Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
segítség, az olasz rendőrök elfoglalták a bixet
-
Jahno
veterán
Gondoltam egy merészet, megkérdeztem keresztgyereket, hogy neki merne-e látni a Seatban hűtőt cserélni. És ha már lent van a lökös, akkor a lámpákat is. Beszoptam, rábólintott, hogy simán nekiront
Nem tudom kell-e hozzá rámpa vagy akna, részleteket kidolgozzuk aztán pár hónap és jövök, hogy mi lett belőle.Találkoztam közben egy másik regszerelővel is, ha villanyász a héten nem jelentkezik, akkor megkérdezem azt is.
-
2-More
aktív tag
válasz
blueboi69
üzenetére
Ja, a press az nem, az a nyomástartály, ami arra kell, hogy az emeleten is legyen érdemi víznyomás. Nem vagyok egy luxusbubus, nem sok gyengém van, de az egyik a vízhőmérséklet, a másik a nyomás. Lehetőleg legyen olyan, hogy ne is bírjak aláállni olyan meleg legyen, és /vagy széttépjen darabokra.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
"a külföldi megrendelők saját szoftvert adtak"
Az meg a Trados leszvolt. Ugyanez a lényege, ezért írtam először memóriásat a papír szótár helyett, majd ez a két cég féligmeddig asszem össze is bútorozott most meg a Tradosnak nem tudom mi a neve és hol tart, jó ideje nem foglalkozom vele. Fordítók is keverték, minden ami memóriás volt az olyan, mint a flex
Egyik bandának minden ami fordított az Trados volt én meg kapkodtam a fejem. -
blueboi69
őstag
válasz
Jahno
üzenetére
Nemtudom, ez nekem pont elégnek hangzik ahhoz, hogy érezzem, hogy nekem erre nem lenne szükségem.
Btw, megkérdeztem apámat a memoq-ról, azt mondta, hogy amikor az kezdett népszerű lenni, a külföldi megrendelők saját szoftvert adtak és abban kellett dolgozni, így neki kiesett, de ismerte már akkor is.
Viszont pár hónapja kipróbálta az ingyenes 30napos verziót egy munkához, és szerinte nagyon jó és versenyképes szoftver. -
Jahno
veterán
válasz
2-More
üzenetére
Én nem cégen belül értettem, hanem mondjuk ha megnézed, hogy egy ilyen bulin kerítésen belül mennyi a személyzet, szolgáltató, ilyen-olyan vállalkozó a portástól kezdve a hangemberekig. Itt jön az, hogy kicsik vagyunk, Park beugat és keménykedik de estére nincs pár parkoló helye a személyzetnek, akik este 10től reggelig viszik a bulit.
Az lesz a másik menet, hogy ha a nagyobb arcok logisztika vagy mellé a hely baromsága miatt azt mondják, hogy jajj nem. Itt-ott alakul ebben is a forradalom, de ez sem olyan egyszerű. Marketing mindent elbír, Pest leghangulatosabb oázisa, ami miénk, magyaroké:

Még jó, hogy ebbe sem szóltam bele, kíváncsi voltam mikor ütnek meg valakit. Én csináltam magamnak kaját és kész is, vésztartalék van nálam, többit oldják meg a nagyok, tapasztalatlan jó volt. És az utóhangja is, hogy ki mit gondol:

-
blueboi69
őstag
válasz
2-More
üzenetére
Okéoké, én is így vagyok. Kazánt már többet láttam belülről, mint kívülről. Persze,hogy nem akarnám lecserélni valami fosra, mikor már minden új benne
De ja, nézegettem, hogy jó lenne press cucc itthonra, mert jó dolog, de azért, hogy csak úgy álljon és szökőévente kelljen, akkor majd max bérelek. -
2-More
aktív tag
válasz
Jahno
üzenetére
Ilyen legendát én is ismerek, csak ott a pizzát berendelték a nagymenő hotel rendezvénytermébe úgy, hogy a futárcsávó a főbejárat előtt parkolt le a robogóval, ment be, keresztül az éttermen. De faterék pl válogatott meccsre raktak fel szintén zsilliárdos kávézóba milliós projektor/hangosítástechnikát, jó 10 éve, pincér kérdezte, hozhat e valamit, persze, két eszpresszót, ki is hozta, 3k. A következőre tüntetélőleg átmentek az út túloldalán álló patkánysütögetőbe, kérdezte is a tulaj mikor jött átvenni a tekknikát, hogy mit művelnek, fater pacekba megmondta, hogy nem keresnek annyit hogy itt 3 rongyokat elkávézgassanak, ott is volt hosszú orral nézés.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
"de egyébként meg eszembe nem jutna munkásoknak pizzát rendelni."
Ez másról szól ám.
Nincs is odahaza 230 fős zártkörű házi bulid, amire fejenként korlátlan pizza, ital és egyéb kiszolgálás van fejenként 73ezer forintos költségvetésből és oda hívsz személyzetet.
Egyéb esetben valahol szól egy legenda arról, hogy valaki valahol bedurcizott és pizzát rendelt majd megterített a főnök Ferrariján, ami lehet Jaguár volt
Egy céges évzáró, esküvő meg a többi teljesen más matek.Eddig kb. kettő helyen durciztam volna be úgy, hogy az illetékest elküldöm a tetves kurva anyjába, csak nem én voltam a fővállalkozó és havert mindenféle KGSt módszertannal így is befenyítették, hogy majd jól ellehetetlenítok a piacon. Nem mindig tudod, hogy kicsoda kinek a micsodája, mást már ért sokkal kisebb balhé miatt is retorzió még a melóhelyén is, de azért a Millerer PR/HR/Projekt osztálynak továbbra is egyenként megmondanám, hogy fogalmatlan értetlen ostoba hülye libák. Oszt havi sok pénzért teszetoszáskodnak, az a másik vérlázító, majd utána a naffőnök gondolom megsimmogatta a fejüket, hogy milyen jó volt minden. Én gyorsan kihordtam egy agyhalált, aztán tettem amit kell, színpadosok tekertek párat és leszarom tabletta, csak fizessék ki.
-
2-More
aktív tag
válasz
Jahno
üzenetére
Nálam kb ugyanez van, hogy nem egyedül vagyok a szaroskenyérre, hanem hárman rágjuk, ki a héját, ki a sűrűjét, van, akinek ez a második megélhetése, van, akinek a harmadik, úgyhogy nem én vagyok (leszek) a büdösköcsög, aki benne hagyja a másikat a szarba, meg kirántja alóla a lehetőséget. Egyszer voltam már büdösköcsög, nem leszek mégegyszer, amikor volt belőle szájhabzás, hogy dolgozok máshova is, meg mi a fontossági sorrend, honnan mennyi a bejövő korpa, akkor kénytelen voltam lemenni állatba, és megmondani pacekba, ha nem tetszik a rendszer, no para, csak akkor annyit kell mondani, hogy zene állj, bezár a bazár, nem köcsögösködni meg a leglehetlenebb időpontokban, utolsó utáni percekben szopatni az embert értelmetlen vadkan baromságokkal, pláne nem fruttiért, és eképp kierőszakolni hogy a másik pislogjon előbb.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
"Minek csinálod?"
Hogy ne magyarázzák meg, hogy megmagyarázom, hogy miért nem lehet megoldani
Belekavarodtam, ott is maradtam. Nem mind szopás, de ha nem lenne szopás akkor nem sejtenéd, hogy van ilyen szopás is, azt hiszed, hogy itt csak úgy maguktól vannak dolgok és semmi nincs mögötte, mikor a körút majd egy csapásra egy kávézgatós rendezvényes romantikus idillé változik, tömve biciGlistákkal
De éppen írtam, hogy 5 éve már kihúztam a fél 7kert az ellátási területről, most tavaly hozzáugrott a 101 klub és lassan Jászai sarkán is utolsó amit elvállaltam (1+ éve egy gyenge pillanatomban rábólintottam, most eljött a zidőpont). Viszont nem vagyok egyedül, nem vagyunk egyedül, majd ha ez begyűrűzik és mindenki így matekozik mert hobbinak jó, de eddig legalább aprópénz volt belőle, most meg aprópénz sem lesz aztán még páran felállnak abból biztos nehezebben lesz rendezvényes, kávézós, közösségi házas triplán multifokális egész éves biennálé.... Meglátjuk.
-
2-More
aktív tag
válasz
Jahno
üzenetére
Én múltkor a kiscsávót kaptam le a bringáról, lépek ki a kapun, 8 éves forma gyerek ezerrel nekem a bringával, röptében kaptam el derékban, bringa el, be az árokba, kiscsávót meg fordulatból lábra állítottam, anyja jött mögötte kb 10 méterrel, úgy nézett rám mint Merlin, a varázslóra.
Pár éve meg a Műegyetemnél láttam két bringást, egyik át a piroson, másik át a zebrán, középen meg csatt, na ott én se álltam meg, hogy ne szóljak oda, hogy "A KRESZ vajon miiii". -
2-More
aktív tag
válasz
blueboi69
üzenetére
Annyi, igen, 5-6 olyan, ahol kötbéres volt a mutatvány. Karácsonyi szezon, 21.éig bezárólag volt kb ugyanennyi rendezvény, volt, hogy egy napon belül 5. Hozzám is akkor jön szerelő, ha muszáj, szétkapom a vizet, a villanyt, a gázt, de ha rá kell kötni az éjszakaira, bontani a villanyórát, komplett melegvíztartály, presstartály CS, klímát kell felszegelni, vagy ki kell ásni szó szerint 1 köbméter gyökeret földlabdástul, arra ember kell, annak nem állsz neki, mert vagy a, nem értesz hozzá, vagy b, szerszám kell hozzá, vagy c, benne van a pakliban hogy nem kell többé neoncső a pincébe, mert leviszi a gázrobbanás a 3 emeletes családi házat tok-vonó. Mondom ezt úgy, hogy simán szétkapom a kombicirkót ha ki kell dzsuvázni az égésteret, vagy ledobni a keringetőszivattyút, és társai.
-
blueboi69
őstag
válasz
2-More
üzenetére
Idén 5-6rendezvény? 13nap alatt?
Na hozzám amúgy nem jön semmilyen szerelő dzsoni, csak ha tényleg végképp nincs más megoldás. Én cserébe el szoktam beszélgetni velük, de lehet a szakik ezt is utálják

Egyedül a napelemes arcokat kínáltam meg kv-val, de egyébként meg eszembe nem jutna munkásoknak pizzát rendelni. Itt eleve 4-5ezer egy alap pizza kiszállítással, itt van 2-4munkás az már khmm. Magunknak sem rendelük sose. Napelemes csókák voltak itt, meg 1éve tetősök, sztem elég lóvét fizettem mindenkinek, hogy az ilyenek beleférjenek valahogy. Tudom paraszt vagyok. Mondjuk ezeken kívül nem nagyon szokott itt lenni szaGember, max 1-2órás vészhelyzeti lefolyódugulás vagy legutóbb a csőtörés miatt.
-
Jahno
veterán
válasz
A. Crowley
üzenetére
Amilyen mákod van sima ügy lesz. Keleti-Deák-100E. Profit. Utóbbira azt sem tudom mennyi a jegy, valahogy 1ezer felett elvesztettem a fonalat. Ha útvonal tervező Kelenföld-Kálvint mondana, mert elvileg 6 perccel gyorsabb, akkor inkább ne hidd el, szerintem több akna van benne
Gyárból nekem a reptér jó fél óra, pontosabban én a pálya végére meg a távolkörzeti radarhoz szoktam mászkálni és nem az utasfelvételhez. Addig napközben erős forgalomban is max. 50 perc a táv. Tömegközzel agyhalál, valahol 2+ óra környékén mozog és akad hozzá 3 kilométer séta. Ha bevállaltam volna, mert ez elmélet és én a 4es útra vagy környékére ki nem megyek gyalog az kurvaélet, szántóföldön meg mindenféle ipari dolgon fent lehet akadni. Mellé jön egy ésvagy +4ezer forintos buszjegy, itt feladtam a tervezést időben és térben. Nyáron esetleg megírhatom ha odáig jutok. Nem volt autóm ugye és próbáltam optimalizálni aztán az észérvek győztek, legalább mondhatjátok, hogy ezt is megmagyaráztam miért nem lehet megoldani
Párszor nekimentem a Határ úttól busszal, az kb. 15 perc a Bókayhoz, de miután sok volt a majom és buszon sem mindig fértem el, ha időbe belefért akkor kb. 50 perc alatt gyalogolható a Bókay kert, ott trafikban a benya kút mögött van kávé és sör :-D Onnan meg havercsaj kivitt kocsival.
Visszafelé kocsival 20 percen belül hazaérek, Bókaytól tömegköz kb. jó 1 óra, esti Cargo után közlekedés nincs. Van arrafelé éjszakai tervem is, az majd jó lesz
-
2-More
aktív tag
válasz
Jahno
üzenetére
Nekem mindegy, hogy hol van, csak akkor a rendezvényszervező legyen tisztában vele, hova kéri mikorra a mit, ha pedig ezt nem sikerül megugrani, akkor kérdezzen. Ahogy mi is kérdezünk. Hol lehet bemenni? Behajtási engedély kell e? Rakodási terület van e? Intézi e? Stb. Gyengébbek kedvéért minden gépünk méretei kinn vannak az oldalon, súly, magasság, szélesség, teljesítményfelvétel. Majd a helyszínen megjelenik gipsz jakab, és rámutat, hogy fel kéne vinni a 1,5. emeletre a 250 kilós tájfunasztalt. Vagy épp, nem lehet csak a parkolóból cuccolni, leveszed EGYEDÜL a kocsiról, betolod át a mindenen, és benn közli a másik mameluk, hogy miért nem álltam be? És ha azt mondod, nem, akkor te vagy a büdösköcsög. Idén volt 5-6 rendezvény, ahol dupla szorzós kötbéres volt a buli.
Én meg, ha jönnek a kertből kibombázni a köbméteres fagyökeret, klímát felbágerolni, villanyt kötni, társai, akkor nyomom a google maps koordinátát, hova jöjjön, nem a szokásos balra a józsibácsi háza előtt, ott, tudod, ahol a qrvák szoktak állni, mutatom hova tud beállni, mit lehet megfogni, cuccoljunk be, haladjunk, főzzek e egy kávét, itt az ásványvíz a hűtőben, ott a csap, ott a kézmosó, a mellékhelység, ha félnap+os a buli, akkor rendeljem e a pizzát, stb stb. -
Jahno
veterán
válasz
2-More
üzenetére
És közlekedésileg mennyien is dolgozunk benne, ha az utolsó szál technikai ember mellett a placcosokat vagy a portást is hozzá mered mérni? Viszont turizmus meg sétálgató utca az vastagon kell, ezek meg ilyen járulékos mambójambók, oldják meg, kész. És akkor egy szint alatt megint a vendég jár rosszul. Árat úgysem emelhetünk, mert nem. Marad az, hogy kimarad. Kicsiben működik a "jajjjnecsináldmár, éventegyszerbelefér, buli van" Nálam most az "évi egyszer" az összesen kb. 16 környékén tetőzött, ez próbálom most lefaragni. Több-kevesebb sikerrel
És a Járda a gyalogosoké civil szervezet meg az összes többi felvázolja, hogy kell belvárosi kávéházba akusztikus koncert és Tetris bajnokság, addig lát, romantikus idill ahogy a körúton kávézgatunk és sétálgatunk, de ki szolgálja ki, az nem számít. Óggyameg, szigorítsuk, tiltsuk be.Egyik helyről meg a Gundelről írtam ide én már hasonlót, ezek ugye szervezésbeli dolgok de pont ezt nem szeretjük még a közlekedéssel és logisztikával nehezíteni. Akkor jön a kérdés, hogy minek csinálod :-D Na, ez a jó kérdés, de akkor mégse legyen rósazszín felhős, sokféle témában romantikázós kávézós, kicsit bulizós, rendezvényes közösségi házas a belváros vagy mi is a cél? Nem azt mondjuk ne kegyen sétálóutca, de egy X helyre legyen már némi pakoló hely vagy parkolási lehetőség és művészbejáró.
-
2-More
aktív tag
válasz
hobizoli
üzenetére
Mert még mindig nincs rend a fejekben. Az, hogy valaki reggel bekerózik a melóba, mert jól esik a mozgás, vagy gyorsabb, vagy nincs más lehetőség, vagy BÁRMI, az nem az én dolgom, csinál, amit akar, közlekedik, közlekedjen, a szabályok betartásával. Az, hogy valaki, már bocs, ha kommancs lennék, munkaidőben, tetőtől-talpig versenyszerkóban, a 6 kilós karbon csodával készül a Tour'd France-ra, miközben őt és barátai kerülgeti a proletár tömeg, azt viszont ugyanúgy nem tudom elfogadni, mint a külső váciutat gyorsulási versenypályának vagy random körforgalmakat driftpályákat használokat, vagy az egykerekező CumshotCrew-s hülyegyerekeket. Ha sportolni, rekreálni akarok, akkor eltakarodok oda, ahol nem zavarok senkit, mert én sem akarom hogy zavarjanak, ha közlekedni akarok, akkor betagozódok a forgalomba. Annak pedig vannak szabályai (KRESZ), vannak műszaki feltételei (forgalmi engedély), biztonsági eszközei (sisak, láthatósági apámfasza), és van biztosítási tétele, ha valaki összebasznék. Pláne, a mai világban, ahol egy random elem fényezése 100-150k huf, egy indexes-oldalradaros fényre sötétedő tükör 3-5-600k, egy fényszóró 600-1M, és még sorolhatnám. Majd akkor lesz egyenjogúság, meg közös mindenféle, ha a bringásra is ráhúzzák a kreszt, mert ugye részt vesz a forgalomban, majd amikor elhúzza a rendőr, ha megállítja, 26 éve vezetek, 2x láttam bringást rendőr által félreállítva, egyszer a 11es főútón ahol TILOS, egyszer pedig a Critival Mass kompett vonulását ticketelték végig, jegyzem meg, nagyon helyesen. Majd akkor lesz rend, amikor lesz kötelező műszaki felülvizsgálat, nem az lesz, hogy lámpa, minden nélkül meg a rodeó járdán, zebrán, mindenen át, meg amikor kötelező lesz a biztosítás, nem opciós, vagy, amikor tényleg be is vasalják MINDEN egyes esetben.
-
A. Crowley
tag
Péntek délután nyomok majd egy Reptér-Győr távot tömegközzel, bőrönddel.
Majd beszámolok. -
2-More
aktív tag
válasz
Jahno
üzenetére
Pofázom egy pár perce, ez a rendezvényszakma ez a legalja, a rendőr meg a bkv ellenőr szintje alatt még méterekkel. Idén volt 20 éve, hogy csinálom, egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány olyan rendezvény volt, ahol legalább érintőre képben volt a megrendelő/szervezőember, hogy mik a helyi körülmények. Volt simán, hogy az aulában derült ki, hogy a liftbe nem fér be a gépészet, 8. emeletre kell felvinni. Az teljesen alap, hogy nincs ott időre vagy egyáltalán, vagy nincs áram, vagy nem tudja, vagy akkor kezdi el kimatekolni, hogy mi legyen. Alap, hogy nem kér felügyeletet, de odarángat éjjel 1kor, rendezvény vége előtt 1 órával, hogy nemmegy a nemmegy, ami 1 gombnyomás, de nem akarja telefonon megérteni. Egy kezem 3 ujján megszámolható, hányszor volt olyan, hogy felügyeletet kérnek, és van egy szék legalább, ahova leülni le tudsz, és nem kinn ülsz a parkolóban a +40/-10 fokban a kocsiban, és várod a banzáj végét. 20 év alatt 2x volt olyan, hogy azt mondták, itt van egy 3 decis ásványvíz. Végletek vannak, a ááá semmi komoly, csak felépíted, aztán öt percenként hívnak/mész oda, mert nincs animátor (ugye, a felügyelet az műszaki felügyelet, nem animáció), a vasgolyót is elrontják, és a másik fele, fúúúú óberfontos rendezvény, minden élén álljon, és úgy mész elbontani, hogy a fele gépparkot be se kapcsolták. Konkrétan 2 éve a sokcsillagos hotelben építettem egy 10+ gépes rendezvényt, a felszolgálófolyosó ragadt a retektől, a teherliftnél olyan cigarettaszag hogy leesett a fejem. Fel van állítva minden, üvegek eltörölve, minden benyomva, minden fitti, mondom a főűrnak, joviális, 50es pasi, frissen tükörre borotválva, formaruha, fehéring, tükör cipő, hogy itt vannak a főkapcsolók, minden egyértelmű, de ha mégse, akkor itt a számom. Ember rámnézett, és szó szerint ez hangott el: "Hát én biztos, hogy nem foglak felhívni, hagyd már a picsába, ki nem szarja le ezt a sok részeg gecit, 10 perc múlva azt sem fogjáj tudni, hol vannak". Edzett gyerek vagyok, de erre csak pislogni bírtam, kinyögtem hogy ooook, és elhúztam a belem
A felszolgálóipar magányos terroristái, ugye. -
Jahno
veterán
válasz
2-More
üzenetére
"biciklire szökőévente se ülök"
Én azért szökőévente ülök, de annyira nem mérvadó. Csiganyálak kedvéért melóból már mentem haza bicajjal és gyalog, valamint pont az említett Kelenföld irányt is megcsináltam. Akkor nem a Tüske csarnokban volt dolgom utána, de mivel pont ott tudok átmenni a hídon, ezt bicaj+HÉV+4es6os és 1es kombinációs variációs lehetőségeit kipróbáltam az eddigiek mellé. És jártam Pesten több kerületben is, ellentétben egyesekkel
Többet kellett volna húzni, kíváncsi lennék mennyire fedtem le Pestet a mindenfélével. Egyszer már írtam, hogy legközelebb az szólhat bele aki annyi tömegközön ült, mint én, de módosítani is lehetne, hogy 1 éven belül ha a felét eléri akkor az már jó viszonyítási alap lehet
-
hobizoli
nagyúr
válasz
blueboi69
üzenetére
tudod kozebn az az alapveto diffi, hogy en nem akarom tiltani neki az o kozlekedeset, de o meg igen az enyemet
tolem aztan bicajozhattak eddig is, mert az a par eddig se zavart kulonosebben, ha nem gondolta annyira atom fontosnak magat, hogy minden lampanal elore csorogjon azert, hog 10-15m utan mar utban legyen
amelyik igazododott a forgalomhoz azokkal senkinek nem volt baja, de a tobbi szandekosan keresi is a konfrontaciokat, mert rendszam nelkul lekovethetetlenek
-
2-More
aktív tag
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
Nem ennyi, mert megmagyarázzák. Ebből indult ki az egész nyomorság. Nem fogja fel, hogy miért, nem is érdekli, hogy gyorsabb, kényelmesebb, piros. Jelenleg a terv a megmagyarázás és szigorítások felé megy, mercsak, mellé a forgalom méretéről hazudnak is, mindkét táborét felfelé kerekítve.
-
Jahno
veterán
válasz
Piftuka
üzenetére
Régen voltam Amsterdamban, de van is. Én fordítva szoktam, mikor magyarázzák, hogy bezzeg ott van kerékpáros kultúra és nem közlekednek olyan rendetlenül, mint bezzeg idehaza akkor mutatok néhány kiemelkedő tanulmányt.
És mivel ezekkel csalni is lehet vagy időszakokat kiemelni akár pro akár kontra, ezért kérdeztem meg, hogy hol és mikor nézzünk idehaza bicajos forgalmat (és még kétszer, mert egy nap nem nap) amiből következtetni lehet bármire. Ebből fent áll az esély, hogy valaki ismer igazán forgalmas szakaszt/időpontot, de szerencsére senki nem írt semmit így nem kellett vele szopnom
Számláló állását most szerdán/pénteken nézem meg, erről külön csak évente kétszer szoktam duzzogni
-
2-More
aktív tag
válasz
Piftuka
üzenetére
Ezzel nem tudsz mit kezdeni, magyarország a 10 millió egyéniség hazája, ahol mindenkinek minden alanyi jogon jár, lehetőleg a más kárára. Én alapvetően tömegközlekedek évek óta, ÉS mellette autózok, biciklire szökőévente se ülök. És amerre járok, tátott szájjal nézem a világot, a bevásárolóközponttól kezdve a sima zebrai átkelésig, az éttermekig, mint az állatok, mint a vakok, úgy közlekednek, viselkednek az emberek. Mennek keresztül egymáson, kisgyerekes, idős, fiatal, biciklis, autós, gyalogos egyformán, vagy épp ordítanak, mint a vadak. Teljesen alap a tömött tömegközlekedési eszközön az ordító zenehallgatás, ordítva kommunikálás, köpködés, lehetőleg valami morzsálódó vagy minimum fokhagymás valami zabálása, vagy felszállás 3-4 őrjöngő kutyával. Kertvárosban alap, hogy minden kertbe KELL egy korcs, ami ordít, ha leesik egy levél a fáról, utána pedig kánonban kezdi az összes többi 300 méteres körben. Nulla empátia, előzékenység, nulla türelem, tolerancia, valami olyan feszültség, olyan ideg van az átlagemberben, általánosan, mindenkiben, hogy az valami agyrém.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
2-More
üzenetére
ott meg vannak parkolhazak, nem sok, de akad
ha surun jarsz egy helyre akkor kapasbol kell tudni hol vannak ezek, nem kell az utcan kovalyogni
munkatarasm lakott a 9ker Ráday utcaban a Bakáts térnél, parszor eldobtam haza, de meg ott is volt 2-3-4 hely, ha este mentunk is, meg ha reggel is -
Jahno
veterán
válasz
hobizoli
üzenetére
Sok mindent elfelejtenek, majd ha írod, akkor egyéni szocproblémának hazudják de a nagy átlag állítólag nem ilyen. közben ezrek húzzák a melót késő estig, lehetetlen helyeken és éjszakai műszakban, vagy egyéb vakhajnalos kezdéssel. Ezért kérdeztem meg annó, hogy ha már ennyire összehasonlítunk, akkor Barcelonában a Pachában (Na jó, akkor Carpe Diemet kérdeztem de úgysem nézitek meg ha direkt elrejtenék egy bugot így viszont két különböző megoldást is kifejthetnénk) miképpen megy a logisztika és a műszak, de sosem fogjuk megtudni. Közben a Riff ha rajtam múlik akkor még egy kicsit vergődik idehaza és voltaképpen a vendégek járnak szarul, csak azok nem látják akikek múlik és nem is akarják érteni, közben ezzel példálóznak és elvileg ezek mellett kampányolnak.Csak rosszul.
Még majdnem ugyanott tartunk, ebből indult a fenti kép is ahol parkol az autó, ott kutyát nem zavarja, csak ne hagyja ott 2 napra. De fröcsögni kell rajta. Sem a miértjét sem a mikéntjét nem akarja érteni, csak hisztikézik.
Jómunkást meg orrbaveri az állapot, az sem érdekel senkit, de ettől függetlenül belepofáznak úgy, hogy nem érdekli, érintőlegesen sincs köze hozzá, messziről kampányol és belepofázik.
Persze pénz beszél, ésvagy, szóval megint a kicsik és a vakondok maradnak alul a városban.
Ligetben pld. Millenium házában lenne rendezvény. Pakolást úgy tudod megoldani, hogy a Múzeum mélygarázsban parkolsz, át kell pakolni a Liget saját elektromos hajtányába, elballagsz a rendezvény térig, ott kibepakolás. Ember meg időre érkezik, azzal pontosan tervezni kellene mert ott nyüszít, hogy este van menjünk már és addig el sem jutottunk, hogy ki mit fizet, milyen parkolási kedvezmény van, de tök jó ezekkel majomkodni mikor úgyis az lesz, hogy odamegyek időre, ember nem veszi fel a telefont, aztán "mindjárt jön", vendégek meg minket kapnak szét. Plusz a felügyelet és a többi, hol legyek egyszerre ketten három helyen. Összes ilyet ki kell szedni a láncból, árfekvésnek és amortizációnak sem tesz jót, de nem tudsz vele mit csinálni. A helyett, hogy beállnál a mélygarázsba a lift mellé és kirakodsz ott, ahol éppen kell, belecsavarunk egy bonyolítást.
Na majd 1-2 év és másképp látjuk, most jöttek be új opciók, van min vergődni, bedobtak pár jövőbeni opciót, lesz min vergődni, decemberben volt az 5. évadom amikor NEM csináltam semmit a 7ker közepén. Műxik nélkülünk is, Instantfogas alapban kilőve, most a Vortex nevezető új helyen rezgett a léc, hogy teendőm lesz de szerencsére hülye is az új tulaj és nem jutok senki eszébe :-D Park melletti parkolóért kicsit aggódok, hogy azt a MÁV még behúzza nyárra is....
-
Piftuka
veterán
válasz
-szabi-
üzenetére
"Ehhez még hozzájön manapság mindenki kameraman."
Igen, az is jellemző, hogy feltétlenül muszáj mindent ott rögtön megörökíteni. Ahelyett, hogy megélnék az emberek a pillanatokat.
Soha nem felejtem, hogy amikor egyszer itt az egyik újonnan nyílt pizzériába beültem a tesómmal, a többi asztalnál mindenki mobilozott, amíg meg nem kapta a rendelését.
Mellettünk egy tipikus "dupla randi"; két huszon-harmincas srác, két hasonló korú nő... bejöttek, rendeltek, majd mindegyik elővette a mobiltelefonját, és Facebook-ozott, email-ezett, vagy kitudja mi, amíg meg nem kapták a pizzájukat.
Szerintem ez annyira szánalomraméltó és szomorú...Aztán persze mivel én a forgalomban gyalogosként és autósként is részt szoktam venni, a zebrán mobilon beszélő, vagy azt nyomkodó gyalogosokat nem tudom megérteni.
Mindig a legnagyobb kényelemmel, és csigalassúsággal battyognak át. Ez olyan, lámpával ellátott kereszteződésben, ahol nagy a forgalom, és a lámpa elengedi az autókat egyenesen és jobbra is - ahol aztán közben a gyalogosoknak is zöldet mutat a zebrán a lámpa - nagy önzőségre vall, mert a jobbra elkanyarodni nem tudó autók miatt a mögöttük egyenesen haladni kívánó autók várnak, vagy át sem érnek a következő zöldig. (Hasonlóan kellemetlen a dolog a városunk különféle körforgalmaiban, ahol a kihajtóknál vannak a zebrák, és az autósor az ilyen gyalogosok miatt ugyanúgy fel tud torlódni. Gyakran a körforgalom a tervezett "gyors átengedő" szerepét emiatt nem tudja ellátni.)
Velem kb. minden szökőévben fordul elő, hogy éppen akkor hív valaki, amikor gyalogosan, a zebrán átkelésre várok, de ha ilyenkor fel is veszem, beszélek valakivel, és zöldre vált a lámpa, addig a másik fél vár, a telefont elemelem a fülemtől, alaposan körülnézek, és sietve kelek át (egyébként a zebrán amúgy is így teszek), hogy ne akadályozzam a forgalmat.
Persze tudom... egy olyan individualista társadalomban, ami az európai népeket és a magyarokat (őket egy ideje különösen) jellemzi, miért vagyok meglepődve azon, hogy senki nem törődik a másikkal...!?
-
2-More
aktív tag
válasz
hobizoli
üzenetére
Mondjuk, az se mindegy, hol lakol, meg hol szopol, nekem a rekordom 40 perc volt, mikor az exasszonynál csöveztem az Üllői-József sarkán. A Práter/Üllői/Mária/Hőgyes tengelyen kóvályogtam és 1 db parkolóhely nem volt. Ja, a parkológestapo már akkor is úgy nézett ki, hogy két rekordom is született, ugye 8:00ig volt free a parkolás, az egyik ticketem 8:01kor született, ami azt jelenti, a paraszt már 7:50kor körbefotózta, és csak az enterre kellett rányomjon, a másik pedig ugyanott, ugyanazzal a parkolőr kóddal 8:00kor. Na akkor betelefonáltam, és megmondtam a parktársaságnak, hogy szóljanak az emberüknek, hogy vegyen vissza magából, mert ha legközelebb meglátom 8:00 előtt a kocsi körül matatni, a hátába állítom a csákányt, az biztos. Mit ad isten, pár hét múlva megyek le, mászkál egy parkolóőr pont az említett időablakban, cipóra vert arccal, na mondom, akkor más már elmagyarázta neki, hogy ennyire nem kék komolyan vennie ezt a rendkívüli fontossággal bíró munkát, amit végez.
-
Piftuka
veterán
válasz
hobizoli
üzenetére
Való igaz. Amikor az ember Hollandiáról és a kerékpározás szeretetéről hall, a felvételen láthatónál sokkal több kerékpárt képzel az ottani utcákon látni.
Mondjuk a felvételen még az is rögtön feltűnt, hogy a követési távolság be nem tartása mennyire jellemző. Jó sok ráfutásos baleset látható az ottani főutakon, autópályákon.
Azt hittem, ez csak itt kis hazánkban jellemző. De ezek szerint nem. -
blueboi69
őstag
válasz
hobizoli
üzenetére
Próbálj meg a belvárosban este 8kor megállni egy adott címnél, úgy, hogy mondjuk nem szeretnél pár háztömbnyit sétálni.
Másrészt, amennyire a bicajnácik tolják a magukét, te pont ugyanezt csinálod, de csakis a saját példádat extraponálva és ezzel ellentmondva az egész bringázásnak.
Marhára nincs igazad. Neked sem. Bringásnak sem. Mindenki azzal közlekedik amivel szerinte gyorsabb/kényelmesebb az ő saját munkábajárása. Ennyi.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
blueboi69
üzenetére
nem igzan emlexem olyanra hogy 15 percig kellett volna parkolot keresnem barhol
az énközpontú bicajnácik mindig azt felejtik csak el a matekbol, hogy nagyon nem mindenki 9-10-re jar melozni, amikor mar minden IS jar, meg lement a reggeli rush is, meg foleg nem HO-s
04:15kor kelve 04:35-kor mar a vilimegalloban kene lennem, hogy utan Hatar uttol a busszal be tudjak menni DH-ba es akkor 05:45-05:50 korul beerek a ceghez, + besetalok az oltozobe mar kb 05:55 van
szamold ki masfel oras tortura
04:50-s vilivel mar nem ernem el a buszt ha jon a vonat a 19ker-18ker hataran a Fáy utcanal
kocsival meg 04:35-kor fel se keltem, es 05:00-kor elindulva 05:20-kor a ceges parkoloban vagyok es 05:30-kor kenyelmesen megvan a muszakvaltas
hazafele is 17:45-kor elballagok oltozo fele, 18:15 korul otthon vagyok
a ceges busz eleve 18:20-kor indul csak el a parkolobol, azzal mega vilivel 19:15-20 elott nem erek haza
napi 2 ora diffi utazasban
----------------
most is jott a otletessel egy-par agytorszttol, hogy az 50-s vilit hosszabbitsak meg a Ferihegy 2-re
a 8km-s utjat igy is ~45perc alatt zotyogi vegig, meg +5km lenne béke tertol a Feihegy2
reggeli meg a delutani csucsban alig lehet felferni ra, kepzeld el meg akkor jonne ra egy par turista is felcuccolodva -
Sipi-
őstag
válasz
Jahno
üzenetére
Nem értem miről beszélsz, bár szokott ez máskor is így lenni

Én azt írtam, hogy nálunk a nagyobbik gyereknek jobb a séta + metró, mert kiszámíthatóbb és kb. ugyanannyi idő, mint kocsival. Másik gyereknél kocsival 20 perc, tömegközlekedéssel viszont 45-50 perc. Nála marad az autózás egyelőre.Én kisvárosban nőttem fel, ott biciklivel mentem mindig. Volt amikor elestem a jégen, de nem sokszor
Helyi buszjárat nem volt arrafelé amerre nekem kellett volna. -
2-More
aktív tag
válasz
Jahno
üzenetére
Pedig csuma egyszerű a képlet, van kerület, ahol el kell engedni az autót, van, ahova meg el kell engedni a tömegközt. Én olyan helyre, amit nem lehet kötöttpályással megközelíteni, el se indulok tömegközlekedéssel, vagy hónomalá baszom a rollert, és ahogy leszálltam a hév/metró/villamós kombóról, gyihá. Vagy gyaloglás pont-pont közt, ha nem sietek.
-
Jahno
veterán
válasz
Sipi-
üzenetére
És 20 percekről beszélünk helyben, amikor sűrűn jár még a minden is? Ne marháskodjunk már, hogy ezzel bármi nyűg lenne. Nem Dabas ez vagy Veresegyház, ahol napi szinten kell oboázni a vonattal alsó hangon +/-1 órás eltérésekkel. Veresen ha 8ra be szeretnél érni akkor elméletileg 6:50kor indulsz, gyakorlatilag sokan az 5:50es választják, amivel ha időben beérnek akkor 6:40re lesznek a suli előtt/gyárban a 8 órás kezdésre.... 6:50 körül kelek először
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
Addig ritkán kerestem, mostanában odahaza kevesebb a hely ha este esek haza, Radnóti utcába sem járok, 101 klubot lemondtam és elköltöztek, a fenti csiganyálakból azért kiderül, hogy ha 14:10kor indulok az 1. helyről és 15:10kor már utolsó útnál tartok (most látom egyik képet rossz helyre tettem, na mindegy), akkor nem lehet olyan dráma, hogy 3 helyen is 10 percet pingvinezzek a parkoló kereséssel. GPS logban az is majdnem benne van jól.
Kelenföldnél kihalt utcába járok van vagy foglalhatok kapubejárót, Luminisnál foglalt helyem van de megálltam a ház előtt és akkor nem kell a szűk udvarban megfordulni sem, ha valami teherről éppen pakolnak vagy nem tudja hol van.
Összességében azt mértem össze, hogy Kelenföldre háztól-házig kocsival kb. 15 perc alatt ott vagyok, míg BKVval kb. 10 perc gyalog a Déli, ott pár percen belül megy valami vonat Kelenföldre az alig 10 perc menetidő, kiballagok az Etelére, vártam 16 percet buszra és mentem kemény 5 percet, de pont ez a táv az, amit nem érdemes gyalogolni. És így lett a 15 percből rögtön 50. Kettő hasonlót kerülök egy nap és pont elég is.
Majd március 21-én lesz érdekes, Jászai sarkán kellene tevékenykedni, ahol van kijelölt rakodó hely, de mindig elfoglalja valami majom. Ráadásul már este 10ig fizetős a parkolás, ott ha poénból elmegy 3ezer pénz rá, akkor az sem lesz tetszetős. Oda idén többet már nem szívesen mennék amúgy sem.
-
Jahno
veterán
válasz
Sipi-
üzenetére
Időnként be lehet szívni, nekem eddig kiszámítható, de meg kell gondolni, túl nagyot BKVval sem oboáztam meg autóval sem. Vagy már el is felejtettem. Mikor pótló volt akkor meg nem néztem mikor érek hova, mert reggel meló felé menet ért, az most ha 1 óra helyett +20 perc, ott nekem majdnem mindegy.
-
Jahno
veterán
válasz
Sipi-
üzenetére
Mondjuk ha valami 15 perc lenne BKVval azon nem sírnék, most ezen a Kelenföldes kerülőn akadtam fent, az kocsival átlag 25 perc szokott lenni összesen, BKVval meg Gtérkép is optimistán 30 perc környéki utazásokat mond, de vagy buszra vársz 2. átszállásnál 15 percet ésvagy még 15 percet gyaloglok a saját tempómban, szóval rögtön közelebb lesz az 1 órához. Autóval onnan jó 10 perc a Petőfi híd, BKVra kb. 25-30 percet mond, a csatlakozás/körítés miatt inkább 50 perc lesz. Majdnem elmértem, hogy éppen odaessek a hoki meccsre, mert aznap kaptam az információs levelet is, hogy 1 órával a kezdés előtt jelentkezzek be.
-
Sipi-
őstag
válasz
Jahno
üzenetére
Nálunk a nagyobbik gyerek átszokott a BKV-ra teljesen. Már pár éve azzal jár haza, de 2024 őszén valami "elromlott" a közlekedésben és a kisebbik és a nagyobbik sulija közti fiyen 9-10 perces autóút (Dózsa Gyórgy úton végig az Ajtósi Dürertől a Kárpát utcáig) felment 14-15 percre. Ezzel egyszer el is késett (korábban is kb. 52-55-kor szállt ki a kocsiból). Metróval meg fixen ugyanannyi mindig az idő. Kicsit több, mint kocsival általában, de a kocsi kiszámíthatatlanabb.
Így a napi autó km is csökkent 7-8 km-rel
-
blueboi69
őstag
válasz
Jahno
üzenetére
A bureken nincs sajt és nem csak tejföl van benne, egyébként egyik kedvenc ételem az egészségtelen közül
amiket itthon kapni azok nem szoktak jók lenni. Szerbiában és Bulgáriában ettem, ott isteni finomak vannak a legutolsó sarki akárkinél is. A bolgár verzió kicsit más, de nagyon hasonló. gugli első összefoglaló: [link] -
Jahno
veterán
válasz
Piftuka
üzenetére
Bár én asszonynak erdélyit mondtam, Ő mondta a törököt, de szerintem mindenhol létező. Burek. Rétestészta, kicsit megkenjük vajjal, bele zöldfűszeres tejföl, összecsavar, kicsit süt, tetejére sok sajt, kicsit süt, kész. Kölcsönygyerek húst, karfiolt, mindent tesz bele, állítása szerint "ami éppen van". Majd egyszer mi is eljutunk a gombás sonkás cuccig :-D
Sütő jól műxik, mindig mondom, hogy a világ legjobb befektetése. Ki kell ismerni, hogy mire jó és miért, de most már egy átlag sarki pogácsát meg hasonlót is bedobok melegedni, kolbászfélékre teljesen jó, húst is bepácolod, beleszórod, 1-2 fordítás és kész. Gyárba is rendszeresítettünk egyet, kap valami mirelit kaját és krumplit, kész az ebéd.
Papírt nem mindig tettünk bele, régen még szerintem nem is volt, vagy nem jött szembe, most minden sarkon lehet venni. Előnye, hogy nem lesz olyan dzsuvás az alja, meg egymás után mehet sorban minden. Most éppen papíron tettem félre a kolbász zsírját és onnan kentem a kenyeret. Kevesebb takarítás.
-
Jahno
veterán
válasz
-szabi-
üzenetére
Áneismondjad. Mondjuk én a minimál vizuálért kapok aprópénzt, szóval nem fikázhatom, de tényleg tök érdekes. Utoljára a nagyobb White sensation-ön néztem, hogy nem is buli van, hanem állnak, néznek, látvány, vizuál a lényeg. Hátnyaff. HWSW-n itt 1-2szer egy Targa nevezetű figurával fejtettük meg, mondván Eric Clapton is milyen jól előadja, mégsem kell 100ezer robotlámpa, csak másról szól. Roger Watersék már sok.1 hang és nem kispályás vizuál, ott arra épül a történet. Budapest Parkban is nem teljesen saját közönségnek csináljuk a lakodalmas haknit, azt sem tudják hol vannak, valami zene szól, ott kell tartani a népet míg fogyaszt és ha már nem fogyaszt akkor gyorsan becsukják a boltot.
-
Jahno
veterán
válasz
hobizoli
üzenetére
Én nem merek mit mondani, megint ment a minek autózol, de a civil szervezetek inkább hagyom, meg úgyis beszopódás lesz, semmi konstruktivitás nincs, csak hergelik a népeket. Félelmetes. Az érvekkel meg mindenki baromira el van tévedve, egy 157 pontos megvalósítási tervből kettőt kicsíp, hogy így kell csinálni és kész, többiről meg hallani sem szeretne, minősíthetetlen IQnegatív stílusban megy a fröcsögés.
Utoljára még odanéztem, ezekkel a képekkel hergelik a népet, hogy még pakolás idejére se álljon ide, mert mit képzel magáról, agyonverni, megtiltani, felnégyelni:
Közben itt pont kettő autó is úgy el tud férni, hogy nem zavarja a gyalogokat. És direkt nem is akarják érteni, csak a rinya megy már bármin, ráugranak, mint a véres rongyra.Jókor mondod amúgy, egyik értelmesebb haverom is ráugrott, meg is mutattam, hogy ott bezzegbécsben mennyi parkolóház van és frissítettem 4 utam is, nézzük meg miért ne legyen hatékony, hol van az, hogy órákat állunk a dugóban és ez mennyi időbe telne tömegközzel, éppen pénteken húztam 1-2 csiganyálat:
Előtte egy hasonló utat futottam meg, 36 percet vártam buszra, egy Déli pu - Kelenföld környéke után Tüske csarnokba menetel alig fért bele a 1.5 órába. Majdnem elmértem magam. Éliás persze könnyebben megy gyalog melóba, mint itt többen a csoportból, vagy aki távmunkázik ugye, de én ezt is kipróbáltam :-) Egynek jó volt, továbbra se keverjük a közlekedést a hülyeséggel és az extrém sporttal.Ebből gondoltam mikor ott oboáztam az 58as busszal, hogy a következő nap autózom és akkor tegyük rá a térképre, nézzük meg tömegközlekedéssel mennyi időbe telt volna. Ez a fenti itt autóval kb. 1 óra és 15 perc. Összesen.
Próbáljuk meg tömegközzel, valaki tökösebb adja össze, ha a térképről nem látszik akkor pozíciók. Indulástól: 1: Bocskai István Református Oktatási Központ Apáczai Csere János Középiskolája 2: Luminis Showroom 3. 1204 gyermekorvosi rendelő 4. Bocskai István Református Oktatási Központ Apáczai Csere János Középiskolája. Ideje volt frissíteni a listám, mert csak egy ezer éves dolog van, de akkor ide összeszedem az észérveimet, mikor nincs annyi időm, hogy BKV-n vergődjek annak ellenére, hogy általában mindig kiderül és én BKVzom a legtöbbet az univerzumban is, aztán vakarózom is mikor 3-4x annyi ideig tart, mint autóval és akkor még Törökbálinton hónapok óta nem jártam, majd frissítem vele a csiganyálaim.
-
Piftuka
veterán
válasz
npera
üzenetére
"Holland ruszkik. A parkolóból kitolató Teslába belebringázó mobilozó nő gyémántos. Meg a csilingelő villamosba frontálisan belebringázó csaj sem piskóta. Nem tudtam, hogy ennyi ruszki van Hollandiában..."
Döbbenetes. Valamiért azt gondoltam, hogy a "hanyatló nyugaton" nem ilyen rossz a helyzet. Persze aztán jobban belegondolva... miért lenne ott másként?
A közlekedés során használt mobiltelefon egyébként nagyon felháborít. Borzasztó, hogy sokan nem képesek nélkülözni egy percre sem.
A világ tele lett ilyen "droidokkal"; az utcán járva is a telefonjuk képernyőjét bámulják, a volán mögött ülve is.
Nem tudok már olyan közösségi helyiségbe bemenni - legyen az bár egy hivatal, vagy orvosi rendelő, koncert, vagy étterem -, hogy az ott lévők mindegyike - a 7 évestől a 77 évesig - ne nyomkodná a telefonját.
Semmi interakció egymással. Semmi figyelem a külvilágra, a köröttük történő dolgokra...
Nagyon szomorú ez az egész.

-
Jahno
veterán
Ma már nem voltam jéghokis meccsen és ha nem nyer a magyar csapat akkor is világbajnok lesz, ennek ellenére 1:0ra most is nyertek. Ez azért rendben van. " az öt meccsen mindössze két gólt kapott, miközben összesen 13-at lőtt. "
-
Jahno
veterán
válasz
Piftuka
üzenetére
Mi most megfőztük a heti adag kaját, vagyis inkább a zasszony én meg kontárkodtam. Forró levegős sütő megy rendesen, így két személyre megint összeütöttünk egy tradicionális török kaját, ami mindent kibír, bár egyelőre mi húst vagy zöldséget sem tettünk bele. Fél adagról még van képem:
Elég egyszerűen összeüthető dolog. Hétvégén meg kínai újév, megyünk fotós gasztro csavargásra aztán egyik haverral már szövetkezem, hogy ha nyáron kinyit a nagy sátor akkor vissza kellene térni beverni 1-2 autentikus kaját. Nem lesz occsó. -
Piftuka
veterán
válasz
pitius
üzenetére
Igazán szép márványos, ízléses (és biztosan ízletes) márványos bejglit készítettetek.

Nálunk az új év az említett okokból "light"-osabb menüt fogyasztva telt, azért nekem készült egy kiváló gluténmentes pogácsa, jó sok mákkal, hogy a bőséget is elhozza.

Nem mellesleg rendkívül finom volt, és az újévi lencseleves mellé is kiválóan passzolt.

Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat! Már ~90-95%-osan jól vagyok én is, és a család is. Lassan, fokozatosan alakul ez.

Látom, többen nem tudtátok elkerülni ezt a francos Covid-ot, szóval kívánok mindnyájatoknak mielőbbi teljes gyógyulást!
-
npera
addikt
Végre egy rendes "platós" motorcsónak. Rámpa elöl, daru, rendes tugboat fülke és alu az egész. Motorból 2 db 450R kellene rá, hogy menjen is...
-
npera
addikt
Holland ruszkik. A parkolóból kitolató Teslába belebringázó mobilozó nő gyémántos. Meg a csilingelő villamosba frontálisan belebringázó csaj sem piskóta. Nem tudtam, hogy ennyi ruszki van Hollandiában...
-
eattila
őstag
Engem is elert ez nyavaja, avagy lefertozott valaki

Izuleti fajdalom, orrdugulas, fejfajas. Este volt kis reszketes is. -
npera
addikt
-
npera
addikt
L-nézést kérek....
-
npera
addikt
Bejön a link? Egy csodálatosan megoldott kerékpárút a belvárosban...
-
Jahno
veterán
válasz
npera
üzenetére
Ezt a kört már ezer éve lefutottam, meg annó írtam a hazai és a nemzetközi képviseletnek, majd gyártónak meg mindenkinek is. Aztán csodálkoznak, ha azt mondom ne vegyék meg, mert nincs támogatása és azért idővel ha használja is valaki előbb-utóbb csavar eshet ki belőle, vagy pöcök törik le, vagy bármi. És akkor vakarózhatunk.
-
npera
addikt
válasz
blueboi69
üzenetére
Ez nekem olyan dolognak tűnik, amiért én buktatnám a kocsit a típusengedélynél és sosem kerülhetne forgalomba.
Ez tutira normális a KIA szerint? Mert ezzel rosszabb esetben balesetet is lehet csinálni. Garázsban odacsippenteni valakit a falhoz vagy hasonlóra gondolok.
-
npera
addikt
válasz
Jahno
üzenetére
Ja, akkor ezért zavart össze annyira, amikor próbáltam a te darabodat a Manfrotto weboldalon megtalálni
Drukkolok a garihoz, lehet megy. Ja, ezek nem tipikusan egyszerű dolgok, de ha van pár perce az embernek, akkor le lehet mérni és bemodellezni, aztán már csak egy 5-tengelyes maró kell és kis könyökzsír (ha nagyon durván extrapolálok fotelből)
-
blueboi69
őstag
válasz
npera
üzenetére
Igen. Motor leállításakor, van, hogy még kihúzom a kulcsot, de még forog, miközben a fordulatszámmérő rég nullán áll. Az kb szabadesésben zuhan le. Ez nem a start-stop, olyankor nem fullad le, az jól működik menet közben ha megáll az autó. Ez az az eset, amikor már leparkolok vele és leállítanám. Majd megpróbálom videora venni.
-
Jahno
veterán
válasz
npera
üzenetére
Neeem, ez másik. Ami elrepedt az ami amcsiban legalább olcsó, de sehol a világon nincs támogatása. Most megnéztem a konkurens márkát, ahhoz van minden is. Letört egy pöcök, elvittem néhány aprólékkal együtt a márkaszervízbe. Kíváncsi leszek a számlákra, kell egy darab zéger gyűrű is hozzá amit nem tudtam megoldani
Egyik sarokban néztem, voltak ezer éves állványok és azt hittem valami múzeum, mert csomó ilyen helyen van mini kiállítás. Aztán mindegyik mellett ott volt a munkalap, mivel hozták be karbantartásra. Megsaccolni sem tudom, simán 20+ éves cuccoknak néztek ki de szerintem akkor még a cég sem létezett.
Neve szerint nekem Vanguard van, amit szerettem és pont befért a hátizsákba is, az tört el és támogatás nélküli márka. Manfrottom van pár, ahhoz van akár webről minden is csak nem egyszerű a postaköltség. Még a legősibb darabokhoz is. Abban még bízom, hogy ha regisztrált cucc lenne akkor szériaszám alapján 10 év gari jár hozzá, mert az egész termékskála nincs 10 éves és lehetnek akár jó fejek is egy garis javításhoz, csak sokadik kézből használtan vettem és ki tudja mi jár hozzá vagy mi nem. Jövő hétre kiderül.
És valami hasonló darabot képzelj el, mint ami a rajzon van, szóval nem túl egyszerű.
-
Samott
addikt
Haztaji penznyomda:
-
Jahno
veterán
válasz
-NoVa-
üzenetére
Na, ezt mondom, haver kickboxon fotózta és reklámhoz meg ide-oda kellettek képek, aztán beesett néhány kupára, futtában szerintem ott is találkoztunk. Itt is erősen nyomták jégkorongban, karatézni is láttam Petrát, falumban meg kendózni. Annak is van botja, mint a jéghokisoknak csak más a funkció :-D Egyiknek sem mernék beszólni, Talán még a karatésok, azok fegyelmezett arcok, nem hirtelen haragúak, szóval teljes nyugalommal kapnék egy pörgő rúgást, oszt gondolom utána meghajol, elnézést kér a romjaim felett és le van tudva minden.
-
Jahno
veterán
Megjöttem az újabb jéghoki meccsről. Magyar-német, németek kicsit durván tolták, míg a norvégoknál véletlenül mentek össze vagy tanyáztak, itt a németek mindig rásegítettek. Utolsó szünetben már a csajok sem bírták, volt aki visszaugatott és meglöködte, hogy azért viselkedjenek.
Összességében tök jó volt, még mindig teljesen más, mint a foci. Nincs látszat esés, rinyálás, igaz ez nem is rangos felnőtt meccs, de gyanítom itt nem fasszopóznak meg buziznak a lelátóról, mint a focisták.
Végül is mindegy, 2-1re megcsapkodtuk a németeket is, oszt világbajnok lett a magyar U18as női csapat, mindenki is bekaphassa.
Végén eldobálták a sisakot, kesztyűket, aztán újra be kellett öltözni, mert maradt hátra 0.9 másodperc és szabály a szabály. Kb. ledobták a korongot és le is fújták a meccset.
Ja, egyik német csajtól bemelegítéskor kaptam egy korongot direkt az arcomba, mert bemelegítésnek sorban kapura lőttek ez meg jól rám nézett, aztán mellé vágta pont a képe közepére és röhögött. Ez pont jó :-P
Statisztika alapján Petra nevezetű nőkkel ne kezdjetek ki a világpiacról. Én szóltam
-
npera
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 26
- Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos autók - motorok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Anker SOLIX C300X hordozható töltőállomás (288Wh) - LiFePO4 - 140W USB-C - szivargyújtó
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen- MS4674, 100% AKKSI
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tüzes Ezüst! CTO! MacBook Air M5 24GB 1000GB Garancia! SILVER TÖLTŐVEL!!!!!
- 262 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
- Dobozos Új HP OmniBook 5 Flip 2-in-1 érintőkijelzős laptop i5-1334U 16gb ram 512ssd Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem tudom kell-e hozzá rámpa vagy akna, részleteket kidolgozzuk aztán pár hónap és jövök, hogy mi lett belőle.
Egyik bandának minden ami fordított az Trados volt én meg kapkodtam a fejem.

Többet kellett volna húzni, kíváncsi lennék mennyire fedtem le Pestet a mindenfélével. Egyszer már írtam, hogy legközelebb az szólhat bele aki annyi tömegközön ült, mint én, de módosítani is lehetne, hogy 1 éven belül ha a felét eléri akkor az már jó viszonyítási alap lehet