- Yettel topik
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
Bash
őstag
Ez már félig jó, viszont így text-ként van kezelve cella. Tehát, ha beírom, hogy 1750, akkor értéke 1750 (ami a sorba rendezésnél még jól jöhetne), viszont 17:50-et ír ki, és nekem 5:50 kellene. Most viszont eszembe jutott egy ötlet, ez így egészen használható lenne, ha valamilyen conditional formatting-gal meg lehetne csinálni, hogy a 1200-nál nagyobb számokból vonjon ki 1200-t, de a cella értékét ne változtassa meg.
-
Bash
őstag
Elérkeztem a következő bukkanóig.
Időpontokat szeretnék bevinni egy sorba, méghozzá a következő formában: 625, 1115, 1750... stb., tehát 24 órás formában viszont kettőspontok nélkül (hmm). És azt szeretném, hogy így mutassa őket: 6:25, 11:15, 5:50... stb., tehát 12 órás formában, viszont az AM/PM jelölések nélkül. Összekeverni nem fogom őket, mert sorba lesznek rendezve, de a hely szűke miatt nem engedhetem meg, hogy extra 3 karakter legyen minden cellában. Az már csak hab a tortán, hogy egy másik munkalapon lévő listán szereplő értékeket lehet csak beírni a cellákba, de ez a része nem gond. -
Bash
őstag
Szia Thyb!
Egyelőre azt a részt megoldottam, méghozzá a következőképp: a hosszú képlet helyett mindössze ennyit használtam: =INDIRECT($A$25) és kicsit átvariáltam a tartományokat. Megszűntettem a Building_Group-okat, és helyette megadtam a listát külön az egyes épületeknek BLDG 100-tól BLDG 1100-ig. Ezzel viszont felmerült egy újabb probléma, mégpedig az, hogy space nem lehet a tartomány nevekben. Először alávonással próbálkoztam, ez működött is, viszont nem volt túl esztétikus, ezért a tartománynevekből kihagytam a space-t (BLDG100-tól BLDG1100-ig), és a fenti képletet alkalmaztam:
=INDIRECT(SUBSTITUTE($A$25,'' '','''')).
Ezzel egyelőre ez a probléma áthidalva, viszont még nincs vége, elképzelhető, hogy igénybe veszem a segítséged. Most éppen a hibaszűrésen dolgozom Conditional formatting-ot alkalmazva. Nagyon köszönöm a felajánlást, meglepett a leveled.
P.S.: a mail-em visszapattant, a telefon nem lenne túl gazdaságos. -
Bash
őstag
Excel guruk segítsetek!
Bővebben: link
Kérdésem: Data Validation-nél miért nem működik a fenti formula, egyáltalán lehet-e ezt így használni? Az első feltételig működik, utána egyszerűen nem.
A Building_Group-ok és a Rooms-ok cellatartományoknak a nevei egy másik worksheet-en.
Conditional validation-t szeretnék megoldani, tehát attól függően, hogy mi van az A25-ös cellában, mindig más lista értékeit lehessen beírni a hozzá tartozó cellákba. Remélem érthető.
Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Dell E5450 nagyon szép állapot i5, FHD IPS, 8GB, 256GB SSD, NVIDIA,Világítós HU billentyűzet
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest