Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
npera
addikt
válasz
Gabibácsi
üzenetére
Én a gyerekeknek el fogom magyarázni, hogy ez k*rva veszélyes és csak úgy lehet csinálni ha én is ott vagyok. De addigra szerintem betiltják, itt jövőre alighanem már nem is lehet majd vásárolni. Át akarnak állni a lézershowra.
Én egyféle tüzijátékot kedvelek, ami kettő. Az augusztus 20-i jó és szép. Meg a CIWS éjjel. Az is jó és szép.
-
npera
addikt
válasz
WiZARD
üzenetére
A WLTP-t nagyon durván beszívta a legtöbb OEM. Elég komoly felkészülést igényelt a dolog, ugyanis a konfigurátorban is valós időben kell neked mutassa a rendszer, hogy az általad kiválasztott variáns azokkal az extrákkal amiket választottál mennyit fog fogyasztani. Nem a valóságban persze, hanem a WLTP ciklus alatt. Ami egy fokkal jobb a NEDC-nél, de azért az sem a valóság. A legtöbb OEM túl későn kezdett bele a homologizálásba és egyszerűen belefulladtak a melóba. A Porsche konkrétan beszüntette a kocsik árusítását hetekre, mert nem volt homologizált típus amit eladhattak volna.
Voltak OEM-ek, ahol okosan csinálták és időben elkezdték a melót. Ők tudtak árusítani WLTP-re homologizált típusokat amikor életbe lépett az új szabályozás.

-
npera
addikt
Nekem bedobtak egy katalógust a tüzijátékokról. Olyan árak vannak, hogy csak néztem. Azt gondoltam, hogy nem olcsó, de egy olyan semmire nem jó "láda", amiből felmegy mondjuk 30-40 rakéta és pukkan kerül kábé 600 SEK-be. És az még az olcsóbb vége. Valami elképesztő pénzt nyomnak el majd ma este is a nyughatatlan lelkek.
-
WiZARD
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
na igen, kb 8 perc az eltérés... 120al meg 4 perc.
Majd jövőre elmegyek megnézem élőben, kipróbálom, megkérdem kereskedésben hogy mennyi idő alatt van meg, vagy raktáron mi van. (anyós pár hete rendelt VW-t, azt mondták 52 hét a szállítási határidő, de ha szerencséje van akkor jövő nyár vége felé meglesz)Boldog új évet!
-
-igu-
veterán
Nálunk is hasonló buli lesz, gyerekek nélkül.
Reggelire betoltuk a virslit, vacsora meg majd lesz egy bármi. A fagyasztó tele ven kész kajával, meg van maradék pacal, lecsó, sült kolbász. Éhen nem halunk, az biztos.
Kenyeret még vennem kell, az fogyóeszköz. Valószínűleg este lesz valami sorozatnézés, éjfél körül meg behozom az erkélyről a habzóbort (epres), aminek a javát holnap valószínűleg a mosogató lefolyója issza meg.
Amióta Máltáról eljöttünk, nem láttam/hallottam tűzijátékot, de igény sincs rá. Máltán 4 év alatt jutott annyi, hogy elég volt egy életre.
Holnapután meló, lélekben ideje elkezdeni a felkészülést. -
Samott
addikt
Buek Bödőccsel: Szilveszteri Híradó

-
npera
addikt
A fiam kapott ultimátumot, hogy ha nem rittyent a WC-be (szűkítőn ülve), akkor nem lesz sem süti, sem csoki, sem fagyi. Úgy tűnik megértette, mert most alvás után hajlandó volt dobni egy sárgát a trónon. Nem reménytelen ez, csak meg kell találni a kommunikációs csatornát. A kissrác esetében ez a hasán keresztül megy alighanem.....

-
Piftuka
veterán
Ez egyszerre szomorú, és kiábrándító.
Jól példázza, hogy az ember soha nem tanul. Egy, a természet által megsemmisített képződményt nem kell, és nem is szabadna "helyreállítani".
Az acél monstrum pedig még távolról sem jelent még csak helyreállítást sem. Tájidegen, otromba, ronda, és környezetszennyező.
-
Sipi-
őstag
Boldog új évet!
Bevásárlás délelőtt megvolt, leadtam a bulihelyen a cuccokat. Remélem kirakták az innivalókat az erkélyre :)
Pogácsa még pihen, de nemsoká megy a sütőbe, utána megyünk barátokhoz. 6 felnőtt, 8 gyerek. Tavaly jó volt, idén is remélem jó lesz. -
npera
addikt
Itt semmiféle buli nem lesz, van 2 kisgyerek. De igényem sincs bulira. Vettünk egy rozé és egy fehér pezsegőt. Asszony kiválasztja melyiket, aztán ivó és ünneplő. Kábé ennyi. A petárdázás már reggel óta megy, a kocsit elraktam a garázsba jól.
Fenn van a babakocsi a hirdetések között, alighanem az árat alálőttem, mert borzasztó érdeklődés van. De el akarom adni, nem tartogatni.
-
npera
addikt
válasz
eattila
üzenetére
Mindenkinek BUÉK!
Mi most vásároltunk a kiscsajjal, aztán kocsit mostunk. A kissrác összeomlott mire mentünk volna, mivel 5-kor felkelt már. Így ő mostanáig aludt. A kiscsaj imádja a magasnyomású mosót, együtt mostunk. Néha ő fogja, néha rohangál a kocsi körül sikítva. Azt megtanítottam neki, hogy a sugárba nem rohanunk bele, de azonnal oldom a ravaszt, ha közeledik, nehogy baj legyen.
Virsli és lencse, valamint a leveles tészta megvéve. Valamint a beigli alkatrészei. Mindjárt csinálom a tésztát, aztán éjszaka pihen a hűtőben. Holnap meg töltelék és aztán sütés.
Az alkoholbolt előtt gigantikus sor volt, ki is raktak egy alkalmazottat a sort néha megszakítani. Csak annyian mehettek be, amennyien kijöttek. Ehhez képest Magyarországon simán bemész a közértbe és megveszed a bort vagy sört. Hiába, Helsinki az már Nyugat....
-
Jahno
veterán
válasz
eattila
üzenetére
Képeket válogatok és éves mentést, de sosem lesz vége. Szomszéd csinál forralt bort, de általánosan le vannak merülve. Lencsét már megettem, most csapom szét fröccsel. Egyik macska jó ideje nem mer hazajárni, az most átköltözött a szembe szomszédhoz. Nagy buli nem lesz az biztos.
-
scaurus
csendes tag
Boldogabbat, meg mindenféle ilyeneket (sör, p*n*), stb.!
-
Gabibácsi
őstag
Mindenkinek aztat
-
-igu-
veterán
Boldog új évet, srácok!
-
zetor2000
addikt
BUÉK nektek is!
-
eattila
őstag
Buék mindenkibe! Mi készülünk a partira már. Lencsesaláta kész, tojás fő a szendvicsekhez, a pia meg hűl.
-
Gabibácsi
őstag
Na akkor elkezdek inni, Bobánál már 2019 van
-
WiZARD
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
Na igen, úgy tűnik télen autópálya tempóval nem nagyon lenne meg.

90km/h sebesseggel 200km -
ncc1701
veterán
-
npera
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Nagyon sokat segít, ha van hőpumpa a BEV-ben és nem csak fűtőszállal próbál fűteni. Az eredeti Leafben nem volt hőpumpa, aztán az első generáció facelift kapott. Skandináv klíma alatt ez drámai különbséget adott a hatótávnak. A kolléganő az elsővel 80 km körül tudott menni dideregve úgy, hogy nem előzött kamiont. A hőpumással akár 110-el is tudott száguldozni és közel 150 km-t tudott. Mondjuk abban volt kormányfűtés is, így tudta a kezeit melegíteni és spórolni a fülke fűtésén.
Egy másik kolléganő nem hőpumpás Zoéja a beígért NEDC 240 km helyett tud 80-at fűtéssel a télben. Ő nem akar dideregni, 22 fok a kabinban. De akkor gyakran kell tölteni. A Renault azt ígérte, hogy majd a SW frissítésével jobb lesz. Hát persze.
-
npera
addikt
válasz
BobaHWSW
üzenetére
A gyerekek fürdetése és esti készülődés a fórumozás rovására megy. Ezek szerint a 2016-os 2WD hybrid RAV4 800 kg-ot húzhat, míg a 4WD hybrid már 1650 kg-ot.
Mondjuk nézd meg, hogy nincs-e nálatok valami piacspecifikus korlátozás (vagy feloldás). A Land Cruiser például más vontatható tömeget kapott különféle piacokon. Meg persze a model year is rettentő fontos. Mert néha emelik az újabb modelleken, hogy konkurrenciával lépést tartsanak.
-
npera
addikt
válasz
zetor2000
üzenetére
Autópályára olyan járművel lehet csak felhajtani ami vízszintesen önerőből képes legalább 60 km/h tempó tartására.
Szégyenlem, de a 94-es jogsim óta nem néztem jobban utána, hogy ez változott-e. Tehát mehetsz akármennyivel, de ha zavarod/akadályozod/veszélyezteted a forgalmat az indokolatlanul lassú haladásoddal, akkor a rend éber őrei előbb-utóbb kiszednek.
-
BobaHWSW
aktív tag
Na megyunk Mount Cookra. Boba megint signing off... Terero kitudja milyen 3k+ meteren.
-
npera
addikt
válasz
BobaHWSW
üzenetére
Mindegyik más. Általában korlátozott a vontatható tömeg, de arra kell gondolni, hogy nem másfél tonna mondjuk, hanem 500 kg. Meg kell nézni az adott típus leírását.
Én úgy vagyok vele, hogy egy 500 kg-os vontatási lehetőség nekem még tök jó lenne, mert nehéz dolgot nem vinnék, csak nagyot, amire kell a futó. Mondjuk egy szekrény. Vagy szófa. De nem dupla lovas lószállító vagy gigantikus motorcsónak.
-
-
WiZARD
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
Jogos.
Úgy számoltam, ha 130al bír 160at, és a BP-Győr távon jó esetben tudok 100km-t menni zavartalan 130al, akkor ~38% akku marad a többire, ami a fennmaradó országút/város esetén 70-100km hatótávot jelent. Ez így papíron vállalhatónak hangzik.
Autópályán 60km/h a kötelező minimum imho.
-
WiZARD
veterán
Amiket olvastam, azok alapján autópályán valós 130-al 160-170km-t bír. (lemérve neki 167km)
Golffal is tempomat 140el megyek jellemzően, ami kb valós 134km/h.
Szóval arra elég lehet, hogy odaérjek, és legyen némi tartalék, hogy ne egyből töltőhöz kelljen rohanni.Arra nem feltétlen vágyok, hogy autópályán 100al toljam végig a külső sávban, +50km hatótáv reményében.
Golffal elmúlt 1 évben 20k km-t mentem, 8.66 átlaggal
Szóval kb havi ~55k a benzin, cégautó adó havi 11k.
Leaf 4 évre lízingelve havi nettó 100k környéke - önrésznek ott a Golf, na meg némi maradvány érték...
Így havi nettó ~40ezer extra kiadás + 4 év múlva ~1.7 millióból meglenne, garis, 0 km autó, várhatóan minimális szerviz költséggel. Golf meg 8 éves, lehet tolni olajcseréket, és adott a turbó+kompresszor+dsg trió
Kihagytam valamit a számításból?
(+ha "ingyen" lehet utazni, akkor lehet többet menni, melóhelynél tudnék ingyen parkolni, ami jelenleg vagy egy kis extra séta, vagy ha épp sietek/esik eső/lusta vagyok akkor napi 700 ft) -
-igu-
veterán
Boba, te követed a Wellington Paranormal-t?
Most találtam rá, ezek a kiwik ezek jók ezek. -
BobaHWSW
aktív tag
Enpera vagy mas hozzaertok. Hibrid autok ugy cakkumpakk nem ajanlottak vontatasra vagy csak egyes tipusok? Mintha rav4 hybridre lattam volna nem rakhato vonohorog es toyota pampogott valamit a hibrid vontatasi megszoritasrol.
-
BobaHWSW
aktív tag
válasz
WiZARD
üzenetére
Egyik kollegam most vett phev micu outlandert. 2.4es motor, megy ha kell es nagy tavokat is bir. Hol van az a szmajli amikor egy nyalokat szopogat a kis sarga figura?
Na, amiota lattam kollega kocsijat azota az magasra ugrott a listamon. Amugyis tetszik az a verda igy meg kulon bonusz kiralysag.
-
WiZARD
veterán
Ma bekattant, hogy mi lenne ha vmi elektromos autót vennék.
Győr-Bp/Győr-Bécs a jellemző legnagyobb távolság (évi 1-2x messzebbre menni ott van asszony benzinese) - erre egy új Leaf már elég lenne. Lakástól 100 méterre van ingyen töltő. (Ha fizetőssé válik, az se világ vége)Van manapság vmi, ami a Leaf ellen szól? (árban nem is tűnik annyira vészesnek, cégre, lízingelve)
-
npera
addikt
El kellene gondolkodni egy dízel generátoron is, mert ha kiesik a hálózati áramszolgáltatás és leáll az akvárium okos vezérlése, akkor az major business critical és audit során rá fognak mutatni. Mert remélem auditot is tervezel az egészre, mivel audit nélkül fabatkát sem ér a dolog.
-
npera
addikt
A srác vett egy Dodge Hellcat személygépkocsit, ami karambolt szenvedett. Aztán újraépíti.
-
Vodike
tag
válasz
FőDudu
üzenetére
Aha, raspberry.
Nekem sincs publikba kirakva jelenleg, de VPN + SSL + jelszó a Domoticz felületére és kész :-D
Amúgy azért flasheltem át a Sonoffokat Tasmotára, mert akkor leszakadsz a kínaiaktól és csak belső hálón komminukálnak MQTT-n :-) Azt meg, hogy mit csináljon a Domoticz elintézi, amit meg már kirakhatsz a fentiekkel.
IR-es klímákat egyszerű vezérelni, mondjuk Broadlink Minivel, ami szintén beköthető Domoticzba.
-
FőDudu
veterán
válasz
Vodike
üzenetére
A Domoticz az min fut?
Rasberry PI-n?Nem feltetlenul raknam ki publikba a teljes vezerlest, szoval inkabb egy belso haloban gondolkodok amire VPN-el be lehet jonni tavolrol.
Ez a WeChat-es dolog kicsit remiszto. Bar ha csinalok sajat SSID-t az osszes ilyen cuccnak, akkor akar bent is loghatnak a kinai hackerek - max kapcsolgathatjak a villanyt.

Mindenutt 3 vezetek van. Szerencsere nagyon korrektul meg van csinalva az elektromos halozat. Fi rele is van, ahogy kell.
A komolyabb dolog az pl. a klimak tavvezerlese lenne - Mitsubishi mindharom, de tudtommal nem tudnak wifi-t, igy infra vezerles lenne nekik. Nem gond, anno PIC mikrovezerlovel is megcsinaltam, szoval van benne gyakorlatom. Akkor Ericcson T18-rol olvasta az SMS-t, az alapjan ki/be kapcsolgatta a klimat es beallitotta a kivant hofokot is.
-
FőDudu
veterán
válasz
Vodike
üzenetére
Az kepes 5-10 Sonoff vezerleset 1 appban megcsinalni?
Ilyen kellene mondjuk dimmelosben.
Ilyen az akvariumot kapcsolgatni - az per pillanat idoziton log.
Lepcsofordulot le/fel kapcsolgatni mar dupla kell.
Ez meg vezerelhetne az osszes ledes cuccot egy helyrol. Van hozza taviranyito is, az lenne a kezi megoldas. Valoban egy helyrol, mert pl a konyhai dolgokat es a konyha folotti furdoszoba vilagitasat siman osszekotom a szellozon at. Furni sem kell, konyhaban bemegy az elszivo csove mellett a szekreny tetejen, furdoszobaban meg kijon az elszivo ventillatora alatt/folot (ami a plafontol 10cm). Szellozo es nem kemeny, nincs semmi olyan veszely ami miatt meggondolnam.
-
FőDudu
veterán
Sonoff marhasagok mar regota tetszenek, lassan olcsobb is mint egy mechanikus kapcsolo.
Igy pont ideje lenne kicsit elmelyedni a dolgokban.https://www.banggood.com/SONOFF-4CH-Pro-10A-2200W-2_4Ghz-433MHz-RF-InchingSelf-LockingInterlock-Smart-Home-p-1153324.html?rmmds=detail-left-hotproducts__8&cur_warehouse=CN
https://www.banggood.com/SONOFF-T1-EU-AC90V-250V-600W-Smart-Wifi-Wall-Touch-Light-Switch-1-Gang-2-Gang-p-1252355.html?rmmds=detail-top-buytogether-auto&ID=528397&cur_warehouse=CN
https://www.banggood.com/SONOFF-S20-10A-2200W-Wifi-Wireless-Remote-Control-Socket-Smart-Timer-Plug-Smart-Home-Power-Socket-Support-Alexa-p-1142285.html?rmmds=detail-top-buytogether-auto&ID=532403&cur_warehouse=CN
https://www.banggood.com/DIY-Wi-Fi-Wireless-Switch-For-Smart-Home-With-ABS-Shell-p-1019971.html?utm_campaign=14710261_1019971&utm_content=1087&p=4B291314710261201709&cur_warehouse=CN
Wifi van, UPS-en log, lehet csinalni vendeg avgy epp home SSID-t.
Legalabb barkacsolok kicsit. -
Vodike
tag
válasz
FőDudu
üzenetére
Én úgy csináltam itthon, hogy Sonoffokra Tasmotát flasheltem és egy raspberryre telepített MQTT server topicjaira iratkoztam fel a Tasmotákban található MQTT-kkel. Az egészet Domoticz-al fogom össze, mert van még sok más dolog is amit azzal oldottam meg és így egyben látom az egészet a Domoticz APP-ban. Illetve elég sok automatizálási script is fut a Domoticzban.
De neked lehet elég a Sonoff gyári appja is: EWeLink vagy mi a neve.
-
Jahno
veterán
válasz
FőDudu
üzenetére
Nem mindig attól okos valami, ha távirányítod. Most kertben egyszerűbb mozgásérzékelős napelemest tesztelek, aztán kiderül. Csak nincs oszlop amire tenném így legjobb lenne ha térben lebegne :-D Reggelig ki fogja bírni, még akkor is ha a kutya kapcsolgatja. Ha valaki kintről kapu felől jön akkor úgyis jön a bioerő és időben felkapcsolja. Lehet kirakok kettőt és ki van világítva a járda. Vagy van egy fél mozgásérzékelős izé, hirtelen felindulásból átszerelem.
-
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu
üzenetére
Vagy kihuzom az elektromos kabelt a haz ele a muanyag dobozba amin at az optikai kabelt huztak be. Ugyis van hely, kihuzattam a koaxot. Onnan meg lehet powerkedni. Bejarati ajtotol 50 centire van.
Arra meg rakunk taviranyitot, mindjart lehet kapcsolgatni mindent.
Az ugyis a kamraba jon be ahol van 220 (es meg hasznalva sincs mert levettuk a konnektrort).Sonoff cuccokra milyen okos kontrollert lehet raeroltetni?
Ugy ertem mi az az firmware (vagy egyeb megoldas) amivel a Sonoff cuccokat csoportba lehet szervezni?
Jo lenne akkor mar mindent okostelefonrol vezerelni - lehet eleve egyszerubb a tortenet ha nem egyenkent varial az ember.Meg a vegen tenyleg okos otthonra valtok.
-
FőDudu
veterán
Ha ilyen 1-2 euro/m lesz a kulonbseg, akkor veszek IP65-ot es mindenhova jo lesz. Meg a gyerek is viheti ki a kertbe

Most az a Neon-nak nevezett cso van amiben nekem meg rizsszem izzok vannak. Az is orok elet, birja mar 10 eve. Csak a trarosinjei oregedtek el, de attol meg drottal vagy kabel kotegelovel ugyanugy fel lehet rakni barhova.
Az ablakhoz kellene olyan cucc amin atmegy a 220 - valami lapos kabel ami eleg szeles es szigetelt.
Antennahoz lattam mar olyat, elektromos aramhoz meg nem.
Siman kilogatnank az emeleti ablakbol es lenne belole kurvanagy karacsonyfa a haz falan.
Jovore megcsinalom, addig csak talalok olyan lapos kabelt amire az ablakot ra tudom zarni.Na pont ez kene 220v-ra.
-
Jahno
veterán
-
FőDudu
veterán
Ilyenre gondoltam, de ez nem IP65. Mondjuk konyhaba a sarok sinbe lehet ez is eleg. Elvegre ott a sinben eleg jol el van zarva. Inkabb az iagat, hogy a sinbe nehogy belemenjen akarmilyen bogar. Jol le kell zarni, nalunk 2 hetente kell uriteni a mennyezeti lampak burait, folyton beledoglenek (es nem kis mennyisegben).
Persze nem innen, gmail.com-os eladoval nem uzletelunk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Spórolós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Xbox Series X|S
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- DPS IQ7
- További aktív témák...
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4182, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest