- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
user112
senior tag
válasz
Delila_1 #21246 üzenetére
Az adatok különböző, de ugyanolyan szerkezetű forrásból jönnek, melyeket egy táblázatba másolok: öt oszlopban ugyanazon adatok vannak (pl. megrendelő adatai) és csak a 6. különbözik (pl. rendelésszám). Ebből szeretnék olyant, hogy mindenki csak egyszer lenne benne és a sor végén legyenek a rendelésszámai, akárhány is volt.
Az is nagyon jó lenne, ha kapásból valami TOTAL szerű dolgot tudnék csinálni a másik munkalapra. Pl. a rendelés adatok ugyanazok csak pl. a rendelés értéke változik és erre a mező kellene egy összesen. Tudom, hogy van kimutatás meg részösszeg, de nekem így kényelmesebb lenne. Lenne erre is valami megoldásod? -
user112
senior tag
válasz
Delila_1 #21239 üzenetére
Kedves Delila_1!
Neked is nagyon köszönöm, tökéletesen működik ez is. Most már két módszerem is van.
Szükséges hozzá az eredeti táblát rendezni? Ahogy próbáltam, rendezés nélkül is megy. Még azon agyalok, hogy több oszlopos táblázattal is menne e, hogy ne kelljen utána már semmit sem csinálni. De majd próbálkozom vele, hátha sikerül nekem is rájönnöm.
-
Metathrone
csendes tag
válasz
Delila_1 #21224 üzenetére
Mégsem jó
Ez lett volna munka1-be, a thisworkbook rész helyett:
Private Sub ToggleButton1_Click()
If ToggleButton1.Value = True Then
Recalc
Else
Range("A1").Value = ""
End If
End SubDe sajna nem jó, mert a recalc nem deaktiválódik. Azt hogy tudom megoldani, hogy az else után a recalc leálljon?
-
jaja1981
addikt
válasz
Delila_1 #21217 üzenetére
Most van egy ilyen kereső makróm:
Sub keres()
Dim keres As String
Dim csillag As String
Dim szo As String'
' keres Macro
''
csillag = "*"
szo = Range("l1")
keres = csillag + szo + csillagActiveSheet.Range("$A$3:$g$15000").AutoFilter Field:=1
Range("l1").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = keres
ActiveSheet.Range("$A$3:$N$15000").AutoFilter Field:=1, Criteria1:=keres, Operator:=xlAnd
Range("l1") = szoEnd Sub
Az a gond, hogy ami így kijön találat, azt át kellene másolni egy másik sheet megfelelő cellájába.
Az hogy oldható meg, hogy ami így kijön találat, azt átmásolja egy másik sheet celláiba?
Köszi.
-
alfa20
senior tag
válasz
Delila_1 #21000 üzenetére
Szia Delila_1,
ezt belehet állítani, hogy a hónap és a nap is egyformán két számjegyű legyen?
filename:="xxxxxxx-xxxxxxxxxxxxx_" & month(date) & day(date) & ".xlsm"
hogy a mai nap ne így nézzen ki: "xxxxxxx-xxxxxxxxxxxxx_42.xlsm
ha nem így: "xxxxxxx-xxxxxxxxxxxxx_0402.xlsmde ne ezzel a megoldással:
filename:="xxxxxxx-xxxxxxxxxxxxx_0" & month(date) & "0" & day(date) & ".xlsm"
mert így meg a két számjegyű napok lesznek rosszak -
-
djembito
csendes tag
-
bteebi
veterán
válasz
Delila_1 #21100 üzenetére
Együtt lehet élni ezzel, csak ismerni kell
. Valószínűleg egyébként jobb, hogy így van (kisebb rá az esély, hogy véletlenül hibázzon az ember), de persze nem logikus.
Amúgy azért se lett gyanús, hogy ez egy cellaformátum miatti hiba lenne, mert láttam már hasonlót: képlet másolása után (akár "lehúzás", akár copy/paste) a másolt cellában a képletet szövegként jelenítette meg, pedig a forrás cellában még jól működött. Erre van esetleg ötleted? Bár még csak elvétve jött elő ez a hiba, de egyébként nagyon idegesítő tud lenni, és sehogy se jöttem rá, hogy hogy lehet következetesen megoldani. Előbb-utóbb megoldódott, de nem logikusan (pontosan már nem is emlékszem rá, hogy hogyan/mitől).
-
bteebi
veterán
válasz
Delila_1 #21098 üzenetére
Basszus, összességében már vagy 15 éve dolgozom Excellel, de ezt nem tudtam
(amúgy nem én állítottam arra, ezt más táblázatában készítettem). Szerintem egyébként a következetességében van egy kis anomália, legalábbis az én értelmezésemben. Ha már egyszer bevette a képleteket, akkor állíthatom bármire a formátumot (akár szövegre is), akkor is a képlet értékét fogja kijelezni, fordítva viszont nem.
Számomra úgy lenne logikus, hogyha visszaállítom szöveg formátumúra, akkor a cella tartalmát, és ne a képlet (hivatkozás) értékét jelezze ki. Azon persze lehet vitatkozni, hogy jobb lenne-e úgy; valószínűleg nem, de nekem logikusabb lenne. Már csak amiatt se gondoltam volna, hogy a cellaformátum miatt van ez a probléma, mert ez így egy aszimmetrikus reláció (cellaformátum - képlet), az meg nem jó
.
-
bteebi
veterán
válasz
Delila_1 #21076 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Huhh, hát ez egy kicsit elegánsabb és egyszerűbb, mint az enyém
. Valamiért egyébként azt csinálja, hogy bár beírja az adott cellákba a képletet (tehát pl. =$G$11), de nem az ehhez tartozó érték jelenik meg, hanem a képletet írja ki. Ez vajon mitől lehet? Excel bug?
-
Salex1
őstag
válasz
Delila_1 #21080 üzenetére
Rendszerek C oszlopát kell a Munkák B oszlopba, illetve a H-t a H-ba.
De a lényeg, hogy a munkafüzet megnyitásánál az auto_open makróban rendesen lefut, hiba nélkül, viszont, egy command_button-hoz rendelve, ugyanazon szöveg átmásolva már nem. Nem okoz hibát, de nem is végzi el a feladatát.Sheets("Rendszerek").Select
' megkeresi az utolso ures cellat
FinalRow = Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
' vegigmegy a cellakon 2_vel kezdve
For X = 2 To FinalRow
' eldönti másoljon-e a cells_x,15 cella alapján
ThisValue = Cells(X, 15).Value
If ThisValue = "1" Then
' ha a 15 azaz O cella 1 akkor masol
Cells(X, 3).Resize(1, 1).Copy
' munka1 lap kivalasztasa
Sheets("Munkák").Select
' a kovetkezo ures sor 2 azaz B oszlopaba irja a kivalasztott cellat
NextRow = Cells(Rows.Count, 2).End(xlUp).Row + 1
Cells(NextRow, 2).Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValuesAndNumberFormats, Operation:= _
xlNone, SkipBlanks:=False, Transpose:=False
Sheets("Rendszerek").Select
Cells(X, 15) = "áttéve"
' a lejáratidátumot is átviszi a 8.(H) oszlopba
Cells(X, 8).Resize(1, 1).Copy
Sheets("Munkák").Select
Cells(NextRow, 8).Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValuesAndNumberFormats, Operation:= _
xlNone, SkipBlanks:=False, Transpose:=False
' 7. oszlopba beírja, hogy TERV
Cells(NextRow, 7).Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "Terv"
Sheets("Rendszerek").Select
End If
Next X
' kijelölés megszüntetése
Application.CutCopyMode = False
Sheets("Munkák").Select
Selection.AutoFilter Field:=7, Criteria1:="<>kész", Operator:=xlAndSzerk: Jut eszembe, lehetséges valahogy a command_buttonnal meghívni az auto_open makrót?
-
ccs2929
senior tag
válasz
Delila_1 #21012 üzenetére
Na megpróbálok mégegyszer nekifutni, hogy mit is szeretnék.
Van 2 oszlop /külön munkafüzetben/:és valami ilyesmit szeretnék elérni végeredményként:
Tudom,az egyik oszlopban lévő számokról, hogy az egyik számcsoport pl. jelen esetben 1-3 ig az "a" értékű, a 4-6-ig "b" értékű, stb képen látszik, és a másik munkafüzeten lévő értékek mellé kellene kiíratnom, hogy az most az a,b,c,d csoportba tartozó szám-e, ezért volt első körben jó nekem az első felvetésem, a HA függvény, mert ezzel ki tudtam íratni, de csak az első számra, valahogyan azt kellene elérnem, hogy egy képleten belül, ne csak az első számot, hanem az összes abban az oszlopban lévő számot megvizsgálja, a másik oszlop számait figyelembe véve és kiírja a másik lapon a hozzá rendelt értéket. Elnézést a láma megfogalmazásokért, de remélem így már érthetőbb voltam
Köszönöm a segítséget -
ccs2929
senior tag
válasz
Delila_1 #21016 üzenetére
Nem pont erre, mert, ha jól értelmezem, ez megszámolja, melyikből hány sor van, de, ha jobban belegondolok, akkor ez is, és az előző javaslatod is megoldást jelenthet, mert így látom, hogy mely sorok fognak érdekelni /amelyiknek lesz értéke/, és a többit kidobhatom
.
Holnap tesztelem, és megírom, hogy mire jutottam -
törölt tag
válasz
Delila_1 #20952 üzenetére
Összesen 11 adatot adok meg a UserForm1-en, azokat akarom bevinni táblázatba a munka1 fülön, aminek fejléce van. Az első és utolsó adat egy egy azonosító, amik nem egyformák (Azon1 pl. 225/VW, ugyanehhez az Azon2 pl.: XY 36/2014
És ahogy írtam, felmerülhet, hogy mivel kimaradt egy rögzítés, ezért olyan Azon1 értéket kell megadjak, ami már szerepelt, ezért rögzítéskör, hogy a példánál maradjak a 225/VW ami már volt és az utánna lévő értékeket meg kell növelni 1-gyel, mert 2 egyforma nem lehet. És ugyanezt meg kell tenni akkor az Azon2-vel is.
A második kérdésre adott válaszodat köszönöm. Ezt a Code ablakba kell beírni ugye, nem lehet a tulajdonság ablakba.
-
törölt tag
válasz
Delila_1 #20950 üzenetére
Köszi a segítséget, sajnos félreérthetően írtam le lehet. A két azonosítóban lévő szám nem ugyanaz az érték, én mindkettőhöz ugyanazt a számot írtam sajnos példaként.
Még olyan kérdésem van, mert nem találtam rá sehol, hogy van ugyanezen a Userformon egy combobox (ComboBox1), és csak olyan értékmegadást találtam, ahol pl A1:A5, de nekem olyan kellene, ahol változik, mert tudok hozzáadni még értéket. Ebben is tudnál segíteni? (Adatok munkalapon lenne a forrás, A2 cellától lefele)
-
gyga
senior tag
-
Prosectura2
tag
válasz
Delila_1 #20923 üzenetére
Na még egyszer, hátha így olvasható lesz:
Sziasztok!
Van egy oszlopban 365 adatom (igen, az év egy-egy napjához tartoznak)
Ezt szeretném hetenként összeadni/átlagolni, stb.
Az elején van egy töredék hét - ugye az év nem pont hétfőn kezdődik - szum(C3:C7)
Aztán jön az első hét - szum(BC:C14)
Beírtam a harmadikat is, hogy meglegyen a trend - mindig a következő 7 cellában levő értékeket kellene igazából összeadnia - szum(C15:C21)
Ha ezután lehúzom a sort, nem azt kapom, amit várok - szum(C22:C28);szum(C29:C35)...
Hanem ezt:
szum(C10:C16)
szum(C17:C23)
szum(C12:C18)
szum(C19:C25)
Mit csinálok rosszul, illetve meg lehet-e egyáltalán így oldani?
KösziAz összegzést egy másik lapon készíteném el, ahol egymás alatt vannak az egyes hetekhez kapcsolódó értékek.
-
gyga
senior tag
válasz
Delila_1 #20884 üzenetére
egy füzetben van 1es munkalap és az ezen kijelölt sorok és a 3as munkalapra kellene másolni. (Még nem tudtam eldönteni a kijelölés fajtáját talán ha az első cellát átszínezem, de lehet csekboxszal kellene megoldani mert két féle színt nem lehet alkalmazni egy cellára és ez előfordulhat, vagy nem is tudom).
És most belefutottam egy olyanba hogy nem veszi be a 8szor beágyazott ha függvényt....
-
törölt tag
válasz
Delila_1 #20793 üzenetére
Szia!
Kipróbáltam, ugyanúgy nulla jött vissza.
A munkalap elnevezésű fülön akarom a képletet beírni, és hogy az 1 2 3 ... 18 nevű fülekből tudjam az eredményt kiszedni. Az bezavarhatja a függvényt, hogy a számok felett az első 5-6 sorban szöveg van, de a fülön minden oszlop számmá van formázva.
-
alfa20
senior tag
válasz
Delila_1 #20772 üzenetére
Köszönöm, ismételten
ha több táblám van amivel dolgozom, akkor így tegyem be a makró elejére?
pl:
Dim tbl1_fulnev As WorkSheet
Set tbl1_fulnev = Sheets("blabla1")
Dim tbl2_fulnev As WorkSheet
Set tbl2_fulnev = Sheets("blabla2")
Dim tbl3_fulnev As WorkSheet
Set tbl3_fulnev = Sheets("blabla3")A 'Dim' az mit csinál?
általában úgy készítek egy makrót, hogy a már készekből át teszem amit tudok használni, a többit meg makró rögzítésbe készítem, majd megpróbálom kielemezni mi mit csinál és az alapján alakítom. -
mexel
veterán
válasz
Delila_1 #20768 üzenetére
Köszi, adott cellákban csak egyszer szerepel az érték ami kell, erre tökéletes lehet. fentebb linkeltem egy mintát hogy miről isvan szó.
Ha egy cellában manuálisan rögzítve van egy ilyen pl: " a = 32 " akkor abból lehet dolgozni a 32-vel mint számmal, vagy a számot külön cellába kell tenni?
-
mexel
veterán
válasz
Delila_1 #20758 üzenetére
Feltettem ide egy mintát. Így néz ki az oszlop, és alul a betűkhöz kellene beírnia hogy mennyi van belőlük. Van erre valami ötlet?
Biztos van egyszerű megoldás, csak nem tudom mi
Ha valaki tud valamit örömmel veszem. Remélem a linkről letölthető ahová feltettem.
Sőt inkább ide is feltettem, talán ez jobb. -
mexel
veterán
válasz
Delila_1 #20754 üzenetére
Sajnos nem vagyok jó excelben nagyon
A szummal nem tudom kiíratni hogy mennyi betű van. Mit kell megadni a szum-nak?
A szűrő alul kiírja mennyit talál, csak ahogy írtam ott az a baj, hogy ha egy cellában vesszővel elválasztva van több beetű akkor azt nem külön látja. Tehát ha minden cellában az van hogy "a,b,c" akkor úgy látja hogy nincs a betű, csak "a,b,c" érték van.
-
mexel
veterán
válasz
Delila_1 #20752 üzenetére
Köszi, de sajnos nem így van. Egy cellában van több is, így: "a,b,c,d" az alatta lévőben "d,f,i" stb.
Azt szeretném, hogy tudjam egy oszlopban pl hány darab b van. Közben szűrővel mejdnem sikerült, csak az a baj, hogy az egy cellában lévő betűk közé vesszőt tettek és a szűrő azt nem külön a-nak vagy b-nek látja, hanem pl a,b-nek. Ha jól sejtem akkor így nem is lehet majd számolni az értékekkel. Hogyan kell elválasztani a cellában lévő értékeket? -
konyi79
addikt
válasz
Delila_1 #20738 üzenetére
Még mindig ezzel kínlódok, de nemigen jön össze.
Azaz mivel az a lap, amiben keresek az első oszlopa sorszámozás, átmásoltam egy másik lapra, átfordítottam a sorszámot csökkenőbe, így az FKERES függvény megoldás amit korábban adtál működik, az utolsó találatot kapom. Viszont ami a szépséghibája a dolognak, folyamatosan bővül a bevitt adatok száma (itt több ezer tételről van szó), és ezt a trükközést minden adat-összefésülésnél meg kell ejteni..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest