Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
Sziasztok!
A következő a problémám.
Van két Cella A és B. Három állapot lehetséges: A<B, A>B, A=B.
Az állapottól függően egy harmadik cellában (mondjuk C) egy jelzőlámpának piros, sárga, vagy zöld jelzést kell mutatnia. A jelzőlámpát úgy kell elképzelni, mint egy sima közlekedésit, azzal a különbséggel, hogy itt egymás mellett legyenek a lámpák. Kb ilyenek az állapotok (a fekete pont az eredetileg piros, sárga, vagy zöld):
○○● ○●○ ●○○
Ezek itt egyébként sima karakterek, nem képek, tehát azt gondoltam, hogy a három állapotot három külön cellába teszem (D,E,F), a C cellában meg írok egy HA függvényt, aminek az eredménye D vagy E vagy F.
Ez idáig jó is lenne, csak az a probléma, hogy a karakterek színét nem hozza magával (nem piros, zöld, sárga a jelzőlámpa, hanem mindig fekete).
Gondoltam, akkor írok egy makrót, ami a feltételtől függően egyszerűen átmásolja a megfelelő cellát. Ez működik is, ha a gombra, amihez hozzárendeltem rákattintok.
Megoldható-e, hogy ez a makró automatikusan, a munkafüzet indításakor lefusson?
Valahogy e kettő megoldás kéne nekem együtt. A HA függvény automatizmusa és persze, hogy szép színes jelzőlámpáim legyenek.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 Plus Chieftec 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Fferi50