- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Aktív témák
-
Grafiqs
őstag
Itt [link] folytassátok kérlek!
-
rover45
őstag
Halika!
A segítségeteket kérném.
Adott két táblázat, mindkettőben cégnevek és egyéb cégadatok.
Kérdésem, hogy tudnám ''összefésülni'' a két táblázatot? Úgy értem, aki mondjuk benne van mindkettőben az, az összevontban csak egyszer szerepeljen.
Tehát szépen sorbamegyek az első táblázat cégnév elemein, és ezeket egyesével összehasonlítja a másik táblázat összes cégnevével, majd megtartja/kitörli.....(nemtudom mi lehetséges) azt ami már megvan....
Létezik ilyen excelben hogy kiszűri a többszörös értékeket?
Ha jól emléxem talán accessben van hasonló, csak....az a gáz, h itt minden excelben van
Esetleg vmi egyszerűbb importálós dolog is sokat segítene excelből accessbe!
Többen mondták, h egyszerűen másoljam össze, rakjam ABC-be és amiből több van törölgessem ki, csak az a baj, h 8-10ezer ilyen elemem van
Előre is köszönöm!!!! -
lordring
aktív tag
Ha vki jártas a Kimutatásvarázsló használatában és lenne szíves segíteni 2 beküldendő
feladatom megoldásában, keressen már meg mailban vagy msn-n: dvdstore@freemail.hu.
Ide nem tudom berakni, mert egy adott táblázatból kell 2 kimutatást készíteni.
Köszi! -
X-COM
nagyúr
nézd át ezt a topicot, ill. a súgót
Bővebben: link -
Zoty@
aktív tag
Help!
-
Zoty@
aktív tag
Na még 1!!!!!
Tartalomjegyzéket hol és hogyan? -
Zoty@
aktív tag
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget, megoldottam (csak nem teljes telepítéssel volt fenn a gépemen) -
Zoty@
aktív tag
Sziasztok!
Aki tud segítsen már!
Most nincs kedvem végig olvasni az egészet!
A gond a köv: Képletszerkesztő tudod hogy van benne, DE HOL????? -
lúzer
veterán
help!
meghülyült az excelem?
nem bír kivonni két dátumot egymásból
eddig megcsinálta:
8:00 17:00 9:00
most meg:
8:00 17:00 #ÉRTÉK!
nem állítottam semmit, egy megnyitás után kezdett hülyülni
a képleteket, cellaformázást én írtam be, működött, most meg nem, bármit csinálok -
Eriki
csendes tag
Sziasztok!
Létezik olyan megoldás, amivel egy sor celláit oszlopba lehet rendezni? Attól eltekintve persze, hogy egyenként mind az x-et egymás alá kelljen kopiznom...
Előre is kösz. -
Datti
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis help kéne.
A probléma egyszerű, mégis már vagy egy fél órája nem sikerült megoldani.
Több cella tartalma a következő: 0241xx (pl.: 024101 stb.)
ezeket szeretném kicseréni arra, hogy: 0281xx, de akármit csinálok 281xx lesz belőle, vagyis lehagyja az elejéről a 0-t
próbáltam itt már mindenféle cellaformázást, de nem jött be, csak a pumpa megy egyre följebb
előre is köszi -
rdi
veterán
válasz
Apollo17hu #111 üzenetére
Ja én meg itt szenvedek... Ismerni kéne már az excelt....
-
válasz
Apollo17hu #109 üzenetére
Data menüpont és Valami Split Data (a munkahelyemen majd megnézem, itthon nincs Excelem).
-
válasz
Apollo17hu #105 üzenetére
Van kifejezetten erre egy menüpont az Excelben.
-
Ck.
addikt
UP
-
Ck.
addikt
UP
-
Ck.
addikt
Nagyon fontos lenne a válasz, mert holnapra kellene!
UP -
Ck.
addikt
UP!
-
Ck.
addikt
Üdv!
Kellene egy kis help!
A következő lenne a feladat:
Az egyik cellában van egy név, pl.:
Kovács Géza
Ezt a nevet kellene szétválasztani úgy hogy az egyik cellában csak a vezetékneve legyen, a másik cellában csak a kereszneve
Így: Kovács Géza >>>>>>>>> Kovács >>>>>>>>> Géza
Kell bele SZÖVEG.KERES függvény, mert ha csak a bal függvény meg a közép függgvény van használva akkor ha pl. hosszabb névre írom át, akkor már nem ugyanúgy fogja szétválasztani, hanem így:
Méghoszabbkovács Géza >>>>>>> Méghossz >>>>>>abbkovásgéza
Az volna a lényeg hogy változtatom a statikus adatokat, mindig pontosan válassza le a vezetéknevet és a keresztnevet.
Azt tudom hogy vhogy a bal meg közép függvényekkel kell variálni, és a szöveg. keres függényt kell vhogy beágyazni... Külön függvény kell a vezetéknévre, különa keresztnévre.
De sehogysem akar sikerülni.
Várom a segíccséget!
Előre is thnx!
[Szerkesztve] -
Tomcyboy
csendes tag
abszolút hivatkozással csak a max érték cellájára hivatkozzál. Azt meg úgy lehet elérni, hogy a mellette lévő cellát adja eredményül, hogy az érték ha igaz kritériumba állítod be. Tehát oda kattintasz abba a celléba ahol az eredménynek gondolt rész szerepel. Itt nem kell abszolút. Ha mégsem megy akkor mélben küldd el a feladatot és megnézem.
-
Tersius
tag
válasz
Apollo17hu #94 üzenetére
Oszlopfelcserelesnek biztos orulnenek
Ez az fuggveny nem tunik rossznak, de eleg erdekesen mukodik.
Van hat sorom. Ha a harmadikba irom a legnagyobb szamot, akkor szepen kiirja a hozzatartozo nevet. Ha 2,4,5,6. helyre irom a legnagyobbat, akkor a hatos szamut irja ki. Ha az elso helyre irom a legnagyobbat, akkor pedig errort ad
Erre varjon valaki gombot. A hol van amugy a rossz, de meg heggesztem picit -
Apollo17hu
őstag
-
Tersius
tag
Koszonom a segitseget, ezt a vlookupot nem ismertem (ha valaki keresi, magyarul FKERES).
Egy bajom van vele, hogy ez az elso oszlopban tud keresni (a tartomany elso oszlopabol), viszont nekem a masodikbol kell keresni, es a mellette balra levo erteket kiirni.
Atneztem a helpet, de minden peldaban a legbaloldalibb oszlopbol keresnek.
A tabla atalakitasa nem hiszem, hogy jo otlet, szep kotott formazas kell, meg minden.
Igy valami otlet? -
Tersius
tag
Nezegettem egy excel feladatot, valami erettsegire keszulos konyvbol. Az egyik feladat egyik resze az lett volna hogy az egyik oszlopban talalhato szamok kozul ki kell keresni a legnagyobbat, es kiirni a hozza tartozo nevet (ami a mellette levo oszlopban talalhato).
Nem tunik neheznek, de erre hirtelen nem jottem ra. Hogyan kellene? -
-
Bash
őstag
Ez már félig jó, viszont így text-ként van kezelve cella. Tehát, ha beírom, hogy 1750, akkor értéke 1750 (ami a sorba rendezésnél még jól jöhetne), viszont 17:50-et ír ki, és nekem 5:50 kellene. Most viszont eszembe jutott egy ötlet, ez így egészen használható lenne, ha valamilyen conditional formatting-gal meg lehetne csinálni, hogy a 1200-nál nagyobb számokból vonjon ki 1200-t, de a cella értékét ne változtassa meg.
-
Thyb
senior tag
A Custom formating-al az a baj, hogyha eleve : -t veszel felbontáshoz, akkor az a dátumot fogja venni, vagyis a 4 számjegyet az év/nap számnak fogja éprtelmezni. Itt el lehetne kezdeni a tizedesekkel vacakolni, de akkor azt meg vissza kellene alakitani, hogy akkor mit kell beirni. Ha tényleg egy másik oldalról hozod be, akkor csinálj egy szöveggé való alakitást: Itt a H22-ben volt benne a négy számjegyem, ezt is meg lehet kicsit bonyolitani ha nem 0615-t akarsz megadni, mert akkor az adott képlet a 61:15-t irná ki.
=LEFT(TEXT(H22,0),2)&'':''&RIGHT(TEXT(H22,0),2)
A köv formában már a képlet utal arra, hogy hány karakter van beütve:
=IF(LEN(H22)=3,LEFT(TEXT(H22,0),1)&'':''&RIGHT(TEXT(H22,0),2),LEFT(TEXT(H22,0),2)&'':''&RIGHT(TEXT(H22,0),2)) -
Bash
őstag
Elérkeztem a következő bukkanóig.
Időpontokat szeretnék bevinni egy sorba, méghozzá a következő formában: 625, 1115, 1750... stb., tehát 24 órás formában viszont kettőspontok nélkül (hmm). És azt szeretném, hogy így mutassa őket: 6:25, 11:15, 5:50... stb., tehát 12 órás formában, viszont az AM/PM jelölések nélkül. Összekeverni nem fogom őket, mert sorba lesznek rendezve, de a hely szűke miatt nem engedhetem meg, hogy extra 3 karakter legyen minden cellában. Az már csak hab a tortán, hogy egy másik munkalapon lévő listán szereplő értékeket lehet csak beírni a cellákba, de ez a része nem gond. -
Bash
őstag
Szia Thyb!
Egyelőre azt a részt megoldottam, méghozzá a következőképp: a hosszú képlet helyett mindössze ennyit használtam: =INDIRECT($A$25) és kicsit átvariáltam a tartományokat. Megszűntettem a Building_Group-okat, és helyette megadtam a listát külön az egyes épületeknek BLDG 100-tól BLDG 1100-ig. Ezzel viszont felmerült egy újabb probléma, mégpedig az, hogy space nem lehet a tartomány nevekben. Először alávonással próbálkoztam, ez működött is, viszont nem volt túl esztétikus, ezért a tartománynevekből kihagytam a space-t (BLDG100-tól BLDG1100-ig), és a fenti képletet alkalmaztam:
=INDIRECT(SUBSTITUTE($A$25,'' '','''')).
Ezzel egyelőre ez a probléma áthidalva, viszont még nincs vége, elképzelhető, hogy igénybe veszem a segítséged. Most éppen a hibaszűrésen dolgozom Conditional formatting-ot alkalmazva. Nagyon köszönöm a felajánlást, meglepett a leveled.
P.S.: a mail-em visszapattant, a telefon nem lenne túl gazdaságos. -
Kraptor
őstag
válasz
Apollo17hu #71 üzenetére
Ah köszike
-
Kraptor
őstag
Hát eddig azt iírtam, hosz Szorzat˙(szám;szám)
Azt is kipróbáltam ,de ugyanaz. -
Kraptor
őstag
válasz
Axel Foley #66 üzenetére
Enyim nem csinálja,!
Én még a 2002 Excelt használok.
-
Axel Foley
csendes tag
Már magad is megválaszoltad a kérdést, mert csak copy pastázni kell a képletet. Az Excel automatikusan átállítja a hivatkozásokat. Ha a példádban levő képletet beírod a C32-es cellába, ott összeszorozza A32-t és B32-t. Ha ezt a képletet átmásolod C33-ba, ott már A33-at és B33-at fogja összeszorozni.
-
Kraptor
őstag
Egy kis 1szerű help kéne. Lehet e olyat csinálni, hogy van egy szorzatom ami összeszoroz 2 cellát majd egy 3ba megjeleníti. Lehet e azt csinálni, hogy csak egyszer adom meg ezt aképletet és valami olyan symbolt hsználok, ami lehetővé teszi, hogy csak copy és pastáljam a képletet. Ez gí nézne ki, hogy A és B oslopban vannak a számjaim, amit összekell szoroznom, majd C oslopban megjeleníteni. NEm akarom mindig beírni, hogy SZorzat˙(A32,B32) stb hanem csak létrehozni valami képletet ami lehetővé teszi, hogy bemásoljam azt a C oszlopba és annak azokat a sorokat vegye A és B értékének, ahova másoltam.
-
Bash
őstag
Excel guruk segítsetek!
Bővebben: link
Kérdésem: Data Validation-nél miért nem működik a fenti formula, egyáltalán lehet-e ezt így használni? Az első feltételig működik, utána egyszerűen nem.
A Building_Group-ok és a Rooms-ok cellatartományoknak a nevei egy másik worksheet-en.
Conditional validation-t szeretnék megoldani, tehát attól függően, hogy mi van az A25-ös cellában, mindig más lista értékeit lehessen beírni a hozzá tartozó cellákba. Remélem érthető. -
Az excel NEM tud pdf-be menteni, talán az Adobe Acrobat tud xls fileokat importálni. Az egyedüli megoldás közvetlen excelből, ha feltelepítesz egy pdf nyomtatódrivert, és akkor nyomtatásnál ezt választod ki nyomtató helyett, és így pdf-be menti. De ennek semmi köze az excelhez, mert nyomtatni küldi az adatokat, csak éppen itt egy átalakított nyomtató driverről van szó.
-
Certee
senior tag
Hogyan lehet Excel-ből pdf-be menteni?
-
Űrlapok eszköztár mi angolul? A Form lenne?
[Szerkesztve] -
-
tibcsi11
csendes tag
Helló!
Bocsi a zavarásért, de segítségre lenne szükségem.
A problémám a következő (még most kezdtem csak el nyűglődni makrókkal bocsi ha alapvetőt kérdeznék):
szeretnék kiszedni pár adatot egy másik excel fileból (ezzel nincs is gond), csak a másik file megnyitásakor autómatikusan feljön egy form (ezen különböző gombok vannak, hozzákapcsolt funkciókkal) és én ezt szeretném bezárni (automatikusan, tehát hogy a makro megcsinálja, ne kelljen nekem a kis x-re kattintani a form jobb felső sarkában), hogy hozzáférjek az adatokhoz.
Próbálkoztam ezzel, de valahogy sehogy sem sikerült.
Segítséget előre is köszönöm. -
Gh0sT
addikt
válasz
Apollo17hu #51 üzenetére
Isten vagy!
Ezer hála, ez kelett nekem!
-
Apollo17hu
őstag
Ha a command button click nálad annyit jelent, h egy gomb nyomogatása történik, akkor én úgy csinálnám, hogy az Űrlapok eszköztárból kiválaszatanám a Léptetőt, majd egy léptető beszúrása után Vezérlő formázása... (jobb klikk) rajta, és ott a Vezérlés fülön belül a Cellacsatolásban megadnám annak a cellának a hivatkozását, amelyik tartalmát növelni (csökkenteni) szeretném.
[Szerkesztve] -
Gh0sT
addikt
#40-est valaki... Mert még mindig nem tudtam megcsinálni...
-
Apollo17hu
őstag
Nah, végre rájöttem.
Célértékkereséssel kell megcsinálni.
Egész eddig azon gondolkodtam, hogy gimiben mi hogy oldottuk meg az ilyen példát, és végre beugrott, hogy nem is lehet megcsinálni. Legalábbis - ha az egyenletnek 2, egymástól különböző valós gyöke van, akkor - nem kapod meg mindkét gyököt, csak az egyiket. Ez ugyanazért van, amiért a zsebszámológépek is pl. a 0,5 koszinuszára csak egy eredményt adnak ki. Tehát a megoldás menete a következő:
(0. Az egyszerűség kedvéért vegyük az x^2+6=5*x másodfokú egyenletet!)
1. Kijelölsz egy cellát változónak (=módosulónak). (Esetünkben ez az „x”.) Legyen ez a cella mondjuk A1! Beírsz egy tetszőleges értéket. (Később a célértékkereséssel ezt a cellát fogjuk megváltoztatni.)
2. Veszed a másodfokú egyenleted, veszel két cellát (pl. A2 és A3), és az egyenlet bal oldalán szereplő kifejezést (polinomot) az egyik (pl. A2), jobb oldalán szereplőt pedig a másik (pl. A3) cellába írod be - mint függvényt! - úgy, hogy „x”-et A1-gyel helyettesíted. Vagyis ekkor A2-ben „=A1*A1*1+6”, A3-ban pedig „=A1*5” szerepel. - idézőjelek nélkül J
3. Végül egy másik cellában - legyen ez A4 - elkészítjük az egyenlet végeredményét. Ez lesz a célcella.Mivel egy egyenlet két oldalának különbsége nulla, beírjuk A4-be az „=A2-A3” különbséget. Hacsak nem az egyenlet megoldását írtad be az A1 cellába, akkor nem nulla fog szerepelni az A4 cellában (, de ez nem számít, mert a célértékkereséssel pont azon leszünk, hogy itt nulla szerepeljen).
4. A cellák kitöltése után Eszközök / Célértékkeresés… -t nyomsz, majd a felbukkanó ablakban beírod a célcellát (A4), a célértéket (0), és a módosuló cellát (A1). OK-ra kattolsz, s már meg is kaptad a megoldást a módosuló cellában (A1).
(Ennyi lett volna, ha nem tudnánk, hogy - jobb helyeken - az egyenletnek 2 db megoldása van. Azért csak az egyik megoldást kapjuk meg, mert csak egy módosuló cellánk van. Egy cellába pedig csak egy eredmény kerülhet. De melyik kerül oda és miért? A fenti példa megoldásai a 2 és a 3. Ezek közül tapasztalatom szerint azt kapod meg, amelyikhez közelebb esik az a - találomra beírt - szám, amit az 1. lépésben az A1-es cellába írtál. Tehát ha -514,6-et írtál A1-be, akkor a 2-t kapod meg. Ha 23,48-ot, akkor a 3-at. Viszont próbálgattam, és 2,488-ra a 3-at adta ki. Szerintem ez azért lehet, mert a célértékkeresés közelítő találgatással folyik, és ennek a módszernek vannak pontatlanságai.)
Remélem, nem kutyultam össze a cellákat. Este majd átolvasom, mit írtam, aztán korrigálok, ha elszúrtam vmit. -
xlalix
tag
kellene egy kis segitség!Kaptam 1 házit de fogalmam sincs hogy kell megcsinálni:
excelben másodfokú egyenletet kellene csinálni
Vki tud segíteni? -
Monya78
veterán
Scácok a köbgyök függvény kellene de a függvényvarázslóban nem találom...
-
lapa
veterán
ha jól értem akkor ez megoldható függvénnyel, feltéve hogy van legalább 1 azonos adat a két forrás tábla azonos oszlopaiban. ha ez így van, akkor lehet használni az FKERES függvényt, de hogy ne legyen olyan egyszerű én inkább egy másikat szoktam. (a felháborodást megelőzendő azért, mert amikor ezt tanultam még nem vágtam, hogy van FKERES, másrészt pedig az FKERES-nek megvan az a rossz tulajdonsága, hogy az uccsó (?) paraméter lefelejtése esetén rutinosan a legközelebb álló értéket rakja be, nem pedig yó kis #HIBAÜZI-t.)
a két táblában megkeresed az azonos (és főleg nem ismétlődő tartalmú) oszlopot (pl. név), ezek képezik az összevezetés alapját. az 1. sheet első üres oszlopába beírod a következőt: =INDEX(sheet2_név_teljesoszlop;HOL.VAN(név_cella;sheet2_név_teljesoszlop;0))
HOL.VAN = MATCH
itt a ''név_cella'' annak a sornak a neveket tartalmazó cellája, ahova most a képletet írtad. ha jól csináltad és vannak azonos nevek a két sheet-en, akkor a képletet lehúzva az oszlopban minden olyan név mellé kiírja ugyanazt, amelyiket a másik táblában megtalálta. a többit #HIÁNYZIK hibával jelöli. neked ezekre lesz szükséged. a képletes oszlopot kijelölöd - másolás - irányított beillesztés - értéket - ekkor kicserélted a képleteket a képletek eredményére. így már sorba tudod rendezni és ki tudod kopizni sheet3-ba az összes #HIÁNYZIK sort.
persze ugyanezt meg kell csinálnod a másik sheetnél is, csak ott ugye azokat ''szűröd'', amik abban benne vannak, de az elsőben nincsenek.
példafájl: Bővebben: link
alaposabban szemügyre véve a képletet látható, hogy nem ördöngősség:
1. INDEX(A:A;3) eredménye az A oszlop 3. cellájának értéke. nem teljes oszlop esetén a tartomány első cellájájától kezd számolni, erre jó odafigyelni. ezért jó a teljes oszlopot megadni neki, akkor nincs kavarás.
2. HOL.VAN(A3;B : B;0) eredménye egy szám lesz. a kérdés itt ''hanyadik sorában található B : B tartománynak az első, A3 értékével megegyező cella?'' itt is érvényes a tartomány elejétől számolósdi.
remélem tudtam segíteni. javaslom mindenkinek a fentiek bakupolását későbbi használatra, ugyanis gyakorlatilag bármilyen két tábla adatai egyesíthetők vele, amennyiben mindkettőben létezik ugyanaz az egyedi mező (pl. primary key). a cégnél kisebb-nagyobb rendszerességgel használjuk és eddig saccra legalább egy hónapnyi emberórát megspóroltunk vele. ha pedig segít, akkor ne nekem köszönjétek, hanem romo-nak.
[Szerkesztve] -
e-biza
őstag
noha elolvastam a topicot, nem jöttem rá a megoldásra. u.az a problémám mint a topic inditojának. van 2 munkalapom, több ezer cimmel.nekem a különbség kellene, azaz amit nem tartalmaz a másik az ne legyen benne az új 3ik xlsben. thx
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
mindmind vba, lehet, hogy valakinek lesz majd kedve lekódolni
bevallom, nekem nincs -
Gh0sT
addikt
Új kérdés:
Egy cella tartalmát szeretném +1-gyel megnövelni, és ezt egy command button click eseményéhez kellene rendelnem.
Hogyan? -
Gh0sT
addikt
UP! Nem akarok hülyén meghalni...
-
Gh0sT
addikt
Egy kis help kellene nekem is:
Adott egy névsor egy munkalapon:
A1-től A200-ig feltöltve.
Adott egy másik munkalapon egy oldal, ahova is négy nevet kell felvinnem a következő cellákba:
B3:=A1
H3:=A2
B28:=A3
H28:=A4
ezt az oldalt utána ki kell nyomtatnom.
Eztán A5-A8-ig van szükségem a nevekre, és nyomtatnom kell.
És íg tovább...
Hogy a halálba tudom ezt megoldani? Valami változóval kellene paramétereznem a négy cellát, csak nemtom, hogy ilyet lehet-e?
Ilyenre gondolta:
B3:=A(1+x*4)
H3:=A(2+x*4)
B28:=A(3+x*4)
H28:=A(4+x*4)
Ahol x lenne a változó, de így nem lehet paraméterezni...
Van valakinek valami használható ötlete? -
Wildmage
senior tag
Isten vagy, én mondom! Ezzel az irányított beillesztéssel meg lehet oldani a második kérdésemet is úgy, hogy másolás, irányított beillesztés -csak az értéket-.
A vba meg ismeretlen számomra igazság szerint, mert mi programozó tanoncként inkább a delphi rejtelmeit kutattuk és ezt csak futólag vettük. Tudom, mentsem le dbase fileba és minden megoldható -
X-COM
nagyúr
szerintem olyat vársz egy táblázatkezelőtől amire azt nem találták ki
egyébként a szorzóshoz van egy olyan megoldás, hogy beírod egyik cellába, hogy 1,08
másolás
kijelölöd azokat amelyiket be akarol szorozni, speciális beillesztés, szorzás, ok
eljárást meg itt is írhatsz->vba
vagy akár makrózhatsz is
de ezt már írtam
ja, mi az, hogy normális adatbáziskezelő? az excel nem adatbáziskezelő, ezért normális adatbáziskezelő sem lehet
[Szerkesztve] -
Wildmage
senior tag
Szeretnék egy kis segítséget kérni!
Már jó régen volt az,hogy tanultam az excelt és mivel adatbáziskezelőket használtunk inkább, így nem is nagyon foglalkoztam vele. Most viszont anyámnak kellene segítenem, de nem jövök rá két dologra.
1,Hogyan tudom az egyik oszlop egymás alatt lévő cca 180 értékét ott, helyben megszorozni 1,08-cal? Másik oszlopban már sikerült megoldanom hivatkozással, de az nem jó.
2,Ha hivatkozással gyártok le egy oszlopnyi számot, akkor hogyan tudom azt úgy megváltoztatni, hogy az értékek megmaradjanak, de már ne függjenek a hivatkozástól, így az eredeti oszlopot lehessen változtatni úgy, hogy ez nem változik meg. Pl. C oszlop értékei alapján csinálok egy D oszlopot és a D oszlopot meg akarom tartani, de úgy, hogy az értékek megmaradnak akkor is a későbbiekben, ha a C oszlop elemeit változtatom.
Köszönöm -
X-COM
nagyúr
na megvan, filter/advanced filter (asszem irányított szűrő)
kiválasztod email címes oszlopot, másik helyre szűröd, feltétel nem kell, és bepipálod, hogy unique records -
lesaux
veterán
Utálom a céget, és szerintem ez kölcsönös. Amúgy a fickó szerintem most is részeg. De eszembe
jutott valami:
Növekvô sorba kéne rendezni, aztán olyan feltételt megadni, hogy ha A:1=A:2-vel, akkor mittomén
legyen piros a háttér, vagy írja ki, hogy hiba. Aztán ezt a boxot lehúzni a doksi aljáig. Macintoshról
írok, nincs Excel, úgyhogy kipróbálni sem tudom, de remélem, érthetô. -
X-COM
nagyúr
de szerintem pivottable-vel is meg lehet oldani
-
behappy
aktív tag
ok, akkor telepithetek access-t... de azért, ha valaki betévedne, aki excelben tud vmit, pötyögje lelkesen. köcce mindenkinek.
-
moonman
titán
nem ekkora macera ez. nem létezik, hogy nincs egy olyan függvény benne, ami ezt tudja...
-
col
addikt
Csak azt érteném, hogy adatbázis jellegű adatokat (névjegyzék, email címek) a fenének erőlteted egy alapvetően matematikai, statisztikai alkalmazások és feladatok elvégzésére kitalált programba?
Hol hallaottál erről, hogy ez segít?
Az Access-ből exportálni is tudsz a szokásos adatbázis jellegű dolgokat vesszővel kettősponttal elválasztott file stb.. és a túrónak akarod az Excellbe megint visszatenni? .) -
col
addikt
Fogalmam sincs mit tettél eddig ennek érdekében, azt nem írtad le...
Ellenben mivel ez táblázatkezelő és nem adatbáziskezelő, az adatbáziskezelőkre jellemző parancsokat ne nagyon keress benne.
Importálhatnád Access-be és SQL parancsokkal kereshetnéd.. ennyi.
Bocs hogy 5letet adtam -
behappy
aktív tag
-
moonman
titán
clipperben erre való a unique kulcs indexelés után, de excelben engem is érdekelne.
sorbarendezés jó ötlet, de többezer címet?
[Szerkesztve] -
behappy
aktív tag
lehet nem jo az egyéb hardverben, de nem találtam SW kategóriát...
Help kéne EXCEL-ben:
van több ezer emailcim egy doksiban és csekkolni kéne, nincs-e egyforma benne....ugye ezt manuálisan őrjitő lenne átnézni... Van az Excelben valami szürő vagy ilyesmi, amivel ezt meg lehet csinálni?
szerk: egymás alatt vannak, tehát 1 sor 1 cim
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest