Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
g0n21
senior tag
Formailag bár egy kategória az AT-vel, mert nincs funkcionális lünetta, dátumos, hárommutatós, fémszíjas, automata és óraformája van.
De nehéz az elmúlt 114 év karóra készítésében igazán új formát mutatni. Ha valakinek mégis sikerül, mint mostanában hublot, RM, Zenith, akkor azokat mindenki fikázza, hogy hogy néz már ki. Ergo most már nehéz olyan órát találni, ami valamiért ne hasonlítana valami másra.
Mindenestre, még bázelben volt rajtam SBGH267, és a tapasztalatom szerint bár hasonló kategória formailag, de ég és föld...
-
pulutodurumo
őstag
Ahogy egyre többet tudok a Grand Seikoról, annál inkább értem hogy milyen komoly óra, és mennyire komoly ellenfele a svájciaknak.
-
WiZARD
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
-
Tulku
veterán
Mindenkinek köszönöm a válaszát!
Csak merengtem, semmi komoly...a 8 (akarom mondani 9,5) naposom számomra egy csoda, nagyon érdekes darab mellesleg nagyon jól áll és a legolvashatóbb órám eddig....pedig én nem vagyok Paneraios...Az AP életben 100x szebb mint képeken...az unico inkább polgárpukkasztásként került ide, szerintem soha nem lesz a stílusom, bár eszméletlen tech megoldásokat tartalmaz (pl szíjcserélő mechanizmus...) de egyáltalán nem vonz...
Panerai marad egyelőre, két szíjat is várok rá, öltöztetni fogom...
-
@mriya@
őstag
válasz
phranxinatra
üzenetére

-
g0n21
senior tag
Az Hublotban asszem már az Unico van, ami azért elég modern szerkezet.
A tok anyagát nem tudom kivenni a képedről.Az AP werkje egy in-house alapwerken egy dubois depraz stoppermodul, az alapwerk kivételével nem túl exkluzív, cserébe lassú járású, 21600-as, tehát továbbra is Hublot.
Viszont úgy emlékszem, hogy nem a legjobb a szemed, emiatt viszont AP.A kettő közötti árkülönbség pedig az AP exkluzivitásán múlik. A kérdés az, hogy "magadnak" veszed-e, és az érdekel ami benne van, vagy az érdekel, hogy egy márka a szentháromságból...
-
resool
aktív tag
Egy RO-t én is kipróbálnék, de az újak között ami jó méret (39es) az ultra-thin és +2m csak emiatt, a 41es-hez képest.
-
Tulku
veterán
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Modulos....egyszer próbáltam, amikor elindult a stopper másodperc, ugrott vagy egy másodpercet a sima másodperc mutató is...persze akár hibás is lehetett...
Meg hát ennek a szervize sem 2 forint...még baráti áron is hat számjegyű...
Na mindegy csak gondolkodom...egyelőre a 8 napos nagy szerelem...
Wizard: Nekem sem tetszenek a 44-esek...ez a régi 42-es kaucsuk nyomógombos bejött, ráadásul ez nem a panda, az nekem már túlságosan nem AP hanem új hullám...ez a tiszta fehér az egyedül vállalható, de kézen megnézném, mert lehet, ott meg a fehér lesz egysíkú...viszont a kontrasztos fekete-fehér nekem már navitimeres számlap, az amiatt esik ki...talán ezzel egyedi leginkább...de a sima RO valóban az igazi, modul nélkül...
-
WiZARD
veterán
modul chrono van ezekben...
Tucatórának nem nevezném, régen még tetszettek is az offshore modellek. De ha AP akkor inkább egy sima Royal Oak, esetleg RO chrono kellene nekem.
-
squir
aktív tag
Van akinek bejön... offshore modell, batár nagy, neked jó lenne.
De mindenképp élőben! Nekem nagy csalódás volt, mikor megnéztem őket. Fene tudja, nekem nem adta az AP érzést.
Mondjuk én alapból idegenkedem az integrált szíjaktól, valamint utálom, ha külsőleg gumi alkatrészek vannak a tokon ilyen kategóriájú óráknál (legyen az TH, Omega, vagy akár AP).
Nem vagyok benne biztos, de úgy emlékszem, hogy az AP-nak nincs (legalább is sokáig nem volt) saját kronó szerkezete... -
Tulku
veterán
Egy őszinte kérdéssel fordulnék a nagyérdeműhöz...és semmi háttér szándékot ne tessék feltételezni, hiszen nincs mögötte...

Tehát mi a vélemény az AP Royal Oak Offshore Safari óráról?
Még egyszer, semmi mögöttes szándék, csak úgy tetszik ez a letisztult számlap...meg hát csak egy AP és olyan még sohasem volt...
Másnak is bejön, vagy tucatóra benyomását kelti?
-
Deskdiver
senior tag
Szerintem ezek után illő lenne ,hogy japánok is kidobjanak egy Captain Switzerland limitáltat.

-
WiZARD
veterán
-
Tulku
veterán
válasz
Szulita28
üzenetére
Ott van az óramutató alatt, csak én nem szeretem látni...
Egy húzás ki, ekkor elállítod az óramutatót a GMT mutatótól annyira, amennyire akarod, majd vissza, és két húzás ki esetén nulláz a másodperc mutató, ekkor beállíthatod a pontos időt, menni fog a GMT mutató az óramutatóval szinkronban (persze az eltolódást figyelembe véve...) -
Tulku
veterán
Na most végre nem új órával jelentkezem...jelentem megjavultam...
De kis baj van, át kell keresztelnem a kicsikét, mert 9 napja jár egy felhúzással...egy olasz mestert kell majd megkérnem, fesse át a számlapon lévő 8-ast 9-esre...de lehet ha hagynám neki, még 10 napot is eljárna...
Kissé csinosítom, csiga is készít egy egyedi szíjat neki és lacrado-éktól is rendeltem egy színes alligátort...mert megérdemli

-
laszak
tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nyilván az lesz, van szép kontakt form az oldalaikon.
Köszönöm a tippeket!

Más:
A DJ 41 is nagyon tetszik, Oyster szíjjal, fehérarany bezellel.
Mennyire sérülékeny, illetve tartós ez az acélhoz képest?
Maga az arany, ha jól tudom, relatíve puha anyag, ha véletlenül beütöm, jó eséllyel a lünetta sérül először.
Ilyen szempontból talán az OP jobb, mint a DJ. (a dátum nem fontos, az arany bezel tetszett meg) -
vadászcsiga
félisten
válasz
phranxinatra
üzenetére
Én előbb eleresztenék egy egy e-mailt.
-
Macyke82
tag
A 60+ órás járástartalék nem csak a legújabb (2018-as) modell kiváltsága, hanem már kb. 2 éve alkalmazza a Longines, nekem már az előző HQ-m is azzal ketyegett.
Egyebkent maga a szerkezet és annak pontossága piszok jó volt, stabil +0,9 mp/nap.
Svájci diver vonalon a legjobb ár értek arány ez tutti, ezért is akarok majd ismételten egyet de már a kerámiás változatot. -
laszak
tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Ez itthon nem járja? (Közben ezt a javaslatod az indexes fórumon is megtaláltam). A 4 közül melyiket keressem Bécsben?
-
saiyajin
senior tag
-
squir
aktív tag
válasz
Macika_MC
üzenetére
Longines Hydroconquest van 44mm-es méretben.
Sőt, idén Bázelben mutatták be a “ráncfelvarrott” változatàt: kerámia lünetta és új, 65h járástartalékú saját szerkezettel!
A kronometer.hu-n találsz bemutató cikket róla a bázeli híradások között (telefonról sajnos nem tudok linket beilleszteni) -
laszak
tag
Tanácsot kérnék: erősen megtetszett az új OP 39 fekete számlappal, tegnap beugrottam az Andrássy útra, gyönyörű.
Hol érdemes megvásárolni? Elsősorban újban gondolkodom, de használt is szoba jöhet. Tapsztalatom nincs ilyen órákkal. -
Sirati79
csendes tag
Sziasztok!
Rotary óráról van valakinek infója? Érdemes venni? Én eddig nem is tudtam róla, hogy van ilyen. Erre kiderül, hogy már 1895 óta vannak. -
Macika_MC
tag
válasz
üzenetére
Nekem volt ilyen automata Longines órám, de az csak 41mm-be,azt nem tudom van-e 44mm-es automata.
Nagyon pontos óra havonta csak 1-2 másodperces késéssel.
(nekem ilyen pontos volt)
Egy ETA 2892/A2szerkezet ketyeg benne.
Nem kerámia a lünetta, de szépen nézki, igaz nekem a számlap az teljes volt a számok.
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
üzenetére
Longines honlapja ezek szerint nem változott. Régen se volt fent minden modell. Chrono24-ről viszont le lehet lesni a referenciákat. Megírod Jung Tominak, hogy mik érdekelnek, ő meg mond rájuk árakat. Longines nem rossz választás, ahogy a fentebb említett Certina sem. Sellita, Seiko nekem felejtős lenne. Előbbi megbízhatatlan, utóbbi pontatlan. ETÁ-ból is a jó öreg 2824-et érdemes, a powermatic-féle műanyaggal teletömött vackoktól ódzkodnék.
-
jookomak
őstag
válasz
üzenetére
Chrono24 egy ebay-szerű oldal, magánszemélyekkel és boltokkal. Itthon young78 topiktárs szerintem tud Longines-t intézni. Ebben az árkategóriában játszik még az Oris aquis date (tudom, tudom, sellita meg a hülye csat-lakozója), Certina ds action diver, Fortis, Tag Hauer aquaracer, bár ebből talán csak kvarc fér bele a keretbe. Illetve semmiképp nem vetném el a Seikokat sem, viszont ezek általában nem zafírosak.
-
-
-
phranxinatra
aktív tag
Nekem úgy rémlik, mintha valaki azt mondta volna, hogy az in-house Tudorokat nem szervizelik/javítják itthon, hanem kiküldik Svájcba.
Mindazonáltal szabályozni itthon is tudják természetesen. -
Veron
addikt
Akartam is kérdezni, hogy van hivatalos Tudor szerviz az országban? Az Andrássy úti butikban fel lehet lelni a márkát, még az árlistán is helyet kaptak.
Egyébként ér bármit is a világgarancia, ha az órát az USA-ban vásárolták és még a 2 éves garanciaidőn belül vagyok? -
Toobias
csendes tag
Volt, hogy 1 percet késett..volt, hogy sietett. Beszabályozás után képes volt 30s belül szórni... Illetve úgy az egész óra nem tetszett. Egy seiko sarb017 mellette sokkal szebb kidolgozású óra.
-
Toobias
csendes tag
Igen van nekik tudor néha . Most az új Black Bay Fifty-Eight volt, illetve az egyik eladó egy 41es etas black bay .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- Gitáros topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Napelem
- Ubuntu Linux
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Elektromos Roller KIXIN HX X8
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Magyar menüs Saeco Picobaristo OTC tejtartállyal
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro Heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear 32GS85QX-B IPS Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- Dell 27" USB-C Hub Monitor - P2723DE - 27% ÁFÁs
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 27% - GAMER PC! i5-14600KF / RTX 4070 Super / Z790 / DDR5 32GB / 1TB NVMe / 750w Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)