Hirdetés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Honor 500-ak részletesen, minden színben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
WiZARD
veterán
Christopher Ward C12 Loco
Saját szerkezet, 144 óra jarastartalek, részben kézzel finishelve. ~5k pénz.Kinek hogy tetszik?
-
WiZARD
veterán
Elég halott a topic mostanság.

Ki mit visel ma?
-
WiZARD
veterán
válasz
sipi83
üzenetére
A kék jobban tetszik, a feketére meg rámegy minden szíj, ami fontos szempont

Megcsinálom single passként a szíjakat, de ez igazából csak annyi hogy a végén levágom lézerrel a második réteget. (egyszerűbb megcsinálni és utána vágni, mint gyártás közben variálni hogy melyiknek milyennek kell lenni)
-
WiZARD
veterán
Régen akartam Pelagost, de a kék valahogy túl kék volt élőben, meg volt másik 2-3 búvárom, így nem erőltettem, aztán most hogy szinte búvár nélkül maradtam egy fxd az aktuális vágy. Talán a kék, de a fekete is meggondolandó.
-
WiZARD
veterán
válasz
SH4D0W2011
üzenetére
-
WiZARD
veterán
válasz
phranxinatra
üzenetére
Ezt legalább nem kell mindig szervizbe vinni
-
WiZARD
veterán
válasz
bigmasterg
üzenetére
HMC 200 - 72 óra járástartalék, 21600 bph
-
WiZARD
veterán
válasz
phranxinatra
üzenetére
Végre neked is lett egy jó órád?
-
WiZARD
veterán
új órákhoz gratula
Cubitus hányinger, de igazából 1 PP sincs amire vágynék, ami tényleg tetszene, amit szívesen hordanék.
Úgyhogy egyelőre maradnak a névtelen órák, mára ez

-
WiZARD
veterán
Én pont fordítva gondolom. Szerintem meg gáz hogy csomó órán nincs AR kívül (Rolexen belül se volt pár évvel ezelőttig, pedig ott aztán max a mutató karcolja össze). Omegákon különösen jó és ha nincs szétütve az óra, akkor az AR se fog csakúgy lekopni, repedezni, akármi.
Szemüveg lencsét kár hasonlítani, eleve az egyik műanyag a másik zafír, gondolom a bevonat se azonos. -
-
WiZARD
veterán
válasz
Attila!
üzenetére
Gratula az órához.
Akartam is írni, hogy kapott már bőven polírt. Képről a lünetta széleinek "éle" is elég tompának tűnik, a tok is, de le lehet csak ott nem éles a kép. + a szíj is tükörre van polírozva. Üvegen külső AR megvan, vagy azt is lepolírozták, a kép alapján az is gyanús.
Aktuál árakkal nem vagyok képben, remélem a szerviz mellett a "polírozás" (rendberakás) is belefér...Nem feltételezném hoy nem eredeti a szíj, inkább "csak" tükörre lett polírozva

-
-
WiZARD
veterán
Megjelent az új, rakéta, mindössze €6600 az ára.*
*A rakétának, mert az eredeti Apollo8 2018ban €9200 volt, ez meg most €15800.
(najó, kapott 3869 szerkezetet is a 1869 helyett, és békazárat a tüskecsat helyett) -
WiZARD
veterán
válasz
pikkubee
üzenetére
Amikor utoljára (~2.5 éve) kérdeztem szerviz árakat egy Planet Ocean-re, akkor a hivatalos Omega szerviz ~200k lett volna. Márkafüggetlen órás 170ezret mondott rá + esetleges kopott alkatrészek ára, amire előre nem tudja mennyi, de jellemzően aránylag drágák, és gyakran előfordul hogy szükség van rájuk. (8500/9300as szerkezetnél pl szeret kopni a dlc bevonat a rugóházról)
És akkor még ott van hogy az Omega "mindent" cserél, mutatókat is, stb.
(nekem legutóbb amikor márkafüggetlen órás szervizelte az egyik Omegám, akkor a másodperc mutató nagyon picit meghajlott. Hogy leszedésnél vagy felrakásnál azt nem tudom, csak bizonyos szögből és nem minden fényben látszik, de én tudom hogy ilyen és zavar. Akkor eldöntöttem hogy innen kezdve márkaszerviz és legyen új mutató meg amit akarnak) -
WiZARD
veterán
válasz
bigmasterg
üzenetére
Na igen, de ő csak Seiko

-
WiZARD
veterán
válasz
pikkubee
üzenetére
Értem
Tömítés ára mit mondtak?~2 éve érdeklődtem Omega PO szerviz ár után, független órás mondott rá egy eleve magas árat, majd hozzátette hogy ebben az árban nincs benne ha vmi alkatrész kopott és cserélni kell, azok elég drágák.
Márkaszerviz kicsivel volt drágább és ott minden benne van az árban. (polírozás is, bár azt nem tudom milyen minőségben csinálják)Mondjuk ha polírozni kellene órát akkor szerintem Lengyelország felé indulnék.
-
WiZARD
veterán
válasz
bigmasterg
üzenetére
én egy kéket szeretnék
(Mert az azt jelentené hogy van egy MBF órám
) -
WiZARD
veterán
válasz
bigmasterg
üzenetére
-
WiZARD
veterán
válasz
bigmasterg
üzenetére
Ránézek és nem látom rajta az időt, aztán még1 mozdulat hogy az oldalát nézzem. De majd megszokom

Meg fura hogy jobbról balra megy a "mutató", de ezt már megszoktam.Amúgy tetszik, vastag de volt már hasonló vastag órám. Tok kidolgozása nagyon szép, a szerkezet olyan amilyen, de nem is vártam mást.
Nato szerintem rámegy, de nincs 24es szíjam

A gyári szíj az 1 nap után egész kényelmes, de kéne valami más, mert nyáron ez a bőr belső nem nyerő nekem. Jön a lehetetlen keresés - 24es jól kinéző, hajlított stifthez való íves gumiszíj
(Hirsch Robby-t néztem, a másik hasonló performance Hirsch ráment a Moserre, talán ez is enged annyit)phranxinatra: nem értem a kérdést, pont olyan lume van rajta mint a többi órán, ha kap fényt előtte akkor világít

-
WiZARD
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Na meg tuti érdekesebb is

-
WiZARD
veterán
-
WiZARD
veterán
válasz
Aladdin
üzenetére
Olyan gagyi stiftes a Patek Nautilus is

Én nem látom annyira rossznak a stiftet. Talán egyszerűbb is sérülés nélkül állítani. (Az SMPcnél -amit újszerű, sérülésmentes állapotban vettem - a szíjban majdnem az összes csavar feje meg volt gyalázva)
GS szíj nem rossz szerintem. A csat az típus függően van a gyalázatos gagyi és az elmegy között)
-
WiZARD
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Én sose azért vittem be, mert ott lenne rá szükségem, inkább mert nem akartam máshol otthagyni.
Se egy értékmegőrzőnek hívott izében, amiért felelősséget nem vállal senki, se egy szállodai széfben ami jó esetben a bútorlaphoz van rögzítve, de amúgy is csak az nem nyitja ki aki nem akarja... -
WiZARD
veterán
-
WiZARD
veterán
válasz
bigmasterg
üzenetére
-
WiZARD
veterán
válasz
bigmasterg
üzenetére
nyilván tök más lett, bár szerintem nem ebbe a topicba való a swatch
-
WiZARD
veterán
Na igen, 1x próbálkoztam nagy nevű nepperoldalon (Watchbox) órát beszámíttatni.
Amikor piacon 11-12k USD körül árulták az adott órát, akkor ő adott volna érte 7500at. (GS SBGH267)
Amit vettem volna, azt meg drágábban kínálta használtan, mint amennyiért végül Buchererből újat kaptam. (H. Moser) -
WiZARD
veterán
Ehhez mondjuk eddig 3 évet se kellett várni.
Tavasszal butikból kihoztam órát, megláttam az undorítóan igénytelen mutatókat, el is ment a kedvem az órától és dupla áron elment 2 nap alatt.
Mondjuk ahogy esnek az árak, most már nem dupla ár lenne, de azért most is jó biznisz. -
WiZARD
veterán
válasz
phranxinatra
üzenetére
És akkor ők drágábban adják a használt óráikat mint az újakat?
Azt hittem csak helyre akarják tenni az árakat, hogy a használt olcsóbb legyen mint az új
-
WiZARD
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
A Rolex a Smurf évfordulóra gyúr/vár
-
WiZARD
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Hulk is valóságos alak
-
WiZARD
veterán
válasz
Aladdin
üzenetére
Ha így haladunk, akkor előbb-utóbb összeér majd a szürke piaci ár a listaárral

Meglátjuk mennyire megy a listaár alá
(The Rolex Market Index is an indicator of the financial performance of Rolex watches on the secondhand market. It is comprised of the top 30 Rolex models by sales. The index shows the average market price (in USD) of these 30 watches over time.) -
WiZARD
veterán
Annyira azért nem biztos, hogy árrugalmatlan. Illetve van olyan része ami az, van ami nem.
Akinek van pénze és magának, hordani veszi az órát, arra a szegmensre talán igaz, bár némi csökkenés itt is lehet.
Akik befektetésnek vették, ott azért van mozgás.Óra mint befektetés jó kérdés. Én nagyon ellenzem, főleg úgy, ahogy sokan csinálják.
Újként, gyári dobozban, fóliával, sose hordva, széfbe eltéve lehet befektetés.
Viszont ha valaki hordja, akkor kopik, kockáztatva van (baleset, ellopják, stb), szervizelni kell...Rolex/AP/PP/RM ami jó lehet befektetésnek, de ezekből se minden modell.
Omegából esetleg 1-1 limitált darab (snoopy).Én továbbra is lufinak tartom az órapiac mostani szintjeit és további esést várok.
-
WiZARD
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Listaáron vett népszerű, de várólistás órákkal azért nagyon nem lehet melléfogni. (kivéve ha tényleg nagy összeomlás jön)
Ha pedig van elég pénz és jó helyen kezded a purchase history építést, akkor mint Tufa példája mutatja elég sokat meg is lehet kapni, aránylag gyorsan. -
WiZARD
veterán
válasz
JRussel
üzenetére
Omega felejtős (kivéve pár limitált speedy), ha széfben van akkor nem szervizelgetném.
Órát befektetésnek csak akkor vennék, ha már egy normális befektetési portfólió minden elemét ellőttem és nem lenne már mibe tenni a pénzt. (állampapír, kötvény, részvény, bef alap, ingatlan, arany, műtárgy)
-
WiZARD
veterán
válasz
JRussel
üzenetére
Ha új óra akkor AP RO különböző variációi, PP (Leginkább Nautilus, Aquanaut), acél sport Rolexek.
Garancia ezeknél sincs, elmúlt 1-2 hónapban mindegyiknek esett az ára...
Kb minden más felejtős. (Persze lehet találni érdekes, ritka vintage darabokat, meg egy új F.P. Journe se lesz bukó talán, de ezekhez azért nem árt komolyabb ismeret)
Hordani akarod, vagy széfben tartani mint az aranyat?
-
-
WiZARD
veterán
Igen erre gondolok. Ha látható hogy mikor fogsz órát kapni, akkor csökkenne a hype.
Persze akkor is lenne akinek azonnal kell bármi áron, de teljesen más érzés ha "fixen" tudod hogy 1-2-5 év múlva kapsz órát, mintha csak egy mesebeli listán szerepelsz és mindenféle konkrétum nélkül várod hogy mikor kapsz.
Ezért is mondom, ha akarnának tehetnének a helyzet ellen, de nem tesznek.A gyártók nyilván élvezik a hype-ot, pedig a profit nagyrészét a nepperek/flipperek teszik zsebre, plusz van egy rakás csalódott
vevőérdeklődő.APnél engem 11.59-re próbáltak rábeszélni. Hozott is egyet felpróbálni. Élőben jobban bejön mint képeken, de sajnos nem fér bele hogy csak azért megvegyem hogy hamarabb legyen RO.
(Sok helyen olvastam hogy a 11.59 mennyire jól mutat a purchase historyban és bizonyos modellekhez kb elengedhetetlen.)
Az eladó meg is mondta, hogy nincs lista, meg sorrendiség, ha van elérhető óra, akkor az eladóknak kell házon belül "megküzdeni" érte, és megindokolni hogy miért épp xy érdeklődő kapja. -
WiZARD
veterán
válasz
rbalint88
üzenetére
Flippereket sokáig szidtam, aztán beálltam a sorba.
A jelenség továbbra se tetszik, de hülye azért nem vagyok hogy a kis ingyen lét eldobjam.
-Kell a flipper mellé a sok idióta aki megveszi listaár felett a tucatórákat. Ők legalább annyira felelősek az árakért, ha nem jobban.
-Kell a gyártó, aki nem tesz a helyzet ellen semmit. Hogy mesterségesen fogják-e vissza a gyártást arról lehet vitatkozni, engem senki se fog meggyőzni arról, hogy nehezebb egy trabantkék OP számlapot gyártani mint egy sunburst ezüstöt, és ráadásul annyira nehéz 41es méretben gyártani hogy inkább abbahagyják és csak 36ost csinálnak.
Szerintem egy átlátható, kiszámítható várólista is sokat segítene vevő szempontból.
Most bemegy user, közlik hogy nincs óra, jobb esetben feliratkozhat a titokzatos listára (amit szigorúan "wishlist"-nek hívnak és nem "waitinglist"-nek, amiről nem mondják meg hányan vannak előtted, nem ígérnek semmit, fogalmad sincs valósában mit jelent és meddig kell várni, érdemes-e).
Nekem úgy tűnik, hogy a gyártóknak nem érdeke, vagy célja, hogy változtassanak a jelenlegi helyzeten, inkább élvezik.APRO régi álmom. Fel is vagyok rá iratkozva. De szerintem/számomra nem éri meg a listaár (22.7k CHF) többszörösét (60+k). Ha most kapnék akkor flippelném és vennék a pénzből valamit, amiről úgy gondolom, hogy tényleg ér ennyit. pl egy Moser tourbillon vagy perp. cal., stb. és talán örökké vágyakoznék egy APRO-ra.
Ha pedig leeresztene a lufi akkor boldog lehetnék az APRO-val, egy pillanatig se fájna ha nem tudnám haszonnal eladni, vagy esetleg buknék is rajta. (és sokáig elérhetetlen maradna a 60+k kategória) -
WiZARD
veterán
GS fémszíj szerintem nem rossz. Ami nem búvár azon még a csat is vállalható, bár nem nagy szám. A búvár csatja viszont übergagyi és vastag.
Microadjust nincs, de a félszemekkel egész jól belőhető a méret.
-
WiZARD
veterán
válasz
Macyke82
üzenetére
Köszi jól vagyok, egyelőre nem változtatta meg a véleményemet se

Gondoltam 1 próbát megér...Tufa: Amikor feliratkoztam akkor még csak jubilee volt. Most meg közölték, hogy hát én arra iratkoztam fel, akkor az van. Vagy ha nem kell akkor kapja más és majd 1x kitudja mikor talán lesz oysterrel.
-
WiZARD
veterán
Ha valakinek nincs pénze Rolexre, de nem akar kimaradni a lufifújásból, annak itt a remek lehetőség
-
WiZARD
veterán
válasz
phranxinatra
üzenetére
Persze, én is csak azért veszem hogy lássam rajta mennyi az idő
-
WiZARD
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
azt hiszik ettől exkluzívabb
tényleg luxus érzés lehet a bolti eladónak kuncsorogni és whatsappon kérdezgetni hogy van-e már óra, vagy a sittes neppertől egy parkolóban venni az órát
-
WiZARD
veterán
Én régen keresgéltem erről. Tax free meg tudod kapni turistaként.
BIC Camera és Yodobashi volt amit boltként ajánlottak, ott volt kedvezmény a raktáron lévő modellekre. (Amik persze nem a felkapott darabok)
Snowflake és társai inkább csak a butikban elérhető, listaáron.Ez pár éve volt, hogy azóta valtozott-e lényegében azt nem tudom.
-
WiZARD
veterán
Nem olyan sok, nem az idő a bajom. Március eleje óta és úgy tűnt hogy belátható időn belül (~1 év) van rá esély.
Inkább az a bajom, hogy itt jó pozícióban voltam, minimális hátszéllel (havernak van elég komoly purchase history, ő ajánlott be). Most kb kezdhetek emiatt utazgatni és utcáról beeső senkiként reménykedni hátha valahol egyáltalán felírnak a listára... Időm se nagyon van utazni, covid se fogja ezt megkönnyíteni. Idén még egy Prága tervben van e célból, aztán majd kiderül van-e értelme.Arra meg nem számítottam hogy a Zürich egyetlen AP butikja fog megszűnni. (Ok, nem 100% önálló butik volt, a Buchereren belül volt, de attól mégis némileg elkülönítve)
-
WiZARD
veterán
Gratula!
Engem ~1 hónapja hívtak APRO ügyben, hogy köszönik az érdeklődésem és nagyon sajnálják, de bezár az adott butik (Zürich), így hiába voltam a listán, tőlük nem kapok, ez van, bekaphatom.
Addig bíztam benne, hogy meglesz, de jelenleg innen a balkán közepéről elég reménytelennek tűnik, hogy lesz valaha...
-
WiZARD
veterán
Ez a Kurono eléggé lehangolóan néz ki. (@horomariobro)
Furlan Marri-ról meg a nagy svájciak is példát vehetnének.
Nyilván egy apró részlete az órának, de gáz, hogy egy kickstarteres 300 CHF-ért elérhető óra megszorongatja KIDOLGOZÁSBAN a felhypeolt 10-100x áron kapható nagy neveket. -
WiZARD
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Én az Ultraman-hez vettem ilyen fémszíjat.
STZ004194-et vettem hozzá (bár a butik szerint STZ004193 való rá)Hogy az miben más mint az STZ006272 azt nem tudom.
-
WiZARD
veterán
válasz
ServerWorks
üzenetére
?
Ezt meg én nem értem. -
WiZARD
veterán
válasz
ServerWorks
üzenetére
Ha jól sejtem ő az, arról nem tudok, hogy itt lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- BestBuy topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xbox Series X|S
- Projektor topic
- Háztartási gépek
- LEGO klub
- További aktív témák...
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3457, 94% Akkumulátor
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest