- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Redmi Note 8 és 8T
Aktív témák
-
lapa
veterán
ha jól értem akkor ez megoldható függvénnyel, feltéve hogy van legalább 1 azonos adat a két forrás tábla azonos oszlopaiban. ha ez így van, akkor lehet használni az FKERES függvényt, de hogy ne legyen olyan egyszerű én inkább egy másikat szoktam. (a felháborodást megelőzendő azért, mert amikor ezt tanultam még nem vágtam, hogy van FKERES, másrészt pedig az FKERES-nek megvan az a rossz tulajdonsága, hogy az uccsó (?) paraméter lefelejtése esetén rutinosan a legközelebb álló értéket rakja be, nem pedig yó kis #HIBAÜZI-t.)
a két táblában megkeresed az azonos (és főleg nem ismétlődő tartalmú) oszlopot (pl. név), ezek képezik az összevezetés alapját. az 1. sheet első üres oszlopába beírod a következőt: =INDEX(sheet2_név_teljesoszlop;HOL.VAN(név_cella;sheet2_név_teljesoszlop;0))
HOL.VAN = MATCH
itt a ''név_cella'' annak a sornak a neveket tartalmazó cellája, ahova most a képletet írtad. ha jól csináltad és vannak azonos nevek a két sheet-en, akkor a képletet lehúzva az oszlopban minden olyan név mellé kiírja ugyanazt, amelyiket a másik táblában megtalálta. a többit #HIÁNYZIK hibával jelöli. neked ezekre lesz szükséged. a képletes oszlopot kijelölöd - másolás - irányított beillesztés - értéket - ekkor kicserélted a képleteket a képletek eredményére. így már sorba tudod rendezni és ki tudod kopizni sheet3-ba az összes #HIÁNYZIK sort.
persze ugyanezt meg kell csinálnod a másik sheetnél is, csak ott ugye azokat ''szűröd'', amik abban benne vannak, de az elsőben nincsenek.
példafájl: Bővebben: link
alaposabban szemügyre véve a képletet látható, hogy nem ördöngősség:
1. INDEX(A:A;3) eredménye az A oszlop 3. cellájának értéke. nem teljes oszlop esetén a tartomány első cellájájától kezd számolni, erre jó odafigyelni. ezért jó a teljes oszlopot megadni neki, akkor nincs kavarás.
2. HOL.VAN(A3;B : B;0) eredménye egy szám lesz. a kérdés itt ''hanyadik sorában található B : B tartománynak az első, A3 értékével megegyező cella?'' itt is érvényes a tartomány elejétől számolósdi.
remélem tudtam segíteni. javaslom mindenkinek a fentiek bakupolását későbbi használatra, ugyanis gyakorlatilag bármilyen két tábla adatai egyesíthetők vele, amennyiben mindkettőben létezik ugyanaz az egyedi mező (pl. primary key). a cégnél kisebb-nagyobb rendszerességgel használjuk és eddig saccra legalább egy hónapnyi emberórát megspóroltunk vele. ha pedig segít, akkor ne nekem köszönjétek, hanem romo-nak.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest