Hirdetés
- iPhone topik
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- A legújabb iPhone kiegészítő egy zokni, amit magunkra akaszthatunk
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagyalllo
őstag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Te vagy az ügyeletes?

-
phranxinatra
aktív tag
válasz
fagyalllo
üzenetére
Én nem nevetek a japán órákon, én az áraikon nevetek. Az a zöld gmt GS pl. tényleg gyönyörű; a tok, a szíj, a számlap tökéletes összhangban van, egyedül a lume hiányát tudom nagyon nagy negatívumként felróni, de az az ár érte egyszerűen nevetséges. A túlárazás mögé lássak már valami indokot.
-
squir
aktív tag
válasz
fagyalllo
üzenetére
Bírja az nem kérdés. A Rolex Oyster tok se volt sokat polírzva, volt benne bőven anyag. Ami gond lehetett volna az pl a plexi: ha sérül egy darabig lehet polírozni, de gyárit szerezni belőle baromi nehéz. A másik (és egyben nagyobb)a szerkezet: ritka és még akkoriban is kevés órába került ez a verziója. Mivel egyáltalán nincs gyártásban több, mint 30 éve kopásnál lehetetlen pótalkatrészt beszerezni hozzá.
Ez így, ebben az állapotában egy gyűjteménybe való. Időnként megjáratni a kenés miatt és alkalmi óraként hordani, hogy minél tovább megmaradjon.
-
csabulaxi
senior tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
-
csabulaxi
senior tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
megint nem

tényleg ti a saját óráitokon kívül miért nem értekeztek szép, exkluzív (katalógus) órákról.hírekről?
Én a másik topikba több svájci órát posztoltam mint ti itt összesen.
amúgy is összejöttök havonta egy sörözőbe az asztalre borítani a kollekcióitokat, minek ez a fórum itt?
feleslegesen foglaljátok a szervert
ez volt (remélem) az uccsó írásom, amúgy nem fogom egyiket sem , meg a facés csoportot sem olvasni, mert falra mászom az olyan kérdésektől, hogy melyik szíj áll jobban az órámnak? és ez a 90 %, fuck! -
tecsu
addikt
válasz
phranxinatra
üzenetére
Körző és vonalzó szimbólummal.

-
fagyalllo
őstag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Nevetni fogsz, de nemrég még volt Royal Orient, árban kb. olcsóbb Grand Seiko szint volt, persze szigorúan csak Japánban.
squir: de legalább in-house!

-
WiZARD
veterán
Alapvetően meglepne, ha pont egy limitált Hi-Beat GS-t tudnának olyan szinten hamisítani, hogy ne lehessen könnyen kiszúrni. Sokkal elterjedtebb tömeg órákat se nagyon tudnak tökéletesre megcsinálni, főleg ha üveghátlap van.
De ahogy más is írta, pár fotót dobj fel, vagy irány a Seiko szerviz.
-
squir
aktív tag
válasz
fagyalllo
üzenetére
Segítek parancsolj

Érted te, csak nem akarod.

-
squir
aktív tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Ácsi, félreértés van!

Az összeget csak az újonnan feltűnő órák száma miatt írtam! Egy Parnist, Orientet, stb azért kb kéthavonta biztosan megengedhet magának az átlagkeresetből élő ember, addig az 500-1000 EUR, vagy drágább órákat a társadalom 98%-a biztos, hogy nem. Ezért nem értettem a felvetést. Igen a legtöbb óra előfordult a régi topicban, igen azóta túl sok új óra nem került be. Erősen kétlem, hogy a fórumozók legnagyobb része negyedévente megengedhetne magának egy Omegát, vagy TAG-ot. -
Mercutio_
félisten
Khm, kérdés volt, nem megállapítás

Az 1000 € szerintem nem az az összeg ami önmagában limitáló tényező, (3-4 stíluskedvenc ami tartja az értékét még ésszerű is azon túl, hogy örömet szerez) inkább a "taglétszám" miatt kevesebb az óra.
Egyébként azt látom, hogy az ismerettségi körben a hasonló kategóriás órák tulajai sokszor nem fórumoznak, a közösségi médiát is legfeljebb kapcsolattartási felületként (család, barátok, munkakapcsolatok, személyes branding) és információforrásként használják. -
ricsik
őstag
Ok, köszi. Megtévesztően mindenhol az szerepelt, amit írtam. Még ha ugyan az is, csak a day-el több a másik kettő, helyesen kéne megjelölni a szerkezetet.
Az viszont hátrányként írták, hogy egy ilyen összegű órába már illett volna valami normálisabb werket tennie a Tag-nak. -
phranxinatra
aktív tag
válasz
csabulaxi
üzenetére
Megint nem sikerült megállni?

(Ennyi erővel posztolhatnál valami pozitívat is, a topik szellemiségéhez illő fényképet, pl. IWC-t vagy Cartier-t vagy akármit, csak ne ez a permanens ok nélküli sértődöttség legyen már. Sokatoknak leesett időközben, hogy mi volt a baj a régi topikkal, túl kéne lépni ezen...) -
BAti77
aktív tag
válasz
Reverting
üzenetére
Nekem még mindig ez a legjobban eltalált PO...👍
fagyalllo
Nem az összeg, hanem az adott minőségi szint a lényeg, az amit nem kapsz meg még a pár száz dolláros modelleknél...ricsik
Az ETA 2824-2 és a Sellita SW 200-1 is csak dátumos szerkezet. Ezek "day-date" változata az ETA 2836-2 és az SW 220-1. A mutatott Tag Carrera pedig day-date... -
squir
aktív tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Ha jól számoltam 8, vagy 9. Azért nem rossz tekintettel arra is, hogy a topic-ot legtöbben nem ismerik, nem túl sok idő telt el a kezdés óta és azért ezek az órák min 1000 EUR-tól kezdődnek... darabonként...😉
Pont emiatt szerintem értelmetlen bármit is darabszámra mérni.🙂 -
Rihy
újonc
Sziasztok!
Honnan tudom megállapítani laikusként egy grand seiko hi-beat GMT Limited Edition SBGJ005 óráról, hogy eredeti-e vagy hamisítvány?
Előre is köszi, -
Reverting
őstag
-
ricsik
őstag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Szerintem nem lőttél mellé, mindent figyelembe véve kb annyi lenne a reális értéke, csak én smucig vagyok.

Ez a kék "sunburst" számlap megfogott, videókon elég szépen játszik rajta a fény. Dress watchnak szerintem nagyon rendben van. Ha jól tudom ETA 2824-2. -
WiZARD
veterán
válasz
ronin s8
üzenetére
Még a mobilkijelzőn nézett max 1080*1080-as instagram képeken is többnyire elsőre ránézésre meg lehet mondani melyik készült mobillal és melyik fényképezővel. Óriási a különbség továbbra is.
A picit is speciálisabb (makro, tele, kevés fény, stb) témákat ne is említsük.Tény hogy óriásit fejlődtek a mobilok, de az elmúlt időszakban a fejlődés eléggé lelassult, szinte megáll. (pl Samsung simán ugyanazt a kamerát használja S8-ban, ami már 1 éve volt az S7-ben, többieknél is elhanyagolható a változás. Lett néhánynál extra második kamera, de ezeknek a valódi értékét nem látom, sokkal inkább marketing eszközök szerintem. Legalábbis se a Huawei féle extra feketefehér érzékelő nem tett csodát, a 7+/1+5 féle "tele" is eléggé korlátozott, és gyenge)
-
ricsik
őstag
válasz
phranxinatra
üzenetére
1.2M

Láttam, a kép alapján nagyon úgy tűnik, de ekkora blamát még a Seiko sem engedhet meg magának.
Remélem csak a fények és a fényképező furcsa együttállása okozta.
Sorja ide, fények oda, limitált példányszám amoda, én egy 0-val kevesebbet lennék hajlandó kiadni érte.De hogy legyen exclusive is. Erről mi a véleményetek? Nem vagyok oda a Tag-ért, de ez megtetszett nagyon.
Calibre 5 Day Date
-
Veron
addikt
válasz
ronin s8
üzenetére
Ez így nem igaz.
A fejlesztések valóban elindultak a (mobilos) szokások irányába. De ettől függetlenül egy DSLR majdnem minden körülmények között veri a mobilos minőséget. Főleg, ha kevesebb a fény, esetleg a megszokott minőségű selfie képeknél egy fokkal érdekesebbet készítenél. -
ktg3
őstag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Többek között a DJ igen. Nem is erről van szól. Szimplán arról, hogy számomra sokkal nagyobb az érdekes posztok aránya. Ez nyilván mindenkinek egyéni preferencia, de jó, hogy erre is van lehetőség, hogy csak ezt a topicot látom elkülönítve. Ez nem jelenti azt, hogy a másikat nem pörgetem át, csak jobban tetszik így szétválasztva a szezont a fazontól.
-
ronin s8
senior tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
A mai felületeken kb. semmivel nem jobb egy tükörreflexes gép, mint egy mobil. Átaéakultak a szokások, és a fényképezési stílusok is a mobilok fejlődési irányát követik. A tükrös gépek maradnak a profiknak.
-
Wg5113
aktív tag
Köszönöm a gratokat. Élvezem nagyon ,hiszen az Omegák mindig a kedvenceim voltak és nem véletlenül.
-
resool
aktív tag
válasz
consono
üzenetére
Biztos, meg talán az is benne lehet, hogy nem akartak vegyesen tokozni ETA-t/Sellitát, évről évre csökkenti ETA '19ig az ellátmányt.
Ami vicces, hogy minden évben fix számú szerkezetet kell gyártaniuk a szerződés szerint, de ezeket a számokat még úgy kalkulálták, hogy meg is veszik őket, jelenleg egy óriási mennyiséget el sem tudnak adni, mert nincs aki megvegye, szóval kicsit más a helyzet, mint amúgy gondolnánk. Sokáig én is azt hittem, hogy akik átálltak nem kapnának, de nem ez a helyzet. -
BAti77
aktív tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Köszi!
Elvis351
Úgy tudom 2013-ig volt ETA, azóta Sellita van az U1-ben... -
resool
aktív tag
Amúgy fura, hogy a cégek átálltak Sellitára, még simán kapnának ETA-t akik régebben kaptak. ETA szerződés alapján még '19-ig gyárt kívülre is ETA-t, aki váltott Sellitára az magától tette, nem azért mert kényszerítve lettek volna rá, ezzel előbb bevezetve az elkerülhetetlent.
-
ktg3
őstag
Nem voltam itthon egy hétig és átpörgettem mind a 66
hozzászólást és kb. az állam leesett. Nem gyengén jót tett a két topic szétválása. Jól lehet, hogy sokkal kevesebb a post, de az órák minősége és képei 
-
tecsu
addikt
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Gyenge fények mellett éppen a nagyobb szenzorral és objektívvel hatékonyabb a fotózás.
Napfényes kompozíciónál a mobil is "megteszi". -
Mercutio_
félisten
válasz
vadászcsiga
üzenetére
A 3 fényerős fixem 160 volt

-
condy
senior tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Ezért írtam, hogy lassan. Én egy Sony alfa-t használok. Nyilván jobbak a képei, ez nem is vitás. De egy 10x15-ös fotón, nem tűnik fel a különbség. Szerintem.
-
vadászcsiga
félisten
Na ebben nem értünk egyet. 2 évig én is így gondoltam, rabul ejtett a mobilkamera, aztán pár éve elővettem a porosodó Nikon DSLR-t és tüzetesebben összehasonlítva a képeket, magasan verte tükrös gép amin tulajdonképpen nem lepődtem meg. Azota a mobil csak második.
t_a_m_a_s
Arra pont jobb a mobil, hacsak nincs egy jó drága fényerős obink. -
condy
senior tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Lassan (na jó, nagyon lassan) nem lesz értelme elővenni egy-egy alkalomhoz a komoly puskát, mert telóval is jó/elfogadható albumbarát képeket lehet már lőni.
Az egyik szemem nevet, de azért a másik sír. -
phranxinatra
aktív tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Jaja, nagyon jó teló és eszméletlen szép képeket csinál.
-
condy
senior tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Köszi szépen. Igen, saját lövés, de (és enyém legyen orcámnak pirulása) nem DSLR, csak egy Samsung S7 edge készítette.

(#1392) Empsepo : Köszi, az egyik kedvencem.
(#1393) phranxinatra: Köszi neked is! Igazad lehet. Viszont ha durvábban érintem, akkor vihetem Hantoshoz.

(#1396) ricsik: Köszi neked is. Nekem az egyik gyengém. Az OP után ez van a legtöbbet a csuklómon. Igazi dress watch. Télen, bőrrel még szebb. Szerintem.
-
@mriya@
őstag
válasz
phranxinatra
üzenetére
máshoz jársz, vagy sűrűn cseréled az óráidat. ;-)
Új hozzászólás Aktív témák
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPhone topik
- Milyen monitort vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Még sokáig drágák maradnak – sőt, tovább drágulnak – az SSD-k
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Gamer PC /Ryzen 7 9800X3D, RTX 4070Ti Super, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3421
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3060Ti / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN NULL Perces
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Engedd már el...