Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- A legújabb iPhone kiegészítő egy zokni, amit magunkra akaszthatunk
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Vége a dalnak: leállt az iPhone Air gyártása
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
WiZARD
veterán
válasz
Macyke82
üzenetére
Tudom, nem is konkrétan neked szólnak a kérdések, többiek véleményére is kiváncsi vagyok.
Fujj kvarc, mert az modern, meg gépi és csak a mechanikus mert az milyen romantikus és igényes és műremek meg hasonlók. De az már tökmind1, hogy a csodás mechanikus szerkezetre milyen mutató kerül. Mert úgyis csúnya másnál is, meg 40 felett úgyse látod és különben is csak akkor látod ha alaposan megnézed.

Szerintem anyag függetlenül gáz az igénytelenség.
Steinhartnál meg Tissot szinten azt mondom belefér, de azok felett.Aztán ott van a festés is. Akár Rolexek GMT mutatóin, akár másnál.
Felsőbb szinten meg ne legyen már a mutatók háta se teljesen nyers. Erre ne mondja senki, hogy de úgyse látszik. Egyrészt látszik, másrészt a ténylegesen nem látható szerkezet alkatrészeket finishelik, díszítik, sokszor már középkategóriában is. Mégse jön senki azzal hogy azt meg minek.
-
Macyke82
tag
válasz
WiZARD
üzenetére
Tökéletesen igazad van csak szívom a véred te is tudod

Egyébként a legtöbben a mutatókon buknak meg, mert egyszerűen nem fektetnek rá elég hangsúlyt. A sorjás szélű mutatók, arany mutatók esetén még csak-csak elnézhetőbb (azokat nemigen szokták reszelgetni, sorjázni), mint a sima rozsdamentes verziók esetén. Ami szerintem a legkönnyebb megoldás lenne minden esetben, hogy ródium bevonattal kell ellátni a mutatókat és ezzel ki is van küszöbölve a sorja probléma, ráadásul igényesebb is, mint a festés. Az hogy vannak ennek ellenére is akik, nem figyelnek a felhelyezéskor és összekaristolják vagy éppen porosan, szöszösen hagyják az valóban nem elfogadható.
-
WiZARD
veterán
válasz
Macyke82
üzenetére
Pár milliós óráknál miért pont a mutató aminek a minősége felett szemet lehet húnyni?
Mi az a szint, ameddig belefér, hogy koszos, karcos, hibás egy mutató? vagy akár index a számlapon?
Mi az a szint ameddig belefér hogy recés egy mutató széle, ésnincs szépenszinte egyáltalán nincs finishelve?
Mi az a szint, ahonnan számít akár az is hogy egy mutató hátoldala milyen? (ha már tükröződik az óra többi elemén)Nem feltétlen abból indulnék ki, hogy a tömeggyártóknak ez, mint a példa is mutatja akár 5-10 milliós kategóriában is elfogadható.

Tényleg ennyire igénytelen az átlag óra vásárló és csak az a lényeg, hogy messziről hogy néz ki és milyen márka van ráírva?

-
WiZARD
veterán
APRO 15500st review - Az első 10 perc megerősíti amit eddig is tudtam, hogy kell egy ilyen. Aztán az egészet 1 perc alatt lerombolja...

-
phranxinatra
aktív tag
-
Tufa_
aktív tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Jol emlekszel egy 3644-i1 fekete datummal! Az elso automata oram, meg mindig megvan, anno vettem hozza egy gyari femszijjat is amikor megvettem a PO-t, es azota az oras dobozban pihen.. Az az ora az elhagytam Magyarorszagot emlek....

-
@mriya@
őstag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Hallottam én azért mást is. :-)
-
Macyke82
tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Nálam az OP39 volt ugyanez.
Napi 10-12 óra hordás, aztán mindig azonos pozícióba le.
Kb. 2 hónapig naponta mértem a járáseltérést (applikáción keresztül) és a második hónap végére volt kb +1,5 mp eltérés.
Hihetetlen egyébként hogy volt, mikor -0,4 mp, vagy éppen 0-án futott, vagy +0,6 mp, és ehhez hasonló értékek váltották egymást nap mint nap, 1 mp eltérés fölé nagyon ritkán ment.
Nagyon tetszett ez akkoriban! Persze ez mindig egyénfüggő, lehet másnál ugyanez az óra máshogy viselkedett volna.
Hozzáteszem az én órahordási szokásomból adódóan több ETA 2824 is tudott szép értékeket hozni pontosságban (Tudor, Breitling).
Végül is úgy vagyok vele, hogy ez ma már nem annyira lényeges, DE az óra ettől függetlenül inkább siessen mintsem késsen hosszú távon.Tulku: itt is grat a GS-hez
-
@mriya@
őstag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Volt olyan órám, ami átállítástól átállításig 5 másodpercen belül maradt.
Amíg hordva késett 2-3 másodpercet nappal, azt éjjel-lerakva visszasiette.
-
@mriya@
őstag
válasz
phranxinatra
üzenetére
De ezt csak úgy maguktól, vagy a pozíciókkal játszadozva?
-
Tufa_
aktív tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Egy platinum-gyemant president volt bent kek szamlappal es bar gyonyoru, a feketevel kicsit konnyebb oltozkodni, ezert dontottem a fekete mellett..
A kek marad a listan, de nem elsoszamu mar.
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
WiZARD
üzenetére
Ezt a Rolexeim is hozzák
(óraállítás óta SD +5mp, Pepsi +10).#10080Tufa: Az OP-kat is listaár felett hirdetik, meg az ar-ac Submarinert is, pedig bemész és kb. azonnal megveszed, vagy OP esetében vársz 1 hónapot, ha pont nincs a kívánt színből. Azt nagyon szeretném tudni, hogy ezekből valójában mennyit adnak el ezen áron. Arra is kíváncsi lennék, hogy 16k felett hányan veszik meg a Hulkot. És még az is érdekelne, hogy te pl. miért veszel fekete számlapos DJ-t, ha a kék tetszik.
-
Tufa_
aktív tag
Sziasztok,
Tegnap ismet betertem a korabbi preferenc AD-mhez, acel modellek utan nezelodve.
Majdnem vettem egy bi-metal kek Submarinert es egy bi-metal fekete szamlapos Skydweller, de vegul passzoltam mivel valoszinuleg a Sub vasarlasaval letudnanak a varolistas orakrol(es biztos nem tartottam volna meg), a Sky-D pedig olyan ora amit inkabb hasznalnek, es az arany nem igazan passzol hozzam..
A vege az lett hogy egy fekete szamlapos, jubilee DJ 126334-el bovult a kollekcio, asszony pedig megkapta az elso Rolexe't, egy 28mm-es lady-just, rhodium szamlappal.
A 126334 amolyan elvaras volt hogy felvegyenek egy batmanre, bar a DJ egyebkent is a listamon volt, kek szamlappal ugyan. Amin meglepodtem hogy ez az ora volt a szukseges vasarlas, elnezve chrono24et, a 126334ek meg feketeben is listaar felett mennek.
Szerintetek ez azert mert csak hirdetik de nem megy el vagy a DJ-k is olyan modellek amik tartjak az ertekuket..?
A batmant karacsony utan igertek egy pepsivel egyutt. Kivancsi vagyok hany honap-ev lesz karacsony utan...
-
WiZARD
veterán
A tapasztalatok szerint +0,2 s/d körül járnak a springdrive-ok.
Volt WUS-on egy topic erről, valaki kifotózta egyszer valami GS marketing filmből, amin látszott hogy a gyári tesztelésnél is +0,18-at mutat a gép. A legtöbb hozzászóló kb ezt is tapasztalta, nekem is mind a 2 SD órám +0,2 s/d pontossággal jár.
-
Tulku
veterán
válasz
ricsik
üzenetére
Tényleg nem értettem....
Nagyítóval ellenőrizve is minden rendben van vele, szerintem ez más kávéház mint egy SKX...hozzáteszem, nem lettem szajkó fan, de nagyon tetszetős darab és 3 napja 0-án jár, vagyis a spring drive mechanika körüli pontossági tpasztalatok megalapozottak , igazak ebben az esetben.... -
ricsik
őstag
A sima Seiko minőség ellenőrzése tűzre való, olyan hibákra mondják, hogy benne van a tűrésben, amire egy 5e Ft-os Casio is elszégyellné magát. És ez a drágább óráikat is érinti, láttam már 350e Ft-osban is. Pl a belső chapter ring vonalkái nincsenek egy vonalban az indexekkel. Vagy pl a lünettal nem "üt" délre.
Nyilván a GS más világ, poén akart lenni, aki benne van az olcsóbb orák világában is, az értette
-
Macyke82
tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Igen igen, ez már bebizonyosodott párszor.
Autós hasonlattal élve pl. a Skoda is csak egy tokozó. -
Macyke82
tag
De látod, hogy Hayek papa csak átmeneti nehézséget okozott az eddigi tokozóknál is, hisz ott van a Sellita amely a nyertese lett az ETA cégcsoporton kívüli gyártók körében.
(Más kérdés, hogy mi a jelenlegi közmegítélésük)
És akkor még ott van a Soprod (mondjuk elég szűk beszállítói körrel) illetve kíváncsi leszek, hogy mikorra forrja ki magát a Ronda Mecano 100 és ki meri elsőként bevállalni.
Most persze csak a 3 mutatós alapszerkezetekről beszélünk. -
Tulku
veterán
válasz
Macyke82
üzenetére
Azért Hayek papa seggére vert a tokozóknak rendesen....még a brenya is kénytelen volt felemelni az ülepét és vmilyen saját szerkezettel előrukkolni vagy kooperálgatni tudorékkal...nincs ez másnál sem másként, a piac előbb utóbb belefárad az egyen tokozásba és szeretne látni egyedi darabokat 2-3 millióért...
-
Macyke82
tag
válasz
Skimaster
üzenetére
Ezzel én is így vagyok, de látod a világ afelé megy, hogy aki nem csinál saját szerkezetet az beskatulyázódik ebbe a szerepkörbe, ergo bizonyos vásárlói réteg lenézi azt.
Hozzáteszem ez a normális, hogy végre a gyártók is letegyenek valami újat az asztalra, ne csak egy meglévő szerkezetet reszelgessenek és adják el drágán, hisz régen sem erről szólt a fáma.
-
Macyke82
tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Valamilyen szinten mégiscsak hasra kell esni, különben adott brand csak egy szar "tokozó" marad.
Egyébként azt gondolom, hogy az általad linkelt videón lévő hibajelenséget előbb utóbb orvosolni fogja az Oris. -
Kobun1980
aktív tag
Sziasztok.
Mi a véleményetek a Tag Heuer 01-es skeleton órárol, illetve a szerkezeterol?
Mennyire megbízható, ill. szervizigenyes? Megvan, hogy nem inhouse szerkezet, illetve volt olyan aki nagyon le is húzta.
Az lenne a kérdés, hogy tényleg nem megbízható, és ez az oka, hogy alig 1 éves órákat árulnak relatív kedvező árakon?Köszi előre is.
-
vadászcsiga
félisten
Lényeg a lényeg nem kell rögtön hasra esni ha valaki inhouse szerkezetet mutat be.
-
lenox
veterán
https://trademarks.justia.com/770/72/lewis-77072680.html
Valojaban a Lewis Hamilton nevet akarta levedetni, de a Hamilton ceg tiltakozott.
-
dzsi23
addikt
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nagyon olcsó kvarc szerkezetek produkálnak ilyet. Marhára idegesítő lehet, még akkor is, ha van rá """megoldás""".
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Meg. Annyira fontos az a 120 óra járástartalék, hogy cserébe ilyet "megengednek" a szerkezetnek?
-
Igen a Langen ez egy komplikáció. A mp mutató visszaugrik a 12-es állásba. Oris 400-nál a percmutató ugrik vissza kb 3percnyit???
SH21-nél a másodpercmutató ugrik egyet oda-vissza. A Chr. Ward magyarázata az, hogy a 2db rugóház (ugye a 120 óra pr-nek ez már kell) miatt nagy a "feszültség" a mechanikában, ezért ugrik 1et a mutató. Majd levideózom és felrakom.#10037vadászcsiga
meg
nem tetszik -
vadászcsiga
félisten
Videót megnéztétek?
-
Macyke82
tag
Hát ezen marha jót röhögtem
-
lenox
veterán
Langekon a masodpercmutato ugrik...
-
válasz
Macyke82
üzenetére
Kicsit utánanéztem. Azért ez az Oris 400 sok mindenben elüt a Tudortol. Ez nem az a szerkezet. Nem az MT5612 ami a Pelagosomban dobog.

És nem is a Christophet Ward SH21 es szerkezete, ami szintúgy 120 óra járástartalékos. Az 31 köves, az Oris 400 meg 21.

Úgyhogy #10027pulutodurumo kolléga, ez közel sincs a Kenissihez, szerintem.
Visszaszívom a "csak tokozó cég" kijelentésemet
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Macyke82
üzenetére
Aminek van is egy idegesítő tulajdonsága: [link]
Ha az ember kihúzza a koronát hogy beallitsa az időt, a mozdulatra ugrik egyet a percmutató. Oris válasza gyakorlatilag az, hogy ez ilyen. Mielőtt kihúzza a koronát, felhúzó állapotban mozgassa kicsit előre hátra, és csak utána húzza ki teljesen.
-
Macyke82
tag
Megtörve a hosszasabb csendet, kidobták az első in-house szerkezettel felvértezett Oris-t az Aquis személyében. Azért az a 120 óra járástartalék nagyon jól hangzik, és ha egy szerkezetre 10 év(!!!!) gyártói garanciát vállalnak ott már azért relatív biztosra kell menni, nem hinném, hogy csak szimplán "marketingfogásról" szólna a dolog.
Ismerve az Oris minőséget és hogy végre lesz/van "értelmes" automata szerkezetük is, komolyan oda lehet figyelni rájuk is, hisz egy versenyképes alternatíva lehet sok más nagynevű gyártó mellett a nem csak "tokozó" kategóriában. -
Tulku
veterán
válasz
phranxinatra
üzenetére
-
Tufa_
aktív tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Kovetkezo orakra ertem.. :) PO-t hatalmas kedvezmennyel vettem mondjuk
-
Tufa_
aktív tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Nem szamit, bar az ezelotti oraim toredeket ernek ennek a kettonek, az ezutan erkezo orak mar inkabb csak a kollekciot bovitenek. Az asszony azzal az egy feltetellel ment bele, ha a kollekcio nem veszit az ertekebol es ha szukseg van ra, eladhato.
Varok szerintem a DJvel, hatha jon a masik kettobol addig.. Itt Angliaban a Milgauss eleg nepszeru egyebkent, eleg sokat latni. -
phranxinatra
aktív tag
Gratulálok! De ha minden órádat megtartod, mert kötődik valamihez, akkor nem tök mindegy, mennyi lesz az értéke x idő múlva?
DJ-re max a látszat kedvéért kell várni 1-2 hónapot. Bár aztán ki tudja. A használt órák csoport egyik adminja állítólag 17 hónapja vár egy Milgaussra, pedig aztán arról nem gondolnám, hogy populáris modell. De hát valamiből csak el kell adni a Rolexnek azt az évi cca. 1 millió darabot.
-
Tufa_
aktív tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Megvettem ma, de a PO marad mert emlek, mint ahogy minden oram kotodik valamihez.. Ez pl a lanyom szuletesehez jovoheten :)

Vasarlas utan felvettek a listara GMT Master 2re es Subra, kivancsi vagyok lesz-e belole valami valaha.
Kek Datejust 41 is hasonloan hosszu varolistas? Soha nem rajongtam a sorozatert de ma probaltam egy day-date-t kekben es megtetszett a design. £30k tul sok a DD-ert de a DJ lista ara ok.. -
BAti77
aktív tag
válasz
Macyke82
üzenetére
Csak egy kérdés: hány más márkában láttál co-axial Omega kalibert tokozva?

Amit amúgy az Omega sem hív "in house"-nak, vagy "manufacture caliber"-nek.
Mellesleg a Swatch Group-on belüli cég közösségben nem csak az ETA gyárt alkatrészeket az Omegának, így sokkal szerteágazóbb ott a gyártás, mint egy háromszög. -
phranxinatra
aktív tag
válasz
fagyalllo
üzenetére
Semmi Seiko-téma? Kicsit csalódott vagyok.
#10004Tufa_: Ha pár év múlva "discontinued" lesz, akkor jó eséllyel nagyot lehet majd kaszálni vele. 9000 font egyébként baromi jó ár érte, az osztrák listaár 1000 euróval több. Ha egyből piacra dobod, €12k-12,5k kaphatsz szerintem érte. Szürkepiaci árak alapján annyira nem népszerű modell, és hát az is ezt igazolja, hogy várólista és előélet nélkül tudsz egyet venni. A helyedben megvenném az SD-t és eladnám a PO-t

-
Tufa_
aktív tag
Sziasztok,
50. Evfordulos Sea-Dweller mennyire jo valasztas Harrodsbol ujonnan kb £9000 korul, befektetesnek, hosszutavra..? Kell felni ertekvesztestol?
Ma nezelodtem a kovetkezo ora utan, egy GMT Master 2rol almodoznek (esetleg egy Sub) de mivel nincs Rolexes tortenelmem veluk, igy eselytelen hogy a listata keruljek, ez viszont ott van, titokban, valaki nem tud erte menni..
Alternativanak £10k korul Piaget Polo vagy ugyanaz Chrono £13k, esetleg VC Overseas vagy UN Freak X mind £19k de akkor varnom kell 2-3 honapot, es szerintem ezeknek az ara inkabb csokken..
Sea-Dweller tetszik de egy Omega PO-m van jelenleg ami nagyon hasonlo es jo lett volna kicsit mas kinezet.Hasznalt, vagy mashonnan nem jatszik sajnos. Az egesz harrods ajandek kartyara lesz vasarolva.
Új hozzászólás Aktív témák
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Mini-ITX
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gaming notebook topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB GDDR6 Zalman T4 Plus ADATA 600W
- Silvercrest Rajztábla
- Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Jetblack Titán dizájn, 120 Hz AMOLED, AI Pro kamera
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Canon 1100D + 18-55 3,5-5,6 IS II digitális fényképezőgép
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

nem tetszik