Hirdetés
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
Ideje hazamenni, holnap tavmiting a CDO-val

Csak azt szeretne tudni, miert emelkedett meg igen dulvan a budzsem egyik evrol a masikra (+150e Euro).
Arra meg eleg jo valaszom van. Majd meglatjuk.... -
-
-
FőDudu
veterán
válasz
üzenetére
Laktozra a lakossag igen nagy szazaleka intolerans. Nem allergias, intolerans.
A mertek a kerdes.Nekem is van olyan, hogy iszom a tejet, eszem a mindenfele tejtermeket hetekig, semmi.
Aztan van 1 fajta iro (itt ugy hivjak Pinjenec) amitol 4 oran belul befosok. Megismetelhetoen.Most akkor laktoz erzekeny vagyok vagy valami masik tejfeherje amit enm birok (es az csak az iroban koncentralodik)?
Ha laktoz erzekeny lennek, akkor a tej fogyasztas utan is lenne valami tunet, vagy nem feltetlenul?
Iroval hiaba tolom be a laktaz tablettat, nem segit. Azaz nem laktoz erzekenyseg. Vagy ki tudja.
-
törölt tag
válasz
-NoVa-
üzenetére
A hemofíliával már úgy ahogy elvagyunk, triatlonozik, mint sport, csak néha gurul le a hegyről, de eleddig még nem volt nagyobb baja.
Ez most egy új helyzet, én még gondolkozom, hogy valami fizetősön csináltatunk egy tesztet Magyarországon, hogy legyen két helyről eredményünk.
Mogyorót még letojnám, de a laktóz nagyon gáz, mert ezért az elég sokmindenben benne van, fagyi, süti, pékáru... -
FőDudu
veterán
válasz
üzenetére
Faszsag.
Amint lehet csinaltassatok egy rendes vertesztet (pl. CentrumLab) - abbol kiderul valoban allergias-e ennyi mindenre (ami szerintem kb lehetetlen, mert kulonben mar 15 kilosra fogyott volna a folyamatos belgyulladasa miatt).
Ha brutal laktoz erzekeny lenne, akkor nonstop fosna a kedvenc italat fogyasztva - es mar nem az lenne a kedvence.
Szoval nem eszik olyan forron a kasat - szerintem a dokik kicsit felvallrol vettek a dolgot...
Egy rendes vervizsgalat (az ilyen bio rezonancias baromsagokat messzire keruljetek el) es kiderul mire allergias.
Nem reklam, de ok tenyleg rendesen meg tudjak vizsgalni az allergiasok veret akar tobbszaz allergenre.
https://centrumlab.hu/ -
-NoVa-
veterán
válasz
üzenetére
Kajaügyben megvan a nagy része, szoktak lesni, amikor céges gyümölcsnap címszó alatt káromkodok, hogy minek hoznak 90%-ban almát meg barackot, aztán mindkettő elég durva fájdalmakat okozna a számban, ha csak megrágom kicsit. Még bővíthetném a listát, cseresznye, diófélék, mindenféle mag, stb, aztán ezeket még én kell berakjam a számba, hogy ártson, a levegőben terjedő dolgok listája hosszabb. Mogyoróféléből ha sokat eszek, akkor elkezdenek kijönni a bőrömön angiómák, úgyhogy kerülöm.
Ezek pont minimálisan befolyásolják a mindennapokat, a hemofília már nagyobb szívás. Igazából kicsit nő, és az internet meg az eSport megoldja a békés nyugodt szobai környezet szeretetét, áldani fogod azt az időszakot, aminél más szülő már ordít, hogy menjen ki a szabadba

-
törölt tag
No, karácsonyra sikerül teljesen lezuhanjunk. Hétvégén felhívott minket a dokinő, mert folyamatban van egy vizsgálat a gyereknek, hogy mitől fáj a hasa.
Kurva jó volt hallgatni, hogy allergiás az összes gyümölcsre, mindenfajta mogyoróra (még jó, hgy nem a halálos fajtabazzeg, 10 éves a gyerek). Ezenkívül brutál laktózérzékenysége van.
Szerintetek mivel lehet ezután motiválni? 2 éve kiderült, hogy hemofíliás, nem mondom, hogy milyen érzés, amikor tiltanod kell dolgoktól egy örökmozgó gyereket.
Most meg ez. Szerintetek hogy érzi magát?
Ma tudatosult benne, hogy akkor nincs csokimikulás. Kedvenc itala a Rivella, 35% tej.
Faszomkivan a világgal, miért ő? Nem elég csak az egyik? Pcsába kell még fokozni.
És külön felqr, hogy egyikünk sem az. -
Jahno
veterán
válasz
Gabibácsi
üzenetére
Nem hát, hanem a félinfókkal, ahogy bedobták múltkor a Zaj stúdiót vagy a Aliexpresses de jó lesz HDMI splitereket. Konzolos csoportban is mindenki megtalálja C64hez azt a kis kompozit/HDMI konvertert, amiről tudnál mesélni, de gaztdagon :-D És ha azt írom, hogy nem fog működni, akkor "miért ne működne, ott van" Mindenhol ez a sztori. Videós csoportban kérdezek lámpáról? Egy ilyen lesz jó ezt vedd. Láttad? Őőőőőpersze, HASONLÓT láttam a TVseknél, de így néz ki, mint ami Alin 100 dollár. Mutatok egy másikat, hogy ez is hasonló, lehet ilyen volt? Lehet, mind egyforma, mind kínai. Ok, mert ez a "másik kínai" 3ezer dollár :-D Alival is nagy szám volt, beraklámoztam, ki voltunk éhezve, asszonyt rádumáltam erre már más logó alatt ALi nélkül ettük a kommersz nem tudom mit....
-
Jahno
veterán
Akkor bemegyek a Sparba parízerért, még az is jobb :-D Mármint a tavaszi állapotnál jobb, az újat még nem auditáltam, mert ez az univerzum folyton csak változik, én nem bírom kapkodni a fejem, de Ali és a gyros húsos burger/melegszenya az világbajnok volt. Ahogy néztem gépestől veszik át a céget, mert a csavaros fagyigép is ki van suhintva. Egyszer megnézem.
-
Jahno
veterán
válasz
FőDudu
üzenetére
Mi az ilyesféle beszélgetéseknek nem szoktunk örülni, de kisfőnökünk is kapja folyamatosan, jövő szerdára már majdnem 12 órányi megfejtés van betervezve. Meg igazából minden sokáig tart és nincs értelme. Múltkor tartottak az átalakulásról egy prezit, valami külsős cég és akkor először felvázolja a két szerveztet. Ácsi, ezek nem is mi vagyunk, nem így működik, nem ránk van szabva. Hümm, tényleg, de ha már itt vagyunk, akkor menjünk rajt végig, mert...
Mindenkit bevonnak mindenbe, még akkor is ha nem rá tartozik. A felettünk döntésre váró problémára, vagy általuk problémának hitt dologra 2 hetente rácsodálkoznak, és beszélgessünk róla, hogy miért nem halad. Persze nincs mit felmutatni, hisz nem a mi dolgunk, de időnként zaklatnak, hogy miért nem haladunk előre... Tumornál már várom, hogy mikor fogja kicsit erélyesebben a júzer tudatára hozni, hogy nembazmeg.
Aztán A Nagy tervek, kihívások, éves keret kitalálása, mit szeretnénk, amin képleresen el lehet gondolkozni, de mivel úgysem dönthetjük el, a javaslat semmit nem ér, pénzt nem kapuunk így megint csak futjuk a felesleges köröket.
Idénre van még 14 onlány oktaóanyag amiről a végén csoda teszteket kell kitölteni, néha indiánok is meglepnek ezzel-azzal, szóval már el fog menni december 80%-a ilyen gép előtt ülő marhaságokkal, mikor esetleg akár dolgozni is lehetne...
-
FőDudu
veterán
Holnap van egy meetingem egy 'Chief Digital Officer'-el.

Kivancsi leszek....
-
Jahno
veterán
De ott volt lángos? Mikor elhagytad a környéket Ali nem sokkal később beadta a derkát, dupla bódé lett valami pupák kezébe kiszervezve. Tán a Pizza Kin is megfordult arrafelé, most éppen megint saját Dreamburger márkanév alatt közös pizzával. Ezért kérdeztem volt a lángost, mert nekem is sok minden homályos, de hátha az Eurós bolt mellettire gondolt.
-
-igu-
veterán
Ali nevű cimboráé volt az a bódé, amelyik a torony sörözőhöz legközelebb van. Ha az még létezik, akkor egy Aliburger-t kikérhettek, de csak a góré tudja, mi az, az alkalmazottak nem annyira.
-
Jahno
veterán
válasz
Gabibácsi
üzenetére
Fotós csopportokban mekkora szopások vannak belőle, senki nem érti, hogy a romos épületek, elhagyott helyek változnak, bontják, őrzik, tanösvényekről meg tegnap írtam valakinek, hogy már végképp nem értem.
Itt egy aktuális cikk:
https://www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/martelyon_sem_lehet_a_vizen_jarni_az_ag_is_huzza_szegeny_holtagat_-_negyfele_erdeknek_kellene_megfelelnie/2577928/
Többiek ilyen képekkel indokolták ezt és egy másikat, hogy ezt látták, tényleg nem érdemes menni:

Mások meg ugyanakkor nem ezt látták és teljesen jó, ne hisztizzek már, hogy mit miért nem lehet megoldani... Bláááá.
Aztán ott állok értelenül, mert minden héten bedobják tuti helyszínnek a pécsi magasházat (mint Google első találat), amit ezer éve lebontottak. A másik életveszélyes, vagy őrzik... Ezeket meg könnyebb lenne eldönteni műszakilag, mert "csak" oda kellene menni és meg kellene nézni, aztán sok listát frissen tartani.
Na de ebből indult ki, ezt írtam tegnap az illető járt a fenti helyen, amik elvileg évek óta bajban vannak, de most még jobban és szerinte nincs semmi gond:

Ezért felszívom magam, ezt is megnézem, valamint a héten megint akad kerülőm az Ecseri fele, bétatesztelem, aztán megnézzük enperával is. És vagy elhiszitek, vagy nem :-D
-
npera
addikt
Az amcsi gyárban vannak külön szabályok amik Svédországban nem igazán értelmezhetőek....
“With a permit from South Carolina or other recognized state, you can carry a loaded concealed handgun in a vehicle on or about your person”
Zsír....

-
-
eattila
őstag
A legjobb lángos az Karcagon van a piacon szombaton és csütörtökön.
-
Gabibácsi
őstag
Jahno az a legjobb lángosos az aranyjaninál a piacon van, vagy hol?
A cseh csajt hova vigyem, jó lángost akar
-
Sipi-
őstag
Még mindig a Bodegában a Borzasztó burger a legjobb burger, amit ettem eddig.
-
-NoVa-
veterán
Utólag adjusztálják az irreálisan opportunitista tervet, és persze a dollár, meg a piaci körülményekről, és az egyéb, külső, előre nem látható, de üzletmenetet nagyban befolyásoló eseményekről végképp nem a vezetőség tehet, ők mindent megtettek hősiesen. Természetesen megérdemlik a prémiumot. A dolgozóknak szokásos kisztott gadget meg gondolom már hónapokkal ezelőtt be lett rendelve, maximálisan megérdemlik.
-
Jahno
veterán
Jujj de jó, ismerek egy céget ahol most hirdették ki az év végi pénzügyi paramétereket. Idehaza az elvárt számok kevesebb, mint felét hozták, ha az egy vezetés alá tartozó 4 régiót nézem, akkor a terv 27%-a sikerült. Ez elég meredek, kíváncis vagyok elmarad-e majd a kariaji.
-
-
npera
addikt
válasz
Gabibácsi
üzenetére
Reggel jövök melóba. Agyhalott audista lyenő (hülyenő) bekanyarodik elém a bringaúton keresztül. Rajtam lámpa, fényvisszaverő a bringán elöl, oldalt. Narancs kabát fényvisszaverővel, nadrágon fényvisszaverő, kesztyűn fényvisszaverő. Tehát azt nem lehet mondani, hogy nem látszom. Annyira határozottan akart bekanyarodni előttem, hogy inkább megcéloztam az elejét, hogy akkor már üssön el jól, mire olyat satuzott, mint az állat. Utána elküldtem a 3,14-csába, mert úgy kívánta a kedvességet. Úriember vagyok, na.
-
Gabibácsi
őstag
Dunakeszi, töksötét. Járdától elválasztva kétsávos bringaút, tökéletes minőségben.
Agyhalott bölcsészbringás kivilágítatlanul inkább az úton megy, le is dudáltam, a pedál prizmáját lehetett csak észrevenni. -
Jahno
veterán
Megoldottuk a dolgait :-D Rinyáltam is, hogy nem fog ez menni, aztán előző este hümmögtem egy kört, de sejtheted, millimétereken múlt minden elvégre kétirányú forgalom, kb. 2percenként villamos, keresztben gyalogosok és zebra előtt keresztirányú autós forgalom van. És akkor férjek el én is... Kisrádiót hirtelen nem találtam, hogy rendesen tudjuk instruálni a modellt. Végül nem tartott sokáig, többieket motiválta a "hideg" időjárás, aztán majd kiderül mik sikerültek még. Én már ennek az egy képnek is tapsolok (:-
-
Jahno
veterán
Egy hajnali mókás fotózás eredménye:

-
npera
addikt
Vagy egy durván leárazott Sail Racing 50 kts...
Az eredeti árán botorság megvenni, de leárazáskor harmad áron teljesen oké. Polárral kiegészítve lehet vele hetyegni ide-oda a skandináv mediterráneumban. Ha meg tényleg hideg lenne, akkor van rendes télikabát verzióban is. Még konzult koromban gyakorlatilag utánam vágták, kár lett volna ellenkezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- A képkockasebességet is tudja mérni az új AIDA64
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gumi és felni topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Starlink
- További aktív témák...
- Lenovo T470s 14" FHD, i5 6300U, 8GB RAM, 256GB SSD, 2db akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo X1 Yoga G4 i5-8265 számlával, garanciával
- RGB GAMER PC! i7-13700K / RTX 4080 / Z790 Strix / 32GB 3600MHz / 2TB NVMe / 850w Gold!
- Creality HALOT ONE gyantás nyomtató
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3050 6GB Endorfy Signum 300 TG MSI 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Így télen még kevesen is vannak.