Hirdetés
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
squir
aktív tag
Van előélete a munkásságának: csak saját ismeretségi körömből több félre- vagy elpolírozott tok, rosszul elvégzett szerviz. Ha végignézed az albumot, láthatsz tükörre polírozott, eredetileg szálhúzott darabokat is. Ugyan így volt már olyan, hogy valamit "hullámosra" sikerült kiviteleznie. Másik topicban korábbról találhatsz egy-két "esetleírást" is.
Van amit szépen megcsinál. De hogy őszinte legyek a magam részéről nem kockáztatnám egyetlen értékes órámat sem a kezei között. Részemről ez nem rosszindulat, hanem ténymegállapítás. -
C0RVUS
tag
válasz
Misi1979
üzenetére
Valóban elragadtattam magam.
Bár engem nem is annyira a LeCoultre-sztori akasztott ki (bár azt is oktalannak tartom), és előzmények is voltak már itt a fórumon.Tulku:
Egy veteránautónál is igencsak megdobja a dolgokat egy jó állapotú eredeti festés. Sokszor még némileg sérülve is inkább meghagyják. -
-
-
Misi1979
őstag
A "meghamisításról": az óra természetesen nem lesz innentől kezdve "eredeti".
Pláne értékét nézve: az átfestett/felújított számlap kevesebbet ér, mint az eredeti, NOS állapotú. De kevesebbet érne, mint az eredetileg összekarcolt? Nem hiszem.
Jelen állapotban ez az óra kb a legózáshoz áll a legközelebb, egy amerikai JLC kapott egy európai felújított számlapot. Viszont ez az óra valakinek emlék lesz és eszerint kell nézni az értékét..
-
Misi1979
őstag
A vevőnek meg az idiótáknak kb mindig igazuk van. Legyen szó pénzes idiótákról (sic!) vagy a sima idiótákról, akiknek fingjuk sincs az egészről, csak fórumokon puffognak..
Ha neked valaha lesz (és kívánom, hogy legyen!) ilyen kaliberű órád, mint ami a posztban lesz, természetesen neked is igazad lesz, ha felújításkor nem Leventét választod.
Ha meg őt választod, akkor is igazad lesz, ha nem kéred a számlap felújítását.
Ameddig te vagy a vevő, te fizetsz, az órás elvégzi a munkát. Vagy elvégezteti az olaszokkal.
Én még mindig nem vágom, miért lenne szentségtörés egy LeCoultre számlap átfestése JLC-re. Egy cég? Igen. Miért LeCoultre volt a számlapon eredetileg? Mert Amerikában adták el és ott adózási/adóelkerülési szempontból nem lehetett rajta az eredeti Jaeger LeCoultre márkanév. (Ha jól rémlik, ugyanez volt a Longines/Wittnauer-sztori is anno). Tehát ugyanez az óra létezett ugyanezzel a számlappal Amerikában és Európában, csak előbbinél simán LeCoultre volt, utóbbinál ki volt írva a teljes márkanév.
"Az óra európai tulajdonosának édesapja egy Jaeger LeCoultre karórát hagyott hátra diplomataként a volt NDK területén és láss csodát, egy hasonló órát kerített magának, nem kis kalandok árán. Ez az oka annak, hogy ezen óra Jaeger Le Coultre néven emléket állít az örökre elveszett órának."
-
oba
addikt
Nem néztem utána a dolognak, de ha jól sejtem a Le Coultre valami egyesülés vagy felvásárlás után lett Jaeger-LeCoultre. Laikus és logikus észjárással erre gondolnék. Ilyen szempontból én sem írattam volna át a nevet és a logót a számlapon. Az ügyfél agyában lehet az járt, hogy nem akar már egy nem létező cég nevét és logóját hordani, ami számomra is butaságnak tűnik. Azt is hozzá kell tenni, hogy magát a számlapot nem az említett órás készítette, hanem az is megrendelésre készült. Tehát ilyen szempontból az olasz számlap festők is vétkesek, mert elvállalták és meg is csinálták. Így én ezt bosszantó dolognak tartom, amit én nem követnék el, de nem tartom annyira kritikusnak. Persze ha a LeCoultre -nak és a Jaeger-LeCoultre -nak semmi köze egymáshoz a közös neven kívül akkor valóban szánalmas a dolog. Na majd mindjárt megkérdezem a wikipediat.

-
C0RVUS
tag
Oba autós példái körében maradva, szerintem olyan, mintha restauráltatnál egy hatvanasévekbeli Merci eselest, és tetetnél rá egy Brabus vagy Maybach emblémát. Melyik épelméjű veteránszaki csinálná meg neked? (Bár ez legalább még nem lenne egy visszafordíthatatlan mókolás.)
Oba:
Értem én, hogy jó üzlet pénzes idióták igényeit kiszolgálni, de döntsük már el, hogy órásmester/restaurátor vagyok, vagy falusi "ezermester", aki mindent "megold". Mert ezt a hozzáállást látva, én egy Pobedát sem bíznék rá, nemhogy komolyabb dolgot. És nem gondolnám, hogy méltatlan lenne az alapján megítélni, amit büszkén kitesz a kirakatba "cégérnek". Mondjuk ennek dokumentálgatásnak azért meg van az az előnye, hogy nem megy hozzá véletlenül egy dolgainak jót akaró ember... -
oba
addikt
Oké, ezt tényleg nem tudtam. De mondhatnám azt, hogy leharcolt állapotú régi izomautókat (pl. Ford Mustang) felpimpelnek, új motor, modern felnik, spoiler...stb.stb. Ha valakinek ilyesmire van igénye (az ő szegénységi bizonyítványa, ha ízléstelen) és ha ezt egy mester elvégzi neki, én abban nem látok kivetnivalót. Persze a végeredmény lehet ízlésnek és hagyományoknak nem tetsző, és lehet jogosan kritikával illetni, de ez nyilván nem a munkát végző mester hibája. Most nem akarom konkrétan ezt az órást védeni akiről a posztban szó van, hiszen nem is ismerem. Csak méltatlannak találom, hogy le van szidva amiatt, mert "szépen" megcsinálta azt amit az ügyfele kért tőle. Nade off vége tényleg

-
Spet
addikt
Ne keverjuk a szezont a fazonnal.
A "hot-rodozas" mar a 30-as evekben megjelent (elso T-modell 1908-tol egeszen 1927-ig, meg meg kismillio valtozata), es kultusza van Amerikaban.
Ora atepites, tokozas nem tudom miota van, illetve mennyire elterjedt.
De abban egyet ertek, hogy izlesek es pofonok, de kulturalt korulmenyek kozott.
-
oba
addikt
Klasszikus veterán autókból is csinálnak hotrodot... az még nagyobb fokú "gyalázás". De mégis van rá igény és csinálják. Hülye lenne az autószerelő azt mondani, hogy elvből nem alakít át egy veterán autót. Ez a piacgazdaság, a fogyasztói társadalom... kell a pénz... és ez a fokú ügyfél igény kiszolgálás szerintem még bőven a nem elítélendő kategóriába tartozik. Értem, hogy téged zavar, mert maradjon meg eredeti formájában amennyire csak lehet... de az ügyfél aki rendelte, neki fontosabb volt, hogy kényelmesen használható legyen és jól nézzen ki. Van akit a patina varázsa fog meg... van akinek az kell hogy csillogjon villogjon mint egy új darab. Nem vagyunk egyformák. A fix fülek átalakítása úgymond bevett szokás már. Hantos is le akart vágni egy 40es évekbeli órám fix füléből és befúrni a stifteknek.
-
C0RVUS
tag
Amire én írtam, hogy gajravágta, az ha nem is nagyon exkluzív, mindenesetre elég egzotikus darab: [link] Mégha nem is eredeti 50-es, 60-as évekbeli, hanem utángyártott (192-CsSz), akkor is kuriózum, és ha nem is milliós tétel, de annyira nem is filléres kacatról van szó: [link] Igazából hordásra mindenképp alkalmatlan a maga hatcentis átmérőjével. Namost erről a fix fület lebarkácsolta, és "némi átalakítással szerelhetővé tette"! Ha a tulaj netán brahiból föl akarta venni néha, az enélkül is megoldható lett volna, de a legbosszantóbb, hogy direkt "utángyártottak" kisebb, ~ötcentis változatot (193), ami némi kompromisszummal már használható "aszfaltbúvárkodásra", és ezen a stiftet is kicsavarozhatóra csinálták. Szóval az, hogy ilyet elvállal, azt mutatja, hogy minimális tisztelet sincs benne az efféle tárgyak iránt. Oké, hogy a megrendelő kérése parancs (dehogy oké
), meg hogy "meg kell élni valamiből", de legalább ne lenne rá büszke, és titokban csinálná... -
squir
aktív tag
A méret ideális, nem az óra átmérője nem tetszett élőben.
Kicsit nehéz megfogalmaznom: a "bauhaus" (a "minimál" is ilyesmi) stílus egyszerre egyszerű és bonyolult. A legkisebb változtatás, módosítás is el tudja tolni az arányokat. Felborul az "egyensúly", nem áll egységes egésszé a kép. Valami ilyesmit éreztem-gondoltam mikor kézbe vettem az Ahoi-t. A nagyobb számlap, az indexek mérete, stb valahogy nem "állt úgy össze" számomra, mint a kisebb méretű modellek esetében. Fene tudja, lehet ez csak "szőrszálhasogatás" a részemről és mondjuk még pár alkalommal megnézve változna a véleményem is. De pl az ugyan ezzel a szerkezettel szerelt 38,5mm-es Tangomat tökéletes kinézetre.
Mondjuk az a méret az Ahoi képességeivel...

-
Spet
addikt
Mint a Hatvani "gyártmányok"?
-
Spet
addikt
Fel kell tennem a kérdést:
Minek lett átnevezve a szerencsétlen LeCoultre --> Jaeger LeCoultre-re, ha még a tok hátlapjában is az eredeti név van belenyomva?

-
BAti77
aktív tag
Az Edox, korrekt, kb. svájci közép- kategóriás minőségi szinten tokozó független családi cég. A WRC óra-családot 2010-ben indították útjára a cégnél. Az álltalad nézett modellben egy Edox cal. 83 (elabore ETA 2834-2) automata szerkezet van, ami egy bevállt, strapabíró konstrukció.
-
Horovic
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek személyes tapasztalata Edox Automatic Wrc Classic Day Date nevezetű óráról? Hozzáértőktől szívesen fogadok tapasztalatokat, véleményeket a márkáról is. Köszönöm!
L:/dl/upc/2017-04/21/316173_o3s9vudxbt85qw4z_830133buintrim.jpg]
-
ricsik
őstag
Ha Nomos, akkor ezt venném. A legszebb Nomos szvsz. Nagyon bejövős.
Más. Az mennyire normális, amit megfigyeltem drága óráknál is, pl a Nomoson is, hogy a korona lefele és utána felfele tekerésekor a mp mutató kotyog álló helyzetében? Az olcsóbb óráknál persze nagyobb mértékben, de egy egymillás óránál kicsit gáznak érzem.
-
squir
aktív tag
Az alsó képen az a szíj, az kéne nekem szürkében, vagy kékben!

Mikor Wg mutatta nagyon tetszett nekem is, csak aztán megnéztem élőben az Arénában. A stílusához nekem túl nagynak tűnt, óriási számlappal, annyira nem jött be, de tényleg nagyon szép.

Meg automata
: a bauhaus legyen kézihúzós, ez az egyik "nünükém". 
Szerk: ja, és persze nem kell dátum!

-
BAti77
aktív tag
Az én kezeim között anno Wg Ahoi Atlantik-ja fordult meg, ami 40 mm...gyönyörű számlap és remek kidolgozottság jellemezte...pont jó méret volt nekem...

Van valami ezekben a Nomos-okban ami magával tudja ragadni az embert...

-
resool
aktív tag
Szerintem amúgy rendelj hozzá egy eredeti Nomos szíjat, ők normális áron adják a saját márkás szíjaikat.
[velúr is és a shell cordovan is nagyon jó]oba: mindegyik perlon az. Ezek közül az Eulit még a jók közé tartozik, meg hát ez is csak 4000 Ft, ahhoz képest bőven elfogadható szerintem.
-
oba
addikt
Egyik sem szövet, de ha lehet ilyet mondani akkor a nato sokkal "szövetebb" mint a perlon, persze nem kinézetre hanem érzetre.
squir: Én ettől az eladótól vettem az eulit perlon szíjamat ebayen: [link] Németből jön, hamar itt van.
Nekem picit csalódás... sokkal durvább anyag mint egy nato.
-
squir
aktív tag
Bauhaus stílusban nem nagyon fogsz találni nagyobb méretet. Pl ha csak a leghíresebbet nézzük, a 38mm-es Junghans Max Bill még éppen hogy csak-csak, de a többinél már képen is látszódik, hogy el vannak tolódva az arányok (többé-kevésbé) és a gyártók csak a mostani divat miatt növelték meg a méreteket. Élőben pláne észrevehető.
Széles (viszonylag) a csuklóm (18cm kerület), de a fotó nem torzít.
Így áll rajta. A pontos méret 36,5mm korona nélkül, a tokfülek pedig hosszúak (még ha nem is úgy néz ki), a fülekkel együtt 47mm a teljes hossz. Hozzájön a keskeny ráma, a szűk szíjméret és a nagy számlap a letisztult "mintázatával" és máris nem tűnik kicsinek. Ebből nem is kell nagyobb. 
A perlon nem rosz ötlet, még úgy sem volt olyan szíjam. Lehet kipróbálom.
Oba: köszi a tippet, de annyira most nem játszik. Jól néznek ki, de a Nomos-nak 18mm-es a fültávja, olyanból pedig elég kevés van (RAF pont nincs is).
Mondjuk attól még valami frankó nato szóba jöhet, vagányan néz ki vele! Mondjuk a kékített mutatók miatt valami sötétkék egyszínű, vagy a kék megbolondítva valami keskeny más színű csíkkal...
Majd körülnézek.
-
g0n21
senior tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Nem, mert ugye nincsenek túllógó tokfülek.
-
oba
addikt
Teljesen jól mutatna rajta egy minőségi nato, szerintem. Én a timefactors de-luxe szíjait csak ajánlani tudom. Én kettőt is vettem az skx -emre: [link]
Persze neked valami szolíd szín kéne, nem ilyen mintás. A raf kialakítást is nagyon tudom ajánlani, kevésbé lesz tőle "bulky" az óra.
Timefactors Itt találsz "pillangó" csatos natokat is, esetleg azok is érdekesek lehetnek. Ja és a nato mellé simán vehetsz valami bőrt is, aztán néha cserélgeted
-
C0RVUS
tag
-
squir
aktív tag
válasz
alphaville
üzenetére
Én is "csámborgok" mindenfele.

Köszönöm, évekig szemeztem velük, most totál véletlenül egy nap alatt összejött.
Én lenni boldog.
-
squir
aktív tag
Köszi mindenkinek, tényleg eszméletlen jó darab.

Zafír, 10 ATM, lumés mutatók és indexek, in-house Alpha caliber, 36,5mm korona nélkül.
phranxinatra: na ja, az Iphone amúgy sem a fotózás bajnoka és a borongós időben az irodai neon külön jót tett a fénykép minőségének!

-
phranxinatra
aktív tag
Már megint a Rolex.
-
Brumi
senior tag
Szia!
Köszi, azt tudom, hogy 30k körül van, csak gondoltam van valami titkos forrás, ahonnan van egy kicsit jobb áron eredeti. Természetesen van csatvégem, mert a mostanit cserélném le, ami gyárilag az órán volt, sajnos a nap használattól eléggé szétment már (az egyik bújtató le is szakadt, a másik meg kinyúlt).
Mondjuk ha 1,5 év alatt szétmegy, akkor lehet, hogy jobban járok valami másik márkával. Hirsch márkát láttam több netes oldalon is, akkor keresek valami színazonos darabot.Még egyszer köszönöm!
-
Tulku
veterán
Én általában szeretem a minimál vintage órákat (főleg a lünettás búvárokat) de ez szerintem is jellegtelen...nekem valahogy nem áll össze...ettől függetlenül valóban elkaphat egeseket a gépszíj...
-
g0n21
senior tag
Egy fotón.
Én fogtam ma egy Luminor Due-t. Eddig semmilyen vágyam nem volt irányukba, és képen sem voltak túl meggyőzőek, de élőben... durva. -
WiZARD
veterán
válasz
phranxinatra
üzenetére
Van aki tényleg azért vesz vagy nem vesz meg 1 órát, mert nem biztos a kiejtésben?
-
phranxinatra
aktív tag
Mondják Zsözsének, meg zségernek is, de pl. a google translate jégernek ejti. Pont erről beszéltem, a nyelvtörős márkaneveknél. A Rolex kiejtésével nincs ennyi gond (se az Omegával, se a Seikoval).
-
g0n21
senior tag
Zsögiének még nem hallottam, a raccsolás pedig ott vana thr-ben.
Én a JLC csatornáján levő videókból néztem (hallgattam) ki, val'szeg a marketingosztály csak olyat hagy jóvá ott svájcban, ami valid.
Resool, pont ezt akartam linkelni, imádom azt a videót.
Misi, vagy Jégernek....

-
resool
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- Építő/felújító topik
- Yettel topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- ASRock lapok általában
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
- AKCIÓ! MSI Cyborg 15 A12VF FHD GAMER notebook - i5 12450H 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB
- Samsung Galaxy Tab A7 /3/32GB / wi-fi / 12Hó Garancia
- Dobozos ÚJ ASUS TUF 17 Ryzen 9 7940HS 16 GB DDR5 512 SSD RTX 4070 (8 GB) 2.5K 240Hz Garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Valóban elragadtattam magam.
Bár engem nem is annyira a LeCoultre-sztori akasztott ki (bár azt is oktalannak tartom), és előzmények is voltak már itt a fórumon.

), meg hogy "meg kell élni valamiből", de legalább ne lenne rá büszke, és titokban csinálná...

Felújításainak nagy része egyszerűen borzalmas, de remekül reklámozza magát és a jó marketing (FB) miatt sokan "ajnározzák" is. 

Így áll rajta. A pontos méret 36,5mm korona nélkül, a tokfülek pedig hosszúak (még ha nem is úgy néz ki), a fülekkel együtt 47mm a teljes hossz. Hozzájön a keskeny ráma, a szűk szíjméret és a nagy számlap a letisztult "mintázatával" és máris nem tűnik kicsinek. Ebből nem is kell nagyobb.