az értékéből...Ha még van kérdésed, dobd be nyugodtan!
És gratulálok az órához, gyönyörű darab!
-
FIREBLADE78
addikt
[link] Ez a longi még mondjuk rá,hogy szépen mutat rajtam (méretben). Op 39 lenne az ideális, nagyon max a 41-es óra nálam. Csukló méretet nem tudom,majd egyszer remélem. Amint mondtátok,úgyis próbálni kell. Netről nem veszünk órát. Igaz vettem már,de az egy tisell sub és csak 80k,amivel nem lehet mellényúlni.
-
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
-
squir
aktív tag
Valami nem igazán áll össze:
- a kalapács automata szerkezeteket kb az 50-es, 60-as években használta az Omega (is). 30 éve az ilyen szerkezetek már rég nem voltak gyártásban
- egy vintage automata Omi értéke vastagon 250-400 eur között mozog jelenleg, a 40ezer HUF-os ár többszöröseMit kell rajta felújítani?
Egy vintage óra felújítása-rendbetétele sajna nem működik úgy, hogy beballag vele az ember a legközelebbi elemcserélős óráshoz...Esetleg képet/típust, szerkezet kalibert meg tudnál adni? Kicsit többet lehetne segíteni
-
swoody
senior tag
Sziasztok!
Adott egy 30 eves kalapacs automatas omega (40 ezer korul lehet az erteke), amit szeretnek rendbe tetetni. A kerdesem az lenne, hogyha orashoz beviszem mi az az osszeg, amit erdemes kifizetni vagyis inkabb ugy kerdezem mi az az osszeg ami elfogadhato javitasi/felujitasi arnak?
Debrecenben tudtok orast ajanlani?
Koszontem szepen. -
Macyke82
tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Amennyiben vékony(és/vagy) keskeny a csuklód pont az OP39 ami dresswatch-ként nagyon is jól mutat, nekem volt és nagyon szerettem.
Omega-ból ott van az Aqua Terra a maga 38,5 mm átmérőjével, bár vannak akik a méret/tokvastagság miatt annyira nem csípik ezt a modellt.
Márkán belül van a DeVille vagy Constellation a dress vonalon.Hogy a Breitling túl nagy lenne ez így ebben a formában nem igaz, rengeteg 40-41-42 mm-es modelljük van, sőt az alap 3 mutatós Navitimer-ből van akár 38 mm-es is.
Illetve elegáns vonalon ott van a Premier sorozat amelyből van 40 mm-es verzió is.Szóval lehet azért válogatni.
-
FLx
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
DJ, OP eleg olcso hasznaltan. Amugy Omega-t is csak hasznaltan lehet mar, mert a butikban elment az eszuk az arazassal.

-
squir
aktív tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Pl ott lehet még a Nomos, vagy a Sinn
-
FLx
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Hasznaltan kell venni, ez a titok.

-
FLx
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Hat annyira nem olcso mar az OP sem, a 39-es 2 milla kornyeken van. Nekem alapvetoen kedvencem a 34,36-os OP a DJ mellett. Csak azert nem vennem meg, mert legyen egy Rolex-em, viszont en szeretem az egyszeru letisztult orakat, semmi sallang, olyan pozitivan unalmas nekem.

-
rtivi
csendes tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nem mindenki nepper.

-
rbalint88
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
rá kell szánni egy délutánt, elmenni az Andrássyra és végigjárni a butikokat. Van Rolex, Breitling, Omega, de kicsit arrébb még ott a Seiko is a Bajcsyn, aztán lehet egy Grand Seiko lesz a megoldás, bár azon nincs koronás logó.
lehet persze neten nézegetni az órákat, csak semmit nem mond el arról, hogy mi fog tetszeni a kezeden, mi áll kényelmesen, miben lesz meg a wow élőben is.
igaz csak 1000€ kategóriában, de én is rápörögtem egy órára a netes képek alapján, aztán élőben valahogy kis semmilyenke volt, nem is volt annyira kényelmes, de az árban és tudásban rokona más dizájnnal meg kb tökéletes, imádom. -
vadászcsiga
félisten
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Rolexben felpróbáltam, de csalódás volt. Olyan kis slank. Rolex light.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Rolex? Nem,de most lakás viszi mindenem és majd remélem jövőre lesz. Megtetszett ez a brejtling. Sajnos nagy. Habár az összes brejtli alapból kva nagy.
Az "olcsó" rolexről (op [link] ) mi a véleményetek? -
vadászcsiga
félisten
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Első projekt már abszolválva?
-
squir
aktív tag
Fene tudja. Most eléggé fent van az ára szinte minden gyártó összes modelljének (némelyiknél már valóban az eszement irrealitás közelében)
Nekem a spórolás nem szokott sikerülni
bár inkább nyomósabb érv, hogy szeretem gyakran hordani az óráimat. Minél több van, annál kevesebb jut egyre... illetve valahogy "egyórás" vagyok, legyen csak egy "nagyágyú" és a többi a "kiegészítő" mellé -
squir
aktív tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
-
squir
aktív tag
válasz
Macyke82
üzenetére
Többek között engem is az összkép fogott meg elsőre. Plusz meg is ijedtem mikor megjelent ez a széria, hogy 48mm az átmérő... aztán kiderült szerencsére, hogy van 44-es és még jobban is néz ki (így pirossal megbolondítva).
Színekkel egyet értünk
nekem gyengém a sárga-fekete kombinációSósbömös meg alap, csak a feleségemtől kapunk, hogy a pálya elfoglalja a nappali felét
rtivi: az fájt, hogy elég sokat be kellett áldoznom a meglévők közül...
úgy mindent, ami lényeges. De most azt mondom megérte
-
pikkubee
tag
A Hamilton olyan 8-10 másodpercet siet naponta. Mondjuk nem sokat volt rajtam és nem is figyeltem, hogy hogyan van lerakva. Lehet még alakul ez. Mindenesetre örülök, hogy siet, egyszerűbb utána állítani, ha már nagyon előre szaladna az időben

Vagány ez a Breitling, gratula!
Új hozzászólás Aktív témák
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN NULL Perces
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685 100% Akkumulátor
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- 0% THM 4 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ár? 60 milla?

Armani,mint exkluzív órák topikja.

: az kéne. Időm nincs illetve kedvem se utazni Bp-re. Majd elkapok egy neppert.

tuti?!