Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- One mobilszolgáltatások
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
2-More
aktív tag
válasz
-NoVa-
üzenetére
le mertem volna fogadni. és valoszleg, ha beletúrna az ember, pont azt a flaget vették ki a gyári installerből, mert a driver, a többi kula eddig IS lejött Windows Update-ről, azaz de, volt support MSéknél, csak nem akartak a régi szennyel hivatalosan foglalkozni, mert az erőforrás meg emberóra. De ez náluk már csak így megy, előbb beszigorítanak, hogy mindenki meghal, az is aki csak nézi, aztán onnan lehet visszaengedni. Figyeld meg, a W10 supporttal is az lesz, hogy feature update nem lesz csak januártól, secu update meg lesz a végtelenségig és túl. Nekik minden user ajándék, aki nem OSX v Linuxozik.
-
Jahno
veterán
válasz
Sipi-
üzenetére
Elvet nem merek mit mondani, mert az nekem mára is kiadta volna, hogy megyek érte, elvégre ha ma reggel nekilát (már ha nekilátna ugye) akkor ebéd utánra meg is lennénk. Már ha meg lennénk és nekilátnánk. Délután pont nem érek rá értemenni, most ez is kicsit szopós lesz, mert ma este fejtágításra megyek esetleg azt lehet, hogy holnap reggel meló előtt kaparom össze és lerakom Kelenföldön a P+R-ben, valamikor péntekszombaton meg összeszedem.
-
blueboi69
őstag
válasz
Sipi-
üzenetére
a francokat
asszony izélt is, hogy hehh mennyivel kisebb. az ülést kénytelen voltam teljesen leengedni, de így meg nem olyan kényelmes a ki-beszállás, de cserébe jobban kilátok és nem zavar be annyira a középső tükör.Tegnap még lefotóztam, hogy a szemem elé rakom a telefont, hogy hogy (nem)látok ki:

-
2-More
aktív tag
válasz
npera
üzenetére
hőérzet eleve olyan, hogy /km szélsebesség kiszámolható /fokban mennyinek érzed, van rá fasza táblázat, minden. A cipő meg már a seregben is a top prioritás, megelőzve a fegyvert és a rádiót. Ilyen kikúrt hidegben, pláne ha szél is van, pláne ha nem 20 éves az ember hogy lábon kihordja az ebolát, szerintem felesleges önszopatás bringázni, pláne ha fel KELL öltözni duplán, vagy fűthető dzseki, maszk, kurvaélet, utána meg hámozhatod le magadról a melóhelyen és rögtön indíthatod egy zuhannyal a napot, meg zárhatod el hermetikusan a göncödet, vagy, rakhatod ki száradni, mert délután haza is kellene valahogy evickélni.
-
Sipi-
őstag
válasz
blueboi69
üzenetére
Az enyém sem Ceed specifikus, mindegyikre jó, aminek a sín formája ilyen. Az a gumi ami a tetősínre megy, az ne legyen elöregedve, megrepedve.
Thule-hoz mindent lehet kapni, csak valahogy túrd ki a cikkszámot hozzá. Nyáron elhagytam a biciklitartóról az egyik kerékrögzítőről a védőgumit (ami a felnit védi a műanyag rögzítőtől). Ezt is lehetett külön kapni. Aranyárban, de lehetett és pár nap alatt megérkezett. Ennek is saját cikkszáma van

-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
Azt majd megkapja a fejére az összefoglalóval. Az is jó kérdés, hogy igazából a semmin kívül mi történt kb. 2 hónapig, mert ugye én csak úgy voltam és vártam, nem sokat mozgolódott míg nem hisztikéztem. Lehet ezzel akarja indokolni, hogy itten milyen nagy melók vannak. Na, azt próbálja meg mással és ne velem. Erős lesz még a vége.
Műszakira volt ismerős szervíz eddig csak minimál összeget fizettem és egyszerű volt az időpont is, meg nem szórakoztak, odamentem csinálták.
-
blueboi69
őstag
válasz
Sipi-
üzenetére
Na, tegnap túrtam a netet, mígnem találtam egy használt thule-t, ami ilyen, csak nem ceed specifikus adapterrel, hanem ami bármilyen tetősínre jó. A tied amit linkeltél, az papíron 120cm, lemérettem a sráccal, 123cm, ehhez képest koppra szét kellett húzni, épphogy ráment. Eléggé morci lettem volna, ha nem megy rá, mert Tótvázsonyba mentem el érte
Cserébe az új árához képest kevesebb, mint feleannyiba került, de nincs hozzá az a gumitömítés, olyat majd még szerzek. Kulcs is van hozzá, problem solved. -
Jahno
veterán
válasz
qnadam
üzenetére
Bele akartam írni, hogy qnadam nem jáccik, de gondoltam megoldod magadtól is. Jahh, mai bulit egyszemélyes csapat nyerte 48 ponttal. Csak tudjuk hol a helyünk
Nekem idővel leesett, de igen, ilyenkor van az, hogy naerrerápihentezahülye, bár nem ez a legkeményebb dolguk. Fordra viszont már mondtam, hogy annyira visszatérő elem, hogy kezdem unni.
-
Jahno
veterán
Na, autó téma. Nem sejtettem, hogy még 2 rész beesik a folytatásos történetbe és nem csak a sikersztorit kell megírnom, hogy kiszabadítottam a túszt és mindenki boldog, többet arrafelé nem megyünk, mert nem sejtettem pedig tudötam a folytatását, de legalább sokba kerülhet.
Szóval 2 hete szerdán rinyáltam ugye, hogy most vége van a dalnak, megyek érte, leelőlegeztem a trélert és kész, akkor sírt nekem egy csomót és megegyeztünk mai átadásban.
Tegnap hívott is vala, ami már gyanús volt, mert előbb végezni valamivel az ki van zárva. Hátőőőizé, szedtek szét valamit és beletör egy csavar. Közepesen hihető, nemtom, viszont ez azt jelenti, hogy 2 hete szerdán kért kb. legalább 7 munkanap haladékot az 1 napos melóra, amire határidő előtti napon ugrott rá és vagy beszopott vagy nem, de már október 20 környékén (mikor elsődlegesen hisztikéztem egy kört) látszott, hogy tudjuk az anyagszükségletet és ha ott húzzuk meg a vonalat, akkor egy erős délutános melóval járna. Erre kerekítettünk még...Hát sokat.
Izgalom tetőfokára hág, ma hívott, hogy jajj kiszabadították A Csavart (nahát, remélem nem +150ezresért) mert ezek a renitens csavarok ilyenek, szájbavert kapitalisták és bomlasztják az alkotmányos rendet, hogy rohad... Ja, ez más :-D Szóval most elvileg boldogság, így már sokadik alkalommal hülyének vagyok nézve mert megteheti, aztán ha ma reggel nekilátott a fél napos melónak akkor kész kellene lennie.
Gondlom indokolni szeretné fejben, hogy mennyire megszenvedett az egésszel és dolgozott az autóért, csak nekem, csak most. Én jobban örültem volna, ha hatékony lenne.
Holnap kiderül, reggel ránézek van-e műszakim, messze nem viszi és az is drágább lesz, mint az átlag helyen én meg ezzel sem tudok majd mit kezdeni. Sokat küzdeni nem kell vele, tudom, hogy hova fogja vinni és ott mennyit kérnek, a hely ügyfélkapun utólag is ellenőrizhető, papír is onnan lesz.
Holnap kb. a hangulat a tetőfokára hág és meglátjuk mi sül ki belőle, hív-e délutánig (csak akkor már nem tudok a kocsiért menni) vagy nekem kell valamit arcoskodni és tovább logisztikázni. Közepesen döntésképtelen állapotban létezem, de tegnap azért olyan sík ideg voltam, hogy nem lepődtem volna meg semmin.
Addig is itt egy fárasztó képrejtvény, amiből egy klasszikus Disney karaktert kell kitalálni. Nem tudtam olyan szépen összeszerkeszteni, mint ahogy az előadáson volt, de pont jó lesz:
Nem StarWars, nem újhullámos dolgok, klasszikus Dizni szereplőt keressünk :-P
-
-NoVa-
veterán
"A nem támogatott hardvereken ugyanis elérhetővé válik a Windows 11-re való frissítés lehetősége, de kizárólag a felhasználó saját felelősségére – jelentette be a szoftveróriás."
Nah. Akkor én ezt már 2 napja feldobtam a Surface Pro 4-re gyári módosítatlan ISO-ról registry módosítás nélkül. A desktopom még hátravan, de akkor már némi manuális debloat is belement, reklámmentesítve.
-
npera
addikt
Ma megint kipróbáltam bringával menni melóba. Most plusz 2 fok volt reggel, de menet közben lement az óra tanúsága szerint 0,4 fokra. Közben esett és havazott. De nem sok szél fújt. Az délutánra támadt fel....
Reggel beázott a kamáslim, a zokni is vizes lett, meg a cipő is. De a lábam is fázott rendesen. Nem szigetel eléggé a cipő. A 10 km-es úton a Volvóba elég volt még, de itt télen 1 óra 5 perc lett az út, mivel megállok a piros lámpáknál és nagyon nem merek lihegni, mert akkor megfájdul a torkom. 15 km egy irányba az út most.
Hazafelé nem esett, de fújt rendesen. Az átlagsebesség mizerábilis lett, asszonynál még gyorsabb vagyok, de a nyári sebességemhez képest sehol nem vagyok....
Mire hazaértem jól lehúlt a fülem, a fejem, a talpam és az arcom.
Úgy nézem, hogy kábé 5-7 fok körül még jó vagyok ezekkel a ruhákkal, alatta már kellene másik ruha....
-
eattila
őstag
válasz
Jahno
üzenetére
Ha nem megy a féklámpa funkció, akkor csak villog/világít/pulzál. Ahogy be van állítva. Szóval automatával nem igazán lehet szívni itt.
Autónál amúgy is user error, hogy m4/m0 vonalon sok semennyire nincs kivilágítva, sok csak elől, mert DRL, pár meg ködlámpával. Igaz este, de na.
-
Jahno
veterán
válasz
eattila
üzenetére
Ja, van benne valami lassulásérzékelő? Érdekes állat, biztos hasznos.
Bár mióta most 1-2 modernebb autónál megküzdöttem az automata dolgokkal, így tudja a fene. Kezdem érteni akik ragaszkodnak a hagyományos módszerekhez. Tolatóradar még néha jó lehet, csak ne legyen mögötted egy nagyobb fűszál. VW szarai rettenetesek, remélem mostanában nem kell újabbat kipróbálnom.
-
eattila
őstag
Dlágaszág: XOSS XR PRO
Sikerült hétvégén kipróbálni. A féklámpa része szépen műxik tolva is. Nyilván menet közben egyedül nem láttam, hogy tényleg megy e
Meg az autó kikapcs után sem tudom, hogy bekapcsol e mozgásra. De szép, meg, eddig tetszik. -
2-More
aktív tag
válasz
eattila
üzenetére
Az van vele, hogy baromi kemény a gyári rugója, és emiatt sakkozni kell, hogy vagy az van, hogy a szán nem tud teljesen hátrasiklani ha gyenge a lőszer, vagy nem tudja visszatolni (időben), egy szűk mezsgyén mozog ahogy be tudod lőni, így kell kb 2-3 rugó potyára, mire belövöd. A másik ami baja, hogy jól kell tartani, mert ha rosszul fogod, nem tartasz neki ellen, akkor megintcsak nem fog rendben adogatni. De ezeket leszámítva, egy full kőbalta az egész.
-
eattila
őstag
válasz
2-More
üzenetére
Igen, elakad, az volt a panasz.
A többiről sajna nem tudok sokat. Kezemben sem volt még. Bár már tervezem egy ideje, hogy befizetek valami lőtéren élménylövészetre, de ott meg olyan is van a csomagban ami nem érdekel. Pl AK. Az nem tetszik.
Szóval még várat magára. Eddig egy 22-es kispuskával lőttem csak. Lőtéren. -
2-More
aktív tag
válasz
eattila
üzenetére
Megbízhatóságot úgy kell ezeknél érteni, hogy a 1911el egy seggre kilőtek 2 ezer skulót, és nem szabadott elakadjon, és azóta mindent ahhoz mérnek. A FÉG-nek nagyon durva sztorija van amúgy, ezek megvették a vasfüggöny mögött hivatalosan a HP licencet az FN-től kemény valutáért, és elkezdték az irániaknak gyártani hamis FN beütővel sokszoros áron, mikor az embargó miatt az FN nem szolgálhatta ki őket. De az attól még minősében közel ugyanaz, kicsit darabosabb itt-ott, de pl a szánakasztó, vagy a biztosítókar, vagy a kakas sokkal jobb, olyan gyárilag, mint a tuning alkatrészek amit megvehetesz drágán a gyári FN-re, mert azon meg ezek a kezelőszervek nagyon kicsik. A 1911el az a bajom, azzal a hülye markolatbiztosítóval nekem nagyon rossz a fogása, meg a legtöbbnek egysoros a tárja, a .45 ACP meg itt nagyon drága. Egy kétsoros, 9mmes Para-Ordnance, Kimber és társai meg konkrétan gyémántáron van, vagy egy Novak, amiben ki van szedve a markolatbiztosító és le van lemezelve. De agyon lehet azokat is tuningolni, csak győzd pénzzel. Az M9/Beretta 92F nekem is nagy kedvenc, hiába olasz, az a baj, hogy nekem, bár nincs kis kezem, de irgalmatlan nagy, se a tárkiadó, se a szánakasztó, se semmi nem áll kézre.
-
-
eattila
őstag
válasz
2-More
üzenetére
Nyilván régi, de nem is erre panaszkodtak inkább, hanem hogy nem me3gbízható
Az új FN gyártmány sem. A FÉG-et nem tudom. Én csak youtube fotelharcos vagyok. Korábban meg kaliber magazin harcos voltam. 
Amúgy a HP az egy szép cucc szerintem. A 1911 is. Eleve szerintem csodaszépek a pisztolyok. Kedvenc a beretta m9 meg a polgári szériái.
-
2-More
aktív tag
válasz
eattila
üzenetére
Browning HP-val az a "baj", hogy sokkal többet várnak tőle, mint amit szabadna. Azért Browning az, mert még John Moses Browning SK tervezte, aki már a 20as években meghalt, maga a konstrukció tehát masszívan századeleji, még a 1911-hez képest is egyszerűsített a csőszakállal, szánakasztóval kombinált szétszedőkarral, mindennel. Aztán a 30as évekre tudta befejezni Brownin társa, belgiumban, és nem volt már akkor sem slágertermék, aztán jött a háború, ahol a gyártósor ottmaradt a náciknak, a terveket meg a precíziós gépészetet meg elvitték kanadába. Utána licencben gyártotta vagy 30 ország, és hadrendben tartotta vagy 70. Azaz, van egy iszonyatosan régi konstrukció, kvázi minden duplasoros tárú pisztoly ősapja, sima billenőcsöves, ekevas konstrukció, amit még papír-ceruza-logarléccel találtak ki, full acél, nehéz. A legeslegfőbb baja viszont az, hogy az eredeti terv rész volt a tárbiztosító, azaz, hogy NE essen ki szabadon a tár, mert a baka még elveszíti, és NE tudja elsütni a tár nélkül, mert a baka ostoba, ráhúz, tárat kiveszi, és báng, ott a véletlen sütés, meg a baj, meg szétlövi a fejét. Ez meg nehézzé teszi a sütést, furán, hosszú úton, taknyosan jár az elsütőbillentyű. Namost, az enyém mégcsak nem is eredeti HP, hanem a pisztolyok esztergomi suzuki swiftje, a FÉG P9M, amitől a leprás gyerekgyilkosok is népszerűbbek, mindenki lenézi, szar, bezzeg az eredeti. A hülye amerikaiak meg ládaszám veszik innen, mert 200 dollárért megkapja kinn importstemplivel, és a 99%uk iráni exportra készült, ergo, de, nagyon jó, de legalábbis, a háborús gyártású origi FN minőségét SIMÁN tudják. Hazavittem, első dolgom volt egy kóláskupak és egy hokikorong igénybevételével, egy meg 1000 forintos csapkiütővel kiszedni a tárbiztosítót, és lám, megszűnt a reszelős sütés, a tár meg szabadon kiesik. Aztán leugrott a gyári famarkolat, kapott egy teljes szereléksínes Recover Tactical markolatszettet, polír adogatórámpát, vezetősíneket, eltűntettem a sorját a szánakasztón, a végére, lett kb 50 rongyból egy olyan fegyver, amivel mukkal nem lövök rosszabbul, mint egy siggel, amihez ennyibe kerül két tár, nettó.
-
eattila
őstag
válasz
2-More
üzenetére
A verseny öcsém reszortja
Van driftre alakított kocsija is, cső mondjuk nincs benne. Említett csatornákon kevés Bren fordul elő. Asszem forgotten weapons-on volt pár videó a bren történetéről, de az sem az érzékenységéről szólt.
Azért a Browning HP-ról is voltak panaszok. -
-NoVa-
veterán
válasz
2-More
üzenetére
Na hasonló okok miatt pattantam le anno a műegyetemről, ahol az esti tagozatot hétköznaponként reggel 8-tól délután 4-ig tervezték lenyomni szerda-csütörtök-pénteki időbeosztásban. És akkor még teljesen megfelelő kommunikációnak találta az oktató, hogy a folyosón egy faliújságra kicetlizi, hogy elmarad X vizsga (Neptun akkor már rég működgetett), és még fel van háborodva, hogy telefonon keressük az időpontban a terem előtt állva. Megjegyzem, én legalább nem kellett Zalából felvonatozzak ezért.
-
2-More
aktív tag
válasz
Sipi-
üzenetére
Így van, meg pacallá ült aggyal,10 óra tömény elmélet után, még menj haza. És volt csávó, aki Pécsről jött. Mondom, tátott szájjal néztem. Ha esti suli lett volna, mondjuk LEGALÁBB 50% távoktatásban, azaz tényleg, havi 1 kemény nap műhely, és közben hegyekben a digitális segédanyag, oktatóvideó, stb, akkor beleugrottam volna. De így, ezzel az agyrémmel, családdal, melóval, havi 3 teljes munkanap, 3 éven át végig, az szó szerint lehetetlen.
-
2-More
aktív tag
válasz
eattila
üzenetére
Esélyes hogy ugyanaz, nincs más fegyverműszerész/technikus képzés az egész orszában, és soha nem is volt, csak a Diana, azt el tudom képzelni, hogy ide költöztek a valahonnan, annyira nem ismerem a sztorijukat. Ez a bonyolítás ugyanaz, mint maga a fegyvertartás, minden arról szól, hogy ne, hogy menjen el még az életkedved is, nemhogy az, hogy ne akard az egészet. Autótuning, amatőr versenyzés, és még méterhosszan sorolhatnám, mindennél ez van. Pl, jövőre v rákövetkező évben jön a szabály, hogy szlalomban, ami a full amatőr, belépőszintje az autóversenyzésnek, kötelező lesz a homológ versenyruházat, biztonsági felszerelés, bukóketrec, MINDEN. Azaz, eddig lementél lábon egy utcai autóval streetben, vagy semi-proban egy átalakított, de még mindig utcai rendszámos vassal, amin volt mondjuk egy épített futómű, dőlés, bármi, ami a gyári geometriától eltér, de elég ha csak egy kagyló+4pontos öv, már nem fértél el streetben. Ehelyett lesz az, hogy SP rendszám, homológ cső (1M egy suzukiba is), gépkönyv, homológ ülés (250-300e-től felfele), homológ tűzöltórendszer (200e), homológ öv (100e+), ezeket amúgy 5 évente eldobod, mert akkor lejár a homologizációja, és ehhez még felöltözöl, azaz homológ tűzálló kesztyű, maszk, overáll, cipő, sisak, ez így cakk megint 1M, és megintcsak 5 évente eldobod. Summa summárum, az eddig akár semmi, de minimum nagyonkevésre rájön közel 3M, és a csövön kívül 5 évente eldobhatsz mindent.
Amúgy, vissza fegyver, katonai, rendőrségi cuccnál a precízió másodlagos (kellene legyen), mert az lenne a lényeg hogy olcsón tömeggyártható, keresztkompatibilis alkatrészek, strapabíró, igénytelen, stb. Namost a rendőrségi CZ, vagy a katonai Bren pont nem ez, de ugyanez a Skorpio vagy a Phoenix is, hogy ilyen lőszer, olyan lőszert "szeret", baszki, 9 mm Para, ami nem az egyik, hanem A legelterjedtebb pisztolylőszer. Ezek tényleg kurvajó, finom cuccok, pontosak, precizek, csakhát, ha nincs takarítva, rendszeresen, akkor is, ha nem lősz vele egyet sem, akkor elakad, hisztis, főleg a Bren meg a Skorpio EVO, lőszerben se mindegy mivel eteted, hány grain, mekkora a nyomás, pedig ezek nem ám ilyen-olyan bonyolult gázelvételes csodák. A régi, a CZ75 pl egy fejlesztett Browning HP tulajdonképp, a Glock még orosz viszonylatban is lötyögős, azért is bírja a sarat, a dzsuvát, és fruttiért gyártható, a fele műanyag, ezek strapabíróak, és amikor szétmegy (mert szétmegy ám, Glockok hajlamosak felfújni a csövet, amikben sok a kilóméter, vagy a vezetősínek kopnak el a semmibe), akkor szintén, olcsón cserélhető/pótolható.
-
Sipi-
őstag
válasz
blueboi69
üzenetére
Én ilyet vettem, ha jól van felrakva, akkor nem zavaró, nem hangos. Kolléga nem az áramvonalas WingBart, hanem a szögletesebb SquareBar-t vette. Azt mondta, hogy 90 felett van hangja. De ha a rúd megvan, akkor valószínűleg elég csak talpat venni hozzá.
Thule WingBar(Egyébként 625 liter a csomagtartója, nem kicsi. Mondeo-nak nem tudom mekkora volt.)
-
2-More
aktív tag
válasz
Sipi-
üzenetére
Tőlem ház-to-ház 170km, oda-vissza az 340, ideális esetben 2 óra alatt tudható le pályán, kocsival, tömegközzel oda se érsz kb, mindezt havonta 3x, 2 vagy 3 évig, évi 12 hónapon át. Azaz, évente 36 szabadnapot venne CSAK ez igénybe, mert sejted, ha felnőttképzés, akkor miért is NE munkaidőben, azaz hétköznap, reggel 8tól legyen, este 6ig.
-
blueboi69
őstag
válasz
Sipi-
üzenetére
Jobbulást!
Én az őszi szünetben szétbarkácsoltam a jobb csuklómat, utána kezdett fájni és azóta is bizonyos mozdulatnál nagyon szar, van amikor konstans érzem, hogy nem jó. Elmentem magándokihoz, kb kiröhögött, hogy ezzel odamentem, aszondja pihentessem nincsen baj és lassítsak a munkákkal, mert 40évesen ne akarjam a 20évvel korábbi lendületemet megtartani. Mondom bakker.... aszondja amiket tervezek munkákat, inkább osszam el 1nap helyett 2-3napra. Remek.
-
eattila
őstag
válasz
2-More
üzenetére
Az nem semmi. Én mondjuk valami 20+ éve akartam menni, az akkor valami más suli volt, de volt kapcsolat oda. Vagy lett volna.
De azt akkor így jól megbonyolítják. Nem is értem minek akadályozni így a jónépet.
Az ezredpontos dologra meg.... Ami először felmerült bennem, az a hőtágulás. Aztán a kosz. Meg egy porszem a terepen történő tisztításból.... És azért kétlem, hogy a semmiből. Pisztoly nem tudom mi van a seregben, de újabban karabélyból a Bren2 ami dívik, az azért elég jó cucc. Maroklőfegyverből meg ha a cz p09-van, mint a rendőröknél, akkor annál sokkal jobbat sem annyira egyszerű kiköhögni...
-
2-More
aktív tag
válasz
eattila
üzenetére
Na, azt speciel egy másodpercig se bánd. Még a COVID alatt mikor szereztem az engedélyemet, akkor beakadt hogy szerelni is kéne tudni, illetve, legálisan csinálni. Húztam-halasztottam, akkortájt maradtam a cégnél full egyedül, vittem a 200+ embört szálmagam supportilag, jött a kisebbik gyerek, eltoltam. Lement a COVID, csak baszta az agyamat a dolog, beadtam a jelentkezést a Diana-ba, az egész országban egyedül ott képeznek fegyvertechnikust, 2 év a képzés, 1 év plusz a gyártói, hogy csinálhass saját vasat. Gondoltam, na, post-COVID, távoktatás, felnőttképzés, jó leszek, meló mellett havonta letolom azt az 1-1 személyes alkalmat, azt' gyihá. Nem fértem be első évre, annyi volt a "túljelentkezés", 30 embert képeznek estin, 30at nappalin, évente. Második év, bekerültem várólistáról, namost ez Csongrádon van, eleve a nappali benntlakásos, mert a Millennium Falcon nem tudja megjárni egy tankból, annyira van mindentől, kivéve Csongrádot. Eleve emaileztem, telefonáltam, mi a menetrend, az oktatási osztály nem tud semmit. Komolyan. Menjek le, iratkozzak be, majd személyesen. Lemegyek, indultam reggel 5kor hogy odaérjek fél 9re, udvar, műhely benn, oktatóterem balra, full szoci minden, előtte álldogálnak a jóemberke, 20-60ig. Na mondom, jól leszek itt, beiratkoztam, volt minden, nyugdíjas katona, bölcsész, gépész, mentős, sportlövő, műkörmös csaj, stb. Első óra elkezdődik, majdnem lenyeltem a ceruzát keresztbe. A havi egy alkalom az úgy egy alkalom, hogy 3 nap. Kötelezően, jelenléti ívvel. Digitális oktatás nincs, távoktatás nincs, digitális segédanyag, sőt, bármilyen segédanyag, nincs. Vegyél kockás meg vonalas füzetet és jegyzetelj. Nem ám PDF, meg apámfasza. Maga az oktatás ingyenes, mert a HM támogadja, de mégsem, mert tandíj van, csak nem tandíjként fizeted, hanem alapítványi támogatásként. Volt olyan faszi, akinek a saját résztulajdonos cége fizeti, namost képzeld el azt a jogi nyakatekerést, amikor megtámogatsz egy alapítványt ahol te meg cserébe oktatást kapsz. Jött egy mérnöktanár, kétségtelenül mérhetetlen szaktudással, egy cége van, ami most a seregnek ezeket az új, helyben tervezett és gyártott moduláris karabélyokat meg pisztolyokat csinálja. Előadta, hogy mindenki IS szar, hülye, pontatlan, a HK, a Glock, a Steyre, mindenki, de ők olyat, de olyat terveztek, hogy a pisztoly apámfasza csiribiri alkatrészét ezredre kellett kimarni egy darabból, és senki se tudott 100 egyformát, de aztán ők a saját géppel, nyíháá. Mert ez olyan pisztoly, hogy külső kakasosból strikeresre átalakítható, és hú meg ha. Néztem nagyokat, hogy aha, ezredpontos hadipisztoly, amit a baka belebasz majd a derékig érő hígsárba, meg átmegy rajta az uaz, óhogyne. Egy távolsági, precíziós mesterlövészpuskát SEM gyártanak ezredre, max a távcsövét. Aztán jött, hogy jaaa amúgy ez igen, 2 év, de a technikusi képzettség az adja, hogy szerelhetsz, de fődarabhoz nem nyúlhatsz, ahhoz kell a +1 év gyártói. És akkor is ki kell váltsd az engedélyt, ergo, telephely, rács, riasztó, minden IS. Maga az oktatás fél év elmélet, másfél év műhely, ahol másfél év alatt legyártasz egy mesterpéldányt, ami egy famarkolatos, elöltöltős kakasos pisztoly, huzagolatlan acélcsőbő. Kézzel reszeled ki, hajtod, polírozod, a markolat szintén, fadarab, ráspoly. A vizsga ennek a szarnak a bemutatása, plusz egy választott fegyver szerelése, szét-össze, ami lehet AK, FÉG P9R vagy P9M, meg talán egy GV.
Én még sulit, tanfolyamot sosem hagytam ott, félbe. Itt beiratkoztam 9kor, és délután kettőkor ki. És húzta a pofáját a brigád fele, amúgy az oktatási osztályon mondták, hogy 50% a lemorzsolódás, mondtam, talán nem ok nélkül, mert ha ezt tudom, amit tudok, ide sem jövök egyáltalán, de még a környékre se. -
2-More
aktív tag
válasz
Grillo
üzenetére
Az is finom, kollégámnak kuplungcsere után olajjal nem sikerült feltöltenie a Kia szerviznek a Sorentot. Meg is állt mint a szeg, tippelhetsz, elismerték e. Én a Pappasba hordtam a Soul EV-t, 2 hónappal garilejárat után elköszönt az akkupakk, szintén, megtippelheted, volt e méltányosság.
-
Sipi-
őstag
Délután sikeresen kibicsaklott a bokám
Halk káromkodás, de felálltam. Kicsit fájt, de nem vészes. Gondoltam, ezt megúsztam szerencsésen. Később is úgy éreztem jó, nem fáj. De kb. 1,5-2 óra múlva elkezdtem sántikálni, azóta már ülve/fekve is fáj rendesen a lábfejem főleg. De nincs bedagadva, nem látszik rajta semmi. F.sza, nem így terveztem. -
Grillo
őstag
válasz
blueboi69
üzenetére
Horgász csoportban járt úgy egyik srác, hogy a céges Sorento elengedte az olajat 20k km-nél, 4000 km-rel szerviz után, simán nem húzták meg a leeresztő csavart rendesen. Pappas. Most kapott egy Ceed kombit, de már hónapok óta húzódik, nem lett a márka a kedvence. Korábban Octáviája volt, azzal nem volt gondja.
Azért a Ceed kisebb lesz, nem? -
blueboi69
őstag
Megvolt a csere, fájó szívvel de le kellett adni a mondeot.
Helyette kia ceed jött haza. 2évig most ez lesz, aztán már tényleg valami nagyobb. -
Samott
addikt

-
2-More
aktív tag
válasz
eattila
üzenetére
Az a baj, nekem eleve nem áll a Glock kézre, az exo-k közül a Roni valóban jó, nem úgy a Kidon pl. Meg, ha vennék egy glockot,ÉS pluszban egy exot, megint ott vagyok mintha vennék eleve egy karabélyt, ami meg all-in-one tudja, amit kell, ÉS plusz van legalább 8-10-12" csöve. Youtube-ban, én ugyanezeket a nemnormálisakat szoktam nézni, plusz, Brandon Herrera, az se egész normális, vagy Ian McCollum. Mindegy, vissza a kályhához, aztán majd meglátjuk, mi lesz belőle, én se vagyok valami nagy lövész, látok amennnyit látok, de azért komoly versenyről hazazavarnának a francba, az biztos. Inkább szerelni szeretek meg variálni.
-
eattila
őstag
válasz
2-More
üzenetére
Na ez a BARK ez nem annyira ronda, mint amennyire egy Keltec tud lenni néha.
Viszont, ha már úgyis semi, egy glock, meg egy conversion kit nem jó? Szétszedhető, 1 fegyver mindenre. Oké a csöve rövid marad, de +tárnak van hely, vállra rakható, stb. Árát mondjuk nem tudom.
De pár éve felkapottak voltak. Pl a RONI. Bár én nem lövök, csak lelkesen nézem a youtube-ot. DemoRanch, Kentucky, GarandThumb....
-
Sipi-
őstag
Spotify-al problémám van az utóbbi időben. Naponta több órát megy erősítőről a Spotify. Korábban talán havonta egyszer ha előfordult, hogy elkezdett akadozni a zene. Tehát megállt közben pár másodpercre, majd folytatta, megint megállt,. El kellett léptetni az adott zenét.
Viszont az utóbbi időben ez megsokasodott. Hetente többször is előfordul, van, hogy naponta többször is.
Találkoztatok Ti is ilyen problémával?Nem tudom mi lehet a probléma: spotify szervere, internet (150-es T optika), erősítő, router/switch.
Telefont kizárnám, mert az átadja a vezérlést az erőstőnek, onnantól nincs a telefonra szükség, ki is kapcsolhatnám. -
2-More
aktív tag
Mindenki sztorizik, sztorizok én is.
Napi fegyver. Rágom a gittet ugye, hogy kellene a kézi lővas mellé egy puska is, inkább, PCC, azaz, pisztoly kaliberű karabély. Vannak nagyon jók egy jobb használtautó árán, ofkorsz, nem, se kezem, se szemem, se kidobandó pénzem rá. Túrom nem viccelek, 1.5 éve a piacot, mit miért NE, mit miért IGEN. A fő csapásirány egy Saiga 9 lenne, ez az orosz Vityaz PP19 polgári változata, gyakorlatilag, egy rövidített AK tok, gázdugattyú+forgózár helyett sima tömegzáras, de minden mása AK kompatibilis, előagy, markolat, válltámasz, minden, a tár viszont saját szabványú. Igénytelen katonai/rendvédelmi bunkósbot, amit Szergej nekibasz az ajtófélfának, meg rálép mikor kiszáll a BTRből, és beleejti a sárba, viszont perverzen egyszerű a kezelése, karbantartása, és pontos arra, amire egy PCC pontos kell legyen, van rajta szereléksín, amennyi kell, de nem feleslegesen karácsonyfa, summa summárum, ilyen kell. Itthon rég nem kapni, volt egy a szlovéneknél eladó, de úgy voltam vele, amíg nincs meg a családi autó, nem veszek fasságot, mire meglett a kocsi, már az okmányirodában ráfrissítettem a hirdetésre, míg az átírásra vártam, ofkorsz nem volt meg. Azóta meg fullba nyomják a ruszkik a kretént, és még várható időpont sincs, mikorra lesz, tippre, ha végetérne a há...a különleges művelet, akkor lenne 3 év kb. Nézem alternatívákat, jó, persze, fegyver, nem női kézitáska, én aztán bírom, ha valami funkcionálisan csúnya, de azért, na. A Stribog, a Kel-Tech, a Ruger, Chiappa, bármelyik, mintha kifejezetten úgy terveznék meg, hogy leül a mérnök, és pontokba szedi, mi a terv: 1: legyen csúnya. 2: nem is, legyen NAGYON csúnya. 3: legyen olyan csúnya, mint az ördög hónaalja, az se számít, ha emiatt sérül az ergonómia, vagy az elemi kezelhetőség. Full AR alapú, bármilyen alapú, saját alapú, mind úgy néz ki, mint amit minimum összetákoltak 3 össze nem passzoló fegyver darabjaiból, vagy eleve szar az egész koncepció, ahogy van. Van a Skorpio EVO, az csinos, csak hisztisebb, mint egy floridai celeb, akinek az apja fekete, az anyja chicano. És még kurva drága is. És kb itt véget is ér a PCC piac. És akkor bámm, bevágott egy szikra, találtam valami istenhátamögötti linken, a Bark. Tehetséges magyar tudósok összerakták, ami nekem kell: Skorpio alsó tokszerkezet, tár, minden kompatibilis, ergo, testre is szabható, felső tokszerkezet, zár Danuvia alap, full ekevas, egyszerű mint a kőbalta, szerelvények elől AR előagy-kompatibilis, hátul AR válltámasz-kompatibilis, megérkeztünk. Eddig a pros, jöhet a cons: hogy nincs. Nem azért, mert annyira jó, és elkapkodták, hanem mert annyira szar. Állítólag, mert lőni, azt alig lőtt vele valaki, van 2-3 cikk, 2-3 videó, és pont, valós teszt, olyan ember, akinek van/volt és le meri írni a véleményét v lehet vele beszélni, olyan nincs. Konkrétan a gyártó cég tulajával beszéltem telefonon, emailben, és azért az egy combos redflag (kéne legyen) ha megpróbál lebeszélni a saját portékájáról :D De nem nekem. Kötöm az ebet a karóhoz, el is mentem ma, megnézni, az se volt egyszerű, de mindegy. Summa summarum, van, de nincs. Amit lebeszéltem, hogy megyek megnézni, hosszúcsövű, és CSAK olyan van, abból is 1db, de lenne hozzá rövid váltócső, na az NINCS, hiába van papíron, webshopban, hogy van, helyette van egy gyárilag rövid, a compact, ami meg webshopban meg a főnök szerint nincs, megnéztem, tényleg jópofa, kézra áll, fasza, de: megintcsak, lebeszéltek, hogy szar, nem megbízható, tény, kissé viharvert a tok, 2017/002 a soroaztszám, az is beszédes,a felhúzókar pl full kisipar, de annak is a legeslegalja, mintha ipari tanuló reszelte volna ki ócskavasból, sorjás, fel van verődve, stb. Nem baj, jó lesz, majd megoldom. De nem. Hívtak 1 óra múlva, hogy engedjem el, lepróbálták, akad, minden baja van, ne vegyem meg. Itt tartunk most, múlthéten bejött a szerencsekeréken egy nagyon nagy mák, most meg minden kaparás ellenére falak mindenfele. Teszem hozzá, ha sír-rí az ember, hogy a magyar autózás, a tuning, a verseny, az MNASZ, a számítógépes verseny, a cosplay, az EÜ, a minden is szar, tudom ajánlani a sportlövészetet is. Mikor 4 emberrel beszélsz, de nem ám sóska jóskával, hanem sportegyesületi vezetővel, a szakágvezetővel, a szövetségi vezetővel, rendőrségen a fegyverügyi főelőadóval, és a négy embertől kapott információk úgy állnak össze egy egésszé, hogy az egyik azt mondja a kérdésre, hogy ez zsiráf, a másik azt, hogy ez krumpli, a harmadik azt hogy gázbojler, a negyedik szerint pedig ilyen nincs és soha nem is volt. -
2-More
aktív tag
válasz
Sipi-
üzenetére
Nem kell csatornázni, ha van cső a falban, akkor amellé általában be lehet kínlódni az ethernetet is, ha nem is szabályos., behúzószállal is, de én csináltam azt is, hogy megbontottam az egyik szálat, és azt használtam behúzónak. HW/SW raidtől ne tarts, ezekben a NAS-okban is ami van, az technikailag SW, ha HW RAID kell, akkor veszel fruttiért egy lerúgott HP microservert, vagy valami miniPCt, beleaggatsz egy 410 v 420as HP raidvezérlőt, Dell PERC-et, de ha kell, lehet nekem is rugdosódik itt ilyen, de aliról-ebayről párezer forint, böksz rá SFF kábelt, és megérkeztél, az rendes HW raid, writeback battery cache, meg minden IS.
-
blueboi69
őstag
válasz
-NoVa-
üzenetére
ejj de aranyos jószág

jó dolog a kutyaovi! Enyimkuttyal jártunk suliba, majdnem kitűnő lett. Ott is el voltak ragadtatva tőle, vele mutatták be a legtöbb feladatot, pedig akkor csinálta ő is először. De sajnos a többi kutya állandóan betámadta, meg neki is kellett volna ovi, meg szocializáció, de azt itt vidéken nehezebb megoldani. Idén nyáron lett először kutyafuttató... számít a jó vérvonal mindenképp. -
Sipi-
őstag
válasz
2-More
üzenetére
Kábelt nem tudok húzgálni, csak 230V van a környékén. Vésni meg még biztosabb, hogy nem fogok. Kábelcsatorna látványától meg a hideg kiráz, szóval az sem lesz. Router mellé nem tudom berakni, mert a szolgáltatói modem, saját router, málnapc együtt vagy egy csukott szekrényben. Így sincs ott hideg (bár túl meleg sem), de oda már más nem mehet be. Juteszembe, van ott valami ikea okosotthon gw is, azt ki is húzom a francba, nincs is használva.
De még egyelőre a döntés sincs meg, hogy kell-e nekem NAS, vagy csak vegyek 1-2 darab SSD-t és USB-n lógassam rá a málnapc-re a mostani helyett. Esetleg SW raid-ben (bár perverzül hangzik USB-s diszkekre SW raid-et csinálni). -
-NoVa-
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
Hát na, igyekszem

Hétvégén kutyaóvoda volt a városligetben, jó móka. Azaz én sétáltam a fiammal, a lányok meg tanultak a kutyával, nem kell megosztani a figyelmet. A miénk volt a legfiatalabb apróság, de fizikailag a legnagyobb, viccesen mutatott a sok apróság mellett. Aztán a tréner kicsit elnézegette, és már mindenféle versenydíjakról álmodozott, szóval már tudom, hová fogom jövő nyártól hordani a lányomat. Legalább átmozgatják egymást.
-
2-More
aktív tag
válasz
Sipi-
üzenetére
Powerline adapter v Ethernet-over-Power az általában max 200Mbit, ha az elég, akkor jól műxik, de ha van támadható cső a falban, én odacibálnám a cat6ot, az örökös mint a szegénység. Én túrnék egy használt 2 diszkes Synot, aminek még van supportja, ha olcsón kell, és bele 2 diszk raidben, van annyi szolgáltatása, hogy megéri az árát, tudod tekergetni a ventiét szóval az se tré ha lekúrod a router mellé a TV alá, ledjei is ki/bekapcsolhatóak, én egy full kukázott 216j-t használok, teljesen patent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- új NAGYakku!!! 6-10óra üzemidő, 5G! Dell Latitude 5330 i3-1215U - 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- 2019 MacBook Air Retina 13" i5 8GB 128GB Rose Gold
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z370A i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Adata 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
asszony izélt is, hogy hehh mennyivel kisebb. az ülést kénytelen voltam teljesen leengedni, de így meg nem olyan kényelmes a ki-beszállás, de cserébe jobban kilátok és nem zavar be annyira a középső tükör.
Nagyobb embernek nagyobb autó jár 

Halk káromkodás, de felálltam. Kicsit fájt, de nem vészes. Gondoltam, ezt megúsztam szerencsésen. Később is úgy éreztem jó, nem fáj. De kb. 1,5-2 óra múlva elkezdtem sántikálni, azóta már ülve/fekve is fáj rendesen a lábfejem főleg. De nincs bedagadva, nem látszik rajta semmi. F.sza, nem így terveztem.
Helyette kia ceed jött haza. 2évig most ez lesz, aztán már tényleg valami nagyobb.